Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Η έκτη μαζική εξαφάνιση της Γης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη

Η Γη έχει εισέλθει στην έκτη περίοδο μαζικής εξαφάνισης, που σημαίνει ότι τα τρία τέταρτα όλων των ειδών σύντομα θα εκλείψουν από τον πλανήτη μας. Μεταξύ αυτών είναι και το δικό μας.

Η Γη έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι ο όμορφος γαλάζιος πλανήτης που βλέπαμε από το διάστημα. Image: Supplied
Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ στη μακραίωνη ιστορία του βίωσε ΠΕΝΤΕ μεγάλες περιόδους εξαφάνισης των ειδών, με αποτέλεσμα από όλα τα είδη που έζησαν ποτέ, το 99% να είναι σήμερα εξαφανισμένα. Οι επιστήμονες προειδοποιούν πώς έχει αρχίσει η ΕΚΤΗ περίοδος εξαφάνισης, κατά την οποία το είδος μας θα εξαφανιστεί σύντομα, αν δεν κάνουμε κάτι γι’ αυτό.
Οι μεγάλες αυτές περίοδοι βιολογικής εξόντωσης διαιρούνται σε υποπεριόδους των 100.000 ετών. Δηλαδή κάθε εκατό χιλιάδες χρόνια εξαφανίζεται οριστικά από προσώπου γης και μια δράκα ειδών.
Οι βιολόγοι υποπτεύονται ότι εδώ και 100 χρόνια έχουμε εισέλθει στην έκτη περίοδο μαζικής εξαφάνισης των ειδών, με τη Γη να βιώνει αργά αλλά σταθερά ένα ακόμη επεισόδιο μείζονος απώλειας της βιοποικιλότητας.
Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες παρατήρησαν σε δείγμα 27.600 είδη χερσαίων σπονδυλωτών και 177 θηλαστικών έναν εξαιρετικά υψηλό βαθμό μείωσης του πληθυσμού τους κατά 30%. Η συρρίκνωση των πληθυσμιακών μεγεθών οφείλεται αποκλειστικά στη «μαζική ανθρωπογενή διάβρωση της βιοποικιλότητας», καθώς και στην «ανυπαρξία φροντίδας για την διατήρηση των οικοσυστημάτων που είναι απαραίτητα για τον πολιτισμό».

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΟΥ ΛΑΝΣΑΡΕΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΉ ΚΙΝΗΣΗ


Είναι πραγματικά απίστευτο πως προχωρεί η οικουμενιστική κίνηση μετά την ψευτοσύνοδο της Κρήτης.
Ὁ κ. Κωνσταντῖνος Μύρων, «ὀρθόδοξος» Πρωτοπρεσβ., σύμβουλος τοῦ Πατριάρχη στὸ Κολυμπάρι, συνέβαλε στὴν σύνταξη τοῦ αἱρετικοῦ «Συμβόλου τῆς Πίστεως» καὶ συμπροσευχήθηκε ἀπαγγέλλοντάς το μαζί μὲ ὅλους τοὺς ἄλλους αἱρετικούς, στὰ πλαίσια τῆς οἰκουμενιστικῆς λειτουργίας (08.07.2017) ποὺ ἔλαβε μέρος στὸ Ἀμβοῦργο ὡς διαμαρτυρία γιὰ τὴν συνάντηση τῶν G20!!!
Τὸ «Σύμβολο» αὐτὸ ἀποτελεῖ κατάφωρη καταπάτηση τῶν οἰκουμενικῶν συνόδων, τῶν Ἱερῶν Κανόνων τῆς Ἐκκλησίας καὶ ἀπίστευτη προσβολὴ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, ἡ ὁποία κατὰ τὸν λόγο τοῦ Χριστοῦ δὲν συγχωρεῖται. Φυσικὰ δὲν περιμένουμε ἀπὸ τοὺς συναγωνιζόμενους, ποιός θὰ ἀνακηρυχθεῖ πιὸ αἱρετικὸς ἀπὸ τοὺς ἄλλους, Κληρικοὺς τῆς Μητρόπολης Γερμανίας, νὰ ἐπληφθοῦν τοῦ θέματος ἢ νὰ ζητήσουν ἀπὸ τὸν «ἀρχηγὸ» Πατριάρχη τὴν κανονικὴ καθαίρεση τοῦ κ. Κωνσταντίνου Μύρων. Ὄχι μόνο γιατὶ δὲν θὰ τιμωρήσουν, ἀλλὰ θὰ τιμήσουν –ὅπως οἱ Οἰκουμενιστὲς ξέρουν νὰ τιμοῦν– ἀλλὰ γιατὶ εἶναι ἤδη κατὰ τὸν ἀπόστολο Παῦλο αὐκατάκριτος καὶ ἀναθεματισμένος.
Κατὰ τὰ ἄλλα, ὅπως προχθὲς ἔγγραφε ὁ π. Φραγκουλάκης: οἰκουμενισμὸς καὶ αἵρεση δὲν ὑπάρχει!
Ἀκολουθεῖ τὸ κατάπτυστο νέο «Σύμβολο τῆς Πίστεως» τῶν αἱρετικῶν ποὺ συνέταξαν μαζί μὲ τοὺς «Ὀρθόδοξους» μὲ τὶς σιωπηρὲς «εὐλογίες» τοῦ ἀρχηγοῦ τῆς Παναιρέσεως:

ο πάπυρος του Tulli (Α.Τ.Ι.Α.)



Ο αρχαίος πάπυρος του Tulli, βρίσκεται στο μουσείο του Καΐρου και η μετάφραση του αφήνει έκπληκτους τους αρχαιολόγους αφού αποκαλύπτει έναν τεράστιο στόλο από UFO, πριν 3000 χρόνια στον ουρανό της Αιγύπτου, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Thutmosis III της 18ης δυναστείας (1480 π.Χ.).
Ο καθηγητής Αλμπέρτο Τούλλι, πρώην διευθυντής της πτέρυγας αιγυπτιακών αρχαιοτήτων στο Βατικανό, ανακάλυψε το 1934 έναν πάπυρο σε ένα παλαιοπωλείο αρχαιοτήτων του Καΐρου, στον οποίον γίνεται λεπτομερής περιγραφή αρμάδας ουράνιων επισκεπτών, που κατέβηκαν από τον ουρανό στην Αίγυπτο.
Ο  πάπυρος γράφει τα εξής: «Στο έτος 22, τον τρίτο μήνα του χειμώνα, στην έκτη ώρα της ημέρας, οι γραφείς της Βουλής παρατήρησαν έναν πύρινο δίσκο που ερχόταν από τον ουρανό. Δεν έκανε θόρυβο και οι γραφείς του Φαραώ ταραγμένοι έπεσαν κάτω στο χώμα. Έπειτα αυτοί εξέθεσαν το γεγονός στο Φαραώ. Η μεγαλειότητα του διέταξε να εξεταστεί το γεγονός και να καταγραφεί στους κυλίνδρους της Βουλής ότι είχε συμβεί. Μετά από μερικές ημέρες, όλο και πιο πολλοί πύρινοι δίσκοι εμφανίζονταν στον ουρανό ώσπου έγιναν πολυάριθμοι.

ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ

Φωτογραφία του Nicos Kastanias.

Από τις απαντήσεις που έδωσε ο Cobra στην τελευταία του συνέντευξη που έδωσε στις 30 Ιουνίου 2017 και δημοσιεύτηκε χθες 12 Ιουλίου 2017, επιλέγω όσα θέματα τίθενται για πρώτη φορά και έχουν κάποιο ενδιαφέρον. Αντίθετα παραλείψω θέματα στα οποία απάντησε σε προηγούμενες συνεντεύξεις του.
ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ
Cobra: Η πυρκαγιά στον Πύργο Grenfell στις 14 Ιουνίου στο Λονδίνο, δεν ήταν στημένη υπόθεση αλλά μια πυρκαγιά που εξερράγη ένεκα των ελλείψεων προφύλαξης που έχουν διάφορα κτίρια εναντίον των πυρκαγιών..
- Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Cobra δήλωσε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζαστίν Τρουντώ είναι νόθος γιος του Φιντέλ Κάστρο και ότι αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν συνεχείς εμπορικές σχέσεις μεταξύ Καναδά και Κούβας..
- Το μέλος του Κογκρέσσου Steve Scalise πυροβολήθηκε από τον James Hodgkinson, ένας από τους ανθρώπους που υπέστησαν προγραμματισμό του μυαλού. Η συμμορία διαθέτει πολλούς τέτοιους ανθρώπους σε κρίσιμες θέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο..
- Η Βόρεια Κορέα δεν είναι ακριβώς η καρδιά του κακού, αλλά μια μαριονέτα των Ιησουιτών την οποία χρησιμοποιούν για τους δικούς τους σκοπούς..
- Οικονομική επαναφορά έχει ήδη συμβεί σε ορισμένες χώρες και επίκειται σε άλλες, όπως και αλλαγές καθεστώτων. Πραγματική οικονομική θα συμβεί την στιγμή της Εκδήλωσης (του Γεγονότος)..

Εκατοντάδες νέα είδη ψαριών μπήκαν στο Αιγαίο από τη διώρυγα του Σουέζ. Ποια τρώγονται και ποια είναι επικίνδυνα



Συνολικά 130 ξενικά είδη έχουν βρει καταφύγιο στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον Υδροβιολογικό Σταθμό της Ρόδου. Ιδιαίτερα φιλόξενο είναι μάλιστα το θαλάσσιο περιβάλλον της Ρόδου, για τα λεοντόψαρα και τους λαγοκέφαλους.
Σύμφωνα µε τους επιστήμονες, η αύξηση της θερμοκρασίας των θαλασσών λόγω των κλιματικών αλλαγών, δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για να μεταναστεύουν ψάρια από θερμότερες θάλασσες στα νερά της Μεσογείου. Η παρουσία των εισβολέων στο Αιγαίο προκαλεί σημαντικές συνέπειες στο οικοσύστημα και σύμφωνα µε τις εκτιμήσεις των ιχθυολόγων, αναπτύσσεται έντονος ανταγωνισμός µε τα γηγενή ψάρια για τη διαθέσιμη τροφή στις ελληνικές θάλασσες.
«Προφανώς και η αύξηση της θερμοκρασίας των θαλασσών ευνοεί την εισβολή ξενικών ειδών, το φαινόμενο αυτό οφείλεται όμως και σε μία σειρά άλλων παραγόντων, όπως π.χ. στη διαπλάτυνση του καναλιού του Σουέζ, ή στις κινήσεις πλοίων. Συχνά διάφορα είδη εγκλωβίζονται ως λάρβες στα έρματα των πλοίων και όταν βρουν κατάλληλες συνθήκες αναπτύσσονται», αναφέρει στην εφημερίδα Ροδιακή, ο ιχθυολόγος του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου, κ. Γεράσιμος Κονδυλάτος.
Το λεοντόψαρο μετά την είσοδό του από τη Διώρυγα του Σουέζ, εξαπλώνεται πολύ γρήγορα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το λεοντόψαρο Pterois miles είναι ένα τροπικό ψάρι και εμφανίστηκε στη Ρόδο το 2015, ενώ μέχρι τότε είχε φτάσει ως την Ερυθρά Θάλασσα από τον Ινδικό Ωκεανό, όπου συνήθως κινείται.

Κανόνας των Τριών: Δείτε πώς θα τον εφαρμόσετε στη Διακόσμηση του Σπιτιού σας!

Κανόνας των Τριών: Δείτε πώς θα τον εφαρμόσετε στη Διακόσμηση του Σπιτιού σας!
Τα καλύτερα πράγματα στον κόσμο έρχονται σε τριάδες. Το ίδιο συμβαίνει και στη διακόσμηση. Δείτε πώς θα εκμεταλλευτείτε τον Κανόνα του 3 για να κάνετε το σπίτι σας ακόμα πιο όμορφο!
Υπάρχει μια τάση στον χώρο της διακόσμησης που υποστηρίζει πως το οπτικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο όταν συνδυάζεται σε συγκεκριμένα νούμερα. Το 3, το 5, το 7 και το 9, οι μονοί αριθμοί δηλαδή, δείχνουν πολύ πιο όμορφα σε έναν χώρο απ' ό,τι οι ζυγοί αριθμοί.
Ο κανόνας του τρία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στον χώρο της διακόσμησης.
Ο κανόνας του τρία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες στον χώρο της διακόσμησης.
Εμείς θα ασχοληθούμε σήμερα με τον Κανόνα των Τριών που όπως φαίνεται έχει την ευκολότερη εφαρμογή μέσα σε ένα σπίτι. Όταν αυτός ο αριθμός χρησιμοποιείται σε έναν χώρο, μας κάνει να μένουμε περισσότερο σε αυτόν, καθώς το μυαλό μας βλέπει τα σύνολα με μονό αριθμό στοιχείων σαν πιο αρμονικά.
Τέχνη Στην τέχνη που βάζουμε συνήθως στους τοίχους του σπιτιού μας, ταιριάζουν καλύτερα οι μονοί αριθμοί. Δύο αντικείμενα, για παράδειγμα, είναι απλά ένα ζευγάρι πραγμάτων, ενώ τρία από αυτά είναι μια μικρή συλλογή.

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής

Ένας από τους πιο δημοφιλής τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού στις δεκαετίες 60 και 70 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών. Ο Γιάννης Καλατζής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943 και ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής στις αρχές του 60 ως μέλος του Τρίο Μορένο στη Θεσσαλονίκη. 

Στενός συνεργάτης του πριν λίγα λεπτά ανέβασε στο Fb την θλιβερή είδηση, γράφοντας:

θλίβομαι βαθύτατα ! μόλις έμαθα ότι έφυγε ο για το μεγάλο ταξίδι ένας εξαιρετικός φίλος συνεργάτης για χρόνια πολλά κι αδερφός ο Γιάννης Καλατζής ! 

Καλό ταξίδι Γιάννη στην γειτονιά των αγγέλων στην αγκαλίτσα του καλού ΘΕΟΥΛΗ ! Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του ! Κουράγιο ρε παιδιά !

Sputnik: Η Σερβία θα ανακαλέσει την αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων;





Ιούλιος 13, 2017. 13:31

Οι σχέσεις μεταξύ της Σερβίας και της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας της Μακεδονίας έχουν επιδεινωθεί μετά τις δηλώσεις του Σέρβου υπουργού Εξωτερικών ότι η Σερβία έχει κάνει λάθος που αναγνώρισε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα.

Το λάθος της Σερβίας το επανέλαβε στην Αθήνα, ο ΥΠΕΞ Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ενώ από τα Σκόπια ο ομόλογός του Νίκολα Ντιμιτρόφ εξέφρασε τη λύπη του σε αυτή τη δήλωση.

Οι σχέσεις Σερβίας- Σκοπίων άρχισαν να επιδεινώνονται όταν τα Σκόπια ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τη μονομερή διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και έχυσαν λάδι στη φωτιά με την υποστήριξη των Σκοπίων στην ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO.

To σημείο G της γυναίκας, λέγεται μυαλό.

To σημείο διέγερσης της γυναίκας, λέγεται μυαλό…

Κάποιος θα πρέπει να ενημερώσει τους ερευνητές ότι το σημείο G υπάρχει!
Το σημείο G στην γυναίκα είναι στο μυαλό της!
Ναι, ναι! Στο μυαλό της! Σε αυτό το παράξενο, πολύπλευρο, ιδιαίτερο, υπερφορτωμένο μέρος βρήκε να κρυφτεί η πιο ερωτογενής ζώνη! Αν φροντίσεις να κινήσεις τα γρανάζια του μυαλού της, αν κάνεις έρωτα σ’αυτό, τότε όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες!
Ούτε τα λεφτά, ούτε η ομορφιά είναι πανάκεια για τον έρωτα!
Αν θες να μπεις στην καρδιά της, στο σπίτι της, στο κρεβάτι της, στην ζωή της, φρόντισε πρώτα απ’όλα να μπεις στην σκέψη της!
Οι γυναίκες έχουμε έναν πολυσύνθετο τρόπο να επεξεργαζόμαστε τα ερεθίσματα που δεχόμαστε όμως η πρόσβαση είναι πιο εύκολη όταν μιλάμε για παιχνίδι!
Και ποιο είναι το παιχνίδι;
Το διάστημα που θα χρειαστεί για φλερτ αλλά που τίποτα δεν θα θεωρείται δεδομένο!
Η φάση που δεν ξέρεις ο άλλος τι θέλει και που το πάει! Που σου δίνει τόσο-όσο για να σε κρατάει σε αγωνία για το αποτέλεσμα! Που δεν έχεις δεδομένο ότι τον έχεις!
Ο εγκέφαλος μας είναι τόσο μυστήριο όργανο που φτιάχνει την δική του πραγματικότητα, την δική του ιστορία, μόνος του μπαίνει σε περιπέτειες, μόνος του δεσμεύεται, μόνος του κολλάει και στην τελική μόνος του ανοίγει την πόρτα στις πεταλούδες να μπούνε στο στομάχι!

“‘Ωρα να κοιτάξω μέσα μου”

Αποτέλεσμα εικόνας για Ωρα να κοιτάξω μέσα μου

Πόσες φορές στην καθημερινή μας ζωή σφίγγουμε τα δόντια, συγκρατούμε τα δάκρυά μας, λέμε στον κόμπο στο λαιμό μας που τελικά είναι λυγμός «κράτα γερά, μη λυθείς τώρα». Κάνουμε κουράγιο, εξαντλούμε τα αποθέματα της υπομονής μας, αφήνουμε να τελειώσει η ενέργεια ακόμα και από τις εφεδρικές μας μπαταρίες.
Μέχρι που φτάνουμε σε ένα σημείο που δεν αντέχουμε άλλο. Έρχονται προειδοποιητικά μηνύματα από το σώμα μας και τη συμπεριφορά μας, κλαίμε πολύ, φωνάζουμε με το παραμικρό, νιώθουμε μόνοι και κλειδαμπαρωνόμαστε σε ένα καβούκι, όπου κουλουριαζόμαστε ανήμποροι, προδομένοι, σαν πληγωμένα παιδιά που όμως δε θα έρθει κανένας «μεγάλος» να μας κάνει να νιώσουμε ασφαλείς και να μας πείσει ότι «όλα θα πάνε καλά».
Είναι όμως θέμα οπτικής γωνίας. Αν επιλέξουμε να δούμε αυτές τις στιγμές που «δεν πάει άλλο» ως ένα δώρο ζωής, τότε θα προσφέρουμε στον εαυτό μας μια μεγάλη ευκαιρία: να αλλάξουμε τα πράγματα για πάντα. Είναι η στιγμή που αποφασίζουμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να βάλουμε τις ανάγκες του πάνω από τις ανάγκες των άλλων. Να αναζητήσουμε βοήθεια, για να βγάλουμε μια άκρη, να επιφέρουμε αλλαγές στη ζωή μας, να κάνουμε κάτι για να σταματήσει ο πόνος, η μοναξιά, η αγωνία.
Η αναζήτηση βοήθειας από άλλους ανθρώπους δεν είναι ένδειξη αδυναμίας αλλά δύναμης. Σημαίνει πως παραδεχόμαστε ότι δε χρειάζεται πια να παριστάνουμε τους τέλειους και να ξεγελάμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Σημαίνει ότι δεν είμαστε μηχανήματα, αλλά άνθρωποι. Σημαίνει ότι είμαστε αρκετά γενναίοι, ώστε να κοιτάξουμε στα μάτια την πραγματικότητα και τον εαυτό μας.

«Γιατί να μην μπορώ να είμαι έντιμη;»

zuiopbbh50%20%28313%29
«Γιατί να μην μπορώ να είμαι έντιμη;» ρώτησε η επισκέπτρια. «Από τη φύση μου, είμαι ανέντιμη. Όχι ότι το θέλω, αλλά μου ξεφεύγει. Λέω πράγματα που δεν τα εννοώ πραγματικά. Δεν αναφέρομαι στις γενικές και αόριστες συζητήσεις που γίνονται από ευγένεια  — σ’ αυτές τις περιπτώσεις κανείς ξέρει ότι μιλάει απλώς για να μιλάει. Αλλά ακόμα και όταν είμαι σοβαρή πιάνω τον εαυτό μου να λέει πράγματα, να κάνει πράγματα, που είναι παράλογα ανέντιμα. Το έχω παρατηρήσει αυτό και στον σύζυγό μου. Λέει ένα πράγμα και κάνει κάτι τελείως διαφορετικό. Υπόσχεται κάτι, αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι την ώρα που το λέει, δεν το εννοεί πραγματικά· και όταν του το πεις εκνευρίζεται και μερικές φορές θυμώνει πολύ. Και οι δύο ξέρουμε ότι είμαστε ανέντιμοι σε πολλά πράγματα. Πριν από λίγες μέρες, έδωσε μια υπόσχεση σε κάποιον άνθρωπο που μάλλον τον σέβεται και εκείνος έφυγε πιστεύοντάς τον. Ο σύζυγος μου, όμως, δεν τήρησε τον λόγο του και βρήκε διάφορες δικαιολογίες για να αποδείξει ότι ο ίδιος είχε δίκιο και ο άλλος άδικο. Ξέρετε το παιχνίδι που παίζουμε με τον εαυτό μας και με τους άλλους, είναι μέρος της κοινωνικής μας δομής και των σχέσεών μας. Μερικές φορές φτάνει σ’ ένα σημείο όπου γίνεται πολύ άσχημο και βαθειά ενοχλητικό — κι έχω φτάσει κι εγώ σ’ αυτή την κατάσταση. Είμαι τρομερά ενοχλημένη, όχι μόνον με τον σύζυγό μου, αλλά και με τον εαυτό μου και με όλους αυτούς τους ανθρώπους που λένε ένα πράγμα, σκέπτονται ένα άλλο, και κάνουν ένα τρίτο. Οι πολιτικοί δίνουν υποσχέσεις και ξέρουμε τι σημαίνουν οι υποσχέσεις τους. Υπόσχονται, “τον ουρανό επί της γης” και ξέρεις πολύ καλά ότι θα φέρουν την κόλαση πάνω στη γη, και μετά θα κατηγορήσουν γι’ αυτό παράγοντες πέρα από τον έλεγχό του. Γιατί να είναι κανείς τόσο βασικά ανέντιμος;»
Τι σημαίνει ανεντιμότητα, κυρία;

Ωφέλιμη σιωπή

Αποτέλεσμα εικόνας για Ωφέλιμη σιωπή
Η ενήλικη ζωή είναι σκληρή. Γεμάτη ευθύνες, δουλειές, δυσκολίες, ρουτίνες, πρόγραμμα. Αν έχεις δικό σου σπίτι, δική σου επιχείριση, δική σου οικογένεια, όλα αυτά τα ζόρια πολλαπλασιάζονται. Αν είσαι γυναίκα, ο πολλαπλασιασμός αυτός καταλήγει σε ακόμα μεγαλύτερα νούμερα. "Είναι πολλά μικρά που μαζεύονται", ακούω να λένε [κυρίως οι γυναίκες]. Είναι όντως πολλά μικρά και μερικές φορές και μεγάλα. Καταλαμβάνουν την καθημερινότητα και μας εξουθενώνουν και μερικές φορές μας οδηγούν εκτός ορίων, με βλαπτικά έως καταστροφικά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Μήπως όμως μερικές φορές παγιδευόμαστε στα "πρέπει" που σαν μαύρα σύννεφα μας κρύβουν τον ήλιο;
Μήπως μερικές φορές καλό θα είναι να βάλουμε στη ζωή μας μικρές ή μεγάλες παρενθέσεις στα "πρέπει" και να χρησιμοποιήσουμε και το ρήμα "χρειάζομαι"; Να δώσουμε στον εαυτό μας παύσεις ενσυνειδητότητας, ξεκούρασης, ύπαρξης με νόημα; Δε χρειάζεται ιδιαίτερος χρόνος- απλώς να έχουμε τον νου μας και να διαχειριζόμαστε καλύτερα τον χρόνο μας. Να αφήσουμε μερικά “πρέπει” που τόσο σφιχτά κρατούσαμε κοντά μας, λες και θα πάρουμε κάποιο παράσημο για όλες αυτές τις μικρές- αλλά πάμπολλες- προσπάθειες και υπερβάσεις προσωπικών ορίων και δυνάμεων στην καθημερινότητά μας.
Για όλα αυτά απαραίτητο είναι να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για αυτό που αποκαλώ "ωφέλιμη σιωπή". Στιγμές ή νέες συνήθειες στις οποίες κατεβάζουμε τον διακόπτη των “πρέπει” και δημιουργούμε τη “σιωπή” που χρειαζόμαστε (χρησιμοποιώ τη λέξη “σιωπή” μεταφορικά, εννοώντας την παύση, την ησυχία του μυαλού). Η ωφέλιμη σιωπή είναι μια εμπειρία με νόημα, ανάλογα με το τι ο καθένας μας ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

Η μεταφορά του φυλαχτού

Αποτέλεσμα εικόνας για Η μεταφορά του φυλαχτού
Αν νιώθεις ότι έχεις βάλει κάποιους στόχους στη ζωή σου, αλλά συχνά πυκνά “το χάνεις” και ολισθαίνεις σε παλιές συνήθειες ή λάθη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κόλπο.
Το κόλπο αυτό προϋποθέτει ότι έχεις τη διάθεση να κοιτάξεις μέσα σου, να αλλάξεις, να εξελιχθείς.
Σκέψου το μέσα σου και βρες εκείνο το εσωτερικό σημείο διαύγειας, αγάπης για τον εαυτό σου, συγκέντρωσης, ηρεμίας. Ξέρεις σε τι αναφέρομαι, ξέρω ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Για να το αισθανθείς πιο ζωντανό, θυμήσου λίγο εκείνες τις φορές, λίγες ή πολλές, που
σε θαύμασες
σου άρεσες
σε συμπάθησες
σε παραδέχτηκες.
Μπορεί να ήταν μια αντιπαράθεση, μια ορκωμοσία, όταν σε ερωτεύτηκαν, μια φορά που σου είπαν ότι είσαι φανταστική μαμά, τότε που σε πήραν σε μια δουλειά, εκείνη τη φορά που έκανες επίπληξη σε κάποιον που σου φέρθηκε με αγένεια ή ασέβεια, μπορεί να ήταν ένα τέλειο παρκάρισμα που κατάφερες, ή μια φορά που κοιτάχτηκες στον καθρέφτη και σου άρεσες πολύ.
Θυμήσου την αίσθηση εκείνη. Κράτησέ την σαν ένα φυλαχτό.

Συναισθηματικό φαγητό: όταν κάτι μας... τρώει

Συναισθηματικό φαγητό: όταν κάτι μας... τρώει
Σου τυχαίνει να τρως χωρίς να πεινάς; Για παράδειγμα όταν είσαι στρεσαρισμένος/η ή στενοχωρημένος/η; Αν ναι, διάβασε αυτό το άρθρο στο οποίο η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Πηνελόπη Δουβόγιαννη και η Εκπαιδευτική-Συμβουλευτική Ψυχολόγος Καλλιόπη Εμμανουηλίδου μας εξηγούν τί είναι το συναισθηματικό φαγητό και μας δίνουν πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη διαχείριση αυτής της κατάστασης
Η κατανάλωση της τροφής είναι πρωτίστως μια πράξη η οποία έχει ως στόχο τη θρέψη του σώματός μας και την παροχή ενέργειας που είναι απαραίτητη για την επιβίωσή μας. Πέρα όμως από αυτή τη διάσταση, το φαγητό έχει και γεύση, υφή, άρωμα- άρα προκαλεί και έντονα συναισθήματα. Πότε όμως η διατροφή μας αρχίζει να γίνεται περισσότερο με γνώμονα το συναίσθημα; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της συναισθηματικής διάστασης της διατροφής και πότε τα πράγματα αρχίζουν να παρουσιάζουν δυσκολίες στη ζωή ενός ατόμου;

Τροφή και συναίσθημα- πως σχετίζονται;

Οι τροφές έχουν ωραία γεύση για δύο βασικούς λόγους: πρώτον για να έχουμε κίνητρο να ξαναφάμε, ώστε να δίνουμε στον οργανισμό μας ενέργεια και να επιβιώνουμε και δεύτερον για να ξεχωρίζουμε την ωραία από την άσχημη γεύση και να μπορούμε να εντοπίσουμε χαλασμένες τροφές. Οι τροφές επίσης πυροδοτούν την απελευθέρωση διάφορων ουσιών από τον εγκέφαλο, οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν συναισθηματικές καταστάσεις. Έτσι μια τροφή δεν μας φέρνει μόνο συναισθήματα ικανοποίησης της πείνας μας αλλά και μας δημιουργεί συναισθήματα ευχαρίστησης, απόλαυσης, ικανοποίησης ή ανταμοιβής.

Υπάρχουν τροφές που προκαλούν περισσότερα συναισθήματα από άλλες;

Έρευνες έχουν δείξει ότι ορισμένες τροφές έχουν από μόνες τους υψηλή ενισχυτική αξία- μας οδηγούν δηλαδή στο να τις φάμε ξανά και ξανά, ακόμα και αν δεν πεινάμε πραγματικά. Οι τροφές αυτές συνήθως αποτελούν έναν συνδυασμό λιπαρών-ζάχαρης- αλατιού και είναι εύκολες στην κατανάλωση (π.χ. μαλακές ή με εναλλαγή υφών).
Το συναισθηματικό όμως φορτίο που έχουν διάφορες τροφές εξαρτάται και από τις εμπειρίες που έχουμε χτίσει με κάθε τρόφιμο. Έτσι, κάτι το οποίο το έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας με στιγμές ξεγνοιασιάς ή με τη φροντίδα ενός ατόμου, αρχίζει και αποκτά μια ακόμα διάσταση, ώστε να το αποζητούμε όχι μόνο λόγω πείνας ή για τη γεύση του, αλλά και για να μας προκαλέσει αυτά τα συναισθήματα που μας θυμίζει λόγω εμπειριών.

Πότε το συναισθηματικό φαγητό αποτελεί πρόβλημα;

Γενικά δε θα πρέπει να μας ανησυχεί αν απολαμβάνουμε πολύ το φαγητό μας- κάτι τέτοιο είναι υγιές και φυσιολογικό. Ωστόσο, αν πιάνουμε τον εαυτό μας να τρώει χωρίς να πεινάει πραγματικά, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει μια συναισθηματική ανάγκη, τότε εκδηλώνουμε αυτό που ονομάζεται «συναισθηματική υπερφαγία». Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να εξασκηθούμε στο να αναζητούμε τις πραγματικές μας συναισθηματικές ανάγκες και να μην προσπαθούμε να αποσπάσουμε την προσοχή μας τρώγοντας ή να καλύπτουμε συναισθηματικές μας ανάγκες (άγχος, μοναξιά, πλήξη, θυμό κτλ.) με φαγητό.

Πεινάω πραγματικά ή συναισθηματικά;

Το κομμάτι που λείπει


Θυμάστε τα βρεφικά παιχνίδια που έχουν ένα ταμπλό με τρύπες σε διάφορα σχήματα, και πρέπει το μικρούλι να βρει ποιο κομμάτι να βάλει στη σωστή τρύπα; Αυτή τη μεταφορά θα χρησιμοποιήσουμε για το άρθρο αυτό. Πώς στην καθημερινότητά μας δηλαδή επιμένουμε να προσπαθούμε να γεμίσουμε την τρύπα που έχει σχήμα καρδιάς με κομμάτια που έχουν διάφορα άλλα σχήματα (αστεριού, τριγώνου κτλ.). Μια φαινομενικά ανόητη πράξη για εμάς τους μεγάλους, με βαθύτερες όμως αιτίες. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε την αίσθηση πως κατά τη διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας, όσο ευτχισμένη κι αν τη θυμόμαστε, κάτι μας έλειπε, κάτι δεν μας ήταν αρκετό. Μπορεί να μη μας δόθηκε αρκευτός σεβασμός, καθοδήγηση, προσοχή, επιβράβευση, αναγνώριση, έπαινος, εμπιστοσύνη, ελευθερία, επαφή, αγκαλιά, χρόνος.
Το αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων ήταν ότι δε μάθαμε πώς είναι η πλήρης φροντίδα. Μάθαμε κάτι ελλιπές και, επειδή ήμασταν παιδιά, δε μάθαμε ποτέ ακριβώς τι είναι αυτό που μας έλειπε, γιατί δεν το γνωρίζαμε. Πώς μπορεί να σου λείπει κάτι που δεν ξέρεις καν τι είναι; Μεγαλώνοντας μείναμε απλώς με αυτήν την αίσθηση του κενού, ότι κάτι μας λείπει. Απροσδιόριστο κενό, άγνωστο. Ξέραμε πια βαθιά μέσα μας ότι κάτι μας λείπει. Και αρχίσαμε από νωρίς να προσπαθούμε να γεμίσουμε αυτό το κενό κάνοντας διάφορα πράγματα. Πασχίζαμε να αναπληρώσουμε ό,τι μας αποστερήθηκε. Χρειαζόμασταν ένα μέσο να αποφύγουμε αυτόν τον πόνο, να αποδράσουμε από αυτόν, να κάνουμε ότι δεν υπάρχει. Να μουδιάσουμε τα επώδυνα συναισθήματα, να αποσπάσουμε την προσοχή μας από αυτά. Να στοχεύσουμε στην ικανοποίηση των αισθήσεων, αυτόν τον εύκολο δηλαδή τρόπο να δώσουμε στον εαυτό μας απόλαυση.
Έτσι, ενώ χρειαζόμασταν κάποια μορφή φροντίδας και αγάπης, μάθαμε να δίνουμε στον εαυτό μας γρήγορες απολαύσεις. Γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να μας δίνουμε φροντίδα και αγάπη και τόσο εύκολα μπουκωνόμαστε με κακό αλλά νόστιμο φαγητό, τσιγάρο, αλκοόλ, αποχαύνωση στις οθόνες; Η απάντηση βρίσκεται στό ότι αυτές οι "απολαύσεις" (χρησιμοποιώ εισαγωγικά γιατί δεν προσφέρουν ουσιαστική αλλά εφήμερη και επιζήμια απόλαυση) είναι γρήγορα και εύκολα προσβάσιμες. Επίσης έχουμε μεγαλώσει με τις εντολές ότι είναι εγωιστικό να φροντίσεις βαθιά τον εαυτό σου, ότι πρέπει να νοιάζεσαι πρώτα για τους άλλους και φυσικά ότι πρέπει να είσαι ένας βράχος που τα αντέχει όλα και δεν πρέπει να λυγίζει. Μάθαμε λοιπόν να αντιμετωπίζουμε τη μοναξιά με κάπνισμα, το άγχος με ουσίες, το θυμό με φαγητό, τη λύπη με ποτό.

10 φράσεις που βοηθούν ένα αγχωμένο παιδί



  1. «Είμαι εδώ, μην ανησυχείς»
Το άγχος έχει τον τρόπο να προκαλεί ανησυχία και φόβο στα παιδιά με αποτέλεσμα να αισθάνονται άσχημα και να είναι υπό συνεχή πίεση. Η συγκεκριμένη φράση μπορεί να ανακουφίσει ένα παιδί ειδικά όταν βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο πίεσης που προέρχεται από το άγχος.
  1. «Εμένα μου λες…»
Με αυτή τη φράση δίνουμε στο παιδί το χώρο να μπορέσει να εκφράσει ότι πραγματικά το αγχώνει χωρίς να το διακόπτουμε, ώστε να εκφραστεί ελεύθερα.
  1. «Πόσο μεγάλη είναι η ανησυχία που έχεις;»
Βοηθάμε το παιδί να εκφράσει με λέξεις αυτό που το ανησυχεί και να μας δώσει μια ακριβή εικόνα του άγχους του.
  1. «Τι θα σε βοηθήσει να μου μιλήσεις για την ανησυχία σου;»
Άλλη μια φράση που βοηθά το παιδί να απελευθερωθεί και να μιλήσει χωρίς ντροπή και ενδοιασμό για ότι τον αγχώνει καθημερινά.
  1. «Μπορείς να ζωγραφίσεις αυτό που σε αγχώνει;»
Ένας μεγάλος αριθμός παιδιών δυσκολεύεται να εκφραστεί με λόγια, οπότε η λύση είναι να ωθήσουμε το παιδί να ζωγραφίσει, να σχηματίσει ότι το απασχολεί.

3+1 Οδηγίες προς ενήλικους για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα

drfgtraergsergfgcvbdvbg.jpg
Η καθημερινή ζωή του καθενός: μία ολόκληρη ιστορία! Ο καθένας “κουβαλάει τον δικό του σταυρό” θα πει κανείς - αλλά και ότι ο καθένας είναι μοναδικός, ανυπέρβλητος!

Ωστόσο μπροστά στις δυσκολίες της καθημερινότητας, της ρουτίνας, συχνά, πολλοί από εμάς λυγίζουν.

Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε την διαδικασία αυτή, να μην την πάρουμε αψήφιστα, να υπενθυμίζουμε κάθε φορά στον εαυτό μας, τις ανάγκες που έχουμε και να φροντίζουμε –όσο μπορούμε- να τις ικανοποιήσουμε… Δεν μιλάμε για φοβερά πράγματα, δεν μιλάμε για σπίτια, αυτοκίνητα, πολυτέλειες ( βέβαια κι αυτά καλοδεχούμενα είναι, αλλά εδώ δεν μιλάμε γι’ αυτά!).

Πως μπορούμε λοιπόν να φροντίζουμε τον εαυτό μας μέσα στο σύμπαν της καθημερινότητας μας, Τι ελάχιστο μπορούμε να μας προσφέρουμε για να νιώσουμε πιο καλά, πιο θετικά, πιο ευχάριστα;

1.      Η ανθρώπινη συναναστροφή: Oι άνθρωποι γύρω μας, όσοι μας αγαπούν κι όσοι εμείς αγαπάμε, είναι ένα στήριγμα. Το γέλιο τους, η καλοσύνη τους, η καλημέρα τους. Ξεκινήστε με μια ζεστή καλημέρα στο/στην σύντροφο σας, στο παιδί σας, στον συνάδελφο σας…

2.      Οργανώστε τον χρόνο σας σύμφωνα με τις δυνατότητες σας. Μην αναβάλλετε για αύριο αυτό που μπορείτε να κάνετε σήμερα (έτσι και αλλιώς μπροστά σας θα το βρείτε!) αλλά και μην διστάσετε να μεταθέσετε για αύριο αυτό που δεν προλαβαίνετε να το τελειώσετε σήμερα… Με λίγα λόγια μην πιέζεστε εσείς πιέζοντας τον χρόνο σας!

6+1 πράγματα που αλλάζουν στις σχέσεις μας μετά τα 30

saergftaqrgtaserwgtarfg.jpg
Ωραία τα ξενύχτια με τις φίλες σου, τα ατέλειωτα πάρτι και τα one night stand, αλλά όσο μεγαλώνουμε (ναι, δυστυχώς συμβαίνει και αυτό), υπάρχουν κάποια πράγματα που αλλάζουν μέσα μας.
Μπορεί πράγματα που έκανες στα 25, στα 29 και 30, να μην σε ευχαριστούν.
Αυτό συμβαίνει φυσικά και με τις ερωτικές σου σχέσεις, οι οποίες, όπως είναι αναμενόμενο, έχουν αλλάξει.
Ποια είναι αυτά; Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα και δες αν συμφωνείς!
1. Δεν έχεις πια την ίδια όρεξη και ενέργεια να βγεις σε κάποιο bar και να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους. Εκτός, εάν ένα hot αγόρι είναι ήδη έξω από το σπίτι σου.
2. Ακόμη και εάν τα καταφέρεις και βγεις σε αυτό το bar, θα έχεις γυρίσει σπίτι, πάνω στην ώρα για να κατεβάσεις το καινούργιο επεισόδιο του Game of Thrones. Όσο οι άλλοι πίνουν και χορεύουν εσύ έχεις ήδη δει κάποιον τραγικό θάνατο στην σειρά...

Αναβλητικότητα και αϋπνία πάνε… μαζί!


djyjuhdtyujdxr5t7uijkdc_t67.jpg
Οι άνθρωποι που συνεχώς αναβάλλουν αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι πιθανότερο να πάσχουν από αϋπνία, σύμφωνα με μια νέα ισραηλινή επιστημονική έρευνα.
Είναι η πρώτη μελέτη που συνδέει άμεσα την αναβλητικότητα με την αϋπνία, αν και δεν αποδεικνύει ότι η πρώτη προκαλεί τη δεύτερη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την ειδική σε θέματα ύπνου Ιλάνα Χέαρστον του Ακαδημαϊκού Κολλεγίου του Τελ Αβίβ και του Τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ψυχολογίας «Personality and Individual Differences», ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 600 ανθρώπους, συσχετίζοντας τον βαθμό αναβλητικότητας που διέκρινε τον καθένα, με τα τυχόν προβλήματα ύπνου του.

Διαπιστώθηκε ότι όσο πιο αναβλητικός είναι κανείς, τόσο πιθανότερο είναι να μην κοιμάται καλά. Οι λεγόμενοι «πρωινοί τύποι», που πάνε νωρίς στο κρεβάτι και ξυπνάνε νωρίς, είναι λιγότερο αναβλητικοί και έχουν μικρότερη αϋπνία, σε σχέση με τους «βραδινούς τύπους», που πέφτουν αργά στο κρεβάτι και επίσης ξυπνάνε πιο αργά.

Ένα παιδί που δεν το αποδέχθηκαν, τρέχει μια ζωή προκειμένου να φτάσει κάπου

«Είναι εύκολο να γίνεις γονιός, αλλά είναι δύσκολο να είσαι γονιός». Σ’ αυτή τη φράση ο Βίλχελμ Μπους εσωκλείει σύντομα και περιεκτικά τη δυσκολία – κι ό,τι αυτή προϋποθέτει ή συνεπάγεται- του να είναι κανείς όχι τέλειος, αλλά ένας αρκούντως καλός γονιός.


Εξάλλου τέλειοι γονείς δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν και τέλεια παιδιά, κι αυτό είναι κάτι, που χρειάζεται να κρατάμε καλά στο νου μας.
Όταν κάποιος γίνεται γονιός, τότε είναι η στιγμή που έρχεται στην επιφάνεια το δικό του εσωτερικό παιδί, των δικών του παιδικών χρόνων, έρχεται ξανά σε επαφή με το παρελθόν του, με τα τραύματά του. Και μπορεί είτε να υποκύψει σ’ αυτά και να τα αναπαράγει, διαιωνίζοντας με τη σειρά του αυτό το φαύλο κύκλο γενεών, είτε μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με τις πληγές του, σπάζοντας τον κύκλο.
Όποια κι αν είναι η επιλογή του, οι συνέπειες είναι αναπόφευκτες και αντίστοιχες της απόφασής του. Ο πρώτος δρόμος είναι σίγουρα ο πιο εύκολος, αλλά εξίσου σίγουρα είναι και ο πιο επικίνδυνος και επώδυνος για το παιδί μπροστά του.

Αρωματικό χώρου με μέντα!



Αυτό το αναζωογονητικό σπρέι μέντας έχει υπονοούμενα εσπεριδοειδών. Απλά ανακινήστε καλά πριν από τη χρήση του και χρησιμοποιήστε το ως αρωματικό σπρέι χώρου.
Θα χρειαστείτε
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας νερό από λουλούδι πορτοκαλιού
Τι πρέπει να κάνετε

Οι ‘Ελληνες που συμμετείχαν στον Πρώτο Περίπλου της Γης.


Στις 20 Σεπτεμβρίου του 1519, ο Πορτογάλος θαλασσοπόρος Φερδινάνδος Μαγγελάνος, για λογαριασμό των Ισπανών, αναχωρεί από το Σανλούκαρ της Ισπανίας με σκοπό να ανακαλύψει το θαλάσσιο πέρασμα νότια της Αμερικανικής ηπείρου και να φτάσει στα Νησιά των Μπαχαρικών. Ο Στόλος του απαρτιζόταν από πέντε πλοία και διακόσιους τριάντα εφτά άνδρες. Τα πλοία ήταν το Τρινιδάδ ως ναυαρχίδα της αποστολής, το Σαν Αντόνιο, το Κονσεπσιόν, το Σαντιάγο και το Βικτόρια. Ο Μαγγελάνος, μετά από ένα μακρύ ταξίδι, κατάφερε να φτάσει στις Φιλιππίνες, στις 17 Μαρτίου του 1521 ανακαλύπτοντας τον πορθμό που σήμερα φέρει το όνομα του και διασχίζοντας τον Ειρηνικό Ωκεανό. Στις 27 Απριλίου όμως, σκοτώθηκε στο νησί Μανκτάν κατά την διάρκεια μιας μάχης με τους ιθαγενείς. Αναλαμβάνοντας την ηγεσία της αποστολής ο Χουάν Σεμπαστιάν Ελκάνο, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ισπανία συνεχίζοντας δυτικά, πλέοντας μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας καθώς η διαδρομή ήταν πιο κοντινή και πιο γνώριμη, προκύπτοντας έτσι ο πρώτος περίπλους της Γης.

  Από τα πέντε πλοία του στόλου, επέστρεψε στην Ισπανία, μόλις ένα. Το πλοίο Σαντιάγο ναυάγησε όταν ο στόλος είχε φτάσει στις ακτές της Αργεντινής. Το πλοίο Σαν Αντόνιο λιποτάκτησε κατά την διέλευση του Πορθμού του Μαγγελάνου και επέστρεψε στην Ισπανία. Ο Μαγγελάνος διέπλευσε τον Ειρηνικό Ωκεανό με τα πλοία Τρινιδάδ, Κονσεπσιόν και Βικτόρια. Αφού ο Μαγγελάνος και μεγάλο μέρος των ανδρών της αποστολής είχαν σκοτωθεί στις Φιλιππίνες, το Κονσεπσίον κάηκε υπό την εντολή του Ελκάνο καθώς οι εναπομείναντες άνδρες δεν επαρκούσαν για να στελεχώσουν τρία πλοία και έτσι μοιράστηκαν στα υπόλοιπα δύο. Στο πλοίο Τρινιδάδ, έχοντας υπερφορτωθεί με μπαχαρικά στης Μολούκες, κατά την αναχώρηση του δημιουργήθηκε ρήγμα στα ύφαλα και ο Ελκάνο έδωσε εντολή να προσαράξει για να μην βυθιστεί και χαθεί το φορτίο. Καθώς στο Βικτόρια - λόγω του ότι ήταν φορτωμένο με μπαχαρικά - δεν υπήρχε η δυνατότητα να επιβιβαστούν επιπλέον άνδρες, αναχώρησε για την Ισπανία και το πλήρωμα του Τρινιδάδ έμεινε πίσω για μία ύστατη προσπάθεια να επισκευάσει το πλοίο. Το πλοίο τελικά επισκευάστηκε και αναχώρησε για την Ισπανία αλλά σύντομα αιχμαλωτίστηκε από τον Πορτογαλικό Στόλο. Το Βικτόρια, ήταν το μόνο πλοίο που κατάφερε να επιστρέψει στην Ισπανία μετά από σχεδόν τρία χρόνια (στις 6 Σεπτεμβρίου του 1522) έχοντας γίνει και το πρώτο πλοίο που πραγματοποίησε τον περίπλου της Γης με μόλις δεκαοχτώ άνδρες από τους διακόσιους τριάντα εφτά.

Ακούγοντας αποκρυφιστικά


Η εσωτερική φωνή λέγεται εσωτερική γιατί είναι εσωτερική, είναι από το μέσα σου, δεν είναι όπως οι άλλες οι ακοές φυσικές και μεταφυσικές, η εσωτερική φωνή είναι η φωνή από το Θεό που κουβαλά μέσα της η ανθρώπινη ψυχή , αυτή η φωνή δεν θέλει να επιβάλει απλά, μιλά σοφά, καθοδηγητικά, λιτά και λίγο λακωνικά και αυτό που είναι να πει το λέει μια φορά(συνηθως). Όλοι μας την έχουμε ακούσει έστω και λίγο π.χ. μη πας από αυτόν τον δρόμο, αυτό που θες να αγοράσεις είναι σε εκείνο το σημείο, μην κάνεις αυτή την κίνηση, μη φερθείς έτσι, σήμερα με το φαγητό θα γίνει κάτι και θα πληγωθεί αυτός πες του αυτή την κουβέντα θα του δώσει δύναμη. Όσο δίνουμε δύναμη και σημασία σε αυτή την φωνή τόσο πιο συχνή και δυνατή και καθοδηγητική είναι. Αυτή η φωνή είναι ο Θεός που φέρει μέσα του ο άνθρωπος. Θεός και άνθρωπος σε κάποιο βαθύτερο επίπεδο είναι σαν δύο όμοιες εικόνες, όταν ο άνθρωπος εκπαιδευτεί πως να ακούει την φωνή του πνεύματος του θα μπορεί να ακούσει και του Θεού. Σκοπός του άρθρου είναι να επεξηγήσει και δείξει πως γίνεται εφικτό και πως μέσω αυτού να καθοδηγείτε σε γνώσεις, εμπνεύσεις, και προτροπές που ανοίγουν δρόμους σε διεξόδους της ζωής.


Υπάρχουν θα λέγαμε 4 είδη ακοής, είναι η κανονική, ή ραδιοαισθησιο-ακοή, η διακοή, και τέταρτη η ακοή της εσωτερικής φωνής. Το δεύτερο είδος ακοής είναι όταν ακούμε φωνές, λέξεις ή ακόμα και ομιλίες ή το όνομά μας σε ένα χώρο ενώ δεν υπάρχει άνθρωπος, αυτό γίνεται γιατί σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, γινόμαστε ψυχικοί έχουμε την ικανότητα να ακούμε πράγματα που ειπώθηκαν στο παρελθόν, γιατί ότι γίνεται αποθηκεύεται στον αιθέρα (όχι αέρα), υπάρχουν άνθρωποι που πιάνουν ένα αντικείμενο και αρχίζουν νοητικός και βλέπουν σε μορφή νοητικών εικόνων ποιοι άγγιξαν αυτό το αντικείμενο πως ήταν αυτοί οι άνθρωποι, ε κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τον ήχο, όχι την εικόνα. Το τρίτο είδος ακοής είναι να ακούει κάποιος πράγματα από την 4η διάσταση, δηλαδή από τον κόσμο των πνευμάτων, πως κάποιος διορατικός βλέπει παραπάνω πράγματα που μας περιβάλουν, ε το ίδιο αλλά με ακοή, συνήθως το έχουν αυτό μέντιουμ ή χαρισματικοί άνθρωποι οι οποίοι όταν δεν ξέρουν τι είναι ούτε πως να το διαχειριστούν καταλήγουν με φάρμακα για να ηρεμήσουν να γίνουν normal ή επίσης αδίκως να καταλήξουν στο τρελάδικο από τις φωνές και ομιλίες που ακούν.
  Το τέταρτο είδος ακοής είναι να ακούμε την εσωτερική μας φωνή, τη φωνή του πνεύματος μας. Μια χοντροκομμένη περιγραφή:  τo πνεύμα (εικόνα Θεού) μας έχει ενδυθεί ψυχή, η ψυχή είναι ένα σύνολο αιθέριων σωμάτων όπως το αιθερικό και αστρικό, θα έχουμε ακούσει για μεταθανάτιες εμπειρίες, αυτοί οι άνθρωποι έζησαν για λίγο χωρίς το φυσικό τους σώμα, έζησαν ως ψυχές, η ψυχή λοιπόν έχει ενδυθεί ένα σώμα το φυσικό-υλικό σώμα.


 Ο φυσικός μας εγκέφαλος έχει έναν πνευματικό μηχανισμό που διαπερνά και την ψυχή και συνδέεται με τον ανώτερο εαυτό, αλλιώς πνεύμα (εικόνα-ουσία Θεού) που είναι και το αθάνατο μέρος μας και είναι ουσία Θεού γι αυτό και είμαστε αθάνατοι όπως ο Θεός. Αυτή η σύνδεση πάει ως εξής: ξεκινάει από τον φυσικό εγκέφαλο διαπερνά την ψυχή και φτάνει μέχρι το πνεύμα του ανθρώπου τον πραγματικό εαυτό και από εκεί στον Θεό, αυτή η σύνδεση είναι ο δρόμος-συρμός της εσωτερικής φωνής. 

Με την αποδοχή της εσωτερικής φωνής και τις εξασκήσεις που αναφέρονται ο άνθρωπος σιγά σιγά θα είναι σε θέση να κινείται σωστά ή γρήγορα προς τον στόχο που θέλει είτε είναι κάτι πολύ απλό, όπως η αναζήτηση ενός ωραίου και φθηνού ρούχου, μέχρι και στις πιο μεγαλειώδεις αναζητήσεις του ή στόχους του ή να βρίσκει λύσεις στα πιο άλυτα θέματα ή πως να επιβιώσει πως να βρίσκει γνώσεις, και μπορεί να φτάσει στο απόλυτο επίπεδο ακόμα και την φωνή της Αγίας τριάδας να ακούσει. 

Σκεπτόμενοι αποκρυφιστικά



Μετά την αναζήτησή μας προς το Θεό και την σωτηρία της ψυχής, το αμέσως πιο σημαντικό όλων των πραγμάτων που υπάρχουν στο σύμπαν είναι η ανακάλυψη και κατανόηση της δύναμης της σκέψης σε βάθος, όχι επιφανειακά. H ανάρτηση έχει τρία μέρη.
  Το πρώτο μέρος που επεξηγεί μια χρήσιμη θεωρία που είναι οι βάσεις και οι απαντήσεις για πολλά πράγματα και πιθανά ερωτήματα γύρω από την ηθική και σκέψη σε συνάρτηση με την ζωή και τα συμβάντα της.
  Το δεύτερο μέρος που είναι και το πιο μεγάλο επεξηγείται λίγο η απόκρυφη υπόσταση του ανθρώπου που αφορά την νόηση του, και κατανοώντας αυτή τη γνώση μπορούν να κατανοηθούν σε βάθος οι ασκήσεις που ακολουθούν  και μετά τις ασκήσεις ακολουθεί μια πιο εκτενεί θεωρεία γύρω από την απόκρυφη υπόσταση του ανθρώπου που αφορά την νόηση του. Οι ασκήσεις αποσκοπούν στο πως να αναπτυχτεί σε υπερφυσικό βαθμό η νόηση με βάση τα σημερινά δεδομένα.
  Το τρίτο μέρος αναφέρεται στις σκεπτομορφές και την δημιουργία τους, πράξη και θεωρία, επίσης ενδεικτικές πρακτικές πληροφορίες πως θα μπορούσε κάποιος να δει με τα μάτια του σκεπτομορφές.
           Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται να ξέρουν τη δύναμη της σκέψης τους, το δυναμικό που έχει ως άνθρωπος, δύναμη που έτσι και αλλιώς χρησιμοποιεί. Γνώσεις που όταν κατανοηθούν και δουλευτούν  θα μπορεί με αυτοπεποίθηση να προχωρεί και να κατακτά με έξυπνους τρόπους τεράστιους προσωπικούς στόχους. Η ανάρτηση είναι αρκετά εκτενής, είναι όσο το δυνατόν πιο απλουστευμένη, δεν είναι ένα άρθρο που θα "ξεφυλιστεί" στα γρήγορα, είναι ένα σοβαρό περιεκτικό αρχείο μελέτης που αποσκοπεί να οδηγήσει και να δείξει στον άνθρωπο το δυναμικό που έχει η νόησή του υπό το πρίσμα της ηθικής και της μεταφυσικής όπου τα νερά αυτά παραμένουν θολά ενώ έχουν θησαυρούς. Είναι η συνέχεια της ανάρτησης  
Οραματίζοντας αποκρυφιστικά
 Η ανάρτηση αυτή θα ήταν τρις μεγάλες αλλά είναι προτιμότερο-βολικό να είναι όλα σε μια.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΡΟΣ 1
Κάθε σκέψη είναι ένας ηλεκτρομαγνητικός παλμός και ταυτόχρονα δονεί τον αιθέρα, ο όποιος βρίσκεται παντού και δημιουργείται ένας αιθέριος κόκκος, τι αξία και δύναμη έχει ένας κόκκος; μικρή ως ασήμαντη, τι δύναμη έχουν όμως χιλιάδες κόκκοι; τεράστια και καθοριστική για την ζωή μας, ο άνθρωπος κάνει τη μέρα πάνω από 20.000 σκέψεις, οι όμοιοι κόκκοι ενώνονται και δημιουργούνται πιο μεγάλοι. Όλοι αυτοί οι κόκκοι, ο καθένας τους είναι ένας αόρατος υπηρέτης, ένα αιθέριο μικρό ρομπότ που προσπαθεί να πραγματοποιήσει τη σκέψη, γιατί αυτή η σκέψη είναι σκοπός ζωής για αυτό τον κόκκο, δεν είναι κάποια παραβολή, είναι κυριολεκτικά αυτά και θα κατανοηθούν όταν διαβαστεί προσεκτικά η ανάρτηση καθώς και ένα μακροπρόθεσμο πείραμα να τα δει με τα φυσικά μάτια του κάποιος. Η σκέψη είναι η ενέργεια που τείνει να γίνεται αιθέρια ύλη και να ασκεί επιρροές στα αιθέρια στρώματα του κόσμου σαν μαριονέτα κινώντας κινητήριες δυνάμεις του κόσμου να κινητοποιούν πράγματα βάσει της σκέψης! αυτές οι κινητήριες δυνάμεις βλέπουν τις σκέψεις σαν προσχέδια, σαν συνταγή, σαν οδηγίες τι να προκαλέσουν. Ένα πείραμα απλό, μπορεί κάποιος επίτηδες να κάνει και να έχει και να διατηρεί άσχημες σκέψεις, ότι τον έκλεψαν, η γυναίκα του τον απατά, ότι θα μπει φυλακή, ότι θα προκαλέσει τροχαίο, γενικά μόνο άσχημες σκέψεις συνεχώς για 10 μέρες και θα παρατηρηθεί ότι ξαφνικά θα συμβαίνουν δυστυχήματα και κακοτυχίες από απλές ως πολύ σοβαρές(πιθανόν) και επιζήμιες καταστροφές.
*Ο Conor Mcgregor πρωταθλητής στο UFC έλεγε σε μια συνέντευξη του: το σκεπτόμουν, το ονειρευόμουν τόσο πολύ, τόσο καθαρά, τόσο ακριβές, τόσο συχνά, αποτέλεσμα άρχισε να παίρνει νίκες και να παλεύει καλύτερα.
*Ο Jim Carrey έλεγε το 1987 σε μια συνέντευξη: οραματίζομαι πράγματα που έρχονται σε έμενα, πράγματα που θέλω να έχω και τώρα δεν έχω τίποτα από αυτά, με κάνει να νιώθω καλύτερα, νιώθω πως είμαι πλούσιος. Μετά από 4 χρόνια του κάνουν προτάσεις για ταινίες που έγιναν επιτυχίες όπως η Μάσκα και η επιτυχημένη κωμωδία dumb and dumber και παίρνει 10 εκατομμύρια και αρχίζει να γίνεται ένας ακριβοπληρωμένος ηθοποιός. Να σημειωθεί πως μετά από περίπου 10 χρόνια , είπε: εύχομαι όλοι να γίνουν διάσημοι και πλούσιοι για να δουν ότι αυτό είναι ένα τίποτα.
    Όλα ξεκινούν πως επιλέγεις να σκέπτεσαι, για άλλους εύκολο γιατί είναι θετικοί, για άλλους δύσκολο που είναι ματαιόδοξοι, σε οποιαδήποτε περίπτωση έλκεις αυτό που νιώθεις, αυτό που φοβάσαι, αυτό που είσαι, την κοσμοθεωρία σου, κάθε φόβος είναι έλξη κάθε επιθυμία είναι έλξη. 

Πλάνο: Η μοναδική στρατηγική που μπορεί να μεταμορφώσει τα όνειρα σου σε πραγματικότητα

Ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής που μπορεί κάποιος να μάθει είναι ότι πριν δημιουργήσει οτιδήποτε, θα πρέπει να σχεδιάσει και να έχει διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή ένα βασικό πλάνο.
plan
Ο κανόνας του μαραγκού είναι, «πέντε μέτρα και μία κόβε».  Αν χτίζεις μια επιχείρηση και θέλεις να πετύχει θα πρέπει να ορίσεις με σαφήνεια τι προσπαθείς να κατορθώσεις.  Αν θέλεις να αναθρέψεις υπεύθυνα και αυτοπειθαρχημένα παιδιά θα πρέπει να έχεις ξεκάθαρα αυτόν τον τελικό αυτό στόχο στο μυαλό σου καθώς αλληλεπιδράς μαζί τους σε καθημερινή βάση. Δεν γίνεται να τους συμπεριφέρεσαι με τρόπο που να υπονομεύει την αυτοπειθαρχία ή την αυτοεκτίμηση τους.
Πριν αναχωρήσεις για ένα ταξίδι καθορίζεις τον προορισμό σου και σχεδιάζεις την διαδρομή πρώτα στο μυαλό σου.
Μια διάλεξη δημιουργείται πρώτα στο μυαλό και μετά εκφωνείται.
Για να είναι, όμως, το βασικό σου πλάνο αποτελεσματικό θα πρέπει να είναι ρεαλιστικό και ευέλικτο. Θα πρέπει να είναι ρεαλιστικό όσον αφορά τους πόρους και τις δυνατότητες και θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να τροποποιηθεί ή και να αλλάξει ριζικά όταν διάφορες περιστάσεις το υπαγορεύουν. Φτιάξε ένα φοβερό βασικό πλάνο και να ξέρεις ότι έχεις κάνει το πρώτο και βασικότερο βήμα για να δημιουργήσεις θαύματα.

Ο δημιουργός αποζητά συντρόφους, όχι πτώματα ή βοσκούς, ή πιστούς.


"Έναφωςγεννήθηκε μέσα μου: έχω ανάγκη από συντρόφους,ζωντανούςκι όχι νεκρούς συντρόφους και πτώματα, που να τους κουβαλώ μαζί μου, όπου μ' αρέσει.
Αλλά χρειάζομαι
ζωντανούς συντρόφουςπου να μ' ακολουθούν επειδή θέλουν ν' ακολουθήσουν τον εαυτό τους, -και που να θέλουν να πάνε όπου θέλω εγώ.
Ένα φως άστραψε μέσα μου: ο Ζαρατούστρας
δε θα μιλά πια στους ανθρώπους μα σε συντρόφους!Ο Ζαρατούστρας δεν θα γίνει κανένας βοσκός ή το σκυλί καποιανού κοπαδιού!Για να προσελκύσω πολλούς μακριά απ' το κοπάδι, γι' αυτό το λόγο έχω έρθει.Οι άνθρωποι και το κοπάδι θα θυμώσουν μαζί μου: οι βοσκοί θα λένε ότι ο Ζαρατούστρας είναι ληστής.Εγώ τους λέω βοσκούς, μα αυτοί λένε πως είναι οι καλοί κι οι δίκαιοι.Εγώ τους λέω βοσκούς: μα αυτοί λένε πως είναι οι πιστοί της αληθινής πίστης.
Για δες τους καλούς και τους δίκαιους! Ποιον μισούν το πιο πολύ;
Αυτόν που συντρίβει τις δέλτους των αξιών τους, αυτόν που σπάζει, που συντρίβει το νόμο, -μα που είναι δημιουργός.

Η ελευθερία αρμόζει σε τίμιους ανθρώπους

Τα ατομικά δικαιώματα δε δημιουργήθηκαν για να προστατέψουν εγκληματίες, αλλά για να φέρουν ελευθερία στους τίμιους ανθρώπους. Σ’ αυτά τα δικαιώματα έσπευσαν, στη συνέχεια, ν’ αναζητήσουν προστασία εκείνοι που χρειάζονταν «ελευθερία» και «ατομική ανεξαρτησία» για να καλύψουν τις ύποπτες δραστηριότητές τους.
honesty
Η ελευθερία αρμόζει σε τίμιους ανθρώπους. Αν ένας άνθρωπος δεν είναι τίμιος, δεν μπορεί να είναι ελεύθερος – στήνει ο ίδιος παγίδα στον εαυτό του. Από τη στιγμή που οι πράξεις του δεν μπορούν να αποκαλυφθούν, είναι φυλακισμένος· πρέπει να αποφεύγει τους συντρόφους του και είναι σκλάβος της δικής του συνείδησης. Για ν’ αποκτήσει το άτομο την όποια ελευθερία, πρέπει πρώτα να τη δικαιούται.
Όταν προστατεύουμε τους ανέντιμους ανθρώπους, τους καταδικάζουμε στην κόλαση που δημιούργησαν μόνοι τους. Κάνοντας τα «ατομικά δικαιώματα» συνώνυμο της «προστασίας του εγκληματία» βοηθάμε να επέλθει ένα καθεστώς σκλαβιάς για όλους· γιατί, όπου γίνεται κατάχρηση της «ατομικής ανεξαρτησίας», τα όρια της υπομονής κάποια στιγμή εξαντλούνται, και, τελικά, μας παίρνει όλους η μπάλα. Οι ποινικοί νόμοι, στο σύνολό τους, απευθύνονται στα λίγα εκείνα άτομα που παραστρατίζουν. Δυστυχώς, τέτοιοι νόμοι πλήττουν επίσης και περιορίζουν κι εκείνους που δεν παραστρατίζουν. Αν όλοι ήταν τίμιοι, δε θα υπήρχε η απειλή της πειθαρχικής ποινής.
Το ανέντιμο άτομο έχει μόνο μια διέξοδο – ν’ αναγνωρίσει τις δικές του ευθύνες απέναντι στην κοινωνία και ν’ αποκαταστήσει την επικοινωνία του με το συνάνθρωπό του, την οικογένειά του και τον κόσμο γενικότερα. Με το να επικαλείται τα «ατομικά δικαιώματα» για να προστατευτεί από μια εξέταση των πράξεών του, υπονομεύει το μέλλον της ατομικής ελευθερίας, μια και ο ίδιος δεν είναι ελεύθερος. Ωστόσο, επηρεάζει άλλους, τίμιους ανθρώπους, χρησιμοποιώντας το δικό τους δικαίωμα για ελευθερία προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα