Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Πέντε στρατιωτικά μυστήρια... που προκαλούν πολλά ερωτηματικά! (βίντεο)


Παραμένουν άλυτα εδώ και καιρό

Μερικές από αυτές τις εικόνες παραμένουν ανεξήγητα – συμπεριλαμβανομένης και μιας πιθανής φωτογραφία του TR – , ένα ρωσικό μυστικό υποβρύχιο, ένα παράξενo ιρανικό αεροπλανοφόρο, ένα μυστηριώδες μυστικό στο Google Maps και … μια σκουληκότρυπα;
Δείτε το βίντεο:

Greacopithecus: Ο πρώτος άνθρωπος εμφανίστηκε στην Ελλάδα υποστηρίζει γερμανικό Πανεπιστήμιο

Greacopithecus: Ο πρώτος άνθρωπος εμφανίστηκε στην Ελλάδα υποστηρίζει γερμανικό Πανεπιστήμιο

Μέχρι σήμερα υπήρχε η πεποίθηση ότι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους ξεκίνησε στην Αφρική, παρά τα αρχαία ελληνικά κείμενα που υποστήριζαν ότι ο άνθρωπος εμφανίστηκε στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας κι αυτός ήταν ο λόγος που οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ότι ήταν αυτόχθονες.
Μια νέα γερμανική έρευνα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ισχυρίζεται ότι ο πρώτος άνθρωπος μπορεί να είχε εμφανιστεί στα Βαλκάνια και κατά πάσα πιθανότητα στην Ελλάδα.
Ο διαχωρισμός του ανθρώπινου είδους από τους ανθρωποειδείς πιθήκους ενδεχομένως να είχε ξεκινήσει μερικά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.
Μάλιστα η διαδικασία αυτή ενδέχεται να είχε γίνει στην Ευρώπη και όχι στην Αφρική, όπως υποστήριζε μέχρι σήμερα η επικρατούσα θεωρία.
Αυτή η νέα υπόθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά σήμερα σε μια δημοσίευση στο περιοδικό «PLOS One» από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Τυβίγγης υπό την Μαντλέν Μπέμε -ειδικότερα από το Κέντρο Ερευνών για την Εξέλιξη του Ανθρώπινου Είδους και της Παλαιοπεριβαλλοντολογίας (HEP).
Η επιστημονική ομάδα βάσισε την έρευνά της σε δύο απολιθώματα που ήταν ήδη γνωστά και τα οποία μελετήθηκαν ενδελεχώς σε σχέση με τις περιβαλλοντικές συνθήκες που, βάσει υποθέσεων, επικρατούσαν πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια στα σημεία που εντοπίστηκαν τα απολιθώματα.

Φήμες κατακλύζουν την Τουρκία ότι ο Ερντογάν δεν είναι καλά – Μυστήριο με την εξαφάνισή του

Φήμες κατακλύζουν την Τουρκία ότι ο Ερντογάν δεν είναι καλά – Μυστήριο με την εξαφάνισή του

Όργιο φημών για το τι μπορεί να συμβαίνει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αρχίσει να κατακλύζει την Τουρκία.
Η φημολογία ξέσπασε μετά την απόφαση του Τούρκου Προέδρου να μην παραστεί στο επίσημο γεύμα με τους ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), όπως και η ακύρωση όλων των κατ’ ιδίαν συναντήσεων που είχε προγραμματισμένες με αρχηγούς κρατών της Συνόδου.
Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για πρόβλημα υγείας του Τούρκου προέδρου, αιτιολογώντας έτσι την αιφνιδιαστική ακύρωση όλων των προγραμματισμένων ραντεβού του τόσο με τον Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον πρόεδρο της Μολδαβίας, Ιγκόρ Ντόντον.
Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), ο Τούρκος Πρόεδρος δεν πήγε στο επίσημο γεύμα με τους ξένους ηγέτες, στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ, αλλά επέστρεψε στο σπίτι του στο Κισικλί, όπως μετάδωσε το CNN Turk.

Μην θεωρήσεις ποτέ δεδομένα ούτε τα αισθήματα, ούτε την παρουσία μου..

Μην θεωρήσεις ποτέ δεδομένα ούτε τα αισθήματα, ούτε την παρουσία μου..
Γράφει η Μοσχούλα Σολάκη
Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να καταλάβουμε εγκαίρως σ’ αυτήν την ζωή είναι πόσο ρευστοί και αναλώσιμοι είμαστε. Οι γκρίνιες, οι διαφωνίες, οι εγωισμοί και οι ξεροκεφαλιές δεν έχουν καμιά σημασία μπροστά στην ανατροπή που έρχεται ακάλεστη είτε με τη μορφή ατυχήματος, είτε αρρώστιας ή ακόμη και θανάτου στη χειρότερη των περιπτώσεων.
Το ότι για σένα μπορεί να μην αξίζω, δε σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι δεν με χρειάζονται, δεν θα στεναχωρηθούν αν πάθω κάτι. Για κάποιους είμαστε άχρηστοι, για άλλους όμως πολύτιμοι σαν φυλαχτά.
Πάνω στο θυμό ανταλλάσσονται βαριές κουβέντες .
Ότι εκσφενδονίζεται από το στόμα δε συμμαζεύεται και δεν γυρίζει πίσω.
Πως έχεις τόσο σίγουρο ότι επειδή θα πέσεις για ύπνο σήμερα, θα ξυπνήσεις αύριο;
Πως μπορείς και κοιμάσαι χωρίς καληνύχτα;
Τι είναι αυτό που σε κάνει ,να θεωρείς τα πάντα δεδομένα;

Η μυστηριώδης «τσάντα» των Θεών


Πώς είναι δυνατόν χιλιάδων ετών απεικονίσεις των Ανουνάκι να δείχνουν τους Θεούς να μεταφέρουν μια μυστηριώδη τσάντα. Και να συναντάμε σε όλο τον κόσμο το ίδιο πράγμα που απεικονίζεται από τους αρχαίους Μεσοαμερικανικούς πολιτισμούς;

Απεικονίζεται σε παραστάσεις των αρχαίων Σουμερίων σε παραστάσεις των Ανουνάκι, και παρατηρείται σε πολλά σημεία στην Αμερική και το Göbekli Τεπέ. 

Σύμπτωση;

Αδιάσειστα στοιχεία, που βρέθηκαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έχουν αποδείξει ότι η ανθρωπότητα έχει ένα είδος αμνησίας. Οι αμέτρητες ανακαλύψεις που έγιναν σε όλη την υδρόγειο μας έχουν αναγκάσει να αμφισβητήσουμε τα πάντα σχετικά με την προέλευση της ανθρωπότητας, τους αρχαίους πολιτισμούς και την ιστορία γενικότερα.

Σιγά-σιγά τα μικρά κομμάτια ενός τεράστιου παζλ μας οδηγούν προς τη σωστή κατεύθυνση, σε απαντήσεις που οι επιστήμονες δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν πλήρως.

Πώς μπορείτε να εξηγήσετε τις αμέτρητες ομοιότητες μεταξύ των πολιτισμών που κατοικούσαν χιλιάδες χρόνια πριν στη Γη, οι οποίοι χωρίζονταν από δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα;

Γιατί σχεδόν όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί της Γης αποφάσισαν να χτίσουν Πυραμίδες; Και γιατί είναι τόσο παρόμοιες;

Είναι σαν όλοι σχεδόν οι αρχαίοι πολιτισμοί να ακολούθησαν το ίδιο σχεδιάγραμμα. Είναι σαν με κάποιο τρόπο, οι αρχαίοι πολιτισμοί να συνδέονταν χιλιάδες χρόνια πριν.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αινίγματα στην αρχαία Μεσοποταμία που αναφέρεται ως το λίκνο του πολιτισμού, είναι ένα μυστηριώδης μοτίβο που έχει οδηγήσει πολλούς συγγραφείς και ερευνητές στην ερώτηση αν η ιστορία, όπως την έχουμε διδαχθεί είναι σωστή.

Η Μηχανή των Ψυχών

σουρεαλιστικο
Ο Ιδομενέας μας είπε ότι το Σύμπαν είναι Μηχανή φτιαγμένη από κάποιο Δημιουργό, μας έδωσε το σχήμα της και κάποια μηχανικά της μέρη!
Μας περιέγραψε και τον τρόπο λειτουργίας της, χωρίς να μας δώσει προς το παρόν τις λεπτομέρειες της όλης κατασκευής.
Μας εξήγησε ότι τα πάντα εντός του με την ίδια λογική είναι φτιαγμένα και ότι με την ίδια αρχή λειτουργίας μπορούμε να κατασκευάσουμε αεικίνητες μηχανές οι οποίες θα βγάλουν την Ανθρωπότητα απ τη ματαιοδοξία, αν το θελήσουμε! Μας υποσχέθηκε δε, ότι θα μας δώσει τα πλήρη στοιχεία της αλλά πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τα όσα λέει η ¨Αποκάλυψη του Σύμπαντος¨!
Τι εννοεί όμως όταν λέει ότι οι ψυχές των έμβιων όντων της Γης είναι το «καύσιμο» αυτής της Μηχανής;
Γιατί ο Δημιουργός στη Γη, τον μοναδικό αντιδραστήρα του Σύμπαντος, χρησιμοποίησε σαν στοιχείο της αντίδρασης που συντελείται τα έμβια όντα εκτός απ τον Άνθρωπο που προέκυψε απ την αντίδραση που συντελείται αποτελώντας τη σκουριά της Μηχανής;
*
Στις μηχανές συντελείται πάντα μια μετάλλαξη απ την οποία παίρνουμε έργο, μπορεί να αφορά σε υλικό καύσιμο αλλά και σε άυλο, μπορεί να είναι το πετρέλαιο σε μια πετρελαιομηχανή αλλά και η ακτινοβολία, όπως η ηλιακή ακτινοβολία σε έναν ηλιακό συλλέκτη.
Έχουμε διαπιστώσει – αποδείξει ότι το έργο που παράγει μια μηχανή ισοδυναμεί με την ενέργεια την οποία καταναλώνει, ότι η συνολική ενέργεια δεν χάνεται απλά αλλάζει μορφή!
Το έργο όμως για να ισούται με την ενέργεια δεν γίνεται να συνάδει με ταυτόχρονη κατάσταση εντροπίας, γιατί αν συμβαίνει το πρώτο πρέπει απαραίτητα το σύστημα να είναι κλειστό ενώ το δεύτερο ανοιχτό, καμία επιστήμη όμως δεν γνωρίζει αν το Σύμπαν είναι ανοιχτό ή κλειστό.
Μη μπορώντας όμως να δικαιολογήσουν οι επιστήμες κάποια μετρήσιμα φαινόμενα, όπως π.χ. η απομάκρυνση των γαλαξιών, όρισαν το Σύμπαν σαν πεπερασμένο μεν αλλά ατελείωτο και μ αυτόν τον ορισμό του τίποτα, μπορούν να «δικαιολογήσουν» μέχρι και αντικρουόμενες θεωρίες!
Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα;

Η Αποκάλυψη του Σύμπαντος

Σύμπαν

Για να σας προϊδεάσω γι αυτά που ακολουθούν.
1ον. Οι Άνθρωποι αποτελούμε μικρόβια του οργανισμού που ονομάσαμε σύμπαν, η τάξη μεγέθους μας σε σχέση με το σύμπαν μας κατατάσσει στην κατηγορία των μικροβίων.
2ον. Δεν είμαστε τα μόνα όντα που αναπτύξαμε τεχνολογία!
Πολλά γνωστά μας έμβια όντα έχουν αναπτύξει τεχνολογία την οποία παρατηρούμε και αδυνατούμε να κατανοήσουμε.
Για σκεφτείτε λίγο τα μυρμήγκια, μήπως έχουν κι αυτά αεροπλάνα και μάλιστα ανώτερης τεχνολογίας απ τα δικά μας;
Στο πιο κάτω σχεδιάγραμμα δείχνω μέρος του μηχανισμού του σύμπαντος για να κατανοήσετε το γιατί κάποιες απ τις κινήσεις που συντελούνται επιβεβαιώνουν αυτά που γνωρίζουμε ως τώρα!

Η κατάντια....να ξεφτιλίζει κάποιος τον εαυτό του!!!!







Πάντα πίστευα πως είναι καλύτερα όταν τελειώνει….

Μια ερωτική σχέση να μην υπάρχουν επαφές!

Ούτως ή άλλως έχει λήξει  πλέον η ουσιαστική επικοινωνία…

Οπότε δεν υπάρχει  λόγος  να συνεχίζεται κάτι…..

Που δεν είναι θετικό  για κανέναν!

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει…

Πως σε μια τυχαία συνάντηση….

Θα γυρνούσα την πλάτη μου στον άλλον…

Κάνοντας πως δεν τον  βλέπω! 

'Ισα-ίσα!  Όχι μόνο θα τον χαιρετούσα…

Αλλά θα άκουγα με ικανοποίηση…

Οποιαδήποτε ευχάριστα νέα  είχε να μου πει!

Θα χαιρόμουν αν είχε προχωρήσει μπροστά….

Εκπληρώνοντας κάποιες από τις επιθυμίες του…..

Γιατί το φυσιολογικό, το σωστό και το πρέπον…

Είναι να μην κρατάμε κακίες…

Και ότι θέλουμε για τον εαυτό μας…..

Το ίδιο να ευχόμαστε και για τον  άλλον!

Δεν έχει σημασία αν πορευόμαστε πλέον μαζί!

Το σημαντικό είναι να «πετάμε» οτιδήποτε αρνητικό…..

Κρατώντας μόνο τα θετικά….

Πάντα φοβίζει αυτός..... που "κουβαλάει" το αυθεντικό, το ατόφιο και το ανόθευτο!!!!



   


Σε μικρότερη ηλικία όταν άκουγα…

Να αποκαλούν κάποιον δύσκολο χαρακτήρα…..

Φυλαγόμουν!

Σχημάτιζα στο μυαλό μου την  εικόνα…

Ενός παράξενου ατόμου που μπορούσε να παρεξηγήσει…

Το παραμικρό, με συνέπεια να δίνω εξηγήσεις…

Για κάτι που δεν έκανα……

Και τον είχε ενοχλήσει!

Για να αποφύγω, λοιπόν τα μπερδέματα….

Προτιμούσα να απομακρύνομαι!
Να μην έχω πολλές επαφές!

Αυτό μέχρι την στιγμή…..

Που κάποιος τον οποίο εκτιμούσα…..

Πάνω στην κουβέντα, με μεγάλη σοβαρότητα…..

Και αγάπη …..

Μου είπε ότι είμαι δύσκολος άνθρωπος!

Έλον Μασκ: Γιατί είναι πιθανό όλοι μας να ζούμε μέσα σε μια «εξομοίωση υπολογιστή»

Πολλοί πιστεύουν ότι ο Έλον Μασκ είναι ένας «πραγματικός Tony Stark» (Iron Man). Αν και αρκετοί τον χαρακτηρίζουν «απλά» εκκεντρικό, λόγω δηλώσεών του ότι θα ήθελε να πεθάνει στον Άρη και ότι προβληματίζεται για το ενδεχόμενο μιας εξέγερσης της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι φίλοι της Επιστημονικής Φαντασίας αναγνωρίζουν ότι ο ιδρυτής, μεταξύ άλλων, της ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας SpaceX και της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτροκίνητων Tesla Motors και εμπνευστής του «sci-fi» μέσου μεταφοράς Hyperloop, είναι, πάνω από όλα, «ένας από αυτούς»- ένας οραματιστής του μέλλοντος.
Ο Έλον Μασκ θεωρεί ότι είναι ανάγκη να ξεφύγουμε από τα όρια του πλανήτη μας και να αποικίσουμε άλλους (με πρώτο τον Άρη) το συντομότερο δυνατόν, και αυτός είναι ο απώτερος, φιλόδοξος στόχος της SpaceX. Ωστόσο, κάποιες φορές ο Μασκ κοιτάει και προς άλλες κατευθύνσεις, και πρόσφατη τοποθέτησή του στη συνδιάσκεψη Code του Recode (στην οποία είπε επίσης ότι σκοπός της SpaceX είναι να στείλει ανθρώπους στον Κόκκινο Πλανήτη το 2024), προκάλεσε αίσθηση, καθώς παρέπεμψε σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας όπως το «Matrix».
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Guardian, ο Μασκ έχει ασχοληθεί με τα έργα του φιλοσόφου Νικ Μπόστρομ, ο οποίος στο παρελθόν είχε προειδοποιήσει πως μια εξαιρετικά εξελιγμένη Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Σενάρια τέτοιου τύπου υπάρχουν από παλιά στην Επιστημονική Φαντασία, με χαρακτηριστικά παραδείγματα – μεταξύ πολλών άλλων- τον Skynet του «Εξολοθρευτή», τον υπολογιστή Joshua του «Wargames» (ο οποίος στο τέλος καταλήγει σε ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα), τους Cylons του «Battlestar Galactica», τις Μηχανές του «Matrix», αλλά και τις πανίσχυρες- «θεϊκές», θα έλεγε κανείς= Τεχνητές Νοημοσύνες του τηλεοπτικού «Person of Interest», την «Machine» και τον «Samaritan». Από την άλλη, ο Μπόστρομ έχει ασχοληθεί και με άλλο ένα ζήτημα: Το αποκαλούμενο «πρόβλημα της εξομοίωσης».

Τεχνητή νοημοσύνη: Ευλογία ή κίνδυνος;

«Αυτό που θα λείπει πάντοτε από τις μηχανές είναι η συνείδηση, δηλαδή η ικανότητα που έχει ο άνθρωπος να κατανοεί τον εαυτό του», αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης, Δρ. Δημήτριος Καλλες.
Είναι Σάββατο 7 Ιουνίου και τα πληκτρολόγια έχουν πάρει «φωτιά» στην αίθουσα της Βασιλικής Εταιρείας του Λονδίνου, με τους εθελοντές να ανταλλάσσουν γραπτά μηνύματα με άγνωστους χρήστες. Με τις ερωτήσεις τους δείχνουν σαν να θέλουν να γνωρίσουν τους συνομιλητές τους – π.χ. το όνομα, την ηλικία, τα μουσικά γούστα ή τα χόμπι τους.
Στην πραγματικότητα, όμως, προσπαθούν να καταλάβουν αν εκείνος που απαντά είναι άνθρωπος ή κάποιο chatterbot, δηλαδή ένα «διαλογικό» πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence-A.I.). Στο πλαίσιο του πειράματος που διοργανώθηκε από το πανεπιστήμιο του Reading, πέντε chatterbot υποβλήθηκαν στο «τεστ Turing», δοκιμασία που επινόησε ο Βρετανός μαθηματικός Alan Turing το 1950, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μια μηχανή είναι το ίδιο ευφυής με τον άνθρωπο.
Οπως προβλέπει το τεστ, αυτό θα ίσχυε για όποιο πρόγραμμα κατάφερνε να «ξεγελάσει» επαρκή αριθμό εθελοντών, στους πεντάλεπτους διαλόγους που είχε μαζί τους. Το κατάφερε το ρωσικό λογισμικό «Eugene Goostman» στο 33% των περιπτώσεων, παριστάνοντας ένα 13χρονο αγόρι από την Ουκρανία. Η επίδοση του «Eugene Goostman» αποτελεί ρεκόρ και για πρώτη φορά ξεπερνά το όριο του 30% που είχε θέσει ο μαθηματικός, κάνοντας το πανεπιστήμιο του Reading να το ανακηρύξει το πρώτο λογισμικό που πέρασε το «τεστ Turing». Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου σαν ένα βήμα που φέρνει πιο κοντά την εποχή κατά την οποία οι μηχανές θα έχουν «προικιστεί» με νοημοσύνη σαν τη δική μας. Ωστόσο, ορισμένοι αναρωτήθηκαν μήπως αυτή η εποχή αποδειχθεί ολέθρια για τον άνθρωπο, θυμίζοντας τον υπολογιστή HAL 9000 από την «Οδύσσεια του Διαστήματος».

Όνειρα που αναστατώνουν

Ο   Ρ. είπε ότι ήταν αναστατωμένος από μια ποικιλία ονείρων και ότι αυτή η αναστάτωση μεγαλώνει και μικραίνει ανάλογα με την ψυχολογική του κατάσταση. 
Αυτά τα όνειρα που τον αναστατώνουν συνεχίζονται εδώ και μερικά χρόνια και παρόλο που πήγε σε ψυχαναλυτές, αυτά συνεχίζονται με διάφορους βαθμούς έντασης. 
Και ρώτησε, πώς θα μπορούσε να βάλει ένα τέλος σ’ αυτά και ποια ήταν τα αναγκαία βήματα που έπρεπε να κάνει για να κοιμάται χωρίς να βλέπει όνειρα.
Κουβέντιασε άνετα για τη ζωή του, τις σχέσεις του, τις διασκεδάσεις του. Ήταν ένας καλοσυνάτος και έξυπνος άνθρωπος και είχε εντρυφήσει σε πολλές φιλοσοφίες.
Όσο περισσότερη επίγνωση έχει κανείς τις ώρες που είναι ξύπνιος, παρακολουθώντας μέχρι το τέλος τους κάθε σκέψη και συναίσθημα, όσο πιο πλατιά και βαθιά γίνεται αυτό, τόσο λιγότερα θα είναι τα όνειρα. 
Κανείς, επειδή δεν έχει επίγνωση και δεν είναι σε εγρήγορση στη διάρκεια της ημέρας, παρακολουθώντας στενά τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του όσο πιο διεξοδικά γίνεται, το λιγότερο που του συμβαίνει είναι να βλέπει όνειρα. 
Επειδή δεν υπάρχει επίγνωση και εγρήγορση στη διάρκεια της ημέρας, η σημασία και η εκτίμηση των γεγονότων ξεφεύγουν μέσα από την νωθρότητα, την έλλειψη εγρήγορσης στη σωστή στιγμή. 
Αλλά τα γεγονότα και οι αντιδράσεις σε αυτά καταγράφονται, αν είναι σημαντικά, από τον εσωτερικό νου.  
Κι όταν έρχεται ο λεγόμενος ύπνος, αυτές οι καταγραφές παίρνουν τη μορφή ονείρων, σημαντικών ή ασήμαντων. 
Αυτά τα όνειρα τότε πρέπει να ερμηνευτούν από εκείνον που τα είδε ή από έναν επαγγελματία ψυχαναλυτή, αλλά και τα δύο έχουν τους κινδύνους τους.
Για να ερμηνεύσει κανείς τα όνειρά του, πρέπει να υπάρχει ελευθερία από κάθε προκατάληψη, ανησυχία και διαστρεβλωτική επιθυμία, και από κάθε κριτική, πράγμα που είναι εξαιρετικά δύσκολο. 
Κάθε λάθος ερμηνεία φέρνει σύγχυση, καθώς δίνει μια καινούργια εικόνα στο όνειρο. 
Για να εμποδίσεις την ερμηνευτική σύγχυση, με τις ανησυχίες της και τις αμφιβολίες της είναι πιο συνετό και λογικό, να είσαι σε εγρήγορση και να έχεις επίγνωση στις ώρες που είσαι ξύπνιος, παρακολουθώντας στενά κάθε σκέψη και συναίσθημα, κάθε αντίδραση, όσο πλατιά και πέρα για πέρα γίνεται, πράγμα που χρειάζεται σοβαρότητα και προσοχή. 
Αν πας σε κάποιον ψυχαναλυτή όχι μόνο δεν θα αποκτήσεις επίγνωση του τεράστιου πλούτου που κρύβεται μέσα σου, αλλά αναπόφευκτα αυτός θα σου γίνει μία εξάρτηση, πράγμα που είναι χειρότερο από όλα τα όνειρα μαζί. 
Γιατί η εξάρτηση δημιουργεί ψυχολογική ασφάλεια, και στην ψυχολογική ασφάλεια δεν υπάρχει κατανόηση.

Ο Εγωικός Νους

Η Ουσία δεν είναι κάτι που πρέπει να βρούμε, αλλά μάλλον κάτι που πρέπει να επιτρέψουμε να εμφανιστεί. Ο τρόπος συνάντησης της Ουσίας είναι επιτρέποντας. Αυτό που επιτρέπουμε είναι οτιδήποτε συμβαίνει. Συμβαίνει, άρα επιτρέψτε το να υπάρχει με τον τρόπο που ήδη το κάνει. Σε τελική ανάλυση, ποια είναι η εναλλακτική αν αυτό είναι που συμβαίνει;

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Εγωικός Νους

Ο εγωικός νους προτείνει δύο εναλλακτικές: άρνηση και σύγκρουση, ή αγνόηση της Ουσίας. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία πόνου λόγω αυτής της στάσης και όχι λόγω αυτού που πραγματικά συμβαίνει, παρότι είναι πολύ δύσκολο να πειστεί ο νους γι’ αυτό. Ο εγωικός νους αφαιρεί τη χαρά από τη ζωή. Καταστρέφει κάθε εμπειρία, παραπονιέται, κριτικάρει, τα ξέρει όλα, ζηλεύει.

Ο εγωικός νους είναι το μόνο πράγμα που αντιστέκεται σ’ αυτό που υπάρχει. Παρότι κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα, δεν τον εμποδίζει να το κάνει. Αρνείται και αντιστέκεται σ’ αυτό που υπάρχει με πάρα πολλά «δεν πρέπει». «Δεν μπορεί αυτό να συμβαίνει», το οποίο μεταφράζεται σε «Αυτό δεν συμβαίνει» και «Αυτό δεν είναι αποδεκτό», σαν να μπορεί η στάση να αλλάξει αυτό που υπάρχει. Το εγώ προσπαθεί να μας πείσει ότι αν δεν μας αρέσει αυτό που συμβαίνει, έχουμε κάποια επιλογή, όταν στην πραγματικότητα η μόνη επιλογή που έχουμε είναι να το αρνηθούμε, να το πολεμήσουμε, ή να το αγνοήσουμε.

Ο εγωικός νους αγνοεί αυτό που συμβαίνει αντικαθιστώντας την εμπειρία της στιγμής με σκέψεις, είτε σε σχέση με αυτό που συμβαίνει είτε με κάτι εντελώς άλλο. Του αρέσει πολύ να σκέφτεται για το παρελθόν και το μέλλον, και σίγουρα προτιμά αυτές τις σκέψεις από εκείνες σχετικά με το παρόν. Αν σκέφτεται σχετικά με το παρόν, συνήθως το κριτικάρει, παραπονιέται γι’ αυτό, ή συγκρούεται μαζί του: «Όλη αυτή η καθαριότητα είναι πάρα πολλή. Τη σιχαίνομαι. Γιατί θα πρέπει πάντα να την κάνω εγώ;» Όμως, με την κριτική, με το παράπονο και την αντίσταση, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η καθαριότητα πρέπει να γίνει. Αντιθέτως, η ενέργεια και η προσοχή εστιάζονται σ’ αυτά αντί να εστιάζονται στην ίδια την εμπειρία της καθαριότητας και σε ότι έχει να προσφέρει αυτή.

Η Επίγνωση των Σκέψεων


Η συνειδητοποίηση του Εαυτού εμπεριέχει ένα βαθμό ελέγχου του νου, ο οποίος περιλαμβάνει την επίγνωση των σκέψεων και τη διάκριση ανάμεσα σε εκείνες που έχουν κάποια αλήθεια και είναι χρήσιμες και σε εκείνες που δεν είναι. Αυτό απαιτεί εξάσκηση της ευαισθησίας όσον αφορά την ποιότητα των σκέψεων. Δεν αρκεί να έχουμε επίγνωση των σκέψεων, αλλά και της επίδρασης τους πάνω μας ενεργειακά, συναισθηματικά και νοητικά.

Ανεξάρτητα από το πόσο πολύ προσπαθούμε, δεν μπορούμε να ελέγξουμε το πηγαινέλα των σκέψεων. Εμφανίζονται από το πουθενά και εξαφανίζονται στο πουθενά. Ιδιαίτερα όσοι κάνουν σοβαρή εσωτερική εργασία , πολύ συχνά απογοητεύονται έχοντας σκέψεις που δεν θέλουν να έχουν. Όμως αυτό είναι μέρος της κατάστασης άνθρωπος, η οποία περιλαμβάνει την ύπαρξη ενός προγραμματισμένου νου.

Παρότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις σκέψεις μας, μπορούμε να μάθουμε να έχουμε επίγνωση τους, να τις παρατηρούμε. Κάτι τέτοιο μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά στην πραγματικότητα, το να έχουμε επίγνωση των σκέψεων μας αποτελεί ένα πολύ μεγάλο βήμα εξέλιξης. Αυτό που απαιτείται είναι αποταύτιση από τον νου, και αυτός είναι ο λόγος που αποτελεί ένα τόσο μεγάλο βήμα. Όταν δεν έχουμε επίγνωση των σκέψεων μας, το πιο πιθανό είναι να ταυτιζόμαστε μαζί τους και να τις ακολουθούμε χωρίς να τις διερευνούμε και χωρίς να τις αμφισβητούμε. Το αποτέλεσμα είναι αρκετός ψυχικό πόνος και περισσότερες δυσκολίες απ’ όσες είναι αναπόφευκτες.

Όταν ταυτιζόμαστε με τον νου, πιστεύουμε ότι είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε ότι είμαστε: η αυτοεικόνα μας και οι ιδέες που έχουμε για τον εαυτό μας. Είναι όμως αυτό που είμαστε; Αν όντως είμαστε αυτό, τότε ποιος είναι αυτός που είναι σε θέση να σκέφτεται αυτό το ερώτημα; Τι είναι αυτό που έχει επίγνωση των ιδεών που σχηματίζουν τις αυτοεικόνα μας; Τι είναι αυτό που έχει επίγνωση του πηγαινέλα των σκέψεων;

Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ - ΚΥΝΗΓΟΣ



ΕΝΑΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!


Ο πολεμιστής δρα με συνέπεια.

Κάθε τι που κάνει, θα πρέπει να στηρίζεται στην προσωπική του Δύναμη.

Είναι σημαντικό να είναι ήρεμος και συγκεντρωμένος και ποτέ να μη χάνει τον έλεγχό του.

Για να πετύχει, λοιπόν, τα παραπάνω θα πρέπει να γίνει κυνηγός!

Η τέχνη του κυνηγού είναι να γίνει ΑΠΡΟΣΙΤΟΣ.

ΑΠΡΟΣΙΤΟΣ σημαίνει, το να αγγίζεις τον κόσμο γύρω σου με μέτρο.

Να μη χρησιμοποιείς και να στύβεις τους ανθρώπους, ώσπου να τους στραγγίξεις, ιδιαίτερα τους ανθρώπους που αγαπάς.

Το να μην είσαι πάντα ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ σημαίνει, ν’ αποφεύγεις σκόπιμα να εξαντλείς τον εαυτό σου και τους άλλους.

Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ, ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΤΑΙ...

Το να στενοχωριέσαι σημαίνει, ότι γίνεσαι ΠΡΟΣΙΤΟΣ, ασύνετα προσιτός!

Δὲν ζητᾶμε Ἐλευθερία… Τὴν κτίζουμε…

Δὲν ζητᾶμε Ἐλευθερία... Τὴν κτίζουμε...Τὸ δυσκολότερον σημεῖον-κλειδὶ ποὺ ὀφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε, ἐὰν κι ἐφ’ ὅσον πράγματι λαχταροῦμε νὰ βιώσουμε ἐπὶ τέλους ὅλα ἐκεῖνα ποὺ ἀπαιτῶνται, γιὰ νὰ ἀνακτήσουμε τὴν ἐλευθερία μας, εἶναι ἕνα καὶ μοναδικό: νὰ γίνουμε ἐμεῖς πράγματι ἐλεύθεροι Ἄνθρωποι.
Καί πῶς γίνεται κάποιος Ἐλεύθερος σέ ἕναν κόσμο πού αὐξάνονται οἱ κρίκοι τῶν ἁλυσίδων τῆς Ἀνθρωπότητος;
Εὔκολα… Κυττώντας οὐρανό…
Ἀφουγκραζόμενοι τοὺς ἤχους τοῦ κόσμου μας…
Ἐπικοινωνώντας μὲ …ἐμᾶς!!!
Ὅσο βαθύτερα καταονοῦμε τοὺς ἑαυτούς μας, τόσο περισσότερο τοὺς σεβόμεθα καὶ τόσο περισσότερο τοὺς ἐκτιμοῦμε.

Συγχρονικοτητα: Πως το Μυαλο δημιουργει Γεγονοτα

Συγχρονικοτητα

Συγχρονικοτητα: Είναι η εμπειρία δύο ή περισσοτέρων γεγονότων που είναι φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους και συμβαίνουν παράλληλα αποκαλύπτοντας ένα σημαντικό νόημα (στον παρατηρητή). Για να γίνουν αποδεκτά ως Συγχρονικοτητα, τα γεγονότα θα πρέπει να συμβούν σχεδόν ταυτόχρονα και τυχαία.
“ Η Συγχρονικοτητα είναι ο τρόπος του θεού για να παραμένει Ανώνυμος” ~ Albert Einstein

ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ: Ο ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Αν πιστεύετε πως η Συγχρονικοτητα είναι απλά σύμπτωση, τότε πιθανόν δεν έχετε διαβάσει τις απόψεις των ειδικών πάνω στο ζήτημα. Ο Διάσημος Ψυχοθεραπευτής Carl Gustav Jung θέσπισε τον όρο Συγχρονικοτητα για να εξηγήσει την ευθυγράμμιση των Συμπαντικών δυνάμεων με τις εμπειρίες του ατόμου.
Αυτές οι δυνάμεις εμφανίζονται ανά τους αιώνες σε πολλές Πνευματικές παραδόσεις ως «ροή» σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να βαδίζει ο ερευνητής. Κάτι τέτοιο συνήθως απαιτεί χρόνια πειθαρχημένου διαλογισμού, μελέτης, τυπικών ή και άλλων διαδικασιών για να περιηγηθεί το άτομο στο ταξίδι της αυτοπραγμάτωσης. Για μερικούς αυτό το ταξίδι είναι η ίδια η αναζήτηση του εσωτερικού εαυτού ενώ για άλλους είναι η υπέρτατη αναζήτηση της εξωτερικευμένης Πνευματικότητας.

‘Ερευνα: Πότε οι άνδρες κάνουν… επικίνδυνο σεξ;



Σε επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές οδηγούνται πολλοί άνδρες.

Νέα βρετανική έρευνα, έδειξε ότι οι άνδρες  «χάνουν τα μυαλά» τους και κάνουν επικίνδυνο σεξ με τις όμορφες γυναίκες. Πράγμα που σημαίνει ότι  εκτείθενται και όχι μόνο αυτοί να κολλήσουν κάποιο σεξουαλικό μεταδιδόμενο νόσημα.
Αναλυτικότερα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal Open» έδειξε ότι όσο πιο ψηλά βαθμολογούν οι άνδρες την ελκυστικότητα μιας γυναίκας (σε μια κλίμακα 0-100), τόσο πιο πρόθυμοι ήταν να έχουν σεξουαλική επαφή μαζί της, αλλά και τόσο απρόθυμοι να κάνουν χρήση προφυλακτικού. Και αυτό μάλιστα, άσχετα με το πόσο μεγάλο θεωρούσαν τον κίνδυνο να κολλήσουν κάποιο σεξουαλικό μεταδιδόμενο νόσημα.

Η συναισθηματική νοημοσύνη και το βιβλίο του Γκόλεμαν.

Συνοπτικά και κάπως γενικά, συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ιδιότητα που μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε και να ξεχωρίζουμε τα δικά μας και των άλλων τα συναισθήματα. Ας το πάρουμε από την ανάποδη! Μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, έχουν καλύτερη ψυχική υγεία και αρχηγικές ικανότητες. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που μας βοηθάει να καταλάβουμε το μυαλό μας και την ψυχή μας και ταυτόχρονα μας φέρνει τα νεότερα από τις επιστήμες της συμπεριφοράς!
Ο ανθρώπινος «πυρήνας».
Ο Γκόλεμαν είναι ειδικός ψυχολόγος και ασχολείται με τις νευροεπιστήμες. Μέχρι και λίγο καιρό πριν, ο κόσμος πορεύονταν με αυτό που λέμε IQ. Ως μη ειδικοί που είμαστε, το IQ, είναι η επίδραση της λογικής μας αντίληψης. Πρακτικά, μπορείτε να κοιτάξετε κάποια μορφή του περιβόητου τεστ IQ. Κάποια πράγματα, τα βλέπουμε «τετράγωνα». Κάποια άλλα όμως, δε χωρούν μέσα σε αυτά. Σε κάποια, αποφασίζει αυτό που λέμε η «καρδιά».
Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει πως πρέπει να αποφασίζουμε με το μυαλό και να περιθωριοποιούμε την επίδραση του συναισθήματος. «Μη γίνεσαι συναισθηματικός, να είσαι ρεαλιστής». Αυτό, το έχουμε ακούσει πάμπολλες φορές. Το ζήτημα που πραγματεύεται ουσιαστικά ο διάσημος ψυχολόγος, είναι ποιά είναι τελικά η ανθρώπινη πραγματικότητα; Ποιός είναι ακριβώς ο ρεαλισμός και πώς τελικά σκεφτόμαστε και νιώθουμε; Αγγίζει δηλαδή τον πυρήνα της ψυχής μας.
Η νοημοσύνη της καρδιάς!
Κι όμως, αυτό είναι το εναλλακτικό όνομα της συναισθηματικής νοημοσύνης που πραγματεύεται το βιβλίο. Το θυμικό μας και η επιρροή του συναισθήματος πάνω μας, περιθωριοποιείται με το να αναδεικνύουμε τις ικανότητες του λογισμού μας «σκέτες». Πρόσφατες έρευνες γύρω από τη φύση των συναισθημάτων, αναλύονται στο βιβλίο του Γκόλεμαν. Η κοινωνική προσαρμοστικότητα, η επίγνωση – κατά δύναμιν – του εαυτού μας, η ενσυναίσθηση (να μπορούμε να νιώθουμε πως νιώθει ο άλλος) και η συμπόνια είναι λίγες από τις συναισθηματικές λειτουργίες που μας επηρεάζουν πολύ στις αποφάσεις που παίρνουμε στη ζωή μας. Οπότε, όταν ξανακούσουμε οποιονδήποτε μας μιλήσει για «ψυχρή λογική» ή μας πει πως δρούμε «συναισθηματικά» εννοώντας ότι δρούμε με λάθος γνώμονα και κριτήριο, εμείς θα πούμε πως, απλά, δρούμε ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ. Είμαστε άνθρωποι και έχουμε άπειρα πράγματα μέσα μας που δεν μπορούμε να τα περιορίσουμε, μολονότι προσπαθούμε να τα ξεχάσουμε, ή να τα περιφρονήσουμε.

Σκυλλίας: Ο πρώτος δύτης της αρχαιότητας



Ο ιστορικός Ηρόδοτος από την Αλικαρνασσό, ο οποίος ονομάστηκε και Πατέρας της Ιστορίας, αναφέρει ότι το 480 π.Χ ο ονομαστός δύτης και κολυμβητής Σκυλλίας από την πόλη Σκιώνη, αποικία των Ευβοέων στην Παλλήνη της Χαλκιδικής, σημερινή χερσόνησος της Κασσάνδρας όπου βρίσκεται και το σημερινό χωριό Νέα Σκιώνη, συνελήφθη από τους Πέρσες που γνώριζαν τις σπουδαίες επιδόσεις και ικανότητες του με σκοπό να τον χρησιμοποιήσουν εναντίον του Ελληνικού Στόλου.

Όμως ο Σκυλλίας έμαθε τα σχέδια τους και βούτηξε στη θάλασσα, έκοψε τα σχοινιά από τις άγκυρες των Περσικών Πλοίων δημιουργώντας έτσι μεγάλη αναταραχή στον Περσικό Στόλο. Χρησιμοποιώντας ένα καλάμι ως αναπνευστήρα κολύμπησε, χωρίς να ανέβει στην επιφάνεια, μέχρι το ακρωτήριο Αρτεμίσιο, απόσταση (ογδόντα περίπου σταδίων) σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, σημερινά 9 ναυτικά μίλια, και ανέφερε στους Έλληνες τα σχέδια των Περσών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα