Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Αν θες να ζήσεις.....μάθε να λες την αλήθεια!!!!!!









Υποτίθεται απεχθάνεσαι το ψέμα…

Μα όταν βρεθεί κάποιος να σου πει την αλήθεια….

Θυμώνεις!!!!!

Τον κατηγορείς…….

Επειδή τόλμησε να εκφράσει…

Αυτό ακριβώς που σκέφτεται!!!

Εκνευρίζεσαι……

Γιατί αυτά που ακούς…..

Δεν ταιριάζουν με την εικόνα…..

Που θες να έχεις για τον εαυτό σου…..

Και βρίζεις τον άλλον γι’ αυτό!!!!

Τον απομακρύνεις……

Αφού κανείς τίμιος δεν ανέχεται…

Τέτοια αντιμετώπιση…..

Διότι πολύ απλά…..

Δεν σου χρωστάει…..

Να «παλεύει» με τα σκοτάδια σου!!!!

Σου δίνει το χέρι  να βγεις από εκεί…..

Και εσύ…..

Αντί να τον ευχαριστήσεις…..

Τον κατακρίνεις …….

Για ανάρμοστη συμπεριφορά!!!!!

Δεν κατανοείς……

Πως έτσι……

Κάνεις κακό στον εαυτό σου!!!!

Το ντοκουμέντο του Ομήρου για τους 29 ισχυρούς του αρχαίου Ελληνικού κόσμου


Ο “νηών κατάλογος” (ο κατάλογος των πλοίων) είναι από τα πιο πολυσυζητημένα εδάφια της Ιλιάδας. Είναι κατά τον Όμηρο ο κατάλογος των πλοίων και των στρατευμάτων ανά Ελληνική πόλη, που παίρνουν μέρος στον τρωικό πόλεμο (γύρω στο 1250 π.Χ.), με ιδιαίτερη αναφορά στα ονόματα των αρχηγών των στρατευμάτων ανά πόλη.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι βασίζεται σε προγενέστερο ποίημα της μυκηναϊκής εποχής που ο Όμηρος χρησιμοποίησε αυτούσιο ενσωματώνοντάς το στο έπος. Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Όμηρος περιγράφει στον κατάλογο τις μεγάλες πόλεις της εποχής του (8ος αι. π.Χ.) και τις τοποθετεί αναχρονιστικά πίσω στη μυκηναϊκή εποχή. Είτε πρόκειται για έναν κατάλογο των ελληνικών πόλεων του 13ου αι. είτε του 8ου αι. π.Χ., η σημασία του είναι ανεκτίμητη.

Ο κατάλογος είναι μέρος της Β ραψωδίας της Ιλιάδας και ακολουθείται από έναν κατάλογο της δύναμης των Τρώων και των συμμάχων τους, ο οποίος είναι αρκετά μικρότερος σε έκταση.

Στον κατάλογο αναφέρονται 29 βασίλεια και ο συνολικός τους στόλος φτάνει το 1.186 πλοία. Τα περισσότερα τοπωνύμια έχουν εξακριβωθεί ότι πράγματι ήταν οικισμοί της εποχής εκείνης.

Δεύτερος θάνατος δημοσιογράφου που είχε αποκαλύψει κύκλωμα παιδοφίλων



Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία ο μυστηριώδης θάνατος της δημοσιογράφου η οποία είχε αποκαλύψει κύκλωμα παιδόφιλων στο BBC. Είχε επιχειρηθεί να παρουσιασθεί ως παρανοϊκή – Είναι ο δεύτερος θάνατος δημοσιογράφου που φέρνει στο φως αποκαλύψεις για τα κυκλώματα παιδοφιλίας

Η Liz MacKean, 52 ετών, ήταν η δημοσιογράφος του BBC που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση το 2013, όταν τα στελέχη του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου αποφάσισαν να μην προβάλλουν τη γενναία έρευνα της που ουσιαστικά αποκάλυπτε την αποτρόπαια δράση του σεσημασμένου παιδόφιλου -και επί χρόνια παρουσιαστή του δικτύου- Jimmy Savile. Τότε είχε επιχειρηθεί, να παρουσιαστεί η ρεπόρτερ ως παρανοϊκή και επικίνδυνη, σε μία προσπάθεια, απ’ ό,τι αποδείχθηκε να προστατευθεί όχι μόνο ο παρουσιαστής, αλλά και ένα ολόκληρο κύκλωμα παιδεραστίας.
Ωστόσο, η έρευνα της MacKean είχε ήδη δικαιωθεί από το 2012 και μετά από περίπου έναν χρόνο απεγνωσμένων προσπαθειών της να φέρει στο φως τη φρικιαστική δράση του ιδίου και των ομοίων του. Μετά την είδηση του θανάτου της, το ειδησεογραφικό δίκτυο που είχε παρεμποδίσει τις αποκαλύψεις της έρευνας της και είχε αφιερώσει αρκετά χρόνια στη συστηματική καταστροφή της φήμης της, μετέδωσε ότι ο θάνατος της οφείλεται “σε επιπλοκές ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο”.
Η δημοσιογράφος παρά το γεγονός ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της κατά τη διάρκεια της έρευνας της και μάλιστα από μία ελίτ “φίλων” του Savile και του BBC, είχε δηλώσει ότι ήταν επιλογή της να συνεχίσει να αναζητά την αλήθεια και να ξεσκεπάσει την κουλτούρα της παιδοφιλίας και ταυτόχρονα καθήκον της, καθώς η ίδια ήταν μητέρα δύο παιδιών.
Όπως η ίδια είχε δηλώσει, όταν το BBC απαγόρευσε να βγει στον “αέρα” του δικτύου η έρευνα της, “ήμουν πραγματικά δυστυχισμένη που η έρευνα δεν προβλήθηκε ποτέ, καθώς είχαν μιλήσει με ανθρώπους που έπρεπε να ακουστούν και δεν ακούστηκαν. Όλο αυτό το εισέπραξα ως τεράστια αποτυχία. Ένιωθα ότι είχα ευθύνη απέναντί τους. Δεν είναι απλώς ότι καταφέραμε να μιλήσουν σ’ εμάς, αλλά κυρίως πιστέψαμε αυτά που μας έλεγαν. Όταν, λοιπόν, οι αλήθειες τους δεν ήρθαν ποτέ στο φως, ένιωσα πραγματικά άσχημα, ένιωσα ότι τους απογοήτευσα”.

Είμαστε τελικά οι επιλογές μας

Βρισκόμαστε πάντα αντιμέτωποι με τις επιλογές μας. εκείνες είναι το ρίσκο μας, είναι η αιτία για τη τροπή που παίρνει η ζωή μας. τις κάνουμε μια φορά, και αμέσως έχουμε χάσει το δικαίωμα να τις αλλάξουμε. Άλλοτε μας βασανίζουν και άλλοτε μας δικαιώνουν. Βρίσκονται όμως πάντα εκεί, να μας υπενθυμίζουν ότι οι μόνοι υπεύθυνοι για ότι κι αν συμβεί, είμαστε εμείς. Είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι και κουβαλάμε για πάντα το βάρος των επιλογών μας.

nsnlglkiwm0-larm-rmah
Υπάρχουν φορές που τις μετανιώνουμε, που μας τρώει σα σαράκι το «αν έπαιρνα τον άλλον δρόμο»; Είναι στιγμές που πιστεύουμε πως το alternative σενάριο, ίσως να ήταν καλύτερη επιλογή. Αυτό βγαίνει ως φυσική σκέψη, όταν τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν, στην επιλογή που τελικά κάναμε.
kori-cindy  Πρέπει να συμφιλιωθούμε με αυτό το αποτέλεσμα που εμείς οι ίδιοι προκαλέσαμε. Να μη σκεφτόμαστε άπληστα, το αν θα ήταν καλύτερη η ζωή μας, αν είχαμε κάνει τη άλλη επιλογή. Πρέπει να στηρίζουμε τις αποφάσεις μας, ακόμα και αν τελικά αποδεικνύονται λανθασμένες. Να τις στηρίζουμε απόλυτα, ακόμα και αν πάνε κόντρα στα σχέδιά μας. πρέπει να σεβόμαστε τις επιλογές μας. να τις αφήνουμε να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας, και να τις απολαμβάνουμε γιατί είναι δικές μας.

Συναισθηματική εκμετάλλευση: Εντοπίζοντας και αποφεύγοντάς τον


Τα συναισθήματα είναι αυτό ακριβώς που μας κάνει ανθρώπους. Είναι απολαυστικά και έχουν τεράστια ποικιλία, από την ασυγκράτητη ευτυχία μέχρι την απελπιστική θλίψη. Όταν είμαστε ερωτευμένοι είμαστε συνήθως πιο ευάλωτοι. Οι σχέσεις είναι ακριβώς το σημείο όπου πιο συχνά συναντάμε συναισθηματική εκμετάλλευση.
Πώς θα καταλάβω εάν με εκμεταλλεύεται ο σύντροφός μου;
Ίσως σας φανεί περίεργο, αλλά είναι γεγονός ότι συχνά η συναισθηματική εκμετάλλευση δεν είναι τόσο προφανής όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Πώς γίνεται αυτόΕίναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και έντονη η φύση του ανθρώπινου χαρακτηριστικού που ονομάζουμε έρωτα. Για παράδειγμα, πολλοί συγχέουν τον έρωτα με την ιδέα ότι ο σύντροφός τους τούς ανήκει. «Ο/η σύντροφός μου με ζηλεύει επειδή με αγαπάει…» ακούμε συχνά. Κάτι τέτοιο όμως δείχνει σοβαρά, χρόνια προβλήματα στη σχέση. Ας αναλύσουμε λίγο περισσότερο το θέμα

1. Αγαπώ δεν σημαίνει κατέχω

Όλοι γνωρίζουμε ζευγάρια που κάνουν τα πάντα μαζί. Βγαίνουν έξω, συναντούν φίλους, πηγαίνουν στο σινεμά κλπ. Όλα αυτά είναι πολύ ευχάριστα και μπορεί να είναι και υγιή, όχι όμως όταν η αιτία είναι ότι ο ένας ή και ο άλλος θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο της ζωής του άλλου. Για παράδειγμα, υπάρχουν άτομα που δεν αντέχουν να βλέπουν τον ή τη σύντροφό τους να φεύγει από το σπίτι τους μόνος ή μόνη, να τον βλέπουν να έχει δικούς του φίλους, ακόμα και επαγγελματική ζωή.
Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με αυτά τα πράγματα. Αγάπη δεν σημαίνει ελέγχω τον άλλον και του απαγορεύω να κάνει όσα δεν μου αρέσουν. Σε τέτοιες περιπτώσεις ζευγαριών, ακούμε συχνά ατάκες όπως «Σοβαρά θα φορέσεις αυτό και θα βγεις;» ή «Γιατί να βγεις με τον φίλο σου όταν έχεις εμένα;» ή ακόμα «Αν το κάνεις αυτό τότε σίγουρα δεν μ’ αγαπάς. Σου δίνω τα πάντα και δεν εκτιμάς τίποτα!».

2. Η ανάγκη να φροντίζεις την αυτοεκτίμησή σου.

Η συναισθηματική εκμετάλλευση αποτελεί κατά μέτωπο επίθεση στην αυτοεκτίμησή σου. Στις σχέσεις μας, μερικοί δίνουμε τα πάντα στον άλλον, τον αγαπάμε περισσότερο από καθετί και είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα πάντα για αυτόν ή αυτήν. Όλα αυτά καλά, όμως πρέπει να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε πώς να προστατεύουμε και να φροντίζουμε και τον ίδιο μας τον εαυτό μας
Εάν ο σύντροφός σας δίνει συνεχώς προτεραιότητα στις δικές του ανάγκες και επιδεικνύει εγωισμό, θα αρχίσετε να υποφέρετε από χαμηλή αυτοεκτίμηση και μέρα με τη μέρα η κατάσταση θα χειροτερεύει. Οι περισσότεροι θεωρούμε τον έρωτα μια ανταλλαγή πάθους και τρυφερότητας, με ισορροπία μεταξύ όσων δίνουμε και όσων παίρνουμε. Εάν ανακαλύψουμε ότι μόνο δίνουμε και δεν παίρνουμε, θα νιώσουμε συναισθηματικό κενό και θα νιώσουμε ότι μας εκμεταλλεύονται. Όταν έχει κανείς χαμηλή αυτοεκτίμηση, είναι αδύνατο να βρει ευτυχία στην καθημερινότητά του.

Xρήσιμες συμβουλές για να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας [video]



H υγιής και λειτουργική επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω μας είναι θεμέλιος λίθος της κοινωνική μας ζωής. Η επαφή μας με τα άλλα άτομα σε κάθε έκφανση της κοινωνικής μας ζωής όπως στην οικογένεια, στο σχολείο, στο εργασιακό περιβάλλον αποτελεί καθοριστικό παράγοντα διαμόρφωσης επικοδομητικών σχέσεων και συναναστροφών, συνεργασίας αλλά διαμόρφωσης του χαρακτήρα και της προσωπικότητας μας.
Ακολουθεί ένα πολύ χρήσιμο βίντεο, το οποίο περιγράφει αποτελεσματικούς τρόπου με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε τις επικοινωνιακές μας ικανότητες:

Σημάδια συναισθηματικής υγείας

Αποτέλεσμα εικόνας για Σημάδια συναισθηματικής υγείας

1. Ένα άτομο με υγιές συναισθηματικό σώμα δεν μισεί. Εάν είστε γεμάτοι μίσος και δεν μπορείτε να συγχωρήσετε και να ξεχάσετε, είστε πραγματικά άρρωστοι και θα κάνετε όχι μόνο την δική σας ζωή δυστυχισμένη αλλά και τις ζωές των άλλων.

Το μίσος είναι μια αρρώστια του συναισθηματικού σώματος. Αυτή η αρρώστια διασπείρει μικρόβια που μολύνουν τα αστρικά σώματα των άλλων ανθρώπων και κάνει τη ζωή τους δυστυχισμένη. Είναι πολύ περίεργο που οι άνθρωποι μισούν στο όνομα των ιδανικών τους, της αγάπης τους, των αξιών τους... και υποπίπτουν σε τρομερή διαστροφή. Το μίσος τους τους οδηγεί σε επιβλαβείς πράξεις έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι διαβολικές τους προθέσεις. Απ’ τη στιγμή που το αστρικό σώμα θα μολυνθεί με μίσος, εμποδίζει το φως της λογικής· ελέγχει το σώμα και το εξαναγκάζει να ικανοποιήσει την ανοησία του.

Οι περισσότερες εκφυλιστικές παθήσεις είναι το αποτέλεσμα ασθενειών του αστρικού σώματος.


2. Η φαντασία σας είναι θετική. Η φαντασία συνδέεται με το συναισθηματικό σώμα και το νευρικό σύστημα. Όταν το συναισθηματικό σας σώμα δεν είναι υγιές, φαντάζεστε αρνητικά πράγματα. Ένας μικρός θόρυβος μετατρέπεται σε μια επίθεση από έναν εχθρό. Μια μικρή σκιά γίνεται το σημάδι μιας θύελλας. Μεγαλοποιείτε τα πράγματα στην αρνητική τους πλευρά σε τέτοιο βαθμό που γίνεστε το πρώτο θύμα της αρνητικής σας φαντασίας.

Η αρνητική φαντασία υποδεικνύει ότι υπάρχουν πολλές αναταραχές στο συναισθηματικό σας όχημα. Μπορεί να υπάρχει συμφόρηση, δυσλειτουργία αστρικών κέντρων, ψυχώσεις, ή διάφορες διαταραχές.

Είναι δυνατό να θεραπεύσετε το αστρικό σας σώμα με το να εξασκηθείτε στην θετική φαντασία. Ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, προσπαθήστε να φαντάζεστε θετικά πράγματα. Φορτίστε την φαντασία σας με ελπίδα, όραμα και μελλοντική επιτυχία.

Εάν το συναισθηματικό σας σώμα δεν είναι υγιές, δεν μπορείτε να έχετε ένα υγιές φυσικό σώμα, υγιή συμπεριφορά ή μια υγιή ζωή.

Οι πιο σημαντικές αναφορές ΑΤΙΑ στην Ελλάδα (1734-2017)




Η Ελλάδα θεωρείται μια χώρα με αρκετές θεάσεις ΑΤΙΑ αναλογικά με τις άλλες χώρες, παρακάτω θα δούμε τις πιο ενδιαφέρουσες αναφορές απο το 1734 εώς σήμερα.

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 1734, στη Χίο εμφανίστηκαν για πολύ ώρα τρεις Ήλιοι, ο ένας κατά ανατολάς, ο άλλος βορινά, ο άλλος νότια, και οι δυο είχαν ακτίνες σαν εκείνες που έχει η Σελήνη. 

Το 1940 η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία υπό άκρα μυστικότητα διεξήγαγε έρευνες για ύπαρξη άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων στον ελληνικό εναέριο χώρο έχοντας την βοήθεια ξένης υπερδύναμης.

Εφτά χρόνια αργότερα ιπτάμενα αντικείμενα εντοπίστηκαν από τον Ελληνικό Στρατό. Αρχικά υπήρχε η υποψία πως επρόκειτο για σοβιετικούς πυραύλους ωστόσο σύντομα αντιλήφθηκαν πως ήταν ΑΤΙΑ. Ήταν η εποχή του Ρόσγουελ. Η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε κατευθύνσεις και το θέμα ξεχάστηκε...

Το 1952 ο αρχηγός του ελληνικού Στράτου, σμηναγός Χρήστος Δεμέστιχας περιέγραφε μυστηριώδη αεροσκάφη που παρέπεμπαν σε ιπτάμενους δίσκους, οι οποίοι εθεάθησαν στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Στις 24 Οκτωβρίου του 1954, ο γεωργός Ηλίας Κορομηλάς, 84 χρονών, κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα της Βαδούσας Αιγίου ότι είδε ένα διαστημόπλοιο στον ουρανό. Η μαρτυρία του έχει καταγραφεί σε δεκάδες ελληνικά και ξένα βιβλία, ενώ ουδείς τον αμφισβήτησε.

Πως να κάνεις φίλους με το να είσαι εγωιστής

Ο φίλος σου θέλει να δείτε μία ταινία μαζί. Σου δίνει τρεις επιλογές:
“Θες να δούμε Spiderman, Deadpool ή κάτι άλλο;”
Πραγματικά όμως δε σε νοιάζει όποια ταινία και αν δείτε. Πάντα προτιμάς να επιλέγει ο άλλος, ώστε να σιγουρευτείς ότι θα είναι χαρούμενος.
Αισθάνεσαι άβολα όταν να υποτάσσεται ο άλλος στις προτιμήσεις σου, έτσι έχεις μάθει να μην έχεις ισχυρές προτιμήσεις … γιατί είσαι ένας καλόβολος φίλος, έτσι;
Για την ακρίβεια, όχι ακριβώς. Το να προσπαθείς να κάνεις τους άλλους ανθρώπους χαρούμενους είναι εγωιστικό, και κατά πάσα πιθανότητα καταστρέφει τις φιλικές σου σχέσεις μαζί του.
Ο τέλειος φίλος (ούτε καν 😛 )
Είχες ποτέ κανένα φίλο που κάνει συχνά περισσότερα πράγματα για ‘σένα απ’ ότι εσύ γι’ αυτόν;
Δηλαδή που να σου μαγειρεύει μεσημεριανό, πρωινό, και να σου κάνει δώρα με τα χεράκια του;
Γουστάρεις στην αρχή και θέλεις να του ανταποδώσεις. Θέλεις να οικοδομήσεις μια ισχυρή, ισορροπημένη φιλία, οπότε προσπαθείς να προσφέρεις κι εσύ. Αλλά σε ξεπερνάει κατά πολύ συνεχώς παρ’ όλες τις προσπάθειές σου και αντισταθμίζει κατά πολύ την ισσοροπία για να την επαναφέρεις.
Ξέρει ότι σου αρέσουν αυτά που κάνει για ‘σένα, οπότε υποθέτει ότι σε κάνει και χαρούμενο. Αλλά δεν σε κάνει, σωστά;

Η αγάπη προκαλεί τη μοναδική επανάσταση που φέρνει ευτυχία



Η ζωή είναι παράξενη. Συμβαίνουν τόσα πράγματα εκεί που δεν τα περιμένεις και δεν λύνεις κανένα πρόβλημα με το να αντιστέκεσαι σ' αυτά. Χρειάζεται να έχεις τεράστια ευλυγισία και σταθερή καρδιά.

Η ζωή είναι σαν μια κόψη ξυραφιού και πρέπει να περπατήσει κανείς πάνω σ’ αυτό το μονοπάτι με εξαιρετική προσοχή και ευέλικτη σοφία. 

Η ζωή είναι πολύ πλούσια, έχει τόσους πολλούς θησαυρούς κι εμείς την πλησιάζουμε με άδειες καρδιές. Δεν ξέρουμε πώς να γεμίσουμε τις καρδιές μας με την αφθονία της ζωής. Ενώ είμαστε φτωχοί μέσα μας, όταν μας προσφέρονται τα πλούτη της τ’ αρνιόμαστε. Πάμε στο πηγάδι για νερό κρατώντας δαχτυλήθρα κι έτσι η ζωή καταντάει μια κακόγουστη υπόθεση, ασήμαντη και μικρή. 

Η αγάπη είναι επικίνδυνο πράγμα. Φέρνει τη μόνη επανάσταση που δίνει απόλυτη ευτυχία. Είναι τόσο λίγοι εκείνοι από μας που μπορούν ν’ αγαπούν. Τόσο λίγοι εκείνοι που θέλουν ν’ αγαπούν. 

Αγαπάμε βάζοντας όρους, κάνοντας την αγάπη ένα εμπορεύσιμο πράγμα. Έχουμε νοοτροπία παζαριού, αλλά η αγάπη δεν είναι εμπορεύσιμη, δεν είναι ένα απλό «πάρε-δώσε». Είναι μια κατάσταση ύπαρξης όπου όλα τα ανθρώπινα προβλήματα είναι λυμένα. Τι υπέροχο μέρος που θα μπορούσε να είναι η γη με τόση πολλή ομορφιά που υπάρχει, τόσο μεγαλείο, τόση άφθαρτη ομορφιά! Είμαστε παγιδευμένοι στον πόνο και δεν νοιαζόμαστε να ξεφύγουμε απ’ αυτόν ακόμα κι όταν κάποιος μας δείχνει το δρόμο. 

Πιθανά αίτια της μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας των γυναικών


libido
Η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία αναφέρεται, όχι µόνο στην έλλειψη σεξουαλικών σκέψεων και φαντασιώσεων, αλλά κυρίως στην απουσία των κινήτρων και της πρόθεσης να εμπλακεί µια γυναίκα σε σεξουαλική δραστηριότητα.
Όμως, ποια είναι τα συχνότερα αίτια της μείωσης της σεξουαλικής επιθυμίας;
  • Τις περισσότερες φορές, η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος, είναι η έλλειψη ικανοποίησης της γυναίκας και η δυσαρέσκειά της για την ίδια τη σχέση.
  • Οι ορμονικές αλλαγές που ακολουθούν τον τοκετό ή που συμβαίνουν κατά την εμμηνόπαυση, μπορεί να επιφέρουν μείωση στη σεξουαλική επιθυμία.
  • Η κούραση και η έλλειψη επαρκούς ύπνου.

Ιστορικοί Χάρτες του Αιγαίου Πελάγους



Το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου, από πολλές απόψεις, είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες θαλάσσιες περιοχές του Κόσμου. Από αρχαιότατων χρόνων, ήταν ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, με τον σπουδαιότερο, τον Αρχαίο Ελληνικό, να έχει δημιουργηθεί στις ακτές του. Οι ιδέες που γεννήθηκαν στα νησιά και στις χερσονήσους της θάλασσας αυτής, επηρέασαν καθοριστικά τους πολιτισμούς των δυτικών χωρών. Στην ανάρτηση αυτή, παρουσιάζεται μία συλλογή από ιστορικούς χάρτες του Αιγαίου, που δημιουργήθηκαν κατά τον Ύστερο Μεσαίωνα και την Πρώιμη Νεότερη Περίοδο. 


Το Αιγαίο Πέλαγος με προβολή προς τον Νότο.
Χάρτης του 1615 από τον Fr. Oliva

Χάρτης του 1664 με προβολή προς την Δύση, που απεικονίζει το Αιγαίο Πέλαγος και την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. 

ΕΚΑΝΕ ΣΕΞ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΙΟΛΑΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ



«Πώς μπορώ να γνωρίζω ότι είναι καλός εραστής, πριν πάω μαζί του;» Πολύ σωστό το κορίτσι των 27 χρονών, είπε τη μεγαλύτερη αλήθεια. Δεν είναι κάποια διάσημη, μία αναγνωρισμένη προσωπικότητα κι όμως με τούτη τη γεμάτη σοφία ατάκα κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Έτσι απλά.
Τον γνωρίζεις, κύριε, αυτόν που τον ψηφίζεις για πρωθυπουργό; Δεν τον έχεις δοκιμάσει ως εραστή, ως πατέρα, ως επαγγελματία, ακόμα και ως πολιτικό. Με ποια, λοιπόν, λογική τον ψηφίζεις κι έτσι του επιτρέπεις να καθορίζει την ζωή σου, εσένα και της οικογένειάς σου;
Μου ζήτησε να βγούμε, λέει η 27χρονη, και μη ρωτάς αν είναι κομμώτρια ή δασκάλα,και ανταποκρίθηκα επειδή μου φαινόταν σόι ο τύπος. Την ίδια νύχτα, στο πρώτο κιόλας ραντεβού καταλήξαμε στο κρεβάτι. Μάπα το καρπούζι. Δεν κατάλαβα τίποτα. Αυτός έκανε τη δουλειά, όμως αποδείχθηκε άθλιος εραστής.

Κάνε μια νέα αρχή: 3 τρόποι να καταργήσουμε τον «κακό» μας εαυτό


Όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν κακό εαυτό. Κάποιες φορές τον κρύβουμε καλά, άλλες τον αφήνουμε να εκδηλώνεται. Η επιθυμητή ανανέωση του ψυχισμού μας και η εξέλιξη της προσωπικότητάς μας έρχονται όταν εντοπίσουμε με συνείδηση τα στοιχεία που θέλουμε να βελτιώσουμε.
Σου προτείνουμε πρακτικές συμβουλές πάνω στις πτυχές της καθημερινότητάς μας, για να απαλλαχτούμε από τα τοξικά μας χαρακτηριστικά και να καλωσορίσουμε έναν ευχάριστο εαυτό με όνειρα και προσδοκίες! Ξεκινάμε;
Στον επαγγελματικό χώρο:
  • Σταμάτα να παίρνεις τα πάντα προσωπικά: Οι παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα αφορούν στην παρουσία σου ως επαγγελματία σε μια επιχείρηση και όχι ως άτομο. Εστίασε στο τι ζητούν να αλλάξεις στον τρόπο που δουλεύεις αντί να γεμίζεις με προσωπικές ανασφάλειες.
  • Δες τη δυσκολία σαν ευκαιρία: Μην αναλώνεις πολύτιμο χρόνο στην γκρίνια και τα παράπονα για το πόσο δύσκολο είναι το project που σου ανέθεσαν. Είναι η δική σου ευκαιρία να δείξεις την έκταση των δεξιοτήτων σου!
  • Προσπέρασε τις προσωπικές αντιπάθειες για χάρη της συνεργασίας: Δυστυχώς ή ευτυχώς, στους επαγγελματικούς χώρους δεν μπορούμε να ταιριάζουμε με όλους. Για αυτό, άλλωστε, και κινούμαστε εκεί για να κάνουμε καριέρα και όχι φιλίες. Μην στέκεσαι στα αρνητικά στοιχεία της προσωπικότητας του συνεργάτη σου, αλλά φώτισε τα προσόντα του πάνω στη δουλειά για καλύτερη συνολική απόδοση και πνεύμα ομαδικότητας.
Στην οικογένεια – σχέση:
  • Βάζε περισσότερο Εμείς και λιγότερο Εγώ: Είδα κάπου ένα όμορφο illustration, που έλεγε να στρίβουμε το Μ, από το ME (Εγώ) μέχρι να γίνει WE (Eμείς). Από τη στιγμή που δεν είμαστε μόνοι μας στη ζωή, καλό είναι και να συμπεριφερόμαστε ανάλογα και να μην κοιτάμε αποκλειστικά την ατομική μας καλοπέραση.

Πως τα καρύδια βοηθούν στο αδυνάτισμα

Περιέχοντας θρεπτικά συστατικά που συνδέονται με την καλύτερη υγεία, τα καρύδια θεωρείται ότι αποθαρρύνουν την υπερκατανάλωση θερμίδων προωθώντας το αίσθημα της πληρότητας.
Τώρα, σε μια νέα μελέτη απεικόνισης του εγκεφάλου, ερευνητές από το Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) έδειξαν ότι η κατανάλωση καρυδιών ενεργοποιεί μια περιοχή στον εγκέφαλο που σχετίζεται με τη ρύθμιση της πείνας.
Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Diabetes, Obesity and Metabolism, αποκαλύπτουν για πρώτη φορά τις νευρογνωστικές επιπτώσεις που έχουν τα καρύδια στον εγκέφαλο.
«Δεν σκεφτόμαστε συχνά ότι αυτό που τρώμε επηρεάζει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου μας», δήλωσε η Olivia Farr που συμμετείχε στη μελέτη. «Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο γεμάτοι μετά από φαγητό που περιέχει καρύδια, αλλά ήταν αρκετά περίεργο να βλέπει κανείς τη δραστηριότητα του εγκεφάλου να αλλάζει ανάλογα με τις τροφές που τρώνε».
Η Farr και οι συνεργάτες της, σε μια μελέτη με επικεφαλής τον Christos Mantzoros, διευθυντή της Μονάδας Ανθρώπινης Διατροφής του BIDMC και καθηγητή Ιατρικής στο Harvard Medical School, χρησιμοποίησαν λειτουργικές  μαγνητικές απεικοκίνεις εγκεφάλου (fMRI) για να διαπιστώσουν ότι η κατανάλωση καρυδιών μεταβάλλει τη δραστηριότητα στον εγκέφαλο.
Οι επιστήμονες προσέλαβαν 10 παχύσαρκους εθελοντές για να ζήσουν στο Κλινικό Κέντρο Ερευνών του BIDMC για δύο πενθήμερα. Το ελεγχόμενο περιβάλλον επέτρεψε στους ερευνητές να παρακολουθήσουν την ακριβή διατροφική πρόσληψη και όχι να εξαρτώνται από τα συχνά μη αξιόπιστα αρχεία των εθελοντών -ένα μειονέκτημα σε πολλές μελέτες διατροφικής παρατήρησης.

Μενέλαος Λουντέμης: Πάντα ανέβαινε, κι αν δεν βρεις δρόμο φτιάξε

Αποτέλεσμα εικόνας για Μενέλαος Λουντέμης: Πάντα ανέβαινε, κι αν δεν βρεις δρόμο φτιάξε

«Ανέβα…Ανέβα…
Πάντα ανέβαινε.
Ακόμη πιο ψηλά.

Στη κορφή σε περιμένει η αγάπη
μ’ ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα.

Ανέβα…
‘Ολο μπρος…’Ολο ψηλά.
Κι αν δε βρεις δρόμο
Φτιάξε.

Στην αγάπη
δεν υπάρχουν δρόμοι έτοιμοι,
τους φτιάχνεις εσύ.

Ανέβα…
‘Εστω κι αν δεις
πως τα λουλούδια είναι ψεύτικα
κι η αγάπη -η ολόφλογη αγάπη-
ένας καπνός,εσύ ανέβα.

Ανέβα…
‘Εστω κι αν στην κορφή
αντίς για τριαντάφυλλα
σε περιμένει ένα μπουκέτο μαχαίρια,
εσύ ανέβα!

Δρυίδες: Οι Άγνωστοι Κέλτες Σοφοί & η Μαγεία τους

Αποτέλεσμα εικόνας για Δρυίδες: Οι Άγνωστοι Κέλτες Σοφοί & η Μαγεία τους

Όταν κάποιος ακούει τη λέξη “Δρυίδης”, σίγουρα ο νους του πάει σε έναν χαρακτήρα όπως ο Πανοραμίξ ή σ’ έναν γέρο άντρα με μακριά γενειάδα, κρατώντας κοντάρι, με διάφορα πουγκάκια και φιαλίδια στην ζώνη δεμένα. Ίσως δεν είναι και τόσο μακριά η αλήθεια, από αυτή την εικόνα. Οι Δρυίδες ήταν μια δοξασμένη κάστα από Ιερείς των Κελτών, αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι σύμφωνα με τους Ρωμαίους, λόγω της πανίσχυρης Μαγείας τους. Στα γαελικά η λέξη “Δρυίδης” σημαίνει “γνωρίζων τη Δρυς”.
Οι Κέλτες ήταν ένας βαρβαρικοί, φυλετικοί άνθρωποι που εξαπλώθηκαν στην Γαλατία, τη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Ευρώπη, τη Μικρά Ασία και στα Βαλκάνια από τον 5ο αιώνα π.Χ. Τον 1ο αιώνα μ.Χ. οι Ρωμαίοι εξαπέλυσαν μια σειρά καταστολής των Κελτών και την θρησκεία τους, με αποτέλεσμα στο τέλος να αντικατασταθεί από τον Χριστιανισμό.

Οι διδαχές και οι τελετουργίες των Δρυίδων ήταν ιδιαίτερα κρυφές και περνούσαν στις επόμενες γενιές από στόμα σε στόμα. Δυστυχώς, στις μέρες μας πολύ λίγα πράματα είναι γνωστά σχετικά με τους Δρυίδες, αν και σε πολλά από αυτά μπορούν απλά να γίνουν εικασίες, από τους αρχαίους χρόνους. Όσα γνωρίζουμε γι’ αυτούς προέρχονται από γραπτές πηγές των Ελλήνων και των Ρωμαίων, αν και οι Ρωμαίοι ως κατακτητές, θα πρέπει να μελετηθούν με κάποιο σκεπτικισμό. Πληροφορίες έχουμε και από αρχαιολογικά ευρήματα που λήφθηκαν από τους τάφους, τους βωμούς και τους ναούς, καθώς και από την εικονογραφία. Οι όσες γραπτές πηγές έχουν διασωθεί είναι από τον 2ο αιώνα π.Χ. μέχρι και τον 4ο αιώνα μ.Χ.
Τον ακριβή ρόλο που είχε ο Δρυίδης στην Κέλτικη Κοινωνία έχει διαφορετικές περιγραφές, ανάλογα τις πηγές. Ο Διογένης ο Κυνικός (ή Σινωπεύς όπως ήταν αλλιώς γνωστός. Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και θεωρείται ο κυριότερος εκπρόσωπος της Κυνικής Φιλοσοφίας, χρησιμοποιώντας τον αστεϊσμό και το λογοπαίγνιο ως μέσο για τα διδάγματά του) σημείωσε πως οι Δρυίδες ήταν ήδη ένας αρχαίος θεσμός τον 4ο αιώνα π.Χ., την εποχή του Αριστοτέλη. Ο Ιούλιος Καίσαρας είπε πως οι Γαλάτες Δρυίδες ήταν μια από τις δυο πιο υψηλές κάστες μαζί με τους Ιππότες, και όπως αυτοί, ήταν οργανωμένοι κάτω από μία επίτιμη κεφαλή. Στην Ιρλανδία, οι Δρυίδες ήταν η δεύτερη από τις τρεις υψηλές κάστες, κατώτεροι από τους Ευγενείς και ανώτεροι από τους ακτήμονες.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - Ο ΕΚΠΕΣΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΤΙΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΤRIX ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΣΑΡΚΑ



ΔΕΥΤΕΡΕ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ!

Κι ο άνθρωπος δεύτερος θεός ως εξουσιαστής του θνητού κόσμου και των άλογων ζώων, βλέποντας τη μορφή του στα νερά θέλησε να κατοικήσει εκεί, και μόλις το σκέφθηκε αυτό, το θέλημά του ενεργοποιήθηκε, και κατοίκησε την άλογη μορφή της φύσης. Αυτή δε τον αγκάλιασε, περιπλέχτηκε μαζί του στην ύλη, κι έσμιξε μ' αυτόν.

Aυθεντικό κείμενο:

καὶ ὁ τοῦ τῶν θνητῶν κόσμου καὶ τῶν ἀλόγων ζῴων
ἔχων πᾶσαν ἐξουσίαν διὰ τῆς ἁρμονίας παρέκυψεν,
ἀναρρήξας τὸ κύτος, καὶ ἔδειξε τῇ κατωφερεῖ φύσει τὴν καλὴν
τοῦ θεοῦ μορφὴν, ὃν ἰδοῦσα ἀκόρεστον κάλλος <καὶ> πᾶσαν ἐνέργειαν ἐν ἑαυτῷ ἔχοντα τῶν διοικητόρων τήν τε μορφὴν τοῦ θεοῦ ἐμειδίασεν ἔρωτι, ὡς ἅτε τῆς καλλίστης μορφῆς τοῦ ᾿Ανθρώπου τὸ εἶδος ἐν τῷ ὕδατι ἰδοῦσα καὶ τὸ σκίασμα ἐπὶ τῆς γῆς. 

σχόλιο:


Είδες τι μας έκανε αυτός ο Δίας; χαχα μας έκοψε στα δυο,
δήθεν γιατί είμασταν αμαρτωλοί, έτσι το λέει αυτός που μας θέλει δούλους του μέσα από τις ανάγκες και την άγνοια.

ο Δίας που είχε έμπνευση είπε στους άλλους θεούς:
<<Μου φαίνεται ότι βρήκα ένα τρόπο να διατηρηθεί η ανθρωπότητα και να παραιτηθεί από την αυθάδεια της:

να γίνουν ασθενέστεροι. Θα τους κόψω σε δύο μέρη τον καθέναν. Έτσι θα γίνουν αφενός μεν ανίσχυροι, αφετέρου δε χρησιμότεροι για εμάς, αφού θα είναι αριθμητικά περισσότεροι>>.

Έχεις δίκιο. Ο σωματικός διαχωρισμός χάριν της αναπαραγωγής, που εξασφάλισε την μόνιμη παραμονή μας εδώ, εξουθένωσε τον άνθρωπο. Αυτή είναι η πραγματική αιτία της αδυναμίας μας. 

Πριν διαχωριστούμε όμως είμασταν αθάνατοι και δεν χρειαζόταν οι γεννήσεις, και με υπεράνθρωπες δυνατότητες.
Σκέψου τώρα τι είναι ο Αληθινός άνθρωπος ως εικόνα της ζωής (Νους και ψυχή).

Κρατώ όμως στην άκρη του μυαλού μου οτι καθρεπτιστήκαμε στα αιθερικά ύδατα; και ερωτευτήκαμε το είδωλο μας, την μορφή, την εικόνα του Θεού. Και πραγματικά πρέπει να ήταν θεσπέσια η θεϊκή μας μορφή και μας θάμπωσε όταν αντικρίσαμε το καθρέφτισμα της. Είδαμε την εικόνα του ίδιου του Θεού, τον εαυτό μας! 

Μήπως κάνεις λάθος εδώ σε αυτό το σημείο; ο Άνθρωπος ερωτεύτηκε το αθάνατο ενεργειακό σώμα δίχως φύλο, και όχι το θνητό σώμα της σάρκας. Σε αυτό το σώμα μας εγκλώβισε ο δημιουργός αυτού του κόσμου.

καὶ ἔδειξε τῇ κατωφερεῖ φύσει τὴν καλὴν
τοῦ θεοῦ μορφὴν, ὃν ἰδοῦσα ἀκόρεστον κάλλος
<καὶ> πᾶσαν ἐνέργειαν ἐν ἑαυτῷ ἔχοντα τῶν διοικητόρων
τήν τε μορφὴν τοῦ θεοῦ ἐμειδίασεν ἔρωτι, ὡς ἅτε τῆς καλλίστης μορφῆς τοῦ ᾿Ανθρώπου τὸ εἶδος ἐν τῷ ὕδατι ἰδοῦσα καὶ τὸ σκίασμα ἐπὶ τῆς γῆς. 

Η ΦΥΣΗ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΤΟ ΣΚΙΑΣΜΑ.

Ο Κρόνος είναι ήδη Ορθόδρομος* Το Ταξίδι σου Προχωράει*






 26. 8. 2017




Σήμερα Μέρα Χαράς!!!


Ο Μεγάλος Ιερέας


Ο Άρχοντας Κρόνος


Επέστρεψε Ορθόδρομος,


στην 21η Μοίρα του Τοξότη,


κι από τέλος Αυγούστου


θα αρχίσει πλέον την Γοργή Πορεία του


στην Τελική Ευθεία της Παραμονής του


στον Τοξότη μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου!





Ο Κρόνος πλέον Ορθόδρομος

θα κινήσει ό,τι έμεινε ακίνητο

το προηγούμενο διάστημα*


Το Ταξίδι σου προχώραει, 

ξέρεις καλύτερα Ποιός Είσαι, 

τι Θέλεις, τι Δεν Θέλεις*



Κρόνος σημαίνει Κρίση

σημαίνει Κρίνω,

σημαίνει Καθαρός Νούς,

κι εσύ τώρα, το Κεφάλι σου,

το Κρανίο σου

θα το νιώθεις πιο Καθαρό,

στο να Κρίνεις πως κυλάνε

τα Θέματα του Τοξότη

στην Ζωή σου*


Δηλαδή ποιο είναι το Νόημα της Ζωής για Σένα*


Ποιόν Δρόμο θέλεις να πάρει η Ζωή σου*


Ποια Φιλοσοφία Ζωής είναι


αυτήν που σε καθοδηγεί*


Τι είναι αυτό που πραγματικά σου δίνει Χαρά*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα