Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Η γέννηση του Ιησού σε φάτνη σπηλαίου, οι γεννήσεις του Διός, του Απόλλωνος, του Διονύσου εντός φάτνης σπηλαίου και πολλών άλλων αρχαίων θεών του Όμηρου Ερμίδη



Χριστιανική ιστορία

  Η Γέννηση του Ιησού Χριστού εγέννετο εις σπήλαιο ή φάτνη της Βηθλεέμ. Όπου Βηθλεέμ σημαίνει «Οίκος του Άρτου, εκεί υπήρχε πανάρχαιος ναός του
Αδώνιδος και οποίος λειτουργούσε ακόμη και την εποχή των Αντωνίνων, δηλαδή μέχρι τον 2ο μ.Χ. αιώνα.

Ελληνική προϊστορία

  Ο Πατέρας των Θεών Ζεύς είχε γεννηθεί εις ένα σπήλαιο [Ιδαίον άντρον] εις το όρος Ίδη, της Κρήτης. Ο Κιθαιρώνιος Ζεύς εις τον Κιθαιρώνα εντός σπηλαίου, ο Θεός Απόλλων, ο Διόνυσος Αγρεύς, ο Διόνυσος Ζαγρεύς, ο Νυκτέλιος Διόνυσος εις τα όρη τις Ελευσίνος εντός σπηλαίου  όπως και πολλοί άλλοι Θεοί του Ελληνικού Πανθέου.

Παράδοξα γεγονότα της Αρχαίας Ελλάδας που δεν αποδέχτηκε ποτέ η Ιστορία


Πανάρχαιοι θρύλοι που διασώθηκαν για χιλιάδες χρόνια στόμα με στόμα ,  κρυμμένοι στα βάθη των αιώνων και γεγονότα που η ιστορία αρνήθηκε να καταγράψει ως ιστορικά. Μπορεί η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα να κωφεύει, αλλά δεν αργεί ο καιρός που οι ιστορικοί θα αναγκαστούν να δεχτούν την αρχαία υπερτεχνολογία του απώτατου παρελθόντος! 

Πρώτο παράδοξο

Ο Άβαρης πάνω σε χρυσό μαγικό βέλος ταξίδευε από τόπο σε τόπο
Θαυματοποιός, μάγος και ιατρός της αρχαιότητος, υιός του Σεύθου. Ήτο ιερέας του Απόλλωνος, ο οποίος τον είχε καταστήσει ικανό να κάνει θαύματα και να ταξιδεύει από τόπο σε τόπο διασχίζοντας τον αέρα πάνω σε χρυσό μαγικό βέλος, όπως μας αναφέρει ο Ηρόδοτος.

  
Ο Άβαρης σαν ιππέας έκαμε ταξίδια στους αιθέρες. Μετά από εντολή του Απόλλωνος, έκανε το γύρω της γης χωρίς να λάβει καμμία τροφή σε όλο το διάστημα της περιφοράς, δηλαδή του γύρου της γης. Όταν ήλθε στην Ελλάδα θεράπευσε ασθενείς, δίδαξε την ιατρική επιστήμη, καθάρισε συνειδήσεις, έσωσε ψυχές, κατέπληξε τον κόσμο με τα υπερφυσικά έργα του και τις προφητείες του. 
Σε αυτόν αναφέρονται ο Πλάτωνας στο έργο του «Χαρμίδης», ο Μένδης της Αιγύπτου στο έργο του «Φυσικά», ο Ηρακλείδης ο Ποντικός (από την Ηράκλεια του Πόντου) και πολλοί άλλοι.
Ο Ηρόδοτος στο 4ο βιβλίο του γράφει πολλές λεπτομέρειες για την ζωή του Άβαρη. Στην αρχαιότητα κυκλοφορούσαν πολλά αποκρυφιστικά βιβλία, τα οποία αποδίδοντο στον Άβαρη, όπως τα Σκυθικά μυθεύματα και μια Θεογονία σε πεζό λόγο.


Δεύτερο παράδοξο

Οι χρυσοί και ασημένιοι αθάνατοι πανίσχυροι μηχανικοί σκύλοι του βασιλέως Αλκίνοου.
Οι Θεοί ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τον βασιλιά Αλκίνοο και μέσω της τέχνης του Ηφαίστου του χάρισαν χρυσούς και ασημένιους αθάνατους και πανίσχυρους μηχανικούς σκύλους για την προστασία του παλατιού του.


Τρίτο παράδοξο

Οι χρυσές θεραπαινίδες του Ηφαίστου εις τον Όλυμπο για τους Θεούς και τον ίδιο
Ο Ήφαιστος αν και τυπικά ήταν παντρεμένος με την Αφροδίτη αισθάνετο πολύ μοναξιά και αναγκάστηκε να φτιάξει μερικές χρυσές γυναίκες - θεραπαινίδες να τον βοηθάνε στο εργαστήριο, να τον στηρίζουν για να περπατάει καλύτερα, αλλά και για να έχει κάποιον να μιλάει.
Επίσης είχε κατασκευάσει για τους θεούς, κοπέλλες σαν τα «κρύα τα νερά», όμως ήτο από χρυσό, και είχαν ένα πλεονέκτημα, δεν μιλούσαν.
Αλλά ότι ήθελαν οι θεοί το έκαμαν, δηλαδή φέρε μου, νέκταρ, έφερνε νέκταρ. Φέρε μου αμβροσία, έφερνε αμβροσία, ότι τις ζητούσαν έκαναν.
Δηλαδή «υπηρέτριες» του Ολύμπου, όπου δεν ήσαν άνθρωποι, χρυσές, δηλαδή άψυχα όντα. Μήπως ρομπότ ; πράγμα που κατά τον Isaac Asimov αποτελεί την πρώτη αναφορά σε ρομπότ. [άρθρα & Σκέψεις- Γιώργος Εχέδωρος - http://www.elikoncc.info/?p=5140 ] 
Επίσης ο Ήφαιστος είχε κατασκευάσει για τους θεούς κάτι σαν μικρά τραπεζάκια, που κάθε ένα είχε αυτό που ήθελε ο κάθε θεός, και τα οποία εκινούντο μόνα τους, και τα ονόμαζον αυτόματον. 

"Ποιοι κατοικούν στο Κέντρο της Γης; - Στρατιωτικό ημερολόγιο του Ναύαρχου Βερν(1947)" (Βίντεο, εικόνες)


Η Γη πέρα από τους πόλους
Μνημείο "τέχνης" στο Βατικανό!!
Η πτήση εξερεύνησης πάνω από το Βόρειο Πόλο (Η κοίλη Γη, το μυστικό μου ημερολόγιο) Πρέπει να γράψω αυτό το ημερολόγιο με μυστικότητα και αφάνεια. Αφορά την Αρκτική μου πτήση από 19/2 του 1947.
Έρχεται μια στιγμή που η ορθολογικότητα των ανδρών ωχριά και πρέπει κανείς να αποδεχθεί το αναπόφευκτο της αλήθειας. Δεν είμαι σε θέση να αποκαλύψω τα ακόλουθα έγγραφα σε αυτό το γράψιμο….ίσως ποτέ δεν πρέπει να δουν το φως του δημόσιου ελέγχου αλλά πρέπει να κάνω το καθήκον μου εδώ ώστε όλοι να το διαβάσουν μία ημέρα. Σε έναν κόσμο της απληστίας και της εκμετάλλευσης ορισμένων κατά της ανθρωπότητας δεν μπορεί πλέον να κατασταλεί η αλήθεια.



Αρχείο καταγραφής πτήσης: Βάση Αρκτικής 19/02/1947
06:00 ώρες – όλες οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί για την πτήση μας προς βορρά και είμαστε αερομεταφερόμενοι με γεμάτη δεξαμενή καυσίμου σε 0610 ώρες
06:20 ώρες – το μίγμα καυσίμου για την δεξιά μηχανή δείχνει πολύ πλούσιο, η προσαρμογή έγινε και ο κινητήρας λειτουργεί ομαλά
07:30 ώρες – Έλεγχος ραδιοεπικοινωνίας με την κατασκήνωση της βάσης. Όλα είναι καλά και τα ραδιοφωνικά σήματα φυσιολογικά
07:40 ώρες – μικρή διαρροή πετρελαίου στη δεξιά μηχανή, η ένδειξη πίεσης λαδιού δείχνει φυσιολογική όμως
08:00 ώρες – ελαφρές αναταράξεις σημειώνονται από την ανατολική κατεύθυνση σε υψόμετρο 2321 μέτρα, διόρθωση 1700 πόδια χωρίς περαιτέρω αναταράξεις αλλά με ούριο άνεμο να αυξάνεται, μικρή προσαρμογή στους χειρισμούς ελέγχου, το αεροσκάφος αποδίδει πολύ καλά τώρα

Ἐλευθερία ἀναζητοῦμε;

Ἐλευθερία ἀναζητοῦμε;Ἐλευθερία δὲν σημαίνει ἀσυδοσία.
Ἐλευθερία δὲν σημαίνει οἰκονομικὴ εὐμάρεια.
Ἐλευθερία δὲν σημαίνει συμβιβασμοί.
Ἐλευθερία δὲν σημαίνει ἀνοχὴ στὴν προπαγάνδα.

Ἐλευθερία δὲν σημαίνει κομματισμός.
Ἐλευθερία δὲν σημαίνει προσωπικὸ βόλεμα.
Ἐλευθερία δὲν σημαίνει δικαίωμα στὸν καταναλωτισμό.
Ἐλευθερία δὲν σημαίνει ἀνοχὲς καὶ ἐκπτώσεις.
Ἐλευθερία δὲν σημαίνει ἅπλωμα καὶ σκόρπισμα.
Ἐλευθερία δὲν σημαίνει συγκεντρωτισμὸς ἀγαθῶν.
Ἐλευθερία δὲν σημαίνει ἀποποίησις εὐθυνῶν, χάριν τῆς δημοκρατίας
Ἐλευθερία δὲν σημαίνει καταστοφικότης.
Ἐλευθερία δὲν σημαίνει φυγή.
Ἐλευθερία δὲν σημαίνει ἀποκοπὴ ἐκ τοῦ συνόλου.
Ἐλευθερία δὲν σημαίνει «κάνω ὅ,τι μοῦ γουστάρει»….
Ἐλευθερία σημαίνει αὐτογνωσία.
Ἐλευθερία σημαίνει ἐπικοινωνία καὶ  τελικῶς κοινωνία.
Ἐλευθερία σημαίνει ταὐτότης.
Ἐλευθερία σημαίνει μνήμη.
Ἐλευθερία σημαίνει εὐθύνη.
Ἐλευθερία σημαίνει συλλογικότης.
Ἐλευθερία σημαίνει ἑτοιμότης.
Ἐλευθερία σημαίνει μαχητικότης.
Ἐλευθερία σημαίνει διερεύνησις.
Ἐλευθερία σημαίνει ἀφοσίωσις.
Ἐλευθερία σημαίνει ἰδανικά.
Ἐλευθερία σημαίνει σκοπός.
Ἐλευθερία σημαίνει ἀλήθεια.
Ἐλευθερία σημαίνει θυσία.
Ἐλευθερία σημαίνει αὐταπάρνησις.
Δύσκολα πράγματα… Πολὺ δύσκολα…
Ὅλα ὅσα γνωρίζαμε εἶναι λάθος.

Το αγγούρι ...



1. Βοηθάει στην μείωση του βάρους, γιατί είναι τροφή χαμηλή σε θερμίδες, αλλά πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες και χορταίνουν αλλά και βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, ενισχύοντας τα καλά του μικρόβια (πρεβιοτικά).

2. Πλούσιο σε νερό, βοηθάει στην ενυδάτωση του οργανισμού  και περιέχει συστατικά που μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Διαγνωστικά τατουάζ!

Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Να που το τατουάζ θα γίνει κάτι χρήσιμο και όχι μόνον μια μόδα μόνιμης ζωγραφικής πάνω στο σώμα…

Επιστήμονες στην Αμερική, από τα πανεπιστήμια ΜΙΤ και Χάρβαρντ, κατασκεύασαν μελάνια για τατουάζ, τα οποία περιέχουν βιοαισθητήρες που μετρούν συστατικά που περιέχονται στο σώμα (συστατικά που κυκλοφορούν στο μεσοκυττάριο υγρό), όπως ζάχαρο, ρΗ, νάτριο κ.ά.
Τα τατουάζ που γίνονται με αυτά τα μελάνια, αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την ποσότητα του συστατικού που εντοπίζουν στον οργανισμό και αυτό είναι μία καταπληκτική βοήθεια για άτομα που χρειάζονται συχνές μετρήσεις κάποιου συστατικού του αίματός τους, όπως οι διαβητικοί ασθενείς.
Το ερευνητικό αυτό πρόγραμμα έχει ονομαστεί DermalAbyss

Το DNA «μίλησε»: Οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι Τούρκοι αλλά Έλληνες εξισλαμισμένοι – ΣΟΚ στα Κατεχόμενα!

Το DNA «μίλησε»: Οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι Τούρκοι αλλά Έλληνες εξισλαμισμένοι – ΣΟΚ στα Κατεχόμενα!

Αυτό που γνωρίζαμε από την ιστορία, ότι δηλαδή οι Τουρκοκύπριοι είναι Έλληνες εξισλαμισμένοι, απέδειξε και το DNA.

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι προέρχονται από την ίδια γενετική δεξαμενή, η οποία άρχισε να διαφοροποιείται μόνο τους τελευταίους αιώνες, δηλαδή από την οθωμανική κατάκτηση της Κύπρου και μετά, σύμφωνα με μια νέα πληθυσμιακή γενετική μελέτη που διενεργήθηκε υπό το Τμήμα Καρδιαγγειακής Γενετικής και το Εργαστήριο Δικανικής Γενετικής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ).

Στοιχεία της έρευνας δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης». Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2017 στο επιστημονικό περιοδικό «PlosOne», διενεργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια από πολυμελή και πολυεθνική ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή Μάριο Καριόλου του ΙΝΓΚ και τους στενούς του συνεργάτες δρα Αλέξανδρο Ηρακλείδη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και δρα Ήβη Πασιαρδή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε τα τελευταία δύο χρόνια δείγματα DNA που έλαβε από 344 Ελληνοκύπριους άνδρες, με γεωγραφική κατανομή από όλη την επικράτεια της Κύπρου που δεν είχαν συγγενική σχέση μεταξύ τους και τα συνέκρινε με τα δείγματα 380 Τουρκοκυπρίων ανδρών που επίσης δεν είχαν οποιαδήποτε συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι Τουρκοκύπριοι άνδρες είχαν κυπριακή καταγωγή (δηλαδή όχι έποικοι από το 1974 και εντεύθεν).

Οι πληροφορίες για το δείγμα των 380 Τουρκοκυπρίων λήφθηκαν από ένα δημόσια προσβάσιμο δείγμα πληθυσμού του οποίου το DNA ανέλυσε και δημοσίευσε το 2017 ο Τουρκοκύπριος γενετιστής Cemal Gurkan.

Ο λόγος που επιλέχθηκαν ανδρικά δείγματα είναι γιατί το ανδρικό χρωμόσωμα Υ στο 23ο ζεύγος των ανθρώπινων χρωμοσωμάτων (ΧΥ για τους άντρες και ΧΧ για τις γυναίκες) μεταφέρεται σχεδόν αυτούσιο από γενιά σε γενιά και έτσι μπορεί κανείς να ανιχνεύσει την καταγωγή πηγαίνοντας πολλές γενιές πίσω.

Οι μικρές αλλαγές που μπορεί να παρατηρηθούν στο ανδρικό χρωμόσωμα Υ (ή μεταλλάξεις στη γλώσσα της γενετικής) όπως αυτό κληροδοτείται από μία γενεά στην άλλη, βοηθούν και αυτές στις πληθυσμιακές γενετικές μελέτες.

Το επιστημονικό εύρημα της πληθυσμιακής γενετικής μελέτης είναι ότι η πατρική καταγωγή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων προέρχεται κυρίως από την ίδια γενετική δεξαμενή, σε βαθμό τέτοιο ώστε να θεωρείται περίπου πως πρόκειται για τον ίδιο πληθυσμό.

Προκύπτει επίσης ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μοιράζονται και μια πολύ στενή γενετική συγγένεια με τους κατοίκους του Λιβάνου αλλά και της Καλαβρίας στην Ιταλία.

Ενδιαφέρον είναι ότι τόσο Ελληνοκύπριοι όσο και Τουρκοκύπριοι φανερώνουν στενές γενετικές καταβολές και με τον ελληνικό πληθυσμό.

 Τουρκοκύπριες με παραδοσιακές φορεσιές τους, παρόμοιες με των υπόλοιπων Ελλήνων των νησιών. Καμία σχέση με οθωμανική μόδα. Τα χαρακτηριστικά τους ελληνικά και όχι «ανατολίτικα» ή «μογγολικά».

Αν αυτός είναι ο Στίβεν Χόκινγκ τότε εγώ είμαι η… Μόνικα Μπελούτσι! 😜



Πριν λίγες μέρες έγραψα γι’ αυτή την τρελή “θεωρία συνωμοσίας” που θέλει τον Στίβεν Χόκινγκ να είναι πεθαμένος και στη θέση του ή κάποιος σωσίας ή ρομπότ για να “λέει” όσα θέλουν να περάσουν ως προπαγάνδα με υπογραφή… Χόκινγκ!

Όσο τραβηγμένη κι αν είναι αυτή η θεωρία, τόσο όμως και δεν είναι διόλου απίθανη, δεδομένου ότι ουκ ολίγη κοινωνιοπάθεια βλέπουμε τριγύρω μας, ειδικά στην πολιτική αλλά και στην επιστημονική κοινότητα που ελέγχονται από τις ελίτ.
Τελικά ο Χόκινγκ πήγε στο προαναγγελθέν επιστημονικό συνέδριο της Νορβηγίας και είπε όλα αυτά που είναι “πολιτικά ορθά” και… καθόλου επιστημονικά!
Τι “είπε” στην ομιλία του στο Φεστιβάλ Starmus με το… πεφωτισμένο σήμΑV:
Μια εξήγηση για το γιατί η Γη δεν έχει έρθει σε επαφή με προηγμένους πολιτισμούς από ένα άλλο μέρος του Σύμπαντος είναι ότι κάθε φορά που η «έξυπνη» ζωή εξελίσσεται, η ίδια εκμηδενίζεται με «πόλεμο, ασθένειες και όπλα μαζικής καταστροφής». [1]
Επιπρόσθετα σε αυτή τη μοίρα, είπε ότι ο πλανήτης είχε γίνει πολύ μικρός μπροστά στην έκρηξη πληθυσμού της γης «οι φυσικοί πόροι αποστραγγίζονται με ανησυχητικό ρυθμό». Η κλιματική αλλαγή, ένας αστεροειδής ή κάποιο άλλο κατακλυσμιαίο κοσμικό γεγονός, η κατάρρευση της βιοποικιλότητας δημιουργούν επίσης σημαντικές απειλές. γι’ αυτό τα διαστημικά ταξίδια είναι ζωτικά, προκειμένου να διασφαλισθεί το μέλλον της ανθρωπότητας. [2]
Έκανε έκκληση στις μεγάλες χώρες του πλανήτη να επισπεύσουν την αποστολή αστροναυτών και τη δημιουργία βάσεων στη Σελήνη και τον Άρη  προκειμένου, όπως είπε, να υπάρχει διέξοδο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στη Γη – κάτι καθόλου απίθανο, σύμφωνα με τον ίδιο. [3]
Είπε ότι μέχρι το 2020 πρέπει να έχουν φθάσει ξανά στη Σελήνη αστροναύτες και να χτισθεί τελικά εκεί μια βάση μέσα στα επόμενα 30 χρόνια. Για τον Άρη, είπε ότι οι αστροναύτες πρέπει να πατήσουν εκεί το πόδι τους έως το 2025 και αργότερα να δημιουργηθεί κι εκεί μια βάση. [4]

Άγχος Ασθένειας: συμπτώματα, ενδεχόμενες δυσκολίες, αντιμετώπιση

Άγχος Ασθένειας
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά συμπτώματα.

Το άτομο που υποφέρει από τη Διαταραχή Άγχους Ασθένειας ασχολείται επίμονα με την ιδέα ότι έχει ή ότι κολλάει κάποια σοβαρή ασθένεια. Σωματικά συμπτώματα της επίφοβης ασθένειας δεν υπάρχουν, ή αν υπάρχουν έχουν ελάχιστη ένταση.
Αν το άτομο πάσχει από κάποια άλλη ιατρική κατάσταση ή αν υπάρχει υψηλός κίνδυνος να αναπτύξει κάποια πάθηση λόγω κληρονομικότητας, η ενασχόληση με αυτή είναι υπερβολική και δυσανάλογη. Τα άτομα με Διαταραχή Άγχους Ασθένειας διακατέχονται από υψηλά επίπεδα άγχους υγείας με αποτέλεσμα να πανικοβάλλονται εύκολα γι’ αυτήν. Ταυτόχρονα, εμφανίζουν υπερβολικές συμπεριφορές όσον αφορά στην υγεία τους, όπως το να ελέγχουν συνέχεια το σώμα τους για σημάδια της ασθένειας, ή δυσπροσαρμοστικές συμπεριφορές, όπως το να αποφεύγουν τα ραντεβού με τους γιατρούς ή/και τα νοσοκομεία. Όλα τα παραπάνω συμπτώματα διαρκούν για τουλάχιστον 6 μήνες, αλλά η συγκεκριμένη νόσος που φοβάται το άτομο ενδέχεται να αλλάξει εντός της περιόδου αυτής.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με υψηλό άγχος υγείας

Στους άνθρωποι που ανησυχούν υπερβολικά για την υγεία τους, πολλές φορές δίνονται λίγες πληροφορίες σχετικά με το άγχος τους γι’ αυτήν. Οι γιατροί ή τα κοντινά τους πρόσωπα συχνά δυσανασχετούν όταν το άτομο τους ρωτά επαναλαμβανόμενα και επίμονα αν έχουν κάποια ασθένεια με σκοπό να καθησυχαστούν ότι είναι καλά. Έτσι, συχνά οι γύρω θεωρούν το άτομο "παραπονιάρικο". Οι άνθρωποι που υποφέρουν από άγχος υγείας νιώθουν πολλές φορές αποξενωμένοι από το σύστημα υγείας: μπορεί να αισθάνονται ότι οι ανησυχίες τους δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους γιατρούς ή/και ότι έχουν επισκεφθεί πολλούς επαγγελματίες υγείας ανά τα χρόνια, αλλά ποτέ δεν τους υπέδειξε κάποιος πώς να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα και το άγχος τους.

Τι κρύβεται στα βάθη του πιο απομακρυσμένου σημείου του πλανήτη?



Ένα από τα πιο γοητευτικά μυστήρια της Μυθολογίας Κθούλου είναι η παράξενη βυθισμένη μητρόπολη της R’lyeh για την οποία ο Λάβκραφτ περιέγραψε με τόση λεπτομέρεια, ώστε μέχρι και σήμερα πολλοί πιστεύουν πως υπάρχει αληθινά. Μάλιστα, ένα περίεργο γεγονός του 1997, προκάλεσε εκ νέου συζητήσεις για το αν είναι ή όχι αληθινός Κθούλου. Δεν ανήκει στους Εξώτερους Θεούς αλλά στους Ελάσσονες Μεγάλους Παλαιούς.

Η όψη του είναι φρικτή και βρίσκεται βυθισμένος στην πόλη της Ρ’λυέ, κάπου στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου κοιμάται κι ονειρεύεται, επικοινωνώντας με τους ανθρώπους μέσα από τα όνειρα μέχρι τα άστρα να λερθουν και πάλι στην σωστή τους θέση και να ξυπνήσει και πάλι.. Έχει τη μορφή ενός χταποδόμορφου ειδεχθούς όντος με μεγάλες φτερούγες και μεμβράνες ανάμεσα στα δάχτυλα. Θεωρείται ως ο Αρχιερέας των Εξώτερων Θεών. Ο Λάβκραφτ μας λέει στα έργα του ότι η R'lyeh βρίσκεται στις συντεταγμένες47°9′S 126°43′W,  47°9′S 126°43′W στο Νότιο Ειρηνικό. Το σημείο αυτό που ορίζεται από τον  Λάβκραφτ, αποτελεί το σημείο της θάλασσας που απέχει περισσότερο από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή και οι ναυτικοί το ονομάζουν σημείο NEMO.

Γιατί δεν συναντάμε την ηρεμία ?



Ηρεμία! Μία κατάσταση, που υπάρχει μέσα μας, αλλά εμείς την ξέρουμε μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Μέσα μας! Κι εμείς ως ηρεμία ζούμε αποσπασματικά κάποιες στιγμές που δεν έχουμε να κάνουμε κάτι ή σε στιγμές που χαλαρώνουμε από κάποιο μας πρόβλημα.
Μα το ότι είναι μέσα μας, ως κατάσταση, αυτό θα πει πως η ηρεμία είναι όπως το στομάχι μας, όπως η ανάσα μας, δηλαδή όχι αποσπασματικά, αλλά κάθε δευτερόλεπτο.
Όμως εμείς γιατί δεν την έχουμε συναντήσει, τόσο αυτήν, αλλά και τις υπόλοιπες ευλογημένες έννοιες όπως εσωτερική χαρά, εσωτερική ειρήνη, αρμονία, ευημερία για να φτάσουμε στον απόλυτο και τελικό προορισμό να γνωρίσουμε την Αγάπη? 


Από την παιδική μας ηλικία λέει ο Ψαλμωδός, μας πολεμούν τα πάθη. Τι θέλει να πει τελικά με αυτό ?
Θα πει πως από πολύ μικροί όταν είμαστε, ακόμη και μέσα στην κοιλιά της μαμάς μας, αρχίζουν να ενεργοποιούνται σε μας στοιχεία όπως συναισθήματα, αλλά και υποδομή για τα πάθη μας.
Έτσι καθώς αρχίζουμε την ζωή μας ο καθένας μας ( χωρίς να μπορεί να έχει τον έλεγχο) βιώνει καταστάσεις που τον οδηγούν σε θυμό και ο θυμός αυτός γεννά τα πρώτα μας ξεσπάσματα, δηλαδή ενεργοποιούνται τα πάθη μας.
Έτσι από πολύ μικρή ηλικία αρχίζουν να «χτίζονται» γύρω από την καρδιά μας – την αγνότητά μας δηλαδή τα τείχη τα οποία σταδιακά αρχίζουν να ανεβαίνουν γύρω από την καρδιά μας. Η καρδιά δηλαδή σταδιακά κρύβεται πίσω από τους τοίχους αυτούς.

Πονοκέφαλος και αντιμετώπιση με μαλάξεις και δακτυλοπιέσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για Πονοκέφαλος και αντιμετώπιση με μαλάξεις και δακτυλοπιέσεις

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ – SHIATSU (αντιμετώπιση)
της Βούλας Ξύκη

O Πονοκέφαλος είναι ένα κοινό θέμα, που όλοι οι άνθρωποι υποφέρουν από αυτόν τουλάχιστον για μία φορά στη ζωή τους. Είναι δύσκολο να πούμε με σιγουριά τι προκαλεί τον πονοκέφαλο. Υπάρχουν πολλά αίτια όπως υπάρχουν και πολλά είδη πονοκεφάλου. Συναντάμε πονοκεφάλους του μετώπου, της ρινικής κοιλότητας (αριστερής ή δεξιάς), πονοκεφάλους από ιγμορίτιδα, από ημικρανίες (αριστερά ή δεξιά), πονοκεφάλους στους κροτάφους ,του πίσω μέρους του κρανίου, ή ακόμα και πονοκεφάλους από κρύωμα.

Οι πονοκέφαλοι έχουν να κάνουν με εντάσεις κυρίως στους κεφαλικούς μύες. Οι εντάσεις αυτές προκαλούν σύσπαση και δυσκαμψία στους μύες, οι οποίοι δημιουργούν σπασμό στα αιμοφόρα αγγεία, η κυκλοφορία του αίματος εμποδίζεται και η περιοχή του εγκεφάλου δυσφορεί.

Οι εντάσεις συνήθως δημιουργούνται από 
  • τον βίαια καθιστικό τρόπο ζωής, ή 
  • την επιλογή του εικονικού τρόπου ζωής, 
  • από τον θόρυβο, 
  • απο την έλλειψη άσκησης, 
  • απο την μη σωστή διατροφή, 
  • από το αλκοόλ, 
  • από έντονα συγκινησιακά stress, 
  • από σοκ, 
  • από την αίσθηση εγκατάλειψης, 
  • από απογοήτευση από τους οικείους του ότι δεν του δίνουν επαρκή αγάπη και υποστήριξη, 
  • από θλίψη ή εκνευρισμό, 
  • από ανησυχία, 
  • από φόβο, από οργή, απο απελπισία που οδηγούν στον χρόνιο θυμό, 
  • από την τελειομανία ή την εργασιομανία, 
  • από την έλλειψη της πλήρους αναπνοής (που δεν προλαβαίνει να οξυγονωθεί ο εγκέφαλος), 
  • από την αϋπνία, 
  • από ουρολοίμωξη, από αλλεργίες, 
  • από νευραλγίες, 
  • από κατάγματα ή μετατόπιση αυχενικών σπονδύλων, 
  • από σκέψεις που οδηγούν σε αδιέξοδο και καταπιέζουν συναισθήματα με αποτέλεσμα να μην εκφράζει ποτε τα ΄΄δεν θέλω΄΄ του. 
  • Από έλλειψη βιταμίνης Α και C, 
  • από την κατανάλωση ζάχαρης και κόκκινου κρέατος, κ.α.
Για να ανακουφιστείτε προσπαθήστε να μην παίρνετε αμέσως αναλγητικά. Ο πόνος είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού ότι κάτι δεν κανουμε καλά, ότι κάπου υπερβάλλουμε στις δραστηριότητές μας ή στις σκέψεις μας. Μην βιάζεστε να διώξετε τον πόνο από πάνω σας. 

Προσπαθήστε να φτάσετε στο αίτιο. Ανακαλύψτε τί προκάλεσε τον πόνο. 
  • Δείτε τι είπατε ή τί δεν είπατε στον συνομιλητή σας, ή 
  • δείτε αν και πόσο ειλικρινής υπήρξατε με τον εαυτό σας σ ένα θέμα που σας απασχόλησε και τι πρωτοβουλία λάβατε, αν λάβατε.

NASA: Ανθρωπογενής "φούσκα" προστατεύει τον πλανήτη


Αποτέλεσμα εικόνας για NASA: Ανθρωπογενής "φούσκα" προστατεύει τον πλανήτη

Οι επιπτώσεις των ανθρώπινων δραστηριοτήτων φαίνεται πως έχουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις
και αγγίζουν τον περιβάλλοντα διαστημικό χώρο γύρω από τον πλανήτη. Μολονότι οι επιστήμονες θέλουν να βλέπουν και μια μορφή "θετικής" επίδρασης... η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε με ποιό τρόπο θα αντιδράσει μελλοντικά το πλανητικό σύστημα στις ηλεκτομαγνητικές αυτές επιδράσεις και πως αυτές θα επιρρεάσουν μακροπρόθεσμα πάνω στην ίδια τη ζωή του πλανήτη... 


Σύμφωνα με τη NASA, διαστημικοί ανιχνευτές της ανίχνευσαν ένα τεράστιο ανθρώπινο φράγμα που περιβάλλει τη Γη και οι δοκιμές επιβεβαίωσαν ότι έχει στην πραγματικότητα επίδραση στις καιρικές συνθήκες πολύ πιο πέρα από την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας. 

Ένας ορισμένος τύπος επικοινωνιών, και συγκεκριμένα οι ραδιοεπικοινωνίες πολύ χαμηλής συχνότητας (VLF), είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία μιας γιγάντιας προστατευτικής φυσαλίδας γύρω από τη Γη που μας κρατά σε ένα είδος ασφάλειας. 

 "Δεν υπήρξε ποτέ η πρόθεση να πάνε τα σήματα VLF οπουδήποτε εκτός της Γης, αλλά αποδεικνύεται ότι έχουν διαρρεύσει στον χώρο που περιβάλλει τον πλανήτη μας και έχουν παραμείνει αρκετά μακρυά για να σχηματίσουν μια γιγαντιαία προστατευτική φούσκα", αναφέρει το Science Alert

Η επόμενη ημέρα της Παγκοσμιοποίησης


Σάββας Ρομπόλης-Βασίλης Μπέτσης 

Η διεθνοποίηση (ισότιμες σχέσεις μεταξύ των χωρών) του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, κατά το παρελθόν, επικεντρώνονταν στις κρατικές παρεμβάσεις, εξασφαλίζοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, τη σύνδεση μεταξύ της πολιτικής, της παραγωγής, του εμπορίου και του χρήματος. Αυτό το μοντέλο της διεθνοποίησης, ιδιαίτερα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ανατράπηκε εξαιτίας, κατά βάση, των γεωπολιτικών εξελίξεων της συγκεκριμένης περιόδου.


Αντικαταστάθηκε από το μοντέλο της παγκοσμιοποίησης (άνισες σχέσεις μεταξύ των χωρών), ως αποτέλεσμα των σχετικών πρωτοβουλιών της αμερικάνικης οικονομίας, διαμέσου του ΔΝΤ και των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Αυτές υποστήριξαν με τη μεγαλύτερη έμφαση «την αναγκαιότητα μίας νέας παγκόσμιας προσήλωσης στην ανεμπόδιστη ροή των κεφαλαίων και του εμπορίου».

Για την μετάβαση στο καθεστώς της παγκόσμιας νομισματικής, εμπορικής και χρηματιστικής απελευθέρωσης, καθώς και της αυτονόμησης από πολιτικές επιλογές και λειτουργίες της πραγματικής οικονομίας, προβλήθηκε το εξής επιχείρημα: «η παγκοσμιοποίηση στις νέες συνθήκες της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, της πληροφορικής, της ρομποτικής, του αυτοματισμού και της τεχνητής νοημοσύνης είναι αναγκαία και αναπόφευκτη».

Οι επιπτώσεις


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της εξέλιξης της παγκοσμιοποίησης του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, κατά τις τελευταίες τρείς δεκαετίες, εστιάζονται, κατά κύριο λόγο, στην οικονομική, κοινωνική και γεωοικονομική-γεωπολιτική σφαίρα της παγκόσμιας οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα, στην οικονομική σφαίρα διαπιστώνεται –σύμφωνα με πρόσφατη Έκθεση του ΟΟΣΑ (2017)– ότι «το εμπόριο και οι ροές των άμεσων ξένων επενδύσεων από το 17% και 0,9% που συνέβαλαν στο παγκόσμιο ΑΕΠ το 1990, το 2016 συνεισέφεραν το 28% και το 3,2% αντίστοιχα».

Μουσείο Κρυπτιδίων γεμάτο Μυθικά πλάσματα : Αλήθεια ή Hoax;

Μυθικά πλάσματα


Αναρίθμητα Μυθικά πλάσματα έχουν δημιουργηθεί ή λέγεται πως υπάρχουν στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας. Τα περισσότερα από αυτά αφορούσαν παρερμηνευμένες θεάσεις πραγματικών ζώων ή και φυτών. Είναι πιθανό όμως μερικά από αυτά τα Μυθικά πλάσματα να υπήρξαν κάποτε με τον τρόπο που τα περιέγραψαν οι μύθοι και οι λαογραφικοί θρύλοι;
 Κάτι τέτοιο τουλάχιστον υποστηρίζει το Μουσείο Κρυπτίδιων Merrylin, το οποίο φιλοξενεί διάφορα Μυθικά πλάσματα που ποικίλουν από δράκους σε Εξωγήινους. Φυσικά τα εκθέματα είναι μάλλον ψεύτικα, όμως ίσως μέσα στην μεγάλη ποικιλία των ειδών, κάποιο να είναι όντως αληθινό..

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΜΥΘΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΓΕΙΟ

Τα Μυθικά πλάσματα που βρίσκονται στο μουσείο υποτίθεται πως ανακαλύφθηκαν κατά την δεκαετία του 1960 στο υπόγειο ενός πανδοχείου, ιδιοκτησίας του Thomas Theodore Merrylin, που ήταν Κρυπτοζωολόγος και εκκεντρικός Αρχαιολόγος. Τα είδη που βρέθηκαν σφραγισμένα σε κουτιά ημισκελετωμένα περιλαμβάνουν πολλά φανταστικά και Μυθικά πλάσματα όπως : Γοργόνες, νεραίδες, ξωτικά, δράκους, βαμπίρ ή ακόμη και εξωγήινους.
Φυσικά δεν είναι όλα τα είδη των εκθεμάτων φανταστικά, αφού υπάρχουν ορισμένοι δεινόσαυροι για παράδειγμα, μαζί με μερικά ασυνήθιστα ζώα. από την άλλη υπάρχουν εκθέματα που σχετίζονται με τον Κθούλου αλλά και απομεινάρια ενός αρχαίου Φαραώ, που προφανώς και είναι ψευτίκα.

Αλήθεια, εσύ που ήσουν τότε;

Luben
Luben

Όταν κάποιοι άλλοι αδυνατούσαν να πάρουν ακόμα και μια μονάχα ανάσα με το δηλητήριο των δακρυγόνων στα πνευμόνια τους, εσύ πήγαινες για μπανάκι και έκανες σχέδια για τις διακοπές σου.
Όταν κάποιοι άλλοι μετρούσαν τις μελανιές από τα γκλομπς πάνω στο κορμί τους, εσύ άραζες στον καναπέ σου παρακολουθώντας τον εμετό που ξερνούσαν ο Πορτοσάλτε κι ο Μπογδάνος στα δελτία των οχτώ.
Όταν κάποιοι έχαναν τη δουλειά τους και μαζί μ' αυτήν τη γη κάτω από τα πόδια τους, εσύ κοίταζες μονάχα την πάρτη σου κι έλεγες πως δεν είναι ώρα για μπλεξίματα.
Όταν κάποιοι έμεναν στον δρόμο ως άλλα ανθρώπινα απορρίμματα, εσύ γύριζες το βλέμμα σου ενοχλημένος από την άλλη.
Όταν κάποιοι πάλευαν για σένα, εσύ λούφαζες στην τρύπα σου περιμένοντας να δεις ποιος θα νικούσε για να πάρεις ως συνήθως το μέρος του.

Μην απορείς λοιπόν που όταν αποφάσισες να βγεις εσύ στον δρόμο, έμεινες μόνος σου κι όλοι αυτοί σου γύρισαν αηδιασμένοι την πλάτη. Εσύ και μόνο εσύ φταις γι αυτό, μην ψάχνεις να φορτώσεις για ακόμα μια φορά τις ευθύνες σου αλλού... Εσύ που μέχρι τώρα κοίταζες μονάχα την πάρτη σου φταις, κανένας άλλος.
Μην απορείς που γελάνε μαζί σου και που σε κοροϊδεύουν όλοι εκείνοι, ρόδα είναι και γυρίζει. Και που η κυβέρνηση, που με τόση λύσσα θέλεις ν' ανατρέψεις, τρίβει από ικανοποίηση τα χέρια της βλέποντας πόσο γραφικός, λίγος κι ανίκανος είσαι...

Alice Miller: «Το μίσος για τον εαυτό και η ανεκπλήρωτη αγάπη

Η ψυχολόγος Alice Miller (1923-2010) έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σύνδεση μεταξύ της σωματικής τιμωρίας και της καταστροφικής της επίδρασης στα παιδιά. Έγραψε 13 βιβλία, που έχουν μεταφραστεί σε τριάντα γλώσσες και αξίζει να διαβαστούν.
girl1
Σύμφωνα με την Alice Miller, σε όλο τον κόσμο η βία έχει τις ρίζες της στο γεγονός ότι τα παιδιά έχουν κακοποιηθεί ιδιαίτερα κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, όταν το μυαλό τους δεν ήταν δομημένο και το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό, αλλά δύσκολα αντιληπτό από την κοινωνία.
Αναρωτώμενη για τις αιτίες του μίσους βρήκε την απάντηση μόνο όταν διερεύνησε διεξοδικά τις παιδικές ηλικίες δικτατόρων και κατά συρροήν δολοφόνων οι οποίοι στην παιδική τους ηλικία εκτέθηκαν σε φρικτά βιώματα, τα οποία αρνήθηκαν.
alice-miller1Alice Miller
Οι ταπεινώσεις, οι ξυλοδαρμοί, τα χαστούκια, η σεξουαλική παρενόχληση, η παραμέληση, κλπ θεωρούνται όλες μορφές κακομεταχείρισης, γιατί τραυματίζουν την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια του παιδιού, ακόμη και αν οι συνέπειές τους δεν είναι ορατές αμέσως.
Ωστόσο, ως ενήλικες, τα περισσότερα κακοποιημένα παιδιά ή θα υποφέρουν, ή θα γίνουν δήμιοι.
Αυτή η δυναμική της βίας μπορεί να εξελιχτεί ώστε ενήλικες, μία φορά κακοποιημένα παιδιά, να χτυπάνε τα δικά τους παιδιά και συχνά να αισθάνονται ευγνώμονες προς τους γονείς τους, οι οποίοι τους κακομεταχειρίστηκαν όταν ήταν μικρά και ανυπεράσπιστα.
Η άρνηση της κακοποίησης, κατά την συγγραφέα, οδηγεί σε πράξεις εκδίκησης. Αυτός είναι ο λόγος που οι γονείς συνεχίζουν να παράγουν έντονο πόνο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα