Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Δ.Χαριτόπουλος – Ο ηττημένος άντρας

man-worrying-about-unemployment-in-profile
Η εκ γενετής χρέωση του άνδρα, από τις πρωτόγονες ομάδες έως τις σύγχρονες κοινωνίες, παραμένει σταθερά η ίδια: Η εξασφάλιση της επιβίωσης του θηλυκού και των παιδιών που θα αποκτήσουν.
Κάθε πούρος μαρξιστής θα ερμήνευε το ζήτημα αποκλειστικά με κοινωνιολογικούς όρους, φαίνεται όμως πως δεν είναι μόνο έτσι.
Τα άλματα της βιολογίας δείχνουν ότι αυτή η ανδρική δέσμευση είναι προγεννητική. Η κατανομή των υποχρεώσεων που προκύπτουν από την συνεύρεση αρσενικού και θηλυκού είναι εγγεγραμμένη στα εγκεφαλικά κύτταρα ολόκληρου σχεδόν του ζωικού βασιλείου.
Το θηλυκό επιλέγει εκείνο το αρσενικό που η σωματική του ρώμη είναι εγγύηση όχι μόνο ευγονίας, αλλά και απρόσκοπτης διατροφής. Σε ορισμένα είδη η προκαταβολική προσφορά μεγάλων ποσοτήτων τροφής από το αρσενικό προς το θηλυκό είναι η προϋπόθεση του ζευγαρώματος.
Φαίνεται δίκαιο.
Το θηλυκό μετά το ζευγάρωμα κάνει μια τεράστια επένδυση χρόνου και εργασίας για την κύηση, τον γαλακτισμό και το μεγάλωμα του παιδιού,  οπότε απαιτεί εξασφάλιση.
Το ζευγάρωμα είναι το μέλι.    
Το ζόρι αρχίζει για τον άνδρα που θέλει να σταθεί αξιοπρεπώς στο ύψος του ρόλου του. Προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, δουλεύει αδιαμαρτύρητα όσες ώρες απαιτούνται. Αν χρειαστεί πιάνει και δεύτερη δουλειά κι αν η κατάσταση γίνει ζοφερή, δεν διστάζει να ξενητευτεί ή και να παρανομήσει. Τις ληστείες τις κάνουν πάντα οι άντρες, αυτοί υποχρεούνται να φέρουν τα λεφτά στο σπίτι.
Ο άντρας ορίζεται από την δουλειά του.    
Όμως στο ανταγωνιστικό πλέγμα παραγωγής, όπου επικρατεί το bellum omnium contra omnes* , ουδείς σου εγγυάται ότι θα έχεις και αύριο δουλειά. Από άλλους εξαρτάται η επιβίωση η δική σου και των δικών σου. Αυτή η επιβίωση δια της εργασίας που επαγγέλθηκε ο Μαρξ και λατρεύτηκε από εκατομμύρια και εκατομμύρια θυσιάστηκαν με αυτή την ελπίδα.

Αντί να ζητάμε την αποδοχή από τους άλλους, ας γίνουμε η αποδοχή



Ο κόσμος προτιμάει να σε βλέπει να δουλεύεις και να κάνεις κάτι ακόμα και αν είσαι δυστυχισμένος, παρά να μην κάνεις τίποτα και να είσαι ευτυχισμένος.

Στον κόσμο γενικά επικρατεί η αντίληψη ότι πρέπει να είσαι "κάποιος" και να κάνεις πράγματα για να είσαι εντάξει. Αν δεν έχεις επιθυμίες και φιλοδοξίες, για τους άλλους είσαι σχεδόν άχρηστος. Σε βλέπουν σαν να μην έχεις τίποτα να τους προσφέρεις. Δεν θέλουν ευτυχισμένους ανθρώπους, δεν τους αναγνωρίζουν. Θέλουν μόνο ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά.
 Το να είναι κάποιος ευτυχισμένος, δεν προσφέρει τίποτα το χρήσιμο.



Αν περιμένεις να σε αναγνωρίσει ο κόσμος και να σε αποδεχτεί, δεν πρόκειται να γίνεις ποτέ ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Μερικές φορές, πρέπει να εναντιωθείς ακόμα και στην οικογένειά σου αν δεν είναι ανοιχτοί απέναντι στη ζωή.

 Από μικροί μαθαίνουμε ότιγια να γίνουμε αποδεκτοί και να θεωρούμαστε άξιοι, πρέπει να φοράμε προσωπεία και να παρουσιαζόμαστε στους άλλους με πτυχία και χαρτιά, και φυσικά με τον προγραμματισμό που και οι άλλοι κουβαλάνε. 

Ένα ρητό λέει: "Αν ένας κλέφτης συναντήσει έναν σοφό, το μόνο που θα βλέπει στον σοφό θα είναι οι τσέπες του". 




Αυτό σημαίνει ότι βλέπεις τη ζωή σύμφωνα με αυτό που αξιολογείς ως σημαντικό. 

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΕΘΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

sej-hlikies

Οι περισσότεροι άντρες παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν ακριβώς τι είναι αυτό που “ανάβει” μια γυναίκα και ποια συγκεκριμένα μέρη του σώματός της απαιτούν τη μεγαλύτερή τους… προσοχή. Γι΄αυτό κάποιες δουλειές αναλαμβάνουν να τις κάνουν οι επιστήμονες μέσα απο έρευνες φυσικά.

Καναδοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι εντόπισαν επιστημονικά τα πιο ερωτογενή σημεία του σώματος της γυναίκας, με βάση τον ερεθισμό από την αφή, την πίεση και τις δονήσεις.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ εξέτασαν τις περιπτώσεις 30 γυναικών ηλικίας 18-35 ετών. Εφαρμόζοντας ελαφρύ άγγιγμα, πίεση και δονήσεις, μελέτησαν την αντίδραση της κλειτορίδας της κάθε γυναίκας, των μικρών χειλέων, του κόλπου και του πρωκτού, καθώς και διαφόρων σημείων στο στήθος της και στην θηλή της. Στη συνέχεια συνέκριναν τα όσα βρήκαν με πιο… ουδέτερες περιοχές στο σώμα, όπως ο λαιμός, το χέρι και η κοιλιά.

Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν εν πολλοίς αυτό που επιστήμη και άντρες γενικότερα γνώριζαν ήδη για τις ερωτογενείς ζώνες στο γυναικείο σώμα:

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΑΤΙΜΑ

18446691_10213152945961831_6918794410049381329_n
Στις 13 Μαΐου του 1917, τρία βοσκόπουλα, η Λουσία Ντος Σάντος (10 ετών) και τα ξαδέλφια της Φρανσίσκο και Ζασίντα Μάρτο, 9 και 7 ετών αντίστοιχα, είδαν ένα όραμα έξω από το χωριό Φάτιμα της Κεντρικής Πορτογαλίας. 

Παρουσιάστηκε μπροστά τους η Παναγία μέσα σ’ ένα λαμπρό σύννεφο και τους ανήγγειλε πως θα εμφανιζόταν στο ίδιο σημείο κάθε 13 του μήνα, έως τον Οκτώβριο.

Τους προέτρεψε σε μετάνοιες και πράξεις αυτοτιμωρίας για τη σωτηρία των αμαρτωλών, ενώ τους ανακοίνωσε και τρεις προφητείες. 

Σε κάθε προαναγγελθείσα εμφάνιση της Παναγίας συγκεντρώνονταν όλο και περισσότεροι πιστοί, αν και την έβλεπαν μόνο τα τρία παιδιά. 

Αυτό κίνησε το ενδιαφέρον του δημάρχου της Φάτιμα, Αρτούρ Σάντος, ο οποίος ήταν αντιμοναρχικός και μασόνος. 

Συνέλαβε τα παιδιά στις 13 Αυγούστου και προσπάθησε να τους αποσπάσει το μυστικό με την απειλή βασανιστηρίων. 

Αυτά όχι μόνο δεν αποκάλυψαν το μυστικό, αλλά κατάφεραν να πείσουν και τους λοιπούς συγκρατούμενούς τους να αναπέμψουν ύμνος προς την Παναγία.



Τα τρία παιδιά είδαν την Παναγία αντί στις 13, στις 19 Αυγούστου. Η Θεομήτωρ τους αποκάλυψε ότι με την τελευταία εμφάνισή της, στις 13 Οκτωβρίου, θα γινόταν ένα θαύμα, για να πιστέψουν και οι άπιστοι. Πράγματι, την ημέρα αυτή 70.000 άνθρωποι έδωσαν το παρών στη Φάτιμα, ανάμεσά τους και πολλοί δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ.

Ο ουρανός ήταν σκοτεινός και έβρεχε καταρρακτωδώς. Ξαφνικά άνοιξε και όλοι είδαν τον ήλιο να «χορεύει», αλλάζοντας συνεχώς χρωματισμούς. Το περιστατικό επιβεβαίωσαν με ρεπορτάζ τους οι εγκυρότερες εφημερίδες της χώρας, ακόμη και ένας καθηγητής οφθαλμολογίας, που είχε προσληφθεί ως σχολιαστής από ένα έντυπο. Τα παιδιά επιπροσθέτως ανέφεραν ότι είδαν εκτός από την Παναγία, τον Ιησού Χριστό και τον Ιωσήφ.

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ - Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ - Η ΑΛΟΓΗ ΦΥΣΗ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ - ΛΟΓΟΣ Γ ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΙΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ






ΛΟΓΟΣ Γ  ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ
ΙΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ 




Δόξα όλων είναι ο Θεός και το θεϊκό και η θεϊκή φύση. Αρχή των όντων είναι ο Θεός, και Νους η σοφία για ν'αναδειχτούν τα πάντα.
Το θεϊκό είναι εξουσία, και φύση κι ενέργεια η ανάγκη, και τέλος η ανανέωση.

Διότι στην άβυσσο (άλογη φύση της ύλης-γη), επικρατούσε άπειρο σκοτάδι, και νερό, και πνεύμα ελαφρύ νοερό που λόγω θείας δύναμης βρισκόταν μέσα στο χάος.

Παρουσιάστηκε τότε Άγιο Φως κι ενώθηκαν πάνω στην άμμο (γη) τα στοιχεία απ'την υγρή ουσία, κι όλοι οι "θεοί" τεμάχισαν τη σπερματοδόχο φύση μοιράζοντας την μεταξύ τους.

σημ: ο πνευματικός λόγος του δεύτερου Νου δημιουργού που ανακινούσε το δοχείο της Ύλης, δηλαδή την γη, από την κίνηση που της δόθηκε δημιουργήθηκε η τριβή και την διέσπασε.
Δημιουργήθηκε η φωτιά η οποία διέσπασε την ύλη σε αέρα,  σε γη και νερά αναμεμιγμένα.

Κι ενώ όλα βρισκόντουσαν σε μια κατάσταση απροσδιόριστη κι αδιαμόρφωτη, χωρίστηκαν τα ελαφριά προς τα επάνω και τα βαρύτερα έπεσαν πάνω στην υγρή άμμο, αφού τα πάντα ξεχώρισαν με τη φωτιά κι ανέβηκαν προς τα πάνω για να γίνουν όχημα του πνεύματος.

σημ: και από την απροσδιόριστη αυτή κατάσταση όπου το δοχείο της ύλης ανακινούνταν από την κίνηση που της δόθηκε, η φωτιά ξεχώρισε τα πάντα, όπου τα πιο ελαφρά στοιχεία της ύλης, η ενέργεια-πυρί, και ο ατμός, ξεχώρισαν από τα πιο βαρύτερα Τέσσερα στοιχεία, γη, νερό, αέρας, φωτιά, και ανέβηκαν προς τα πάνω για να γίνουν το όχημα-σώμα του πνεύματος.

Το πνεύμα που ενυπάρχει παντού, ενώθηκε με τα πιο ελαφρά στοιχεία της Ύλης, που είναι το πυρί-ενέργεια, και ο ατμός, ώστε να δημιουργήσει με δοχείο της γέννησης την Ύλη.

Είσαι Άνθρωπος; ζώο; η φυτό;



Η πραγματικότητα, και η ζωή, η οποία αντιλαμβανόμαστε, είναι η όποια λογική διαθέτουμε, και μέσω των αισθήσεων και συναισθημάτων τα οποία πληρούν από ανάγκες οδηγούν τις επιθυμίες, και γίνεται αντιληπτή η ζωή μέσα στον χώρο τον οποίο κινούμαστε.

Τι είναι όμως η ζωή; από που αρχίζει και που τελειώνει; 

Ζωή είναι η κίνηση της λογικής ενός Νου, που εμπεριέχει μέσα του τον κόσμο, είναι η πληροφορία που απορροφά από τον κόσμο του Νου, ο Λόγος, η δε κίνηση αυτής της πληροφορίας ονομάζεται νοητή ζωή. 

Ο Λόγος, δηλαδή ο κόσμος και  η ζωή, είναι η λογική, ο Αδιαίρετος Νους και Λόγος, που μπορεί να δημιουργήσει καινούριους κόσμους και να ζήσει μέσα σε αυτές τις πραγματικότητες, αυτό το ονομάζουμε ως γέννηση ενός νοητού κόσμου και γέννηση της νοητής ζωής.

Ζωή χωρίς Νου και Λόγο Αδιαίρετο είναι αδύνατον να υπάρξει.

Το καταλάβατε; η σε φυτά απευθύνομαι; διότι τα φυτά έχουν μόνο αισθήσεις αυξομειώνοντας την μορφή τους, και δεν αντιλαμβάνονται ότι ζουν, διότι απλά ζουν και πεθαίνουν συνεχώς, διότι βρίσκονται μέσα σε έναν Νου που δημιούργησε τα φυτά μέσα στον χώρο απλά για να τον διακοσμούν και τίποτα άλλο! 

Εμείς τι είμαστε; Άνθρωποι; φυτά, ή ζώα; και μην βιαστείτε να απαντήσετε!

Οι σκέψεις μας είναι πρόβες των πράξεών μας

Είμαστε το προϊόν των σκέψεων που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.


Οι σκέψεις σας δεν είναι απλώς μικρά αφράτα συννεφάκια που περιπλανιούνται μες στο κεφάλι σας. Οι σκέψεις σας είναι πράγματα. Ουσιαστικά, οι σκέψεις είναι μετρήσιμες μονάδες ενέργειας. Είναι βιοχημικές ηλεκτρικές ώσεις, κύματα ενέργειας, που, απ’ όσο γνωρίζουμε, έχουν την ικανότητα να ταξιδεύουν στο χρόνο και το χώρο.
«Οι σκέψεις σας είναι πρόβες των πράξεών σας» είπε ο Σίγκμουντ Φρόιντ. Οι σκέψεις σας είναι ισχυρές. Είναι πραγματικές, είναι μετρήσιμες, είναι ενέργεια. Ουσιαστικά, με κάθε σκέψη σας δηλώνετε τις επιθυμίες σας στο σύμπαν και προκαλείτε μια οργανική μεταβολή στο σώμα σας.
Είστε το προϊόν όλων των σκέψεων και των πράξεων που έχετε κάνει και όλων των συναισθημάτων που έχετε βιώσει έως σήμερα. Ως αποτέλεσμα, οι σκέψεις και οι πράξεις που κάνετε σήμερα και τα συναισθήματα που βιώνετε σήμερα καθορίζουν τις μελλοντικές εμπειρίες σας.

33 μαθήματα βαθιάς συνειδητότητας από την Μπάγκαβατ Γκίτα

Η Μπάγκαβατ Γκίτα είναι γνωστή ως «το θεϊκό τραγούδι» επειδή οι στίχοι ήρθαν κατευθείαν από τα χείλη του Κρίσνα, ενός αβατάρ του Μάχα Βισνού, τον υπέρτατο Θεό στην Ινδική πίστη. Ο Κρίσνα μίλησε τα λόγια της Αλήθειας για να οδηγήσει τον Αρτζούνα στο πεδίο της μάχης του Kuruksjetra, αλλά αυτές οι αλήθειες είναι σαν δαυλοί που μας οδηγούν ακόμα και σήμερα μέσα στις σκοτεινές φάσεις της ζωής μας…
Θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες συμβουλές για την καθημερινή ζωή από την Μπαγκάβατ Γκίτα:

 1.Η δύναμη του Θεού είναι μαζί σου

Η δύναμη του Θεού είναι μαζί σου κάθε στιγμή. Μέσω των δραστηριοτήτων του μυαλού, των αισθήσεων, της αναπνοής και των αισθημάτων. Και κάνει διαρκώς όλη την δουλειά, χρησιμοποιώντας σε ως ένα απλό μέσο

 2. Ζήσε το δικό σου πεπρωμένο

Είναι καλύτερο να ζεις το δικό σου πεπρωμένο ατελώς παρά να ζεις μια απομίμηση της ζωής κάποιου άλλου με τελειότητα

 3. Δώσε το αγνό δώρο της αγάπης

Ένα δώρο είναι αγνό όταν δίνεται από την καρδιά από το σωστό άτομο, τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος και όταν δεν περιμένουμε τίποτα σε αντάλλαγμα

 4. Γίνε κατάλληλος για απελευθέρωση

Ο καθένας που είναι σταθερός στην αποφασιστικότητά του για το προηγμένο στάδιο πνευματικής συνειδητοποίησης και μπορεί ισότιμα να ανεχτεί τις επελάσεις της δυστυχίας και της ευτυχίας, είναι σίγουρα ένα άτομο κατάλληλο για απελευθέρωση

 5. Η καλή δουλειά ποτέ δε θα χαθεί

Κανείς που κάνει καλή δουλειά δε θα καταλήξει ποτέ σε ένα άσχημο τέλος, είτε εδώ είτε στον άλλο κόσμο

6. Δημιούργησε από μέσα σου

Κάνοντας καμπύλη μέσα μου δημιουργώ ξανά και ξανά

δύο βότανα πανίσχυρα,δεντρολίβανο και μέντα,τα βότανα της μνήμης



το μυστικό για δυνατή μνήμη βρίσκεται σε δύο αγαπημένα βότανα...
στο δεντρολίβανο και τη μέντα...
το δεντρολίβανο και η μέντα είναι δυό βότανα που στη λαϊκή ιατρική,  έχουν συνδεθεί εδώ και αιώνες με τη καλή μνήμη,
το οποίο έρχονται να το επιβεβαιώσουν σύγχρονες μελέτες και έρευνες
όπως
μιά μελέτη που πραγματοποίησαν ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου Northumbria...
η μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας -British Psychological Society- στο Harrogate, έδειξε ότι η εισπνοή του αιθέριου ελαίου δεντρολίβανου βελτιώνει τις λειτουργίες της μνήμης  κατά 75%...
περαιτέρω μελέτες έδειξαν πως η μυρωδιά του δενδρολίβανου βελτιώνει την ικανότητα του εγκεφάλου να ανακαλεί τα περασμένα γεγονότα
και
να θυμάται τι να κάνει στο κοντινό μέλλον
επίσης
οι ερευνητές παρατήρησαν,στα άτομα που έλαβαν μέρος στη μελέτη,βελτίωση στη μακροπρόθεσμη μνήμη τους, ενώ η ικανότητα ανάκλησης πληροφοριών βελτιώθηκε κατά 15%.
στα δε ηλικιωμένα άτομα της μελέτης η μυρωδιά του δεντρολίβανου έδειξε να λειτουργεί σαν "υπενθύμιση", καθώς τους βοήθησε να μην ξεχνούν ποιες υποχρεώσεις πρέπει να εκτελούν μέσα στην ημέρα και πότε...
σύμφωνα με τον
Dr Mark Moss επικεφαλής του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Northumbria,
ο οποίος μελετά τη δράση και τις ιδιότητες του δενδρολίβανου τα τελευταία χρόνια, το εν λόγω άρωμα
δρα ως ένα τονωτικό του υγιούς εγκεφάλου...
η δράση του αυτή αποδίδεται στο αιθέριο έλαιο κινεόλη που περιέχεται στο δενδρολίβανο...
και καθώς όπως αναφέρεται στην  WebMD , υπάρχουν ενδείξεις πως οι Έλληνες γνώριζαν τις ιδιότητες του δεντρολίβανου και την ενισχυτική του δράση στις λειτουργίες του εγκεφάλου και
τη θετική του επίδραση στη μνήμη,
το δεντρολίβανο
θα συνεχίσει να θεωρείται σύμβολο ενθύμησης,
ανάμνησης και
δικαιοσύνης,όπως θεωρούσαν οι μεγάλοι Έλληνες γιατροί της αρχαιότητας που πίστευαν επίσης ότι
φυτρώνει μόνο στις αυλές των δίκαιων ανθρώπων...
το άλλο σπουδαίο βότανο που ενισχύει τη μνήμη και τις γνωστικές επιδόσεις είναι η μέντα!!!
όπως το δεντρολίβανο έτσι και το άρωμα της μέντας ενισχύει και βελτιώνει ουσιαστικά

Η ΛΗTΩ, Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Φωτογραφία του χρήστη Ἀττικὸ Ἡμερολόγιο Πάτρια, Έθιμα, Ήθη, Θεοί Έλλήνων.


Λατρεύεται στην πόλη της Σπάρτης. Συγκεκριμένα, στην αγορά
υπήρχε προς τιμήν της ιερό. Επίσης, n παράδοση αναφέρει ότι
στην περιοχή του Ταϋγέτου, που λεγόταν Θήρας και βρισκόταν ανάμεσα στις δύο κορυφές του Ταλετού και του Ευόρα, n Λητώ καθόταν και καμάρωνε την κόρη της Αρτέμιδα, που κυνηγούσε στις πλαγιές του βουνού. Μάλιστα, παρακολουθούσε την 
Αρτέμιδα την σαϊτεύτρα να τρέχει στον Ταΰγετο συνοδενόμενη από τις λαγκαδόθρεφτες Ξωθιές, τις Νύμφες του βουνού, και να χαίρεται ανάμεσα στα γρήγορα τα ελάφια και τους κάπρους.
Αυτή n περηφάνεια της μάνας για την κόρη αναδεικνύεται από τους στίχους του Ομήρου, ο οποίος αφηγείται για τη Θεά τον κυνηγιού, πως στον ψηλό Ταΰγετο:

ΟΜΗΡΟΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Ζ 106-110
― και χαίρεται με τα γοργά τα λάφια και τους κάπρους,
κι οι λαγκαδόθρεφτες ΞωΘιές, του Δία οι Θυγατέρες,
παίzουν μαzί της κι n Λητώ κοιτάει κι αναγαλλιάzει
κι απάνω απ' όλες πιο ψηλά της 'ξέχει το κεφάλι
και τη γνωρίzεις μες σ' αυτές, κι ας είναι όλες πανώριες

***
H Λητώ είναι η κόρη του Τιτάνα Κοίου και της Τιτανίδας Φοίβης (και αδελφή της Αστερίας).
Το όνομά της, σύμφωνα με μια εκδοχή, οφείλεται στην πραότητά της, καθώς είναι ευήκοος και δεκτική, πρόθυμη («εθελήμων») σε ό,τι της zητούν οι άνθρωποι. Στις μυθολογίες άλλων λαών αναφέρεται όχι ως Λητώ, αλλά ως Ληθώ, εξαιτίας του μαλακού («λείου») χαρακτήρα της («ήθους»).

Ο ΖΕΥΣ ΠΑΙΔΙ

Φωτογραφία του χρήστη Ἀττικὸ Ἡμερολόγιο Πάτρια, Έθιμα, Ήθη, Θεοί Έλλήνων.

Τα θεϊκά παιδιά έχουν συνήθως ταπεινή γέννηση μές σέ σπήλαια, καί περιβάλλονται από εχθρούς, οι οποίοι θέλουν νά τά διαμελίσουν ή να τα εξαφανίσουν, αλλά τελικώς καταπατούν τους παραμονεύοντες κινδύνους, καί βγαίνουν νικητές. 

Τα παιδιά θεοί και ήρωες συνήθως εγκαταλείπονται από τήν μητέρα τους, η οποία φοΒάται την αρσενική κυριαρχία. Ο Ζευς, μολονότι θα γίνει ο μελλοντικός «πατήρ θεών τε καί ανθρώπων», γεννιέται τα μεσάνυχτα μες στο άντρον. 

Τα περιφρονημένα βρέφη ανατρέφονται από ζώα. Οι γυναίκες, φοβούμενες πατέρες και συζύγους, μηχανεύονται διάφορα σχέδια σωτηρίας. Τα βάζουν σε καλάθια με σημάδια του γένους, τα αφήνουν σε τόπους όπου περνούν ποιμένες, αλλά όλες τα εμπιστεύονται στην Γαία. Η Γαία ήταν η πρώτη πάσχουοα από την παιδοκτονία του Ουρανού, και αυτή βοήθησε την θυγατέρα της Ρέα να σώσει τον Δία. Η γή, είναι η μεγάλη μάνα για τα έκθετα και τα ορφανά. Στον κόσμο της ολύμπιας ανδροκρατικής κυριαρχίας, τον οποίο ουσιαστικώς προετοιμάζει η γυναίκα ώς μητέρα, μετά τον αντιμετωπίζει ώς θυγατέρα και σύζυγος αντίπαλο καί εχθρικό.

Η θεά σύζυγος από ζηλοτυπία τιμωρεί τις θνητές ερωμένες, όπως λόγου χάρη η Ήρα την Σεμέλη, που πέθανε κεραυνοβολημένη και καρβουνιασμένη, ενώ οι αρσενικοί θεοί ενδιαφέρονται να σώσουν τον γόνο τους, αδιαφορώντας για την μοίρα της θνητής μητέρας.
Η γυναικεία φύση δεν προστατεύεται, γι' αυτό και το στερεότυπο του μοναξιασμένου τέκνου οφείλεται στην αδυναμία της γυναίκας.

Ο νεογέννητος Ζευς μένει μόνος· ο πατέρας του θέλει να τον καταβροχθίσει και η μητέρα του τον εγκαταλείπει σε άλλα χέρια.

Η ΠΡΟΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΙ Η ΦΩΝΟΜΙΜΙΑ ΤΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Φωτογραφία του χρήστη Ἀττικὸ Ἡμερολόγιο Πάτρια, Έθιμα, Ήθη, Θεοί Έλλήνων.
Στην Οδύσσεια, υπάρχει μία μυστήρια αναφορά σε γυναικεία μίμηση φωνών, με σαφή στόχο εδώ την παραπλάνηση.
Πρόκειται για τη φωνομιμία της Ελένης που περιγράφεται στους στίχους Δ 277 της Οδύσσειας, όταν ο Μενέλαος αναφέρει πώς η Ελένη, λίγο πριν την άλωση της Τροίας, «σπρωγμένη λες από θεό», έκανε τρεις φορές το γύρο του Δούρειου Ίππου,
αγγίζοντας τον και φωνάζοντας τους Δαναούς με τις φωνές των γυναικών τους:
ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Δ 277
― τρίς δε περίστειξας κοίλον λόχον άμφαφόωσα,/ εκ δ' ονομακλήδην Δαναών ονόμαζες αρίστους,/ πάντων Άργείων φωνήν ϊσκουσ' άλόχοισιν.
Τόσο αληθινή ήταν η μίμηση, που χρειάστηκε να επέμβει ο Οδυσσέας για να συγκρατήσει τους πολεμιστές από το να πεταχτούν έξω, σώζοντας τους από βέβαιο χαμό. Η φωνομιμητική ικανότητα της Ελένης είναι τόσο επικίνδυνη όσο και η φωνή των ικανότατων στο τραγούδι γυναικείων δαιμόνων, των Σειρήνων.
Όπως λέει ο Κακριδής στην εξαιρετική ανάλυση του στο παραπάνω χωρίο, το οποίο έχει προκαλέσει πλήθος σχολίων για την αληθοφάνεια του, μια γυναίκα που μπορεί να μιμηθεί τη φωνή τόσων γυναικών, θα μπορούσε να μιμηθεί και όλων των γυναικών. Παρομοίως, ο ομηρικός ποιητής χαρακτηρίζει το χάρισμα της
φωνομιμίας των Δηλιάδων ως μέγα θαύμα, και με αυτή τήν έννοια, όπως παρατηρεί ο Κακριδής, οι κόρες αγγίζουν τα όρια του παραμυθιού.
Και εδώ η υπερανθρώπινη αυτή ικανότητα είναι θείο δώρο, όπως και στην περίπτωση της Ελένης [Η περίπτωση μίμησης της φωνής και συγκεκριμένα ενός τοπικού ιδιώματος με σκοπό την παραπλάνηση, από άνδρες αυτή τη φορά, υπάρχει και στις Χοηφόρες του Αισχύλου: ο Ορέστης με τον Πυλάδη ετοιμάζονται να ντυθούν ξένοι, Φωκείς, και μιλώντας τη φωνή του Παρνασσού, να μιμηθούν τη φωκική λαλιά ώστε να μπουν στο παλάτι χωρίς να αναγνωρισθούν (ο Ορέστης στη σφαίρα προστασίας του Απόλλωνα), Στ. 562-363: άμφω δέ φωνήν ήσομεν Παρνησίδα, γλώσσης αυτήν Φωκίδος μιμουμένω..]
Ο Ευστάθιος, αναφερόμενος στη φωνομιμία της Ελένης (η οποία ονομάζεται γι' αυτό και Ήχώ), λέει πως το χάρισμα αυτό το δέχτηκε από την Αφροδίτη, όταν παντρεύτηκε τον Μενέλαο, για να μπορεί να ελέγχει αν την απατά με κάποια άλλη, μιμούμενη τη φωνή της :
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ. 1496, 26, Δ 279
― Ό δέ γε μύθος φωνόμιμον παραδίδωσι τήν Έλένην, όθεν και Ήχώ φασιν καλείσθαι αυτήν και δώρον αυτό λαβείν έξ 'Αφροδίτης, ότε εις γάμον εξεδόθη τω Μενελάω, ώς αν, ει ποτέ προς αλλην ό ανήρ απονεύσει, έξελέγχειν εχη αυτόν τω της φωνής
είκασμώ, υποκρινομένη την ερωμένην.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Πώς να Πλύνετε Μόνοι σας τα Χαλιά στο Σπίτι

Πώς να Πλύνετε Μόνοι σας τα Χαλιά στο Σπίτι

Έφτασε η καλύτερη εποχή για να μαζέψετε τα χαλιά σας και να τα αποθηκεύσετε μέχρι τον επόμενο χειμώνα που θα σας προσφέρουν ζεστασιά και θαλπωρή ξανά. Μέχρι τότε, όμως, για να διατηρηθούν τα χαλιά σας,  χρειάζεται να τα αποθηκεύσετε και να τα πλύνετε σωστά.
Αν τρομάζετε στο άκουσμα ότι θα κάνετε μόνοι σας το πλύσιμο των χαλιών, διαβάστε τις οδηγίες που ακολουθούν και θα δείτε πόσο ευχάριστη και εύκολη διαδικασία μπορεί να γίνει.
Αρχικά, αναζητήστε στο χαλί σας την ειδική ετικέτα με τις οδηγίες καθαρισμού. Σε περίπτωση που δεν έχει, κάντε μια μικρή δοκιμή σε μια γωνία του χαλιού, πριν ξεκινήστε να καθαρίζετε όλη την επιφάνειά του.
Σκόνη 
Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σας σκούπα για να αφαιρέσετε όλη την σκόνη που έχει αποθηκευτεί στο χαλί σας. Φροντίστε να σκουπίσετε το χαλί και από τις 2 μεριές για καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο Μύθος και η Ονομασία του Αιγαίου Πελάγους



Στο μύθο του Αιγαία του μυθικού βασιλιά της Αθήνας μαθαίνουμε ότι όταν ο Θησέας, έφυγε για την Κρήτη με σκοπό να σκοτώσει τον Μινώταυρο, του ζήτησε αν είχε καταφέρει να επιζήσει από το Λαβύρινθο,να αλλάξει τα πανιά του πλοίου του στην επιστροφή.

Ο Θησέας ταξίδεψε για την Κρήτη με μαύρα πανιά. Το σημάδι ότι σκότωσε τον Μινώταυρο θα ήταν να έχει άσπρα πανιά το πλοίο στην επιστροφή.Ο Αιγαίας, σύμφωνα πάντα με το μύθο, περίμενε στο Σούνιο να επιστρέψει ο γιος του από την Κρήτη και να μπορεί να δει το πλοίο από μακριά.Όμως, ο Θησέας, παρ' ότι είχε σκοτώσει τον Μινώταυρο, ξέχασε να αλλάξει τα πανιά. Είδε ο Αιγαίας το καράβι να επιστρέφει με μαύρα πανιά και νόμισε ότι το ταυροκέφαλο τέρας είχε εξοντώσει τον Θησέα. Με αυτή τη σκέψη, χωρίς να περιμένει να προσεγγίσει το καράβι στην ακτή, έπεσε από τους βράχους του Σουνίου στη θάλασσα και πνίγηκε. Έκτοτε, η θάλασσα λέγεται Αιγαίο.

Ακόμη και σήμερα ,ο μύθος λέει, ότι το Αιγαίο πήρε το όνομά του από τον Αιγαία. Εκτός από αυτό το μύθο όμως υπάρχουν και άλλες εκδοχές, που μπορεί και να είναι οι πραγματικές.Η εκδοχή της Αιγηίδας μιλάει για τη μεγάλη στεριά που βρισκόταν στη θέση που καλύπτει σήμερα η θάλασσα του Αιγαίου.Στις αρχές του Μειόκαινου, οι γεωλογικές αναταράξεις κάνουν να αναδυθεί από τα νερά η Αιγηίδα. Και σε μια επόμενη φάση αναταράξεων, που κράτησε μερικά εκατομμύρια χρόνια, αυτή η μεγάλη, συμπαγής στεριά, η Αιγηίδα άρχισε να κατακερματίζεται και να δημιουργούνται στο σώμα της λεκάνες λιμνών ή να εισχωρούν θάλασσες, αλλάζοντας διαρκώς τη μορφολογία της περιοχής.

Οι αλλαγές συνεχίζονται μέχρι και το τέλος του Πλειόκαινου, δηλαδή μέχρι πριν από 12 εκατομμύρια χρόνια. Όλη εκείνη την περίοδο συμβαίνουν ως επί το πλείστον κατακρημνίσεις, που διαδέχονται η μια την άλλη σε μεγάλες χρονικές αποστάσεις μεταξύ τους.

Οι πιο Τρομακτικοί και απόκοσμοι Ινδιάνικοι Μύθοι

Ινδιάνικοι Μύθοι

Οι πιο Τρομακτικοί Ινδιάνικοι Μύθοι: Οι ιστορίες  των αυτόχθονων Ινδιάνων της Αμερικής περιλαμβάνουν θανατηφόρες νυχτερίδες, φρικιαστικά πνεύματα, μάγισσες, δαίμονες και τέρατα. Μεταφέρονται προφορικά από γενιά σε γενιά και λειτουργούν ως προειδοποίηση ότι σκοτεινές δυνάμεις καραδοκούν παντού. Για αυτό καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι.
CamazotzThe Death Bat
Το  πανίσχυρο υπερφυσικό ον Camazotz ζει στο καταχθόνιο βασίλειο Xibalba, σε ένα σπήλαιο “The House of Bats” και περιβάλλεται από αιμοδιψείς νυχτερίδες βαμπίρ. Το όνομα του σημαίνει “Death Bat”, “Snatch Bat”,”Sudden Bloodletter” και συνδέεται με τον Θάνατο, την Νύχτα και την Καταστροφή. Στο ιερό βιβλίο των Μάγια “Popul Vuh” χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να αποκεφαλίσει τον Hunahpú, δίδυμο αδερφό του Xbalanqúe, The Maya Hero Twins. Ξεπερνάει σε μέγεθος τον μέσο άνθρωπο, έχει φτερά νυχτερίδας και δυο χέρια, στο ένα κρατάει ένα κομμένο κεφάλι και στο άλλο ένα μαχαίρι. Συμβολίζει το απόλυτο κακό και κατά την διάρκεια της παραμονής του στον Κάτω Κόσμο πολεμούσε τους υπόλοιπους θεούς. Έκανε συμφωνία με τους Μάγια να τους δώσει την φωτιά, όμως σε αντάλλαγμα ζήτησε ανθρωποθυσίες. Πίνει αίμα, σκοτώνει ανθρώπους και ζώα και τρομοκρατεί όποιον βρεθεί μπροστά του.

Ζωγραφίζουμε, μόνοι μας, κάθε λεπτομέρεια τοῦ κόσμου μας

Ζωγραφίζουμε, μόνοι μας, κάθε λεπτομέρεια τοῦ κόσμου μας

Ὁ κόσμος μας μᾶς ἀνήκει καὶ ἔχουμε κάθε δικαίωμα, ταὐτοχρόνως ἐπίσης μὲ κάθε εἴδους ὑποχρέωσιν, ὄχι μόνον νὰ τὸν προστατεύουμε, ἀλλά, ἐπὶ πλέον καὶ νὰ τὸν ἐπαναδομήσουμε, σὲ νέες βάσεις καὶ ἔξω ἀπὸ τὰ γνωστὰ πρότυπα, ποὺ μᾶς ἐπέβαλαν, ὡς ἀδιαπραγμάτευτα. Αὐτὰ τὰ πρότυπα, κάθε στιγμὴ τώρα πιά, ἀποδεικνύεται πὼς ἐκτὸς ἀπὸ πλαστὰ εἶναι καὶ αὐτο-ἀποδομούμενα, μὲ ἀποτέλεσμα, ὅλοι μας πλέον  νὰ διαπιστώνουμε πὼς ἐὰν δὲν μεριμνήσουμε νὰ ἐξέλθουμε αὐτῶν τῶν ὁρίων ποὺ μᾶς ὅρισαν, πολὺ σύντομα θὰ μείνουμε …ἄστεγοι καὶ μόνοι.
Εἶναι καιρὸς πιὰ νὰ τολμήσουμε νὰ …ζωγραφίσουμε, μὲ δικά μας χρώματα, τὸν κόσμο μας ὅπως θὰ τοῦ ἔπρεπε, ἀκυρώνοντας διὰ παντὸς κάθε τὶ ἀπὸ ὅσα μᾶς ἔμαθαν γιὰ τὸν κόσμο.
Εἶναι καιρὸς πιὰ νὰ ξεκινήσουμε τὸ κτίσιμο τοῦ κόσμου ἐκείνου, ποὺ τὰ πρότυπά του θὰ ἐξυπηρετοῦν τὸν Ἄνθρωπο κι ὄχι κάθε τὶ ποὺ καταδυναστεύει τὸν Ἄνθρωπο.
Εἶναι καιρὸς πιὰ νὰ ἐπιλέξουμε νὰ βγοῦμε ἀπὸ τὰ γνωστά μας κλουβιὰ καὶ νὰ βιώσουμε, μὲ τὰ ἀτομικά μας βήματα, ἐμπειρίες Ἐλευθερίας.

Γιὰ νὰ κερδίσουμε τὴν Ζωὴ πρέπει νὰ …σκοτώσουμε ὅ,τι τὴν ἐμποδίζει!!!

Γιὰ νὰ κερδίσουμε τὴν Ζωὴ πρέπει νὰ ...σκοτώσουμε ὅ,τι τὴν ἐμποδίζει!!!

Ἡ Ἀνθρωπότης δὲν εὑρίσκεται σὲ μεγάλον κίνδυνο.
Σὲ μεγάλο κίνδυνο εὑρίσκεται ὅλος ἐκεῖνος ὁ μηχανισμὸς ποὺ προσπάθησε (κι ἐπέτυχε μερικῶς) νὰ διατηρῇ ἐν σκοτασιστικῇ  δουλείᾳ τὴν Ἀνθρωπότητα, ἐδῶ καὶ αἰῶνες, καθὼς ἐπίσης καὶ νὰ τὴν ἐλέγχῃ μέσα ἀπὸ παραμυθολογίες, δοξασίας καὶ Παρὰ Φῦσιν τακτικές. Καὶ σαφῶς δὲν εἶναι ἡ πρώτη φορά, μέσα στὴν γνωστή μας (κι ἄγνωστή μας) ἱστορία, ποὺ ἐπαναλαμβάνονται οἱ συνθῆκες ἐκεῖνες, ποὺ ἀποδεικνύουν τὸ τέλος τῆς Ὕβρεως.
Διαβιώντας σὲ ἕναν κόσμο ὅπου τὸ μερικὸ καὶ τὸ λάθος καὶ τὸ παρὰ φύσιν προσδιορίζεται ὡς ἀληθές, ἔχουμε ἀπωλέσει, σὲ μεγάλον βαθμό, τὸ ἀτομικό μας δικαίωμα στὴν Ζωή, ἐφ΄ὅσον ἡ κρίσις μας διέπεται ἀπὸ λάθος ἐκτιμήσεις, ἐφ΄ ὅσον βασίζεται σὲ λάθος βάσεις. Λάθος κρίσις ὁδηγεῖ σὲ ἐσφαλμένα συμπεράσματα κι ἀποφάσεις καί, ἐμμέσως ἀλλὰ ταχύτατα, στὸν θάνατο.
Τὸ δικαίωμα στὴν Ζωή, ποὺ στρεβλῶς ἀντιλαμβανόμεθα, γενικῶς κι ἀορίστως, ὡς ἀδιαπραγμάτευον, ἐφ΄ ὅσον αὐτὸ τὸ δικαίωμα παραμένει ἀδιαπραγμάτευον μόνον ὅταν τὸ ἀσκοῦν Πολεμιστές, Ἀγωνιστὲς καὶ Κατὰ Φῦσιν διαβιοῦντες, ἔχουμε χρέος νὰ τὸ κερδίσουμε, ἀλλὰ μέσα ἀπὸ πολλές, μικρὲς καὶ μεγάλες, ἀναθεωρήσεις, ἀνατροπὲς κι ἐπανατοποθετήσεις.
Ὅ,τι κι ὅποιος θεωρῇ πὼς κατέχῃ τὸ δικαίωμα στὴν ζωὴ ἢ πὼς ἡ γέννησίς του στὸν κόσμο μας ἐγγυᾶται καὶ τὴν ἐπιβίωσίν του, ἁπλῶς λανθάνει καί, συντόμως, θὰ τὸ διαπιστώση.

Μεγαλώνουμε παιδιά με «δυσανεξία» στην αληθινή ζωή


Σε αυτή τη χώρα της καθολικής καταβαράθρωσης οι περισσότεροι γονείς εξακολουθούν να αρνούνται το δικαίωμα του παιδιού τους στην αποτυχία. Δεν είναι τυχαίο ότι στον τόπο των αρνητικών ρεκόρ, η παιδική ηλικία θυμίζει ακόμη αγώνα δρόμου για την ψυχαναγκαστική τελειότητα. Η βαλλόμενη πανταχόθεν ελληνική οικογένεια επιμένει σχεδόν εμμονικά να λειτουργεί σαν εταιρεία, εστιάζοντας κυρίως στον τομέα της παραγωγικότητας και των ικανοτήτων (π.χ. Proficiency στην Α Γυμνασίου). Αποστολή της εταιρείας είναι να παράξει τέλεια παιδιά.
Οι καθαρά μη γνωστικές δεξιότητες, όπως η περιέργεια, το περίφημο «grit» (ψυχικό σθένος), η επιμονή, ο αυτοέλεγχος, η αυτοπεποίθηση και η αποφασιστικότητα αποδεικνύονται πολύ καλύτερη συνταγή επιβίωσης.
Η αποστέρηση του δικαιώματος στην αποτυχία συμβαδίζει ασφαλώς με την εξ απαλών ονύχων προστασία από τη δυστυχία. Τα τέλεια παιδιά καλούνται να ζήσουν μια τέλεια ζωή, προστατευμένα ακόμη και από τη σπαρακτική πραγματικότητα. Οι εγχώριοι γονείς είναι πεπεισμένοι πως, ό,τι και να συμβαίνει, τα δικά τους παιδιά πρέπει να μεγαλώσουν μέσα σε έναν κόσμο χωρίς προβλήματα, ρωγμές, ματαιώσεις. Να μπουσουλούν στο διηνεκές μέσα σε ένα αχανές playroom με σουηδικά ξύλινα παιχνίδια, σπιτικά cupcakes που μόλις βγήκαν από τον φούρνο, μια παντελώς ανέφελη οικογενειακή ζωή και παραμύθια με happy endings. Οι άλλοι είναι πάντοτε εκείνοι που συνθλίβονται, αποτυγχάνουν, στραπατσάρονται, τρώνε τα μούτρα τους.
Ακόμη και σε αυτήν την Ελλάδα του 2017 (με τα ρεκόρ ανεργίας και κατάθλιψης), τα παιδιά δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω να εκτεθούν στην ευθραυστότητα της ανθρώπινης ζωής. Δεν πρέπει π.χ. να μάθουν ότι η δασκάλα της μουσικής λείπει κάθε Παρασκευή γιατί υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες, ότι η αδελφή του μπαμπά δεν μπορεί να κάνει δικά της παιδιά και υιοθέτησε ένα κοριτσάκι, ότι ο γάμος του θείου κατέληξε σε ένα επώδυνο διαζύγιο, ότι το αγοράκι στην απέναντι πολυκατοικία έχει «ειδικές ανάγκες», ότι ο μπαμπάς έχει μήνες να πληρωθεί κ.ο.κ.

Αποκαλύψεις του Cobra για Ό,τι Συμβαίνει…

star wars

Ενδιαφέροντα σημεία της συνέντευξης που έδωσε ο Cobra στον Robert Potter χθες, 11/05/2012
ΟΙ ΙΗΣΟΥΪΤΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΜΕΤΩΠΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΤΗΣ «ΧΙΜΑΙΡΑΣ» ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
– Ενσαρκώνονται σε επιλεγμένες οικογένειες κύρια στη Ευρώπη και βρίσκονται πίσω από τους Ιλλουμινάτι και όλων των άλλων οργανώσεων – προμετωπίδα της Cabal στον πλανήτη.
– Ο David Rockefeller είναι πράγματι νεκρός αλλά δεν βρίσκεται σ’ αυτό το πλανητικό σύστημα. Πολύ σύντομα θα πορευτεί (η ψυχή του) προς τον Κεντρικό Γαλαξιακό Ήλιο για ψυχική αναδιάταξη.
– Οι ερπετοειδείς (στην εμφάνιση) έχουν γίνει είδος προς εξαφάνιση αφού ελάχιστοι έχουν απομείνει στον πλανήτη. Παραμένουν οι έχοντες ανθρώπινην εμφάνιση στην επιφάνεια.
– Η εμπειρία του θανάτου είναι διαφορετική ανάμεσα στους ανθρώπους και στους ερπετοειδείς. Η κατάσταση της συνείδησης και η δονητική συχνότητα στους ανθρώπους είναι πολύ υψηλότερη από αυτήν των ερπετοειδών, με αποτέλεσμα αυτοί να καταλήγουν σε ένα πολύ κατώτερο επίπεδο πλάσματος ή αιθερικού ή αστρικού πεδίου, απ’ ότι μια ανεπτυγμένη ανθρώπινη ψυχή.

Οχι, δεν πάμε καλά...

Πάσχος Μανδραβέλης

Τ​​ίποτε δεν προκαλεί εντύπωση πια. Ξυπνάς το πρωί και φάτσα κάρτα στα περίπτερα είναι μια εφημερίδα που θεωρεί τον Εμανουέλ Μακρόν απόγονο του θηρίου, διότι κέρδισε τις εκλογές με 66,06%. Το πιάσατε το υπονοούμενο; Εντάξει, μιλάμε για την «Ελεύθερη Ωρα», αλλά πάλι τι να φτουρήσει ο Αρτέμης Σώρρας, όταν κοτζάμ υπουργός Εθνικής Αμυνας δηλώνει στο τουίτερ, «χρυσοφόρο κοίτασμα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης. Θησαυρός 600 δισ. δολαρίων». Το διέγραψε κατόπιν, αλλά ο διορισμένος από τον ίδιο μετακλητός στο γραφείο του συμπλήρωσε: «Βρήκαν πετρέλαιο στην Κρήτη! Κατάλαβες γιατί έφεραν τους οικονομικούς δολοφόνους;». Οπου «οικονομικοί δολοφόνοι» είναι προφανώς οι θεσμοί (τρόικα με το παλιό), στους οποίους η κυβέρνηση κάνει όλα τα χατίρια.

Από την άλλη, επίσημη προσκεκλημένη του ΣΥΡΙΖΑ και του Μαξίμου, είναι η υπόδικη για διαφθορά σε υποθέσεις αναθέσεων δημοσίων έργων, τέως πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ. Γιατί την κάλεσαν; Αντε, να καταλάβουμε ότι με το καθεστώς Τσάβες-Μαδούρο υπάρχουν ιδεολογικές συγγένειες. Εξ ου και οι αγκαλιές του κ. Τσίπρα και άλλων στελεχών όπως η κ. Ρένα Δούρου με τον κυβερνήτη που πνίγει στο αίμα τις διαδηλώσεις. Αλλά με τους υπόδικους λαϊκιστές του περονισμού τι σχέση έχει οποιαδήποτε Αριστερά, ακόμη κι αυτή η καρικατούρα της;

Υστερα από αυτά τι εντύπωση μπορεί να προκαλέσει η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) που «αισθάνεται επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσει και να συγχαρεί και δημόσια το προσωπικό της ΕΠΟ, που με αυταπάρνηση έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και τον υψηλότερο επαγγελματισμό του για την τελικά επιτυχή διοργάνωση ενός από τους πιο δύσκολους αγώνες» (7.5.2017). 

ΤΟ ΠΟΡΝΕΙΟ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ




Σύμφωνα με την δυτική κουλτούρα φτάνουν τους 21 οι τρόποι που μπορεί να προσευχηθεί κανείς.


Από τις πιο συχνές είναι η λεγόμενη «Απαιτητική» προσευχή (Petitionary Prayer): Γίνεται απαίτηση στο θείο για «διεκδίκηση δικαιωμάτων» για τον ίδιο ή άλλα πρόσωπα όπως θεραπεία, σωτηρία, υλικά αγαθά κλπ για το παρόν και για το μέλλον. Μια ιδιαίτερη εκδοχή της προσευχής αυτής είναι η «διαπραγμάτευση» με το θείο προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια ευχή υπό τους όρους μιας προσφοράς (κάνε μου αυτό κι εγώ θα κάνω εκείνο).


Βέβαια,  ήδη από το 2006 όλη η μυθολογία περί θεραπευτικής δύναμης της προσευχής κατέπεσε, με την δημοσίευση μιας εμπεριστατωμένης πολυκεντρικής μελέτης  που έγινε στις ΗΠΑ.

Υπάρχει δε και το σχετικό ανέκδοτο για την δύναμη της προσευχής που κυκλοφορεί μέσω email, ως είδηση προερχόμενη δήθεν από αμερικάνικη εφημερίδα (Αντιγράφω από εδώ)

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ!



Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να σκαρφιστεί απίθανες λύσεις όταν χρειάζεται να μεταφέρει κάτι με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει.

Απόδειξη οι παρακάτω φωτογραφίες.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα