Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

«Στα παλιά μου τα παπούτσια». Αλήθεια… πόσο παλιά είναι αυτά τα υποδήματα;



Σε γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια
Τα παπούτσια υπάρχουν  από τότε που ο άνθρωπος αποφάσισε να σταθεί στα πόδια του και να καλύψει μια βασική του ανάγκη ,το περπάτημα.
Η λέξη παπούτσι έχει τουρκική προέλευση και εισήλθε στην Ελληνική τα μεσαιωνικά χρόνια λόγω της τουρκικής κατάκτησης. Η ίδια η τουρκική λέξη papuc  ανάγεται στην  περσική λέξη papus  =κάλυμμα τού ποδιού, υπόδημα.

Θα ήταν καλό από την παιδική ηλικία να αναπτύσσουμε τη δημιουργική μας φαντασία

Αποτέλεσμα εικόνας για φαντασία


Θα ήταν καλό από την παιδική ηλικία να αναπτύσσουμε τη δημιουργική μας φαντασία, για παράδειγμα, μέσω των παραμυθιών ή μέσω της άμεσης φαντασίας των Ανώτερων Κόσμων, των Ανώτερων Κέντρων, των Ανώτερων Όντων και της δημιουργικής τους ζωής στο διάστημα, στους γαλαξίες.

Μπορούμε καθημερινά από δέκα έως είκοσι λεπτά να φανταζόμαστε τη ζωή στον γαλαξία, σε άλλα ηλιακά συστήματα, στο διάστημα, και στη συνέχεια να κάνουμε τη δημιουργική μας φαντασία πιο ευαίσθητη στη ζωή που συμβαίνει στο διάστημα.

Γιατί είναι σημαντικό να μπορούμε να ελέγχουμε την προσοχή μας



Η μείωση της ψυχολογικής έντασης συνδέεται στενά με τη συγκέντρωση της προσοχής και με το να κάνεις ένα πράγμα κάθε φορά.

Όταν βιαζόμαστε, για παράδειγμα, το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ταχύτητα. Η προσοχή μας επικεντρώνεται πάνω στους εαυτούς μας -στις ανάγκες μας, στις χρονικές μαςπροθεσμίες, στις επιθυμίες μας- έτσι ώστε να μη δίνεται προσοχή σε όσους υπάρχουν τριγύρω μας, που έχουν ανάγκες και επιθυμίες και ίσως χρονικές προθεσμίες που μοιάζουν πολύ με τις δικές μας. Ιδιαίτερα όσον αφορά τα παιδιά, πρέπει να είμαστε ήρεμοι ώστε να μπορούμε να τους δίνουμε την προσοχή μας, την οποία χρειάζονται όσο χρειάζονται και την τροφή και τον ύπνο.

Ο διαλογισμός μάς μαθαίνει ουσιαστικά να κατευθύνουμε και να διατηρούμε μια σταθερή ροή της προσοχής. Ύστερα, στη διάρκεια της ημέρας, συνεχίζουμε να εκπαιδεύουμε τον νου επικεντρώνοντάς τον στην εργασία που κάνουμε.

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να ενδιαφερθούν για οτιδήποτε άλλο πέρα από τον εαυτό τους. Ενώ μιλάς σε ακούν και λένε "Ναι, αυτό είναι αλήθεια", η προσοχή τους όμως φεύγει μακριά κι αρχίζουν να σχεδιάζουν το δείπνο, ή να κάνουν με τον νου τους υπολογισμούς που αφορούν το χρηματιστήριο. Όταν οδηγούν, αντί να είναι συγκεντρωμένοι στο δρόμο, ανοίγουν το ραδιόφωνο και τρέχουν νοερά σε παλιές αναμνήσεις ή επαναλαμβάνουν μια φιλονικία που είχαν με το αφεντικό τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει συγκέντρωση της προσοχής. Ο νους χοροπηδά τριγύρω σαν ακρίδα και δεν ελέγχεται.

Η ενέργεια δεν λέει ποτέ ψέματα! Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να διαβάζετε την ενέργεια των άλλων ανθρώπων



Για κάποιος ανθρώπους το να διαβάζουν και να καταλαβαίνουν τις ενέργειες που εκπέμπουν άλλοι άνθρωποι είναι ένα χάρισμα, για κάποιους άλλους είναι απλά μια ικανότητα που χρειάζεται ρύθμιση και εξάσκηση.

Η ικανότητα αυτή προδιαθέτει τη σύνδεση με τον συναισθηματικό σου εαυτό, τη χρήση της συναισθηματικής σου νοημοσύνης και την εμπιστοσύνη στα συναισθήματα που δημιουργούνται!
H Συναισθηματική νοημοσύνη (EI) η αλλιώς Συναισθηματικό πηλίκο είναι η ικανότητα των ατόμων να αναγνωρίζουν τα δικά τους, καθώς και τα συναισθήματα των άλλων, να κάνουν διάκριση μεταξύ διαφορετικών συναισθημάτων και να τα ονομάσουν κατάλληλα, καθώς και να χρησιμοποιούν τη συναισθηματική πληροφορία ως οδηγό σκέψης και συμπεριφόράς. Μολονότι ο όρος πρωτοεμφανίστηκε το 1964 σε ένα έγγραφο του Μάικλ Μπέλντοχ, απέκτησε δημοφιλία το 1995 με το βιβλίο Συναισθηματική Νοημοσύνη του συγγραφέα, ψυχολόγου και επιστημονικού δημοσιογράφου Ντάνιελ Γκόουλμαν. Από τότε στη θεωρία του Γκόουλμαν έχει ασκηθεί κριτική μέσα στην επιστημονική κοινότητα.
Ο καθηγητής Dave Caruso του πανεπιστημίου του Γέιλ έχει δημιουργήσει το Caruso τεστ το οποίο είναι στην ουσία τεστ συναισθηματικής νοημοσύνης και της ικανότητας κατανόησης του συναισθηματικού κόσμου των άλλων.
Σε σχέση με αυτό το τεστ του Caruso και σε συνδυασμό με μία πρόσφατη έρευνα πάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά σας παραθέτουμε 4 βήματα μέσα από τα οποία θα μπορείτε να διαβάζεται αποτελεσματικότερα τους άλλους ανθρώπους, θα κατανοείτε τις ενέργειες που εκπέμπουν και θα προάγεται σε καλύτερο επίπεδο την ενσυναίσθησή σας.

Γιατί σβήνουμε κεράκια στα γενέθλια;



Ένα ακόμη αρχαιοελληνικό έθιμο, που το βλέπουμε σε όλον τον πλανήτη.

Οι αρχαίοι πρόγονοί μας, για να τιμήσουν την Άρτεμη, τη θεά της Σελήνης και του κυνηγιού, είχαν τη συνήθεια να
ανάβουν λαμπάδες και να τις τοποθετούν μαζί με μεγάλα στρογγυλά γλυκά από μέλι στο βωμό της.

Η χειρότερη κρίση στην ιστορία της Αμερικής (Βίντεο)

Το Λος Άντζελες εξακολουθεί να φλέγεται για τρίτη συνεχόμενη μέρα, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στο Τέξας και τη Λουιζιάνα από τις πλημμύρες του τυφώνα Χάρβεϊ.

Το φαράγγι Λα Τούνα, στις παρυφές του Λος Άντζελες, έχει παραδοθεί στις φλόγες για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Photo: AFP. Πηγή: Supplied

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για την χειρότερη καταστροφή στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η φωτιά που ξέσπασε την 1η Σεπτεμβρίου βόρεια του Λος Άντζελες, κατακαίοντας γρήγορα περισσότερα από 20.000 στρέμματα, εξακολουθεί να μαίνεται στο φαράγγι Λα Τούνα, εξαιτίας του κύματος καύσωνα και των ισχυρών ανέμων.
Από την άλλη πλευρά, ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές από τον τυφώνα Χάρβεϊ. Οι καταστροφές στο Τέξας ανέρχονται στα 180 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ.
Εκτός από τις υλικές καταστροφές, ο τυφώνας άφησε πίσω του και 47 νεκρούς και χιλιάδες ζώα που παγιδεύτηκαν στα νερά, ενώ εξανάγκασε περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς έπληξε μια περιοχή μεγαλύτερη των 180 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για το ύψος των ζημιών, τότε αυτές θα είναι πολύ μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες τόσο του τυφώνα Κατρίνα που είχε πλήξει το 2005 τη Νέα Ορλεάνη, όσο και του τυφώνα Σάντι που χτύπησε τη Νέα Υόρκη και τις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ το 2012.

Eίναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε πως εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση ν’ ανταποκριθούμε άμεσα στις απαιτήσεις κανενός. (ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΪ)



Με δυο λόγια, νομίζω ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τις ιστορίες ενοχής, πρέπει να ανακατευθύνουμε τους θυμούς που καταπνίξαμε, πρέπει να πάψουμε να έχουμε ενοχές και ν’ αρχίσουμε να νιώθουμε ως ενήλικες, υπεύθυνοι για ό,τι κάνουμε. Για χάρη της υγείας και της ανάπτυξής μας, είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε πως εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση ν’ ανταποκριθούμε άμεσα στις απαιτήσεις κανενός, κι ούτε έχουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε πως ο άλλος θα ικανοποιήσει τις δικές μας προσδοκίες. Να καταλάβουμε, δηλαδή, αυτό που ο Φριτς Περλς ονόμαζε “Προσευχή Γκεστάλτ”, και είναι, κατά η γνώμη μου, η βάση όλων των διαπροσωπικών σχέσεων:
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ,
ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΡΘΑ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΩ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΣΟΥ
ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ,
ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ.
«Αν αυτό το “Πιστεύω” της υγείας μπορούσε να μας καθοδηγήσει στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ο καθένας μας θα άρχιζε να διερευνά τις δικές του προσδοκίες και τους δικούς του περιορισμούς — είτε του αρέσουν είτε όχι τα ευρήματά του. Καλά… δεν ακούγεται και πολύ ωραίο αυτό. Προτιμάμε να πιστεύουμε ότι έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τον άλλον να νιώθει καλά ή άσχημα, και μας ηρεμεί η σκέψη ότι μπορούμε να υποχρεώσουμε κάποιον να μας αγαπάει, ή να χειραγωγήσουμε τις ενοχές του, ή να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του.»
«Εντάξει… Αυτό ανακουφίζει το άγχος μας όταν νιώθουμε πως είμαστε μόνοι και απροστάτευτοι.»
«Τα άγχη ανακουφίζονται όταν συνειδητοποιούμε πως δεν είμαστε παντοδύναμοι. Κι αν τρέμουμε την ανικανότητά μας, μπορεί να φταίει αυτή η χαζή απαίτηση που έχουμε απ’ τον εαυτό μας να μην κάνουμε ποτέ λάθος.»

Δεν έχετε υαλοκαθαριστήρες; Οι Ινδοί έχουν την λύση..



Στην Ινδία μπορείς να το δεις κι αυτό! Δεν είχαν υαλοκαθαριστήρες για τα τζάμια του αυτοκινήτου και βρήκαν μια τρομερή πατέντα!

Δεν υπάρχουν υαλοκαθαριστήρες; Κανένα πρόβλημα!

Το ''άγνωστο'' συμβάν της ανατολικής Μεσογείου το 2002



Το συμβάν της ανατολικής Μεσογείου ήταν μία μεγάλης ισχύος έκρηξη που συνέβη στις 6 Ιουνίου 2002 σε μεγάλο ύψος πάνω από την ανατολική Μεσόγειο θάλασσα σε συντεταγμένες 34ºN 21ºE (κατά προσέγγιση ανάμεσα στη Λιβύη και την Κρήτη). 

Η έκρηξη υπολογίστηκε ότι είχε ισχύ 26 κιλοτόνων - ήταν, δηλαδή, διπλάσια από αυτήν της Χιροσίμα και παρόμοιας ισχύος με αυτήν στο Ναγκασάκι. Αν είχε συμβεί πάνω από κατοικημένη περιοχή οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές. Οφείλεται σε έναν δυνητικώς επικίνδυνο αστεροειδή (PHA – Potentially Hazardous Asteroid) ο οποίος δεν εντοπίστηκε καθώς πλησίαζε τη Γη. Την έκρηξη κατέγραψαν δορυφόροι και σεισμογραφικά κέντρα. Ο αστεροειδής είχε διάμετρο 5-10 μέτρων. Όπως και στο συμβάν της Τουνγκούσκα  στις 30 Ιουνίου 1908 (Η Έκρηξη της Τουνγκούσκα θεωρείται η μεγαλύτερη χερσαία πτώση μετεώρου ή αστεροειδή στη Γη στην καταγεγραμμένη Ιστορία) η έκρηξη οφείλονταν στην τριβή και τις υψηλές θερμοκρασίες κατά την είσοδο του αντικειμένου στην ατμόσφαιρα της Γης.

H ψυχολογία του να νιώθεις «Ξένος»



Της Κυριακής Μπαρμπάκου, Ψυχολόγου, MSc Psychologie du développement de l’enfant et de l’adolescent.
Με τις μετακινήσεις των ατόμων που γίνονται με μεγάλη ευκολία στις μέρες μας, η έννοια του ξένου είναι σπουδαίας σημασίας καθώς καλούμαστε να ζήσουμε σα ξένοι σε χώρες διαφορετικές από την πατρίδα μας, είτε να ζήσουμε μαζί με ξένους μέσα σ’αυτήν.
Τι είναι όμως ο «ξένος» στην πραγματικότητα;

Η λέξη ξένος, χρησιμοποιείται για να δηλώσει ένα άτομο το οποίο προέρχεται από άλλο τόπο, άλλη χώρα, που δεν μας ταιριάζει ή δεν είμαστε εξοικειωμένοι μαζί του. Ξένο επίσης, είναι αυτό που δεν καταλαβαίνουμε και δεν μας καταλαβαίνει, δημιουργώντας μας συχνά συναισθήματα μίσους και φόβου. Σαν Έλληνες, είμαστε γαλουχημένοι για την επαφή με το ξένο. Στη σύγχρονη εποχή, η πλειοψηφία των Ελλήνων, καλείται να μάθει Αγγλικά, ή κι άλλες ξένες γλώσσες, ώστε να μπορεί να είναι ανοικτή προς τον υπόλοιπο κόσμο. Στην αρχαία Ελλάδα, υπήρχε ο Ξένιος Ζευς, ο οποίος ήταν ο προστάτης των ξένων, κι η έννοια της φιλοξενίας ήταν μείζονος σημασίας.
Από την άλλη μεριά, το ξένο, θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν ένα κοινό, βασικό γνώρισμα όλων μας, καθώς είμαστε ξένοι ως προς ένα μεγάλο τμήμα του εαυτού μας. Μέσα από τη διαδικασία των ονείρων, όλοι μας, επισκεπτόμαστε σαν πρώτη ξένη χώρα, το ασυνείδητο. Επίσης, σαν παιδιά, βιώσαμε την πρώτη μας εξορία, σε σχέση με το μητρικό σώμα, καθώς «ξεβραστήκαμε σε μία ακρογιαλιά», στην οποία σταδιακά καλούμαστε ν’ αναπλάσουμε την υποκειμενική ταυτότητά μας.

Αρχέγονες Μαύρες Τρύπες: Φυσικοί προτείνουν νέες θεωρίες για τις μαύρες τρύπες από το πολύ πρώιμο σύμπαν

Φυσικοί του UCLA πρότειναν νέες θεωρίες για το πώς μπορεί να έχουν διαμορφωθεί ο πρώτες μαύρες τρύπες του σύμπαντος και το ρόλο που μπορεί να έχουν παίξει στην παραγωγή βαρέων στοιχείων όπως χρυσός, πλατίνα και ουράνιο. Δυο μελέτες πάνω στις εργασίες τους δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Physical Review Letters.
Ένα για πολλά χρόνια υφιστάμενο ερώτημα στην αστροφυσική είναι εάν οι πρώτες-πρώτες μαύρες τρύπες του σύμπαντος εμφανίστηκαν σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο μετά τη Μεγάλη Έκρηξη ή εάν αυτές διαμορφώθηκαν μόνο εκατομμύρια χρόνια αργότερα κατά τη διάρκεια των θανάτων των πρώτων άστρων. Ο Alexander Kusenko, καθηγητής φυσικής στο UCLA μαζί με τον μεταπτυχιακό σπουδαστή Eric Cotner, ανέπτυξαν μια συγκλονιστικά απλή νέα θεωρία υποστηρίζοντας ότι ο μαύρες τρύπες θα μπορούσε να έχουν διαμορφωθεί αμέσως μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, πολύ πριν τα άστρα αρχίσουν να λάμπουν. Οι αστρονόμοι έχουν υποστηρίξει προηγουμένως ότι αυτές οι αποκαλούμενες Αρχέγονες Μαύρες Τρύπες(primordial black hole – PBH) θα μπορούσαν να εξηγήσουν όλη ή ορισμένη από τη μυστήρια σκοτεινή ύλη του σύμπαντος και ότι μπορεί να έχουν αποτελέσει το σπόρο για τη διαμόρφωση των τεράστιων μελανών οπών που υπάρχουν στα κέντρα των γαλαξιών. Η νέα θεωρία προτείνει ότι οι PBHs μπορεί να έχουν βοηθήσει να δημιουργηθούν πολλά από τα βαρύτερα στοιχεία που βρίσκονται στη φύση.
Ο ερευνητές ξεκίνησαν θεωρώντας ότι ένα ομογενές πεδίο ενέργειας διαπότισε το σύμπαν αμέσως μετά τη Μεγάλη Έκρηξη. Ο επιστήμονες αναμένουν ότι τέτοια πεδία υπήρχαν στο μακρινό παρελθόν. Μετά που το σύμπαν ταχύτατα επεκτάθηκε, τη ενεργειακό αυτό πεδίο θα είχε χωριστεί σε σβώλους. Η βαρύτητα θα προκαλούσε αυτούς τους σβώλους να έλκουν ο ένας τον άλλον και να συγχωνεύονται. Οι ερευνητές του UCLA πρότειναν ότι ορισμένα μικρά θραύσματα από αυτούς τους αναπτυσσόμενους σβώλους έγιναν αρκετά πυκνά για να γίνουν μαύρες τρύπες. Η υπόθεσή τους είναι αρκετά γενική, υποστηρίζει ο Kusenko και δεν βασίζεται σε αυτό που αποκάλεσε «απίθανες συμπτώσεις» που υποστηρίζουν άλλες θεωρίες εξηγώντας τις PBHs.

Ψυχοπαθείς εκτός ελέγχου!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ψυχοπαθείς εκτός ελέγχου!

Θα το πω στους αναγνώστες μου όσο πιο ευγενικά μπορώ, αλλά όπως δεν το έχω πει ποτέ άλλοτε στα 5 ολόκληρα χρόνια ζωής της AllNewz:

Αν δεν ξεσηκωθείς τώρα, γαμώ το κέρατο μου, σε λίγο θα σε διαγράψουν από τον χάρτη! Κι εσένα, κι εμένα κι όλους μας!

Οι παγκόσμιοι ψυχοπαθείς που κυβερνούν αυτόν τον πλανήτη είναι πλέον εκτός ελέγχου. Έχουν βάλει στόχο να καταστρέψουν στο σύμπαν προκειμένου να σε δουν να πέφτεις στα τέσσερα και να προσκυνάς την Πανθρησκεία τους, την Κλιματική Αλλαγή.
Κι αν το προσέξεις και κάτσεις λιγουλάκι να το σκεφτείς, αυτή η θρησκεία είναι κοινή από τη δεξιά μέχρι την αριστερά. Τι Ν.Δ., τι κεντρώοι, τι Σοσιαλιστές, τι αριστεροτέτοιοι, όλοι σπρώχνουν την ατζέντα των καιρικών τρομοκρατών. Επιτρέπεται 12χρονο να έχει φάει τόση πλύση εγκεφάλου ώστε να λέει αυτό που τρέμω για το μέλλον μου είναι ο υπερπληθυσμός και η έλλειψη τροφής; Τι κάνουν σε αυτά τα παιδιά; Ασελγούν πάνω στην ψυχή τους και τα τρομοκρατούν με ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΏΣ ΤΡΌΠΟ, που τρομοκράτησαν κι εμένα στην ηλικία τους, μισό αιώνα πίσω, με τα απανωτά δημοσιεύματα “Έρχεται εποχή Παγετώνων”. Τα θυμάμαι σαν να ήταν χτες και τον κρυουλιάρη πατέρα μου να αναρωτιέται τι θα απογίνουμε; Τώρα, πως από εποχή παγετών πήγαμε στην υπερθέρμανση του πλανήτη σε 2-3 δεκαετίες, ένας Αλ Γκορ ξέρει!

Πόση προπαγάνδα αντέχεις;


Πρώτα θα παγώσεις:
December 24, 1979 | Vol. 114 No. 26
January 31, 1977 | Vol. 109 No. 5
December 3, 1973 | Vol. 102 No. 23

Μετά θα ψηθείς:

Μπορεί καρδιακές και αρτηριακές ασθένειες να οφείλονται στην ακτινοβολία;



Το πρόβλημα με το ασβέστιο στον σύγχρονο κόσμο μας είναι επειδή είναι γεμάτος με nnEMF (μη φυσικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία) και οδηγεί σε μιτοχονδριακή δυσλειτουργία και καταστρέφει την υγεία της καρδιάς: Το μονοξείδιο του αζώτου (NO) που κυκλοφορεί στο δέρμα και το κυκλοφορικό σύστημα μεταβάλλεται (κορυφή της κεφαλίδας pic) όταν λείπει το φως του ήλιου και το nnEMF το αντικαθιστά για να αυξήσει την αρτηριακή πίεση

Τα μόνα EMF που βελτιστοποιούν τα ανθρώπινα κύτταρα είναι το ορατό φως από τον ήλιο μεταξύ 250-780 nm για να φτιάξουν τα σωστά σήματα ελευθέρων ριζών όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι ένα αλλαγμένο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο αλλάζει την ομοιόσταση του ασβεστίου στη μεμβράνη κυττάρων και αυτό με τη σειρά του επηρεάζει τις ροές μαγνησίου στο πλάσμα αίματος και στο μιτοχόνδρίο. Κάθε φορά που είμαστε σε ένα διαφορετικό μαγνητικό πεδίο που προκαλείται για παράδειγμα από wifi ή άλλα τεχνητά πεδία, αλλάζουμε την εσωτερική μας ροή ασβεστίου (pic παραπάνω) μέσω του μεταφορέα MCU. Εάν το επίπεδο ασβεστίου ανέρχεται σε ένα κύτταρο, μπορεί να προκαλέσει απόπτωση, έτσι το επίπεδο ενέργειας και η παραγωγή μας στα μιτοχόνδρια μας αλλάζει.
Η προϋπόθεση για τη ρύθμιση της ισορροπίας του ασβεστίου στο κύτταρο του καρδιακού μυός είναι ένας φυσιολογικός ρυθμός μεταβολισμού και η χωρίς συμβιβασμούς παράδοση του ΑΤΡ (Τριφωσφορική αδενοσίνη). Αυτό μπορεί να γίνει με ηλεκτρόνια τροφίμων ή με ηλιακά EMF με τη μορφή φωτός IR-A και UV-A. Χρειάζεται σωστή σύζευξη μελατονίνης που γίνεται πρώτη φορά στο μάτι για να λειτουργήσει με συχνότητες ηλιακού φωτός.

Κοινό μήνυμα Φραγκίσκου και Βαρθολομαίου για το περιβάλλον – Προσκυνήστεεε!!!



Κοινό μήνυμα εξέδωσαν ο πάπας Φραγκίσκος και ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος με την ευκαιρία της «Παγκόσμιας Ημέρας Προσευχών για την προστασία της Δημιουργίας», δηλαδή την προστασία του περιβάλλοντος, την 1η Σεπτέμβρη

Που την ψάχνετε καλέ την Πανθρησκεία; Σας το είπα, είναι στην Ατζέντα 21, στην εκκλησία της Κλιματικής Αλλαγής. Να το ξαναπώ;
Πανθρησκεία = Ατζέντα 21 = Η Εκκλησία της Κλιματικής Αλλαγής!
Το κοινό μήνυμα των δύο προκαθημένων, που δόθηκε ταυτόχρονα στη δημοσιότητα από το Βατικανό και το Φανάρι, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «η γη μας έχει δοθεί ως ιερό δώρο και κληρονομιά, για τα οποία είμαστε συνυπεύθυνοι».
Κι εσείς και εμείς, όλοι συνυπεύθυνοι. Οι μόνο ανεύθυνοι είναι αυτοί που ψεκάζουν το περιβάλλον 24/7 και το μαμούν με ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Όχι. Αυτοί μας “σώζουν”.
Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση των δύο προκαθημένων, οι οποίοι, υποθέτω, έχουν εξασφαλίσει και πρώτο τραπέζι πίστα στην κόλαση:
Κοινόν Μήνυμα διά τήν παγκόσμιον ἡμέραν προσευχῶν διά τήν δημιουργίαν
Ἡ ἱστορία τῆς δημιουργίας προβάλλει ἐνώπιόν μας μίαν πανοραμικήν θέαν τοῦ κόσμου. Ἡ Ἁγία Γραφή ἀποκαλύπτει ὅτι, «ἐν ἀρχῇ», ὁ Θεός ἠθέλησε, ἡ ἀνθρωπότης νά ἐργάζηται διά τήν συντήρησιν καί τήν προστασίαν τοῦ φυσικοῦ περιβάλλοντος. Ἀρχικῶς, ὅπως ἀναφέρεται εἰς τήν Γένεσιν, «πᾶν χλωρόν ἀγροῦ (ἦν) πρό τοῦ γενέσθαι ἐπί τῆς γῆς καί πάντα χόρτον ἀγροῦ πρό τοῦ ἀνατεῖλαι∙ οὐ γάρ ἔβρεξεν ὁ Θεός ἐπί τήν γῆν, καί ἄνθρωπος οὐκ ἦν ἐργάζεσθαι τήν γῆν» (β’,5). Ἡ γῆ εἶχε δοθῆ εἰς ἡμᾶς ὡς ἱερόν δῶρον καί κληρονομία, διά τά ὁποῖα πάντες ἡμεῖς εἴμεθα συνυπεύθυνοι, μέχρις ὅτου «εἰς τό τέλος» τά πάντα ἐν τῷ οὐρανῷ καί ἐν τῇ γῇ ἀνακαινισθοῦν ἐν Χριστῷ (Ἐφεσ. α’,10). Ἡ ἀνθρωπίνη ἀξιοπρέπεια καί ἡ εὐημερία μας συνδέονται ἀρρήκτως μέ τήν φροντίδα διά σύνολον τήν δημιουργίαν.

Καμιά ανάγκη για γνώση και αντίληψη των πραγμάτων δεν δίνει ζωή στην ύπαρξή του. (A. Schopenhauer)





Ο Φιλισταίος είναι ένας άνθρωπος χωρίς πνευματικές ανάγκες. Από αυτό συνάγονται διάφορα πράγματα: Πρώτον σε σχέση με αυτόν τον ίδιο, ότι μένει χωρίς πνευματικές απολαύσεις, σύμφωνα με τη διατυπωμένη από τον Βολταίρο αρχή που έχουμε ήδη αναφέρει, ότι δηλαδή «δεν υπάρχουν πραγματικές απολαύσεις χωρίς πραγματικές ανάγκες». Καμιά ανάγκη για γνώση και αντίληψη των πραγμάτων δεν δίνει ζωή στην ύπαρξή του, επίσης καμία και για κυρίως αισθητικές απολαύσεις, οι οποίες εξάλλου συγγενεύουν με τις πρώτες. 

Αν παρά ταύτα εξαιτίας της μόδας και του συρμού θεωρήσει ότι επιβάλλονται απολαύσεις αυτού του είδους, θα τις δει σαν ένα είδος καταναγκαστικής εργασίας και θα τις διεκπεραιώσει επιτροχάδην. 

Πραγματικές απολαύσεις γι’ αυτόν είναι μόνο οι αισθησιακές· με αυτές κρατιέται αμόλυντος. Έτσι, στρείδια και σαμπάνια αποτελούν το αποκορύφωμα της ύπαρξής του, και σκοπός της ζωής του είναι η απόκτηση όλων όσα συμβάλλουν στην καλοπέραση.

 Ευτυχής αν για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού έχει να κάνει πολύ δρόμο! Γιατί αν τα βρει εκ των προτέρων έτοιμα, θα πέσει αναπόφευκτα στα χέρια της πλήξης, που για να την αντιμετωπίσει θα δοκιμάσει ό,τι μπορεί να διανοηθεί κανείς: χορό, θεάματα, συντροφιές, χαρτοπαίγνιο, τυχερά παιχνίδια, άλογα, γυναίκες, πιοτό, ταξίδια κ.λπ. 

Και όμως όλα αυτά δεν αρκούν για την αντιμετώπιση της πλήξης, εκεί όπου έλλειψη πνευματικών αναγκών καθιστά αδύνατες τις πνευματικές απολαύσεις. 

Οι 10 + 2 συχνότεροι μύθοι γύρω από το σεξ

Οι 10 + 2 συχνότεροι μύθοι γύρω από το σεξ


Η σωστή πληροφόρηση συμβάλλει στη «μαγεία» του σεξ, όπου δύο άνθρωποι επικοινωνούν μέσα από το σώμα τους για να απολαύσουν και να βιώσουν τις δικές τους στιγμές.
Επίμονοι μύθοι που αφορούν τον οργασμό, τον ρόλο των δύο φύλων στο ερωτικό παιχνίδι ή το μέγεθος του ανδρικού μορίου μπορεί να χαλάσουν αυτή τη «μαγεία», να δημιουργήσουν ανασφάλειες τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα και επομένως να υπονομεύσουν τη σεξουαλική ζωή και υγεία του ζευγαριού.
Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας, σας παρουσιάζουμε μερικούς από αυτούς, καθώς και την αλήθεια πίσω από αυτούς.

1. Κάθε σωματική επαφή απαιτεί σεξουαλική πράξη

Όχι, κάθε σωματική επαφή δεν είναι προμήνυμα της σεξουαλικής πράξης. Μπορεί να είναι απλά έκφραση συναισθηματικής ανάγκης, ανάγκη για συντροφικότητα τη συγκεκριμένη στιγμή, ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά, να νιώσουμε πιο οικεία με τον σύντροφό μας.

2. Το καλό σεξ οδηγεί σε έντονο οργασμό

Ο «έντονος» οργασμός δεν είναι εγγύηση του καλού σεξ. Το καλό σεξ είναι αυτό που οδηγεί σε καλή ψυχική και σωματική υγεία, σε ψυχοσυναισθηματική πληρότητα, σε μοίρασμα. Έντονο οργασμό μπορεί να βιώσει κάποιος και σε ευκαιριακές συνευρέσεις, γιατί όμως παραμένουν ευκαιριακές και χωρίς συνέχεια;
bigstock 168157871

3. Το σεξ είναι ταυτόσημο με τη συνουσία

Σεξ δεν είναι μόνο η συνουσία, δεν είναι μόνο η πράξη. Σεξ είναι επίσης το ερωτικό παιχνίδι και τα προκαταρκτικά...

4. Ο άνδρας είναι ο «σεξουαλικός αρχηγός»

Το σεξ είναι παιγνίδι συντρόφων, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρχηγοί. Αν δεχόμασταν ότι υπάρχει σεξουαλικός αρχηγός, μεταφορικά θα φωτογραφίζαμε τη σεξουαλική φαντασίωση...

5. Η γυναίκα δεν κάνει το πρώτο βήμα στη σεξουαλική επαφή

Ματθαίος Γιωσαφάτ: Να Γιατί Τραβάς Όλους Τους Προβληματικούς…

Πόσες δεν έχουμε πει την περίφημη φράση «μα γιατί τραβάω όλους τους προβληματικούς;». Μάθετε λοιπόν τις βαθύτερες αιτίες των ερωτικών σας επιλογών.
Συνήθως οι λόγοι που επικαλούμαστε για να εξηγήσουμε γιατί ερωτευτήκαμε ή και παντρευτήκαμε τον άνθρωπο που είναι δίπλα μας είναι προφανείς και κατανοητοί από το κοινωνικό πλαίσιο: ο χαρακτήρας, η μόρφωση, η εξωτερική εμφάνιση, η σεξουαλική επαφή, λόγοι οικονομικοί ή και κοινωνικοί.
Οι βαθύτεροι όμως λόγοι είναι καλά κρυμμένοι μέσα μας «Η επιλογή συντρόφου την οποία εμείς οι ψυχαναλυτές ονομάζουμε ανακλητική είναι η ωριμότερη, αυτή που οδηγεί στο μικρό ποσοστό του 10 με 20% που είναι οι ευτυχισμένοι γάμοι», εξηγεί ο ψυχίατρος-ψυχαναλυτής
«Τι σημαίνει αυτό; Όταν έχουμε μια καλή μαμά και περάσουμε καλά, μαθαίνουμε να συγχωρούμε και τα ελαττώματά της, όπως ένας ώριμος άνθρωπος. Αποδεχόμαστε λοιπόν και τα ελαττώματα του συντρόφου μας και φτιάχνουμε μια καλή σχέση. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε περάσει ομαλά και το οιδιπόδειο, δεν έχουμε μεγάλο άγχος αποχωρισμού, προδοσίας. Αποδεχόμαστε, π.χ., ότι η μαμά έκανε κι άλλο παιδί. Ή ξέρω ως παιδί ότι μ’ αγαπάει, αλλά ανακάλυψα ότι αγαπά και τον μπαμπά, αλλά κι εγώ αγαπάω τον μπαμπά, άρα όλοι αγαπιόμαστε!
Οπότε θα κάνω κι εγώ το ίδιο όταν μεγαλώσω με το σύντροφό μου». Οι λόγοι λοιπόν της επιλογής του ερωτικού συντρόφου βασίζονται στη σχέση με τη μητέρα και τον πατέρα, τη δική τους σχέση και τη σχέση μας μαζί τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα