Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Πως η επίθεση στο Μάντσεστερ “δικαιολογεί” Βρετανική επέμβαση στη Συρία

Picture

Μετά την πρόσφατη  τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, αύξησε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη χώρας  από «σοβαρό» σε «κρίσιμο», για πρώτη φορά από το 2007.

Ωστόσο, η κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι δραματικά διαφορετική τώρα απ’ όταν οι δρόμοι του Λονδίνου και το αεροδρόμιο της Γλασκώβης ήταν οι στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων τον Ιούνιο του 2007.
Αυτό εν μέρει οφείλεται στο μυστικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου το 2015, γνωστό ως «Επιχείρηση Temperer.» Το σχέδιο επιτρέπει έως και 5.000 Βρετανούς στρατιώτες να αναπτυχθούν στους δρόμους της χώρας τους. Σχεδόν 1.000 στρατιώτες έχουν ήδη αναπτυχθεί, με ένοπλους αξιωματικούς ειδικευμένους για αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Όπως αναφέρθηκε το 2015, το σχέδιο περιλαμβάνει την αποστολή στρατευμάτων για τη φύλαξη βασικών στόχων σε μεγάλες πόλεις, αν η Daesh (Ισλαμικό Κράτος) ή άλλες τρομοκρατικές ομάδες ξεκινήσουν πολλαπλές επιθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Μετά τον βομβαρδισμό του Μάντσεστερ, η Μέι και άλλοι στην βρετανική κυβέρνηση “προειδοποιούν” επανειλημμένα ότι μια άλλη τρομοκρατική επίθεση είναι «προ των πυλών».
Όμως, η βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τα σύνορα της χώρας, δεδομένου ότι υπάρχει τώρα μια καλή αφορμή και αυξημένη πιθανότητα το Ηνωμένο Βασίλειο να λάβει στρατιωτική δράση στο εξωτερικό – ιδιαίτερα στη Συρία, όπου οι αμερικάνοι σύμμαχοι τους έχουν αμοιβαίο συμφέρον να πιέσουν για αλλαγή καθεστώτος. Αλλά μεγαλύτερο συμφέρον και αδημονία έχει πάνω απ’ όλα το Ισραήλ. Πριν λίγες μέρες, Ισραηλινός υπουργός και πρώην αξιωματούχος του Ισραηλινού Στρατού δήλωσε ότι «έχει έρθει η ώρα να δολοφονήσουμε τον Άσαντ – είναι τόσο απλό!», κατηγορώντας τον για μια ακόμα φορά για χρήση χημικών, κάτι που δεν αποδείχθηκε ποτέ!

Γνωρίζεις τις θεραπευτικές ιδιότητες του κρεμμυδιού ;





Είχες σκεφτεί ποτέ πως λαχανικά και βότανα θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν κάπου αλλού πέρα από την καθημερινή τροφή σου; Κι όμως πολλά λαχανικά ή βότανα χρησιμεύουν και για άλλες θεραπευτικές ιδιότητες. Σήμερα θα μάθουμε και άλλες ευεργετικές ιδιότητες του κρεμμυδιού...

Ήξερες ότι…

– Υπάρχουν 300 είδη κρεμμυδιών σε όλο τον κόσμο;

– Εάν υποφέρετε από πονόδοντο, βουτήξτε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι σε κρεμμυδόζουμο και βάλτε το στο πονεμένο δόντι.

– Για πληγές που προκαλούνται από καψίματα ή κοψίματα φτιάξτε έναν αντισηπτικό επίδεσμο, ανοίγοντας στα δύο ένα κρεμμύδι και χωρίζοντας τη λεπτή μεμβράνη που είναι ανάμεσα σε κάθε φύλλο. Βάλτε το πάνω στην πληγή και δέστε τριγύρω του μια γάζα.

– Για να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό δάκρυσμα, καθαρίστε τα κρεμμύδια μέσα σε λεκάνη με νερό ή βάλτε τα για μισή ώρα στην κατάψυξη.

– Ένα κρεμμύδι κομμένο στα δύο διώχνει τις άσχημες μυρωδιές από το μπάνιο. Επίσης, αν κοιμάστε έξω και το βάλετε κοντά στο κρεβάτι σας θα διώξει τα κουνούπια.

– Για να ξαναδώσουμε λάμψη σε μια τσάντα ή σε κάποια ζώνη τις τρίβουμε με μισό κρεμμύδι.

ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΣΜΟΥ


sex

Ο ρόλος του συντρόφου


Κάθε γυναίκα διεκδικεί και φαντασιώνεται τον οργασμό που θα κερδίσει με τον σύντροφό της. Ποια όμως είναι η στάση του, η σκέψη του και η συμπεριφορά του αναφορικά με την οργασμική της κορύφωση;

Καθώς η γυναίκα ως σύνολο αποτελεί έναν περίπλοκο οργανισμό, κατά γενική ανδρική ομολογία, ειδικοί και σύντροφοι προσπαθούν να αναλύσουν και να κερδίσουν τον πολυπόθητο οργασμό της.

Η επιβεβαίωση και η επιβράβευση για τον άνδρα έρχονται ύστερα από κάθε επιτυχημένη σεξουαλική επαφή που ολοκληρώνεται με τον οργασμό της γυναίκας. Πρόκειται για ένα δώρο προς εκείνον που προσπαθεί να τη γοητεύσει, να την κατακτήσει. Βασισμένοι σε έρευνες και εμπειρίες, θεωρούμε γεγονός πως κάθε οργασμός της συντρόφου του ενισχύει το εγώ του.

Εκείνος που θα της προσφέρει την κορύφωση θα κατακτήσει και τον τίτλο του καλού εραστή, κάτι που είναι απαραίτητο για να συμπληρωθεί η εικόνα του τέλειου άνδρα-συντρόφου. Η κορύφωσή της είναι ένα θέμα που απασχολεί και δημιουργεί συχνά άγχος και στους δύο. Ο άνδρας, θέλοντας να νιώσει ικανός, ξεχωριστός και μοναδικός εραστής, προσπαθεί να φτάσει τη σύντροφό του σε οργασμό με κάθε τρόπο. Μετά το τέλος της πράξης εκείνος θα τη ρωτήσει αν κατάφερε να κορυφώσει.

Τις φορές που η απάντησή της είναι αρνητική, μοιραία, στο μυαλό του θα συγκριθεί με τους πρώην συντρόφους της που πιστεύει ότι της χάριζαν τους οργασμούς που εκείνη αναζητούσε. Ο άνδρας, επομένως, εγκλωβίζεται σε έναν φαύλο κύκλο όπου σε κάθε σεξουαλική επαφή προσπαθεί να αποδείξει στον εαυτό του και στη σύντροφό του πόσο ικανός είναι.

Δεν είναι λίγοι οι άνδρες που πιστεύουν πως προσφέροντας την οργασμική κορύφωση στη σύντροφό τους θα την κινητοποιήσουν να είναι και εκείνη με τη σειρά της πιο δοτική προς το πρόσωπό τους. Ερευνες αποδεικνύουν πως τα ζευγάρια που βαθμολογούν με υψηλό βαθμό τη σεξουαλική τους ζωή έχουν αμφότεροι οργασμό και αυτό τους ωθεί στην πιο έντονη και συχνή σεξουαλική δραστηριότητα, κάτι που τους προσφέρει και υψηλότερο επίπεδο ποιότητας ζωής.

 Η δυσκολία που αντιμετωπίζουν αρκετές γυναίκες να φτάσουν σε οργασμό κάνει τον σύντροφό τους να αναρωτιέται τι δεν έκανε σωστά.

Αποφθέγματα των κυνικών φιλοσόφων

Κυνικά αποφθέγματα που είναι πάντα επίκαιρα. Σημειωτέον ότι η βασική αρχή της Κυνικής φιλοσοφίας είναι ότι η αρετή είναι ο μόνος δρόμος για την ευτυχία.

diogenes
  • -«Η πιο αναγκαία μάθηση είναι το να ξεμάθει κανείς τις κακές συνήθειες.» Αντισθένης
  • -«Οι άνθρωποι που ζηλεύουν καταστρέφονται από την ίδια τους τη ζήλια, ακριβώς όπως ο σίδηρος καταστρέφεται από τη σκουριά.» Αντισθένης
  • -«Όταν πολλοί άνθρωποι σε επαινούν, ν’ αναρωτιέσαι: «Γιατί, τι κακό έχω κάνει;» Αντισθένης
  • -«Είναι καλύτερα να πέσει κανείς ανάμεσα στα κοράκια, παρά ανάμεσα σε κόλακες· διότι τα κοράκια καταβροχθίζουν τα πτώματα, αλλά οι κόλακες καταβροχθίζουν τους ζωντανούς.» Αντισθένης
  • -«Οι άνθρωποι σπεύδουν με όλη τη σοβαρότητα για ν’ ακούσουν ανοησίες, αλλά είναι πολύ αργοί και περιφρονητικοί όταν το θέμα είναι σοβαρό.» Διογένης
  • -«Ανάμεσα στα άγρια ζώα το χειρότερο δάγκωμα είναι του συκοφάντη, και ανάμεσα στα ήμερα του κόλακα.»Διογένης
  • -«Ο άνθρωπος έχει περιπλέξει κάθε απλό δώρο των θεών.» Διογένης
  • -«Είμαι ο Διογένης ο Κύων. Πλησιάζω τους καλούς, γαβγίζω τους άπληστους, και δαγκώνω τους παλιανθρώπους.» Διογένης

Σε ποια ηλικία η γυναίκα έχει τον καλύτερο οργασμό

οργασμός
Η λογική μπορεί να υποδηλώνει ότι στα είκοσι χρόνια μας, δηλαδή στην πιο ξέγνοιαστη περίοδο της ζωής μας, είναι η στιγμή που έχουμε το καλύτερο σεξ της ζωής μας.
Οργασμός - Η δεκαετία 19-29 ετών θεωρείται ως το απόγειο της σεξουαλικής εξερεύνησης και του πρώτου μεγάλου έρωτα, ενώ συνήθως το άτομο έχει όλο τον χρόνο και την ενέργεια για το πιο έντονο σεξ.
Ωστόσο, όταν η κουβέντα πάει στο μέγα μυστήριο που λέγεται “γυναικείος οργασμός”, τότε το θέμα ηλικίας δεν συμβαδίζει και τόσο με την πιο νεανική σεξουαλική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη, οι γυναίκες έχουν το καλύτερο σεξ της ζωής τους και πετυχαίνουν τον καλύτερο οργασμό στην σεξουαλική πράξη στην ηλικία των 36 ετών και άνω.
Οι περίπου 2.600 συμμετέχουσες στην έρευνα κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τους οργασμούς που είχαν ή δεν είχαν ανά περίοδο της ζωής τους, καθώς και για το πόσο όμορφες αισθάνονταν οι ίδιες και πόσο ολοκληρωμένες ένιωθαν ως γυναίκες.

Τα υγιεινά λιπαρά της μεσογειακής διατροφής δεν μας παχαίνουν



Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita' degli Studi di Napoli, Federico II
Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine, E.I.Nu.M

Οι άνθρωποι που ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή, που περιλαμβάνει φυτικά λίπη από το ελαιόλαδο και τους ξηρούς καρπούς, όχι μόνο δεν παχαίνουν, αλλά μπορούν να χάσουν περισσότερα κιλά σε σχέση με όσους κάνουν δίαιτα βασισμένη στα χαμηλά λιπαρά, σύμφωνα με μία νέα ισπανική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ενδοκρινολογίας "The Lancet Diabetes & Endocrinology".

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ραμόν Εστρούχ του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, παρακολούθησαν για πέντε χρόνια 7.447 εθελοντές από την Ισπανία ηλικίας άνω των 55 ετών, οι οποίοι έπασχαν από διαβήτη τύπου 2 και πάνω από το 90% ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε τρεις ομάδες.
Η πρώτη ομάδα κλήθηκε να ακολουθήσει μια παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή εμπλουτισμένη με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρίς περιορισμούς στις θερμίδες (περίπου ένα λίτρο ελαιόλαδο την εβδομάδα).
Η δεύτερη ομάδα κλήθηκε να ακολουθήσει μια μεσογειακή διατροφή εμπλουτισμένη με ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα και φουντούκια) και τέλος η τρίτη ομάδα τέθηκε σε μια κλασική δίαιτα μειωμένων λιπαρών.

Έτσι θα διώξεις τα άλατα από το σίδερο!

Το ατμοσίδερο σας έχει γεμίσει άλατα και δυσκολεύεται να βγάλει ατμό, ενώ γεμίζει τα ρούχα σας με άσπρους κόκκους;

Δεν είναι κάτι ανησυχητικό, αλλά αν το αφήσετε στη μοίρα του τότε θα αρχίσετε να ανησυχείτε.

Ακολουθείστε αυτά τα τρία απλά βήματα και το ατμοσίδερό σας θα καθαρίσει αμέσως!

Τα αιώνια μυστικά του Ιπποκράτη που αξίζει να διαβάσετε


Μπορεί να πέρασαν χιλιάδες χρόνια, αλλά τα συμπεράσματα του πατέρα της ιατρικής, όσον αφορά τη σχέση της σωστής διατροφής με την καλή υγεία, εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και σήμερα
Τα αιώνια μυστικά του Ιπποκράτη
Οι πρώτοι άνθρωποι ήταν αποκλειστικά φυτοφάγοι. Φύλλα, βλαστοί και καρποί αποτελούσαν την καθημερινή τους διατροφή.
Με το πέρασμα των χρόνων, άρχισαν να καταναλώνουν κρέας, με την κατάσταση να έχει σήμερα ανατραπεί πλήρως. Η σχέση της διατροφής με την υγεία είναι άρρηκτη. Ο Ιπποκράτης κατέγραψε με λεπτομέρεια τη σχέση της τροφής με την ασθένεια, τέσσερις αιώνες πριν από τη γέννηση του Χριστού. Εξι αιώνες αργότερα, ο Γαληνός προχώρησε σε παρόμοιες καταγραφές.
Στο θέμα αναφέρεται με λεπτομερή τρόπο ο επίκουρος καθηγητής Ογκολογίας και επί σειρά ετών διευθυντής στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» κ. Γεράσιμος Ρηγάτος, στο βιβλίο με τίτλο «Η διατροφική παράδοση στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με τον κ. Ρηγάτο, στα διάφορα έργα της ιπποκρατικής συλλογής, εκφράζονται οι γενικές αρχές της σχολής της Κω για τη διατροφή ως τρόπο διατήρησης της υγείας, αλλά και θεραπείας νοσημάτων. Μεταξύ των γενικών υποδείξεων περιλαμβάνεται η ακόριη τροφής, δηλαδή το να μην τρώει κάποιος μέχρι κορεσμού. Η υπερβολική λήψη τροφής έχει επιπτώσεις στην υγεία, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
Περιορισμοί
Μία άλλη βασική αρχή, είναι η λήψη τροφής σύμφωνα με διάφορες μεταβλητές, όπως η ηλικία, η σωματική διάπλαση, το είδος της εργασίας και η εποχή του έτους. Ανάλογοι περιορισμοί ισχύουν, κατά τις ίδιες αντιλήψεις και όσον αφορά τη γυμναστική, η οποία πρέπει, επίσης, να ρυθμίζεται ανάλογα με τις πιο πάνω παραμέτρους.
Για το κρασί, δίνεται έμφαση στη λελογισμένη κατανάλωση και σε άλλες παραμέτρους (ανάμιξη με νερό και περιορισμοί τους θερινούς μήνες). Οι οδηγίες είναι πολύ αυστηρότερες και πιο εξειδικευμένες όταν πρόκειται για τη θεραπεία νοσημάτων.

Μην ξεπλένεστε από το αλάτι της θάλασσας κατευθείαν μετά το μπάνιο!

ntous_sti_thalassa.jpg

Πηγαίνετε στη θάλασσα για να δροσιστείτε. Συχνά μπαίνετε μέσα και βγαίνετε σε πέντε λεπτά, κατευθύνεστε προς τα ντους για να «ξεπλύνετε» το αλάτι… Μπορεί το αλάτι και νερό της θάλασσας να σας ενοχλεί αλλά δεν φαίνεται πως συμφωνούν οι επιστήμονες… ούτε και ο Ιπποκράτης που πρώτος αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού…
Το νερό της θάλασσας έχει ευεργετικές ιδιότητες και αυτές δεν είναι λίγες… Πριν λοιπόν τρέξετε να το ξεπλύνετε σκεφτεί το… Αντίθετα βέβαια, και δεν είναι της παρούσης, η άμμος της παραλίας δεν φαίνεται τόσο αθώα…*
Δείτε μερικούς λόγους που, ίσως, σας πείσουν την επόμενη φορά να αφήσετε λίγο παραπάνω επάνω σας το αλάτι της θάλασσας:

Το θαλασσινό αλάτι θεωρείται ένα φυσικό καθαριστικό του αίματος. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και μαγνήσιο που συνεισφέρει στην δράση των αντιοξειδωτικών. Ως εκ τούτου, το αλάτι της θάλασσας είναι σε θέση να αποτοξινώσει τα κύτταρα του δέρματός σας σωστά και να απορροφήσει όλη η βρωμιά, τη σκόνη και τα τοξικά υλικά από αυτά.

Προσοχή! Αυτοί είναι οι πέντε κίνδυνοι του σεξ




Μπορεί το σεξ να είναι το φθηνό παυσίπονο για πάσαν νόσο αλλά όπως όλα τα φάρμακα έχει και αυτό τις παρενέργειές του!

Αναντίρρητα το σεξ όπως συμπεραίνουν όλο και περισσότερες έρευνες δεν είναι μόνο απολαυστικό, αλλά και καλό για την υγεία μας. Όμως ουδέν καλόν αμιγές κακού αφού σε αρκετές περιπτώσεις το σεξ εγκυμονεί κινδύνους.
Και για του λόγου του αληθές έρευνα που έγινε στα Τμήματα Επειγόντων Νοσοκομείων της Μεγάλης Βρετανίας, διαπίστωσε ότι το ένα τρίτο του ενήλικου πληθυσμού έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του σεξ.
Εκτός όμως από τους τραυματισμούς ποιοι είναι οι κρυφοί κίνδυνοι των ερωτικών περιπτύξεων;
Σεξουαλικός πονοκέφαλος
Εκτός από τις κοινές ημικρανίες οι ειδικοί ανακάλυψαν πρόσφατα ότι το σεξ μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο Η κατάσταση αυτή συμβαίνει σε άνδρες και γυναίκες συνήθως πριν ή κατά τη διάρκεια του οργασμού ή αμέσως μετά το σεξ.
Αν και δεν είναι ανησυχητικό , όμως μερικές φορές μπορεί να σημαίνουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως χαμηλή αρτηριακή πίεση, όγκο στον εγκέφαλο ή αιμορραγία στον εγκέφαλο.
Στην περίπτωση που ο πονοκέφαλος συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα όπως η δυσκαμψία του αυχένα, ο εμετός, η σύγχυση ή κάποια προβλήματα συντονισμού τότε καλό είναι να ενημερώσετε το θεράποντα ιατρό σας.
Διακεκομμένη συνουσία
Αν και η διακεκομένη συνουσία είναι η πιο δημοφιλής αντισυλληπτική μέθοδος τα αποτελέσματα της είναι αμφίβολα αφού , πριν από την εκσπερμάτωση, είναι πιθανόν να υ­πάρξουν άλλες εκκρίσεις που να περιέχουν σπερματοζωάρια.

Χορτοφαγική διατροφή: Τα έξι οφέλη για την υγεία



Η χορτοφαγική διατροφή τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς, καθώς εκτός από το ηθικό του θέματος κάνει καλό και στην υγεία.

Πάντως όλο και περισσότερες έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά συνδέουν την αυξημένη κρεατοφαγία με την εκδήλωση διάφορων ασθενειών όπως παχυσαρκία, καρδιαγγεικά νοσήματα, χοληστερίνη και ο καρκίνος.
Στην περίπτωση που δεν θέλετε να αποκλείσετε τελείως το κρέας από τη ζωή σας, δείτε τι θα κερδίσετε αν ακολουθείστε χορτοφαγική διατροφή.
Περισσότερη ενέργεια
Πλούσια πηγή σιδήρου δεν είναι μόνο το συκώτι, αλλά και τα φασόλια, οι φακές, τα πράσινα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, ακόμα και το ωμό κακάο. Επιπλέον η χορτοφαγία προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό έξτρα ενέργεια αφού περιέχουν βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.
Καλύτερα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα
Η χορτοφαγική δίαιτα ρυθμίζει καλύτερα τα επίπεδα «ζαχάρου» στο αίμα περισσότερο από ότι το κρέας.
Χαμηλή χοληστερίνη
Έχει επιβεβαιωθεί από επιστημονικές μελέτες πως όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή καταφέρνουν και μειώνουν τη χοληστερίνη τους στο μισό, μέσα στον πρώτο, κιόλας, μήνα της δίαιτας.

Μέντα για το κακό μάτι

Σαν βότανο ή αιθέριο έλαιο η μέντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θέματα προστασίας…
Για καλή τύχη
  • Κάψτε σε ένα καρβουνάκι μαζί με καθαρό λιβάνι μέντα – δάφνη και μερικά ροδοπέταλα
    Θέλετε να προσελκύσετε αγοραστές για το σπίτι ή την επιχείρηση σας; Ψεκάστε τον χώρο με διάλυμα μέντας
  • Κάποια φύλλα μέντας στο μαξιλάρι σας θα σας δώσουν προφητικά όνειρα, ενώ κάποια άλλα στο πορτοφόλι σας θα προσελκύσουν χρήματα.

Φοίνιξ, ο παιδαγωγός του Αχιλλέα

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.
Ερυθρόμορφος κύλικας (π. 480-470 π.Χ., Μουσείο του Λούβρου - G 264), όπου απεικονίζεται η πρεσβεία του Αγαμέμνονα προς τον Αχιλλέα. Ο Φοίνιξ είναι ο άνδρας με τα λευκά μαλλιά.

Χαρά Νάστου
Ο Φοίνιξ, γιος του Αμύντορα, ήταν σύμβουλος και παιδαγωγός του ήρωα Αχιλλέα. και έλαβε μέρος στον Τρωικό Πόλεμο.
Για κάποιον έρωτά του, ο Φοίνιξ, όπως αναφέρεται σε αρκετά χωρία στην Ιλιάδα( ραψ. Ι , Π, Ρ ,Τ), είχε δεχθεί την κατάρα του πατέρα του.
Συγκεκριμένα, κατά παράκληση της μητέρας του είχε κοιμηθεί πρώτος με μια παλλακίδα του πατέρα του κι αυτός οργισμένος τον καταράστηκε βαριά.
 Για να αποφευχθεί ακόμα και φόνος, κατέφυγε στη Φθία , στον Πηλέα. ¨
Ο Φοίνικας αφηγείται την περιπέτειά του στον Αχιλλέα, όταν, ως πρέσβης στη σκηνή του τον παρακαλά να γυρίσει στη μάχη:
«Μαζί σου εδώ ο Πηλέας δε μ' έστειλεν, ο γέρο αλογολάτης,
από τη Φθία, στον Αγαμέμνονα καθώς σε προβοδούσε;
Κι ήσουν παιδί, κι ουδέ από πόλεμο νογούσες μανιασμένο
κι ουδέ από σύναξη, που ξέχωρη τιμή στον άντρα δίνει.
Γι' αυτό μαζί σου εκείνος μ' έστειλε, για να σε δασκαλεύω,
να μάθεις να μιλάς στη μάζωξη, να πολεμάς στη μάχη.

ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΓΚΑ, ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΚΟΥΡΟΥ


Όλοι αποδέχονται τα οκτώ βήματα της γιόγκα που περιέγραψε ο Πατάντζαλι. Αυτά είναι:
1) Η γιάμα (ηθική συμπεριφορά, καταφατικοί κανόνες, που επιτάσσουν) και 2) η νιγιάμα (τήρηση θρησκευτικών κανόνων, αποφατικοί κανόνες, που απαγορεύουν). Τα επόμενα βήματα είναι 3) η άσανα (σωστή σωματική στάση), 4) η πραναγιάμα (έλεγχος της πράνα, των λεπτοφυών ζωικών ρευμάτων), και 5) η πρατυαχάρα (απόσυρση των αισθήσεων από εξωτερικά αντικείμενα).
Τα τελευταία βήματα είναι μορφές της γνήσιας γιόγκα: 6) Η νταράνα (αυτοσυγκέντρωση), κρατώντας τον νου σε μία σκέψη. 7) Η ντυάνα (διαλογισμός) και 8) το σαμάντι (υπερσυνείδητη εμπειρία).
Υπάρχουν δύο ειδών σαμάντι. Κατά το πρώτο σαμάντι (το σαβικάλπα σαμάντι), ο γιόγκι ενώνεται με τον Θεό, ακινητοποιούνται το σώμα, η καρδιά, η αναπνοή, τα πάντα (πλήρης αναστολή των ζωτικών λειτουργιών, για όσο θέλει, ακόμα και χρόνια, αλλά δεν πεθαίνει – φυσικά είναι αυτονόητο ότι δεν πηγαίνει και στην τουαλέτα για «την ανάγκη του»), αλλά δεν έχει ΚΑΜΙΑ επίγνωση του εξωτερικού περιβάλλοντος. Και, όταν βγαίνει απ’ αυτό, παύει να είναι ενωμένος με τον Θεό. Μετά από το πρώτο σαμάντι, υπάρχει το δεύτερο, πολύ ανώτερο, το νιρβικάλπα σαμάντι. Στο δεύτερο σαμάντι ο γιόγκι δεν ακινητοποιείται καθόλου, ούτε η αναπνοή του, ούτε η καρδιά του, εκτελεί όλα τα καθήκοντά του στον κόσμο, ενώ συγχρόνως είναι ΠΑΝΤΑ ενωμένος με τον Θεό.
Τα σώματα του ανθρώπου είναι μόνο τρία, το υλικό (ύλη), το αστρικό που αποτελείται μόνο από ενέργεια (πράνα) και όχι ύλη, και το αιτιατό, που αποτελείται μόνο από σκέψη και ούτε καν ενέργεια (πόσο μάλλον ύλη). Όταν πεθαίνουμε, αποβάλλουμε το υλικό σώμα, αλλά η ψυχή συνεχίζει να είναι εγκλωβισμένη (φυλακισμένη) στο αστρικό σώμα και το αιτιατό σώμα. Τότε δεν έχει βέβαια υλικό σώμα, αλλά το αστρικό, καθαρή ενέργεια.
«Αυτό που διαδραματίζεται καθώς ο γιόγκι κινείται στο «μονοπάτι» του «του φωτός» είναι μια πραγματικά περίπλοκη μετάβαση της ζωής του και της συνειδητότητάς του μέσω του πνευματικού ματιού: Πρώτον, η ζωή και η συνειδητότητα κινούνται προς τα πάνω, μέσω της υλικής σπονδυλικής στήλης και του εγκεφάλου, ελευθερώνοντας τον γιόγκι από το υλικό σώμα. Μετά έρχεται η μετάβαση μέσω των τριών αστρικών σπονδυλικών στηλών φωτός (της σουσούμνα, του βάτζρα και του τσίτρα), ελευθερώνοντας τον γιόγκι από το αστρικό σώμα. Και τέλος, η άνοδος μέσω της αιτιατής «σπονδυλικής στήλης» συνειδητότητας (του μπραχμανάντι), με την οποία η ψυχή απελευθερώνεται στο Πνεύμα. Έτσι, το μπραχμανάντι, το τσίτρα, το βάτζρα και η σουσούμνα είναι λεπτοφυείς εγκεφαλονωτιαίες πύλες μέσω των οποίων η ζωή και η συνειδητότητα της ψυχής κατήλθαν από το Πνεύμα στο αιτιατό, μετά στο αστρικό και τέλος στο υλικό σώμα. Σε βαθύ διαλογισμό σαμάντι, η ψυχή ανέρχεται μέσα απ’ αυτές τις σήραγγες σε αντίστροφη σειρά, για να ξεφύγει από τα τρία σώματα και να ενωθεί ξανά με το Πνεύμα.– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

ΟΙ ΑΛΩΑΔΕΣ


ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ
Οι Γίγαντες Εφιάλτης και ο Ώτος ήταν γιοι της Ιφιμέδειας, κόρης του Τρίοπα και του Ποσειδώνα. Ωστόσο ο ονομάστηκαν Αλωάδες επειδή η Ιφιμέδεια παντρεύτηκε τον Αλωέα, βασιλιά της Ασωπίας στη Βοιωτία. 

 Οι Αλωάδες μεγάλωναν κάθε χρόνο μια πήχη στο πλάτος και μια οργιά στο ύψος, και όταν έγιναν εννιά χρόνων, και ήταν εννιά πήχες στο πλάτος και εννιά οργιές στο ύψος, κήρυξαν τον πόλεμο κατά του Ολύμπου. 

Πριν το πρώτο χνούδι φυτρώσει στα μάγουλά τους, πήραν όρκο στα ύδατα της Στύγας: ο Εφιάλτης ορίστηκε να βιάσει την Ήρα, και ο Ώτος να βιάσει την Άρτεμη. Ο χρησμός έλεγε ότι δεν μπορούσαν να σκοτωθούν ούτε από θεό ούτε από θνητό. Μόνο ο Απόλλωνας κατάλαβε τη σημασία του χρησμού: Οι Αλωάδες έπρεπε να αλληλοσκοτωθούν.

Με συμβουλή του Απόλλωνα η Άρτεμις έστειλε στους Αλωάδες μήνυμα: αν τερμάτιζαν την πολιορκία τους, αυτή θα τους συναντούσε στη Νάξο και εκεί θα ενέδιδε στις περιπτύξεις του Ώτου. Ο Ώτος πέταξε από τη χαρά του, αλλά ο Εφιάλτης, που δεν είχε λάβει από την Ήρα παρόμοιο μήνυμα, ζήλεψε και θύμωσε. Άγριος καβγάς ξέσπασε στη Νάξο, όπου οι δύο Αλωάδες πήγαν μαζί.

Οι Ήρωες στην ελληνική μυθολογία


«Ο ήρωας είναι προϊόν διασταύρωσης της θείας και της ανθρώπινης φύσης και προκαλείται από τον έρωτα» γράφει ο Auguste Bouché Leclerc.
Ο ήρωας ζει ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά είναι ανώτερο ον κι αυτή η ανωτερότητά του εκδηλώνεται με θαυμάσια κατορθώματα. Όμως υπόκειται στη Μοίρα των ανθρώπων γερνάει και πεθαίνει.
Ο ήρωας είναι ρωμαλέος, γενναίος, ευγενής, ωραίος, έξυπνος. Είναι μια ενδιάμεση βαθμίδα ανάμεσα στους θεούς και τους ανθρώπους και συχνά χαρακτηρίζεται ως ημίθεος.
Συμβαίνει το αντίθετο με εκείνο που έκανε τους Έλληνες να πλάσουν τους θεούς τους ανθρωπομορφικά. Κάποιους ανθρώπους δηλαδή τους ηρωοποίησαν προσεγγίζοντάς τους προς τους θεούς και προσδίδοντάς τους θεϊκές ιδιότητες.
Οι ήρωες έχουν πατέρα θεό και μητέρα θνητή. Ο Αινείας είναι μια αντίθετη περίπτωση. Έχει μάνα τη θεά Αφροδίτη και πατέρα θνητό, τον Αγχίση.
Στον Όμηρο η έννοια του ήρωα παρουσιάζεται διαφορετικά στα δύο έπη. Στην Ιλιάδα ο ήρωας είναι λέξη συνώνυμη με τον πολεμιστή. Στην Οδύσσεια όμως ο ήρωας είναι ένας άνδρας ανώτερος από άλλους, ευγενής στην καταγωγή και με ανώτερη φρόνηση.
Γενικά όμως και στα δύο ομηρικά έπη οι ήρωες αποτέλεσαν αντικείμενο λατρείας.
Βεβαίως η λατρεία των ηρώων χρονολογείται από παλαιότερους χρόνους, καθώς έχουμε λατρεία ηρώων νωρίτερα από τη λατρεία ενός θεού, ο οποίος και τον εκτοπίζει. 

Οι Λειμώνες του Έρωτα




ΠΛΑΤΩΝΑ: ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ - [Ή ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ ΗΘΙΚΟΣ]


«Τι έρωτας, τι θάνατος, δεν έχεις να διαλέξεις.»


Μ’ αυτό το λαμπερό στίχο η δημοτική μας ποίηση κατέγραψε τη διαλεκτική σχέση του έρωτα και του θανάτου και έκλεισε σε δεκαπέντε μόλις συλλαβές βάθος και πλάτος φιλοσοφικών νοημάτων ασύλληπτων και που αξιώθηκαν αμέτρητους θηρευτές από τα πιο λαμπρά πνεύματα του ανθρώπινου γένους. Ένας τέτοιος εκλεκτός των ανθρώπων και ο Δημήτρης Λιαντίνης που μοίρασε τη ζωή του ανάμεσα στον έρωτα και στον ξανθό Απρίλη. Το Διόνυσο και τον Απόλλωνα. Και διάλεξε το Διόνυσο. Για να οδηγηθεί στον Απόλλωνα, στο φως και στο απολυτήριο μάθημα της αλήθειας. Γιατί αδελφούς και ομοιότητες τους διέκρινε και δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και ευλαβικά ανέδειξε το στίχο του Σολωμού ως ένα από τους καλύτερους της νεοελληνικής ποίησης:




«Έστησ’ ο Έρωτας χορό με τον ξανθόν Απρίλη.»




Σε χίλιους τόνους μουσικούς επανέλαβε από αρχή έως και τέλος αυτή τη σχέση που κάνει αξεχώριστους τον Έρωτα και το Θάνατο. Γαϊτανάκι μαλαματένιο τα λόγια του τεντωμένο και σμιλεμένο στον τόπο που δεν έχει τόπο να σταθεί, κι εκεί και τότε που ο χρόνος γίνεται ένα με το χώρο. Το σημείο το απροσδιόριστο ανάμεσα Έρωτα και Θάνατο. Η εικόνα αυτής της δραματικής τελετουργίας απεικονίζεται με τρόπο απαράμιλλο στο κόσμημα που απέθεσε στο εξώφυλλο των Ελληνικών του. Πάνω στη ναξία λίθο. Και έχει ιδιαίτερο νόημα εδώ να τονίσουμε πως «ναξία λίθος» είναι το άλλο όνομα που είναι γνωστές εκείνες οι πέτρες που «Ακονόπετρες» καλούνται.

Στάσου και δες ετούτο το κόσμημα. Την τριάδα των μορφών. Την «αγία τριάδα». Μακράν του υπερβατικού νοήματος που η θρησκεία έδωσε στη φράση. Πλησίον όμως των μέτρων του ανθρώπου. Των μέτρων που ο Δημήτρης Λιαντίνης μας έμαθε να σεβόμαστε και να τιμούμε ως τα μόνα δυνατά να μας ανυψώσουν στο ανώτερο σημείο που η φύση μας προόρισε έναν έκαστο. Ο συμβολισμός πασιφανής. Σε τούτη την «αθώα» χορευτική φιγούρα ξετυλίγεται σύμπασα η ζωή του αληθινού ανθρώπου. Η πορεία από το σκοτάδι προς το φως. Πορεία που ξετυλίγεται στο μεταίχμιο του έρωτα και του θανάτου. Κορυφή και σύνορο ασύνορο που και ο Λιαντίνης διόδευσε με τάξη, κλιτότητα και μέτρο…

Είναι εντελώς κατανοητό πως οι προβολείς στρέφονται κύρια στο τέρμα του ταξιδιού του. Και φωτίζουν μονόπλευρα την πορεία του εστιάζοντας στον τελικό σταθμό, στην αυτοθέλητη συνάντηση με το θάνατο. Όμως το ταξίδι, πάει καιρός που το μάθαμε από το γέροντα της Αλεξάνδρειας, δεν είναι μόνο ο προορισμός. Και ο Λιαντίνης το επανέλαβε τονίζοντας πως:

«Ο θάνατος, για να τον μελετάς, έχει το εύρος της ζωής που την ζεις. Έτσι τα δύο μπροστά σου γίνουνται ένα.»

Και η ζωή είναι ο έρωτας. Τουλάχιστον είναι το μισό, με την ίδια έννοια που η μια όψη του νομίσματος είναι το μισό και αξεχώριστο κομμάτι του όλου.

Δίπλα λοιπόν στο Μεταλλείο του Θανάτου του που ήδη ανασκάψαμε και ανασύραμε από το πλούσιο κοίτασμά του μπριλάντια και ζαφείρια, είναι χρεία και εκ των ων ουκ άνευ να επισκεφθούμε και τους λειμώνες του έρωτά του. Κι αν για το Θάνατο η σύνεση και η λογική μας βάζει όριο στον τόπο και στο χρόνο που αποχαιρέτησε τα εγκόσμια, σε κείνη δηλαδή την απογευματινή ώρα δίπλα στο Καταφύγιο του Ταϋγέτου που κάπνισε το τελευταίο τσιγάρο συντροφιά με ένα άλλο ανθρώπινο πλάσμα, ίδια πορεία και στον έρωτα θα ακολουθήσουμε. Μακράν του συνδρόμου της κλειδαρότρυπας. Εμείς με τη φιλοσοφία του ασχολούμαστε. Δεν κάνουμε ρεπορτάζ για τη ζωή του. Στα βιβλία του και στις σελίδες του θα αναζητήσουμε τους ερωτικούς του μπαξέδες. Στα επίσημα κείμενα και όχι στα αποκηρυγμένα.

Στάση πρώτη το ΕΞΥΠΝΟΝ ΕΝΥΠΝΙΟΝ:
σελ 189


Ο έρωτας πεθαίνει δια του θανάτου και ο θάνατος γεννιέται δια του έρωτος.


Η ελληνική λέξη ίμερος - λέξη ποιητική - αποδίδει πιστότερα τα βαθιά υποστρώματα της ερωτικής ορμής και οδηγεί σ' έναν καθολικό ιδεασμό, που αντιστοιχεί προς τη φροϋδική libido.

Τι είναι το μάτιασμα και το μικροηλεκτρικό δυναμικό του ανθρώπου



Είναι απόλυτα εξακριβωμένο, ότι γύρω από τη μεμβράνη όλων των ζώντων κυττάρων υπάρχει διαφορά δυναμικού 5.000-85.000 μV (μικροβόλτ)-εκατομμυριοστό του βολτ. Το δυναμικό αυτό λέγεται και δυναμικό ηρεμίας, διότι

παράγεται με τις συνήθεις συνθήκες, χωρίς διέγερση, με βάση την πυκνότητα των ιόντων. Το δυναμικό αυτό μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί από διάφορες αιτίες.


Δυναμικό ενέργειας ονομάζεται ένας άλλος ηλεκτρισμός που παράγεται κυρίως στα νευρικά κύτταρα και σε μικρότερο βαθμό στα μυϊκά. Το νευρικό ερέθισμα είναι της τάξης των 35 μέτρων το δευτερόλεπτο (χελμχολτς) και δυναμικού 70.00-120.000 μV.

Τα ηλεκτρικά πεδία του νευρικού συστήματος μπορούν να ατονήσουν ή να διακοπούν από άλλα εξωτερικά αίτια με την ίδια συχνότητα.

ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ – ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝΕΣΩΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ; ΤΑ ΤΑΧΥΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ..

Η ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκέφαλου είναι 5.000 ως 700.000 μV. Η ηλεκτρική αυτή δραστηριότητα εκπέμπεται με τη μορφή κυμάτων 1-100 κύκλων (ΗΖ) το δευτερόλεπτο. Και εντοπίζεται αρκετές ίντσες γύρω από το κεφάλι, όπως ακριβώς ζωγραφίζουμε το φωτοστέφανο των αγίων.

Η δραστηριότητα αυτή του εγκέφαλου επηρεάζεται από το άνοιγμα – κλείσιμο των ματιών, την υπέρπνοια και άλλα.

ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ

ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΥΡΑ..

Το ηλεκτρικό πεδίο της καρδιάς κατά τον Κοέν είναι 500-50.000 μV,αλλά 40 φορές πιο μικρό από το πεδίο του αστικού μας περιβάλλοντος. Κάθε καρδιακός παλμός εκπέμπει ένα κύμα 3 κύκλων (3ΗΖ) ανά δευτερόλεπτο που μπορεί να ανιχνευθεί με το ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Το πεδίο του ματιού είναι 6.000 μV, και σ αυτό στηρίζεται η ηλεκτρο-αμφιβληστρο-γραφία. Όταν το φως πέσει επάνω στο μάτι δημιουργείται χαρακτηριστική διακύμανση του δυναμικού. Αυτό το δυναμικό του ματιού εκπέμπεται από τα μάτια, είναι ανάλογο της καταστάσεως του σώματος, του εγκεφάλου και των σκέψεώνμας. Γι αυτό τα μάτια αποτελούν τον καθρέφτη της ψυχής, και βρίσκουν εφαρμογή το «μάτιασμα», η γοητεία η συμπάθεια, η αντιπάθεια, η έλξη και η απώθηση, ο έρωτας, η εκτίμηση, η επιβολή σε άλλα άτομα και άλλα τηλεπαθητικά γεγονότα.

Οι γάτοι, οι γάτες, το Σεληνόφως και οι μάγισσες


 


Η γάτα ήτο πάντα συνδεδεμένη με την Σελήνη, την ερωτικότητα και την μαγεία. 

Γι αυτό και όλες τις θηλυκές εκτροπές της, τις είχαν συνδέσει με την γάτα οι γνωστικοί του 16ου αιώνος. 

Την δε γούνα της την θεωρούσαν αφροδισιακό, και εξ αυτού έμεινε να λέγεται «γατάκι» το γυναικείο αιδοίο. 

  Οι μάγισσες - μυθική προβολή της κακιάς μητέρας-μητρυιάς - του Μεσαίωνος αγαπούσαν, λένε, να μεταμορφώνονται σε γάτες. Όπου οι μάγισσες σε πολλές εικόνες του μεσαίωνος και έκτοτε παριστάνονται να φιλούν έναν γάτο ή ένα τράγο κάτω από την ουρά. Ο γάτος ή ο τράγος θεωρείτο η προσωποποίηση του διαβόλου. Το ίδιο έκαμαν και οι «καθαροί».

    Έτσι η μαύρη γάτα, σιγά-σιγά έγινε εικόνα της σκοτεινής νύχτας, το χαρακτηριστικό ζώο του Σαββάτου των Μαγισσών, οι οποίες συγκεντρώνονταν σε μια σαραμπάντα και τρόμαζαν τους εύπιστους χωρικούς. Οι τελετές αυτές εγίνοντο κάτω από το φως της Σελήνης από την οποία έπαιρναν πολύ δύναμη.

Το μεταλλείο θανάτου του Λιαντίνη

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Λιαντίνης αφιέρωσε τη ζωή του στη Μελέτη του Θανάτου

Ο Λιαντίνης αφιέρωσε τη ζωή του στη Μελέτη του Θανάτου. Κομίζω γλαύκας εις Αθήνας; Ναι... Τι είπε όμως ακριβώς για το θάνατο; Ή πιο σωστά, τι έγραψε στα βιβλία του;

Η αλήθεια είναι πως όποιο βιβλίο του και να ανοίξεις θα βρεις πλήθος αναφορές για το θάνατο. Άσε που ώρες ώρες νομίζω πως κάθε τι που έγραψε, είναι για το θάνατο. Και θαρρώ πως είναι οι ώρες που πιο πολύ πλησιάζω τη σκέψη του...

Πώς λοιπόν να απαντήσεις το ερώτημα; Τι είπε για το θάνατο; Εφτά βιβλία στο επίσημο και μερικά ακόμη στο ανεπίσημο. Και από δίπλα σε θέση πρώτη από τα γραπτά, η ζωή του. Και κορυφαίο γεγονός η συνάντησή του, η αυτοθέλητη, με το θάνατο. Όλος ο Λιαντίνης, είναι μια μελέτη θανάτου, ένα μεταλλείο απύθμενο και πλουτοφόρο σε γνώση για το θάνατο και σε αγάπη για τη ζωή.

Θα αλλάξουμε λοιπόν τρόπο μουσικό. Και το "τι είπε" θα το γυρίσουμε σε "ας δούμε μερικά από αυτά που έγραψε ο Λιαντίνης για το θάνατο":

________

ΕΞΥΠΝΟΝ ΕΝΥΠΝΙΟΝ

"Ο ίμερος (ίμερος =έρωτας) και ο θάνατος αποτελούν την ενική δυαρχία, που περικοσμεί την ανθρώπινη ζωή, κατά τον τρόπο που η φιλότητα και το νείκος των προσωκρατικών ζωοποιεί το νόημα του κόσμου." (240)

"Έχει κανείς στην ιδιοκτησία του το θάνατό του, ένα μεταλλείο πολύτιμης ουσίας και αιωνιότητας και το αφήνει να οξειδώνεται στην αργία." (237)

"Ο έρωτας είναι ο αμφιθαλής αδερφός του θανάτου.

Ο έρωτας πεθαίνει δια του θανάτου και ο θάνατος γεννιέται δια του έρωτος." (189)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα