Τρίτη 2 Μαΐου 2017

16 από τα πιο μυστηριώδη μέρη πάνω στη γη



Όλα τα μέρη κάποτε ήταν γεμάτα με ανθρώπους που ζούσαν τη ζωή τους και έκαναν τις δουλειές τους. Αργότερα, εγκαταλείφτηκαν για διάφορους λόγους και σήμερα μοιάζουν με πόλεις-φαντάσματα ή ακόμη και με μέρη από ταινίες τρόμου. Τα μυστηριώδη ερείπια από αυτές τις πρώην πολυσύχναστες και θορυβώδεις τοποθεσίες προκαλούν φόβο, περιέργεια και ενθουσιασμό την ίδια στιγμή.

Γνωρίζοντας πως μόνο οι πιο θαρραλέοι και ριψοκίνδυνοι θα τολμήσουν να τα επισκεφθούν, αποφασίσαμε να τα δημοσιεύσουμε για να πάρετε μια γεύση.

Η πόλη-φάντασμα της Μπόντι στην Καλιφόρνια, ΗΠΑ

© pinterest


© baronus

Η πόλη ιδρύθηκε επίσημα το 1876, όταν οι ανθρακωρύχοι ανακάλυψαν πλούσια κοιτάσματα χρυσού και αργύρου. Σε αναζήτηση πλούτου και μιας καλύτερης ζωής, οι άνθρωποι πλημμύρισαν την μικρή πόλη. Σύντομα κέρδισε την φήμη της «Αμαρτωλής Πόλης», μιας και ήταν γεμάτη από οίκους ανοχής.

Στη συνέχεια, η Μπόντι χρεοκόπησε και από τη δεκαετία του 1940 έγινε μια πραγματική πόλη-φάντασμα. Επί του παρόντος, θεωρείται ότι είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες πόλεις-φαντάσματα στον κόσμο.

Πώς να ξεπεράσεις τη ζήλια, για να μη δημιουργείς προβλήματα στη σχέση σου

ZILIA_STI_SXADGDFSGH.jpg
Η ζήλια κάνει περισσότερη ζημιά στα παντρεμένα ζευγάρια σε σχέση με τα ανύπαντρα, όπως αναφέρεται στο The Journal of Sex Research. Σύμφωνα με την έρευνα, 3 στα 4 παντρεμένα ζευγάρια ήταν συναισθηματικά ικανοποιημένα από τη σχέση τους, όταν δεν υπήρχε ζήλια.

 Όταν, όμως, υποψίες για απιστία ή φλερτ έμπαιναν στη μέση, τα νούμερα που δήλωναν τη συναισθηματική ικανοποίηση έπεφταν στο μισό. Από την άλλη, τα ανύπαντρα ζευγάρια ανέφεραν περισσότερες διαμάχες λόγω ζήλιας, η συναισθηματική τους όμως ικανοποίηση παρέμενε στα ίδια επίπεδα. Δες πώς να ξεπεράσεις τη ζήλια σου με τις παρακάτω απλές συμβουλές, για να μη δημιουργείς προβλήματα στη σχέση σου.

1. Εκτίμησέ την
Είναι αρρωστημένη ζήλια; Συνοδεύεται από επιθετικότητα και παράλογους συνειρμούς; Σε αυτή την περίπτωση, προσπάθησε να ηρεμήσεις και να δεις τα πράγματα λογικά.

2 .Κάνε μια λίστα με τα θετικά σου στοιχεία
Γράψε τους λόγους που πιστεύεις ότι σε κάνουν πολύτιμη για το σύντροφό σου και τα κομπλιμέντα που σου λέει. Έτσι, θα καταλάβεις γιατί σε έχει επιλέξει στη ζωή του, αντί για κάποια άλλη.

Stealthing: H νέα, επικίνδυνη μόδα στο σεξ

stealthingromanou22.jpg

Μία νέα μόδα σε σχέση με το σεξ έχει αναδυθεί το τελευταίο διάστημα στο Διαδίκτυο, ή τουλάχιστον μέσω αυτού έχει γίνει αρκετά δημοφιλής. Πρόκειται για το stealthing.
Το «stealthing» είναι η πρακτική της αφαίρεσης του προφυλακτικού κατά τη συνουσία, χωρίς τη γνώση ή τη συναίνεση της γυναίκας.
Κι ενώ στην αρχή ξεκίνησε ως ανδρικό... κατόρθωμα, με πολλούς άνδρες να κομπάζουν στο Ίντερνετ που το κατάφεραν, οι ειδικοί αναφέρουν ότι το σεξ χωρίς προφυλάξεις, χωρίς τη συναίνεση της συντρόφου, που τη θέτει σε κίνδυνο εγκυμοσύνης και σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων ισοδυναμεί με σεξουαλική επίθεση! Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ποινικού δικαστηρίου στην Ελβετία, το οποίο απεφάνθη ότι αν η χρήση προφυλακτικού στο σεξ είναι «αναμενόμενη αλλά αν δεν εφαρμοστεί», τότε νομικά η πράξη της συνουσίας μπορεί να θεωρηθεί σεξουαλική επίθεση.

Άσε χώρο στη ζωή σου..

Η Αρχή του Κενού. Απλές αλήθειες που μας διαφεύγουν …
Gregory-Colbert-h-arxh-tou-kenou-ingolden.gr
Έχεις τη συνήθεια να φυλάς άχρηστα πράγματα, πιστεύοντας πως μια μέρα… άγνωστο πότε …θα τα χρειαστείς;
Έχεις τη συνήθεια να κρατάς χρήματα, μόνο και μόνο για να μην τα ξοδέψεις, γιατί μπορεί να σου λείψουν στο μέλλον;
Έχεις τη συνήθεια να φυλάς ρούχα, παπούτσια, έπιπλα, οικιακές συσκευές και άλλα πράγματα του νοικοκυριού που δεν χρησιμοποιείς εδώ και πολύ καιρό;
Και μέσα σου…;
Έχεις τη συνήθεια να κρατάς κακίες, στεναχώριες, φόβους και άλλα;
Αυτό να μην το κάνεις ποτέ! Είναι αντίθετο με την ευημερία σου!

Το Φιλί της Θέωσης

kiss
Η ύψιστη μορφή ερωτικής πράξης δεν είναι το sex…
είναι το Φιλί.
Το sex μεταξύ δύο κορμιών είναι το καταλάγιασμα της σαρκικής διέγερσης δύο πλασμάτων του ζωικού βασιλείου…
μα το Φιλί, το σβήσιμο μιας πνοής μέσα σε μιαν άλλη, είναι η ανάμνηση της εμφύσησης Πνοής από τον Δία στο ατελές χωμάτινο (homo) πλάσμα που φυσώντας του ψυχρό αέρα (ψυχή), τελειοποίησε κατ’ εικόνα και ομοίωσή του.

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

12718366_1565395477105757_892957945697480068_n

Για όλους μας που πρέπει να ξέρουμε που πάμε και κοιμόμαστε όρθιοι με ανεκδιήγητη απάθεια. Η πατρίδα μας η Ελλάδα, εισήλθε επίσημα πλέον σε κατάσταση  εκτάκτου ανάγκης. Όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα είναι γεγονότα αχαρακτήριστα.

Δεν έχουν καμία σχέση με πολιτική, καμία σχέση με οικονομία και δεν ακολουθούν κανένα κανόνα διεθνών συνθηκών και διεθνούς δικαίου. Αν τα εξετάσουμε με την λογική, παρακολουθούμε μία ακατανόητη τρέλα, που δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια πολιτικο-οικονομική σκηνή. Επειδή όμως δεν μπορούμε να δεχθούμε πως όλοι τους σε Διεθνές επίπεδο τρελάθηκαν και δεν ξέρουν τι κάνουν, όλα δείχνουν , πως τα συμβαίνοντα στην χώρα, γίνονται για την μη αναστρέψιμη καταστροφή μας.

Και άλλες χώρες χρεοκόπησαν, αλλά σε λίγο καιρό επανήλθαν, ανέκαμψαν και το ξεπέρασαν. Αυτά όμως, που δεν γίνονται τυχαία στην χώρα, δείχνουν πως προσπαθούν, ώστε αυτή η χρεοκοπία της χώρας όταν ανακοινωθεί, να είναι μη αναστρέψιμη. Αυτό δείχνει το γενικό “στέγνωμα” της χώρας που επιχειρείται, με την αρπαγή όλων των ταμειακών αποθεμάτων, όπου και αν αυτά ευρίσκονται.
Αυτή η πορεία της χώρας, που αργά ή γρήγορα θα κατέληγε στην άβυσσο, ξεκίνησε την 23η Απριλίου του 2010 που ανακοινώθηκε η προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.

Για να γίνει αυτό τότε αποδεκτό και “νόμιμο”, διογκώθηκε εντελώς παράνομα το εξωτερικό χρέος, καθώς και το έλλειμμα πληρωμών από την ΕΛΣΤΑΤ, αποδεικνύοντας και στον πλέον ηλίθιο, την μεθόδευση και τον δόλο που υπήρξε, κατά των συμφερόντων της Ελλάδος.

Όλες οι Κυβερνήσεις λοιπόν από τότε μέχρι σήμερα, δέχονται συνειδητά και την μεθόδευση και τον δόλο και με τις ενέργειες τους οδηγούν την χώρα προς την άβυσσο.

Μην σας ξεγελούν πως με τα λόγια αναγνωρίζουν την μεθόδευση και τον δόλο και κατηγορούν τους προηγούμενους, διότι με τα έργα τους δεν αλλάζουν τίποτα και συνεχίζουν και αυτοί να οδηγούν την χώρα στην άβυσσο.

Η απόξειξη είναι πως δεν έκαναν τίποτα για να ανακουφίσουν οικονομικά την Ελλάδα, ενώ με πραξικοπηματικό τρόπο μαζεύουν όλα τα ταμειακά αποθέματα της χώρας, στραγγίζοντας και τον τελευταίο οικονομικό πόρο.

Αυτό το οικονομικό στράγγισμα, δεν θα το έκανε καμία κυβέρνηση που ενδιαφέρεται για τον λαό της, για ένα απλό λόγο. Το διεθνές δίκαιο και ο καταστατικός χάρτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, δίνει το δικαίωμα σε μία χώρα που αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση, να κάνει για κάποιο χρονικό διάστημα παύση πληρωμών εξωτερικών χρεών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση. Η Ελλάδα βιώνει την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση του πλανήτη τον τελευταίο αιώνα, με στοιχεία διεθνών οργανισμών και των γιατρών του κόσμου.

Σίγουρα γνωρίζετε όλα τα πρώιμα σημάδια της εγκυμοσύνης;


Σίγουρα γνωρίζετε όλα τα πρώιμα σημάδια της εγκυμοσύνης;
Πολλές φορές ακούμε ιστορίες για γυναίκες που γέννησαν χωρίς καλά-καλά να έχουν καταλάβει ότι κυοφορούν ή για γυναίκες που πηγαίνουν στο νοσοκομείο για άσχετες με την εγκυμοσύνη εξετάσεις και μαθαίνουν... κατά λάθος ότι είναι έγκυες.

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να απορούμε για το πώς είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά η αλήθεια είναι ότι η εγκυμοσύνη δεν εκδηλώνεται με το ίδιο εμφανή συμπτώματα σε όλες τις γυναίκες, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις, όπου η γυναίκα έχει περίοδο ακόμα και όταν έχει ήδη μείνει έγκυος.
Επίσης, επειδή τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης συχνά συμβαίνουν αμέσως πριν και κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, τα σημάδια αυτά δεν γίνονται πάντα αντιληπτά.
Αυτό που ακολουθεί είναι μια περιγραφή μερικών από τα πιο κοινά πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά τα συμπτώματα μπορεί να προκληθούν από άλλες αιτίες εκτός της εγκυμοσύνης. Έτσι, το γεγονός ότι θα παρατηρήσετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είστε έγκυος. Ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε είναι με ένα τεστ εγκυμοσύνης.
Δείτε μερικά πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης, εκτός από τα πιο γνωστά, δηλαδή την πρωινή ναυτία και την απώλεια της περιόδου:

Υπάρχουν όντως Άπειρες Εκδοχές μας σε Άπειρα Παράλληλα Σύμπαντα; Και πώς μπορεί αυτό να μας βοηθήσει να αλλάξουμε την ζωή μας;

Αποτέλεσμα εικόνας για υπάρχουν όντως Άπειρες Εκδοχές μας σε Άπειρα Παράλληλα Σύμπαντα; Και πώς μπορεί αυτό να μας βοηθήσει να αλλάξουμε την ζωή μας;
Απόσπασμα από τις: «Συζητήσεις με την Δήμητρα Τζιόβα / Demetra Jiova για την 5D Miracles Μέθοδο της»
Δήμητρα: Είναι σχεδόν σαν να είμαστε ραδιοφωνικοί σταθμοί, εκπέμπουμε σε μια συγκεκριμένη συχνότητα που έχει να κάνει με τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας την κάθε μας στιγμή. Και αυτό αλλάζει από στιγμή σε στιγμή, γιατί αλλάζουν οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας από στιγμή σε στιγμή.
Όλες οι πιθανότητες στο σύμπαν, όλες οι καταστάσεις ή αλλιώς όλες οι πιθανές διαμορφώσεις των υποατομικών σωματιδίων στο σύμπαν, υπάρχουν ήδη. Είναι σαν να υπάρχουν για παράδειγμα 100 διαφορετικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί σε μια περιοχή.
Τώρα, το ποια απ’αυτές τις καταστάσεις της απειρότητας θα βιώσεις κάθε στιγμή έχει να κάνει με το ποια απ’αυτές θα συντονιστείς σύμφωνα με την παρούσα σου δόνηση (την συχνότητα των σκέψεων και των συναισθημάτων σου, ανά στιγμή), ακριβώς όπως με ένα ραδιόφωνο θα συντονιστείς με κάποιους από αυτούς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, κάθε φορά που αλλάζεις την συχνότητα του.
Αν για παράδειγμα σκέφτομαι/εκπέμπω αυτήν την στιγμή ότι είμαι ένα θύμα, θα πάω και θα προσελκύσω/συντονιστώ με την κατάσταση/καταστάσεις από την απειρότητα του σύμπαντος στις οποίες θα βιώσω ότι είμαι το θύμα. Το κάνω συνειδητά; Φυσικά και όχι. Τις περισσότερες φορές κανένας μας δε διαλέγει κάτι τέτοιο συνειδητά.
Υπάρχουν πράγματα/σκέψεις που επιλέγεις συνειδητά και άλλα που δεν επιλέγεις συνειδητά. Τώρα, γιατί μπορεί να διαλέξεις υποσυνείδητα κάτι που δεν σου αρέσει; Γιατί “εκπαιδεύτηκες” στο να το κάνεις. Κι έτσι πάμε πίσω στην ιδέα των πεποιθήσεων: Αν έχω “εκπαιδευτεί”, μάθει να περιμένω για παράδειγμα, πως κάτι δυνατό, πιο δυνατό από μένα και έξω από μένα, μπορεί όντως να με θυματοποιήσει και το πιστεύω πραγματικά, τότε συντονίζομαι με αυτή την πιθανότητα στο σύμπαν και μετά “προσελκύω”/συντονίζομαι με καταστάσεις στις οποίες θα βιώσω ότι είμαι το θύμα, όπως για παράδειγμα ένα ατύχημαή μια αδικία ή κάτι παραπλήσιο.
Ξέρεις, μου θυμίζει αυτό μια παλιά ελληνική παροιμία που λέει ότι: “Όλα τα πράγματα που φοβάσαι αυτά και θα προσελκύσεις”, οπότε αυτή η παροιμία είναι αληθινή, κατά κάποιον τρόπο;
Δήμητρα: Ναι είναι. Αλλά το καλό νέο είναι ότι επίσης, όσα θετικά περιμένεις και πιστεύεις ότι είναι αλήθεια κι αυτά θα έρθουν να σε συναντήσουν, ή μάλλον, για να είμαι ακριβής, θα πας εσύ και θα τα συναντήσεις. Γιατί και αυτά υπάρχουν ήδη σαν πιθανότητες στο σύμπαν.

Αλλάζουν οι κακές συνήθειες;



Δεν μπορώ να σου πω πόσες φορές έχω ακούσει ανθρώπους να επαναλάμβάνουν αυτό το κλισέ “είναι πολύ δύσκολο να σπάσεις μια κακή συνήθεια”.

Αλλά αυτό δεν είναι, επί της ουσίας, αλήθεια, αφού το “δύσκολο” είναι θέμα προοπτικής.

Η αλήθεια είναι ότι τελικά γινόμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Αν οι συνήθειές σου δεν σε εξελίσσουν, σημαίνει πως σε κρατάνε στάσιμο. Αν σε κρατάνε στάσιμο, ήρθε η ώρα να τις αλλάξεις.

Για τους περισσότερους από εμάς, το να αλλάξουμε συνήθειες είναι μια απλή διαδικασία. Οι άνθρωποι που υποστηρίζουν το αντίθετο, χρησιμοποιούν δικαιολογίες. Θέλουν ό,τι κάνουν να είναι εύκολο ή πιο εύκολο (ακόμη και όταν κάτι είναι εύκολο), προτιμούν να μην κάνουν τίποτε, παρά να κάνουν κάτι. Τους είναι πιο εύκολο να παραπανιούνται, παρά να δρουν. Μας πονάει να το παραδεχτούμε, αλλά αξίζει τον κόπο να υπενθυμίζουμε συχνά στον εαυτό μας ότι η αλλαγή μιας συνήθειας ξεκινά από το να συνειδητοποιήσουμε γιατί την κάνουμε και μετά να την αντικαταστήσουμε με μικρές δράσεις, κάθε μέρα.

Αλλά, γιατί κάνεις αυτό που κάνεις;

Τι σε παρακινεί να ξεκινήσεις μια κακή συνήθεια αντί για μια θετική;

Πώς παρά τις καλές σου προθέσεις, οι θετικές σου συνήθειες έχουν κατά κάποιο τρόπο παραγκωνιστεί;

Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι απλή: όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν γνωρίζουμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το άγχος, την πλήξη και τη στενοχώρια με ένα υγιή και αποτελεσματικό τρόπο.

Η Ανακάλυψη του Αμαζονίου


  Ο Αμαζόνιος, είναι ο μεγαλύτερος ποταμός του Κόσμου. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, θεωρούνταν ο δεύτερος μακρύτερος ποταμός του πλανήτη μετά τον Νείλο χωρίς όμως να έχουν συνυπολογιστεί οι εκβολές του. Το μήκος από το μέρος που πηγάζει μέχρι και τα τελευταία προσχώματα των εκβολών του, είναι 6992 χλμ, 139 χλμ μακρύτερος από τον Νείλο. Και αν ακόμα υπάρχουν κάποιες ενστάσεις για το αν όντος είναι ο μακρύτερος ποταμός του πλανήτη ή όχι, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το ότι είναι - και μάλιστα κατά πολύ - ο μεγαλύτερος σε όγκο νερού ποταμός του Κόσμου, αφού στις όχθες του κυλάει το ένα πέμπτο του γλυκού νερού που υπάρχει στην Γη. Πηγάζει από τις Άνδεις του Περού, και διασχίζει κατά πλάτος όλη την βόρεια Βραζιλία μέχρι τον Ατλαντικό Ωκεανό. Η έκταση του δάσους του Αμαζονίου μαζί με τους παραπόταμους του, είναι σχεδόν όση είναι η έκταση της Ευρώπης. Για τον λόγο αυτό, χαρακτηρίζεται και ως ο Πνεύμονας της Γης.

  Το 1499, ο Βισέντε Γιανέθ Πινθόν, ο οποίος το 1492 είχε ακολουθήσει τον Κολόμβο στο πρώτο του ταξίδι ως Πλοίαρχος στο πλοίο Πίντα, έπλευσε και πάλι προς τον Νέο Κόσμο, για να εξερευνήσει τις ακτές του. Εξερευνώντας τις βόρειες ακτές της Νότιου Αμερικής, τον Μάρτιο του 1500 έφτασε στις εκβολές του Αμαζονίου. Λόγο της μεγάλης τους έκτασης που φαντάζουν σαν θάλασσα, και της γεύσης του υφάλμυρου νερού, ο Πινθόν, έδωσε το πρώτο όνομα στον ποταμό ως “Río Santa María del Mar Dulce”. Σε απλή μετάφραση, “Ποταμός της Παρθένου της Γλυκιάς Θάλασσας”. Ο Πινθόν όμως, δεν έπλευσε προς τον ποταμό ούτε συνέχισε νοτιότερα, τηρώντας την Συνθήκη της Τορδεσίγιας κατά την οποία από εκείνο το σημείο άρχιζε το ημισφαίριο των Πορτογάλων. Για δεκαετίες, ο ποταμός έμεινε ανεξερεύνητος. Οι Πορτογάλοι που είχαν δικαιοδοσία στην περιοχή, αν και το ίδιο έτος ανακάλυψαν την Βραζιλία, μετά από τρεις δεκαετίες αρχίσαν να ασχολούνται σοβαρά με την χώρα καθώς είχαν επικεντρωθεί στις κερδοφόρες Ασιατικές αποικίες τους. Θα περίμενε κανείς πως η ανακάλυψη του Αμαζονίου θα άρχιζε από τις εκβολές του και θα συνέχιζε προς τα ενδότερα του όπως συνέβη και σε προηγούμενες ανακαλύψεις μεγάλων ποταμών. Συνέβη όμως το αντίθετο. 

Μάης : Ο μήνας την μνήμης και της χαμένης αθωότητας..




Γράφει ο Παντελής Χατζηκυριάκου
Ήρθε για άλλη μια φορά ο Μάης, ο νεαρός αυτός άνδρας με το στεφάνι από λουλούδια στο κεφάλι. Ο μήνας της λησμονιάς, της ευφορίας και της χαμένης αθωότητας που σηματοδοτεί τον οριστικό πια ερχομό της άνοιξης.
Πόσο αισιόδοξα και συνάμα μελαγχολικά σε κάνουν και νιώθεις τέτοιες μέρες; Πόσο πιο έντονο κάνουν αυτό το συναίσθημα της μετάβασης στη νέα εποχή;
Βλέπετε, για όσους πρόλαβαν και έζησαν την οριστική αυτή νίκη της φύσης επί του χειμώνα με τον πατροπαράδοτο – παραδοσιακό τρόπο, το μόνο πράγμα που έχει μείνει να θυμίζει τον ερχομό της άνοιξης είναι τα χελιδόνια και οι πρώτες χελιδονοφωλιές. Όσα έθιμα συνόδευαν και σηματοδοτούσαν τον “μαγεμένο μήνα” έχουν πια χαραχτεί στη μνήμη μας σαν ασπρόμαυρες σκηνές. Σαν ρετρό παραστάσεις μιας εποχής στην οποία όλα ήταν εύκολα, αθώα και απλά. Τότε που αρκούμασταν στο λίγο, στο καθημερινό και στο άμεσα διαθέσιμο.
Τώρα λοιπόν, το αγιόκλημα που άλλοτε συμβόλιζε την ευτυχία, την αγάπη και την σοφία, τα στάχια που συμβόλιζαν την αφθονία, η λυγαριά που με τη σειρά της αντιπροσώπευε την προστασία του γάμου και το σκόρδο που χρησιμοποιούταν για την απομάκρυνση του κακού από το σπίτι δεν θα ενωθούν για να απαρτίσουν το στεφάνι του Μάη. Το στεφάνι του Μάη θα είναι άλλο ένα λογότυπο στην οθόνη του υπολογιστή μας που θα κάνει τον γύρο του διαδικτύου συνοδευόμενο από ευχές που θα ανταλλάσσονται μέσα από κόκκινες ειδοποιήσεις.

Όλα όσα Μπορεί να Καθαρίσει ένα Πλυντήριο Πιάτων


Όλα όσα Μπορεί να Καθαρίσει ένα Πλυντήριο Πιάτων


Αν νομίζετε πως ένα πλυντήριο πιάτων είναι κατάλληλο μόνο για να πλένετε τα πιάτα, τότε σίγουρα θα εκπλαγείτε όταν μάθετε πόσα πράγματα μπορείτε να καθαρίσετε με αυτό.
To πλυντήριο πιάτων εκτός από την κλασική, γνωστή χρήση που ξέρουμε όλοι για τον καθαρισμό των σερβίτσιων και των κουζινικών, είναι και μια πολύτιμη βοήθεια για τον καθαρισμό ένα σωρό άλλων πραγμάτων, όπως:
Εργαλεία κήπου Τα εργαλεία του κήπου μπορούν να μπουν για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, αρκεί να μην έχουν ξύλινες λαβές.
πλυντήριο πιάτων
Μπορείτε να βάζετε και άλλα πράγματα στο πλυντήριο πιάτων εκτός από πιάτα.
Αθλητικά αξεσουάρ Από τα βαράκια μέχρι τις πλαστικές επικαλαμίδες σου. Το ίδιο ισχύει και για τα προστατευτικά μασελάκια ή τους προστατευτικούς θώρακες που χρησιμοποιούνται στις πολεμικές τέχνες.

Πλυντήριο Πιάτων: Τα 6 Μεγαλύτερα Λάθη που Κάνετε!

Πλυντήριο Πιάτων: Τα 6 Μεγαλύτερα Λάθη που Κάνετε!

Το πλυντήριο πιάτων είναι μία από τις πιο χρήσιμες ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας. Αν δεν το χρησιμοποιείτε σωστά, όμως, μπορεί να μετατραπεί σε ένα εργαλείο που θα δημιουργεί προβλήματα, αντί να σας λύνει τα χέρια. Δείτε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε και πως να τα διορθώσετε.
Το υπερφορτώνετε 
Δε χρειάζεται να παραγεμίζετε το πλυντήριο γιατί έτσι το νερό δε μπορεί να φτάσει σε όλες τις επιφάνειες με αποτέλεσμα τα πιάτα να μην καθαριστούν και να πρέπει να ξαναβάλετε το πλυντήριο για δεύτερη φορά.
Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριό σας.
Δεν τοποθετείτε σωστά τα πιάτα 
Βάλτε τα πιο λερωμένα πιάτα στο κέντρο του πλυντηρίου και βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει κάποιο σκεύος που μπλοκάρει τον βραχίονα ψεκασμού και την σαπουνοθήκη.

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος - 146 ετών


Ένας Ινδονήσιος που ισχυρίζονταν ότι είναι 146 χρονών, ο πλέον μακροβιότερος άνθρωπος,  έφυγε από τη ζωή στο χωριό του στην Κεντρική Ιάβα.




Σύμφωνα με τα έγγραφά του, ο Σοντιμέντζο, επίσης, γνωστός ως Μπα Γότο (παπούς Γότο) γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1870.



Αλλά, στην Ινδονησία άρχισαν να καταγράφουν τις γεννήσεις το 1900- και πιθανόν να έχουν γίνει λάθος στο παρελθόν.



Αλλά, τοπικοί αξιωματούχοι είπαν στο BBC ότι τα έγγραφά του ήταν έγκυρα, βασισμένα σε αποδεικτικά στοιχεία  που είχε ο ίδιος αλλά και από παλαιότερες συνεντεύξεις με αυτόν.



Εισήχθη στο νοσοκομείο στις 12 Απριλίου λόγω επιδείνωσης της υγείας του. Έξι μέρες αργότερα επέμεινε να γυρίσει στο σπίτι του.


«Από τότε που γύρισε από το νοσοκομείο, έτρωγε μόνο κουταλιές χυλωμένης βρώμης και έπινε λίγο νερό», είπε ο δισέγγονός του Σουγιάντο.

Η Ελλάδα με τη μακρύτερη πολιτισμική εποποιία

Η Ελλάδα με τη μακρύτερη πολιτισμική εποποιία
Γράφει ο Μανόλης Ζουμπάς
Εποποιία είναι κάθε συλλογικό επίτευγμα το οποίο θεωρείται κορυφαίο, εξαιρετικό και αξιομνημόνευτο, ικανό να παραδειγματίζει, να εμπνέει, και ο λαός έχει ανάγκη από αιώνια πρότυπα, υποδείγματα. Αγαπούμε το σήμερα και το αύριο, γι’ αυτό γυρίζουμε στο ελληνικό χθες. 

Από την Ολυμπία παίρνουν το φως για τους ολυμπιακούς αγώνες, απ’ την Αθήνα, μεγάλη εστία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, την παγκόσμια πρωτεύουσα του ανθρωπισμού, της παιδείας, τη φλόγα, που υψώνει σε διαστάσεις αιώνιες, παγκόσμιες, μυθικές, στο μεγαλοδιάστατο, πολυδιάστατο άνθρωπο της ελληνικής πεζογραφίας και ποίησης.

Ο ασώπαστος, ανυπέρβλητος κελαηδισμός τους, θερμαίνει και αναφτερώνει πλειάδα νεοελλήνων εργατών του πνεύματος. Πλουσιότατη η βιβλιογραφία, μεστή έρωτα προς την αρχαία Ελλάδα ξένων αρχαιολατρών, πνευματικό κηδεμόνα ολόκληρου του κόσμου και όχι μόνο της Ευρώπης.

Ο σύγχρονος ελληνισμός με την τόσο παλιά και πονεμένη ιστορική ζωή, κράτησε πάντοτε ψηλά τη φωτεινή δάδα του ελληνισμού. Ύστερα από φοβερές ταλαιπωρίες κινείται πάλι ελεύθερος, σύστοιχο της ζωής του, φύτρωσε σε τούτο τον ηλιόλουστο τόπο το αΐδιο και αιώνιο σύνθεμα γαλάζιου ουρανού, ακρογιαλιών, και με την ανασύνταξη της θηλυκιάς τετραγωνικής νόησης, σωρεύει τις ηθικές ιδέες, περιχύνει το θεόσταλτο φως δημιουργίας, ανανεώνει το έθνος.

Αγωνίζεται πώς να βγει μπροστά, πως να δημιουργήσει τέχνη, επιστήμη, τεχνική, φιλοσοφία. Διαθέτουν οι σύγχρονοι Έλληνες πνευματικό δυναμισμό, που μπορεί να μεταμορφώσει πάλι τον πολιτισμό και να προβληθεί σ’ ολόκληρη την οικουμένη. Διαγράφει πάλι την τροχιά του, αυτήν που του έταξε η παντοδύναμη Μοίρα του.

Ο απόδημος ελληνισμός χάρη στον ανθρωπισμό που διαθέτει, έχει βαθιά τις ρίζες στον αρχαίο ελληνικό στοχασμό, διαχρονικό μεγαλείο, είναι πολύτιμος στις χώρες όπου βρίσκεται, και θέλει να το διαχύσει σ’ όλα τα πλάτη της μητέρας γης, για να συνενωθούν οι άνθρωποι. Τιμά την πατρίδα του στα ξένα. Το δημιουργικό παρόν του ελληνισμού διατηρεί την οικουμενικότητά του μέσω της ακμαίας διασποράς του.

Η πρώτη στον κόσμο γεννιέται η αγαπημένη Αθηναϊκή Δημοκρατία, στην καλύτερη δυνατή μορφή της τον 5ο αιώνα με τον Περικλή, «Της Ελλάδος παίδευσις», όπως λέει ο Θουκυδίδης.

Ο Πλάτωνας στην 7η επιστολή που δίδει το νόημα της παιδείας με την εικόνα του σπηλαίου. Πρώτοι οι Έλληνες δημιούργησαν την παιδεία. Δημοκρατία και παιδεία είναι δυο ιδέες και ενέργειες αναπόσπαστα και αμφίδρομα δεμένες. Δημοκρατία σημαίνει άφθονη παιδεία, που σημαίνει πιο γερή υποδομή της δημοκρατίας.

Η δημοκρατία απελευθερώνει τη σκέψη και τη δράση, η παιδεία μορφώνει τη σκέψη, οργανώνει τη δράση, για να μην εκτροχιάζεται το άρμα της πολιτείας, για να μη γίνεται Φαέθων ο ηνίοχος άνθρωπος, ο οποίος δημιούργησε την παιδεία, το μέγα επίτευγμα, και η παιδεία δημιουργεί ανθρώπους, και αυτοάγονται, δρόμους ελευθερίας του πολιτισμού. Η δημοκρατία ενθαρρύνει, βοηθά τον καθένα να αναπτυχθεί στον ανώτατο δυνατό βαθμό. Η λέξη παιδεία εμφανίζεται το πρώτο κατά τις αρχές του 5ου αιώνα στους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου.

Χωρίς πίστη στον εαυτό σου

Χωρίς πίστη  στον εαυτό σου

Γράφει η ψυχολόγος, Msc
Μαρία Καρίκη
Πολλές φορές αγωνιζόμαστε στη ζωή μας για κάτι κι ενώ προσπαθούμε πραγματικά να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το επιθυμητό. Αναρωτιόμαστε τι πήγε στραβά, πού κάναμε λάθος, τι δεν λάβαμε υπόψη μας, ώστε την επόμενη φορά να τα καταφέρουμε. 

Άλλοτε καταλήγουμε ότι φταίνε οι συγκυρίες, άλλοτε η ατυχία κι άλλοτε οι άλλοι. Καλό είναι πάντως αν θέλουμε να κάνουμε έναν πλήρη κι έγκυρο απολογισμό να ξεκινάμε πρώτα από εμάς τους ίδιους. Να εξετάσουμε και να αξιολογήσουμε, δηλαδή, τη θέλησή μας, το ζήλο που επιδείξαμε, τα προσωπικά μας κίνητρα, την επιμονή, την υπομονή  και πάνω από όλα την πίστη μας στον ίδιο μας τον εαυτό, την πίστη ότι θα πετυχαίναμε τον στόχο μας!

Συμβαίνει αρκετές φορές, εν αγνοία μας, να σαμποτάρουμε την προσπάθειά μας. Πώς γίνεται αυτό; Κυριαρχούν μέσα μας σκέψεις φόβου, άγχους, αμφιβολίας κι αμφισβήτησης ότι θα φτάσουμε στο τέρμα. Υπονομεύουμε τους στόχους μας άθελά μας και το αποτέλεσμα φυσικά και επηρεάζεται ανάλογα. Η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και τις ικανότητές μας, η αυτοπεποίθησή μας, η θετική ματιά με την οποία αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας αποτελούν καίρια συστατικά της επιτυχίας.

Γιατί, όμως, δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας; 

Σπερματοζωάρια καμικάζι !


http://www.sciencealert.com
Φίλες και φίλοι μου
Το σεξ (όταν γίνεται εκούσια) είναι μία από τις απολαύσεις της ζωής, χωρίς καμία αμφιβολία, που βοηθάει πολύ την υγεία. Η στενή αυτή επαφή δύο σωμάτων και το συναίσθημα ευχαρίστησης που προκαλείται, καταργεί την αντίδραση του στρες του οργανισμού και βοηθάει την έκκριση ορμονών χαλάρωσης και ευεξίας.

Τα ανδρικά σπερματοζωάρια, ξέρουν τον δρόμο προς την γυναικεία μήτρα (έχουν
ενσωματωμένο GPS!) και κατευθύνονται προς τα εκεί  χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια. Έχουν επίσης στη διάθεσή τους μία ουσία που διασπάει το περίβλημα του ωαρίου για να μπορέσουν να εισδύσουν μέσα του και να το γονιμοποιήσουν.

Αυτές τις ικανότητές τους, επιστήμονες προσπαθούν, τώρα, να τις χρησιμοποιήσουν για την μεταφορά με σπερματοζωάρια αντικαρκινικών φαρμάκων σε στοχευμένες περιοχές του γεννητικού συστήματος της γυναίκας.

ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΓΡΙΟ ΣΕΞ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ekaterina2
Πρόκειται για πολύ μεγάλο πουτανάκι στην ιστορία. Λένε ότι πέθανε απο κολπική αιμορραγία γιατί το έκανε με άλογο αλλά δεν στέκεται κάτι τέτοιο. Ισως να χρησιμοποίησε  βοηθητικά σεξουαλικά  όργανα στην τελευταία της πράξη.Είχε αδυναμία στους άντρες και τους έπαιρνε αέρα πατέρα όλους. Με το παράπονο δεν άφησε κανέναν. Απο αριστοκρατική οικογένεια της Γερμανίας η καταγωγή της και ο πατέρας της με κόλπα στα 16 της χρόνια την πάντρεψε με τον διάδοχο του θρόνου της Ρωσίας Πέτρο Γ΄.

Ενα νεαρό ο οποίος όλη μέρα έπαιζε με τα παιχνίδια του και αγνοούσε την Κατερίνα. Σα να μην υπήρχε. Αγάμητη η Κατερίνα και χωρίς παιδιά μετά απο 8 χρόνια γάμου. Δεν πήγαινε άλλο η δουλειά με τον Πέτρο που δεν του σηκωνόταν με τίποτα λόγω και προβλημάτων υγείας. Τι να κάνει η γυναίκα, βρίσκει κάποιον για να της σβήνει τη φλόγα ανάμεσα στα σκέλια.

Ηρθε η ώρα που ο Πέτρος έγινε αυτοκράτοραςτης Ρωσίας και ήθελε να χωρίσει την Κατερίνα που ένιοθε ότι του χαλούσε το ίματζ. Την στέλνει εξορία αλλά κι΄αυτή δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια, οργανώνει πραξικόπημα με τον εραστή της, ρίχνει τον Πέτρο και αναγνωρίζεται αυτοκράτειρα.

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΝΕΙ RESTART ME TO ΕΡΩΤΙΚΟ ΦΙΛΙ….

18280792_1884994658421596_184514786_n
Κάθε ζευγάρι έχει το δικό του σεξουαλικό κώδικα, αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη ερωτική/σεξουαλική πράξη, η οποία μπορεί να… ξεσηκώσει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

Αναλυτικότερα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Λαφαγιέτ στις ΗΠΑ, απέδειξε ότι η προκαταρκτική πράξη πριν το που σέξ εμπνέει ερωτικά άνδρες και γυναίκες είναι τα καυτά φιλιά.

Και αυτό γιατί οι ειδικοί ανέφεραν ότι ένα βαθιά ερωτικό φιλί έχει την ιδιότητα να προκαλεί ερωτικές… εκρήξεις, αφού κατά τη διάρκεια του απελευθερώνονται διάφορες χημικές ουσίες που ευθύνονται για την ερωτική ερωτική διάθεση, αλλά και πληρότητα.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως προέκυψε από την μελέτη, ότι κατά τη διάρκεια των ερωτικών φιλιών ανταλλάσσονται μέσω του σάλιου οι γνωστές σε όλους φερομόνες, ή αλλιώς ορμόνες της ευτυχίας.

Την ίδια στιγμή ο εγκέφαλος νιώθει τέτοια πληρότητα, ώστε απελευθερώνει δυο ορμόνες:

Τα έξι πιο παράξενα πράγματα που έχουν γίνει από δικτάτορες [Βίντεο]


Η τρέλα του δικτάτορα έχει γίνει πια παροιμιώδης, Μαζί με την παράνοιά του. Ένας άνθρωπος που πάσχει από μεγαλομανία, σκοτώνει ανθρώπους χωρίς προφανή λόγο και δεν δέχεται καμία κριτική, πως αλλιώς θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε;

Σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες παράξενα πράγματα που έχουν κάνει κατά καιρούς οι δικτάτορες της οικουμένης. Το κανάλι Top List στο YouTube έψαξε και βρήκε 6 από τα πιο ακραία, σε μια λίστα που μπορεί να είναι αστεία μεν, αλλά δεν θέλουμε ούτε να φανταστούμε πως θα ήταν να είσαι μέρος της.

Ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, είχε απαγάγει έναν Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη και τον κράτησε 3 χρόνια στην φυλακή, ώστε να δεχθεί να αναμορφώσει το κινηματογραφικό τοπίο της Βορείου Κορέας.

To ζευγάρι Φερντιναντ και Ιμέλντα Μάρκος που κυβέρνησε τις Φιλιππίνες για 21 χρόνια ήταν μεγάλοι φαν των The Beatles. Τους προσκάλεσαν λοιπόν να παίξουν στις Φιλιππίνες. Όταν το συγκρότημα έφτασε, μια ομάδα στρατιωτικών τους είπε να συναντηθούν με τον δικτάτορα. Κουρασμένοι όπως ήταν, αρνήθηκαν ευγενικά. Τότε η Ιμέλντα διέδωσε στην χώρα πως οι Beatles σνόμπαραν τον άρχοντα του τόπου. Το μαινόμενο πλήθος κόντεψε να λιντσάρει τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, που διέφυγαν κακήν κακώς από την χώρα.

Τα πιο περίεργα φαινόμενα που κατέγραψε η κάμερα για το 2017




Δείτε τα πιο περίεργα φαινόμενα στον ουρανό που κατέγραψε η κάμερα μέχρι τον Απρίλιο του 2017.

13 Μαΐου 2017: 100 χρόνια από το θαύμα της Φατίμα θα ξεσπάσει ο Γ΄ΠΠ; - Το εφιαλτικό σενάριο επιστρέφει


Η συνεχιζόμενη κρίση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Βόρεια Κορέα αλλά και ο 5ετής πόλεμος στην Συρία και η αντιπαράθεση με την Ρωσία έχει ανησυχήσει την ανθρωπότητα.

Κρίσεις όπως αυτές μοιάζουν με αυτή που συνέβη τον Οκτώβριο του 1962 με την κρίση των πυραύλων της Κούβας όταν ΗΠΑ και ΕΣΣΔ είχαν φτάσει στο πρόθυρα πυρηνικού πολέμου.

Δυστυχώς αυτό το εφιαλτικό σενάριο επανέρχεται και σήμερα στη βάση προβλέψεων ορισμένων προφητών ή αποκρυφιστών.

Αυτή τη φορά οι ημερομηνίες από τρία τέτοια άτομα συμπίπτουν εφιαλτικά στην 17η Μαΐου ως την ημέρα που θα ξεκινήσει ο Γ΄ΠΠ και που θα είναι ίσως και ο τελευταίος.

Οι τρείς αυτοί είναι οι Baba Vanga,ο Horacio Villegas και ο Νοστράδαμος.
Στις προβλέψεις και των τριών αυτών αποκρυφισμών  η 17η Μαίου παρουσιάζεται σαν η ημέρα θα συμβεί το μοιραίο για όλη την ανθρωπότητα.
Σύμφωνα με τον Horacio Villegas ο πόλεμος δε θα διαρκέσει πολύ: Θα τερματιστεί στις 13 Οκτωβρίου του 2017, μετά από 5 μήνες αλλά θα είναι καταστροφικός και θα έχει δισεκατομμύρια θύματα.

Η ζοφερή αυτή εικόνα έρχεται να συμπληρώσει και η επέτειος των 100 ετών από την εμφάνιση της Φατίμα στην Πορτογαλία το 1917 όπου κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά αναφέρει η τρίτη κατά σειρά προφητεία.

Oι εφημερίδες του Τρωικού πολέμου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου!



Αν και μόνο οι Βασίλειες Εφημερίδες του Αλέξανδρου είναι γνωστές σήμερα, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως τα φύλλα αυτά είναι μία καθαρά δική του επινόηση.

Κάποιοι ιστορικοί ερευνητές υποστηρίζουν πως οι εφημερίδες του Αλέξανδρου αποτελούν τη συνέχεια μίας παλαιότερης παράδοσης των Μακεδόνων βασιλέων για τη δημιουργία εφημερίδων, που έπαιρναν κάθε φορά το όνομα του βασιλιά που νοιαζόταν για τη σύνταξή τους π.χ. Εφημερίς του Φιλίππου, Εφημερίς του Αλεξάνδρου  κ.τ.λ. και οι οποίες φυλάσσονταν στις Αιγές, στην παλιά πρωτεύουσα του μακεδονικού κράτους, εκεί όπου παραδοσιακά θάβονταν οι Μακεδόνες βασιλείς.

Τοιχογραφία του 1568 στο Άγιο Όρος, Ο βασιλεύς των Ελλήνων Αλέξανδρος και ο Βασιλεύς των Ρωμαίων, Αύγουστος

Πέρα απ’ το βασίλειο της Μακεδονίας εφημερίδες κρατούσαν και οι βασιλιάδες της Περσίας, της Αιγύπτου και άλλων ανατολικών χωρών, ενώ και στην αρχαία Ελλάδα, στην Αθήνα και σε διάφορες άλλες πόλεις, μετά τους κήρυκες που μετέδιδαν προφορικά τις επίσημες ειδήσεις, δημόσιοι γραφιάδες ετοίμαζαν τα Δημόσια Γράμματα ή Υπομνήματα, όπου γινόταν η καθημερινή συγκέντρωση και καταγραφή όλων των σημαντικών ειδήσεων.

Γιατί οι άντρες, όταν θυμώνουν, πρέπει να αποφεύγουν κάθε χειρονακτική εργασία;


Τα παιδιά τραυματίζονται από απροσεξία, οι άντρες από θυμό!
Κάθε φορά που ένας άντρας συγχύζεται, έχει αυξημένες πιθανότητες (ως και 7 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο) να πάθει κάποιο ατύχημα, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Στα επείγοντα λόγω… θυμού

Γονίδια και επιγενετική


Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Πόση ευθύνη έχουμε άραγε για την κατάσταση της υγείας των επερχομένων γενεών;

Είναι ένα ερώτημα αυτό που με απασχολεί πολύ από τον καιρό που ενημερώθηκα για την επίδραση που το περιβάλλον και οι αντιλήψεις μας έχουν επάνω στη λειτουργία των γονιδίων μας. Η καινούργια αυτή επιστήμη της επιγενετικής*, της οποίας οι έρευνες γίνονται όλο και περισσότερες σε αριθμό αλλά και σε ενδιαφέρον, δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες σε κάθε σκεπτόμενο άτομο και αυξάνει το αίσθημα ευθύνης του απέναντι στην κοινωνία.

Πρόσφατα ερευνητές διαπίστωσαν σε πειράματα που έκαναν σε νηματώδεις σκώληκες, πως κάποια αλλαγή λειτουργίας γονιδίου τους, που προκλήθηκε από τοποθέτησής τους για κάποιο χρονικό διάστημα σε διαφορετική θερμοκρασία περιβάλλοντος, παρέμεινε ενεργή επί 14 γενεές, παρά την ζωή των νέων γενεών των σκωλήκων σε άλλη θερμοκρασία περιβάλλοντος!
Οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν το φαινόμενο, ωστόσο έχουν προσπαθήσει να δώσουν διάφορες ερμηνείες.

Αυτό που έχει σημασία όμως, πέρα από την αιτιολογική εξήγηση, είναι η διαπίστωση με αυτή την έρευνα πως, αλλαγές που επηρεάζουν επιγενετικά τη λειτουργία των γονιδίων μας μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρες γενεές και αυτό είναι κάτι που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε. Γιατί για τις αλλαγές του περιβάλλοντος των κυττάρων μας που οδηγούν σε επιγενετικές αλλαγές της λειτουργίας των γονιδίων μας δεν ευθύνονται μόνον οι περιβαλλοντικές αλλαγές αλλά και οι σκέψεις και οι αντιλήψεις μας οι οποίες οδηγούν σε συναισθήματα, τα οποία με τη σειρά τους επηρεάζουν και αυτά το περιβάλλον των κυττάρων μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα