Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Οι δέκα γενναιότεροι στρατοί που γνώρισε η ιστορία


Από την πρώτη στιγμή που ο άνθρωπος εμφανίστηκε στη Γη επιστράτευσε τη δύναμη και την ευφυΐα του για να επιβληθεί, αρχικά στη φύση και τα ζώα και στη συνέχεια στους υπόλοιπους ανθρώπους.
Για να επιβληθεί, λοιπόν συνέθεσε στρατό, με τη βοήθεια του οποίου εξαπλώθηκε στα πέρατα τη Γης, δημιουργώντας θρυλικές αυτοκρατορίες, συγκεντρώνοντας αμύθητα πλούτη και κατακτώντας σημαντική θέση στην ιστορία.
Παρακάτω ακολουθούν οι δέκα ισχυρότεροι στρατοί της αρχαιότητας.

5 πράγματα που λένε οι χειριστικοί άνθρωποι για να μας χειραγωγήσουν και να μας κάνουν ότι θέλουν.



Χειραγωγώ: να ελέγξω ή να παίξω με κάποιον, χρησιμοποιώντας άδικα ή ύπουλα μέσα προς όφελός μου.
Ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι χειριστικοί άνθρωποι είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν και μπορούν να παραπλανήσουν.
Είναι οι χειριστικοί άνθρωποι “καλλιτέχνες;”
Σίγουρα, δεν δημιουργούν έργα τέχνης, αλλά μπορούν να παίξουν πολύ σοβαρά με τα συναισθήματα του άλλου, όπως ακριβώς ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης γεμίζει τον άδειο καμβά του. Είναι ενοχλητικό, αλλά παρόλα αυτά είναι αλήθεια.
Είναι οι χειριστικοί άνθρωποι άδικοι;
Πέρα από κάθε αμφιβολία. Οι χειριστικοί άνθρωποι δεν νοιάζονται για το τι είναι δίκαιο ή άδικο. Νοιάζονται μόνο για το τι μπορούν να αποκομίσουν από κάθε κατάσταση, ανεξάρτητα από τον πόνο που μπορεί να προκαλέσουν στους άλλους ανθρώπους.
Είναι οι χειριστικοί άνθρωποι ύπουλοι;
Για να θεωρηθεί κάποιος ύπουλος, πρέπει να προκαλέσει εν γνώση του κακό σε κάποιον άλλον με έναν αμφιλεγόμενο τρόπο και οι χειριστικοί άνθρωποι το κάνουν πολύ καλά αυτό. Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στους χειριστικούς ανθρώπους δεν καταλαβαίνουν τα πραγματικά του κίνητρα παρά μόνο, όταν είναι αργά και το κακό έχει ήδη γίνει.
Δείτε παρακάτω 5 φράσεις που χρησιμοποιούν οι χειριστικοί άνθρωποι για να κάνουν τους άλλους να νομίζουν, ότι είναι τρελοί.

Υγεία & κινητικότητα σπέρματος: Η ιδανική ώρα ύπνου για τους άνδρες

Υγεία & κινητικότητα σπέρματος: Η ιδανική ώρα ύπνου για τους άνδρες

Υπολογίζεται ότι 1 στους 5 Βρετανούς έχει μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων, γεγονός που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην παχυσαρκία και τη σωματική αδράνεια.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Harbin στην Κίνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ώρα που πηγαίνει ένας άνδρας για ύπνο, αλλά και η διάρκεια του ύπνου του είναι καθοριστικής σημασίας για το αν θα γίνει πατέρας.
Οι ερευνητές εξέτασαν τον ύπνο 981 υγιών ανδρών οι οποίοι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: Αυτούς που πήγαιναν για ύπνο μεταξύ 20:00 και 22:00, αυτούς που πήγαιναν για ύπνο μεταξύ 22:00 και 00:00 και όσους κοιμούνταν μετά τα μεσάνυχτα.
Έλαβαν επίσης οδηγίες να χρησιμοποιούν ξυπνητήρι, ώστε να κοιμούνται 6 ώρες ή λιγότερο, 7-8 ώρες ή πάνω από 9 ώρες.
Οι ερευνητές λάμβαναν τακτικά δείγματα σπέρματος για να ελέγξουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, το σχήμα τους και την κινητικότητά τους.

Πως να αντιμετωπίζουμε αρνητικούς ανθρώπους



Oι περισσότεροι από μας έχουμε πονέσει ή έχουμε νιώσει αρνητικά ως επακόλουθο της επαφής μας με έναν αρνητικό άνθρωπο.
v Πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους;
v Πώς θα μπορούσαμε να μην είμαστε ευάλωτοι στην αρνητικότητά τους;
v Πώς θα μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε, ώστε να νιώθουν και αυτοί καλύτερα;
Yπάρχουν δύο είδη αρνητικών ανθρώπων.
v Στη πρώτη κατηγορία ανήκει εκείνος που κάνει κριτική, παραπονιέται και κατηγορεί τους άλλους για τα προβλήματα και την δυστυχία του. Ίσως απορρίπτει, βρίζει και γίνεται επιθετικός ή αντιτίθεται σε κάθε συζήτηση.
v Tο δεύτερο είδος αρνητικού ανθρώπου είναι όταν ένα άτομο τείνει να κατηγορεί τον εαυτόν του, να τον απορρίπτει, να υποσκάπτει την υγεία και την ευτυχία του, να είναι απαισιόδοξος, να βλέπει προβλήματα και κινδύνους σε κάθε κατάσταση, να νιώθει αδύναμος, ανίκανος, ένα ευάλωτο θύμα των συνθηκών της ζωής και των ανθρώπων γύρω του.
Mερικοί συνδυάζουν αυτούς τους δύο τύπους έκφρασης της εσωτερικής αρνητικότητας.
Πως να αντιμετωπίσουμε τέτοιους ανθρώπους ;

Στάδιο 1. Να κατανοήσουμε γιατί είναι αρνητικός

Oι περισσότεροι άνθρωποι είναι αρνητικοί για κάποιους από τους παρακάτω λόγους.

v Συνήθως είμαστε αρνητικοί, όταν έχουμε μια μειονεκτική εικόνα του εαυτού μας, όταν κατά βάθος δεν έχουμε αυτοπαραδοχή και αυτοπεποίθηση ή δεν νιώθουμε ικανοί ν’ αντιμετωπίσουμε τον κόσμο και τα προβλήματά του. Έχουμε εσωτερική ανασφάλεια, έλλειψη πληρότητας και μειωμένη αυτοεκτίμηση.
v Μπορεί να ειναι πληγωμένοι

Πολλοί από μας έχουν ίσως πληγωθεί στο παρελθόν, στην παιδική ηλικία ή την εφηβεία ή ακόμα και ως ενήλικες. O πόνος, η απόρριψη, η αδικία, η αδυναμία και η απογοήτευση που νιώσαμε σ’ αυτές τις περιπτώσεις συνέτειναν, ώστε να χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στους ανθρώπους, στη ζωή, στον Θεό και ακόμα στον ίδιο μας τον εαυτό και στη δυνατότητά μας να είμαστε ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι σ’ αυτόν το κόσμο.

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ*



Σε κάθε στιγμή της ιστορίας, οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν τα ναρκωτικά για να επηρεάσουν την διάθεση τους, την σχέση με τον εαυτό τους, την σχέση με τον κόσμο. Στην αρχή, τα ναρκωτικά χρησιμοποιήθηκαν για λόγους τελετουργίας, μαγείας, ιατρικής κλπ. Με την βιομηχανική επανάσταση στην Δύση, η χρήση των ναρκωτικών απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το πλαίσιο των τελετουργιών που είχαν οδηγήσει στην χρήση τους. Τα ναρκωτικά παίρνουν τον χαρακτήρα κοινωνικού φαινομένου που αφορά συνολικά την δομή και την λειτουργία των σημερινών κοινωνιών.
  Είναι λοιπόν το κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό, γεωγραφικό πλαίσιο που καθορίζουν την παραγωγή διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Αυτό το πλαίσιο,από εποχή σε εποχή ήταν και είναι διαφορετικό. Στην Δύση, η ιστορία των ναρκωτικών όπως την ξέρουμε σήμερα, ξεκινάει με την δυστυχία των φτωχών.
Από την αρχαιότητα στον καπιταλισμό
  Η χρήση των ψυχοτρόπων ουσιών ξεκινάει, τουλάχιστον, από την αρχαιότητα. Όποια και να ήταν τα χρησιμοποιούμενα ναρκωτικά, η χρήση τους δεν ήταν ποτέ ουδέτερη. Ο γεωγραφικός χώρος και χρόνος καθόριζαν πάντα με σημαντικό τρόπο τις διάφορες χρήσεις των ναρκωτικών ουσιών.
 Για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα ναρκωτικά χρησιμοποιήθηκαν για λόγους μαγείας, ιατρικούς, θρησκευτικούς, τελετουργικούς. Όπως σημειώνουν οι Christian Bachmann και Anne Coppel« Οι προϊστορικές ανασκαφές στην Ευρώπη ανακάλυψαν σπόρους παπαρούνας  (όπιο), σε μέρη όπου το φυτό δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει. Η μυθολογική τροφή που βρίσκουμε μέσα στους θρύλους των Aryens[1], το Soma[2], αυτό το « εργαλείο» επικοινωνίας με τους Θεούς – στην πραγματικότητα μια απλή ποικιλία αμανίτη[3] – ταξίδεψε αργά, 7000 χρόνια πριν το Χριστό, από την Σιβηρία στην βόρεια Ινδία. Το ίδιο, στην Λατινική Αμερική οι Αζτέκοι, παραδίδοντο στην τελετουργική κατανάλωση παραισθησιογόνων μανιταριών, το θρυλικό «επιθυμία των Θεών», 3000 χρόνια πριν την εποχή μας» (ΒachmanetCoppel, 1989).[i]
  Η ιστορία της εξάπλωσης της ινδικής κάνναβης (Cannabissativa) συνδέεται με αυτή των ανθρωπίνων μεταναστεύσεων, σε βαθμό που την ονομάσαμε «συνοδό των ανθρώπων». Το λίκνο της τοποθετείται, σύμφωνα με κάθε πιθανότητα, στις στέπες του Τουρκεστάν, μια ζώνη που αντιστοιχεί σήμερα στις δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και ΒΔ της Κίνας, όπου βρέθηκαν τεμάχια υφάσματος από ίνες κάνναβης χρονολογημένες από την IV χιλιετία πριν την εποχή μας (ObservatoireGeopolitiquedesDrogues, 1997)[ii](Χάρτης 1).

Πόσα αυγά μπορείτε να τρώτε με ασφάλεια την εβδομάδα


Τα αυγά αποτελούν πλήρη και υγιεινή τροφή και αν σας αρέσουν, είναι σκόπιμο να τα εντάξετε στη διατροφή σας.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι μπορείτε να κάνετε υπερβολές, καθώς η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται σε συνάρτηση με την υπόλοιπη διατροφή σας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση δύο αυγών την ημέρα, είναι απολύτως ασφαλής.
Προειδοποιούν όμως για το εξής: Ένα άτομο πρέπει να εξετάζει τη συνολική διατροφή του για να ελέγχει από ποιες πηγές λαμβάνει κορεσμένα λιπαρά, η υπερβολική κατανάλωση των οποίων μπορεί να είναι επιβαρυντική για την καρδιά.
eggs2
Είναι λοιπόν ασφαλές να τρώτε δύο αυγά την ημέρα, αν όμως τους προσθέσετε τυρί ή μπέικον ή και τα δύο, αυξάνετε την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και θερμίδων.
Αν όμως φάτε δύο αυγά τηγανισμένα σε λίγο ελαιόλαδο και τα συνοδεύσετε με πράσινη σαλάτα, είναι ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα.
Είναι επίσης σκόπιμο να καταναλώνετε ολόκληρο το αυγό, καθώς ο κρόκος περιέχει θρεπτικές ουσίες που δεν έχει το άσπρο μέρος του. Όλες οι λιποδιαλυτές βιταμίνες περιέχονται στον κρόκο του αυγού. Αν τον αφαιρέσετε, εκτός από τα λιπαρά, χάνετε και τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του αυγού.

Μια ιστορία από τον παγωμένο βορρά


Γεια σου Πιτσιρίκο,

Η παρακάτω ιστορία συνέβη πριν περίπου ένα χρόνο, μια κρύα και μουντή φινλανδική νύχτα. Την θυμήθηκα διαβάζοντας κάτι εμετικά σχόλια για τους δυο -αλλοδαπούς- συνανθρώπους μας που γλίτωσαν από το τρένο πηδώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού.
Νυχτερινό λεωφορείο, μόλις έχει ξεκινήσει από το κέντρο. Κάνει αρκετό κρύο, και το επόμενο θα περάσει μια ώρα αργότερα.
Σε μια στάση λίγο μετά, ανοίγει η μπροστινή πόρτα για να μπουν δυο νέοι επιβάτες.
Είναι ξένοι, από τη Μέση Ανατολή.
Ο οδηγός τους λέει ότι πρέπει να πληρώσουν την νυχτερινή ταρίφα -συνολικά τέσσερα ευρώ επιπλέον-, αλλιώς δεν θα τους αφήσει να ανέβουν.
Του λένε ότι δεν έχουν επιπλέον κέρματα.
Ο οδηγός δεν κάνει πίσω, παρότι είναι μαύρα μεσάνυχτα και κάνει κρύο, κι ίσως κι αυτός είναι κι ο λόγος που ούτε αυτοί υποχωρούν.
Οι επιβάτες αρχίζουν να εκνευρίζονται, μερικοί αρχίζουν να φυσούν και να ξεφυσούν.
Κάποια στιγμή ακούγεται ο πρώτος: «σπρώξε τους πίθηκους έξω να φύγουμε επιτέλους».
Τώρα ξεθαρρεύουν κι άλλοι.
«Εδώ είναι πολιτισμένο κράτος, ξεκουμπιστείτε» φωνάζει ένας άλλος.
«Οι νέγροι δεν θα πάνε δωρεάν με τους δικούς μου φόρους» λέει κι ένας τρίτος.
Μετά από ένα πεντάλεπτο, οι δυο νεαροί τα παρατάνε και βγαίνουν από το λεωφορείο.

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΠΑΡΤΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ - ΔΙΑΜΑΣΤΙΓΩΣΗ

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

ΑΠΟ ΒΑΣΩ ΔΕΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ
Οι σπαρτιατικές γιορτές της Αρτέμιδας σχετίζονται κυρίως με την ιδιότητά της να προστατεύει τα παιδιά, από τη γέννησή τους ως την εφηβεία. (Κουροτρόφος θεά). 


Το σημαντικότερο ιερό της, ανήκε αρχικά σε μια θεά γνωστή ως Ορθία, η οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ήταν θεά των εισβολέων Δωριέων. 

Αυτοί ίδρυσαν το μεγάλο ιερό κοντά στον Ευρώτα, που αργότερα θεωρήθηκε της Αρτέμιδας Ορθίας. 

Εκεί ετελούντο γονιμικές ή εξιλαστικές τελετές των Σπαρτιατών προς τιμή της, τις οποίες η παράδοση της πόλης φέρνει να έχει καθιερώσει ο ίδιος ο Λυκούργος. 

Στην αρχή των τελετών, προσωπιδοφόροι έφηβοι χόρευαν τον θρησκευτικό χορό «Δεικελιστή» μετά το πέρας του οποίου αφιέρωναν τα ιερά προσωπεία στο Ιερό της Αρτέμιδας. 

Στη συνέχεια, επιλεγμένοι έφηβοι μαστιγώνονταν με βέργες λυγαριάς μπροστά στο βωμό της θέας, παρουσία της ιέρειάς της που κρατούσε στα χέρια της το ξύλινο «διπετές» ξόανό της (το οποίο οι αρχαίοι συγγραφείς έφερναν να «βαραίνει» κάθε φορά που η μαστίγωση δεν γινόταν με την ανάλογη ένταση. 

Επειδή η μαστίγωση γινόταν με χυμώδη ευλύγιστα ραβδιά, αυτό μπορεί να ξεκίνησε από τη λαϊκή δοξασία ότι η θαυμαστή φυτική δύναμη που κάνει τα δένδρα να βλαστάνουν μεταβιβάζεται σ΄ αυτόν που μαστιγώνεται και τον δυναμώνει. Στα ιστορικά χρόνια λεγόταν και «αγών καρτερίας» κατά τη διάρκεια του οποία το αίμα τους έβρεχε το βωμό. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα