Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Σιωπή: τα επίπεδα της και η ανεκτίμητη θεραπευτική της αξία



ψυχοθεραπεία και σιωπή
Ο κύριος άξονας στις θεραπείες είναι η έκφραση. Με ποικίλους τρόπους οι ειδικοί παροτρύνουν και υποστηρίζουν τους ανθρώπους να εκφράζονται με το λόγο, τις εκφράσεις τους και το σώμα τους. Με κάθε τρόπο να μιλούν, λοιπόν.
Όλα τα πράγματα στη ζωή όμως έχουν δύο όψεις. Δύο όψεις που ολοκληρώνουν η μια την άλλη και αν η μια προχωράει χωρίς την άλλη τίποτα δεν προχωρά στην ουσία.
Είναι όπως η μέρα και η νύχτα. Κάποιοι προτιμούν τη μέρα κάποιοι τη νύχτα, αλλά ανεξάρτητα απο τις επιμέρους προτιμήσεις η νύχτα πάει πάντα παρέα με τη μέρα. Η άλλη όψη στην έκφραση είναι η σιωπή. Η σιωπή όσο και η ομιλία λεκτική και μη λεκτική είναι ή πρέπει να είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην θεραπεία.

Τα πρόσωπα της σιωπής

Για να προχωρήσουμε λοιπόν, στο θέμα της σιωπής στις θεραπευτικές διαδικασίες ας δούμε λίγο τα πρόσωπα της σιωπής. Υπάρχει η σιωπή που αφορά στην αλληλεπίδρασή μου με τους άλλους.  Σε αυτό το επίπεδο κάποιος μπορεί να σωπαίνει γιατί:
  • του το επιβάλλουν.
  • χρειάζεται να σκεφτεί τί έχει να πει.
  • του έχουν ζητήσει ή θέλει να ακούσει κάποιον άλλον.
  • δυσκολεύεται  ή διστάζει να μιλήσει, ενώ έχει κάτι να πει.
  • δεν έχει να πει τίποτα.
  • αδιαφορεί για τους άλλους.
  • βρίσκεται βυθισμένος στις σκέψεις του και δεν παρακολουθεί ο,τι εξελίσσεται γύρω του.
  • είναι ένας τρόπος να εκφράσει κάτι απο αυτό που νιώθει στους άλλους.
  • Κατακλύζεται απο τα συναισθήματα του και δεν μπορεί να τα βάλει σε λέξεις.
Η σιωπή λοιπόν που αφορά στην επικοινωνία με τους άλλους συνδέεται και με δύσκολες ψυχικά καταστάσεις και δεν ταυτίζεται πάντα με την επιθυμία να ακούσουμε τους άλλους. Σε θεραπευτικό επίπεδο το να μπορεί κάποιος να αντιλαμβάνεται τί απο όλα αυτά του συμβαίνει κάθε φορά είναι ένας θεραπευτικός στόχος και όταν οι άνθρωποι τον κατακτούν νιώθουν πιο ασφαλείς με τον εαυτό τους και βρίσκουν χώρο ανάμεσα στους άλλους ανθρώπους. 
Κατανοώντας  οτι η σιωπή μαζί με άλλους δεν είναι ενα κενό, ένα τίποτα, αλλά το νόμισμα της έκφρασης απο την άλλη πλευρά, αρχίζουν να γίνονται πιο γνήσιοι στην επικοινωνία τους και να απαλλάσσονται απο το άγχος που πολύ συχνά κουβαλούν πως πρέπει πάντα να μιλούν όταν είναι μαζί με άλλους.
Επομένως η άσκηση στην σιωπή σε ομαδικό θεραπευτικό πλαίσιο είναι απαραίτητο κομμάτι της διαδικασίας και μαθαίνει τους ανθρώπους να ισορροπούν ανάμεσα στην ομιλία και την σιωπή και να μπορούν να εκφράζονται και με τα δύο.

Η σχέση του εαυτού με το σώμα

Ας δούμε τώρα λίγα πράγματα για την σιωπή που αφορά την σχέση με τον εαυτό και το σώμα.

Βία και όχι νόμος

20.Periklis

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ελεύθερη μεταφορά ενός αποσπάσματος από τα απομνημονεύματα του Ξενοφώντα[1]. Στο απόσπασμα αυτό ο έφηβος Αλκιβιάδης συζητά με τον «ηγέτη» της Αθηναϊκής Δημοκρατίας Περικλή και καταφέρνει να τον κάνει να αναθεωρήσει κάποιες απόψεις του περί των νόμων. Απολαυστικό και επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Δεν νομίζετε;
«Για πες μου Περικλή» είπε ο Αλκιβιάδης, «μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι νόμος;» «Και βέβαια» απάντησε ο Περικλής.
«Τότε εξήγησε μου σε παρακαλώ, γιατί όποτε ακούω να επαινούν κάποιον επειδή είναι νομοταγής , σκέφτομαι ότι κανείς δεν αξίζει αυτόν τον έπαινο, αν δεν ξέρει τι είναι νόμος».
«Αυτό που θέλεις να μάθεις Αλκιβιάδη είναι πολύ εύκολο. Τι είναι νόμος; Νόμος είναι όλα όσα μελετά και ψηφίζει η πλειοψηφία του λαού στην Εκκλησία του Δήμου, για να ορίσει τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι.»
«Και αυτή τι πιστεύει ότι πρέπει να κάνουμε, το καλό ή το κακό;»
«Μα, φυσικά, το καλό, παιδί μου, και όχι το κακό».

Φενγκ Σούι Tips για να Φέρετε την Παλιά σας Σχέση Πίσω

Φενγκ Σούι Tips για να Φέρετε την Παλιά σας Σχέση Πίσω

Το φενγκ σούι λένε πως μπορεί να βοηθήσει να φέρετε διάφορα πράγματα στη ζωή σας, όπως περισσότερα χρήματα, σχέσεις που σας ενδιαφέρουν και υγεία. Πολλοί είναι αυτοί, όμως, που αναρωτιούνται αν μπορεί να φέρει πίσω μια παλιά σχέση. 
Η απάντηση είναι πως το φενγκ σούι μπορεί να βοηθήσει αλλά υπό κάποιες προϋποθέσεις. Το φενγκ σούι βοηθάει στο να προσελκύσετε γενικά αγάπη στη ζωή σας πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορεί να σας βοηθήσει να φέρετε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, εκτός και αν υπάρχουν ακόμα συναισθήματα και από τις δύο πλευρές.
Για να έρθει λοιπόν η αγάπη και πάλι στη ζωή σας πρέπει για αρχή να είστε ανοιχτοί σε αυτήν. Μην συγκεκριμενοποιείτε το πρόσωπο. Το φενγκ σούι μπορεί να επηρεάσει εσάς αλλά όχι και έναν άλλον άνθρωπο, εκτός και αν είστε στο ίδιο μήκος κύματος, όπως είπαμε και προηγουμένως.
Γιατρέψτε την καρδιά σας 
Πριν ξεκινήσετε τη διακόσμηση σύμφωνα με τους κανόνες του φενγκ σούι, προσπαθήστε να γιατρέψετε την καρδιά σας ώστε να μπορέσει η αγάπη να έρθει στο σπιτικό σας. Ανοίξτε την καρδιά σας ώστε να ρέει η αγάπη μέσα σε αυτήν και μην την περιορίζετε με πρόσωπα από το παρελθόν. Όπως είπαμε η παλιά σας αγάπη θα έρθει πίσω σε εσάς αν εσείς ανοιχτείτε στην αγάπη και είναι ταυτόχρονα και η παλιά σας αγάπη προσανατολισμένη προς εσάς. Αν δεν είναι, δεν πειράζει. Με τα παρακάτω tips που σας δίνουμε μια ολοκαίνουρια σχέση θα έρθει σε εσάς.

6 Απλοί Τρόποι για να Βάλετε το Φενγκ Σούι και στην Κουζίνα σας

6 Απλοί Τρόποι για να Βάλετε το Φενγκ Σούι και στην Κουζίνα σας

To φενγκ σούι έχει καταφέρει να αλλάξει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που όλοι οι διάσημοι εφαρμόζουν τις επιταγές του μέσα στο σπίτι τους. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τους βασικούς κανόνες για να υιοθετήσετε τη φιλοσοφία του φενγκ σούι και στην κουζίνα σας;
Διώξτε την ακαταστασία 
Το φενγκ σούι δεν αγαπάει την ακαταστασία και καθώς η κουζίνα σας είναι ένα από τα βασικά ενεργειακά κέντρα του σπιτιού, καλό είναι να είναι πάντα τακτοποιημένη. Προτιμήστε ανοιχτά ράφια και πετάξτε οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείτε και απλά πιάνει χώρο.
Η τάξη είναι πολύ σημαντική για μια κουζίνα σύμφωνη με τους κανόνες του φενγκ σούι.
Η τάξη είναι πολύ σημαντική σε μια κουζίνα σύμφωνη με τους κανόνες του φενγκ σούι.
Δώστε φως στον χώρο 
Το φενγκ σούι αγαπάει το φως και συστήνει σε κάθε δωμάτιο να υπάρχει πάντα καλός φωτισμός. Η κουζίνα είναι ένας χώρος που πρέπει να είναι πάντα φωτεινός, αφού περνάτε πολύ χρόνο σε αυτόν. Γι’ αυτόν τον λόγο βγάλτε τις κουρτίνες, ανοίξτε τα παράθυρα και προσθέστε δυνατό φως.

Φενγκ Σούι: Οι Αλλαγές που Πρέπει να Κάνετε στην Κρεβατοκάμαρα για Καλύτερη Σεξουαλική Ζωή!

Φενγκ Σούι: Οι Αλλαγές που Πρέπει να Κάνετε στην Κρεβατοκάμαρα για Καλύτερη Σεξουαλική Ζωή! 

Σύμφωνα με την αρχαία κινέζικη πρακτική του φενγκ σούι, ο τρόπος που είναι διακοσμημένο το σπίτι μας μπορεί να επηρεάσει τους διάφορους τομείς της ζωής μας. Αυτός είνα και ο λόγος που λένε πως η διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή.
Δείτε, λοιπόν, τις αλλαγές που πρέπει να κάνετε για να δείτε την σχέση με τον σύντροφό σας… αλλιώς. 
Eπενδύστε στο σωστό κεφαλάρι 
Τα κεφαλάρια λένε πως μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς και άνετοι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, ένα σωστό κεφαλάρι που θα σας αρέσει θα δημιουργεί έναν ασφαλή χώρο όπου θα μπορείτε να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας. 
φενγκ σούι
Βάλτε στο κρεβάτι σας ένα κεφαλάρι που σας εμπνέει ασφάλεια.
Τοποθετήστε κάτι που σας εμπνέει απέναντι από το κρεβάτι σας
Είναι πολύ σημαντικό το τι βλέπετε από το κρεβάτι σας όταν είστε ξαπλωμένοι σε αυτό. Σύμφωνα με το φενγκ σούι ο χώρος που βρίσκεται απέναντι από το κρεβάτι σας είναι ένας πολύ «δυνατός» χώρος μιας και είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε με το που ξυπνάτε κάθε πρωί. Επομένως, τοποθετήστε σε αυτόν κάτι που σας εμπνέει. Βάλτε μια όμορφη τουαλέτα ή ένα έργο τέχνης που σημαίνει κάτι για εσάς. Αποφύγετε να βάλετε φωτογραφίες με συγγενικά σας πρόσωπα μιας και δεν θέλετε την ώρα που αποφασίζετε να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας να βλέπετε το πρόσωπό κάποιας θείας σας ή της γιαγιάς σας. 

Θυμός, πανικός, Στρες: Στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχολογίας

Θυμός, πανικός, Στρες: Στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχολογίας

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ν. Κατσαράς (φιλόλογος), Ζερβού Χρυσούλα (Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια)
Η λέξη ψυχολογία  είναι σύνθετη και  ετυμολογείται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις «ψυχή» και «λόγος». 

Κυριολεκτικά λοιπόν σημαίνει «μελέτη της ψυχής». Η  ψυχή , θηλυκό ουσιαστικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, προέρχεται από το ρήμα «ψύχω» = πνέω, φυσώ ,οπότε  ψυχή σημαίνει ανάσα , αναπνοή . Άρα  είναι μια έννοια που ουσιαστικά ταυτίζεται με την ύπαρξη ζωής στον άνθρωπο . Επιπλέον  συνδέθηκε με την αρχαία πεποίθηση ότι πρόκειται για άυλη ουσία που κατοικεί στο σώμα και το εγκαταλείπει μετά το θάνατο.
Αγχώνομαι και άγχομαι: πολλοί διερωτώνται ποιο από τα δύο ρήματα είναι το σωστό. Η απάντηση είναι ότι και οι δύο τύποι είναι σωστοί. Προέρχονται και οι δύο από τη λέξη άγχος, η οποία με τη σειρά της προέρχεται από την αρχαία λέξη  άγχω που σήμαινε «σφίγγω – πνίγω». Η λέξη άγχος «ψυχικό σφίξιμο, ψυχική πνιγμονή, αγωνία» είναι νεολογισμός της Νέας Ελληνικής και αποδίδει ξένους όρους όπως τα αγγλ. anxiety, γερμ. Angst, γαλλ. angoisse.

Συνώνυμο της λέξης άγχος είναι και το στρες. Η λέξη είναι  δάνειο από τα αγγλικά (όπου stress  σημαίνει πίεση) από το distress, που τελικά ανάγεται, μέσω γαλλικών, στο λατινικό stringere (σφίγγω). Πρόκειται για μια κοινή συναισθηματική αντίδραση που βιώνουν όλοι σχεδόν οι άνθρωποι απέναντι σε στρεσογόνες καταστάσεις. Όταν η ένταση και η διάρκεια του επηρεάζουν την λειτουργικότητα του ατόμου, τότε θεωρείται παθολογικό.

Λύθηκε το μυστήριο του «Τριγώνου των Βερμούδων», όπως υποστηρίζει επιστήμονας. Η απάντηση στις θεωρίες συνωμοσίας


Μεταξύ των Βερμούδων, της Φλόριντα και του Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται το «Τρίγωνο του Διαβόλου» ή κοινώς το «Τρίγωνο των Βερμούδων». Φημολογείται ότι αυτό ευθύνεται για την εξαφάνιση ενός μεγάλου αριθμού πλοίων και αεροσκαφών, χωρίς όμως να έχουν δοθεί επαρκείς και πειστικές εξηγήσεις.
Εκτιμάται ότι έχουν χαθεί τουλάχιστον 1000 ανθρώπινες ζωές, 20 αεροπλάνα και 50 πλοία τα τελευταία 100 χρόνια.
Τώρα όμως ένας επιστήμονας υποστηρίζει ότι έχει «λύσει» το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων. Θεωρεί ότι δεν υπήρξε ποτέ κανένα μυστήριο.
Ο Karl Kruszelnicki του Πανεπιστημίου στο Σίδνεϋ που ειδικεύεται στην επικοινωνία της επιστήμης στους πολίτες, παρουσιάζει μια απλή εξήγηση που καταρρίπτει τις θεωρίες συνωμοσίας και την επικρατούσα αντίληψη ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή.
Όπως εξηγεί, o μοναδικός λόγος για τον οποίο τόσα πολλά πλοία και αεροπλάνα εξαφανίζονται στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν είναι ούτε υπερφυσικός, ούτε έχει καμία σχέση με τη χαμένη Ατλαντίδα ή τα μαγνητικά πεδία και τους εξωγήινους.

Μάθετε πώς θα Αποφύγετε τη Σμίκρυνση του Τζιν σας Μετά από Κάθε Πλύσιμο!

Μάθετε πώς θα Αποφύγετε τη Σμίκρυνση του Τζιν σας Μετά από Κάθε Πλύσιμο!

Έχεις βαρεθεί να κάνεις ασκήσεις ελιγμών κάθε φορά που θέλεις να φορέσεις το τζιν σου μετά το πλύσιμο; 
Μπορεί τα jeans που φοράς να είναι ελαστικά και να «ανοίγουν» στη μέση, αλλά συχνά συρρικνώνονται σε μήκος μετά από την πλύση. 
Για να διατηρήσουν τις αρχικές αναλογίες τους, μπορείς να τα βοηθήσεις με το παρακάτω tip.

Τι είναι το YouTube;



Το YouTube δημιουργήθηκε το 2005 και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή video sharing sites σήμερα. Έχει σχεδόν 1 δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, ενώ μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί δισεκατομμύρια βίντεο, από τρέιλερ ταινιών έως χαριτωμένα γατάκια και σκυλάκια.
Οποιοσδήποτε μπορεί να ανεβάσει ένα βίντεο στο YouTube, είτε πρόκειται για έναν πολυεθνικό κολοσσό, είτε για έναν απλό χρήστη που έτυχε να βιντεοσκοπήσει κάτι συναρπαστικό. Το YouTube ανήκει πλέον στην Google και είναι μια από τις πιο δημοφιλής δορυφορικές της εταιρίες.
Αυτά είναι μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για το YouTube:
  1. Οι συνολικοί χρήστες του YouTube είναι 1,3 δισεκατομμύρια.
  2. Το 38% είναι γυναίκες και το 62% άντρες.
  3. 300 ώρες βίντεο ανεβαίνουν στο YouTube κάθε ώρα.
  4. Πάνω από 5 δισεκατομμύρια βίντεο βλέπονται στο YouTube κάθε μέρα.
  5. Το YouTube έχει πάνω από 30 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μέρα.
  6. Κάθε μήνα, 8 στους 10 ανθρώπους ηλικίας 18 έως 49, βλέπουν YouTube.
  7. 113 YouTube βίντεο έχουν προσελκύσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια προβολές.

27 ψυχικές ικανότητες που κατέχουν τα παιδιά των άστρων



Με ένα μέρος τους εξωγήινο και με ένα ανθρώπινο, τα παιδιά των άστρων στάλθηκαν στην Γη για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της και για να κατοικήσουν σε αυτή. 

Ενσαρκωμένα εδώ με αδρανείς τις ψυχικές τους ικανότητες, πολλά από αυτά τα παιδιά ξεκίνησαν να δείχνουν σημάδια πως οι ψυχικές τους ικανότητες ενεργοποιούνται. 

Από την ανάμνηση μιας παλαιότερης ζωής μέχρι τις αναμνήσεις που έχουν από όταν ήταν σε επαφή με την εξωγήινη οικογένεια τους, οι ικανότητες που εκθέτουν αυτά τα παιδιά υπερβαίνουν αυτές που έχει ένας μέσος ενήλικας. 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους αυτά τα παιδιά μπορούν να έρθουν στην Γη: 

Με φυσική ενσάρκωση στην οποία το αίμα οδηγεί στην γενεσιολογία που απαιτείται για να δημιουργηθεί ένα παιδί των άστρων 

Με γενετική σύνδεση ως αποτέλεσμα της επίσκεψης ενός γονέα σε ένα εξωγήινο πλοίο 

Με συμφωνία ανάμεσα στην αυθεντική ψυχή του παιδιού και σε αυτή του αστεριού όταν το παιδί ήταν σε πολύ μικρή ηλικία 

Με επίσκεψη του παιδιού σε μικρή ηλικία στο εξωγήινο πλοίο όπου το DNA του άλλαξε με την χρήση προχωρημένης τεχνολογίας 

Αυτά τα παιδιά φέρνουν γνώση πέρα από αυτή που μπορούμε να φανταστούμε, ασχολούνται μαζί τους οι τομείς της επιστήμης, ψυχολογίας, ανάλυσης και η συνολική γνώση για το πώς ‘λειτουργούν τα πράγματα.’ 

Αυτά τα παιδιά είναι πιο χαρούμενα όταν συμμετέχουν σε δραστηριότητες μέσα στο σπίτι όπως τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και η ανάγνωση καλών βιβλίων.

Γλώσσα και Φυσική: Η φυσική των φυσαλίδων θα μπορούσε να εξηγήσει τις γλωσσικές διαλέκτους

Μια νέα μελέτη έχει εξάγει το συμπέρασμα ότι τα γλωσσικά μοτίβα θα μπορούσαν να προβλεφθούν με απλούς νόμους της φυσικής. Ο Dr James Burridge από το Πανεπιστήμιο του Portsmouth, δημοσίευσε μια θεωρία χρησιμοποιώντας ιδέες από τη φυσική για να προβλέψει που και πώς προκύπτουν οι διάλεκτοι. «Αν θέλετε να γνωρίσετε που θα βρείτε διαλέκτους και γιατί, πολλά μπορούν να προβλεφθούν από τη φυσική των φυσαλίδων και την τάση μας να αντιγράφουμε τους άλλους γύρω μας. Η αντιγραφή προκαλεί μεγάλες περιοχές μιας διαλέκτου όπου κυριαρχεί ένας τρόπος ομιλίας».
«Όπου διάφορες περιοχές διαλέκτων συναντηθούν έχετε επιφανειακή τάση. Η επιφανειακή τάση γίνεται αιτία το λάδι και το νερό να διαχωρίζονται σε στρώματα και επίσης μικρές φυσαλίδες σε ένα λουτρό φυσαλίδων να συγχωνεύονται σε μια μεγαλύτερη. Όταν οι άνθρωποι μιλάνε και ακούν ο ένας τον άλλο, έχουν την τάση να συμμορφώνονται στα μοτίβα του λόγου που ακούν να χρησιμοποιούν οι άλλοι και έτσι «ευθυγραμμίζουν» τις διαλέκτους τους. Καθώς οι άνθρωποι τυπικά παραμένουν γεωγραφικά σε ένα τόπο στις καθημερινές ζωές τους, τείνουν να ευθυγραμμίζονται με αυτούς που είναι κοντά τους».

ΚΙ ΟΜΩΣ! Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΖΑΡΙΑ!! Η ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ



Η κβαντική μηχανική περιγράφει τη συμπεριφοράυποατομικό επίπΑποτέλεσμα εικόνας για ΚΙ ΟΜΩΣ! Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΖΑΡΙΑ!! Η ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ
Η κβαντομηχανική σε έναν αιώνα πειραματισμού δεν έχει διαψευστεί. 
Κρύβεται πίσω από πολλά φυσικά φαινόμενα και ιδιαιτέρως τα χημικά φαινόμενα καθώς και τη φυσική της στερεάς κατάστασης.


Μόλις είδα ένα καταπληκτικό βίντεο που διαρκεί πενήντα λεπτά, με ελληνικούς υπότιτλους, και μας δίνει την δυνατότητα να κατανοήσουμε τι ακριβώς είναι η κβαντομηχανική.
Με λίγα λόγια για να το κατανοήσουμε, μας λέει ότι τα πάντα στο σύμπαν, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο, αποτελείται και συσχετίζεται από τα δύο αντίθετα. Το Μηδέν (0) και το Ένα (1).

Επειδή οι δύο αυτοί αντίθετοι αριθμοί το μηδέν και το ένα συσχετίζονται, αφού ενώθηκαν μεταξύ τους, δημιουργούν το ενεργειακό μας σύμπαν, όπου κάθε τι έχει και το αντίθετο του, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι κάθετι που συσχετίζεται με κάτι άλλο, αλληλεπιδρά μαζί του, όπως ακριβώς οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, και το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο, όπου δηλαδή εκδηλώνεται το ένα εκ των δύο στοιχείων, το μηδέν, ή το ένα.

Όταν οι πόρτες κλείνουν…

Αποτέλεσμα εικόνας για Όταν οι πόρτες κλείνουν…
Όταν οι πόρτες κλείνουν, κανείς δεν ξέρει το τι συμβαίνει σε ένα σπίτι. Κανείς δεν ξέρει τις έγνοιες, τον πόνο, τα βάσανα και τις σκοτούρες που κουβαλάν οι άνθρωποι που μένουν σε αυτό.
Ανοίγεις το στόμα σου και κρίνεις. Ο ένας έτσι, ο άλλος αλλιώς και αλλιώτικά. Δεν έχεις όμως ιδέα για το τι μπορεί αυτός που έτσι εύκολα στον τοίχο στήνεις να τραβάει. Δεν έχεις ιδέα, για τους δαίμονες με τους οποίους χρόνια μπορεί τώρα να παλεύει.

Ζήνων: Έχουμε δύο αυτιά και ένα στόμα

Η ελληνιστική περίοδος αναφέρεται στην εποχή μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατά την οποία οι στρατηγοί μοίρασαν τις κατακτήσεις του Μακεδόνα στρατηλάτη μεταξύ τους. Με άλλα λόγια: ο κόσμος μετατράπηκε σε μικρό χρονικό διάστημα ριζικά – «άλλαξε ο χάρτης» εν μία νυκτί. Εδώ κάπου εμφανίζεται χρονολογικά και ο πρώτος Στωικός φιλόσοφος, ο ελληνικής καταγωγής Ζήνωνας ο Κιτιεύς, ο οποίος διδάσκει στην «Ποικίλη Στοά» στην Αθήνα, από όπου πήρε το όνομά της η σχολή και οι ακόλουθοί της.
Δεν γνωρίζουμε πολλά για το Ζήνωνα ως άνθρωπο, και δυστυχώς σώζονται κατά κύριο λόγο αποσπάσματα από τα έργα του, οπότε δεν έχουμε μια πλήρη εικόνα της φιλοσοφίας του. Το ίδιο ισχύει για πολλούς από τους Στωικούς φιλόσοφους που τον ακολούθησαν, όπως ο Επίκτητος και ο Κλεάνθης. Γνωρίζουμε όμως αρκετά για τους Ρωμαίους Στωικούς, όπως ο Σενέκας και ο Μάρκος Αυρήλιος.
Οι Στωικοί ανέπτυξαν μια φιλοσοφία ζωής. Γι’ αυτούς η φιλοσοφία δεν ήταν μια θεωρητική άσκηση ή ενασχόληση, ήταν ολόκληρος τρόπος ζωής.
Αν κάτι περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, είναι το γεγονός ότι από αυτά που γνωρίζουμε για τους διάφορους Στωικούς, διαπιστώνουμε σοβαρές διαφωνίες μεταξύ τους σε κάποια θέματα, όπως παραδείγματος χάριν τη μεταφυσική, δηλαδή τη φύση της ύπαρξης. Παρά ταύτα, έχουμε αρκετό υλικό ώστε να είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε τις κεντρικές ιδέες των Στωικών φιλοσόφων, αλλά και γιατί μπορούν αυτές οι ιδέες να μας βοηθήσουν, ακόμη και σήμερα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το βασικό ερώτημα που προσπάθησαν να απαντήσουν οι Στωικοί είναι διαχρονικό: «πώς μπορώ να ζήσω μια καλή ζωή σε αυτόν τον κόσμο;» ή «δεδομένου του πώς είναι ο κόσμος, ποια είναι η καλύτερη ζωή που μπορώ να έχω;». Αμέσως αμέσως, τα ερωτήματα αυτά γεννούν με τη σειρά τους νέα, όπως «τι σημαίνει καλή ζωή;» ή «πώς είναι αυτός ο κόσμος;». Αυτό σημαίνει ότι για να απαντήσουμε το κεντρικό ερώτημα των Στωικών, πρέπει να στήσουμε γερά τα θεμέλιά μας.
Οι Στωικοί φιλόσοφοι, στην προσπάθειά τους να βρουν απαντήσεις που να τους ικανοποιούν σε αυτά τα ερωτήματα, δημιούργησαν μια σειρά από θεωρίες, δίνοντας πάντα έμφαση στην έννοια της «καλής ζωής». Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι στην πραγματικότητα αυτό που έκαναν οι Στωικοί (όπως και οι Επικούρειοι, με τους οποίος θα ασχοληθούμε άλλη φορά, κατά την ίδια περίοδο) είναι ότι ανέπτυξαν μια φιλοσοφία ζωής. Γι’ αυτούς η φιλοσοφία δεν ήταν μια θεωρητική άσκηση ή ενασχόληση, ήταν ολόκληρος τρόπος ζωής.

Εὐτυχία εἶναι…



Εὐτυχία εἶναι μία ἀντίδρασις σ’ ἕνα ἐρέθισμα τὸ ὁποῖο ὁ ἐγκέφαλος προσλαμβάνει μέσῳ τῶν αἰσθήσεων …
Ὅταν κάποιος αἰσθάνεται εὐεξία αὐξάνουν τὰ ποσοστὰ σεροτονίνης στὸ αἷμα του. Τὰ χαμηλὰ ποσοστὰ σεροτονίνης ἔχουν συνδεθῇ μὲ τὴν κατάθλιψη. Μελέτες ἔχουν ἀποδείξῃ ὅτι ὅταν κάποιος εἶναι εὐτυχισμένος οἱ ἀριστεροὶ μετωπικοὶ λοβοὶ τοῦ ἐγκεφαλικοῦ φλοιοῦ παρουσιάζουν αὐξημένη δραστηριότητα.
Εἶναι φυσικὸ λοιπὸν νὰ νοιώθῃ κάποιος ὅτι ἡ εὐτυχία εἶναι ἕνα ἐρέθισμα στὸν ἐγκέφαλο. Δυστυχῶς ὅμως τὸ ἐρέθισμα ὅταν ἐπαναλαμβάνεται χάνει τὴν δύναμή του. Δηλαδὴ ὁ ἐγκέφαλος μετὰ ἀπὸ κάποιες ἐπαναλήψεις τὸ συνηθίζει καὶ δὲν ἔχει τὶς ἴδιες ἀντιδράσεις σ’ αὐτὰ τὰ ἐρεθίσματα.
Γιὰ παράδειγμα κάποιόος ποὺ ὅταν τὸν ἔβλεπες σοῦ ἔκοβε τὴν ἀνάσα, μὲ τὸν καιρὸ γίνεται συνηθισμένος, καὶ ἡ θέα του χάνει σιγὰ σιγὰ τὴν μαγεία ποὺ σοῦ προκαλοῦσε. Αὐτὸ μπορεῖ νὰ συμβῇ μὲ ὅλα. Μὲ τὴν θέα ποὺ βλέπουμε ἀπὸ τὸ σπίτι μας, μὲ τὴν δουλειά μας καὶ μὲ ἔνα σωρὸ ἐρεθίσματα ποὺ κάποτε μᾶς ταξείδευαν καὶ κάποιαν στιγμὴ παύουν νὰ μᾶς γνέφουν πιά.

Ρίξε τα μούτρα σου

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρίξε τα μούτρα σου και πήγαινε να τα βρεις με τον άνθρωπό σου.

Ρίξε τα μούτρα σου και πήγαινε να τα βρεις με τον άνθρωπό σου.
Τι κερδίζεις έτσι;
Είσαι ικανοποιημένος; Είσαι ευτυχής; Νιώθεις καλά με τον εαυτό σου;
Κάθεσαι μόνος, παρεξηγημένος, δεν μιλάς σε άνθρωπο, σέρνεσαι όλη μέρα…
Γιατί;
‘’Με πρόσβαλε. Με έθιξε. Δεν με καταλαβαίνει.’’ Χίλια δυο πράγματα θα βρεις για να μου πεις.
Αν είναι τόσο τρομερό αυτό που έκανε, χώρισε τον. Κόψ’ τον. Φύγε μακριά.
Αν όμως όχι, ρίξε τα μούτρα σου και πάνε να τον βρεις. Ζήτα του συγγνώμη και συνεχίστε να πορεύεστε αγαπημένοι.
Δεν έχει ‘’μα και μου’’. Αυτά είναι παραμύθια.
Σκέτος εγωισμός είναι η συμπεριφορά σου. Σκέτος εγωισμός.

Δεν θέλω να πάω στη θάλασσα…


Μου έλεγαν κάποιοι γνωστοί αυτές τις μέρες, ότι δυσκολεύονται να πάνε στη θάλασσα, λόγω της εμφάνισής τους.  Δεν αντέχουν, λέει, τα βλέμματα του κόσμου, την υποτίμηση που εισπράττουν, την αίσθηση της απόρριψης και γελοιοποίησης για την εικόνα τους.



Με αφορμή αυτό, σκέφτηκα να σου πω φιλικά τα εξής:
Ποτέ μη πληγώσεις άνθρωπο για κάτι που συμβαίνει στη ζωή του, ή για κάποιο σωματικό ή ψυχικό χαρακτηριστικό του.
Άλλος είναι υπέρβαρος, άλλος παχύσαρκος, άλλος ελλιποβαρής. Άλλος έχει σπυράκια, λιπαρό δέρμα, μια ουλή στο πρόσωπο, έντονη πιτυρίδα, μεγάλη μύτη, στραβά δόντια, κυτταρίτιδα, αραιά μαλλιά, μιλάει ψευδά, τρώει τα νύχια του, δεν ακούει καλά, μυρίζουν τα χνώτα του, περπατά και κουτσαίνει, δεν βλέπει καλά, δεν κάνει παιδιά, τρέμει, ξεχνά, είναι ψηλός, είναι κοντός, θηλυπρεπής ή πολύ αρρενωπός, φοβάται τις κατσαρίδες, τα ύψη, το σκοτάδι, το ασανσέρ, αργεί να παντρευτεί, δεν βρίσκει δουλειά, δεν ποστάρει φοβερές ατάκες στο φέις.
Και άλλα πολλά….
Μια σου λέξη ή γκριμάτσα, μια κοροϊδία ή ειρωνεία, ένα αστείο, ένα βλέμμα γελοίο, μια φατσούλα ¨έλεος¨, μια δήθεν αφελής ερώτηση – 4 χρόνια παντρεμένοι κι ακόμα να κάνετε παιδάκι, ε;.. – μπορεί να τον διαλύσει.
Εντελώς όμως. Ερείπιο.

Το παιχνίδι της Ζωής


Το παιχνίδι της Ζωής
Καλώς ήλθατε στο ηλεκτρονικό παιχνίδι, που λέγεται Ζωή. 
Θα σας πείσουν με ευκολία πως έχετε ένα, πολλά ή άπειρα κέρματα, για να παίξετε, αλλά στην πραγματικότητα τα αθύρματα και η πλοκή του είστε εσείς οι ίδιοι. Και η ευκαιρία να επιβιώσετε ήταν και θα είναι πάντοτε μία και μοναδική-είτε η φυσική επιλογή το προστάξει είτε όχι. 
Ο αληθινός παίκτης και οι σκοποί του παραμένουν άγνωστοι, αινιγματικοί, κρυμμένοι, απροσπέλαστοι. 
Ενίοτε αποκαλύπτονται, περιγράφονται, κατηγοριοποιούνται, αλλά το σύνολο, ως διά μαγείας, παραμένει ερεβώδες και μυστήριο. 
Όσο επιχειρείτε να το ερμηνεύσετε, τόσο θα απομακρύνεστε από τη λύση. 
Μπορείτε χωρίς δυσκολία να μετατραπείτε σε μηδενιστές ή αγνωστικιστές, αλλά οι εξωγενείς κανονισμοί θα ισχύουν και για σας, παρά την αποστασιοποίησή σας.
Για δείτε, έχετε μπροστά σας κουμπάκια πολλά, χρωματιστά, χειριστήρια περίπλοκα. 

Όποιος αναζητά βρίσκει. Και ανάλογα με το τι αναζητά, αυτά και βρίσκει.



Στις μέρες μας ζούμε μια κορύφωση. Το "κακό" -ας το πούμε έτσι- έχει ξεπεράσει κάθε όριο και πιέζει ασφυκτικά από πάρα πολλές πλευρές, με παράλογες και απάνθρωπες νομοθεσίες, με ασφυκτική τάση για έλεγχο, με σκευωρίες και συνωμοσίες. Πράγματι συμβαίνουν όλα αυτά. Όμως εκείνο ακριβώς το "κακό" είναι που έχει αφυπνίσει χιλιάδες ανθρώπων.

Ναι, υπάρχουν "συνωμοσίες" ενάντια στον άνθρωπο γιατί κάποιοι άνθρωποι ήθελαν και θέλουν να ελέγχουν όλους τους άλλους. Υπάρχουν και "μυστικά", επειδή κάποιοι ήθελαν να φυλάξουν μέρος της γνώσης για να διατηρούν το προβάδισμα ή για να μην αλλοιωθεί η ίδια η γνώση. Όμως η αλήθεια αργά ή γρήγορα βγαίνει στο φως και τα μυστικά αποκαλύπτονται. Ειδικά στις μέρες μας τα ψεύδη έχουν αποκτήσει ιδιαίτερα μικρά ποδαράκια...

Έτσι βλέπουμε πως η γνώση έχει πλέον αποκαλυφθεί. Τα μυστικά και τα μυστήρια βλέπουν το φως. Σίγουρα η πληθώρα των πληροφοριών, μετά απο αιώνες σιωπής κάνει δύσκολη την αναγνώριση τους πολλές φορές και άλλες οι αληθινές πληροφορίες βρίσκονται ανάμεσα σε ψεύδη ή μισές αλήθειες...

Ωστόσο όσο εστιάζουμε στις ομοιότητες τόσο πιο εύκολη είναι η σταχυολόγηση της αλήθειας. Τη νιώθουμε αυτομάτως. Λάμπει μόνη της και μας έλκει. Όποιος αναζητά βρίσκει. Και ανάλογα με το τι αναζητά, αυτά και βρίσκει.

Αγαπημένα μου παιδιά...



Αγαπημένα μου παιδιά,

Αν όλα πάνε καλά αυτό το γράμμα δεν θα το δείτε ποτέ και θα συνεχίζουμε να παίζουμε μαζί μέχρι είτε να γεράσω τόσο ώστε να μη μπορώ να παίξω άλλο, είτε να με βαρεθεί τε και να μου πείτε “φεύγα ρε πατέρα και πήγαινε σε ένα ίδρυμα” οπότε και θα πάρω το καπελάκι μου και θα σας χαιρετήσω.

Αλλά επειδή η ζωή είναι απρόβλεπτη και δεν ξέρεις τι ξημερώνει αύριο, σκέφτηκα να γράψω αυτό το γράμμα. Ίσως να είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν είμαι σίγουρος τι θέλω να πω. Όλοι, όσοι θέλουν να με κατηγορήσουν, μου λένε πως δεν σταματώ να μιλώ ή να γράφω. Ε, να λοιπόν που σήμερα έχω το αντίθετο πρόβλημα, δεν ξέρω τι να γράψω.

Ίσως όχι ακριβώς τι να γράψω αλλά με ποιο τρόπο να δομήσω αυτό το κείμενο. Δεν μπορώ να φτιάξω μια σειρά από συμβουλές. Κατ’ αρχήν θα είναι βαρετό να το διαβάσετε και δεύτερον θα είναι σαν να φτιάχνω ένα manual για τη ζωή, και ποιος είμαι εγώ να το κάνω αυτό. Ζω μονάχα 41 χρόνια, τι ξέρω από ζωή;
Οπότε τι μπορώ να γράψω;

Τελικά ίσως μπορώ να γράψω μόνο αυτό το οποίο θεωρώ εγώ σημαντικό στη ζωή μου, αυτό που ακολουθώ και ελπίζω, αν συμφωνήσετε μαζί μου όταν θα είστε πλέον αρκετά μεγάλα για να πάρετε τέτοιες αποφάσεις μόνα σας, να το ακολουθήσετε και εσείς.

Στη ζωή σας θα βρείτε πολλές λίστες από κανόνες και οδηγίες, αλλά αυτές που δίνονται πιο συχνά και με μεγαλύτερη βαρύτητα είναι οι θρησκευτικές εντολές. Δεν θα τις παραθέσω, θεωρώ πως μέχρι τώρα τις ξέρετε αρκετά καλά. Αλλά όπως πρέπει να είναι ξεκάθαρο διαβάζοντας αυτό το blog, η άποψή μου για τις θρησκείες είναι η χείριστη. Συνεπώς είμαι της γνώμης πως αυτές οι εντολές είναι άχρηστες και έχω για εσάς άλλες εντολές τις οποίες θα βρείτε παρακάτω:

Ενεργειακές εξελίξεις στη γειτονιά μας



Γράφει ο Αλέξανδρος Καρακασίδης



Οι ενεργειακές εξελίξεις τρέχουν γρήγορα.


Το φθινόπωρο θα ανακοινωθεί ένας διαγωνισμός για την κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης (Ελλάδας - Βουλγαρίας) και οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του 2018.

Μια άλλη επιλογή από την άποψη αυτή είναι η Bulgarian Energy Holding ως μέτοχος στην κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης, παρέχοντας την ικανότητά της σε πάνω από 6 δισεκατομμύρια. Cu.Μ ετησίως. 

Πως να αποδεχθείτε το σώμα σας ακριβώς όπως είναι


Το παγκόσμιο “κίνημα” για την ειλικρινή αποδοχή από τον κάθε άνθρωπο της εικόνας του σώματός του, χωρίς ενδοιασμούς και ψέμματα, κέρδισε πολύ έδαφος μέσα στο 2015.
Για την εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας, οι ψυχολόγοι προτείνουν έναν απλό, αλλά πολύ δυνατό τρόπο για να ενδυναμώσετε, να αποδεχτείτε και να γεμίσετε με συναισθήματα ειλικρινούς αυτοεκτίμησης:
Κοιτάξτε τον εαυτό σας γυμνό στον καθρέφτη, όταν βγαίνετε από το ντους.
Σκεφτείτε το. Είναι κάτι που μάλλον δεν κάνετε ποτέ, ή, τουλάχιστον, το κάνετε πολύ σπάνια. Σχεδόν το αποφεύγετε, έτσι δεν είναι; Απαντήστε ειλικρινά. Οι περισσότεροι από εμάς αποφεύγουμε να κοιτάξουμε το σώμα μας γυμνό στον καθρέφτη.

Λίγοι είναι αυτοί που βλέπουν με τα δικά τους μάτια και αισθάνονται με τη δική τους καρδιά. (ΠΕΡΣΥ)



Το να έχουμε προσωπική άποψη είναι συνώνυμο της αυθεντικότητας, πράγμα που δεν αντιτίθεται στο να μαθαίνουμε από τους άλλους και να ακολουθούμε το παράδειγμα εκείνων που λατρεύουμε. Σημαίνει να ζούμε συνειδητά ό,τι αποφασίζουμε να κάνουμε, όπως επίσης και να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των συνεπειών των πράξεών μας.
Κατά τον ψυχίατρο Ενρίκε Ρόχας, αυθεντικό άτομο είναι εκείνο που έχει μέσα του τη δική του βάση, που αγωνίζεται να είναι συνεπές —σε σκέψη, λόγο και πράξη—, δηλαδή «το αυθεντικό άτομο ζει όπως σκέφτεται: είναι το αντίθετο της διπλής ή ηθικολογικής ζωής. Είναι ευθύτητα το να ζει με υπευθυνότητα, να μπορεί να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα όταν ο κοινωνικός περίγυρος γίνεται επιτρεπτικός και προβάλλει το “όλα καλά”, το “κάνε αυτό που θέλεις”, ή αυτό που εκφράζεται στη διάλεκτο του δρόμου ως “ζήσε τη στιγμή και μη σκέφτεσαι περισσότερο” ».
Ο άνθρωπος που έχει προσωπική άποψη είναι απλός και φυσικός, χωρίς παγίδες ή προσωπεία, αφού εμφανίζεται έτσι όπως είναι. Κι αυτό δεν είναι εύκολο, δεδομένου ότι η απλότητα είναι μια άσκηση ταπεινότητας που απαιτεί κόπο και σταθερότητα.
Κατά τον Ενρίκε Ρόχας, η αυθεντικότητα πάει μαζί με:
• Το να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου. «Η συμπεριφορά του είναι σαφής, ολοκάθαρη, κι όταν λέει κάτι, λέει αυτό που νιώθει και το κάνει όντας υπεύθυνος γι’ αυτή την τοποθέτηση».

Τα Νησιά Φόλκλαντ


   Τα Νησιά Φόλκλαντ ή αλλιώς Νήσοι Μαλβίνες κατά τους Αργεντινούς, βρίσκονται στο νότιο άκρο της Αμερικανικής ηπείρου, περίπου 270 ναυτικά μίλια ανατολικά της Παταγονίας. Η συνολικής τους έκταση είναι 12.000 χλμ2  (περίπου όσο η μισή Πελοπόννησος), ο πληθυσμός τους σήμερα ανέρχεται περί τους 3000 κατοίκους και το πολιτικό τους καθεστώς ορίζεται ως Υπεράκτια Βρετανική Κτήση. Τα Νησιά Φόλκλαντ, είναι περισσότερο γνωστά για τον πόλεμο που είχε ξεσπάσει στην περιοχή το 1982, μεταξύ της Αργεντινής του Δικτάτορα Γκαλτιέρι και της Βρετανίας της Πρωθυπουργού Θάτσερ για την κυριαρχία των νησιών. Αν και η πρώτη ιστορικά καταγεγραμμένη άφιξη των Ευρωπαίων στα νησιά χρονολογείται από τους Βρετανούς το 1690, τα νησιά αυτά, έχουν ανακαλυφθεί νωρίτερα. 

   Το 1501, ο Φλωρεντινός Αμέριγκο Βεσπούτσι, ακολουθεί τον Πορτογάλο Θαλασσοπόρο Γκονσάλο Κοέλιο ο οποίος αναχώρησε από την Λισσαβόνα για να εξερευνήσει τις ακτές νοτιότερα της Βραζιλίας η οποία είχε ανακαλυφθεί μόλις το προηγούμενο έτος. Σε μία από τις επιστολές του, ο Βεσπούτσι αναφέρει για την ύπαρξη νησιών στο γεωγραφικό πλάτος των 52° Νότιο (στο πλάτος αυτό, βρίσκονται τα Φόλκλαντ). Πιθανότατα, αυτή να είναι και η πρώτη αναφορά για τα νησιά καθώς στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος, στις ακτές της σημερινής Αργεντινής, δεν υπάρχουν άλλα νησιά. Λόγω της μεγάλης απόστασης των Φόλκλαντ από τις ακτές της Αργεντινής, δεν θα ήταν δυνατόν να τα αντιληφθούν οι Πορτογάλοι οι οποίοι συνέχιζαν την εξερεύνηση κατά μήκος των ηπειρωτικών ακτών της Νότιου Αμερικής. Ενδεχομένως, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που συνάντησαν νοτιότερα, να μην συνέχισαν και να έπλευσαν ανατολικότερα για να δουν αν υπάρχει κάποια γη στο Πορτογαλικό ημισφαίριο (σύμφωνα με την Συνθήκη της Τορδεσίγιας) ή να τους παρέσυραν οι δυτικοί άνεμοι ώστε να ανακαλύψουν τα νησιά τα οποία κράτησαν ως μυστική ανακάλυψη καθώς βρίσκονταν στο Ισπανικό ημισφαίριο.  

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ Νο 14 - Β΄ ΜΕΡΟΣ

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ Νο 14 - Α΄ ΜΕΡΟΣ


ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Συνεχίζω με το Β'μέρος του άρθρου μου <Τα Σημεία των Καιρών Νο 14>,στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι "Διεθνείς Εξελίξεις"  και ο "Επίλογος".
Στο κεφάλαιο "Διεθνείς Εξελίξεις" αναφέρω ενδιαφέροντα-κυριώτερα γεγονότα που συνέβησαν σε 

όλο τον πλανήτη κατά το Α΄εξάμηνο του 2017 και μέχρι του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου,τα οποία δεν αναφέρονται,ως επί το πλείστον,στα Ελληνικά ΜΜΕ και ιστολόγια,εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.Δεν θα`αναφερθώ σε γεγονότα ευρέως γνωστά,όπως π.χ τα γεγονότα σε Συρία,Τουρκία,κλπ.
Οι πηγές μου προέρχονται από Ελληνικά και ξένα ιστολόγια,ΜΜΕ και προσωπικές πληροφορίες.








ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ιανουάριος-Φεβρουάριος
------------------------------------
-Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump εξέδωσε ένα άκρως εμπιστευτικό μνημόνιο, λίγο μετά την ορκωμοσία της 20/1/17,διατάσσοντας την κυκλοφορία απόρρητης συλλογής πατεντών που αφορούν την αντιγήρανση και την υγεία μαζί με τεχνολογίες ελεύθερης ενέργειας.
Πέραν όμως των εναλλακτικών θεραπειών, για τις οποίες ήδη η σύζυγος του Trump, Μελάνια, έχει 

βγει μπροστά,θα δοθεί και ελεύθερη ενέργεια τύπου Τέσλα,τα σχέδια του οποίου είχε καταστρέψει τότε η Νέα Τάξη(Λευκή Αδελφότητα) ή χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν.
Το άκρως εμπιστευτικό Μνημόνιο,σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες,εστάλη στο Υπουργείο Άμυνας και στις μυστικές υπηρεσίες και εξαιτίας της σημασίας του δεν θα δοθεί σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης για την υποβολή εκθέσεων.

Αρχή του προγράμματός του είναι το πρώτα η Αμερική,και όπως λέει "Αmerica First".
Από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του κατάργησε την περίφημη συμφωνία για το παγκόσμιο εμπόριο (ΙΤΤP), μιά συμφωνία που η Ν.Τ.Π.,και οι υπάλληλοί της διεθνώς, προετοίμαζαν για δεκαετίες.
Άλλαξε τις διεθνείς συμφωνίες για την κλιματική αλλαγή, που τόση προσπάθεια είχε καταβάλει η Ν.Τ.Π.
Εφάρμοσε φορολογία 15% από το 35% για ανάπτυξη και δουλιές, ώστε να πατάξει την ανεργία.
Εφάρμοσε όλα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά σε μόλις πέντε μήνες.
Διέταξε να φυλάσσονται τα σύνορα με το Μεξικό.
Διέταξε να χτιστεί το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.
Απαγόρευσε στους Ισλαμιστές να εισέρχονται στις ΗΠΑ!!!
Τα έβαλε με τους Τούρκους, που κατά την επίσκεψη του Εrdogan στον Λευκό Οίκο,Τούρκοι πράκτορες τα έκαναν "γυαλιά-καρφιά" στην Ουάσιγκτον.
Επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου για την κλιματική αλλαγή "βγήκε από το παράθυρο" μόλις εγκαταστάθηκε σ΄αυτόν ο νέος πρόεδρος D.Trymp, o οποίος από καιρό έχει πει ότι αμφιβάλλει για το αν η παγκόσμια κλιματική αλλαγή είναι πραγματική !
Ο Μεγάλος εχθρός του ΤΡΑΜΠ είναι οι αδελφοί Rothschilds,o Soros ο Henry Kissinger,και οι λοιποί της Σιωνιστικής "Eλιτ" των Κοσμοκρατόρων.
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες απλώς παραμένουν δούλοι της Ελιτ των Σιωνιστών Επικυρίαρχων.

-Η Ρωσία ταράζοντας και πάλι "τα ύδατα",ανακοίνωσε στις 17/2/17,ότιδημιούργησε έναν "δορυφόρο-δολοφόνο" ο οποίος κατασκευάστηκε  από την κρατική εταιρεία "Roscosmos" για λογαριασμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων."Ο δορυφόρος-φονιάς έχει την δυνατότητα  να καταστρέψει,δηλαδή να απομακρύνει τα διαστημικά  απόβλητα  από την τροχιά της Γης στην ατμόσφαιρα", είπε ο επικεφαλής του προγράμματος  Oleg Gorshkov.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ
Ο ίδιος μίλησε για την πρωτοτυπία της αρχικής ιδέας, σύμφωνα με την οποία ο δορυφόρος-δολοφόνος θα προσεγγίσει το οποιοδήποτε διαστημικό σκάφος και στην συνέχεια, θα  ενεργοποιήσει  τις μηχανές  ισχύος του με αντίθετη φορά .
Αυτό θα του επιτρέψει να παραμείνει στον ίδιο σημείο  και την ίδια στιγμή να αλλάξει τροχιά σε ανενεργούς δορυφόρους  χρησιμοποιώντας έναν κινητήρα τζετ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από την γη περίπου 18.000 αντικείμενα με διάμετρο  πάνω από 10 εκατοστά.
Ανεξάρτητα όμως από αυτή την ιδιότητα  του νέου ρωσικού δορυφόρου, στο εγγύς μέλλον το συγκεκριμένο διαστημικό αντικείμενο θα  γίνει  πρωτότυπο των μελλοντικών διαστημικών όπλων, με σκοπό την εξουδετέρωση των εχθρικών διαστημικών αντικειμένων.

Νέα επιστημονική έρευνα: Οι άνθρωποι προήλθαν από άλλους γαλαξίες



Οι σουπερνόβα και τα αστέρια όταν εκρήγνυνται ωθούν άτομα από τον έναν γαλαξία στον άλλο. Τι αναφέρει ο Ντάνιελ Ανγκλές- Αλκάζαρ του πανεπιστημίου Northwestern των ΗΠΑ
«Έως και τα μισά από τα άτομα που μας περιβάλλουν –στο ηλιακό σύστημα, στη Γη και μέσα σε κάθε έναν από εμάς—δεν προέρχονται από τον δικό μας γαλαξία, αλλά από άλλους που είναι έως και ένα εκατομμύρια έτη φωτός μακριά», δήλωσε ο Κλοντ-Αντρέ Φοσέρ-Γκιγκέρ του Weinberg College of Arts and Sciences που συμμετείχε στη σύνταξη της έρευνας.
Μέσω τρισδιάστατων προσομοιώσεων οι ερευνητές έδειξαν ότι οι σουπερνόβα, τα αστέρια που βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους, όταν εκρήγνυνται εκλύουν μεγάλες ποσότητες αερίων, ένα φαινόμενο που είναι ικανό να ωθήσει άτομα από τον έναν γαλαξία στον άλλο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα