Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Βυθισμένες αρχαίες πόλεις στην Ελλάδα


Η αντίληψη που επικρατεί στο ευρύ κοινό σχετικά με την υποβρύχια αρχαιολογία είναι σε μεγάλο βαθμό εσφαλμένη, καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στην ανακάλυψη και μελέτη των ναυαγίων και των περιεχομένων τους. Ωστόσο το ενδιαφέρον της ενάλιας αρχαιολογίας δεν περιορίζεται μόνο στα ναυάγια, αλλά επεκτείνεται και στην έρευνα αγνώστων πολλές φορές οικισμών και βυθισμένων λιμανιών.


Τα βυθισμένα οικιστικά συγκροτήματα του ελλαδικού χώρου δεν περιβάλλονται βεβαίως από το μυστήριο που γοητεύει πολλούς, όπως η υπόθεση της χαμένης Ατλαντίδας, αλλά συμπληρώνουν καίρια τον αρχαιολογικό ιστό της χώρας και παρέχουν πολύτιμα πληροφοριακά στοιχεία για την ιστορία, το εμπόριο, τις πληθυσμιακές μετακινήσεις, τη γεωλογία και το κλίμα του Αιγαιακού περιβάλλοντος, στο οποίο κυρίως έχουν εντοπιστεί. Οι ήδη γνωστές υποβρύχιες αρχαιολογικές θέσεις κατά μήκος των ακτογραμμών της Ελλαδικής επικρατείας καλύπτουν το χρονολογικό πεδίο από την προϊστορική εποχή μέχρι και την πρώιμη βυζαντινή. Συνοπτικά είναι οι παρακάτω:


Σαλάντι Αργολίδας.


Ο προϊστορικός οικισμός βρίσκεται στο μέσο του όρμου των Διδύμων, λίγο βορειότερα του γνωστού σπηλαίου Φράγχθι. Εκτείνεται με κατεύθυνση βορειοδυτικά-νοτιοανατολικά σε μια ζώνη μήκους 400 και πλάτους 30 μ. περίπου κατά μήκος της παραλίας και μέχρι την ισοβαθή των 4 μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Λόγω των αλουβιακών αποθέσεων στο μυχό του όρμου και της ανόδου του επιπέδου της στάθμης του ύδατος η συνολική έκταση του οικισμού δεν είναι δυνατόν προς το παρόν να προσδιοριστεί

Η επιφανειακή έρευνα, που έγινε το 1998 από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Δ. Χανιώτη και Α. Τεγονίδου, και Χ. Αγουρίδη το 2000, έδειξε ότι ο οικισμός θα πρέπει να καταλάμβανε μια έκταση 20 στρεμμάτων περίπου και να βρισκόταν κατά την πρώιμη Εποχή του Χαλκού σε χαμηλή κοιλάδα και σε αρκετή απόσταση από τη θάλασσα, αν κρίνουμε από την ελαφρά κλίση του βυθού. Οι τοίχοι θεμελιώσεως των κτηρίων του οικισμού, που είναι ορατοί σήμερα στην επιφάνεια του βυθού, είναι κατασκευασμένοι από αργούς λίθους και είναι κυρίως δύο τύπων:

Η τιμωρία των προδοτών στην Αρχαία Ελλάδα



Παίρνοντας για βάση το έντονο πολιτειακό αίσθημα των Αρχαίων Ελλήνων και τις ιεροπραξίες τους, καταλαβαίνουμε, γιατί ή προδοσία χαρακτηριζόταν σαν το πιο βαρύ έγκλημα. Κι αν εμβαθύνουμε στο γεγονός, ότι όλοι οι προδότες, μετά την ατιμωτική εκτέλεση τους, δεν επιτρεπόταν να ταφούν, θα καταλάβουμε πόσο μεγάλη, πόσο συντριπτική ήταν η ποινή πού τους επιβαλλόταν.

Με την προδοσία στην αρχαία Ελλάδα προσβαλλόταν, ανίερα κι ανεπανόρθωτα, η βαθύτατη ηθική αντίληψη για την πολιτειακή ευδαιμονία και σταθερότητα. Ακόμα κι αν δεν είχε έμπρακτα αποτελέσματα η προδοσία. Έφτανε η πρόθεση, η απλή διάθεση. Έτσι, ό προδότης δεν είχε θέση ούτε στη ζωή ούτε στο θάνατο.
Δεν τον θεωρούσαν ούτε και τυπικά ούτε «κατ” ανοχήν» άνθρωπο, παρά κάτι σαν απαίσια τερατικό για την ιερή παράδοση κι αφάνταστα επικίνδυνο για τις ομαλές σχέσεις της πολιτείας. Κι έπρεπε, φυσικά, όχι μόνο να χαθεί, άλλα κι η εφιαλτική μνήμη του να γίνεται πάντα αντικείμενο «μαύρης κατάρας». Έπρεπε, με το «κατακουρέλιασμα της «βρωμερής» υπόστασης του», να θεωρηθεί χτυπητό «παράδειγμα προς αποφυγήν».


Το ηρωικό ελληνικό έπος δέχεται για τον προδότη την ταφή, κι ο αθηναϊκός νόμος, κατά την ιστορική περίοδο, πρόβλεπε πέταμα των εκτελεσμένων προδοτών μακριά από την πολιτεία. Η καλλιεργημένη φαντασία των Αθηναίων διαμόρφωνε πολύ παραστατικούς τους μύθους για την περιφρόνηση πού έδειχναν οι πρόγονοι στους προδότες. Ο Δημοσθένης (18, 204) αναφέρει πώς οι Αθηναίοι κάποιον Κυρσίλο, πού δέχτηκε να υποκύψει στις επιταγές του Ξέρξη, τον σκότωσαν με λιθοβολισμό, κι οι γυναίκες έκαμαν το ίδιο στη σύζυγο του.

Οι Αρκάδες, κατά τον Παυσανία (4, 22, 4), σκότωσαν, επίσης με πέτρες, τον Αριστοκράτη και τον έβγαλαν έξω από τα σύνορα αφήνοντας τον άταφο, επειδή πρόδωσε τα μυστικά τους στους Σπαρτιάτες. Έχουμε, ακόμα, και τη διήγηση του Λυκούργου (112, 115), όπου κι αυτοί, πού υπερασπίστηκαν τον προδότη και φίλο των Σπαρτιατών ολιγαρχικό Φρύνιχο, κηρύχτηκαν ένοχοι, θανατώθηκαν, και τα οστά τους, όπως και του Φρύνιχου, πετάχτηκαν έξω από την Αττική, ενώ εκείνοι, πού σκότωσαν τον προδότη, αθωώθηκαν, και κρίθηκε πώς άδικα φυλακίστηκαν.

Με αφορμή τη σκληρότατη τιμωρία του Φρύνιχου, έγινε ψήφισμα (Λυκούργος, 112, 115), όπου καταδικάζονταν, προκαταβολικά, οι υπερασπιστές των προδοτών, κι αν, ακόμα, οι προδότες εκτελέστηκαν, κι αν τα πτώματα τους πετάχτηκαν μακριά από την πολιτεία, κι αν, τέλος, πέρασε καιρός πολύς από την προδοσία τους.

Έτσι, οι υπερασπιστές των προδοτών εξισώθηκαν με τους προδότες, αφού δεν δίστασαν να δικαιολογήσουν, βρίσκοντας ελαφρυντικά ή προσπαθώντας ν” αμφισβητήσουν την πράξη τους (των προδοτών), ασεβώντας στα ιερά κι όσια της πολιτείας. Τους θεωρούσαν κι” επικίνδυνους και βλαβερούς για το κοινό συμφέρον, αφού θέλησαν να μειώσουν την «καταστρεπτική σημασία της προδοσίας». Τέτοιες περιπτώσεις προδοτών έχουμε πάμπολλες, πού, αφού θάφτηκαν, ξεθάφτηκαν κατόπι και τα οστά τους πετάχτηκαν, γιατί ήταν ένοχοι στο «Κυλώνιον άγος» (Θουκυδίδης, 1, 126, 127).

Προβλήματα της χρήσης αντιβιοτικών


Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Ίσως το πιο χρήσιμο, για να μην υπερβάλλω λέγοντας το μόνο χρήσιμο, φάρμακο που χρησιμοποιείται στην κλασσική ιατρική, με  βέβαιο, σχεδόν πάντα, αποτέλεσμα είναι τα αντιβιοτικά.

Οι παρενέργειές τους είναι γνωστές στους γιατρούς που τα χρησιμοποιούν ή τα συστήνουν και έτσι, με τη δική τους βοήθεια, μπορούν να αποφευχθούν στους ασθενείς βλάβες οργάνων στις οποίες οδηγούν κάποια από αυτά. Αυτό, όμως, αφορά κυρίως νοσοκομειακούς ασθενείς στους οποίους, συνήθως, τα αντιβιοτικά χορηγούνται ενδοφλέβια ή ενδομυϊκά.

Στην καθημερινότητά μας, είναι πολύς ο κόσμος, και ανάμεσά τους και παιδιά, που παίρνουν συχνά αντιβιοτικά από το στόμα, για προβλήματα που θεωρούν οι ίδιοι (ή οι γονείς) πως χρειάζονται αντιβίωση, ή γιατί αυτή είναι η συμβουλή του φαρμακοποιού τους, ή καμιά φορά, ακόμη και του γιατρού τους, εάν αυτός φοβούμενος τις ευθύνες του, προτιμάει να είναι στην σίγουρη μεριά, χορηγώντας μια συνταγή αντιβιοτικού, σε περιπτώσεις που αυτό δεν είναι τελείως απαραίτητο…

Με λίγα λόγια, για πολλούς λόγους, ο κόσμος (και ανάμεσά τους πολλά παιδιά, το τονίζω και πάλι) παίρνουν συχνά αντιβιοτικά, πιστεύοντας πως αυτό τους κάνει καλό.

Το παζλ της ζωής


Το παζλ της ζωής
Γεννιόμαστε με κάποιες ιδιαίτερες ο καθένας ικανότητες που καθορίζονται από τα γονίδια που κληρονομούμε από τους προγόνους μας.Γεννιόμαστε ο καθένας μοναδικός και ανεπανάληπτος! Γι αυτό και είναι ο κάθε ένας από εμάς εξ ίσου σημαντικός σε ετούτη τη ζωή…

Στη συνέχεια μεγαλώνει ο καθένας σε διαφορετικές οικογενειακές, κοινωνικές κ.λπ συνθήκες που διαμορφώνουν (μαζί με τα γονίδιά μας) την αντίληψη με την οποία αναγνωρίζουμε τον κόσμο γύρω μας.

Κάθε άνθρωπος μεγαλώνοντας, παραμένει, έτσι, μοναδικός και ανεπανάληπτος
και διαθέτει κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες που τον κάνουν όχι μόνον χρήσιμο αλλά και απαραίτητο στη ζωή της ανθρωπότητας. Δεν υπάρχει κομματάκι άχρηστο στο παζλ της ζωής… Το πρόβλημα είναι πως το παζλ είναι τόσο μεγάλο που τα κομματάκια του δεν μπορούν να το δουν συμπληρωμένο… Γι αυτό και παιδεύονται τόσο να βρουν τη θέση τους τη σωστή…

Γιατί στο παζλ αυτό τα κομματάκια βρίσκουν μόνα τους την θέση τους. Γι αυτό τους έχουν δοθεί οι ιδιαίτερες και μοναδικές ικανότητες. Τα κομματάκια δεν είναι απλά υλικά χαρτονάκια… Είναι νοήμονα υλικά «χαρτονάκια»… Και αυτή η νοημοσύνη τους έχει δοθεί για να αντιληφθούν ακριβώς αυτό  : πως είναι νοήμονα και πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτή τη νόημοσύνη για να βρουν τον δρόμο προς τη σωστή τους θέση στο παζλ.

Δεν μπορεί να στέκονται σε οποιαδήποτε κενή θέση βρίσκουν μπροστά τους… Κάποιο άλλο περισσότερο νοήμον κομματάκι θα έρθει στη σωστή του θέση και θα τους αναγκάσει κάποια στιγμή να φύγουν από εκεί.. . Δεν είναι για κακό τους… Είναι απλά μια ένδειξη πως δεν βρισκόντουσαν στη σωστή τους θέση και πως πρέπει να ψάξουν να προχωρήσουν προς κάπου αλλού…

Αφαιρέστε τις κρεατοελιές με φυσικό τρόπο

Αν και αυτές οι φυσικές μέθοδοι για να αφαιρέσετε τις κρεατοελιές μπορεί να χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο από ό,τι άλλες, χημικές μέθοδοι, γνωρίζουμε ότι δεν βλάπτουν το δέρμα μας.
Ποιος δεν θα ήθελε μια σέξι ελιά όπως εκείνη κοντά στα χείλη της Cindy Crawford; Δυστυχώς, συνήθως δεν έχουμε αυτή την τύχη και μερικές κρεατοελιές ή φακίδες γίνονται εφιάλτης.
Ακόμα και η Cindy Crawford αφαίρεσε τη δική της λίγους μήνες πριν! Αν θέλετε να αφαιρέσετε με φυσικό τρόπο τις κρεατοελιές, μπορείτε να αξιοποιήσετε μερικές σπιτικές μεθόδους.
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις κρεατοελιές
Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κρεατοελιές ή οι φακίδες είναι άκακες (αν αλλάζουν μέγεθος, χρώμα ή σχήμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε δερματολόγο).
Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να είναι ενοχλητικές ή προβληματικές από αισθητική άποψη. Δεν θεωρούν όλοι ότι μια κρεατοελιά στο πρόσωπο, όπως της Madonna, της Marilyn Monroe ή της Scarlett Johansson, είναι σέξι, έτσι θέλουν να την αφαιρέσουν.
Η ιατρική ονομασία των κρεατοελιών είναι μελανοκυτταρικός σπίλος. Οι κρεατοελιές είναι καφέ ή μαύρες κηλίδες στο δέρμα που σχηματίζονται από τη συγκέντρωση μελανοκυττάρων (κυττάρων που παράγουν χρωστική ή μελανίνη).
Αν και μερικές κρεατοελιές είναι παρούσες στη γέννηση και πιθανώς κληροδοτούνται από τους γονείς, οι περισσότερες εμφανίζονται σε ηλικία μεταξύ 20 και 30 ετών και μπορεί να είναι ανάγλυφες ή επίπεδες, με τρίχες ή χωρίς και απαλές ή τραχιές.
Μερικές εξαφανίζονται από μόνες τους καθώς μεγαλώνουμε. Μεταξύ των παραγόντων που προάγουν την εμφάνιση κρεατοελιών είναι οι εξής:
  • Ορμονικές διακυμάνσεις.
  • Έκθεση στον ήλιο.
  • Γονίδια. 
Οι καλύτερες σπιτικές μέθοδοι για να αφαιρέσετε τις κρεατοελιές

8 φυσικές συνήθειες για καλύτερη διάθεση

Υπάρχουν μερικές συνήθειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανεβάσετε την ψυχολογική σας ευεξία. Με αυτές θα μπορέσουμε να αποφύγουμε βασικά προβλήματα και δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα.
zevgari
Οι μικρές αλλαγές μπορούν να επιφέρουν μεγάλα αποτελέσματα. Αυτό ισχύει κυρίως για τις φυσικές σας συνήθειες. Οι μικρές αλλαγές σε αυτό το κομμάτι μπορούν να προσφέρουν τεράστια βοήθεια στην συναισθηματική σας ευεξία.
Σκεφτείτε το κάπως έτσι: τα καλά και τα άσχημα νέα επηρεάζουν τη διάθεσή σας, σωστά; Με τον ίδιο τρόπο, οποιαδήποτε φυσική ή περιβαλλοντολογική αλλαγή μπορεί να μεταμορφώσει τα συναισθήματά σας.
Υπάρχουν τρόποι για να αλλάξετε τη συναισθηματική σας ευεξία προς το καλύτερο. Ψυχολογικές μελέτες λένε ότι υπάρχει μια σειρά συνηθειών που μπορεί να το καταφέρει αυτό.
1. Ενεργητική στάση του σώματος
Η σύνθεση των ορμονών σας αλλάζει ανάλογα με τη στάση του σώματός σας. Αυτές όχι μόνο κυλούν στο αίμα σας αλλά μπορούν να επηρεάσουν και τη διάθεσή σας. Κάθε ορμόνη έχει διαφορετική επίδραση στη διάθεσή μας.
stasi somatos
  • Για παράδειγμα, η κορτιζόλη είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση των επιπέδων του στρες. Όταν αυτή η ορμόνη είναι ενεργή αισθάνεστε περισσότερο πιεσμένοι.
  • Από την άλλη πλευρά, η τεστοστερόνη θεωρείται η ορμόνη αυτοπεποίθησης. Όταν έχετε περισσότερη ποσότητα από αυτή την ορμόνη μέσα στο αίμα σας, αισθάνεστε περισσότερη σιγουριά.
Σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποίησε η Amy Cuddy, ορισμένες στάσεις του σώματος έχουν διαφορετικές επιδράσεις. Για παράδειγμα, όταν παίρνετε μια στάση ισχύος αυξάνετε τα επίπεδα της τεστοστερόνης σας και μειώνετε την ποσότητα κορτιζόλης στο αίμα σας.
Αυτό σας επιτρέπει να αισθάνεστε αρκετά σίγουροι για τον εαυτό σας ώστε να πετύχετε αυτά που θέλετε.
2. Σωματική επαφή

Πώς να αποφύγετε τους ανόητους διαπληκτισμούς με το σύντροφό σας

Η επικοινωνία σε μια σχέση προλαμβάνει τους ανόητους διαπληκτισμούς. Πρέπει να μπορούμε να μιλάμε για τα πάντα και να μην καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας.



Οι διαπληκτισμοί είναι κάτι φυσιολογικό σε μια σχέση. Τι γίνεται όμως με όλους αυτούς τους διαπληκτισμούς που ξεκινούν από κάτι ανόητο; Οι ανόητοι διαπληκτισμοί μπορούν να καταστρέψουν τη σχέση μας, επομένως πρέπει να μάθουμε πώς να τους αποφεύγουμε.
Ακούσατε ποτέ την έκφραση ότι μερικές φορές κάνουμε την τρίχα τριχιά; Αυτό συμβαίνει με τους διαπληκτισμούς ανάμεσα σε συντρόφους.
Ωστόσο, ο λόγος για τον τσακωμό τους είναι η έλλειψη επικοινωνίας και το γεγονός ότι δεν ακούει ο ένας τον άλλο.
Σε μια σχέση το να μιλάμε και το να ακούμε είναι εξίσου σημαντικά. Είναι θεμελιώδες το να κατανοούμε ο ένας τον άλλο και το να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα.
Αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε θα προκύπτουν ανόητοι διαπληκτισμοί και θα αντιμετωπίζουμε προβλήματα που θα επηρεάσουν τη σχέση μας. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να μάθουμε πώς να τους αποφεύγουμε αποτελεσματικά.
Τα κοινωνικά δίκτυα και η επικοινωνία με το σύντροφό σας
Η χρήση ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αποτελεί μια φανταστική επιλογή για να μένετε σε επαφή με το σύντροφό σας, όμως μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρές συγκρούσεις.
Οι παρεξηγήσεις, τα λόγια που σημαίνουν ένα πράγμα και κατανοούνται σαν να εννοούσαν κάτι άλλο, η ζήλια και η προσθήκη ανθρώπων ως φίλων μπορούν όλα να οδηγήσουν σε ανόητους διαπληκτισμούς που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.
Είναι καλύτερα να μιλάτε με το σύντροφό σας πρόσωπο με πρόσωπο, ακόμα και αν είναι μέσω Skype. Τηλεφωνήστε του και αποφύγετε να του στέλνετε μηνύματα που μπορεί να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις.
Επιπλέον, οποιαδήποτε προβλήματα μπορεί να προκύψουν αναφορικά με τα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να συζητιούνται αμέσως. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε σε μια σχέση είναι να κρατάτε τα πράγματα μέσα σας.
Η συζήτηση θα πρέπει πάντα να αποτελεί την οδό προς μια λύση. Φυσικά, μην επικοινωνείτε μέσω μηνυμάτων αλλά πρόσωπο με πρόσωπο. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσουν δύο άνθρωποι ο ένας τον άλλο.

Το φρούτο...βιάγκρα της φύσης!

zeygari_sdfsdfagf.jpg
Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα φρούτο για να του βάλουμε το “στέμμα” του βασιλιά των καλοκαιρινών φρούτων, τότε από όλες τις πιθανές μας επιλογές, μόνο μία θα κέρδιζε την ψήφο όλων μας και μάλιστα με διαφορά.


Ο λόγος γίνεται φυσικά για το καρπούζι, το «σήμα κατατεθέν» του καλοκαιριού. Εκτός από την δροσιά και την γλύκα του, τώρα όλοι έχουμε έναν ακόμα λόγο να λατρεύουμε το καρπούζι.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Φότζια στην Ιταλία, διαπίστωσαν ότι ο χυμός του καρπουζιού προσφέρει πολύ μεγάλα οφέλη σε άντρες που υποφέρουν από ήπια, ή μέτρια στυτική δυσλειτουργία. 

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Urology, το καρπούζι περιέχει μια ουσία που λέγεται σιτρουλίνη (citrulline), ένα αμινοξύ, το οποίο βελτιώνει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος προς τα γεννητικά όργανα.

Κάνει δηλαδή, επί της ουσίας, ό,τι και το βιάγκρα, χωρίς να ανησυχείτε από τις παρενέργειές του.

Τρεις γρήγορες τεχνικές για να αντιμετωπίσετε το αίσθημα του πανικού


krisi-panikohgjdfy.jpg
Οι παλμοί της καρδιάς αυξάνονται, η αναπνοή γίνεται πιο γρήγορη, τα χέρια ιδρώνουν και το μυαλό «θολώνει». Όλα αυτά μπορεί να σας συμβούν σε μια στιγμή μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης, πριν από μια σημαντική παρουσίαση μπροστά σε κοινό ή κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά και είναι συνώνυμα με το αίσθημα του πανικού.


Τρεις εύκολες και γρήγορες τεχνικές εμπνευσμένες από τη μέθοδο της γνωσιακής συμπεριφοριστικής ψυχοθεραπείας θα σας βοηθήσουν να βρείτε την πολυπόθητη γαλήνη που αναζητάτε σε στιγμές έντασης ή αρνητικής διάθεσης.

1. Η τεχνική με το παγάκι

Κρατήστε ένα παγάκι κάτω από τα μάτια σας, ακριβώς επάνω από τα ζυγωματικά, για 30 δευτερόλεπτα. Η διαπεραστική αίσθηση του κρύου θα αποσπάσει την προσοχή σας από τις κακές σκέψεις που τρέχουν στο μυαλό σας. Επίσης, το κρύο ερέθισμα σε αυτήν την περιοχή του προσώπου ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα ώστε να μειωθεί ο ρυθμός της αναπνοής και των καρδιακών παλμών και να ανακτήσετε την ηρεμία σας.

2. Η τεχνική του σκουπιδοτενεκέ

Ραγάδες: Πώς θα τις σταματήσετε γρήγορα



Οι ραγάδες εμφανίζονται τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

Τα μέρη του σώματος που προτιμούν περισσότερο είναι η κοιλιά, οι μηροί, οι γοφοί, το στήθος και τα μπράτσα. Στην αρχή εμφανίζονται ως κοκκινωπές ή μωβ και στη συνέχεια γίνονται ασημί κάνοντας το δέρμα να φαίνεται σαν να έχει λευκές γραμμές.
Οι ένοχες αιτίες είναι η αύξηση του σωματικού βάρους, ή απότομη απώλεια βάρους αλλά εμφανίζονται και μετά από μια εγκυμοσύνη.
Ραγάδες μπορεί επίσης να εμφανιστούν κατά την εφηβεία, όταν το σώμα συχνά αναπτύσσεται πολύ γρήγορα.
Τα αγόρια μπορεί να εμφανίσουν ραγάδες στους ώμους και την πλάτη και τα κορίτσια μπορεί να τις εμφανίσουν στους γοφούς, τους μηρούς και τα στήθη τους.
Πως φεύγουν

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΥΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ


Είσαι μέσα της, εσύ από επάνω, εκείνη από κάτω, το εργαλείο σου δουλεύει μπρος πίσω, και κάποια στιγμή αντιλαμβάνεσαι ότι η κυρία... μασάει τσίχλα. Τι είναι αυτό;
Το άλλο. Δεν μασουλάει τσιχλόφουσκα γυμνή και αδιάφορη, αλλά όσο εσύ κάνεις έρωτα αυτή τρώει τα νύχια της. Μήπως βρήκε την ώρα να τα περιποιηθεί επειδή της έπεσε στα χέρια νυχοκόπτης, σπάνιος και πανάκριβος.
Κι όταν εσύ, τη δουλειά σου, δεν φρενάρεις, συνεχίζεις κανονικά, κι όταν τελειώσεις την ρωτάς που τον βρήκες αυτόν τον εκπληκτικό νυχοκόπτη, εκείνη σου απαντά με απάθεια ότι της τον έκανε δώρο ένας γκόμενος.
Το 63% των Βρετανίδων παραδέχθηκε σε σχετική έρευνα ότι κατά τη διάρκεια του σεξ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να απαντήσουν στο κινητό τους τηλέφωνο. Είτε διακόπτοντας το γαμήσι ή αδιαφορώντας που ο άλλος εκείνη τη στιγμή καλπάζει προς το φίνις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα