Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Το Νέο Ντοκιμαντέρ UFO που η Ελίτ Ελπίζει ότι ΔΕΝ θα Μεταδοθεί Ποτέ στο Κοινό!


Το Νέο Ντοκιμαντέρ UFO που η Ελίτ Ελπίζει οτι δεν θα μεταδοθει ποτέ στο κοινό!
Αυτο το Ντοκιμαντέρ εξετάζει αυστηρά την επίσημα κρυμμένη ιστορία της δραστηριότητας των ΑΤΙΑ σε εργαστήρια πυρηνικών όπλων, αποθήκες οπλισμού και σε σιλο στρατιωτικών πυραύλων!
Χρησιμοποιώντας πιστοποιημένα αρχεία και τη μαρτυρία των στρατιωτικών αυτοπτών Μαρτύρων!
Οι εξωγήινοι που διαθέτουν τεράστια προηγμένη τεχνολογία παρακολουθούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια την ανθρωποτητα και μάλιστα έχουν παραβιάσει πολλά αμερικανικά και ρωσικά πρωτόκολλα σε θέματα ασφαλείας πυρηνικών όπλων εδώ και δεκαετίες!

Ολοι έχουμε το δικαίωμα να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει και δεν το μαθαίνουμε!
Αυτές οι μυστικες και σχεδόν απίστευτες πληροφορίες δεν πρέπει να κρατηθούν αλλο στην σκια από μία ομάδα κυβερνητικών και στρατιωτικών αξιωματούχων!

40 από τα καλύτερα συνθήματα που έχουν γραφτεί σε αληθινούς τοίχους στην Ελλάδα




Πολύ πιο πριν από το twitter και τις σελίδες στο facebook με τις ατάκες υπάρχουν και αυτοί που γράφουν συνθήματα και μηνύματα στους τοίχους που συνήθως είναι πολύ πιο βαθιά από ότι βλέπουμε στα κοινωνικά δίκτυα.

Αν και σήμερα βλέπουμε ολοένα και λιγότερα συνθήματα σε αληθινούς τοίχους στην Ελλάδα είμαστε σίγουροι ότι θα βλέπουμε για πολύ καιρό ακόμη. Ο λόγος σίγουρα είναι ότι δύσκολα αυτοί που τα κάνουν με το σπρέι θα ασχοληθούν με τα κοινωνικά δίκτυα μιας και το μελάνι είναι σίγουρα πιο δυνατό από ένα twit ή ένα status.

Εμείς επιλέξαμε 40 από τα καλύτερα συνθήματα που υπάρχουν σε τοίχους στην Ελλάδα και σας τα παρουσιάζουμε ως φόρο τιμής σε αυτούς τους άγνωστους δημιουργούς τους.



Επιστήμονες: Αν η μουσική σας ανατριχιάζει τότε ο εγκέφαλός σας είναι εξαιρετικός





Έχεις ποτέ αυτό το συναίσθημα όταν ακούς ένα σπουδαίο τραγούδι που κάνει όλες τις τρίχες στο χέρι σου να σηκωθούν; Η εμπειρία αυτή, εάν και όποτε συμβεί, όταν ακούς μουσική, είναι αρκετά σπάνια και μοναδική.

Ο Matthew Sachs, πρώην προπτυχιακός φοιτητής στο Χάρβαρντ, έκανε πέρυσι την έρευνά του πάνω σε άτομα που πάσχουν από ρίγη καθώς ακούνε μουσική για να δουν πώς προκλήθηκε αυτό το συναίσθημα.

Στην έρευνα πήραν μέρος 20 φοιτητές, δέκα από τους οποίους παραδέχτηκαν πως βιώσαν τα προαναφερθέντα συναισθήματα σε σχέση με τη μουσική και δέκα που δεν ένιωσαν κάτι όμως παρ΄όλα αυτά δέχτηκαν και έλαβαν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ανακάλυψε ότι όσοι είχαν καταφέρει να κάνουν τη συναισθηματική και σωματική προσκόλληση στη μουσική έχουν διαφορετικές δομές του εγκεφάλου από εκείνους που δεν το κάνουν. 

Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (Arthur Schopenhauer)



Μην παντρευτείτε! Πάρτε πολύ σοβαρά την προειδοποίησή μου: μην παντρευτείτε! Κάντε ερωμένη και γυναίκα σας την επιστήμη. Μ’ αυτήν θα πορευτείτε χίλιες φορές καλύτερα. Ο γάμος στις δυτικές κοινωνίες είναι ό,τι πιο παράλογο μπορεί να σκεφτεί κανείς! Πόσα ασήκωτα βάρη και πόσες παράλογες υποχρεώσεις επιβάλλει στον άνδρα με αντάλλαγμα κάποιες εφήμερες χαρές!
Παντρεμένος άνδρας – ένας μισός άνθρωπος
Στον μονογαμικό μας κόσμο παντρεύομαι σημαίνει ότι αποδέχομαι να ζω με τα μισά δικαιώματα και τις διπλάσιες υποχρεώσεις.
Γάμος από έρωτα
Το να παντρεύεσαι «από έρωτα» και να μην το μετανιώνεις αμέσως μετά, αλλά και γενικότερα το να παντρεύεσαι, είναι σαν να ψάχνεις με δεμένα μάτια μέσα σ’ έναν σάκο γεμάτο φίδια, και να ελπίζεις πως θα ανακαλύψεις εκεί μέσα το ένα και μοναδικό χέλι που υπάρχει ανάμεσα στα φίδια.

Γάμοι από έρωτα γίνονται για τη διαιώνιση του είδους και όχι για το συμφέρον των ατόμων. Βέβαια το ζευγάρι φαντασιώνεται ότι προωθεί την προσωπική του ευτυχία: όμως ο πραγματικός σκοπός της ένωσής τους είναι και για τους ίδιους ξένος, δεδομένου ότι έγκειται στην παραγωγή ενός ατόμου που μπορεί να προέλθει μόνο από αυτούς τους δύο. Όταν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα πρέπει στη συνέχεια να επιδιώξουν να συνεχίσουν τη ζωή τους όσο γίνεται καλύτερα μαζί. Όμως πολύ συχνά συμβαίνει, το ζευγάρι που ενώθηκε από την παρόρμηση μιας φαντασίωσης (αυτή είναι η ουσία της παθιασμένης αγάπης), να αποτελείται από άτομα με πολύ μεγάλες διαφορετικές προσωπικότητες. Αυτό γίνεται φανερό μόλις ξεφτίσει, όπως είναι φυσικό, αυτή η φαντασίωση. Γι’ αυτό το λόγο, όσοι παντρεύονται από έρωτα είναι κατά κανόνα δυστυχείς: γιατί αυτοί αναλαμβάνουν τη φροντίδα της επόμενης γενιάς εις βάρος της τωρινής. Quien se casa por amores, ha de vivir con doleres (αυτός που παντρεύεται απο έρωτα, θα ζήσει μέσα στον πόνο) λέει η ισπανική παροιμία.
Γάμος και ευτυχία
Οι ευτυχισμένοι γάμοι είναι ως γνωστόν σπάνιοι, κι αυτό γιατί ο γάμος είναι ένας θεσμός φτιαγμένος κατά βάση για τις μελλοντικές γενιές και όχι για την παρούσα. Ωστόσο, επιτρέψτε μου να προσθέσω, για να παρηγορήσω τις τρυφερές ψυχές, ότι ο παθιασμένος σαρκικός έρωτας συνδυάζεται μερικές φορές με ένα συναίσθημα άλλου τύπου, και συγκεκριμένα μια φιλία γνήσια, βασισμένη στη συναισθηματική αρμονία, η οποία ωστόσο εμφανίζεται μόνο όταν ο σαρκικός έρωτας έχει πια σβήσει, φτάνοντας στον κορεσμό.
Μην πληρώνετε εισιτήριο χωρίς λόγο!
Όσο πιο λογικός και σοφός είναι ένας άνδρας, τόσο χειρότερα πάει στις σχέσεις του με το απαίδευτο μισό της ανθρωπότητας, και δικαίως, αφού αυτή η σχέση απ’τη δική του τη σκοπιά υπήρξε μια τεράστια ανοησία. Κι ακόμα περισσότερο, όταν έχει φτάσει τα σαράντα χωρίς να έχει φορτωθεί στην πλάτη του το βάρος μιας συζύγου και κάμποσων παιδιών, και ξαφνικά του έρχεται η επιθυμία να το κάνει εκ των υστέρων. Αυτό μου φαίνεται σαν κάποιος να έχει κάνει τα τρία τέταρτα μιας διαδρομής με τα πόδια, κι εντούτοις θέλει ν’ αγοράσει ένα εισιτήριο λεωφορείου για ολόκληρη τη διαδρομή.
Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
ΑΡΘΟΥΡ ΣΟΠΕΝΧΑΟΥΕΡ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ γνώση
Εικόνα: http://wdy.h-cdn.co/assets/16/33/980×490/gallery-1471382896-divorce.jpg
Εικόνα Β: https://gr.pinterest.com/pin/467881848766671098/


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

ΗΠΑ: Δείτε όλες τις αιματηρές επιθέσεις που έχουν συγκλονίσει τα τελευταία 25 χρόνια

ΗΠΑ: Δείτε όλες τις αιματηρές επιθέσεις που έχουν συγκλονίσει τα τελευταία 25 χρόνια

Πολλές αιματηρές επιθέσεις έχουν συγκλονίσει τις ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια. Η πιο πρόσφατη είναι εκείνη στο Λας Βέγκας, με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 50 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.
Πρόκειται για τη φονικότερη ένοπλη επίθεση από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη χώρα.
 
Ακολουθεί κατάλογος με τα πλέον πολύνεκρα ένοπλα χτυπήματα στις ΗΠΑ:
 
- Λας Βέγκας: Τουλάχιστον 50 νεκροί
Την 1η Οκτωβρίου του 2017, ο Στίβεν Πάντοκ, 64 ετών, άνοιξε πυρ από το δωμάτιό του στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay, στοχεύοντας το πλήθος που παρακολουθούσε μια συναυλία στο Λας Βέγκας. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για 50 νεκρούς.
 
- Κλαμπ στο Ορλάντο: 49 νεκροί
Την 12η Ιουνίου 2016, ένας Αμερικανός αφγανικής καταγωγής, ο Ομάρ Ματίν, σκότωσε 49 ανθρώπους και τραυμάτισε περίπου 50 ανθρώπους σε ένα νυχτερινό κέντρο όπου σύχναζαν ομοφυλόφιλοι στο Ορλάντο (Φλόριντα), στη φονικότερη έως εκείνη τη στιγμή επίθεση που είχε διαπραχθεί στις ΗΠΑ μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Έπειτα από τρεις ώρες διαπραγματεύσεων, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου πραγματοποίησαν έφοδο και σκότωσαν τον δράστη. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, στην οποία ο Ματίν είχε ορκιστεί πίστη, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Ανύπαρκτος ο ιός της Ιλαράς με απόφαση δικαστηρίου! Πώς μας πουλούν λοιπόν εμβόλια με τον ιό εξασθενημένο..?!!



Ο ιός της Ιλαράς στo Ανώτατο Δικαστήριο – Dr. rer. nat. Stefan Lanka 16.02.2016
Τελεσίδικη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, (συμπερασματικά): Καμία από τις 6 μελέτες (με τις 3360 παραθέσεις-παραπομπές) που προσκόμησε ο Ιατρός Δρ. Μπάρντενς με σκοπό να κερδίσει το βραβείο των 100.000 ευρώ που προσφέρει ο Δρ. Λάνκα, δεν εμπεριέχει την απόδειξη ύπαρξης του ιού της Ιλαράς (βλέπε τα links παρακάτω). Κατά συνέπεια ο Δρ. Λάνκα δεν υποχρεούται να καταβάλει το βραβείο των 100.000 ευρώ στον Δρ. Μπάρντενς.

Ίσως κάποιος άλλος επιστήμονας, πολίτης κτλ να καταφέρει να βρεί την επιστημονική απόδειξη, αν αυτή υπάρχει κάπου δημοσιευμένη και προσκομίζοντάς την, να καταφέρει κερδίσει αυτό το μεγάλο βραβείο των 100.000 Ευρώ, διαφωτίζοντάς μας για το αν και πότε τελικά αποδείχτηκε επιστημονικά, η ύπαρξη του ιού της Ιλαράς.

 Μερικά από τα ερώτηματα που ανακύπτουν μετά την παρακολούθηση αυτού του βίντεο:

1. Αν η επιστημονική απόδειξη του ιού δεν βρίσκεται σε αυτές τις προσεκτικά επιλεγμένες μελέτες, τότε πού μπορεί να βρίσκεται;

2. Αποδίδεται λοιπόν η Ιλαρά απλώς «υποθετικά» (δηλ. αναπόδεικτα) σε αυτόν τον ιό;

3. Αν δεν αποδείχτηκε η ύπαρξη του ιού, τότε πώς είναι δυνατή η παρασκευή εμβολίου κατά του ιού της Ιλαράς, τη στιγμή που για την παρασκευή (και χορήγηση) του εμβολίου είναι απαραίτητη η απομόνωση και η βιοχημική ανάλυση του ιού; (Σημειώνεται ότι το εμβόλιο κατά της Ιλαράς, παρουσιάζεται ως «Ζων εμβόλιο», πράγμα που σημαίνει πως υποτίθεται ότι περιέχει μέσα του «εξασθενισμένους» ιούς Ιλαράς και εφόσον τους «περιέχει, αυτοί που τους έβαλαν εκεί μέσα, πρέπει προηγουμένως να τους είδαν στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο.)

Να τι θα συμβεί στο σώμα σου αν τρως 100 γρ. παντζάρια την ημέρα!



Σου αρέσουν τα παντζάρια; Προσωπικά τα λατρεύω και μπορώ να πω πως τα βάζω σε κάθε σαλάτα μου. Έστω και λίγο παντζάρι μου αρέσει πολύ να υπάρχει στο πιάτο μου. Πόσο μάλλον τώρα που μαθαίνω πόσο καλό κάνει σε μένα και στον οργανισμό μου.


Τα παντζάρια είναι ένα από τα πιο πολύτιμα λαχανικά που βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, βελτιώνουν τη σεξουαλική αντοχή και συμβάλλουν στη θεραπεία πολλών ασθενειών. Πιο συγκεκριμένα:
Μειώνει την κακή χοληστερόλη: Λόγω των διαλυτών ινών, των φλαβονοειδών και της βητακυανίνης που περιέχουν βοηθούν στην ενίσχυση των κυττάρων. Επίσης βοηθούν στη μείωση της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης και δεν την επιτρέπει να δημιουργήσει πλάκα στα τοιχώματα της αρτηρίας.
kl_pantzari02
Καταπολεμάει την οστεοπόρωση: Λόγω του ότι τα παντζάρια είναι πλούσια σε διοξείδιο του πυριτίου, βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τη διατροφή.
Βελτιώνει τη σεξουαλική αντοχή: Το παντζάρι χρησιμοποιούνταν από παλιά για την καλύτερη σεξουαλική ευεξία του ατόμου. Είναι μια πλούσια πηγή νιτρικών που βοηθούν στην απαλλαγή του νιτρικού οξειδίου από το σώμα, διευρύνοντας τις φλέβες και βελτιώνοντας τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα.

ΟΙ ΔΕΚΑ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΓΚΑΝΤΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΙ ΔΕΚΑ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΓΚΑΝΤΙ

1. Eσύ αποτελείς την αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο. Εάν αλλάξεις τον εαυτό σου και τον τρόπο σκέψης σου, αλλάζεις τις ενέργειες σου και το πώς αισθάνεσαι, αλλάζεις ολόκληρο τον κόσμο σου. 

2. Κανείς δεν μπορεί να σε πειράξει χωρίς την άδεια σου. Το τι νιώθεις και το πώς αντιδράς είναι δική σου επιλογή. 

3. Ο αδύναμος δεν μπορεί να συγχωρήσει. Η συγχώρεση είναι το χαρακτηριστικό του ισχυρού. Το οφθαλμός αντί οφθαλμού μπορεί να οδηγήσει μόνο στο να τυφλωθεί όλος ο κόσμος. Το να καταπολεμάς το κακό με κακό δεν πρόκειται να σε βοηθήσει. Το να σπαταλάς τον χρόνο σου σε αρνητικές εμπειρίες, από την στιγμή που έχεις πάρει όλα τα μαθήματα από αυτές δεν θα σου προσφέρει τίποτε. Με το να συγχωρείς και να ξεχνάς το παρελθόν, προσφέρεις μεγάλη υπηρεσία και σε σένα και στους γύρω σου. 

4. Μην πασχίζεις να προβλέπεις το μέλλον, αφοσιώσου στην παρούσα στιγμή. Ο Θεός δεν μου έδωσε τον έλεγχο της επόμενης στιγμής παρά μονάχα της τωρινής. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις την εσωτερική αντίσταση, που συχνά σε σταματά από την ανάληψη δράσης, είναι να είσαι στο παρόν και να είσαι δεκτικός.

5. Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει περισσότερο από ένα τόνο διδασκαλίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στο διάβασμα και επαναπαύονται πως έτσι προοδεύουν. Τα βιβλία προσφέρουν μόνο γνώση, η δράση είναι που μεταφράζει τη γνώση σε κατανόηση. 

6. Είναι ανόητο να είσαι πολύ σίγουρος για την σοφία σου. Καλό θα είναι να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως και οι ισχυρότεροι μπορεί να αποδυναμωθούν και οι σοφότεροι μπορεί να σφάλλουν. Όταν θεοποιείς ανθρώπους συχνά αρχίζεις να αισθάνεσαι ότι εσύ δεν θα μπορούσες ποτέ να πετύχεις παρόμοια κατορθώματα. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι κι αυτοί είναι ανθρώπινα πλάσματα όπως εσύ, άσχετα με το τι έχουν καταφέρει. 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΣ;;; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ;;;


ΕΙΝΑΙ Η ΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ «ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ» ΤΟΥ ΠΑΡΜΕΝΙΔΗ;;;
ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΕΓΩ» ΚΑΙ ΤΟ «ΕΣΥ»,ΣΥΖΕΥΓΜΕΝΑ ΕΙΣ ΜΙΑΕΝΟΤΗΤΑ;;;
ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ, ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΤΟ«ΟΛΟΝ!»;;;

Ο Ε Ρ Ω Σ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΟΡΘΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ, ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ,ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΡΟΠΗ, ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΩΣ ΜΙΑ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΛΑΧΤΑΡΑ, ΩΣ ΕΝΑΣ ΑΔΗΡΙΤΟΣ ΠΟΘΟΣ, ΩΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΩΘΕΙ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΑ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ, ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥ-ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ «ΟΛΟΝ», ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ «ΕΝΑ», ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ»!!!


Η ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΟΥ, ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΩΣ ΒΙΩΜΑ ΕΙΣ ΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑ ΣΕΙΡΗΝΑ, ΧΑΪΔΕΥΕΙ ΑΣΙΓΑΣΤΑ ΤΑ ΩΤΑ, ΜΕΘΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, ΘΡΕΦΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣΣΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ, ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ, ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΩΣΗ!!!

ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΟΤΙ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ, ΨΑΧΝΕΙ ΜΕ ΑΔΗΜΟΝΙΑ, ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ, ΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΕΙ, ΑΝ ΟΧΙ ΘΥΡΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΡΩΓΜΗ, ΔΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΟΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΠΟΥ ΞΕΤΥΛΙΓΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΝ ΤΟΥ.
ΚΑΛΕΙ ΜΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΤΟΝ ΣΚΑΝΤΑΛΙΑΡΗ ΥΙΟΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΜΑΓΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΒΕΛΗ ΤΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΣΕΡΓΙΑΝΑΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ, ΚΡΑΔΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ»ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ.
ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΖΩΕΣ, ΜΕ ΠΟΣΟ ΠΟΝΟ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ»;;;;;

Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΜΑΤRIΧ (Ο ΚΤΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ)



Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΜΑΤRIΧ 
Ο ΚΤΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ
O KOΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ

Ποιος σας είπε ότι αυτός ο κόσμος είναι ωραίος; όπου το καθετί ζει μέσα στο σκοτάδι της Ύλης; η παραίσθηση του όμορφου και ωραίου είναι απλά μια στιγμιαία ευχαρίστηση, αλλά η λύπη και ο πόνος είναι μια συνεχή κακή παραίσθηση που σας κάνει την ζωή σας κόλαση καθημερινά.

Για να ζήσεις μια όμορφη ζωή μέσα στο σκοτάδι χρειάζεται να είσαι πρώτα θεός, και όχι το σώμα που κουβαλάς, μαζί με όλα τα σκοτάδια πάνω του, διότι η σάρκα είναι το σκότος, και όποιος δεν μπορεί να το δει θα υπομένει για πάντα την μετενσάρκωση της σάρκας και τίποτα καλύτερο, αλλά και πάντα θα έχει αν δεν αφυπνισθεί μια προοπτική προς το χειρότερο σώμα αλλά και την χειρότερη μοίρα.

Όποιος άνθρωπος αγαπά αυτόν τον κόσμο και το σώμα του είναι σαν να αγαπά την ίδια την κόλαση.

Η φαινομενική ομορφιά προέρχεται από την ζωή που ΕΣΥ του δίνεις με την νοητή σου αλήθεια της ψυχής σου. Την ζωή που είναι ο Νους και ψυχή, ο Άνθρωπος Φως και Ζωή που έγινε Νους και ψυχή για να ζήσει την εικόνα της Ύλης.

Το σώμα που ενδύθηκες παίρνει την νοητή ουσία της ψυχής σου, γίνεται πνεύμα, με ζωή την σάρκα, το σώμα που φοράς! και σε κάνει να κουβαλάς μαζί με την όποια ομορφιά της ψυχής σου, και όλα τα σκοτάδια αυτού του κόσμου.
Τελικά τι αγαπάς; την αλήθεια της ζωής; ή το σκοτάδι που είναι το σώμα σου; 

Η Μόνα Λίζα γυμνή και η Μόνα Λίζα ντυμένη

Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι σχεδίασε τη Μόνα Λίζα πρώτα γυμνή, πριν αρχίσει να ζωγραφίζει το διάσημο πορτρέτο που την παρουσιάζει ντυμένη.

Η Μόνα Λίζα ντυμένη και η Μόνα Λίζα γυμνή. Πηγή: News Media

Η Μόνα Λίζα γυμνή…

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ μιας νεαρής γυναίκας χωρίς ρούχα, που σχεδιάστηκε τουλάχιστον εν μέρει από τον διάσημο καλλιτέχνη, αποδείχτηκε πως απεικονίζει τη Μόνα Λίζα. Πρόκειται για ένα έργο με κάρβουνο, που βρισκόταν επί 150 χρόνια θαμμένο σε μια ιδιωτική συλλογή, καθώς οι τότε τεχνοκριτικοί είχαν αποφανθεί πως δεν ήταν του Ντα Βίντσι, αλλά κάποιου μαθητή του.
Πρόσφατα, Γάλλοι ειδικοί της τέχνης πήραν στα χέρια τους αυτό το σκίτσο του 16ου αιώνα και το εξέτασαν με ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη τεχνολογία.
Τα τεστ έγιναν στο Μουσείο του Λούβρου και έδειξαν ότι το έργο προέρχεται «τουλάχιστον εν μέρει» από το χέρι του μεγάλου καλλιτέχνη.

Μέχρι τώρα πιστευόταν ότι είχε σχεδιαστεί από κάποιον μαθητή του Ντα Βίντσι, όμως η οστομετρική μελέτη που έγινε σε αντιπαραβολή με την ανατομική συνάφεια του περίφημου πορτρέτου της Μόνα Λίζα έδειξε ότι σχεδιάστηκε τουλάχιστον εν μέρει από τον ίδιο τον διάσημο καλλιτέχνη.

Η Καταλονία θα ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της

Με το «ναι» να έχει συγκεντρώσει  το 90% των ψήφων, η κυβέρνηση της Καταλονίας σκοπεύει να ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της από το βασίλειο της Ισπανίας.

Η Ελευθερία οδηγεί το λαό. Προσαρμογή του πίνακα του Ευγένιου Ντελακρουά στις ανάγκες της καταλανικής επανάστασης. Image: Supplied
ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ  δρόμο βρίσκεονται πλέον οι σχέσεις Καταλονίας και Ισπανίας, ύστερα από την βάρβαρη επέμβαση της Μαδρίτης, η οποία έστειλε στην Καταλονία 15.000 ένοπλους αστυνομικούς και πολιτοφύλακες, προκειμένου να εμποδίσει την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις επιβολής της τάξης είχαν εισβάλει σε εκλογικά τμήματα και είχαν κατασχέσει κάλπες και ψηφοδέλτια, η καταλανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ότι το «ναι» στην ανεξαρτησία συγκέντρωσε το 90% των ψήφων όσων συμμετείχαν.
Σύμφωνα με την καταλανική κυβέρνηση, στη διαδικασία συμμετείχαν περίπου 2,26 εκατομμύρια πολίτες, ή το 42,3% του συνόλου των ψηφοφόρων στην Καταλονία, ένα επίπεδο που ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν χαρακτηρίζει αποδεκτό, καθώς όπως διαβεβαιώνει αυτό ήταν το ποσοστό της συμμετοχής των Ισπανών στο δημοψήφισμα για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
Ο εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης Ζόρντι Τουρούλ ανέφερε ότι τα 2,02 εκατομμύρια που ψήφισαν στο δημοψήφισμα της Κυριακής από τους συνολικά 7,5 εκατομμύρια Καταλανούς, τάχθηκαν υπέρ του «ναι».
Το ερώτημα στο οποίο καλούνταν να απαντήσουν οι ψηφοφόροι ήταν «θέλετε η Καταλωνία να γίνει ανεξάρτητο κράτος με τη μορφή της Δημοκρατίας;».
Το «όχι» έλαβε το 7,8% των ψήφων (176.000) στη διαδικασία, από την οποία απείχαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ναι» στις κάμερες σε πολυκατοικίες

Picture
Πράσινο φως ανάβει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την τοποθέτηση καμερών σε εισόδους διαμερισμάτων πολυκατοικιών
​Πράσινο φως  ανάβει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την τοποθέτηση καμερών σε εισόδους διαμερισμάτων πολυκατοικιών που χρησιμοποιούνται ως κατοικίες ή επαγγελματικά διαμερίσματα. Η γνωμοδότηση της Αρχής έγινε μετά από ερωτήματα που τέθηκαν από ενοίκους πολυκατοικιών στις οποίες τοποθετήθηκαν κάμερες και συγκεκριμένα στις εισόδους των διαμερισμάτων και όχι στην κεντρική είσοδο. Υπήρξε δε και περίπτωση που ο ένας ένοικος αντέδρασε στην τοποθέτηση κάμερας του άλλου ενοίκου.

Τι επισημαίνει η Αρχή
  • Ότι η κάμερα που τοποθετείται θα πρέπει να μπαίνει σε τέτοιο σημείο που να καταγράφει μόνο τον χώρο ακριβώς έξω από το διαμέρισμα, ώστε να επιτηρείται το πρόσωπο που βρίσκεται μπροστά του και όχι ολόκληρος ο κοινόχρηστος χώρος, όπως η σκάλα ή το απέναντι διαμέρισμα, το ασανσέρ, κ.λ.π.
  • Σε περίπτωση που τοποθέτηση της κάμερας λόγω της χωροθέτησης των εισόδων των διαµερισµάτων και του ανελκυστήρα του ορόφου, αναγκαστικά έχει μεγαλύτερη εμβέλεια καταγραφής, τότε απαιτείται η προηγούµενη σύµφωνη γνώµη των 2/3 των ενοίκων του ορόφου:

Το ήξερες ότι τα μαύρα φασόλια είναι το απόλυτο superfood για την απώλεια βάρους;



Η κακή τους φήμη, ότι δηλαδή μετά την κατανάλωσή τους  πρήζουν την κοιλιά, μας κάνει να τα αποφεύγουμε. Παρόλα αυτά, τα μαύρα φασόλια προσφέρουν πολλά καλά στον οργανισμό μας και θα πρέπει να τα τιμάμε πιο συχνά.


Για να καταλάβεις, η συγκεκριμένη τροφή ανήκει στην κατηγορία των superfoods, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ουσίες που είναι απαραίτητες για την καλή υγεία του οργανισμού. Ταυτόχρονα υπόσχονται μακροζωία, βοηθούν στην καύση μεγαλύτερου αριθμού θερμίδων και στην απώλεια κιλών, ενισχύοντας την προσπάθεια που κάνουμε κατά τη δίαιτά μας, δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού και φυσικά δεν έχουν πολλές θερμίδες!
Και όλα αυτά γιατί τα μαύρα φασόλια αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών πρωτεϊνών, που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του σώματος και ενισχύουν τους μύες και τη φυσική κατάσταση ιδιαίτερα των ανθρώπων που γυμνάζονται. Αυτή η υψηλή τους περιεκτικότητα τα καθιστά ιδανικά για όσους ακολουθούν μια διατροφή που δεν περιλαμβάνει κρέας.
Επιπλέον, περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες που παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, χαλκό, φωσφόρο, μαγγάνιο και μαγνήσιο, κάλιο που είναι σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία των κυττάρων και των ιστών, ασβέστιο και σίδηρο, διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, βιταμίνη Α που έχει αντιοξειδωτική δράση και λειτουργεί υπέρ της καλής υγείας των οστών, των ματιών και του δέρματος.

Περί Συμπόνιας


Πολλές φορές συναντούμε τον όρο «συμπόνια» μέσα στην ζωή μας. Μία από τις βασικές παρερμηνείες της έννοιας είναι πως η συμπόνια εξισώνεται με τον οίκτο ή με την λύπηση κάποιου προσώπου, π.χ. κάποιου επαίτη, κάποιου γνωστού μας ή, ακόμα, κάποιου μη φιλικού μας προσώπου, όταν βρίσκεται σε ανάγκη. Όμως, ο οίκτος και η συμπόνια είναι δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες. «Οικτίρω» κάποιον, δηλαδή τον λυπάμαι, σημαίνει πως τον αντικρύζω με μία μορφή «ανωτερότητας» από την πλευρά μου. Ίσως επικρίνω την κατάστασή του, και ενδόμυχα απεύχομαι την θέση του, δηλαδή το ενδεχόμενο να βιώσω κάτι παρόμοιο μου προκαλεί φόβο και αποστροφή. Αυτό γίνεται ευκολότερα κατανοητό από το γεγονός πως, όταν βρίσκομαι αντιμέτωπος με ένα πρόσωπο που μου προκαλεί οίκτο ή λύπηση, επιθυμώ να απομακρυνθώ από εκείνο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Συνεπώς, ο οίκτος ή η λύπηση τροφοδοτείται από τον φόβο και άλλα αρνητικά συναισθήματα και προκαλεί απομάκρυνση των ανθρώπων.
Από την άλλη πλευρά, «συμπονώ» σημαίνει αντιλαμβάνομαι και κατανοώ την δυσκολία, στην οποία βρίσκεται ένας συνάνθρωπός μου. Μπορώ να φανταστώ τα συναισθήματα που βιώνει την στιγμή που αντιμετωπίζει μία πρόκληση ζωής. Μπορώ να κατανοήσω την συμπεριφορά που εκδηλώνει ορμώμενος από αυτά τα συναισθήματα, χωρίς να αισθάνομαι φόβο ή θυμό παρατηρώντας τον. Το κυριότερο, όμως, είναι πως, όταν βιώνω συμπόνια προς τον συνάνθρωπό μου, εύχομαι σε αυτόν από καρδιάς, με αγνά και ειλικρινή συναισθήματα να μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις δυσκολίες του. Έπειτα, αν το επιθυμώ, τον ερωτώ αν μπορώ να του φανώ χρήσιμος σε κάτι.
Αυτή η ιδέα διαφοροποιείται ριζικά από τον οίκτο, πολύ απλά διότι πηγάζει από την βαθειά δύναμη της αγάπης και του αλληλοσεβασμού. Δεν αντικρύζω το άλλο άτομο με ματιά «ανωτερότητας», όπως συμβαίνει στον οίκτο. Αντικρύζω έναν άνθρωπο με αξία το ίδιο ανυπέρβλητη, όπως η δική μου. Και ως ίσος προς ίσον, αναγνωρίζω την δύναμη του να ανταπεξέλθει των προβλημάτων του. Και ως ίσος προς ίσον, του προσφέρω την βοήθειά μου, αν επιθυμεί, να την λάβει.
Η συμπόνια, λοιπόν, φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά, δεν τους απομακρύνει, μήτε χτίζει τείχη ανασφάλειας και φόβου μεταξύ τους.

H ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ (MINDFULNESS) ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ (Mέρος Β)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι που βρίσκω την ιστορία αυτή διασκεδαστική.

Ο πιο φανερός, είναι μια υπενθύμιση να είμαστε ευγνώμονες για τις θετικές εμπειρίες που ήδη απολαμβάνουμε. Η προσοχή έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Εάν δίνουμε προσοχή στη παρούσα στιγμή, εσκεμμένα και χωρίς να κρίνουμε, έχουμε πολλές περισσότερες πιθανότητες να είμαστε ευτυχείς παρά εάν είμαστε παγιδευμένοι σε νοητική ταραχή. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο αν ο εσωτερικός διάλογος μας τείνει να επικεντρώνεται στα πράγματα που θέλουμε, αλλά δεν έχουμε, τους ανθρώπους με τους οποίους είμαστε αναγκασμένοι να περνάμε το χρόνο μας, αλλά δεν μας αρέσουν, τη ζωή που θέλουμε, αλλά δεν έχουμε. Αντίθετα, ζώντας σε αυτή εδώ τη στιγμή, σε εγρήγορση για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, είναι μια πολύ πιο πιθανή βάση για ικανοποίηση. Όπως δείχνουν αναρίθμητες ερευνητικές μελέτες, είναι επίσης μια πιο αξιόπιστη βάση για ολιστική καλή υγεία.

Η ιστορία επίσης δείχνει διακριτικά την πλάνη της άμεσης, αιτιώδους σχέσης μεταξύ του «εκεί έξω» και «εδώ μέσα» - τη δεισιδαιμονία που μέσα στους αιώνες εξέθεσαν, ο Βούδας, ο Μάρκος Αυρήλιος, ο Άνταμ Σμιθ, ο Τολστόι, ο Albert Ellis - για να αναφέρουμε μόνο λίγους - καθώς και κάθε θεραπευτής όταν χρησιμοποιεί εργαλεία γνωσιακής συμπεριφοράς σήμερα. Προσπαθώντας να αλλάξει τις υλικές συνθήκες των αλιέων, ο τραπεζίτης παίρνει ως δεδομένη μια συσχέτιση μεταξύ πλούτου και ευτυχίας. Αλλά αυτή η υπόθεση είναι θεμελιωδώς λανθασμένη, καθώς ο τραπεζίτης όφειλε να γνωρίζει, ζώντας σε μια κοινωνία η οποία, αν και πολύ πιο εύπορη από εκείνη των αλιέων, είναι μακριά από παράδεισος σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

Αλλά σε βαθύτερο επίπεδο, θα μπορούσαμε να δούμε την ιστορία σαν μια μεταφορά για το νου αυτό καθ’ αυτό. Ο τραπεζίτης, αποσπασμένος από τον καταναγκασμό να κερδίζει χρήματα, έχει ξεχάσει τελείως το γεγονός ότι η μοναδική τους χρήση είναι αυτό που μπορούν να αγοράσουν. Ποιο είναι το νόημα της τρέλας και του άγχους που απαιτεί το μεγάλο του σχέδιο, όταν το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας τρόπος ζωής ποιοτικά λίγο διαφορετικός από αυτόν που ήδη απολαμβάνουν οι ψαράδες;

H ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ (MINDFULNESS) ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ (Mέρος Α)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Υπάρχει μια ιστορία που μου αρέσει σχετικά με έναν τραπεζίτη από τη Νέα Υόρκη που πηγαίνει για διακοπές σε ένα ειδυλλιακό παραθαλάσσιο χωριό στην Καραϊβική. Μετά από λίγες μέρες παρατηρώντας τη ζωή από το κατάστρωμα του ξενοδοχείου, κατευθύνεται προς το λιμάνι στα μέσα του πρωινού, καθώς οι ντόπιοι ψαράδες τελειώνουν τον καθαρισμό των αλιευμάτων τους. Ο τραπεζίτης έχει δει πως οι ντόπιοι ζουν σε ρουστίκ σπίτια κοντά στην παραλία. Είχε την ευκαιρία να παρατηρήσει τον απλό τρόπο ζωής τους. Και επειδή ασχολείται με τις οικονομικές λύσεις, το μυαλό του έχει φυσικά στραφεί στην κατάστασή τους.

Αφού συστήνεται στους μπερδεμένους ντόπιους, σύντομα επιβεβαιώνει τις υποψίες του. Ναι, οι ψαράδες του λένε, βγαίνουν κάθε πρωί για ψάρεμα, βγαίνουν γύρω στις 6 π.μ. και επιστρέφουν δύο ή τρεις ώρες αργότερα. Αφού πωλούν τα αλιεύματά τους σε έναν χονδρέμπορο, επιστρέφουν στη συνέχεια στο σπίτι και περνούν την υπόλοιπη μέρα χαλαρώνοντας με την οικογένεια και τους φίλους. Τα βράδια απολαμβάνουν το φαγητό μαζί, συνήθως τελειώνοντας με μερικά σπιτικά γλυκά σε μια βεράντα ενώ βλέπουν το φεγγάρι να ανεβαίνει πάνω στη θάλασσα.

Τα μάτια του τραπεζίτη λάμπουν καθώς εξηγεί ότι έχει ένα σχέδιο που μπορεί να τους κάνει πλουσιότερους από ό, τι ποτέ τολμούσαν να ονειρευτούν. Τους κάνει νόημα να πλησιάσουν έναν πάγκο, και οι ψαράδες κάθονται γύρω από τον απροσδόκητο επισκέπτη τους, περίεργοι να ακούσουν τι έχει να πει.

Αν βγαίνατε όλοι για ψάρεμα δύο φορές την ημέρα, αντί για μια μόνο φορά, ο τραπεζίτης αρχίζει, θα διπλασιάζατε αμέσως το εισόδημά σας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα είχατε συλλέξει αρκετά χρήματα για να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο σκάφος, ικανό να κάνει μεγαλύτερα ταξίδια και να πάρει πολύ μεγαλύτερα αλιεύματα. Τα βελτιωμένα έσοδα θα μπορούσαν να ξαναγυρνούν στη συλλογική επιχείρηση, επιτρέποντας την αγορά περισσότερων τέτοιων πλοίων μέχρι να έχετε ένα ολόκληρο στόλο από αυτά.

Μερικοί από τους αλιείς φαίνεται να ενδιαφέρονται. Άλλοι έχουν τις επιφυλάξεις τους. Καθώς ο τραπεζίτης τους κοιτάζει, ένας από τους πιο ενθουσιασμένους νεαρούς άνδρες τον ρωτάει: «Με μεγαλύτερα σκάφη και περισσότερα χρήματα, τι θα κάνουμε τότε;»

«Καλή ερώτηση», απαντά ο τραπεζίτης, εξηγώντας ότι ο χονδρέμπορος στον οποίο πωλούν τα ψάρια τους κάθε μέρα, πιθανόν να πουλά το ίδιο απόθεμα για δύο ή τρεις φορές το ποσό.

Εκείνοι πρόθυμα συμφωνούν ότι πράγματι αυτό συμβαίνει.

ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΖΩΑΚΙ ΠΕΘΑΝΕΙ


Πώς η αγάπη μας για τα ζώα μπορεί να είναι τόσο μεγάλη όσο και η αγάπη μας για τους ανθρώπους.

Αρκετά χρόνια πριν, η σύζυγός μου και εγώ χρειάστηκε να κοιμίσουμε μία από τις γάτες μας.  ΗMinnie ήταν στην πραγματικότητα η γάτα της συζύγου μου, και είχε ταξιδέψει μαζί της από το Βανκούβερ στο Σικάγο σχεδόν μια δεκαετία πριν.  Σε κάποιο σημείο εκείνη την εποχή η Minnie είχε αναπτύξει μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος που είχε προκαλέσει βλάβη στα νεφρά της.  Μετά από αυτό, σύμφωνα με την σύζυγο μου, η προσωπικότητα της άλλαξε.  Μέχρι τη στιγμή που την γνώρισα, η Minnie δεν ήταν πλέον φιλική και στοργική αλλά κάπως απόμακρη και περιφρονητική (και, ναι, γνωρίζω ότι αυτή είναι σε γενικές γραμμές η βασική προσωπικότητα πολλών κατά τα άλλα υγιών γατιών).

Επειδή είχε ήπια νεφρική βλάβη, ο κτηνίατρος έδωσε στην σύζυγο μου οδηγίες να εμποτίζει υγρό υποδορίως μέσα της κάθε δεύτερη ημέρα, κάτι το οποίο, μετά τον γάμο μας, με κάποιο τρόπο έγινε δικό μου καθήκον. Έπρεπε να το κάνω με συγκεκριμένο τρόπο: Κρεμούσα τον σάκο του φυσιολογικού ορού σε μια κρεμάστρα ρούχων, το συνέδεα με κάποια σωλήνωση IV και από κεί μία βελόνα στην άκρη του σωλήνα.  Μετά την σήκωνα απαλά, την ξάπλωνα ανάμεσα στα απλωμένα πόδια μου σε απόσταση από το σώμα μου, με προσοχή έπιανα μια τούφα δέρματος και γούνας, και έμπηγα την βελόνα από κάτω.  Ποτέ δεν φάνηκε να την πειράζει αυτό που της έκανα (παρά το γεγονός ότι σε θερμοκρασία δωματίου το αλατούχο πρέπει να το αισθάνονταν κρύο) , και ούτε και εμένα με πείραζε (παρά το γεγονός ότι πάντα προτιμούσα τους σκύλους).  Όπως άρχιζε το αλατούχο διάλυμα να ρέει την χάϊδευα και εκείνη γουργούριζε.  Μόλις είχε σχηματιστεί ένας μεγάλος υποδόριος όγκος υγρού, τραβούσα έξω την βελόνα, και αυτή έφευγε μακριά. (Αλλά τότε σταματούσε ώστε να φαίνεται ψύχραιμη.  Γάτες!)

Έπρεπε να είσαι προσεκτικός μαζί της, παρόλα αυτά.  Όπως με προειδοποιούσε η σύζυγος μου πολλές φορές, αν την χάϊδευες στο λάθος μέρος ήταν πιό πιθανόν να σε γρατζουνίσει παρά να γουργουρίσει.  Περιττό να το πω, η σχέση μου με την Minnie παρέμεινε μια επιφυλακτική σχέση στην καλύτερη περίπτωση.

Τότε ήλθε η μέρα που φαινόταν, σύμφωνα με την σύζυγο μου, «απλά δεν ήταν ο εαυτός της».  Δεν μπορούσα να διακρίνω την διαφορά, αλλά με κάθε ειλικρίνεια σπανίως πρόσεχα την φυσιολογική της συμπεριφορά, επομένως δεν μπορούσα να κρίνω. Την πήγαμε στον κτηνίατρο, ο οποίος πήρε αίμα και ακολούθως μας πληροφόρησε ότι τα νεφρά της δεν λειτουργούσαν καθόλου. Πρότεινα να δοκιμάσουμε για λίγες ημέρες επιθετική χορήγηση υγρών να δούμε αν αντέστρεφε την βλάβη, και έτσι και κάναμε. Παρόλα αυτά, μέρες αργότερα, ξαναεξετάσαμε την λειτουργία των νεφρών για να διαπιστώσουμε ότι απλά είχε πάει προς το χειρότερο.

Μόνοι μας θα καθαρίσουμε τη βρωμιά. Σύμμαχοι πουθενά.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ορλωφικά

Διδάγματα από τα «Ορλωφικά» – ανάλυση


Τελικά, αυτή η Γεωπολιτική είναι όντως ψευδεπιστήμη, η οποία δεν αξίζει να διδάσκεται σε πανεπιστήμια. Αρκεί να βάλεις λίγο το μυαλό σου να σκεφτεί, καί λύνονται όλα τα «μυστήριά» της.
Είναι ακριβώς το ίδιο, σα να αγοράζεις ένα ζευγάρι παπούτσια. Ρωτάς μιά σειρά ερωτήσεων:
  • «- Είναι στο νούμερό μου;»
  • «- Είναι άνετα;»
  • «- Μου ταιριάζουν;»
  • «- Είναι λογική η τιμή αγοράς;»
Καί στο τέλος αποφασίζεις – ή τ’ αγοράζεις, ή ψάχνεις γι’ άλλο.
Η γεωπολιτική ανάλυση δεν διαφέρει καθόλου από τη νοητική διαδικασία της επιλογής γιά τελική αγορά παπουτσιών.
Σήμερα, λοιπόν, θ’ αναλύσουμε (ως «case study», που λένε) τα διδάγματα από τα «Ορλωφικά» – καί όχι μόνον.

Τα χοντρά τα γνωρίζουμε από την Ιστορία: ότι οι Ρώσσοι (λίγα χρόνια πριν) το 1770 μας υποσχέθηκαν στρατιωτική βοήθεια να ελευθερωθούμε από τους Τουρκαλάδες, όντως έστειλαν στολίσκο πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο (υπό την ηγεσία των αδελφών Ορλώφ), ο στολίσκος των «ομοδόξων αδελφών» όντως ξεσήκωσε σε ένοπλο αγώνα τον κόσμο, αλλά στο τέλος -κι εν ψυχρώι- μας παράτησαν σύξυλους… Καί παρ’ ολίγο Ελλάδα κι Έλληνες ΔΕΝ θα υπήρχαν σήμερα. Οι εξαγριωμένοι Τούρκοι θα έσφαζαν τους προγόνους μας άπαντες – κι εμείς σήμερα ζούμε από σύμπτωση.
Κι αρχίζει η γνωστή κλάψα του έθνους ημών… Τί(ς) πταίει;
  • Που οι Ρώσσοι «μας πρόδωσαν».
  • Που οι αδελφοί Ορλώφ ήταν «τσιαφούτ». (Εβραίοι, δηλαδή – αν κι αυτό μόνον η Αικατερίνη η Μεγάλη θα το πιστοποιούσε στα σίγουρα, η οποία δεχόταν τους πάντες στο κρεββάτι της. Περιτετμημένους κι απερίτμητους ομοίως.)
  • Που είχαν άσχημα πράγματα στο μυαλό τους γιά πάρτη μας. (Όντως, προ της καθόδου του Ρωσσικού στολίσκου στο Αιγαίο, ολόκληρο πακέτο από πράκτορεςαλώνιζε τις Ελληνικές κοινότητες στην κυρίως Ελλάδα κι αλλού -πχ Βενετία- επί σειρά ετών, γιά ξεσηκωτική προπαγάνδα. Μεταξύ των οποίων κι ένα ελληνόφωνο τσόλι, ονόματι Παπάζωλης ή Παπάζογλου.)
  • Που έτσι, που αλλοιώς.
(Πάτε γιά μιά πρώτη ενημέρωση στη Γουΐκι – καί συγκρατήστε τα νεύρα σας, διότι δεν φταίει σε τίποτε ο υπολογιστής σας. Συγκρατηθήτε ειδικά εκεί, που μιλάει γιά …διακίνηση προφητειών, ότι δήθεν τάχαμ το «ΞανΦόν Γκιένος» -copyright ο μοναδικός Πολσεμάννος– θα μας βοηθούσε …ανιδιοτελώς να ξαναπάρουμε «τημ Μπόλιν»! Σας θυμίζει τίποτε αυτό; Καί μήπως οι σημερινοί διακινητές «προφητειών», κάν άγιοι άνθρωποι ώσιν, θέλουν ένα πολύ γερό σκατόξυλο, να το θυμούνται …καί στον Παράδεισο; Έ; )
Αλλά τα πράγματα είναι πολύ απλούστερα, άμα έχεις μυαλό να σκεφτείς. Κανείς δεν μας πρόδωσε. Η δε καταγωγή των Ορλώφ δεν ενδιαφέρει ούτε τυχόν άσπρα γατιά με το ένα μάτι πράσινο καί τ’ άλλο γαλάζιο.

Το δικό σου σκαρί, ο δικός σου Δρόμος

Το δικό σου σκαρί, ο δικός σου Δρόμος

Η ψυχική μας διάθεση επηρεάζει τον τρόπο που βλέπουμε την Πραγματικότητα γύρω μας.
Και αντίστροφα… ο τρόπος διαμόρφωσης της Πραγματικότητας γύρω μας επηρεάζει την ψυχική μας διάθεση.
Αν όλα μέσα μας φαντάζουν “μαύρα”, το κόλπο για να δώσουμε Φως στον εαυτό μας είναι να βάλουμε γύρω μας Χρώμα, τρέφοντας έτσι την Όραση με φως και την Διόραση με οπτικά “κλειδιά ξεκλειδώματος των Πυλών της Συνείδησης.
Και κάπως έτσι “δουλεύει” η Μαγεία…
με απλά, μικρά, καθημερινά πράγματα που κάνουν την Διαφορά…
Το ότι επικεντρώνει κάποιος στις ομορφιές του Κόσμου γύρω μας και όχι στις ασχήμιες δεν σημαίνει πως είναι αναίσθητος…
σημαίνει πως επιλέγοντας, όσο μπορεί, το Περιβάλλον του, διαμορφώνει ο ίδιος την Πραγματικότητά του, μην επιτρέποντας σε άλλους να τον φυλακίσουν στην δική τους…
Είμαστε ό,τι σκεφτόμαστε…
σκεφτόμαστε όπως είμαστε.
Και σαν Παρατηρητές της Πραγματικότητάς μας, διαμορφώνουμε τον Κόσμο που παρατηρούμε…

Μαριάν Γουίλιαμσον : Ο μεγαλύτερος φόβος μας

Ο μεγαλύτερος μας φόβος δεν είναι να φανούμε ανεπαρκείς. 
Ο μεγαλύτερος φόβος μας είναι να αποδειχθούμε πανίσχυροι. 
Είναι το φως μας, και όχι το σκοτάδι που μας φοβίζει πιο πολύ απ όλα. 
Αναρωτιόμαστε: Ποιος είμαι εγώ τελικά που θέλω να είμαι τόσο λαμπερός; 
Γιατί; Εσύ τι είσαι; Είσαι -κι εσύ ένα παιδί του Θεού. 
Δεν ωφελείς σε τίποτα τον κόσμο με το να γίνεσαι μικρός.

2016-22-8--18-09-39
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα