Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΠΩΣ ΝΑ ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF ο γνήσιος διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Μην εξαπατάτε τον εαυτό σας. Να διαλογίζεστε περισσότερο – ασταμάτητα και με ειλικρίνεια. Να λέτε στον Θεό: «Γνωρίζω τις αδυναμίες μου. Αλλά, Κύριε, ανήκουν σ’Εσένα, γιατί με δημιούργησες. Κύριε, δεν έχω άλλη επιθυμία για τίποτα εκτός από το να είμαι μαζί Σου, γιατί είσαι Αυτός που προβάλλει αυτήν την κινηματογραφική ταινία. Είσαι ελεύθερος από τις δυαδικές όψεις της της κωμωδίας και της τραγωδίας. Έτσι, είμαι ελεύθερος, γιατί είμαι το παιδί Σου».
Μην αποκαλείτε τον εαυτό σας αμαρτωλό, ούτε να αποκαλείτε τον εαυτό σας δίκαιο και να είστε υπερήφανοι. Καλύτερα να λέτε ότι ο Κύριος είναι μαζί σας, και ότι Αυτός –κανένας άλλος!– εργάζεται μέσα από σας. Τότε θα βλέπετε έναν διαφορετικό κόσμο. Χωρίς τη συνειδητότητα του Θεού αυτός ο κόσμος φαίνεται γεμάτος αγώνα, βία και τρομερές απογοητεύσεις. Αλλά μ’ Αυτόν είναι ένα λιμάνι ευτυχίας.
Αυτός είναι ο κόσμος του Θεού – κι αν μόνο Τον αγαπάτε, μια σκέψη σας θα αλλάξει και θα θεραπεύσει τους άλλους. Αν νιώθετε ότι είναι Αυτός που ζει μέσα σ’ αυτό το σώμα, ότι είναι Αυτός που κάνει τα πάντα, και αν δώσετε και τις καλές και τις κακές πράξεις –τα πάντα– σ’ Αυτόν, θα εκπλαγείτε όταν δείτε πώς όλες οι πράξεις σας σταδιακά θα αλλάξουν προς το καλό. Δεν θα μπορείτε να κάνετε τίποτα κακό όταν η συνειδητότητα του Θεού είναι μαζί σας.

Μάθετε να είστε ο εαυτός σας: 3 βήματα για να κατανοήσετε την ταυτότητά σας

Μην προσπαθείτε συνεχώς να ευχαριστήσετε τους άλλους. Τολμήστε να είστε διαφορετικοί. Το να είστε ο εαυτός σας θα σας βοηθήσει να αποδεχτείτε αυτό που είστε, να το σεβαστείτε και να δώσετε αξία στην ταυτότητά σας. Το αξίζετε!



Η τέχνη του να είστε ο εαυτός σας απαιτεί μεγάλη δόση θάρρους. Ζούμε εξάλλου σε μια κοινωνία αποφασισμένη να μας κάνει όλους το ίδιο, μια κοινωνία στην οποία, αν ξεφύγουμε από το καλούπι, γινόμαστε δακτυλοδεικτούμενοι.
Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους της ζωής μας, καθοδηγούμαστε από άλλους ανθρώπους, που χαράσσουν το μονοπάτι μας για μας. Αυτό ισχύει για όλους μας: όταν ήμασταν μικροί, διδαχτήκαμε το σωστό και το λάθος.
Κατά την εφηβεία και κατά τα πρώτα χρόνια μετά την ενηλικίωση, συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους και αναζητάμε αποδοχή και αναγνώριση. Το να μην έχουμε μια ορισμένη εμφάνιση ή το να υποστηρίζουμε διαφορετικές νόρμες συχνά σημαίνει απόρριψη.
Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όλοι περνάμε δύσκολες στιγμές στη ζωή μας. Όλοι βιώνουμε περιόδους στις οποίες δεν είμαστε πια ο εαυτός μας αλλά αυτό που περιμένουν από μας οι άλλοι.
Όμως έρχεται πάντα η στιγμή που σταματάμε και θέτουμε στον εαυτό μας το ουσιαστικό ερώτημα: Ποιος πραγματικά είμαι;
Απέχοντας πολύ από το να είναι ένα «ανώφελο φιλοσοφικό ερώτημα», πρόκειται για ένα σημαντικό ερώτημα που αξίζει την προσοχή μας.
Όταν καταλαβαίνετε ποιοι πραγματικά είστε, συνειδητοποιείτε ότι πολλά πράγματα και πολλοί άνθρωποι γύρω σας δεν σας ταιριάζουν πλέον. Δεν εναρμονίζονται μαζί σας, δεν υπάρχει ισορροπία. Αυτή είναι η στιγμή για να αρχίσετε να κάνετε αλλαγές.
Σας προτείνουμε να σκεφτείτε πάνω σε αυτό ακολουθώντας τα παρακάτω τρία βήματα.

Το ηλιακό μας σύστημα τελικά δεν είναι όπως το έχουμε φανταστεί πολλοί.

Η Γη είναι σφαιρική, ο Ερμής είναι ο θερμότερος πλανήτης και ο Ήλιος είναι κίτρινος. Μας μοιάζουν πια απλά, αδιάψευστα δεδομένα που ξέρει ο καθένας, ακόμη και όσοι δεν έχουν εξειδικευμένες γνώσεις στην αστρονομία.
Ήρθε η ώρα να σκεφτείτε καλύτερα. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δείτε μια συλλογή από τις πιο συχνά λανθασμένες υποθέσεις σχετικά με το Ηλιακό μας Σύστημα, αλλά και τα αληθή δεδομένα που τις καταρρίπτουν.
ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΦΑΙΡΙΚΗ;
Αυτό ισχύει, όμως ταυτόχρονα, δεν ισχύει. Πώς γίνεται αυτό; Το σχήμα του πλανήτη μας αλλάζει συνεχώς, λόγω της κίνησης των ηπειρωτικών πλακών. Βέβαια, ο ρυθμός με τον οποίο κινούνται είναι πολύ μικρός, κατά μέσο όρο 5 εκατοστά το χρόνο. Όμως συνεχίζει να επηρεάζει την “εμφάνιση” του πλανήτη, που απέχει στην πραγματικότητα από την απόλυτη σφαίρα.
Πηγή: nationalgeographic
© NASA
Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι η εντυπωσιακή εικόνα που ακολουθεί, υποτίθεται ότι δείχνει το πραγματικό μέγεθος της Γης, όμως στην πραγματικότητα είναι ένα μοντέλο της βαρύτητάς της. Δημιουργήθηκε από δεδομένα που πάρθηκαν από δορυφόρους και δε δείχνει την πραγματική μορφή της. Αντ’ αυτού, παρουσιάζει τις διαφορές στη δύναμη της βαρύτητας, σε διάφορα σημεία γύρω της.

Δεν Έμαθες Ποτέ Να Απομακρύνεσαι Με Αξιοπρέπεια Προκειμένου Να Μην Ρίξεις Τον Εγωισμό Σου

Λένε ότι η μεγαλύτερη αδυναμία ενός ατόμου είναι εκείνη που δεν μπορεί να ζήσει τον έρωτα. Η αδυναμία του επιθυμητού που μεταμορφώνεται σε δειλία και σε κάνει να απομακρύνεσαι από όλα εκείνα που ονειρεύεσαι. Σωστά, όλα εκείνα που ονειρεύεσαι. Γιατί και ο έρωτας ένα όνειρο είναι. Αρκεί να έχεις τη δύναμη να τον ζήσεις. Ξέρεις ότι πάντα δεν θα έρχονται τα πράγματα όπως τα θέλεις, μα η αδυναμία εδώ δεν έχει θέση. Όταν ερωτεύεσαι, δίνεις και δίνεσαι, χωρίς να περιμένεις ανταπόκριση. Βάζεις κάθε εγωισμό στην άκρη και ζεις με πάθος και χωρίς όρια. Διεκδικείς το όνειρο σου στο πρόσωπο που επιθυμείς χωρίς να φοβάσαι. Αυτό είναι ο έρωτας.
Όμως όταν δειλιάζεις και δεν προχωράς, όταν σταματάς τα βήματα σου γιατί φοβάσαι και απομακρύνεσαι από εκείνον, τότε είναι που χάνεσαι στην αδυναμία. Χάνεσαι σε αυτήν την εξίσωση του μέτριου και της αβεβαιότητας και χάνεις όλη την υπόθεση. Δεν έχεις τη δύναμη να στηρίξεις τα συναισθήματα σου και τα λόγια σου και πόσο μάλλον τις πράξεις σου. Χάνεσαι σε άσκοπες σκέψεις και κουβέντες και ξεφεύγεις από τον στόχο της ευτυχίας σου, του ονείρου σου. Κρύβεσαι πίσω από όλα αυτά και δεν κάνεις κανένα βήμα.  
Όταν γνωρίζεις τον έρωτα ενθουσιάζεσαι. Παθιάζεσαι και κάνεις δηλώσεις τις οποίες δεν φανταζόσουν ποτέ. Δίνεις υποσχέσεις που δεν ξέρεις αν είσαι σε θέση καν να εκτελέσεις. Ξεσηκώνεις τις ιδέες του μυαλού σου και διεγείρεις ένστικτα σ’ εσένα και στον άλλον που δεν έχεις ιδέα ότι μπορούσες να ελέγξεις. Και προφανώς δεν έχεις, γιατί κάπου εκεί στην δύναμη του έρωτα χάνεσαι. Βγαίνεις από τα ρηχά νερά σου και κολυμπάς σε έναν τεράστιο βυθό μη μπορώντας να δεις που πας. Και τότε φοβάσαι. Φοβάσαι να ζήσεις στον έπακρο όλον αυτόν τον έρωτα και τα παρατάς. Φοβάσαι να νιώσεις δυνατά, γιατί ποτέ σου δεν ένιωσες έτσι. Φοβάσαι να νιώσεις τι θα πει έρωτας γιατί δεν είσαι σίγουρος αν θα καταφέρεις να ξεκολλήσεις κάποτε από εκείνον. 

Ο παν-Δότης...Είδος υπό εξαφάνιση…

Παλάμες ως πηγή φωτός
Πώς είναι άραγε να γεννιέται μέσα στο φως και τα πάντα γύρω του να μαρτυρούν ότι ήρθε για να δώσει και όχι για να πάρει;
Δυσκολεύτηκα να αποδεχτώ ότι αυτό το είδος ανθρώπου είναι υπαρκτό και ζει ανάμεσά μας. Κυκλοφορεί, όμως, σε τέτοια σπανιότητα που αν πέσεις πάνω του, γραπώσου και ευχαρίστησε την τύχη σου.
Εγώ αυτήν την τύχη την είχα, να γνωρίσω δηλαδή έναν παν-Δότη ενέργειας που λειτουργεί μόνο εξωστρεφώς. Αν δεν είχε πέσει πάνω μου όλως τυχαίως, η άποψή μου για τους ανθρώπους θα με έβρισκε μετά από χρόνια … στα τελειώματα … με μια εικόνα απόλυτα απογοητευτική.
Κρίνοντας όχι μόνο απ’ τους συνανθρώπους μου αλλά και απ’ τον ίδιο μου τον εαυτό, το ‘Τεφτέρι της Αξιολόγησης’ έβγαινε συνεχώς μείον. Παντού γύρω προσωπικότητες με προβληματικές συμπεριφορές, με μικροπρέπειες, με ζηλόφθονες αντιδράσεις. Άτομα με κομπιάσματα ψυχικά, με κρατήματα συναισθηματικά, μ’ ένα πάρε-δώσε που θυμίζει τραπεζική συναλλαγή.
Αυτός, όμως, κουβαλάει μια άλλη αύρα, έναν άλλον αέρα … λίγο διαφορετικό, λίγο ξεχωριστό. Μιλά με παιδικό ενθουσιασμό, με ευθύτητα και χωρίς περιττές περιστροφές. Σε κοιτά στα μάτια και σου λέει αυτό που εννοεί. Κινείται με θάρρος και ορμή, χωρίς περιθώρια παρεξηγήσεων και δεύτερων σκέψεων.

Κομμώτρια ξεμπλέκει τα μαλλιά έφηβης που πάσχει από κατάθλιψη και γίνεται viral για τον καλύτερο λόγο

Αποτέλεσμα εικόνας για Κομμώτρια ξεμπλέκει τα μαλλιά έφηβης που πάσχει από κατάθλιψη και γίνεται viral για τον καλύτερο λόγο

Μια έφηβη που έπασχε από κατάθλιψη και είχε πάψει να ασχολείται με τα μαλλιά της πήγε στο κομμωτήριο για να της ξυρίσουν το κεφάλι, αλλά -ευτυχώς- η κομμώτρια είχε άλλη γνώμη.
Είναι ένα από τα ποστ που αυτή τη στιγμή αναπαράγονται και μοιράζονται με μανία στο ίντερνετ και στα social media.
Πρόκειται για την φωτογραφία που ανέβασε η Kayley Olsson, μια 20χρονη φοιτήτρια κομμωτικής από το Waterloo της Αιόβα και δείχνει την -σχεδόν απίστευτη- μεταμόρφωση των μαλλιών μιας πελάτισσας της. Όπως γράφει στο ποστ της επρόκειτο για μια έφηβη που, εξαιτίας της σοβαρής κατάθλιψης από την οποία έπασχε, είχε πάψει να προσφέρει στα μαλλιά της τη στοιχειώδη περιποίηση, δηλαδή το βούρτσισμα, πράγμα το οποίο είχε κάνει τα μαλλιά της να γεμίσουν κόμπους.

Βλέποντας όλο αυτό το αποπνικτικό και μπερδεμένο αποτέλεσμα το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει την ξυριστική και να την κουρέψει γουλί. Μόνο που η Kayley δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο. «Μου είπε ότι τόσο πεσμένη που δεν μπορούσε καν να ασχοληθεί με τα μαλλιά της. Ο μόνος λόγος που σηκωνόταν από το κρεβάτι κάθε πρωί ήταν για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα», γράφει η Olsson στο ποστ της.

Ο Χρόνος μέσα μου

Ρολόγια\

Είμαστε όντα των τριών διαστάσεων που δεν αντιλαμβάνονται την τέταρτη διάσταση του χρόνου παρά μόνο μέσω των επιπτώσεών της. Όπως σκουριάζει μια σιδηρόβεργα στην ύπαιθρο, έτσι και το κορμί γερνάει περιφέροντας όμως την προσωπικότητα μέσα του σαν σε κενό βαρύτητας.
Ο χρόνος ΔΕ γράφει μέσα μας.
Οι στιγμές περνάνε, οι μνήμες θολώνουν, τα γεγονότα αναπαριστώνται στο μυαλό με τα χρώματα ξεθωριασμένα … κι αν δεν υπήρχαν τα ημερολόγια και τα ρολόγια, η αίσθηση που θα είχαμε για τον χρόνο θα ήταν σχεδόν μηδενική.
Η εκπληκτική εισαγωγή της Άννας Κομνηνής στην περίφημη Αλεξιάδα του 1145 μ.Χ. πάντα με μάγευε, γιατί η φράση της έμενε καρφωμένη στο μυαλό: Ῥέων ὁ χρόνος ἀκάθεκτα καὶ ἀεί τι κινούμενος παρασύρει καὶ παραφέρει πάντα τὰ ἐν γενέσει καὶ ἐς βυθὸν ἀφανείας καταποντοῖ ὅπου μὲν οὐκ ἄξια λόγου πράγματα, ὅπου δὲ μεγάλα τε καὶ ἄξια μνήμης, καὶ τά τε ἄδηλα φύων κατὰ τὴν τραγῳδίαν καὶ τὰ φανέντα ἀποκρυπτόμενος.”
Ο Χρόνος κυλάει σαν ποτάμι αθόρυβο και ένα πρωί ξυπνάς και έχεις μεγαλώσει.

Ευρεία χρήση τροχών για μεταφορές στη Μεσοποταμία 33 αιώνες π.Χ.




Ρώσοι επιστήμονες του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Ακαδημίας Επιστημών βρήκαν στοιχεία για τη χρήση τροχοφόρων  για μεταφορές,  33 με 34 αιώνες πριν την εποχή μας.



Οι τροχοί βρέθηκαν  στην συριακή επαρχία Αλ Χασάκα, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Ινστιτούτου.

«Πληθώρα τροχών βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές. Χρονολογούνται  περί το 3200- 3100 π.Χ., προς το παρόν αποδεικνύουν την εκτεταμένη χρήση των τροχοφόρων για μεταφορές στη Βόρεια Μεσοποταμία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα εφαρμογή Sarahah

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα εφαρμογή Σάραχα (Sarahah), που επιτρέπει να στέλνετε ανώνυμα μηνύματα στους άλλους.

Το Σάραχα έγινε viral για έναν απλό λόγο – σας επιτρέπει να στείλετε μηνύματα στους άλλους ανώνυμα. Image: Supplied

Η ΝΕΑ εφαρμογή, που δημιουργήθηκε από τον Σαουδάραβα προγραμματιστή Zain Alabdin Tawfiq, έγινε αμέσως viral επειδή επιτρέπει να στείλετε ανώνυμα μηνύματα στους ανθρώπους που θέλετε – κυρίως αν δεν τους χωνεύετε. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε αγγλικά και αραβικά για χρήστες iOS και Android. Ας δούμε όμως πώς λειτουργεί.
Όλοι θέλουμε να πούμε στους φίλους μας, ή στους προϊσταμένους μας στη δουλειά, για ορισμένα ελαττώματα ή ενοχλητικές συνήθειες που έχουν. Δεν μπορούμε όμως να το κάνουμε διά ζώσης για διάφορους λόγους. Τώρα όμως μπορούμε να τους πούμε αυτό που θέλουμε με το Σάραχα!
Ο κατασκευαστής του app δημιούργησε αρχικά το Σάραχα στην εταιρεία όπου δούλευε για να βοηθήσει τους υπαλλήλους της να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις παρατηρήσεις τους ανώνυμα, χωρίς να διακινδυνεύουν μια απόλυση. Η εφαρμογή είχε επιτυχία και σύντομα άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Τον Ιούλιο η Σάραχα ήταν στην κορυφή του Apple App Store σε περισσότερες από 30 χώρες.
Η εφαρμογή έγινε επίσης πολύ δημοφιλής στο Snapchat με τους χρήστες να συνδέουν το προφίλ τους στο Σάραχα με το Snapchat Stories. Σύμφωνα με το BBC, το Σάραχα έχει ήδη πάνω από 300 εκατομμύρια χρήστες.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή Sarahah

Το Αυγό του Κολόμβου



  Ένα βράδυ στην Σεβίλλη, ο Κολόμβος βρισκόταν σε ένα συμπόσιο μαζί με πολλούς Ισπανούς ευγενείς. Το κύριο θέμα της συζήτησης, όπως συνηθιζόταν εκείνη την περίοδο, ήταν οι νεοανακαλυφθείσες Δυτικές Ινδίες (δηλαδή, την Αμερική). Ένας από τους ευγενείς, απευθυνόμενος προς τον τον Κολόμβο, είπε πως ακόμα και αν δεν είχε ανακαλύψει εκείνος τις Δυτικές Ινδίες, θα μπορούσε να το είχε κάνει κάποιος Ισπανός, καθώς στην Ισπανία υπάρχουν σπουδαίοι και ικανοί άνδρες γι' αυτό, θέλοντας προφανώς να υποβαθμίσει την αξία του εγχειρήματος του Κολόμβου.  Ο Κολόμβος, χωρίς να του απαντήσει, ζήτησε να του φέρουν ένα βραστό αυγό. Μόλις πήρε το αυγό στα χέρια του, απευθύνθηκε προς όλους λέγοντας πως στοιχηματίζει με οποιονδήποτε από τους παρευρισκόμενους πως κανείς δεν μπορεί να στήσει το αυγό κάθετα στο τραπέζι όπως εκείνος, μόνο του, χωρίς υποστήριγμα. Αφού προσπάθησαν όλοι χωρίς να τα καταφέρουν, το αυγό επέστρεψε και πάλι στον Κολόμβο. Τότε εκείνος, το χτύπησε ελαφρά στο τραπέζι σπάζοντας το τσόφλι του ώστε να σταθεί κάθετα. Καθώς οι ευγενείς τον κοιτούσαν απορημένοι, εκείνος τους είπε πως όταν κάτι έχει γίνει στην πράξη, πλέον όλοι γνωρίζουν πως να το κάνουν και πως θα έπρεπε πρώτα να αναζητήσουν τον δρόμο για τις Δυτικές Ινδίες και όχι να γελούν έπειτα με εκείνον που τον ανακάλυψε και που κάποτε γελούσαν εις βάρος του μόνο με την ιδέα ενός τέτοιου ταξιδιού θεωρώντας το αδύνατο.

   Η ιστορία αυτή, παρουσιάζεται στο βιβλίο Ιστορία του Νέου Κόσμου (Historia del Mondo Nuovo) του Τζιρολάμο Μπεντζόνι, το οποίο εκδόθηκε το 1567. Ο Τζιρολάμο Μπεντζόνι, γεννήθηκε το 1519 (δεκατρία χρόνια μετά τον θάνατο του Κολόμβου) στο Μιλάνο. Σε νεαρή ηλικία, έφυγε από την πατρίδα του για να πάει στην Ισπανία και από εκεί στον Νέο Κόσμο όπου έζησε δεκαπέντε χρόνια εξερευνώντας τον, ακολουθώντας τους Ισπανούς κονκισταδόρους. Καθώς ο Μπεντζόνι ήταν μεταγενέστερος του Κολόμβου, η ιστορία του αυτή, αμφισβητείται αφού δεν έχει καταγραφεί από κάποιον που ήταν παρών σε εκείνο το συμπόσιο αν όντως ήταν γεγονός. Πώς προέκυψε λοιπόν αυτή η ιστορία; 

Μόνον μόνοι μας…!!!

Ἐάν δέν σώσω ἐγώ τήν Ἑλλάδα, ποιός θά τήν σώσῃ;
Ἐάν δέν προτάξω ἐγώ τά στήθη μου, ἀπέναντι σὲ κάθε ἐπίδοξο ἐχθρό, ὀρατὸ ἢ μή, τότε ποιός θά τό κάνῃ;
Ἐάν δέν ἀνακαλύψω, μόνη μου, τήν Ἑλλάδα μέσα μου, τότε ποιός θά μοῦ δείξῃ τόν δρόμο;
Ἔχουμε πολλοὺς αἰῶνες νὰ μετρᾶμε πίκρας, ἀπογοητεύσεως, προδοσίας.
Ἔχουμε πολλὰ παραμύθια καταπιῇ …ἀμάσητα.
Ἔχουμε πολλὲς ἐλπίδες πνίξῃ στὸ ..αἷμα ἀθῴων θυμάτων…
…ὥρα μας πιὰ νὰ συνειδητοποιήσουμε πὼς δὲν ὑπάρχει ἄλλη ὁδός…
…μόνοι μας!
Ὅλοι μαζὺ θὰ συναντηθοῦμε κάποτε, κάπου, τὴν κατάλληλο στιγμή…
…μὰ μέχρι τότε θὰ εἴμαστε μόνοι μας!!!

Οι ζωντανοί νεκροί δεν ανασταίνονται ποτέ




Πολύ φοβάμαι πως θα ξυπνήσουν ένα πρωί όλοι αυτοί που περιφέρουν απερίσκεπτα το κουφάρι τους από δω και από κει, παριστάνουν ότι τάχα είναι σπουδαίοι και σημαντικοί σε αυτή την κοινωνία που νοσεί και με λύπη θα διαπιστώσουν ότι έχουν πεθάνει προ πολλού. Θα σηκωθούν όπως κάθε πρωί και κοιτάζοντας το πρόσωπό τους στον καθρέφτη του μπάνιου θα τρομάξουν από αυτό που θα αντικρίσουν. Ασχήμια και έντονη δυσοσμία θα καλύψει τον χώρο τους.

Θα βγουν έξω, θα περπατήσουν, θα θελήσουν να χαμογελάσουν μα δε θα βρίσκουν άνθρωπο πια διαθέσιμο. Θα θελήσουν να πουν καλημέρα, μα δε θα θυμούνται πως συλλαβίζεται αυτή η λέξη. Θα θελήσουν να αναστηθούν μα ο χρόνος αδυσώπητος θα τους θυμίσει ότι δε γίνεται νεκρανάσταση πλέον. Λησμόνησαν ότι αυτός δεν τους χαρίζεται άπειρος και ότι πρέπει να τον χρησιμοποιούν με μέτρο και σοφία. Λησμόνησαν ότι οι εποχές μας προσπερνούν αλλά μας δίνουν παράλληλα τη δυνατότητα, εάν επιθυμούμε να τις ζήσουμε, να τις γευτούμε.

Πρέπει να αφήνουμε τα συναισθήματά μας να εκδηλώνονται (Χ. ΜΠΟΥΚΑΪ)



Δεν πρέπει να καταπιέζουμε, ούτε να καταπίνουμε διάφορα πράγματα.
Πρέπει να τα στρέφουμε προς το σημείο στο οποίο κατευθύνονται.
Δεν πρέπει να καταπιέζουμε, ούτε να καταπίνουμε διάφορα πράγματα.
Δεν πρέπει να στρέφουμε εναντίον μας ούτε τα καλά ούτε τα κακά, ούτε τα θετικά ούτε τα αρνητικά, ούτε τα καλύτερα ούτε τα χειρότερα.
Δεν πρέπει να ζούμε χαρίζοντας ψυχαναγκαστικά διάφορα πράγματα όταν, στην πραγματικότητα, θα θέλαμε κάποιος να χαρίσει κάτι και σ’ εμάς.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ << ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ >>!!!!!

orodiamorfotis

Αυτά τα οποία θα διαβάσετε σε αυτό το άρθρο ίσως είναι πράγματι απίστευτα!!!! Αλλά είπαμε!!!! Ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο παραξενιές και εμείς που λατρεύουμε την εναλλακτική θεωρία πρέπει να τα αναφέρουμε!!!! Το αν είναι αλήθεια η όχι αυτό είναι άλλο ζήτημα!!!! Αυτό θα το κρίνετε εσείς!!!! Αλλά από τα στοιχεία που δίνουν δεν χωράει αμφιβολία…..!!!!

Οι επιστήμονες ξεκίνησαν τις έρευνες από το 1870 για να μπορέσουν να τηλεμεταφέρονται μέσα στο χρόνο!!!! Αν και αυτό το θέμα είναι καταγεγραμμένο από την αρχαιότητα το πως οι θεοί ερχόντουσαν σε επαφή με τους ανθρώπους ( όπου μόνο θεοί δεν ήταν ) και λεπτομερείς αποδείξεις μπορεί να βρει κάποιος στο ινδικό έπος Μαχαραμπάτα – https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1!!!!

Κάποιοι λοιπόν λένε ότι έχουν καταφέρει και μπορούν και περνάνε σε άλλες διαστάσεις του χρόνου με το να πηγαινοέρχονται σε διάφορες χρονολογίες της γης κυνηγώντας εξωγήινους και δρακόντειους όπου θέλουν το κακό της ανθρωπότητας αλλά και την σκλάβωση αυτής!!!! Ίσως σας φανούν απίστευτα όλα αυτά τα οποία θα διαβάσετε και θα δείτε αλλά τα πράγματα είναι ως έχουν και ειδικά οι εφευρέσεις τους δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια ώστε να μην είναι αληθινά!!!!

Στις αρχές των ερευνών μου, όταν κάποτε και εγώ ήμουνα νέος, είχα ακούσει περιστασιακά για κάποιους ανθρώπους όπου δεν ήταν άνθρωποι όπως εμείς αλλά μοιάζουν καταπληκτικά με εμάς οι οποίοι είχαν έλθει στην γη πριν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια από ένα μακρινό αστρικό σύστημα το οποίο είναι της Ανδρομέδας!!!! 

Δεν τους αποκαλούν Ανδρομέδιους αλλά έχουν το χαρακτηριστικό όνομα << Αποκαταστάτες >> θα δούμε πιο κάτω γιατί ονομάζονται έτσι!!!!

 Όταν λοιπόν πρώτο άκουσα για αυτούς πίστεψα ότι ήταν ένας μύθος, κάτι το φανταστικό όπως και για πολλά άλλα!!!!

 Πριν όμως δυο χρόνια ακριβώς ήρθα σε επαφή με δυο από αυτούς και μου λύθηκαν πολλές απορίες για το τι έκαναν και το πόσο αληθινοί ήταν!!!! Θα σας τα πω όλα για να μπείτε στο κλίμα, και λέω να μπείτε διότι θα ειπωθούν και θα δείτε πολλά περίεργα πράγματα!!!! 

Για τους << Αποκαταστάτες >> η αλήθεια είναι ότι μόνο λίγοι άνθρωποι γνώριζαν για αυτούς και ήταν πάντα στην αφάνεια της φαντασίας!!!! Ένας που τους είχε αναφέρει στην Ελλάδα από το 1969 ήταν ο Αικατερινίδης ο αείμνηστος….. από εκεί το είχα ακούσει το ζήτημα!!!!

Πριν πέντε χρόνια ένα πρωί πήρα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στην ιστοσελίδα το οποίο μου έλεγε ότι κάποιος ονόματι Φρανκ από την Γερμανία κάπου στο Μπόχουμ ήταν << Αποκαταστάτης >> και θα ήθελε να μιλήσουμε για πολλά και διάφορα!!!! 

Επειδή όμως μου στέλνουν εκατοντάδες άνθρωποι μηνύματα τα οποία λένε ασυναρτησίες ( όπως κάποιος μου είχε στείλει ότι ήταν ο Σπάιντερμαν και θα έπρεπε να τον γνωρίσω ) έτσι το μήνυμα του Φρανκ δεν το έλαβα και τόσο σοβαρά στα υπόψιν μου!!!!

 Την επόμενη μέρα όμως έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον ίδιο και μου είπε ότι ήταν έξω από εκεί που έμενα!!!! 

Πράγματι βγήκα στον δρόμο και είδα έναν τύπο όπου μου συστήθηκε ως Φρανκ μιλώντας άπταιστα τα ελληνικά!!!! Πήγαμε στο σπίτι μου και άρχισε μια συζήτηση η οποία  θα εκπλήξει και εσάς!!!!

Είστε συναισθηματικά γενναιόδωροι;

Κάντε και εσείς ένα γρήγορο flashback. Κοιτάξτε τον εαυτό σας αυτή τη στιγμή και σκεφτείτε πώς συμπεριφέρεστε καθημερινά προς τους άλλους. Προσπαθείτε να φέρετε χαρά σε ανθρώπους γύρω σας ή εστιάζετε περισσότερο στο να κάνετε τον εαυτό σας ευτυχισμένο; Είστε συναισθηματικά γενναιόδωροι;
edie-sedgwick
Οι συναισθηματικά γενναιόδωροι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν πράξεις καλοσύνης,  ευτυχίας και αγάπης χωρίς να περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα.. Επιβραβεύουν τους ανθρώπους και δείχνουν σημάδια εκτίμησης όχι επειδή πρέπει αλλά επειδή το νιώθουν.
Το αντίθετο της συναισθηματικής γενναιοδωρίας είναι η συναισθηματική τσιγκουνιά. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν με μία μίζερη νοοτροπία. Είναι εγωιστές, δεν μοιράζονται, είναι μονίμως σε φάση ανταγωνισμού με τους ανθρώπους γύρω τους. Δεν λένε σχεδόν ποτέ μια καλή κουβέντα, κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους, κρίνουν τους πάντες και βοηθάνε μόνο αν μπορούν επωφεληθούν και οι ίδιοι. Δυστυχώς βρίσκονται ανάμεσά μας .. Αν κοιτάξετε γύρω σας, η συναισθηματική τσιγκουνιά είναι ένα φαινόμενο που είναι κοινό στη σημερινή κοινωνία μας.. κατά 80% θα έλεγα.
Έρευνες δείχνουν ότι η γενναιοδωρία κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους. Όσο περισσότερο δίνεις, τόσο πιο ευτυχισμένος θα είσαι. Η συμπόνια, η καλοσύνη και η ευγένεια αφήνουν λιγότερα περιθώρια για αρνητικά συναισθήματα και ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι βοηθώντας τους άλλους, ενισχύεται θετικά όχι μόνο η σωματική αλλά και η ψυχική υγεία των ανθρώπων!

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΡΟΥΜΗΤΗ ΣΤΑΣΗ ΥΠΝΟΥ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ;


1501165202663876
Οι… φαντασιώσεις και η μπρούμυτη στάση τα «κλειδιά» για την σεξουαλική διέγερση στον ύπνο – Ξεκινά από την εφηβεία και συνεχίζεται έως και την πέμπτη δεκαετία της ζωής των γυναικών. Mια στις τρεις γυναίκες φτάνει σε οργασμό την ώρα του ύπνου, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα. Έως την ηλικία των 45 ετών, το 35% των εκπροσώπων του ωραίου φύλου νιώθουν σεξουαλική διέγερση στον ύπνο τους, είτε έχουν άντρα στο πλευρό τους είτε όχι, είτε είναι παντρεμένες, είτε ανύπαντρες.

Η αμερικανική έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα έντεκα χιλιάδων ανδρών και γυναικών αποδεικνύει ότι ο νυχτερινός οργασμός είναι γεγονός και σε άνδρες αλλά και σε γυναίκες.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Ερευνών Kinsey έδωσε στους εθελοντές να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια σχετικά με την σεξουαλικότητά τους, τη σεξουαλική τους ζωή αλλά και τις συνήθειές τους στο κρεβάτι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας , το 37% των γυναικών ηλικίας έως 50 ετών παραδέχτηκαν ότι φτάνουν αρκετές φορές σε οργασμό στον ύπνο τους.

Η σεξουαλική διέγερση των γυναικών εν ώρα ύπνου ξεκινά από την εφηβεία και συνεχίζεται έως και την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους, όπως διευκρινίζουν οι Αμερικανοί επιστήμονες. Και για τους άνδρες, όμως, ισχύει κάτι ανάλογο αν και για το ισχυρό φύλο η κορύφωση στον ύπνο ξεκινά από την εφηβεία και διαρκεί έως την ηλικία των 40 ετών.

Η πιο φαντασμαγορική βροχή Περσείδων στην ιστορία (Βίντεο)

Στις 12 Αυγούστου 2017 θα έχουμε τη μεγαλύτερη βροχή διαττόντων που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας.

ΣΥΜΦΩΝΑ με τους αστρονόμους, στις 12 Αυγούστου θα έχουμε την πιο λαμπερή ουράνια βροχή στην ιστορία της ανθρωπότητας που έχει καταγραφεί έως τώρα. Ο νυχτερινός ουρανός θα λάμψει και μερικά από αυτά τα ουράνια σώματα μπορεί να είναι ορατά ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η ευκαιρία να απολαύσετε αυτή τη «βροχή» μετεώρων είναι μοναδική, καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων το φαινόμενο θα επαναληφθεί σε 96 χρόνια!
Η ουράνια αυτή κοσμική βροχή μετεωριτών εντάσσεται στην εμφάνιση των λεγόμενων Περσείδων κάθε χρόνο μεταξύ 17 Ιουλίου και 24 Αυγούστου. Το φαινόμενο συνήθως κορυφώνεται γύρω στις 9-13 Αυγούστου.

Το φροϋδικό ψυχοδυναμικό μοντέλο



Το φροϋδικό μοντέλο στηρίζεται στη θεωρία του Φρόιντ ότι η ψυχή αποτελείται από το «id», το «εγώ και το «υπερεγώ». 

Πρόκειται για τρία θεωρητικά κατασκευάσματα τα οποία περιγράφουν και ερμηνεύουν τις δραστηριότητες και αλληλεπιδράσεις στην ψυχική μας ζωή. 

Το «id» είναι το σύνολο των ενστικτωδών τάσεων και κληρονομικών χαρακτηριστικών μας, το «εγώ» η πραγματικότητα που βιώνουμε και το «υπερεγώ» είναι οι περιορισμοί του περιβάλλοντος, οι ηθικολογίες και τα «πρέπει». 

Σύμφωνα με τον Φρόιντ, το άτομο καθοδηγείται από εσωτερικές ενστικτώδεις δυνάμεις, το «id», που αδυσώπητα συγκρούονται στη διάρκεια της ανάπτυξης του ψυχοσεξουαλικού κύκλου του ατόμου με τις απαιτήσεις του περιβάλλοντος, το «υπερεγώ». Από τις συγκρούσεις των ενστίκτων με το περιβάλλον τις περισσότερες φορές υπερισχύουν τα ασυνείδητα ένστικτα, για αυτό συχνά μας βλάπτουν πράγματα που δεν ξέρουμε.

Στο Νέο Φροϋδικό Ψυχοδυναμικό μοντέλο, οι σύγχρονοι του Φρόιντ ψυχαναλυτές υποστηρίζουν ότι το άτομο δεν κατευθύνεται και δεν προγραμματίζεται από τα ένστικτα, αλλά διαμορφώνεται από το προσωπικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει, το «υπερεγώ». 

Βιρτζίνια Γουλφ: ''Τα μάτια των άλλων, η φυλακή μας. Οι σκέψεις τους, τα κλουβιά μας''



Δεν σκέφτομαι ότι δυο άνθρωποι θα μπορούσαν να 'ναι ευτυχέστεροι απ' όσο ήμασταν εμείς.
Όσα ζεις, αυτά τα μικρά, κι εκείνα τα μεγάλα. Τα πολύ τραυματικά. Αυτά είναι που αφήνουν το σημάδι τους στο σώμα σου. Στην ψυχή. Στο μυαλό. Εκείνα που ταράζουν τη λογική και κάνουν μία ευθεία γραμμή να τυλίγεται. Η Βιρτζίνια Γουλφ και η αναστατωμένη ψυχολογία της ευθύνονται για μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες στην αγγλική γλώσσα και κατά συνέπεια στην παγκόσμια λογοτεχνία.
 
Η Αντελίν Βιρτζίνια Στίβεν γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 25 Ιανουαρίου του 1882, κόρη του Σερ Λέσλι Στήβεν και της Τζούλιας Πρίνσεπ Τζάκσον και εκπαιδεύτηκε από τους γονείς της στο σπίτι τους, στον αριθμό 22 της Hyde Park Gate στο Κένσιγκτον.
Στην αγκαλιά της μητέρας της, Τζούλιας
Σύμφωνα με τα απομνημονεύματά της, οι ζωηρότερες μνήμες της παιδικής της ηλικίας δεν ήταν από το Λονδίνο αλλά από το Σεντ Άιβς στην Κορνουάλη, όπου η οικογένεια περνούσε κάθε καλοκαίρι της μέχρι το 1895. Η οικογένεια έμεινε στο σπίτι το αποκαλούμενο Τάλαντ, με θέα πέρα από τον κόλπο Πορθμίνστερ. Οι μνήμες των οικογενειακών διακοπών και των εντυπώσεων του τοπίου, ειδικά ο φάρος Godrevy, επηρέασαν τη γραφή της, ειδικά προς το τέλος της ζωής της, και ειδικότερα στο Φάρο. Πιο συγκεκριμένα, το σπίτι στη Σκωτία, στο βιβλίο της, είναι το Τάλαντ και η οικογένεια Ράμσεϋ, είναι στην πραγματικότητα η δική της.
Ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας από γρίπη, όταν η Βιρτζίνια ήταν 13 επέφερε μια πρώτη σειρά νευρικών κλονισμών. Ο θάνατος του πατέρα της το 1904 προκάλεσε πιο ανησυχητική κατάρρευση και η Βιρτζίνια χρειάστηκε να μπει σε κλινική. Η αρχή μίας περιόδου χωρίς γυρισμό.

Πιστεύετε στην αθανασία της Ψυχής; | Τζίντου Κρισναμούρτι

Αποτέλεσμα εικόνας για Ερώτηση: Είναι η Ψυχή μία πραγματικότητα;

Ερώτηση: Πιστεύετε στην αθανασία της Ψυχής; 

Κρισναμούρτι: «Η ιδέα της Ψυχής βασίζεται πάνω στην αρχή και στην ελπίδα. Σας παρακαλώ, πριν προχωρήσω βαθύτερα σε αυτό, να μην κρατήσετε αμυντική στάση. Προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τι είναι αληθινό, όχι τι είναι παραδοσιακό, όχι τι πιστεύετε, έτσι πρέπει να διερευνήσουμε αν υπάρχει κάτι τέτοιο όπως η Ψυχή. Για να διακρίνουμε, θα πρέπει να είστε χωρίς προκατάληψη, είτε υπέρ, είτε εναντίον αυτού. 

Έχουμε δημιουργήσει μέσω της επιθυμίας μας για αθανασία, την ιδέα της Ψυχής. Καθώς θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτόν τον κόσμο, με όλες του τις οδύνες, τις δυστυχίες και τις εκμεταλλεύσεις, θέλουμε να ζήσουμε σε έναν άλλο κόσμο με πιο πλήρη τρόπο, πιο ολοκληρωμένα. Θεωρούμε πως πρέπει να υπάρχει κάποια άλλη οντότητα, η οποία είναι πιο πνευματική από αυτό. Η ιδέα της ψυχής είναι βασισμένη θεμελιωδώς σε μια εγωιστική συνέχιση. 

Τώρα η πραγματικότητα, ή αλήθεια ή Θεός, ή οποιαδήποτε ονομασία επιθυμείτε να αποδώσετε, δεν είναι εγωιστική, προσωπική συνείδηση. Όταν αναζητάτε ασφάλεια, συνέχιση, θεωρείτε την Ψυχή χωριστή από την πραγματικότητα. Έχοντας κάνει αυτό τον διαχωρισμό, ρωτάτε, «Είναι αθάνατη;» Όταν ο νους είναι ελεύθερος από την περιορισμένη του συνείδηση με την επιθυμία της για συνέχιση, τότε υπάρχει αθανασία, όχι προσωπική ή ατομική συνέχιση, αλλά στη ζωή.

Η ψευδαίσθηση μπορεί να διαιρεθεί σε πολλές, ενώ η αλήθεια δεν μπορεί. Καθώς ο νους δημιουργεί την ψευδαίσθηση, διαιρείται σε κάτι μόνιμο, το οποίο αποκαλεί ως Ψυχή, και στο παροδικό, την εφήμερη ύπαρξη. Αυτός ο διαχωρισμός απλώς δημιουργεί περισσότερες ψευδαισθήσεις. Όταν ο νους είναι ελεύθερος από κάθε περιορισμό, τότε υπάρχει αθανασία. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα