Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Powerful M6.9 earthquake hits Valparaiso, Chile – Shaking felt 600 miles away, evacuations and tsunami sirens

Following a series of moderate to strong earthquakes on Saturday and Sunday, April 22 and 23, 2017, a powerful M6.9 earthquake hit Valparaiso, Chile on April 24, 2017 at a depth of 25 km (15.5 miles).

The M7.1 was downgraded to M6.9. The USGS has issued a yellow alert for shaking-related fatalities.


M6.9 earthquake valparaiso chile, M6.9 earthquake valparaiso chile video, M6.9 earthquake valparaiso chile map, M6.9 earthquake valparaiso chile april 24 2017,
The M6.9 earthquake hit Valparaiso after a series of 50 earthquakes rattled the coast within 24 hours. via EMSC

ONEMI said the quake did not have characteristics to generate a tsunami, but a preventive evacuation of the coastal regions of Valparaiso and O’Higgins was temporarily in progress. Listen to the terrifying tsunami sirens in the city of Valparaiso:

Έρωτας και σχέση

έρωτας και σχέση
Έρωτας και σχέση! Πιστεύετε πως ο έρωτας θα σας οδηγήσει σε μία ιδανική σχέση; Τις περισσότερες φορές που μία γυναίκα έχει αποφασίσει να δημιουργήσει μία σχέση είναι από έρωτα. Νιώθουμε ερωτευμένες με κάποιον ο οποίος την δεδομένη στιγμή γεμίζει το μυαλό μας και την καρδιά μας και το μόνο που διεκδικούμε είναι αποκλειστικότητα. Έτσι η σχέση είναι μονόδρομος για εμάς αφού με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε να είμαστε με τον άνθρωπο που ερωτευτήκαμε. Μέχρι εδώ όλα φαίνονται πολύ φυσιολογικά! Επίσης θεωρούμε πως και η σχέση θα είναι ιδανική αφού αρχικά ο δρόμος έχει στρωθεί με «ροδοπέταλα». Με λίγα λόγια, δυο ερωτευμένοι άνθρωποι ξεκινούν μία σχέση και φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει την ευτυχία τους. Είναι ερωτευμένοι, είναι ευτυχισμένοι, δεν μπορεί ο ένας μακριά από τον άλλον, δημιουργούν κοινά όνειρα, αποφασίζουν μαζί. Τι συμβαίνει στην πορεία και έρωτας και σχέση έρχονται σε σύγκρουση;
Δεν είναι λίγες οι ιστορίες που ακούμε κατά καιρούς για «μεγάλους έρωτες» που έλαβαν τέλος. Άραγε ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα με ημερομηνία λήξης; Είναι η μακροχρόνια σχέση αυτή που σκοτώνει τον έρωτα ή οι άνθρωποι τελικά δεν μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά τον χρόνο και τα συναισθήματα. Αρχικά πρέπει να αντιληφθούμε πως άντρες και γυναίκες έχουμε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και παρεξηγήσεις τόσο στην σημασία της λέξης «ερωτευμένος» όσο και στην σημασία της λέξης «σχέση». Παρακάτω θα δούμε πως αισθάνεται μία ερωτευμένη γυναίκα και πώς αντιδράει. Επίσης πώς ξεκινούν οι άντρες συνήθως μία σχέση και γιατί τελικά φαίνεται η μακροχρόνια σχέση και ο έρωτας να είναι δυο πράγματα ασυμβίβαστα.
Έρωτας και σχέση – Γυναίκες
Σίγουρα όλες μας  το λιγότερο μία φορά στη ζωή μας ξεκινήσαμε μία σχέση από «τρελό έρωτα». Το θέμα είναι πως κάποιες φορές παρατηρούμε ότι η σχέση «καπελώνει» τον έρωτα. Ας δούμε, όμως, πως είναι τα πράγματα στο μυαλό μιας γυναίκας από την αρχή και τι συμβαίνει κατά την διάρκεια της σχέσης. Αρχικά, λοιπόν, αισθανόμαστε ερωτευμένες με αυτόν και θεωρούμε πως επιτέλους βρήκαμε τον έναν και μοναδικό. Αυτή είναι και η περίοδος που μία γυναίκα αδυνατεί να δει ελαττώματα και ιδιοτροπίες που ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια της. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που να μπορεί να ταράξει αυτό το «ιδανικό» και «μοναδικό» που ζούμε την συγκεκριμένη στιγμή. Μία γυναίκα είναι ικανή από την πρώτη κιόλας στιγμή να αφήσει τα πάντα πίσω της για τα μάτια του και μόνο!

Θετική ενέργεια – Πώς θα την αποκτήσουμε

θετική ενέργεια

Η καθημερινότητά μας με ό,τι μπορεί να περιλαμβάνει (επαγγελματικές υποχρεώσεις, ευθύνες, οικογένεια, διαπροσωπικές σχέσεις, άγχος, προβλήματα υγείας, οικονομικά ζητήματα, κ.ά.), πολλές φορές μας μπλοκάρει και προκαλεί αρνητικές σκέψεις ή απαισιοδοξία. Αυτό συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία στο να ανταπεξέλθουμε σε όλα αυτά για τα οποία καλούμαστε κι έτσι το βάρος που πέφτει στους ώμους μας γίνεται πιο έντονο.
Σε όλο αυτό που συμβαίνει έχει μεγάλη σημασία να μπορούμε να έχουμε θετική ενέργεια και εσωτερική γαλήνη ώστε να αντιμετωπίζουμε το κάθε τι αισιόδοξα, ήρεμα και εν τέλει να αντισταθούμε στο άγχος και τον αρνητισμό που μας εμποδίζουν να δούμε τη ζωή με καλό μάτι.
Όσο βοηθάμε τον εαυτό μας να γεμίζει αλλά και να παράγει θετική ενέργεια , όσο την αφήνουμε να επηρεάζει τις αποφάσεις, τις επιλογές και τις πράξεις μας , τόσο θα βλέπουμε ότι βελτιώνουμε τις συνθήκες ζωής μας και φυσικά τον ψυχισμό μας. Ας μην ξεχνάμε ότι καθώς γεμίζουμε θετική ενέργεια την αντανακλάμε και στο περιβάλλον μας επομένως βοηθάμε και τους άλλους γύρω μας να δουν την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων.
Στη συνέχεια του άρθρου θα δούμε κάποιες συμβουλές ώστε να μπορέσουμε να γεμίσουμε με θετική ενέργεια αλλά και να τη διοχετεύσουμε.

Αχαριστία... βαρέλι δίχως πάτο

Ο σοφός λαός παρομοιάζει την αχαριστία με ένα βαρέλι δίχως πάτο, το οποίο όσο κι αν εσύ γεμίζεις... αυτό δεν γεμίζει ποτέ! Αν το καλοσκεφτούμε, δεν θα υπήρχε πιο ακριβής χαρακτηρισμός για το φαινόμενο αχαριστία αν και είναι άπειρα τα ρητά περί αυτής, η οποία είναι από τις χειρότερες εμπειρίες που μπορεί να έχουμε και δυστυχώς όλοι το έχουμε βιώσει πολλές φορές.Είναι ένα φαινόμενο το οποίο λογική εξήγηση δεν έχει αφενός κι αφετέρου μας πληγώνει αλλά και μας θυμώνει πολύ.
Αχαριστία κι... Άγιος ο Θεός
Αχαριστία σημαίνει να μην αναγνωρίζω και να μην εκτιμώ τα όσα μου δίνει κάποιος. Να μην είμαι ευχαριστημένος ή χορτάτος ποτέ όσα κι αν για μένα κάνει και να μην δείχνω ευγνώμων ούτε με λόγια, ούτε με πράξεις. Επίσης σημαίνει να μην δώσω τίποτα πίσω εγώ κι αυτό όχι με την έννοια της συναλλαγής μα στην ανθρώπινη βάση του δούναι και λαβείν που πρέπει να υπάρχει στις οποιεσδήποτε σχέσεις.
Ο αχάριστος άνθρωπος λοιπόν είναι ένας άνθρωπος που δεν αξίζει να προσπαθούμε να του δείξουμε ότι είναι λάθος, διότι δεν θα το καταλάβει ποτέ. Αν ήταν σωστός, θα είχε αξιολογήσει από μόνος του τα πράγματα και θα είχε ορθή κρίση, συνεπώς δεν θα φερόταν έτσι. Προφανώς είναι ένας άνθρωπος που αγαπά πολύ τον εαυτό του και θέλει μόνο να παίρνει γενικά, είτε υλικά, είτε ψυχικά, είτε με οποιονδήποτε τρόπο.
Ο ίδιος δε θεωρεί πως είναι αχάριστος και δεν βλέπει ότι φέρεται απαράδεκτα. Θεωρεί ίσως ότι είναι υποχρεωμένοι οι άλλοι να του προσφέρουν όσα του προσφέρουν και δεν κάνουν κάτι ιδιαίτερο αλλά μάλλον του χρωστάνε κιόλας. Το ευχαριστώ είναι άγνωστη λέξη κι ακόμη πιο άγνωστη πράξη για αυτόν και σου δείχνει δίχως ντροπή αυτή του τη στάση. Πιστεύει πως θα είσαι πάντα εκεί και πως πάντα θα δίνεις δίχως να χρειαστεί να λάβεις ούτε να πρέπει να σε εκτιμά για αυτό.

Κάνε πως δεν βλέπεις, κάνε πως δεν ακούς

Στη ζωή μας πολλές φορές προκύπτουν καταστάσεις στις οποίες μόνο συγκεκριμένη αντίδραση είναι αναμενόμενη και λογική μα ίσως δεν πρέπει να είναι αυτή για άλλους λόγους. Αυτό εξαρτάται από τα διακυβεύματα που υφίστανται και πρέπει να ζυγίζουμε κάθε φορά πριν αφήσουμε αχαλίνωτο τον αυθορμητισμό μας όσο δίκιο κι αν έχουμε. Έτσι, είναι φορές που θα έπρεπε να κάνουμε πως δεν βλέπουμε ή δεν ακούμε...
Γιατί να το κάνω
Ο πρώτος και σπουδαιότερος λόγος που αξίζει έστω να το προσπαθήσεις, είσαι εσύ και το καλό σου. Με την έννοια καταρχήν της ψυχικής ηρεμίας σου και αποφυγής έντονων αρνητικών συναισθημάτων αλλά και ακραίων καταστάσεων. Θα μάθεις έτσι να ανακτάς κάποια ψυχραιμία, που κακά τα ψέμματα είναι απαραίτητη. Θα διασφαλίσεις ισορροπίες και θα δεις με πιο αντικειμενική ματιά και από απόσταση τα πράγματα, συνεπώς ίσως γλιτώσεις κάποιο πόνο που θα έπαιρνες αλλά και θα έδινες. Θα βγεις πιο αναίμακτα από δυσχερείς καταστάσεις και δεν θα διαταραχθούν διαπροσωπικές σχέσεις με ζημιές που δύσκολα επανορθώνονται, αν υποθέσουμε ότι πάντα αυτό είναι εφικτό. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι χρειαζόμαστε ανθρώπους κοντά μας.
Μπορώ να το κάνω;
Από την θεωρία στην πράξη βεβαίως η απόσταση είναι μεγάλη. Αν τώρα συνυπολογίσουμε και το χαρακτήρα ή την προσωπικότητά μας σε όλο αυτό που ενδεχομένως μας δυσκολεύει να παραστήσουμε τον τυφλό ή τον κουφό, καταλαβαίνουμε πως δεν είναι απλό. Όταν κάτι σε ενοχλεί ή σε θίγει, σε προσβάλλει και σε πληγώνει πως μπορείς να το αγνοήσεις; Κι όμως, με λίγη σκέψη και ωριμότητα παίρνοντας χρόνο να ζυγίσεις τα πάντα μπορείς, εάν θέλεις βέβαια. Ακόμη και με εξάσκηση μπορεί να επιτευχθεί πόσο μάλλον βάζοντας τη λογική μπροστάρη και παραμερίζοντας την καρδιά. Τα όποια μαθήματα από εμπειρίες που έχουμε βιώσει, εδώ καλούνται να φανούν επιτέλους χρήσιμα.
Ο χρόνος που καταδεικνύει πως μεγαλώσαμε πλέον, επιβάλλει να αλλάξεις στάση κι αντιμετώπιση πέρα από το χαρακτήρα. Βάζοντας στο τραπέζι τι χάνεις ή τι κερδίζεις αν κάνεις τον τυφλό ή τον κουφό, είναι εύκολο να το βάλεις στόχο αν τα οφέλη είναι σημαντικότερα. Φυσικά θα νιώσεις κάποια καταπίεση και ενδεχομένως θα είσαι πικραμένος ως άνθρωπος, διότι δεν είσαι μηχανή, αλλά κι αυτό είναι διαχειρίσιμο αν θέλει κανείς. Το να καταφέρεις να κάνεις πως δεν άκουσες ή δεν είδες κάτι, θα σε κάνει πιο δυνατό άνθρωπο και δε σε μειώνει, μα δείχνει ανωτερότητα και σοφία, εξυπνάδα και απόλυτη επίγνωση πραγμάτων.

Ο Κορμός

Ο Κορμός

Η απειλή της κενολογίας
ι εκπληκτικό το ότι στην Ελλάδα της Κρίσης με τα μύρια όσα προβλήματα και απειλές για τον καθένα μας ανεξαιρέτως, το FaceBook αντί να αποτελεί μέσο επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων, έχει καταντήσει να χρησιμοποιείται ως Αυτολογοκριμένη Αερολογία με ευθύνη αποκλειστικά και μόνο των χρηστών του.
Ποστάρουμε σε ένα μεγάλο ποσοστό ασημαντότητες και άλλα αντ’ άλλων να αγαπιόμαστε, ενώ η χώρα βυθίζεται και ο διάλογος αν μη τι άλλο είναι πιο απαραίτητος από ποτέ στο παρελθόν.
Σαν επιδημία έχει πέσει πάνω μας η μανία των σχολιασμών περί ανέμων και υδάτων, γευμάτων και χαρωπών ‘αυτό-φωτογραφήσεων’. Και άντε στις μικρές ηλικίες είναι φυσιολογικό. Ας γλιτώσουμε τους εφήβους από τη στεναχώρια της πραγματικότητας.
Οι μεγαλύτεροι όμως; Όλοι εμείς που βιώνουμε την απώλεια του βιοτικού επιπέδου;
Πόσο πιο φοβισμένοι ατομικιστές, εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμό μας μπορούμε να γίνουμε τελικά;
Αναρωτιέμαι αν έχει πάτο το βαρέλι της εσωστρέφειάς μας σε μια κοινωνία που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως είναι εξωστρεφής.
Το παρήγορο είναι πως δεν είμαστε οι μόνοι στρουθοκαμηλίζοντες της πρόσφατης ιστορίας μας.
Έχουμε παράδοση σε αυτά, καθώς αυτή η ατραπός θυμίζει το τι συνέβαινε και πριν την καταστροφή της Σμύρνης, όπου με φρου φρου και αρώματα και μικροαστική επιφανειακότητα οι προπάπποι μας και οι προγιαγιάδες μας ξόρκιζαν τον Φόβο.
...κάτι είναι κι αυτό, κρατάμε την παράδοση στο ύψος της.
...και έτσι ξέρουμε από πριν και την κατάληξή μας και δεν αγχωνόμαστε για το τι θα συμβεί.
...έχει μια σοφία αυτό μέσα του.

Το αιρετικό Ευαγγέλιο του Βαρνάβα όπου ο Ιησούς «προφητεύει» την έλευση του Μωάμεθ

Το αιρετικό Ευαγγέλιο του Βαρνάβα όπου ο Ιησούς «προφητεύει» την έλευση του Μωάμεθ
Ένα Ευαγγέλιο, του οποίου η αρχαιότητα αμφισβητείται, έχει ταράξει τα «μυαλά» πολλών χριστιανών στη Δύση εξαιτίας ενός εντελώς διαφορετικού Χριστού που παρουσιάζει. Ενός Χριστού που δηλώνει άνθρωπος και αρνείται ότι είναι Θεός. Ο λόγος για το περιβόητο «Ευαγγέλιο του Βαρνάβα».
Το «Ευαγγέλιο του Βαρβάβα» δεν είναι άγνωστο στους κύκλους των θεολόγων και των ιστορικών, όμως επειδή είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό, το «ανακάλυψαν» πρόσφατα βρετανικές ταμπλόιντ και το έχουν κάνει «μέγα θέμα», αν και κανείς από τους γνωρίζοντες δεν εκπλήσσεται και κανείς που έχει αποδεχτεί την Ορθόδοξη Πίστη δεν υπάρχει λόγος να «σκανδαλίζεται».
Το «Ευαγγέλιο του Βαρνάβα» είναι ένα κείμενο που περιγράφει τη ζωή του Ιησού και αποδίδεται στον μαθητή Του Βαρνάβα, ο οποίος σε αυτό το έργο θεωρείται ως ένας εκ των δώδεκα μαθητών, στην πραγματικότητα όμως ανήκε στον ευρύτερο κύκλο των 70 μαθητών.
Το κείμενο είναι γνωστό από δύο χειρόγραφα, που ανάγονται και τα δυο στα τέλη του 16ου αιώνα και έχουν γραφτεί το ένα στα Ιταλικά και το άλλο στα Ισπανικά.
Αν και το ισπανικό χειρόγραφο έχει σήμερα χαθεί, το κείμενό του όμως έχει διασωθεί σε αντίγραφο του 18ου αιώνα.
Το «Ευαγγέλιο του Βαρνάβα» είναι ένα αρκετά εκτενές έργο καθώς έχει έκταση ίση περίπου με το άθροισμα των τεσσάρων κανονικών ευαγγελίων της Καινής Διαθήκης (το ιταλικό χειρόγραφο, για παράδειγμα, έχει 222 κεφάλαια).

Η ΑΓΑΠΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

αγάπη-σημαίνει

Κοιτάζοντας πολλές από τις σχέσεις των γύρω μου δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ: Μήπως έχουμε χάσει το νόημα της αγάπης;
Διάβασα πρόσφατα μια ιστορία που με συγκλόνισε. Και με έκανε να θυμηθώ μια αντίστοιχη ιστορία που έχει ζήσει μια από τις πιο κοντινές μου φίλες.
Η ιστορία της Holy L. Pender δεν είναι μία ευχάριστη ιστορία. Ξεκινάει με τη δήλωση ότι η ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα σημαντική για αυτήν. Και τελειώνει την ίδια μέρα μετά από 17 χρόνια γάμου. Σε ένα κρεββάτι νοσοκομείου κρατώντας το χέρι του άντρα της που ξεψυχάει. Αφού δήλωσαν ο ένας στον άλλο την αγάπη τους.
Η Pender δηλώνει πως εκείνη τη στιγμή δεν την ένοιαζαν ούτε τα λουλούδια, ούτε τα σοκολατάκια, ούτε τα κοσμήματα. Το μόνο που ήθελε ήταν ο άντρας της να ζήσει. Ο άντρας και αυτά που αντιπροσώπευε σαν άνθρωπος. Αυτά που ζήσανε κι αυτά που δεν πρόλαβαν να ζήσουν. Ακόμα και πράγματα όπως το ότι έβγαζε έξω τα σκουπίδια για να τη βοηθήσει. 
Από την εμπειρία της φίλης μου που έχασε το σύντροφό της με τον ίδιο τρόπο μπορώ να το ίδιο. Δεν μου ανέφερε ποτέ τα δώρα ή ταξίδια. Πάντα όταν τον θυμόταν μιλούσε για το χιούμορ του. Για τον φυσικό τρόπο με τον οποίο την έκανε να γελάει.
Πιστεύω ότι οι περισσότεροι στη θέση της θα ένοιωθαν με τον ίδιο τρόπο.
Γιατί όμως θα πρέπει πολλές φορές να χάσουμε κάτι, ακόμα και με το βίαιο τρόπο μιας αρρώστιας για να συνειδητοποιήσουμε την αξία του;

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ: ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

διαλογισμός-οδηγός
Είναι αλήθεια τυχαίο που μία μερίδα αυτών που θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει «η ελίτ» της σημερνής δυτικής κοινωνίας έχουν στρέψει το βλέμμα της σε μια πανάρχαια τεχνική της ανατολής;
Τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλητισμού, πλήθος διάσημων από κάθε καλλιτεχνικό χώρο και επιτυχημένοι επαγγελματίες στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε μία πρακτική που αριθμεί περισσότερα από 2500 χρόνια ζωής: το διαλογισμό.
Τι είναι ο διαλογισμός
βουδισμός-διαλογισμός
Ένα από τους πιο συνηθισμένους μύθους που αφορούν τον διαλογισμό είναι ότι κατά τη διάρκειά του δεν πρέπει να σκέφτεσαι τίποτα.
Ο διαλογισμός συνίσταται στο να εστιάζεις όλη τη δύναμη του μυαλού σου σε ένα πράγμα. Αυτό είναι συνήθως η αναπνοή σου, ένα συναίσθημα, μία φράση, αν και τεχνικά μπορεί να είναι οτιδήποτε. Αυτό που στην πραγματικότητα ΄έχεις να κάνεις είναι να επαναφέρεις την προσοχή σου σε αυτό όταν το μυαλό σου ξεφεύγει από το αντικείμενο στο οποίο έχεις στρέψει την προσοχή σου.
Ο βασικός στόχος της παραπάνω τεχνικής δεν είναι να αδειάσεις το μυαλό σου. Αντίθετα αυτό που πρέπει να μάθεις είναι πώς να ηρεμείς και να χαλαρώνεις το μυαλό σου ανεξάρτητα από οτιδήποτε είναι αυτό που συμβαίνει μέσα σε αυτό.
Ακόμα και στις περιπτώσεις διαλογισμού ελεύθερης εστίασης όπως θα δούμε παρακάτω το μυαλό δεν μένει άδειο. Παρατηρείς και καταγράφεις όλα όσα διαδραματίζονται σε αυτό. Απλά δεν εστιάζεις την προσοχή σου σε κάποιο από αυτά. Τα αφήνεις να φύγουν.

Η σημασία του να εστιάζεις την προσοχή σου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα