Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Ποιος θα είναι ο κόσμος που έρχεται;




Ποιος θα είναι ο κόσμος που έρχεται;

Αυτοί που τον έχουν ήδη ετοιμάσει χαμογελούν σαδιστικά από μακριά και κάνουν νεύματα και χειρονομίες άσεμνες και ξερνούν χυδαιότητα και κυνισμό.
Ο κόσμος που θα έρθει θα είναι ένα ντελίριο κυνισμού. Σε κάθε τι, ως και την ελάχιστη λεπτομέρεια, την πιο κρυφή, την πιο αθέατη.
Αυτοί που απεργάζονται την αποκτήνωση, την αποθηρίωση των ανθρώπων, το προσκύνημα, την υποδούλωση, την αφαίμαξη, την απόλυτη κένωση…
είναι ήδη εδώ…
Πάντοτε ήταν… ποτέ δεν έφυγαν… μονάχα που σε κάποιες εποχές ανάσας κρύβονταν, λούφαζαν σε τρύπες, οργάνωναν την επιστροφή τους…
τη δυναμική, κυριαρχική, εκδικητική επιστροφή τους…
Κι όλοι εμείς τους βλέπαμε, τους νιώθαμε, τους ξέραμε αλλά δεν κάναμε το παραμικρό για να τους αντιμετωπίσουμε… γιατί με μια έννοια τους περιείχαμε, τους νταντεύαμε σαν παιδιά μας, τους κανακεύαμε με παραμύθια… τους ποτίζαμε με ιχώρ και γάλα της ψυχής μας…

ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ: Η νοστίμια της ζωής και ο νόστος του καλού τέλους




(Από το ανέκδοτο έργο του Δ. Λιαντίνη)

Όλοι ταξιδεύουμε με το τσούρμο του Οδυσσέα. Το καράβι μας τραβά στους ανοιχτούς ορίζοντες του χρόνου. Σήμερα γλιστράμε πλησίστιοι με το ζέφυρο και με τους ετησίες. Αύριο ένας αιφνίδιος θρακιάς σηκώνεται από τα βουνά και το σύννεφο, και μας κατεβάζει ξυλάρμενους στην κοιλιά της καταιγίδας.

Ταξιδεύουμε στον πλόα του χρόνου με κόντρα τα κύματα και με τους ανέμους πειρατές. Και μπροστά μας καρτεράνε τα τέρατα και τα ξένα. Ο φόβος και οι καλές ελπίδες υφαίνουν το ρούχο της εμπειρίας μας στον αργαλειό του αγνώστου. Μας μαγνητίζει το ανείδωτο, και το ανείδωτο μας απειλεί. Παίζει μαζί μας και γελά το ναι και το όχι.

Θαμπά, πέρα από την αλισάχνη του πέλαγου ξαπλώνεται εκείνο το ακρωτήρι. Οι άνεμοι ταράζουν το πέτρινο σώμα του. Και η γλώσσα της θάλασσας γλείφει τις εξοχές και τα σκληρά άκρα.

Πίσω από το ανάσκελο μπόι του το μακρύ η τρίαινα του Ποσειδώνα αγριαίνει και κατακρούει τον πόντο. Εκεί έχει το νησί της η Κίρκη. Η Κίρκη περιμένει τους ναυτικούς με τα μάγια και τις βαθιές γητειές. Έτσι που περιμένει ο έρωτας τους νέους στη στροφή της ηλικίας τους. Και ο έρωτας πολλές φορές τρελαίνει τον άνθρωπο. Και τον κάνει να ξεχνά. Σπίτι, πατρίδα, ταξίδι, σκοπό, όλα τα ξεχνά ο ερωτευμένος. Βουλιάζει στο νέο του σύμπαν. Σαν το φωτόνιο πηδά σε άλλη στοιβάδα ζωής. Τότε στα μάτια των ανθρώπων που λογικεύουνται και νυστάζουν, στα μάτια δηλαδή των πολλών, ο ερωτευμένος φαντάζει γυρίνος και χοιρίδιο και ιππουρίδα. Σα βαλαντώσει ο έρωτας, μεταμορφώνει κιόλας.

Υπάρχουν κάποιες νάρκες που επιλέγεις να μην δεις...



Άκουσα εκείνον που έλεγε
Με νάρκωσε αυτή η αγάπη…
Άκουσα εκείνην
Με εκδικήθηκες με το επίμονο βλέμμα σου… ήμουν γυμνή πάντοτε μπροστά σου…
Άκουσα κάποιον ακόμα
Αυτό που λατρέψαμε στους Ήρωες ήταν ότι κατέκτησαν το δικαίωμα να πεθάνουν… δεν σύρθηκαν ως το κατώφλι του τέλους… ζηλέψαμε ότι εφέλκυσαν το κινδυνώδες του βίου αλλά περισσότερο το ιερό τους διάσημο… αυτό του θανάτου μετά από μια πλήρη ζωή…
Κι ακόμα έναν
Ο χριστιανισμός δεν θα παρακμάσει ποτέ… θα τελειώσει μαζί με τον άνθρωπο… ούτε στιγμή πριν… γιατί ταιριάζει απόλυτα με το ψυχισμό του ανθρώπου… το νοσηρό του ψυχισμού του… το σαδομαζοχιστικό ανάγλυφο και τα έγκατα του απείρου του… ο χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία, πίστη ή φιλοσοφική οδός… είναι Το Υπόγειο… ο Ποταμός... η Ιαχή… το Παραλήρημα του Ερπετού…
Κάποιος είπε
Λιμνάζω μαζί σου…
Ήταν η φωνή της
Με λήστεψες…
Διέκρινα στα λόγια της
Συνεχίζω να ζω από περιέργεια…
Κι εκείνος
Τα ιστορικά δρώμενα δεν έχουν καμιά ουσιαστική αξία. Πριν από μένα δεν υπάρχει τίποτα. Ένα φαντασιακό κράμα, ένα αμάλγαμα από αλήθειες και ψεύδη… ανοησίες που κάποιο έγραψαν κάποτε… δεν με ενδιαφέρει, δεν πρέπει να χάνεις χρόνο μ’ αυτά… κάνε ιστορία αυτό που ζεις… για σένα… το αύριο, μόνο αυτό να σε νοιάζει…
Μίλησε κάπως έτσι
Η μοναξιά χειροτερεύει κάθε φορά που φεύγεις… κάθε φορά είναι βαρύτερη από την προηγούμενη… όταν δεν σε είχα δεν το ένιωθα αυτό… τώρα πονάω… ίσως η συντροφικότητα να είναι κατάρα…

Η ζωή είναι για τους ανυπάκουους τολμητίες...





Πράγματι λοιπόν η διαφορά μεταξύ συγκέντρωσης και προσοχής είναι ανάλογη με αυτήν μεταξύ δραστηριότητας και δράσης… Και η σημασία στο περιεχόμενο των λέξεων δεν προκύπτει από απλή ιδιοτροπία – αν και αυτή μάλλον έχει το ρόλο της επίσης – αλλά από το γεγονός της ίδιας της αυτοπαρατήρησης και της διαρκούς ενδοσκόπησης… τα αποτελέσματα είναι πάντοτε θεαματικά και ενίοτε σοκαριστικά… διότι όπου υπάρχει η δράση και η προσοχή είσαι παρών… όπου υπάρχει η δραστηριότητα και η συγκέντρωση, ένα μέρος από σένα είναι παρόν και όλος ο υπόλοιπος δραματικά απών… 

Και μετά τρέχεις να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα…

Διότι συγκέντρωση, για να δοθεί ένα παράδειγμα, είναι να κρατάς ένα μικρό φακό στο χέρι και να εστιάζεις στη μικρή γωνιά του πίνακα που θέλεις να σου αποκαλυφθεί… προσοχή είναι να έχει φωτιστεί όλος ο χώρος και να απολαμβάνεις το κάθε τι με απόλυτη διαύγεια… τέτοια και τόση που να σε πιάνει… πονοκέφαλος…

Και δραστηριότητα είναι να έχεις προπονηθεί αρκετά και επίπονα για να καταφέρεις να ολοκληρώσεις μια μηχανιστικά επαναλαμβανόμενη δουλειά την οποία τελικά κάποτε, θα κάνεις στην εντέλεια… έτσι ώστε όλοι θα σε θαυμάζουν για την αρτιότητα της εργασίας σου… κι όμως, στον παραμικρό αιφνιδιασμό βρίσκεσαι ξανά στο μηδέν σαν πρωτάρης ανόητος και πασχίζεις να καταλάβεις τι πήγε στραβά… δεν πήγε κάτι στραβά, απλά πήγε κάτι αλλού, πήγε αλλιώς κι εσύ δεν είσαι έτοιμος για το αλλιώς… αυτό βρίσκεται στην περιοχή της δράσης… 

Γλωσσική αφασία


Χαρίκλεια Μυττά

Η παρακμή που βιώνει το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν ξέσπασε ως κεραυνός εν αιθρία. ΄Ηταν αναμενόμενη μετά από όλες τις πολιτικές και κομματικές επεμβάσεις στη λειτουργία του σχολείου, από συστάσεώς του –τόσο στη μορφή όσο και στο περιεχόμενο των σπουδών. Και αυτό γιατί το κόμμα προηγήθηκε των επιστημόνων και η κάθε αλλαγή εξυπηρετεί, κάθε φορά, την εκάστοτε κομματική τοποθέτηση, ακόμα και στο γλωσσικό ζήτημα, το οποίο ποτέ δεν έπαψε να μας απασχολεί…

Το μεγάλο και πρώτο θύμα είναι η γλώσσα στην ενιαία της μορφή. Κατά τη μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, διαπιστώνουμε ότι ο μαθητής δυσκολεύεται ή αδυνατεί ή δεν κατανοεί (πώς) να συνδέσει λόγιες λέξεις ή λέξεις της νεοελληνικής που χρησιμοποιούμε καθημερινά με την αρχαία λέξη, από την οποία προκύπτουν ή με την οποία σχετίζονται, ενώ διαθέτει όχι μόνο ένα εξαιρετικά περιορισμένο λεξιλόγιο, αλλά και μια αδυναμία τόσο στην απομνημόνευση ενός ολιγόστιχου κειμένου όσο και στην αναπαραγωγή του, χρησιμοποιώντας τις δικές του συνθετικές δυνατότητες.

Αυτή η λεξιπενία συνεχίζεται και στο Λύκειο με έντονο το αποτύπωμα στον γραπτό λόγο. Η αδυναμία της επιχειρηματολογίας κάνει τα δοκίμιά του, τα οποία πια μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, να διακρίνονται από μια ισοπεδωτική ομοιομορφία, στειρότητα απόψεων και αδυναμία χειρισμού του λόγου.

Η "γλωσσική αφασία" των παιδιών προκύπτει από τη γλωσσική πενία των ενηλίκων. Δίνουμε στα παιδιά ότι έχουμε, ότι γνωρίζουμε και ότι μπορούμε... Από κοντά, η πολιτεία η οποία ενώ υποτίθεται ότι κόπτεται για την «παιδεία του λαού» -με ό,τι αυτή συνεπάγεται- είναι αυτή που δίνει τη χαριστική βολή στις δυνατότητες της εκπαίδευσής τους.

Υπνηλία μετά το μεσημεριανό φαγητό. Ποιες τροφές την προκαλούν



Μετά το μεσημεριανό φαγητό, πολλές φορές προκαλείται υπνηλία.
Έρευνα του Ινστιτούτου Scripps στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ έδειξε, ότι η επιθυμία για ύπνο, είναι πιο έντονη όταν το φαγητό περιέχει συνδυασμό αλατιού και κρέατος.
Το αλάτι με την πρωτεΐνη, ενεργοποιούν τους νευρώνες του εγκεφάλου που συνδέονται με τον ύπνο.
Όμως, υπάρχουν και άλλες τροφές που δημιουργούν υπνηλία και καλό είναι να αποφεύγονται, όταν οι εργασιακές υποχρεώσεις είναι αυξημένες.
Αμύγδαλα και καρύδιαΤα αμινοξέα που περιέχει το αμύγδαλο, βοηθούν τον οργανισμό στην παραγωγή μελατονίνης, που αλλιώς αποκαλείται και ορμόνη του ύπνου.
Επίσης, είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, που χαλαρώνει τους μυς.
Τα καρύδια έχουν τη δική τους πηγή μελατονίνης, που όταν τα επίπεδά της στο αίμα αυξηθούν, η υπνηλία είναι αναπόφευκτη.

Αυτό το ξέρατε; ~ Βαζελίνη για φάρμακο & ...πρωινό





Η πλέον πιθανή εκδοχή για την ονομασία "Βαζελίνη", είναι ότι προέκυψε από τη γερμανική λέξη (wasser - νερό) και την ελληνική «έλαιον».

Όλα ξεκίνησαν το 1859 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όταν ο νεαρός χημικός Ρόμπερτ Τσέσμπρο (Robert Chesebrough) αντιμετώπισε ένα πρόβλημα αρκετά διαδεδομένο εκείνη την εποχή:
πωλούσε κηροζίνη για καύσιμο, όμως η ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου στην Πενσυλβάνια απειλούσε το ψωμί του. Έβλεπε ξεκάθαρα πως το πετρέλαιο θα γινόταν η κύρια πηγή καυσίμων στο μέλλον.

Πήδηξε λοιπόν πάνω στο αλογάκι του και τράβηξε για την κοιτίδα των πετρελαιοπηγών, το Τίτουσβιλ της Πενσυλβάνια, με σκοπό να κάνει την τύχη του στη βιομηχανία πετρελαιοειδών. Ωστόσο, αυτό που τράβηξε την προσοχή του ήταν μια γλοιώδης, παραφινοειδής ουσία, που κολλούσε στα γεωτρύπανα, τα οποία οι εργάτες μισούσαν επειδή ακινητοποιούσε τα τρυπάνια. Όμως, μέσα στα δεινά που προξενούσε αυτή η ουσία, είχε και ένα καλό. Με μια επάλειψη σε κόψιμο ή σε μώλωπα επιτάχυνε την ίαση.

Ο Τσέσμπρο εμφιάλωσε αυτό το πράγμα και το πήγε στο εργαστήριο του, στο Μπρούκλιν. Ως χημικός που ήταν δεν κουράστηκε ιδιαίτερα για να εξαγάγει το βασικό κολλώδες συστατικό, το γυαλιστερό υλικό που γνωρίζουμε σήμερα ως πετρελαϊκό ζελέ, το οποίο θα κατοχυρώσει το 1870.

Αυτό που χρειαζόταν τώρα ήταν ένα πειραματόζωο για να ελέγξει την αποτελεσματικότητα του υλικού αυτού. Επειδή δεν ήθελε να «σφαγιάσει» την γυναίκα και τα παιδιά του για το χατίρι της επιστήμης, προτίμησε να προκαλέσει στον εαυτό του κάθε είδους κόψιμο και κάψιμο. Όταν έκανε επίστρωση με την αλοιφή όλα τα τραύματα έδειχναν να θεραπεύονται σύντομα δίχως κανένα ίχνος μόλυνσης. 

Πέντε τροφές που πρέπει να αποφεύγετε στο πρωινό σας

πρωινό

Το πρωινό είναι αδιαμφισβήτητα το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Είναι αυτό που μας δίνει ενέργεια για τις υποχρεώσεις που ακολουθούν, αλλά και εκείνο που μπορεί να ορίσει το τι θα επιλέξουμε διατροφικά όλο το υπόλοιπο 24ωρο.


Υπάρχουν ορισμένες τροφές που είναι ιδανικές για να ξεκινήσουμε το πρωινό και άλλες που το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τις αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.
Μπέικον, ζαμπόν και λουκάνικα
Τα επεξεργασμένα κρέατα έχουν νιτρικά άλατα που έχουν συνδεθεί επιστημονικά με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Το αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο δημοσίευσε μια λίστα από τα κορυφαία δέκα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου. Το να αποφεύγει κανείς τα νιτρικά άλατα είναι το #1 ένα από αυτά.
Ζαχαρούχα δημητριακά
Μερικά δημητριακά είναι γεμάτα από υδατάνθρακες και ζάχαρη. Όταν τα τρώτε, το σάκχαρο στο αίμα σας ανεβαίνει γρήγορα και στη συνέχεια πέφτει απότομα. Αν δεν θέλετε να “καταρρεύσετε” απότομα από ενέργεια στην διάρκεια της ημέρας και άρα να “αναγκαστείτε” να φάτε κάποιο ανθυγιεινό σνακ, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα ζαχαρούχα δημητριακά το πρωί. Αντ' αυτού, επιλέξτε δημητριακά με υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Μια καλή ιδέα είναι να προσθέσετε τριμμένο λιναρόσπορο ή καρύδια για περισσότερες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Υγιεινή πριν και μετά το σεξ: Οι 7 απαράβατοι κανόνες


ygieienikai_sex.jpg
Όλοι το… κάνουμε, αλλά λίγοι από εμάς γνωρίζουν ότι τόσο πριν, όσο και μετά από την σεξουαλική επαφή, υπάρχουν ορισμένοι απλοί, αλλά βασικοί κανόνες υγιεινής που οφείλουμε να ακολουθούμε.
Όπως συνιστούν τα μέλη της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας για να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις στο σεξ είναι απαραίτητο τα ζευγάρια να τηρούν τους παρακάτω κανόνες:
1. Πλύσιμο γεννητικών οργάνων: Η σωστή καθαριότητα των γενετικών οργάνων τόσο πριν όσο και μετά το σεξ αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποφυγή λοιμώξεων. Όπως συνιστούν οι ειδικοί το πλύσιμο των ανδρικών προσόντων θα πρέπει να γίνεται με άφθονο νερό,ώστε να απομακρύνεται και το σμήγμα που μαζεύεται κάτω από την πόσθη και το οποίο προκαλεί έντονη οσμή. Για την γυναικεία ευαίσθητη περιοχή θα πρέπει να ακολουθείται το ρητό παν μέτρον άριστον αφού η υπερβολική καθαριότητα αλλά και τα αρωματικά σαπούνια μπορεί να διαταράξουν την φυσική ισορροπία του κόλπου και να καταστρέψει την ισορροπία του pH. Οι ειδικοί συνιστούν πλύσεις με ήπια σαπούνια ή χαμομήλι και χρήση οποιουδήποτε φαρμακευτικού ή καλλυντικού προϊόντος μόνο κατόπιν συστάσεως γιατρού.
2. Αλλάξτε πετσέτες: Μη χρησιμοποιείστε την ίδια πετσέτα για το σκούπισμα των γεννητικών οργάνων με αυτή που έχετε σκουπίσει τα πόδια, τα μαλλιά και το υπόλοιπο σώμα. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, το σκούπισμα καλό να είναι να γίνεται ταμποναριστά, προκειμένου να απορροφάται η υγρασία.
3. Πλύνετε τα χέρια σας: Ένας ακόμη βασικός κανόνας υγιεινής του σεξ που πολλοί αγνοούν είναι το σωστό πλύσιμο των χεριών τα οποία ως γνωστόν έχουν το πρωταγωνιστικό ρόλο στο σεξ.

υγιεινά βραδινά γεύματα



Οι σύγχρονοι ρυθμοί επιβάλλουν σε πολλούς ανθρώπους την κατανάλωση του κυρίου γεύματος τους το βράδυ και όχι το μεσημέρι όπως παραδοσιακά συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες.
Επίσης, υπάρχει η ανάγκη για πιο υγιεινές επιλογές στο βραδινό γεύμα, στα πλαίσια μιας πιο προσεγμένης διατροφής.

Τρώγοντας το βράδυ…Τα δύσκολα ωράρια δουλειάς, οι αποστάσεις μέσα σε μία μεγάλη πόλη ή η δουλειά σε βάρδιες κάνει υποχρεωτική την κατανάλωση μεγάλου όγκου τροφής τις βραδινές ώρες, δεδομένου ότι το μεσημέρι είμαστε στο χώρο της εργασίας ή έξω από το σπίτι.
Τα βραδινά γεύματα, αν δε σχεδιαστούν σωστά, μπορεί να μας επιβαρύνουν με πολλές θερμίδες και να εμποδίσουν έτσι το στόχο μας για διατήρηση ή την απώλεια βάρους ή ακόμα και την πρόληψη της εμφάνισης παχυσαρκίας.

Την ίδια στιγμή όμως το να αποφύγουμε το δείπνο μπορεί να είναι χειρότερο ειδικά να την υπόλοιπη ημέρα δεν καταφέρνουμε να καλύψουμε τις θερμιδικές και θρεπτικές μας ανάγκες.
Το σώμα μας άλλωστε αντιδρά διαφορετικά στα τρόφιμα ανάλογα με την ώρα της ημέρας, λόγω της θερμοκρασίας του σώματος, τις βιοχημικές αντιδράσεις, τα επίπεδα ορμονών και τη σωματική δραστηριότητα.
Υπάρχουν όμως λύσεις και προτάσεις έτσι ώστε να καλύψουμε την πείνας μας αργά το βράδυ, χωρίς όμως να επιβαρύνεται το βάρος μας ή η καρδιά μας.

Το μη προσεγμένο και μηχανικό πολλές φορές τσιμπολόγημα μπροστά από την τηλεόραση μετά το δείπνο ή αργά τη νύχτα, διακόπτοντας το βραδινό ύπνο μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα αυξημένο βάρος.
Αλλά ένα φυσιολογικό γεύμα που τρώμε αργά το βράδυ, λόγω του χρονοδιαγράμματος της δουλειάς μας είναι απίθανο να οδηγήσει το βάρος μας εκτός ελέγχου.

Η τέχνη να εξισώνεις προς τα κάτω (Χ.ΜΠΟΥΚΑΪ)



Ο Γιάννης Κουτσοπόδης ήταν ένας άντρας που εργαζόταν ως ξυλοκόπος.
Μια μέρα, ο Γιάννης αγόρασε ένα ηλεκτρικό πριόνι πιστεύοντας ότι θα τον διευκόλυνε πολύ στη δουλειά.
Η ιδέα του θα ήταν πολύ επιτυχημένη, αν είχε προνοήσει να μάθει πρώτα να χειρίζεται το πριόνι — αλλά δεν το έκανε.
Ένα πρωί, ενώ δούλευε στο δάσος, το ουρλιαχτό ενός λύκου έκανε τον ξυλοκόπο να χάσει την συγκέντρωσή του… Ίο ηλεκτρικό πριόνι τού γλίστρησε από τα χέρια, και ο Γιάννης τραυματίστηκε σοβαρά στα δυο του πόδια.
Τίποτα δεν μπόρεσαν να κάνουν οι γιατροί για να τα σώσουν, κι έτσι ο Γιάννης Κουτσοπόδης —σαν θύμα της προφητικής μοίρας που έφερε τ’ όνομά του—, έμεινε ακρωτηριασμένος πάνω σε μια αναπηρική πολυθρόνα για το υπόλοιπο της ζωής του.
Ο Γιάννης έπεσε σε κατάθλιψη για πολλούς μήνες εξαιτίας του ατυχήματος. Μετά από ένα χρόνο, φάνηκε ότι λίγο λίγο άρχιζε να καλυτερεύει.
Ωστόσο, κάτι συνωμότησε ενάντια στην ψυχική του ανάρρωση και, ξαφνικά, ξανάπεσε στη βαθιά και απύθμενη κατάθλιψη. Οι γιατροί τον έστειλαν στον ψυχίατρο.Ο Γιάννης Κουτσοπόδης, αφού αντιστάθηκε λίγο, πήγε να επισκεφθεί έναν ειδικό.

Max Exelman: Να χαμογελάτε σε κάθε ευκαιρία

«Υπάρχει κάποια αλήθεια ακόμα και στην άδικη κριτική. Έτσι κι αλλιώς, χρειάζεται μακροθυμία έναντι όσων μας κακολογούν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι οι άνθρωποι δίνουν σκληρή μάχη κι ότι όσοι κακολογούν τους άλλους αυτοδηλητηριάζονται. «Nemo malux felix» έλεγε ο Ρωμαίος σατυρικός ποιητής Γιουβενάλης: κανείς κακός δεν είναι ευτυχισμένος».

5-mythoi-1
«Ανθρωπολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι, όσοι είναι επιρρεπείς στην ευτυχία, επιδεικνύουν θετικό πνεύμα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες -ακόμα και μετά από φυσικές καταστροφές, θεομηνίες και επιδημίες, οι αισιόδοξοι παραμένουν αισιόδοξοι. Αντιθέτως, οι απαισιόδοξοι δραματοποιούν όλες τις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής. Μπορεί η ευτυχία να γίνει αντικείμενο μάθησης; Ίσως. Χαμογελάτε σε κάθε ευκαιρία -όχι γιατί η ζωή είναι εύκολη ή όπως ακριβώς θα θέλατε να είναι, αλλά επειδή έχετε επιλέξει να είστε ευτυχισμένοι και ευγνώμονες για όλα τα καλά πράγματα που έχετε και για όλα τα προβλήματα που ξέρετε ότι δεν έχετε».
«Η ζωή παραείναι σύντομη (το «σώμα αυτό δεν είναι σπίτι, είναι πανδοχείο», έλεγε ο Σενέκας) και έχεις σημαντικά πράγματα να κάνεις. Διάλεγε με προσοχή τις εικόνες και τις ιδέες στις οποίες εκτείθεται το μυαλό σου. Aν δεν τις διαλέξεις εσύ, κάποιος άλλος θα τις διαλέξει – και τα κίνητρά του μπορεί να είναι ποταπά. Είναι εύκολο να ολισθήσει κανείς στη χυδαιότητα. Αναλογιστείτε πόσες ώρες την ημέρα χάνουν οι άνθρωποι βλέποντας ανοησίες στην τηλεόραση, παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή και στο κινητό τους. Σκοτώνοντας την ώρα τους, σκοτώνουν τη ζωή τους».

Ξεκολλήστε Εύκολα τα Αυτοκόλλητα... από Κάθε Είδους Επιφάνεια!

Ξεκολλήστε Εύκολα τα Αυτοκόλλητα... από Κάθε Είδους Επιφάνεια!

Ανοίγει το παιδί σας το δωράκι του μετά το πάρτι και ένα τεράστιο χαμόγελο διαγράφεται στο πρόσωπό του.
Αυτοκόλλητα! Την ίδια στιγμή δεκάδες εικόνες περνάνε από το μυαλό σας: Αυτοκόλλητα στους τοίχους, αυτοκόλλητα στο γραφείο, στην ντουλάπα, στο καινούργιο τραπεζάκι, αυτοκόλλητα παντού. 
Σκέφτεστε πόσο έχετε ταλαιπωρηθεί να τα βγάλετε στο παρελθόν και όλα αυτά που θα βγάλετε στο μέλλον και σας πιάνουν τα νεύρα σας!

Αρχαίοι χρησμοί που σφυρηλάτησαν τον γνωστό κόσμο


Στις μέρες μας οποιαδήποτε αναφορά σε προφητείες θυμίζει επικίνδυνα συνωμοσιολογικές πένες και μεταφυσικά μυαλά, αν και στην αρχαιότητα οι πρόγονοί μας δεν έπαιρναν αψήφιστα τις βουλές των θεών και τα αποκαλυπτικά μηνύματά τους.

Η πρωθιέρεια του Απόλλωνα στο Μαντείο των Δελφών, η εκάστοτε Πυθία, έπεφτε σε έκσταση και μετέφερε τη χρησμοδότηση του θεού προς τον ενδιαφερόμενο, καθώς όλοι έψαχναν να μάθουν τις θεϊκές διαθέσεις για τα σχέδιά τους.


Λακωνικοί, δυσνόητοι, αινιγματικοί και διφορούμενοι, οι χρησμοί της Πυθίας δεν ήταν παίξε γέλασε και η σωστή αποκωδικοποίησή τους ήταν υψίστης σημασίας για τα μελλούμενα του αρχαίου κόσμου, καθώς η απόκοσμη λαλιά της έδινε μορφή και υπόσταση σε εκστρατείες και πολιτικά γεγονότα που άλλαζαν τον τότε γνωστό πλανήτη…

Ο Ιουλιανός ο Παραβάτης, ο χριστιανισμός και η ειδωλολατρία



Ο ρωμαίος αυτοκράτορας της πρωτοβυζαντινής περιόδου Φλάβιος Κλαύδιος Ιουλιανός, περισσότερο γνωστός ως Ιουλιανός ο Παραβάτης ή Ιουλιανός ο Αποστάτης, ανέβηκε στο τιμόνι της Ρώμης το 361 μ.Χ., σε μια εποχή που ο χριστιανισμός κέρδιζε ολοένα και περισσότερο έδαφος στα εδάφη της αυτοκρατορίας. Παρά ταύτα, ο νέος καίσαρας όχι μόνο αποκήρυξε τη νέα πίστη αλλά έκανε και ό,τι περνούσε από το χέρι του για να την υπονομεύσει, καθώς ήταν ο μόνος παγανιστής αυτοκράτορας μετά τον Μέγα Κωνσταντίνο.

Έχοντας λάβει ευρύτατη κλασική παιδεία, ο ειδωλολάτρης Ιουλιανός δεν έβλεπε με καλό μάτι την εξάπλωση του χριστιανισμού, τον οποίο θεωρούσε ασύμβατο με τον ελληνικό τρόπο ζωής. Ήθελε διακαώς την επιστροφή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας στην εθνική θρησκεία και προσπάθησε όχι μόνο να αναβιώσει τα ειδωλολατρικά ήθη και έθιμα αλλά και να περιστείλει δραστικά την απήχηση του χριστιανισμού στα λαϊκά στρώματα.


Αφού αποκατέστησε λοιπόν επισήμως την εθνική θρησκεία το 362 μ.Χ. και απαγόρευσε σε χριστιανούς να διδάσκουν την κλασική παιδεία, στράφηκε κατόπιν στο Μαντείο των Δελφών θέλοντας να αναβιώσει την παλιά του δόξα. Αφού εκχώρησε στο μαντείο πλήθος προνομίων αλλά και τακτές εισφορές, έστειλε έναν έμπιστό του γιατρό, τον Ορειβάσιο, να συναντήσει την Πυθία και να τη συμβουλευτεί για τον καλύτερο δυνατό τρόπο αναβίωσης της αίγλης του μαντείου.


Παρά τις προσπάθειες του Ιουλιανού να επαναφέρει τα ήθη και τα έθιμα των αρχαίων Ελλήνων και να ξαναζωντανέψει το μαντείο, η απάντηση της Πυθίας (στον τελευταίο ποτέ χρησμό που έδωσε) θα σήμανε το τέλος του ιερού, το οποίο και εγκαταλείφθηκε τελικά. 

Οφθαλμαπάτες. Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο και γιατί δε φταίνε τα μάτια μας. Δείτε τρεις οφθαλμαπάτες που το εξηγούν




Η οφθαλμαπάτη είναι μια ανακολουθία ανάμεσα στην αντίληψη κάποιου και στην πραγματικότητα που υπάρχει μπροστά του.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μάτια μεταφέρουν πολλές πληροφορίες στον εγκέφαλο, ο οποίος χρειάζεται μεγάλη διεργασία για να τις επεξεργαστεί όλες. Έτσι, έχει επινοήσει «συντομεύσεις» για να καταλάβει τι βλέπει. Οι σκιές, η προοπτική και το χρώμα είναι όλες οι ενδείξεις που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος για να πάρει αποφάσεις για το τι βλέπει.
Τα οπτικά ερεθίσματα που συλλαμβάνονται από τον αμφιβληστροειδή και στέλνονται μέσω του οπτικού νεύρου στον εγκέφαλο είναι πολύ περιορισμένα. Λαμβάνει περίπου το 10% των ερεθισμάτων που υπάρχουν στο οπτικό του πεδίο. Στη συνέχεια, εξηγεί τις ελάχιστες πληροφορίες που παίρνει, συμπληρώνοντας τα κενά με εκτιμήσεις και υποθέσεις για να καταλήξει στο τι είναι αυτό που βλέπει.
Έτσι, οι οφθαλμαπάτες είναι μια κατασκευή του εγκεφάλου και όχι πρόβλημα της όρασης. Ουσιαστικά, «δεν τον γελούν τα μάτια του», αλλά το μυαλό του.

Μεγαλώνοντας μαθαίνεις να αγαπάς τον εαυτό σου


Μεγαλώνοντας μαθαίνεις να αγαπάς τον εαυτό σουArtist: Helene Schjerbeck (detail)
Ωριμάζοντας μαθαίνεις να είσαι αυτό που θέλεις εσύ και όχι αυτό που άλλοι θέλουν να είσαι.
Μαθαίνεις να εκτιμάς την επιθυμία σου και να την εκφράζεις.
Να την υποστηρίζεις θεωρώντας την σωστή.
Να την μοιράζεσαι γνωρίζοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που οι επιθυμίες σας είναι κοινές.
Μαθαίνεις να μην σκέπτεσαι συνεχώς μήπως απογοητεύσεις τους άλλους όταν δεν τους δίνεις αυτό που θέλουν και ενδιαφέρεσαι για αυτό που θέλεις εσύ.
Αφουγκράζεσαι με σεβασμό αυτό που θέλουν οι άλλοι, χωρίς όμως να κάνεις εκπτώσεις στις επιθυμίες σου.
Μαθαίνεις να επιμένεις μόνο στους ανθρώπους εκείνους που είναι δεκτικοί στο μοίρασμα.
Σε εκείνους που δεν είναι, δεν αισθάνεσαι πως, όταν δεν εμμένεις, κάνεις κάτι κακό.

Οι νεότεροι Έλληνες εξερευνητές και κατακτητές της Αμερικανικής ηπείρου (Μέρος Β')



Πρίν την εμφάνιση των Ευρωπαίων, στα τέλη του 15ου αι., στην αμερικανική ήπειρο κατοικούσαν περίπου 40-50 εκατομμύρια άνθρωποι. Ζούσαν σε διάφορα επίπεδα ανάπτυξης, αν και πουθενά δεν είχαν σημειωθεί οι τεχνικές και επιστημονικές πρόοδοι που είχαν συντελεστεί στην Ευρώπη. Οι πολιτισμοί των λαών της Αμερικής, από τους οποίους σημαντικότεροι ήταν αυτοί των Μάγιας, των Αζτέκων και των Ίνκας, ονομάστηκαν αργότερα, από τους Ευρωπαίους, προκολομβιανοί πολιτισμοί.

 Οι Ευρωπαίοι αγνοούσαν την ύπαρξη αυτών των λαών, αν και είναι γνωστό ότι γύρω στα 1000 μ.Χ. οι Σκανδιναβοι Βίκινγκς είχαν φτάσει στα παράλια της βόρειας Αμερικής, στον Καναδά. Το γεγονός, όμως, ότι δεν είχαν κανένα ισχυρό κίνητρο να ξαναπάνε στην περιοχή που είχαν ανακαλύψει, τους έκανε να μην επαναλάβουν αυτό το ταξίδι. Οι συνθήκες για την ανακάλυψη της Αμερικής δημιουργήθηκαν όταν, πενήντα, περίπου, χρόνια μετά τις πρώτες απόπειρες των Πορτογάλων να φτάσουν στην Ανατολή, διατυπώθηκε μια εντελώς ριζοσπαστική ιδέα σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσε να γίνει αυτό το ταξίδι.

Η πρώτη σωστή σκέψη του βασιλιά της Αραγονίας Φερδινάνδου (1452 - 1516) ήταν να παντρευτεί (το 1469) την Ισαβέλλα (1451 - 1504), βασίλισσα της Καστίλης. 

Η δεύτερη σωστή του σκέψη ήταν να διώξει τους παρηκμασμένους Άραβες από την Ιβηρική χερσόνησο. Η προσπάθεια ολοκληρώθηκε το 1492, με την άλωση της Γρανάδας. Έτσι, στα τέλη του ΙΕ’  αιώνα, ολόκληρη η Ισπανία ενώθηκε σε ένα πανίσχυρο βασίλειο. Αναδιοργάνωσε και την Ιερά Εξέταση, να τα έχει καλά με τον πάπα, κι ονομάστηκε Φερδινάνδος Ε’ ο Καθολικός. Και η γυναίκα του, Ισαβέλλα Α’ η Καθολική.

 Η τρίτη σωστή σκέψη ήταν της Ισαβέλλας: Χρηματοδότησε τον Χριστόφορο Κολόμβο, να βρει θαλάσσιο δρόμο για τις Ινδίες πλέοντας δυτικά κι αποφεύγοντας τους επικίνδυνους στεριανούς δρόμους. Το 1493, ο Κολόμβος γύρισε και ανάγγειλε πως βρήκε ό,τι του ζήτησαν. Είχε ανακαλύψει την Αμερική αλλά δεν το κατάλαβε. 

Η ανακάλυψή του, όμως, ξεσήκωσε όλους τους Ισπανούς τυχοδιώκτες, που πίστεψαν πως βρήκαν τρόπο να πλουτίσουν εύκολα. Ήταν το κύμα των κονκισταντόρες, που αυτοπροβάλλονταν ως λαϊκοί ιεραπόστολοι και πρωτοπόροι του βασιλιά της Ισπανίας. Ανάμεσά τους, και ο αξιωματικός του ισπανικού στρατού Βάσκο Νούνιεθ ντε Μπαλμπόα. 

Μέσω Αϊτής, ο Μπαλμπόα βρέθηκε στην ανατολική ακτή του σημερινού Παναμά, όπου δημιούργησε την πόλη Σάντα Μαρία ντι Αντίγκουα. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι, αν έκανε τον κόπο να διασχίσει άλλα 78 χλμ. προς τα δυτικά, θα συναντούσε έναν άλλον ωκεανό, τον Ειρηνικό, που πραγματικά οδηγούσε στις Ανατολικές Ινδίες κι από κει στην Ισπανία.

 Με τον καιρό, οι ιθαγενείς της ενδοχώρας ξεθάρρεψαν κι άρχισαν να τους επισκέπτονται φέρνοντας δώρα όμορφα χρυσά κοσμήματα. Μόνο που ο φύλαρχος ενοχλήθηκε, όταν είδε τους Ισπανούς να μην ενδιαφέρονται για την τέχνη του δουλεμένου μετάλλου αλλά να το δαγκώνουν για να διαπιστώσουν τη σκληρότητά του και να μετράνε το πάχος του. Θυμωμένος, είπε στον Μπαλμπόα πως, αν τόσο πολύ τον ενδιέφερε αυτό το κίτρινο μέταλλο, δεν είχε παρά να περάσει το βουνό και να βγει σε μιαν άλλη ακτή, όπου ο χρυσός αφθονούσε. Δε ν χρειαζόταν δεύτερη κουβέντα.

 Ο Μπαλμπόα μάζεψε 190 άνδρες, όπλα, πυρομαχικά και άγρια σκυλιά και, την 1η Σεπτεμβρίου του 1513, ξεκίνησε να βρει, το θρυλικό Ελντοράντο. 

Οι νεότεροι Έλληνες εξερευνητές και κατακτητές της Αμερικανικής ηπείρου (Μέρος Α')


Ιστορία των Πολιτισμών της Αμερικάνικης ηπείρου στην προκολομβιανή εποχή από: 1.500 π.Χ - 1.000 μ.Χ. Την 3η χιλιετία οι αυτόχθονες άρχισαν να εγκαταλείπουν τη νομαδική ζωή και να στρέφονται στην γεωργία δημιουργώντας μικρούς οικισμούς.

Την 2η χιλιετία εμφανίζονται κέντρα λατρείας με επικεφαλείς τους Σαμάνους οι οποίοι εξελίχθηκαν σε εκλεκτό ιερατείο. Αυτά τα κέντρα   λατρείας αποτέλεσαν τη βάση των πολιτισμών των Ολμέκων στη Μέση Αμερική και των Τσαβίν στις Άνδεις. Επίσης παρατηρείται η ανέγερση ναών. Στην αγροτική παραγωγή μεταξύ άλλων καλλιεργείται το βαμβάκι. Στην οικονομία οικισμοί ψαράδων ανταλλάσσουν τα    προϊόντα τους με γεωργικά συμπληρώνοντας τη διατροφή τους.          

ΤΣΑΒΙΝ : 1.800 - 1.600 π.Χ εμφάνιση νέων ναών σχήματος U 1.750 π.Χ εμφάνιση στη Λα Φλόριντα του μεγαλύτερου οικισμού της περιοχής. 1.400 π.Χ Όλο το Περού έχει αναπτυχθεί στα ίδια πολιτιστικά πλαίσια. Οι Τσάβιν συγχωνεύουν ντόπιους πληθυσμούς υιοθετώντας παράλληλα στοιχεία τους, γεγονός που τους διευκολύνει. Η επιβολή τους επιτυγχάνονταν κυρίως με τον εκφοβισμό μέσω της θρησκείας παρά με τον πόλεμο. Στην κορυφή της ιεραρχίας βρίσκεται το ιερατείο. Μεταξύ άλλων ανέπτυξαν την αρχιτεκτονική και την μεταλλουργία. Το 400 π.Χ κι ενώ βρίσκονταν στο απόγειο της ακμής τους εξαφανίστηκαν χωρίς να ξέρουμε τους λόγους.    
           
ΟΛΜΕΚΟΙ : Αναπτύχθηκαν στη Μέση Αμερική και ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο με άλλους πολιτισμούς, ωστόσο έφτασαν στα ίδια επιτεύγματα πολύ αργότερα. Εμφάνισαν χωμάτινες κατοικίες 5.000 έτη μετά τους Μεσοποτάμιους. 1400 π.Χ παρουσιάζεται πολιτιστική ανάταση και χάρη στους Ολμέκους έχουμε την εμφάνιση της πρώτης σύνθετης κοινωνίας στη Βόρειο Αμερική. Η μορφή του θεού τους αναπριστώνταν με το αιλουροειδές ιαγουάρο και έκαναν θυσίες και τελετουργικό κανιβαλισμό. 1250 η δημιουργία του μεγάλου θρησκευτικού κέντρου Σαν Λορέντζο αποτέλεσε επίκεντρο του πολιτισμού τους. 

Το εμπόριο συμβάδιζε με πολεμικές επιχειρήσεις. 900 π.Χ εξέγερση χωρικών καταστρέφει ολοκληρωτικά το Σαν Λορέντζο. Νεο κέντρο αποτέλεσε η Λα Βέντα και αξιόλογη πόλη υπήρξε η Καπαλίγιο. Η ανώτερη τάξη κατείχε γνώσεις που δεν ήταν κατανοητές στις μάζες, όπως η αστρονομία. 600 π.Χ το Καπαλίγιο εγκαταλείφτηκε. 400 π.Χ η Λα Βέντα καταστράφηκε από εξέγερση. Κάποια συμπεράσματα: Ο νέος κόσμος, λόγω γεωγραφικής απομόνωσης, μοιάζει να ακολούθησε τη δική του αυτόνομη πορεία προς τον πολιτισμό. 

Ωστόσο, και εδώ παρά την χρονική διαφορά στα βήματα προόδου, τα επιτεύγματα και οι επιπτώσεις μοιάζουν με αυτά των πολιτισμών της Ασίας και της Ευρώπης. Η γεωργία παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση οικισμών, οι οποίοι με τη σειρά τους εμφανίζουν ταξική διαστρωμάτωση. Επίσης έχουμε την εμφάνιση οργανωμένης θρησκείας, δημιουργία ναών, όπως και ανάπτυξη του εμπορίου. 

Αξιοσημείωτη παράμετρο αποτελεί το γεγονός πως τα μνημεία των πολιτισμών αυτών δημιουργήθηκαν χωρίς την ανακάλυψη και τη χρησιμοποίηση τροχού. Στους προκολομβιανούς πολιτισμούς το ρόλο της άρχουσας τάξης έπαιξε μάλλον το ιερατείο που συσσώρευσε την επιστημονική γνώση της εποχής. Ούτε εδώ αποφεύχθηκαν οι ανθρωποθυσίες για θρησκευτικούς σκοπούς, στους Ολμέκους μάλιστα έχουμε και τελετουργικό κανιβαλισμό. Όσον αφορά τους δύο κύριους πολιτισμούς. Οι Τσάβιν εξαφανίστηκαν ανεξήγητα στο απόγειο της ακμής τους κάτι που πρέπει να αποτελεί ένα ακόμα ιστορικό παράδοξο. Ενώ οι Ολμέκοι γνώρισαν δύο εξεγέρσεις που ξερίζωσαν το πολιτισμό τους απ’ τα θεμέλια. Αν μη τι άλλο το γεγονός αυτό μαρτυράει έντονες ταξικές διαφορές και δυσαρέσκεια της μεγάλης πλειοψηφίας των χαμηλών στρωμάτων.

ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ:  200-600 μ.Χ.

Tα συμπτώματα της Διαταραχής Χρήσης του Διαδικτύου



Νιώθετε όλο και πιο έντονα την ανάγκη να περνάτε χρόνο μπροστά στον υπολογιστή; Έχετε αφήσει άλλα χόμπι και ενδιαφέροντα για να ασχολείστε με τα κοινωνικά δίκτυα και με διαδικτυακά παιχνίδια; Εκδηλώνετε συμπτώματα στέρησης όταν δεν έχετε πρόσβαση στο Internet;
Εάν η απάντησή σας είναι «ναι» και στις τρεις αυτές ερωτήσεις, πιθανότατα πάσχετε από τη λεγόμενη Διαταραχή Χρήσης του Διαδικτύου (Internet use Dissorder)
Δείτε στο γράφημα που ακολουθεί ποια είναι τα συμπτώματα της Διαταραχής Χρήσης του Διαδικτύου, σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρία.

Χάλκινη προσωπίδα αλλάζει τη χρονολόγηση της μεταλλουργίας στην αμερικανική ήπειρο


 Μπουένος Άιρες.

Τα αποτελέσματα των μελετών Αργεντινών επιστημόνων αναθεωρούν τη χρονολόγηση εμφάνισης της μεταλλουργίας στο Νέο Κόσμο. Έως τώρα, θεωρούνταν ότι τα παλαιότερα μεταλλικά αντικείμενα ήταν αυτά στο Περού.


Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Antiquity».

Η προσωπίδα έχει μέγεθος 18 εκατοστά ύψος και 15 εκατοστά πλάτος. Βρέθηκε από αγρότες το 2005, αλλά, μόλις πρόσφατα, οι επιστήμονες προσδιόρισαν την ηλικία της.

Στο σημείο που βρέθηκε οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 14 σκελετούς που δείχνουν ότι είναι από τελετουργικές συνήθειες που έγιναν κατά τη διάρκεια της κηδείας.

Britney Spears: Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ William ΕΙΝΑΙ… ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΣ

Britney Spears: Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ William ΔΕΝ είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ αλλά ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΣ

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
«Είχε λαμπερά δόντια, μαύρα μάτια και λέπια που έλαμπαν σε όλο το σώμα του. Σας λέω ότι ο τύπος δεν είναι άνθρωπος».
Η Britney Spears φέρετε να είπε σε στενούς φίλους και το προσωπικό της ότι ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι ερπετό που «αλλάζει» μεταξύ ανθρώπινης και ερπετοειδούς μορφής, σε στιγμές αυξημένης διέγερσης.
Σύμφωνα με το yournewswire.com, από όπου προέρχεται αυτή η παράξενη είδηση, η Britney Spears εξήγησε ότι είχε ένα «ρομάντσο στον κυβερνοχώρο» με τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ πριν εκείνος παντρευτεί. Φέρεται να δήλωσε ακόμα ότι πέρασε πολύ χρόνο σε e-mails, συνομιλίες και βτιντεοκλήσεις με τον πρίγκιπα William οπότε και έκαναν σχέδια να συναντηθούν για ένα γεύμα μαζί.
Ωστόσο, το ραντεβού ακυρώθηκε κι αυτό γιατί όπως φέρεται να αποκαλύπτει η Britney, είδε τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ «να αλλάζει μορφή από άνθρωπος σε ερπετοειδές, δύο φορές».

Σας έχουν βάλει να σκοτώνετε ο ένας τον άλλον και δεν το ξέρετε



Ο αποτελεσματικότερος τρόπος μείωσης πληθυσμού μέχρι τώρα ήταν ένας πόλεμος, παγκόσμιος κατά προτίμηση, ή έστω οι εμφύλιοι, ώστε να φεύγουν από τη μέση κύρια οι άντρες σε ηλικία παραγωγής, αφήνοντας συνήθως πίσω τους έρμες γυναίκες

Στις μέρες μας, ωστόσο, δεν χρειάζονται τίποτα απ’ όλ’ αυτά, για να πετύχουν να βάλουν τους ανθρώπους να φαγωθούν μεταξύ τους, ήσυχα, αργά, αναίμακτα και πάνω απ’ όλα… ειρηνικά, για να μην πάει χαμένο και το επόμενο Νόμπελ Ειρήνης!
Δυο τινά χρειάζονται: παραπληροφόρηση και ασύρματη τεχνολογία.
Το πρώτο εξασφαλίζει ότι το κοινό δεν θα είναι ενήμερο για τις τραγικές επιπτώσεις της ασύρματης τεχνολογίας στην υγεία. Θα υπάρχουν οι διάφοροι πρόθυμοι καλοθελητές να κάνουν πλάτες στις εταιρείες που έχουν μεγάλα συμφέροντα να πουλήσουν τα προϊόντα τους, ότι η μη ιονίζουσα ακτινοβολία δεν είναι βλαβερή για σας και τα παιδιά σας. Ενώ οι εταιρείες, για να είναι νομικά καλυμμένες, έχουν τα warning τους τόσο καλά κρυμμένα με ψιλά γράμματα μέσα στις οδηγίες τους για τα κινητά, τα ρούτερ, ποντίκια, πληκτρολόγια κ.λ.π.
Αυτό που δεν θα θελήσουν να σας πουν, δεν είναι μόνο πόσο βλαβερό είναι ένα wifi μέσα στο σπίτι σας, αλλά ποιες είναι οι συνέπειες όταν οι συχνότητες από τα wifi παρεμβαίνουν μεταξύ τους. Για του λόγου μου το αληθές, θα σας δώσω να διαβάσετε άρθρο που είναι ΥΠΕΡ του ασύρματου ρούτερ και όχι ενάντια του, “συνωμοσιολογικό”, το οποίο ωστόσο έχει ενδιαφέρον γιατί εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει με τις συχνότητες που μπερδεύονται μεταξύ τους (και δεν σας βλάπτουν καθόλου, μα καθόλου, λέμε!) και δίνει στο τέλος και την “λύση”: Κάντε αναβάθμιση.

Παράνοια: "Ανέστησαν" ιό για να κατασκευάσουν εμβόλιο για ασθένεια που δεν υπάρχει πια!

Picture
  • Η ομάδα αγόρασε DNA από μια εμπορική εταιρεία για να αναδημιουργήσει τον ιό της ευλογιάς των αλόγων
  • Το Horsepox είναι παρόμοιο με την ευλογιά, αλλά δεν είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο
  • Οι ειδικοί ανησυχούν ότι η ίδια τεχνική θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τρομοκράτες για τη σύνθεση επικίνδυνων ιών
Picture
ευλογιά ήταν ένας από τους πιο θανατηφόρους ιούς που προκάλεσε εκατομμύρια θανάτους σε όλο τον κόσμο και τώρα οι επιστήμονες "ανέστησαν" έναν ιό παρόμοιο της.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι ο ιός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πιο αποτελεσματικών εμβολίων.

Αλλά άλλοι ειδικοί προειδοποίησαν ότι η σχετικά εύκολη τεχνική θα μπορούσε να αναπαραχθεί από τρομοκράτες για τη δημιουργία βιολογικών όπλων.

​Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα έχουν αναστήσει έναν ιό που ονομάζεται horsepox (ευλογιά των αλόγων), ο οποίος είναι πολύ παρόμοιος με την ευλογιά.

Ο καθηγητής David Evans, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις τρέχουσες μεθόδους που προστατεύουν το κοινό από πιθανές εστίες ιών».

Ενώ το ίδιο το horsepox δεν είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο, η τεχνική σύνθεσης του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τη σύνθεση άλλων επικίνδυνων ιών, συμπεριλαμβανομένης της ευλογιάς.

Σε επιφυλακή 50 επιστήμονες - Προβλέπουν ισχυρούς σεισμούς στην Ελλάδα - Ποια περιοχή θα «χτυπηθεί»

Σε επιφυλακή 50 επιστήμονες - Προβλέπουν ισχυρούς σεισμούς στην Ελλάδα - Ποια περιοχή θα «χτυπηθεί»

Δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde αναφέρει ότι σεισμοί 9 βαθμών Ρίχτερ θα «χτυπήσουν» την Ελλάδα 
Το επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε το 2013 παρουσιάζει την έρευνα 50 επιστημόνων, σεισμολόγων και μηχανικών αλλά και τους χάρτες με τις σεισμογενείς περιοχές όλης της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος SHARE (Seismic Hazard Harmonization in Europe).
Σε αυτές τις περιοχές δεν αποκλείεται μελλοντικά να βιώσουν τις καταστροφικές συνέπειες φονικών σεισμών της τάξης των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ! Μεταξύ αυτών ανήκει η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ιταλία, σύμφωνα με το άρθρο και τονίζεται ότι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς δεν αποκλείεται να βιώσουν σεισμούς ανάλογου μεγέθους με αυτόν που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2011 στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, του σεισμού του Τοχόκου και του τσουνάμι που ακολούθησε.
Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως στους χάρτες που δημιουργήθηκαν πολλές περιοχές της χώρας μας όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Σάμος, η Μυτιλήνη, η Πάτρα, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Ήπειρος αλλά και μεγάλο τμήμα του Κορινθιακού κόλπου απεικονίζονται με βαθύ κόκκινο χρώμα και εντάσσονται στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας!

Η ζωή είναι καλύτερη όταν δεν έχει νόημα



Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο ρόλος της φιλοσοφίας είναι η αναζήτηση του νοήματος της ζωής. Αλλά ο Γάλλος φιλόσοφος και μυθιστοριογράφος Αλμπέρ Καμί πίστευε ότι η ζωή είναι από τη φύση της κενή νοήματος. Αν και, αρχικά, αυτή η άποψη φαίνεται να είναι καταθλιπτική, ο Καμί πιστεύει ότι μόνο αν αποδεχτούμε αυτό το γεγονός έχουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε, στον βαθμό του εφικτού, μια καλή ζωή. Ο Καμί διατυπώνει αυτή την άποψη στο βιβλίο Ο μύθος του Σίσυφου. Ο Σίσυφος ήταν ένας Έλληνας βασιλιάς ο οποίος είχε χάσει την εύνοια των θεών και είχε καταδικαστεί σε μια φρικτή μοίρα στον Κάτω Κόσμο. Η αποστολή του ήταν να σπρώχνει έναν τεράστιο βράχο στην κορυφή ενός υψώματος, ο οποίος στη συνέχεια κατρακυλούσε πάλι στους πρόποδες. Ο Σίσυφος έπρεπε τότε να κατέβει στους πρόποδες και να ξεκινήσει πάλι από την αρχή την προσπάθειά του, η οποία δεν είχε τέλος.
Ο Καμί γοητεύτηκε από αυτόν τον μύθο επειδή εξέφραζε κάτι από την κενότητα και το παράλογο της ζωής μας. Ο Καμί βλέπει τη ζωή σαν μια ατέλειωτη προσπάθεια για την πραγματοποίηση έργων που είναι εντελώς ανούσια.
Αναγνωρίζει ότι πολλά από αυτά που κάνουμε σίγουρα φαίνονται να έχουν νόημα, αλλά αυτό που προτείνει είναι κάτι πιο αδιόρατο. Από τη μία, είμαστε ενσυνείδητα όντα που δεν μπορούμε παρά να ζήσουμε τη ζωή μας θεωρώντας ότι έχει κάποιο νόημα. Από την άλλη, αυτό το νόημα δεν ενυπάρχει στο σύμπαν, αλλά μόνο στον νου μας. Το σύμπαν δεν έχει νόημα ούτε σκοπό’ απλώς υπάρχει. Αλλά επειδή, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα όντα, έχουμε συνείδηση, αναζητάμε νόημα και σκοπό παντού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα