Τυφώνας στο χρηματιστήριο, εξανεμίζονται δισεκατομμύρια
Εικόνα κατάρρευσης παρουσιάζει η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς συνεχίζεται ο καταστροφικός «τυφώνας» που ενέσκηψε την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή τη σύσταση-απαίτηση του ΔΝΤ για έλεγχο ποιότητας ενεργητικού στις ελληνικές τράπεζες, η οποία μπορεί να ανοίξει το δρόμο για νέες ανακεφαλαιοποιήσεις. Νέες δραματικές απώλειες καταγράφουν σήμερα μετοχές και δείκτες, κεφαλαιοποιήσεις δισεκατομμυρίων εξανεμίζονται και πολλά επενδυτικά χαρτοφυλάκια  βρίσκονται στα πρόθυρα «ασφυξίας», αναγκαζόμενα να ρευστοποιήσεις άμεσα και «όσο-όσο», με κίνδυνο πρόκλησης ντόμινο.
Τώρα η αγορά βρίσκεται μπροστά στο χείλος του γκρεμού: Ή βυθίζεται  στην επόμενη κίνηση, ή αντιδρά, απομακρύνεται από το βάραθρο και ανακάμπτει.
Οι ενδείξεις είναι ακόμη μάλλον αρνητικές και οι «μετεωρολόγοι» της αγοράς προβλέπουν εκτιμούν  ότι η καταιγίδα δεν πρόκειται να κοπάσει γρήγορα, ακόμη κι αν η κατάσταση βελτιωθεί πρόσκαιρα.
Ανοδική αντίδραση και αλλαγή εικόνας μπορεί να φέρουν μόνο κινήσεις αυτοσυντήρησης των ισχυρών χαρτοφυλακίων, που έχουν ακόμη σημαντικές θέσεις σε μετοχές και είναι long στα Παράγωγα – άρα έχουν λόγους να  στηρίξουν τις αποτιμήσεις και τους δείκτες.
Οι βασικοί δείκτες έχουν διασπάσει διαδοχικές στηρίξεις  και βρίσκονται πλέον στο έσχατο όριο όπου η μεσοπρόθεσμη τάση μπορεί να παραμείνει ανοδική και να  περιορισθούν οι πιθανότητες περαιτέρω κατάρρευσης.