Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Η πιο φρικτή μέθοδος βασανισμού ονομαζόταν «θάνατος σε χίλια κομμάτια» και εφαρμόστηκε στην Κίνα. Καταγράφηκε σε φιλμ πριν από την οριστική απαγόρευσή του το 1905. Σκληρές εικόνες...


Η πιο φρικτή μέθοδος βασανιστηρίων εφαρμόστηκε στην Κίνα από τον 7ο αιώνα έως το 1905. Οι κατάδικοι που κατέληγαν πάνω στον σταυρό του μαρτυρίου. Συνήθως είχαν καταδικαστεί για βαριά αδικήματα, όπως μαζικές δολοφονίες, προδοσία, πατροκτονία ή μητροκτονία.
Το βασανιστήριο ονομάστηκε «Λίν τσι» που σημαίνει «αργός τεμαχισμός» ή «θάνατος σε χίλια κομμάτια». Πολλοί πίστευαν ότι αποτελούσε έναν από τους πολλούς μύθους που συνόδευαν τον κινέζικο πολιτισμό. Ωστόσο, το βασανιστήριο καταγράφηκε σε φιλμ λίγες ημέρες πριν από την οριστική απαγόρευση του. Ο κατάδικος ήταν ο Fou Tchou-Li, ο οποίος είχε δολοφονήσει το αφεντικό του, έναν Μογγόλο πρίγκιπα.


H εκτέλεση του Fou tchou-li με τη μέθοδο «Λιν τσι» το 1905.

Η πρακτική του βασανισμού άλλαζε ανάλογα με την περιοχή και επηρεαζόταν από τη δεξιότητα του εκτελεστή.

Ο κατάδικος ήταν δεμένος σε ξύλινο στύλο και δεν μπορούσε να κουνήσει ούτε τα χέρια του ούτε τα πόδια του.

Επέτρεψε να μπει το καινούριο στο σπίτι σου… Και μέσα σου…


Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΟΥ JOSEPH NEWTON

Έχεις τη συνήθεια να φυλάς άχρηστα πράγματα, πιστεύοντας πως μια μέρα… (άγνωστο πότε) …θα τα χρειαστείς;
Έχεις τη συνήθεια να κρατάς χρήματα, μόνο και μόνο για να μην τα ξοδέψεις, γιατί μπορεί να σου λείψουν στο μέλλον;
Έχεις τη συνήθεια να φυλάς ρούχα, παπούτσια, έπιπλα, οικιακές συσκευές και άλλα πράγματα του νοικοκυριού που δεν χρησιμοποιείς εδώ και πολύ καιρό;
Και μέσα σου…;
Έχεις τη συνήθεια να κρατάς κακίες, στεναχώριες, φόβους και άλλα;
Αυτό να μην το κάνεις ποτέ! Είναι αντίθετο με την ευημερία σου!
Είναι σημαντικό να αφήσεις χώρο, ένα κενό, για να έρθουν καινούρια πράγματα στη ζωή σου.
Όσο εσύ γεμίζεις, υλικά ή συναισθηματικά, με παλιά και άχρηστα, δεν αφήνεις κενό για νέες ευκαιρίες. Τα αγαθά πρέπει να ανακυκλώνονται… Καθάρισε τα συρτάρια, τις ντουλάπες, την αποθήκη, το γκαράζ…
Δώρισε όλα εκείνα που πια δεν χρησιμοποιείς…

Μην συμπεριφέρεσαι σαν να πρόκειται να ζήσεις χιλιάδες χρόνια

Φωτογραφία της Maria Pinoti.

Παρατήρησε με πόση ταχύτητα ξεχνιούνται τα πάντα: παρατήρησε το χάος της άπειρης αιωνιότητας πριν και μετά από εσένα, τον κενό αντίλαλο των επευφημιών, το ευμετάβολον και το άκριτον εκείνων, που δείχνουν να σε παινεύουν και την σμικρότητα του τόπου μες στον οποίο συμβαίνουν όλα τούτα. Η γης ολάκερη δεν είναι παρά ένα σημείο. Και πόσο μικρή δεν είναι τούτη η γωνίτσα της όπου κατοικούμε; Κι εδώ, ποιοί θα είναι και πόσοι αυτοί που θα σε παινέψουν;
Μην ξεχνάς λοιπόν να καταφεύγεις σε τούτο το χωραφάκι του εαυτού σου, και πάνω απ’ όλα, ούτε να παρασύρεσαι ούτε να εντείνεις υπερβολικά τις προσπάθειες σου. Να’ σαι ελεύθερος και να αντικρύζεις τα πράγματα, σαν άνθρωπος, σαν πολίτης, σαν θνητό ον. Κι ανάμεσα στα όπλα που θα έχεις σε ετοιμότητα, ας είναι και τα εξής δύο: Πρώτον, η πεποίθηση ότι τα πράγματα δεν αγγίζουν την ψυχή αλλά στέκουν ήρεμα έξω από αυτήν, ενώ οι ενοχλήσεις προέρχονται μόνο από τις γνώμες που σχηματίζονται εντός μας. Και δεύτερον, ότι όλα όσα βλέπεις αλλάζουν στη στιγμή και παύουν πια να υπάρχουν και να θυμάσαι διαρκώς σε πόσες τέτοιες μεταβολές υπήρξες μάρτυρας εσύ ο ίδιος. Ο κόσμος είναι μεταβολή, η ζωή είναι δοξασίες.

Αλλάξτε τις σκέψεις σας αν θέλετε να αλλάξετε τις περιστάσεις.


Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Αλλάξτε τις σκέψεις σας αν θέλετε να αλλάξετε τις περιστάσεις. 

Εφόσον μόνο εσείς είστε υπεύθυνοι για τις σκέψεις σας, μόνο εσείς μπορείτε να τις αλλάξετε. 

Θα θέλετε να τις αλλάξετε όταν συνειδητοποιήσετε ότι κάθε σκέψη δημιουργεί ανάλογα με τη φύση της. 

Να θυμάστε ότι ο νόμος εφαρμόζεται πάντα και εσείς πάντα φαίνεστε ανάλογα με το είδος των σκέψεων που κάνετε συνήθως.

Οδυσσέας κι ο προφήτης Ηλίας


Μια κοινή μοίρα, τα πάθη στη θάλασσα, δένει τον Οδυσσέα με τον Προφήτη Ηλία:
Ο Ηλίας ο Θεσβίτης ήταν Ισραηλίτης προφήτης του Θεού, γιος του Σωβάκ και καταγόταν από το χωριό Θέσβη της Γαλαάδ. 
Σε πολλές περιοχές, ιδιαίτερα στη Θράκη και τη Μακεδονία, ο προφήτης Ηλίας θεωρούνταν κύριος της βροχής, των βροντών και των κεραυνών, ενώ το όνομα του συνδέθηκε με τον καυτό καλοκαιρινό Ηλιο, αλλά και τις καλοκαιρινές μπόρες, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη.
Τα θαύματα του προφήτη που αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη είναι πολλά και συνδέονται με την ιδιότητα του ως ρυθμιστή των καιρικών συνθηκών, αφού είναι αυτός που κατέβασε τρεις φορές φωτιά από τον ουρανό, εμπόδισε τη βροχή και δεν έβρεξε για τρεισήμισι χρόνια,
Κατά την εκκλησιαστική παράδοση, ανελήφθη με πύρινη άμαξα στον ουρανό, αφήνοντας συνεχιστή του έργου του το μαθητή του, τον Ελισσαίο, και στη Μεταμόρφωση του Χριστού στάθηκε δίπλα Του μαζί με τον Μωϋσή.
Ο λόγος που οι εκκλησίες του είναι χτισμένες στο βουνό σχετίζεται με τη λαϊκή αφήγηση που αναφέρει ότι ο Αϊ-Λιας ήταν ναύτης που η θάλασσα προσπάθησε πολλές φορές να τον πνίξει και όταν βαρέθηκε τα ταξίδια, αποφάσισε να βρει ένα μέρος που να μην ξέρουν τι είναι θάλασσα και καράβι. 

«Αταλάντη, η κυνηγός»


Εκτός από το Βοιωτικό μύθο που θέλει την Αταλαντη περίφημη δρομέα της αρχαιότητας, και που γι’αυτήν αναφερθήκαμε στην ανάρτηση της προηγούμενης εβδομάδος, υπάρχει και η εκδοχή των Αρκάδων, με πολλά βέβαια κοινά χαρακτηριστικά, τόσα που κάνουν αρκετούς να θεωρούν πως δεν υπήρχαν δυο διαφορετικές ηρωίδες με το ίδιο όνομα.
Συνώνυμη της αθλήτριας Αταλάντης υπήρξε και η ιέρεια της Αρτέμιδας, που ζούσε στα Αρκαδικά βουνα και δάση.

Κατά τον αρκαδικό μύθο, λοιπόν, η Αταλάντη, ήταν κόρη του Μαιναλου.Πατρίδα της ήταν το Λύκαιον, το Μαίναλο ή η Τεγέα. Όταν γεννήθηκε η Αταλάντη, ο πατέρας της, επειδή ήθελε μόνο γιους, την εγκατέλειψε στο όρος Παρθένιο κοντά στην είσοδο μιας σπηλιάς. 

Στην αρχή, την Αταλάντη, την φρόντιζε μια αρκούδα (σύμβολο της Άρτεμης) και αργότερα την περιμάζεψαν κάποιοι κυνηγοί. Κοντά τους έμεινε μέχρι να μεγαλώσει κι έμαθε τα μυστικά του κυνηγιού. Όταν μεγάλωσε δεν ήθελε να παντρευτεί, ζούσε με αγνότητα και κάποτε σκότωσε με τα βέλη της τους Κένταυρους Ροίκο και Υλαίο που είχαν προσπαθήσει να τη βιάσουν.
Πήρε μέρος στο κυνήγι του Καλυδώνιου κάπρου, του αγριογούρουνου, που η οργισμένη θεά Αρτεμις είχε στείλει στην περιοχή και σκότωνε τους γεωργούς όταν πήγαιναν να σπείρουν και προκαλούσε καταστροφές στα υπάρχοντα των χωρικών.

Φοβερός και τρομερός ο κάπρος,έπρεπε να γίνει κάτι για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα.

Σπιτικό εντομοκτόνο - Τρεις λύσεις για να σώσετε τα φυτά σας χωρίς κινδύνους για παιδιά και κατοικίδια

spitiko-sprei-gia-na-dioxnoume-psilous-sknipes-tsimbouria-apo-ta-zoa.jpg

Την άνοιξη μπορεί κάποιοι να παθαίνουν αλλεργίες, το ίδιο "υποφέρουν" και τα φυτά στο μπαλκόνι ή τη βεράντα. Δείτε κάποιους απλούς τρόπους για να παρασκευάσετε το δικό σας απολύτως οικολογικό αλλά και απολύτως αποτελεσματικό εντομοκτόνο.
Τα παρακάτω υλικά υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι ή τέλος πάντων είναι πολύ εύκολο να βρεθούν, δεν κοστίζουν και δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα πιθανής δηλητηρίασης.
1η Λύση: Σαπούνι
Διαλύεις 50 γραμμάρια σαπούνι και 1 κουταλιά οινόπνευμα σε 1 λίτρο ζεστό νερό και ψεκάζεις.
2η Λύση: Καυτερές πιπεριές
Βράζεις 2-3 καυτερές πιπεριές μαζί με μισό κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο. Τα αφήνεις για 2 μέρες και στραγγίζεις. Ψεκάζεις με το μίγμα, το οποίο μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα