Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Τα τελευταία φώτα του πλανήτη λίγο πριν το μεγάλο μπλακ άουτ ...



Ο Ηρακλείδης ο Ποντικός (390-330 π.Χ.) γεννήθηκε μεν στην Ηράκλεια του Πόντου, αλλά σπούδασε φιλοσοφία στην Αθήνα υπό τον Πλάτωνα και Αριστοτέλη. Οι Αθηναίοι τον αποκαλούσαν και «παραδοξολόγο», γιατί εισήγαγε επαναστατικές ιδέες στην αστρονομία.

Ο Ηρακλείδης διατύπωσε πρώτος τη θεωρία ότι ο χώρος είναι άπειρος. Παραδεχόταν και δίδασκε ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον άξονα της σε 24 ώρες και απέδιδε την ημερήσια περιστροφή της Ουράνιας σφαίρας στην περιστροφή της Γης. Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο Ηρακλείδης είχε υπόψη του, εκτός της ημερήσιας κινήσεως του Ήλιου κατά την ανάδρομη φορά, και την ετήσια κίνηση αυτού επί της εκλειπτικής κατά την ορθή φορά.

Για τη θεωρία των άστρων, πλανητών και απλανών, ο Ηρακλείδης ταυτίζεται με τα πυθαγόρεια δόγματα και ισχυριζόταν πως κάθε αστέρας υφίσταται σαν ένας κόσμος που περιλαμβάνει και αέρα και αιθέρα, μέσα στον άπειρο αιθέρα.
Θεωρούσε τους κομήτες ως σύννεφα που βρίσκονται σε πολύ μεγάλο ύψος και φωτίζονται από το ανώτερο φως το ίδιο με εκείνο του Ολύμπου των Πυθαγορείων. 

Ο Συμπλίκιος ανέφερε ότι ο Ηρακλείδης ο Ποντικός και ο Αρίσταρχος ο Σάμιος πιστεύουν ότι ο Ουρανός και τα άστρα μένουν ακίνητα ενώ η Γη γυρίζει γύρω από τους πόλους του ισημερινού με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά κάνοντας μια περιστροφή περίπου την ημέρα. Ο Πρόκλος αναφέρει ότι ο Ηρακλείδης, υποθέτει ότι η Γη κινείται κυκλικά και ότι ο ουρανός και οι απλανείς αστέρες παραμένουν ακίνητοι (ενώ η Γη κάνει περιστροφή γύρω από τον άξονά της), κάτι αντίθετο με τα φαινόμενα και την απλή λογική.

Ο Ερατοσθένης (276 – 194 π.Χ.) ήταν μαθηματικός, γεωγράφος και αστρονόμος. 

Από τα πιο σπουδαία επιτεύγματά του ήταν ότι υπολόγισε για πρώτη φορά το μέγεθος της Γης, ότι κατασκεύασε ένα σύστημα συντεταγμένων με παράλληλους και μεσημβρινούς, και ότι κατασκεύασε ένα χάρτη του τότε γνωστού κόσμου.

Είχε αρκετές σημαντικές συνεισφορές στην Αστρονομία, όπως τον σφαιρικό αστρολάβο που τον χρησιμοποιούσαν ευρέως μέχρι την εφεύρεση του πλανηταρίου τον 18ο αιώνα. Αναφέρεται ότι είχε υπολογίσει την περιφέρεια της Γης γύρω στο 240 π.Χ. χρησιμοποιώντας το ύψος του Ηλίου κατά την εαρινή ισημερία κοντά στην Αλεξάνδρεια και στη νήσο Ελεφαντίνη, κοντά στη Συήνη (το σημερινό Ασουάν της Αιγύπτου).

Εκτός από την ακτίνα της Γης ο Ερατοσθένης προσδιόρισε την καμπυλότητα του ελλειψοειδούς, μέτρησε την απόκλιση του άξονα της Γης με μεγάλη ακρίβεια δίνοντας την τιμή 23° 51′ 15″, κατασκεύασε έναν αστρικό χάρτη που περιείχε 675 αστέρες, πρότεινε την προσθήκη στο ημερολόγιο μίας ημέρας ανά τέσσερα χρόνια και προσπάθησε να συνθέσει μία ιστορία βασισμένη σε ακριβείς ημερομηνίες.

Η εποχή του Ερατοσθένη ήταν έτοιμη για επιτεύγματα όπως η μέτρηση των πραγματικών διαμέτρων του Ήλιου, της Σελήνης και της Γης, και των μεταξύ τους αποστάσεων. Αυτές οι μετρήσεις υπήρξαν ορόσημα στην ιστορία της αστρονομίας, αντιπροσωπεύοντας τα πρώτα διστακτικά βήματα στην πορεία της κατανόησης ολόκληρου του σύμπαντος.

10 τροφές ιδανικές για αποτοξίνωση



Ο όρος αποτοξίνωση αναφέρεται κυρίως στην απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από τα νεφρά, το ήπαρ, τους ιδρωτοποιούς, τους σμηματογόνους αδένες και το παχύ έντερο.

Συνεπώς, ουσίες και συστατικά, τα οποία προάγουν τη διούρηση, εφίδρωση και τις εντερικές κενώσεις (μέσω κοπράνων) συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η ακατάστατη διατροφή, η καθιστική ζωή, το κάπνισμα, το στρες, η ρύπανση του περιβάλλοντος, το αλκοόλ και τα φάρμακα προκαλούν αυξημένη συσσώρευση τοξινών στο σώμα με αποτέλεσμα να μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια για να ελέγχουμε το σωματικό βάρος.
Η αποτοξίνωση βοηθάει στη μείωση της κατακράτησης υγρών και αυξάνει την αποβολή των τοξινών, κυρίως από το ήπαρ (συκώτι) και τα νεφρά. Όσο πιο καθαρό είναι το σώμα μας από τοξίνες, τόσο πιο εύκολο είναι να ελέγχουμε το βάρος μας.
Δείτε τις 10 ιδανικές τροφές για αποτοξίνωση:

Πόσο κρατάει το πάθος στο κρεβάτι; Έρευνα



Μπορεί στην αρχή της κάθε σχέσης το πάθος να είναι έντονο αλλά όσο περνάει ο καιρός η «σπίθα» φαίνεται ότι σβήνει.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα δέκα χιλιάδων ανδρών και γυναικών το πάθος, που νιώθουν τα ζευγάρια όταν είναι μαζί, διαρκεί 365 ημέρες.Κι αυτό γιατί το 1/3 των ζευγαριών θέλουν καθημερινά σεξ. Μετά βαριούνται..
«Αν και προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών επηρεάζεται σημαντικά από την ύπαρξη και την ηλικία των παιδιών, η εν λόγω μελέτη δεν έδειξε ότι η απόκτηση παιδιών διαδραματίζει ουσιώδη ρόλο στην σεξουαλική ικανοποίηση των ζευγαριών», αναφέρουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Λούντβιχ Μαξιμίλιαν του Μονάχου.
Αντιθέτως, οι καυγάδες και οι αραιές ερωτικές επαφές φαίνεται πως έπαιξαν τον καθοριστικό ρόλο στην ικανοποίηση αυτή.

Sex tricks: Ποια εφαρμόζουν οι ίδιοι οι σεξολόγοι;



Οι ειδικοί του σεξ αποκαλύπτουν τα sex tricks που τηρούν απαρέγκλιτα στην πρσωπική τους ζωή!

Μπορεί να συμβουλεύουν τα απανταχού ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σεξ αλλά οι ίδιοι οι σεξολόγοι δεν διστάζουν να αποκαλύψουν τα δικά τους μυστικά ερωτικής απόλαυσης.
Μάθετε τι κάνουν!
Ποτέ χωρίς φιλί
Ο ειδικός Yvonne K. Fulbright, Ph.D. επισημαίνει ότι το ήμιση του παντός είναι το φιλί. « Και αυτό γιατί έρευνες έχουν δείξει ότι ένα φιλί πριν τον ύπνο ή τη δουλειά είναι επικερδές για όλες τις σχέσεις.. Σεξουαλικά μιλώντας, μας κρατάει σε εγρήγορση» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Προτιμήστε το ατομικό παιχνίδι
Joan Price, συγγραφέας του «Ο Απόλυτος Οδηγός του sex μετά τα 50″ επισημαίνει ότι « η αυτοϊκανοποίηση είναι βασική, ακόμα και αν έχεις ήδη σύντροφο. Το μοναχικό σεξ είναι καλό να το απολαμβάνουμε συχνά, είναι καλό για την υγεία και τη διάθεσή μας. Άσε που απλώς είναι πολύ ευχάριστο».
Τακτοποίησε το χώρο σου
Η Ava Cadell, συγγραφέας του « NeuroLoveology, the Power to Mindful Love and Sex » συνιστά να «δημιουργείτε ένα περιβάλλον, το οποίο ελαχιστοποιεί τους παράγοντες που σου αποσπούν την προσοχή. Εγώ καθαρίζω, κλείνω την τηλεόραση και τον υπολογιστή, βάζω το κινητό στο αθόρυβο και γυρίζω το ρολόι από την άλλη πλευρά. Αυτό βοηθάει στο να απελευθερωθούν ενδορφίνες, όπως η ντοπαμίνη, που κινητοποιούν το κέντρο απόλαυσης στον εγκέφαλό μας».

ΟΥΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΦΤΙΑΞΑΜΕ



Το κείμενο αυτό έχει την υπογραφή του Στήβεν Αβραμίδη και γράφτηκε με αφορμή την «εθνική» επέτειο της 21ης Απριλίου 1967, για όσους δεν γνωρίζουν ημέρα που έγινε το πραξικόπημα από συνταγματάρχες χωρίς την παραμικρή αντίδραση του γίγαντα, ένας είναι ο γίγας, ο λαός. Γράφει ο Στήβεν, λοιπόν.
Τι είχε γίνει άραγε; Σηκώθηκαν τρεις μαλάκες στρατοκράτες – ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ, ότι είχαν μυαλό όσο το μέγεθος ενός κουκουτσιού καρπουζιού – και κατέλυσαν το πολίτευμα. Σίγουρα αυτά λέει η ιστορία, που θέλει καμιά χιλιάδα χρόνια μέχρι να γραφεί αληθινά για την Ελλάδα, κι αν γραφτεί ποτέ.
Βέβαια από την μια λέμε για χουντικούς κι αντιδημοκράτες, αλλά από την άλλη είναι ποτέ δυνατόν τρεις ταγματάρχες να κάνουν όλο αυτόν τον χαμό; Η απάντηση είναι δυστυχώς ναι, αφού στην χώρα αυτήν, πάντα οι τίποτες γράφουν την καθομιλουμένη ιστορία. Η οποία όμως και καταντάει αληθινή, καθώς περνάει ο καιρός.
Φυσικά η ιστορία σαν βιβλίο είναι ένα αποτυχημένο προϊόν της Σόφτεξ και τίποτε άλλο. Το μόνο πράμα που έχει αξία στην Ελλάδα είναι η μυθολογία. Εντάξει και η παραμυθολογία, αλλά άστο αυτό.
Εγώ ξέρω τα πολύ απλά: Όπως ο κάθε πολίτης είναι υπεύθυνος για τους μαλάκες που τον κυβερνούν διότι τους ψηφίζει, έτσι είναι υπεύθυνος και για το πολίτευμα που έχει. Και η χούντα ήταν επιταγή του κωλολαού αυτουνού, κι ας μην την ψήφισε ποτέ. Γιατί; Διότι απλά δεν αντέδρασε στο πολίτευμα που του φέρανε. Ποιοί; Ε, όλοι λένε σήμερα ότι η χούντα ήταν αμερικανόφερτη. Εδώ συμφωνούν όλοι οι μαλάκες οι συστημικοί. Ειδικά όταν χάθηκε η μισή Κύπρος.
Εγώ όμως λέω άλλα. Ότι η χούντα ήταν επιλογή όλων αυτών που κόπτονται για τα αγάλματα των αρχαίων. Ελληνική επιταγή ήταν η χούντα κι απλά η πλανηταρχία, θάταν κι αυτή σούπερ μαλακισμένη αν δεν την εκμεταλλευόταν. Διότι η πλειοψηφία των Ελλήνων, είναι απλά κοινοί Παττακοί και Ντερτιλήδες. Δηλαδή βλάκες, τεμπέληδες, δημόσιοι υπάλληλοι και βασανιστές όταν βρεθούν σε κατάλληλες συνθήκες μάζας. Αποτέλεσμα έλλειψης παιδείας και κλεφτουριάς, που σαν αγαθά ζουν και βασιλεύουν. Περιττό να αναφέρω σύγχρονα παραδείγματα από φυλακές, νομολογίες κι εκφάνσεις αρχιεπισκόπων.

Δημιουργώντας την Εσωτερική μας Ειρήνη






ΑυτοΠαρατήρηση, 
Το Διαβατήριο να 

Γίνουμε Καλύτεροι

Τα τελευταία χρόνια... 
Μη με ρωτήσετε πόσα, ο "άνθρωπος" ανακάλυψε (συνειδητά) την Αυτοπαρατήρηση ή Ενδοσκόπηση, παίρνετε όποιο από τα δύο σας αρέσει, και προσπάθησε να την περιγράψει... με χίλιους διαφορετικούς τρόπους. 

   Προσπάθησε να την περιγράψει με απλά λόγια για γίνει κατανοητή και προσεγγίσιμη από τον καθένα ανεξαρτήτως μορφώσεως και γνώσεων γενικότερα. Η συνείδηση ότι ο νους, το μυαλό, η σκέψη, ο τρόπος που σκέπτεται ο άνθρωπος έχει μια δική του δυναμική είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία του ανθρώπου πάνω στην γνώση.
   Δίνουμε τον επιβλητικό τίτλο Αυτογνωσία, σ' αυτήν την διαδικασία που θα με βοηθήσει να γνωρίσω, να συμφιλιωθώ, να αγαπήσω χωρίς επικριτική διάθεση, τον εαυτό μου.

   Να μετρήσω τις τάσεις του, να του επιτρέψω χωρίς βία να βελτιωθεί όπου μπορεί, να γίνει καλύτερος !
    Η αυτογνωσία δεν είναι κάτι στατικό και μόνιμο, δηλαδή το προσπαθώ... το καταφέρνω και...  Ωπ,  θαύμα, τα κατάφερα.  Τώρα που τη πέτυχα, τη κρατώ, είναι κτήμα μου...

   Θα σας στενοχωρήσω αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Η αυτογνωσία είναι μια αέναη διαδικασία που, κάθε φορά θα σας ξεγελά,  μόλις θα νομίζετε ότι φτάσατε κάπου... μέχρι να το πείτε μέσα σας, μέχρι να χαρείτε... εκείνη είναι ήδη μακριά.
   Αυτή την περιγραφή την έχουν καταγράψει πολλοί άνθρωποι που έχουν μοιραστεί τις εσωτερικές τους διεργασίες σε ομάδες.

   Η αυτογνωσία είναι σκοπός ζωής, η καλύτερα  πρέπει να είναι ο σκοπός της ζωής μας και στην αφετηρία του δρόμου που πρέπει να πάρουμε γι αυτόν ακριβώς τον σκοπό, υπάρχει ένα μεγάλο πανό που λέει Αυτοπαρατήρηση ή για άλλους Ενδοσκόπηση, το ίδιο είναι.

   Αυτοπαρατήρηση, θα λέγαμε, τη μη ταύτιση με τα εξωτερικά πράγματα, τα άτομα κι ακόμα, δημιουργούμε... γεννάμε καλύτερα,  μια προσοχή, μια νέα προσοχή μέσα μας, σε ότι που συμβαίνει μέσα στην ανθρώπινη μηχανή. 

ΓΟΥΑΙΗΝ ΝΤΥΕΡ: Τα σημάδια και τα συμπτώματα της Προσωπικής Μεταμόρφωσης

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Μια όμορφη γυναίκα, που ονομαζόταν Πης Πίλγκριμ, γυρνούσε αυτή τη χώρα λίγα χρόνια πριν, διαδίδοντας παντού το μήνυμα της για ειρήνη και αγάπη και προσωπική μεταμόρφωση.

Περιέγραφε τα χαρακτηριστικά της προσωπικής μεταμόρφωσης δίνοντας αυτό το σύντομο κατάλογο:

Κάποια σημάδια και συμπτώματα της εσωτερικής ειρήνης

Η τάση να σκεφτόσαστε και να ενεργείτε αυθόρμητα μάλλον, παρά με φόβους που βασίζονται σε εμπειρίες του παρελθόντος.

Η αλάθητη ικανότητα ν' απολαμβάνετε την κάθε στιγμή.

Η απώλεια ενδιαφέροντος να κρίνετε τους άλλους.

Η απώλεια ενδιαφέροντος να ερμηνεύετε τις πράξεις των άλλων.

Η απώλεια της ικανότητας ν' αγωνιάτε.

ΤΙ ΕΙΜΑΙ; Είμαι αυτό που εκδηλώνει την ζωή; ή αυτό που εκδηλώνεται από την ζωή;




Είμαι αυτό που εκδηλώνει την ζωή; ή αυτό που εκδηλώνεται από την ζωή; 

Τι είναι ζωή; ο χώρος; το σώμα; οι αισθήσεις; ή κάτι άλλο; ο Νους;
από που ξεκινά η ζωή; η νοητή ζωή;

Από το Θεό σωστά, και γέννησε την ζωή, και τον δικό του κόσμο, αλλά πως; τον σκέφτηκε μήπως πρώτα; διότι για να υπάρξει οτιδήποτε πρέπει πρώτα να μπορείς και να το δείς, και αυτό που βλέπει είναι ο Λόγος, η Λογική μέσα στο Νου.

Άρα συμπεραίνουμε ότι, Νους είναι ο Λόγος, και ο Λόγος η Ζωή του Νου.
Αλλά και η ζωή είναι ανάλογη με την ποιότητα του λόγου ενός νου.

Αν λοιπόν κόσμος και ζωή είναι ο Αδιαίρετος Νους και Λόγος, τότε συμπεραίνουμε ότι έχουμε να κάνουμε με νοητή ζωή.

Κόσμος και Ζωή Υπάρχων, είναι η πραγματικότητα ενός Αδιαίρετου Νου με τον δικό του Λόγο.

Ο Λόγος είναι ο κόσμος του Αδιαίρετου Νου, που γέννησε τον δικό του Αρχέτυπο κόσμο, αλλά επίσης γέννησε και την ίδια του την Ύπαρξη, και έγινε Φως και Ζωή Υπάρχων!! διότι ο δικός του Νους είναι από Φως, και όχι από ένα Νου και Λόγο Αδιαίρετο μεν αλλά δυαδικό του πυρός και πνεύματος, όπου το κάθετι έχει και το αντίθετο του σε Αρμονία, δηλαδή έναν Νου και Λόγο συμβατό με τον πρωτότυπο Αδιαίρετο Φωτεινό Νου και Λόγο.. 

Τι θα συμβεί όμως αν ο Αδιαίρετος Φωτεινός Λόγος, γεννήσει από την ίδια δική του ουσία την Ζωή; (ψυχές)

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ



Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ  
ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΣΤΗΝ ΥΛΗ 

Η ΥΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ 
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤ ΑΛΗΘΕΙΑ 

ΟΛΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ  ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΩΜΑ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΕΣΑ Σ'ΑΥΤΟ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΙ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ 

ΔΙΟΤΙ ΚΑΘΕ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΗΘΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΡΧΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ 

ΔΙΟΤΙ Η ΠΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!! 
ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΞΑΜΕ ΠΟΤΕ 
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΝΕΚΡΟΙ 

ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΧΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ 

ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ 
ΣΤΟ MATRIX ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ

Σε αναζήτηση του γλυκού λωτού

Από τον Ανδρέα Τσάκαλη

Το προσκύνημα της ψυχής στον φυσικό κόσμο, μέσα από τις διαδοχικές ενσαρκώσεις, και η θριαμβική επιστροφή “οίκαδε” που τελειώνει σε μια ανάπαυση, ή νιρβάνα, θεμελιωμένη πάνω σε μεγαλύτερη σοφία και γνώση του φυσικού κόσμου.



Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ και οι Αχαιοί πολέμησαν δέκα χρόνια στην Τροία παρακινούμενοι από εγωκεντρικούς, ζηλότυπους θεούς. Οι τάξεις τους αποδεκατίστηκαν και έχασαν τους καλύτερους πολεμιστές τους. Έπειτα, αυτός και οι σύντροφοί του ταξίδεψαν δέκα ολόκληρα χρόνια για να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους. Στο δρόμο άλλοι μεταμορφώθηκαν σε γουρούνια, μερικοί έγιναν τροφή του Κύκλωπα, χτυπήθηκαν ανελέητα από την οργή του Ποσειδώνα και πέρασαν από τον πειρασμό των Σειρήνων.

Ο ίδιος ο Οδυσσέας έφτασε τελικά στην Ιθάκη, πολέμησε για να πάρει πίσω την εξουσία του νησιού του, ώσπου τελικά κατάφερε να αποκαταστήσει την ειρήνη. Αλλά, σύμφωνα με μια υπόθεση του Άγγλου ποιητή Τέννυσον, ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του ίσως να βαρέθηκαν μέσα σε ένα-δυο χρόνια και να έφυγαν ξανά. Δεν είχαν καθίσει ήσυχοι μια ολόκληρη εικοσαετία· πώς θα μπορούσε να περιμένει κανείς ότι τώρα θα κάθονταν στα αυγά τους;

Θα χρειάστηκε μια κολοσσιαία δύναμη αποφασιστικότητας από μέρους του Οδυσσέα και των συντρόφων του, προκειμένου να εγκαταλείψουν το ήρεμο και εξωτικό νησί των Λωτοφάγων –κάτι σαν γήινο παράδεισο– όπου τρώγοντας τους λωτούς ξεχνούσαν τα πάντα. Όταν δοκίμαζε κάποιος αυτόν το γλυκό καρπό, ξέχναγε το σκοπό του ταξιδιού του και δεν ενδιαφερόταν πια για μάχες. Ήταν λογικό να λάβει λοιπόν μέτρα ο Οδυσσέας γιατί αν καταλάμβανε το πλήρωμα η λήθη, δεν θα ενδιαφερόταν πια για το γυρισμό στην πατρίδα.
Το προσκύνημα της ψυχής

Παρουσία: η μαγεία της καθημερινής ζωής

Από τον Ανδρέα Τσάκαλη

Αναζητώντας την μαγεία των παιδικών μας χρόνων, τότε που όχι μόνο βιώναμε το θαύμα της ζωής, αλλά αποτελούσαμε μέρος του.


ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ όλοι είχαμε νιώσει μερικές φορές την αίσθηση του θαύματος της ζωής σ’ αυτό τον κόσμο. Όμως, μεγαλώνοντας, χάσαμε αυτό το μαγικό αίσθημα. Τώρα έχουμε διάφορες επιδιώξεις και αρκετά ψυχολογικά φορτία, και η ζωή μας έχει γίνει πιο ρουτινιάρικη, ανιαρή και μονότονη. Πού πήγε εκείνη η μαγεία των παιδικών μας χρόνων;
Η μαγεία, για την οποία μιλάμε εδώ, είναι το ξαφνικό άνοιγμα του νου στο θαύμα της ύπαρξης. Αυτή η αίσθηση μας λέει ότι υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο στη ζωή από αυτό που συνήθως βλέπουμε∙ ότι δεν χρειάζεται να δρούμε πάντοτε στα πλαίσια του κόσμου που μας έχει επιβάλλει η κοινωνία, η οικογένεια ή οι δικές μας προκαταλήψεις∙ ότι η ζωή περιέχει πολλές διαστάσεις, βάθη, ιδιότητες και νοήματα που εκτείνονται πολύ πέρα από τις προσωπικές σκέψεις και πεποιθήσεις μας.
Η αίσθηση της μαγείας και της ιερότητας της ζωής έχει χαθεί σήμερα από τον κόσμο. Στους παραδοσιακούς πολιτισμούς οι άνθρωποι, ζώντας πιο κοντά στη φύση, είχαν μια πιο άμεση αίσθηση των μεγαλύτερων δυνάμεων που διαμόρφωναν τη ζωή τους. Θεοί και δαίμονες ήταν πολύ πιο κοντά τους
Η κουλτούρα που είχαν τους πρόσφερε τα κατάλληλα τυπικά και σύμβολα που τους βοηθούσαν να θυμούνται την ιερή διάσταση της ζωής, καθώς εκτελούσαν τις καθημερινές δραστηριότητές τους. Ο περίπατος, το φαγητό, ο έρωτας, η εργασία και κάθε άλλη δραστηριότητα γέμιζε με πλούσιο θρησκευτικό και συμβολικό νόημα και αυτό βοηθούσε τα άτομα να έρθουν σ’ επαφή με τις μεγάλες πλανητικές δυνάμεις που διαμόρφωναν τα πεπρωμένα τους.
Σήμερα έχουμε αποσυνδεθεί από τους ρυθμούς της φύσης και γι’ αυτό νιώθουμε συχνά ότι έχουμε χάσει τελείως το νόημα της ύπαρξης, καθώς παρασυρόμαστε από τον στρόβιλο της πολυάσχολης ζωής μας.
Όμως το κύριο πρόβλημα δεν είναι τόσο τα πολλά καθήκοντα που έχουμε να εκπληρώσουμε, όσο η ταχύτητα και η ορμή των σκέψεων που μας περισπούν και μας απομακρύνουν από το σημείο όπου βρισκόμαστε κάθε στιγμή.

Πέθανε ο Στάθης Ψάλτης

Πέθανε ο Στάθης Ψάλτης

«Έφυγε» από τη ζωή ο Στάθης Ψάλτης, ο οποίος, το μεσημέρι της Παρασκευής, έχασε τη σκληρή μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Σε ηλικία μόλις 66 χρονών απεβίωσε ο σπουδαίος ηθοποιός, «βυθίζοντας» σε πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο.
Πριν λίγες ημέρες εισήχθη στο νοσοκομείο και του διεγνώσθη καρκίνος στον πνεύμονα αλλά σε προχωρημένο στάδιο.
Οι γιατροί όσο κι αν προσπάθησαν γρήγορα κατάλαβαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καθώς η ασθένεια είχε προχωρήσει αρκετά.

Έκθεση κόλαφος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους πράκτορες της Τουρκίας στη Θράκη

Έκθεση κόλαφος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους πράκτορες της Τουρκίας στη Θράκη

Έκθεση – κόλαφος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για τους πράκτορες της Τουρκίας στη Θράκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Η εν λόγω έκθεση αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ελληνική Θράκη, συντάσσεται κάθε χρόνο και η τελευταία για το 2016 καίει τους τουρκόφρονες, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.
Παρά τις προσπάθειες για στενές σχέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, φαίνεται ότι οι τουρκόφρονες δεν έχουν καταφέρει να πείσουν με τα ψέματα τους τους Αμερικανούς.
Σε αυτό το πλαίσιο φέτος η λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABΤΤF) απέστειλε επιστολή απάντηση στην αμερικανική έκθεση, στην οποία γίνεται προσπάθεια να αντικρούσουν τα… τέρατα που τους καταλογίζουν οι Αμερικανοί παρατηρητές.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατίας», στην έκθεση σημειώνεται: «Οι Τούρκοι της Δ. Θράκης επιβάλλουν πιέσεις σε Πομάκους και Ρομά, στην προσπάθεια να τους επηρεάσουν».

Πως ελέγχει ο εγκέφαλος τον εαυτό μου;

Αποτέλεσμα εικόνας για Πως ελέγχει ο εγκέφαλος τον εαυτό μου;

Βαρόνη Σούζαν Γκρίνφιλντ
Νευροεπιστήμονας

Πίσω από αυτό το ερώτημα κρύβονται δύο σημαντικές έννοιες: ο ''εγκέφαλος'' και ο ''εαυτός''.
Πρώτα απ' όλα, λοιπόν, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι κατανοούμε τι πραγματικά σημαίνουν.

Ο εγκέφαλος είναι μια μάζα σαν λάσπη, που γεμίζει το εσωτερικό του κεφαλιού μας και μοιάζει κάπως με τεράστιο καρύδι. Σε αντίθεση με το καρύδι, είναι μαλακός σαν ελαφρά βρασμένο αυγό.

Όμως, κάνει πολλά πράγματα, πολύ περισσότερα από ένα καρύδι ή ένα αυγό: μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε, να ακούμε, να μυρίζουμε και να γευόμαστε.

Είναι, επίσης, το αρχηγείο του σώματός μας, που διευθύνει όλους τους διαφορετικούς μύες των κάτω και πάνω άκρων μας, χάρη στους οποίους κινούμαστε.

Και πιο σημαντικό απ' όλα: ο εγκέφαλος είναι το όργανο με το οποίο σκεφτόμαστε, και με το οποίο καταφέρνουμε τελικά να σχηματίσουμε την αίσθηση του ''εαυτού''.

Ας δούμε τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι μας...

Ο εγκέφαλος ενός νεογέννητου μωρού, έχει ίδιο μέγεθος με τον εγκέφαλο ενός μωρού χιμπαντζή.

Έπειτα, όμως, συμβαίνει κάτι εκπληκτικό.

Κοιτάζοντας το άγχος στα μάτια



«Όταν έχω άγχος σηκώνομαι και κάνω μια βόλτα», «παίρνω βαθιές ανάσες», «κάνω διαλογισμό», «σκέφτομαι κάτι ευχάριστο», «διαβάζω βιβλία που με εμπνέουν», «ακούω μουσική», «μιλάω με φίλους».

Ο καθένας έχει τη δική του στρατηγική διαχείρισης του άγχους. Ακόμα, όμως, κι αν δεν έχουμε βρει αυτή που πιάνει σε εμάς ποτέ δεν είναι αργά να δοκιμάσουμε νέες πρακτικές.

Αν και κάποιοι ισχυρίζονται ότι μια μικρή δόση άγχους είναι απαραίτητη για να τους κινητοποιεί κανείς δεν θα περιέγραφε το άγχος ως ευχάριστο συναίσθημα. Αλλωστε δεν είναι λίγες οι έρευνες που το συνδέουν όχι μόνο με αστοχίες αλλά και παρενέργειες στην υγεία μας.

Είναι λογικό λοιπόν να θέλουμε να το εξοβελίσουμε από τη ζωή μας, αλλά πόσο ρεαλιστικό είναι κάτι τέτοιο. Αξίζει να σκεφτούμε ποιες αλλαγές σε περιβάλλον ή συνήθειες μπορεί να μειώσουν τις πιθανότητες άγχους. Ακόμη όμως κι αν έχουμε οργανώσει τα πάντα, απρόβλεπτα γεγονότα σχεδόν πάντα θα συμβούν. 

Ο αντιγηραντικός χυμός που «ξανανιώνει» τον εγκέφαλο!



Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Γουέικ Φόρεστ στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση και μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από νευροεκφυλιστικές παθήσεις όπως η άνοια.

bigstock 176379859

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journals of Gerontology: Medical Sciences, ο χυμός από παντζάρι επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου χάρη στα νιτρικά άλατα που περιέχει. Τα οφέλη του χυμού, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ισχυρά όταν συνδυάζονται με την ήπια σωματική άσκηση, ένα ακόμη γνωστό μέτρο αντιγήρανσης.

Στο πλαίσιο της σχετικής δοκιμής, ζητήθηκε από 26 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 55 ετών και άνω (οι συμμετέχοντες δεν γυμνάζονταν συστηματικά, είχαν υπέρταση και λάμβαναν αντιυπερτασικά φάρμακα) να γυμνάζονται τρεις φορές την εβδομάδα, για συνολικό διάστημα έξι εβδομάδων. Η προπόνησή τους περιλάμβανε έναν 50λεπτό περίπατο σε διάδρομο γυμναστικής. Οι μισοί από τους συμμετέχοντες λάμβαναν πριν τη γυμναστική τους ένα συμπλήρωμα χυμού από παντζάρι που περιείχε 560 mg νιτρικών αλάτων, ενώ οι άλλοι μισοί έπιναν έναν «εικονικό χυμό» με ελάχιστη ποσότητα νιτρικών αλάτων. Τα νιτρικά άλατα είναι γνωστό πως βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και ταυτόχρονα ενισχύουν τις αθλητικές επιδόσεις.

Στην ομάδα του παντζαριού παρατηρήθηκε αυξημένη οξυγόνωση του εγκεφάλου αλλά και εντονότερη παρουσία νιτρικών αλάτων μετά τη γυμναστική. «Τα νιτρικά είναι πολύ ισχυρά μόρια» εξηγεί στο EurekAlert ο Τζακ Ρετζέσκι, ένας εκ των ερευνητών που εκπόνησαν τη μελέτη, «καθώς κατευθύνονται στοχευμένα στις περιοχές του σώματος που παρουσιάζουν υποξία, δηλαδή χρειάζονται οξυγόνο, όπως ο εγκέφαλος».

Τελικά ο καφές προκαλεί αφυδάτωση;


Τελικά ο καφές προκαλεί αφυδάτωση;
Ίσως έχετε ακούσει ότι ο καφές αφυδατώνει τον οργανισμό λόγω της διουρητικής δράσης που έχει η καφεΐνη. Είναι όμως αρκετά έντονη η διουρητική δράση του καφέ ώστε να οδηγήσει στην αφυδάτωση;
Καθετί που πίνουμε, από το νερό και τους χυμούς φρούτων μέχρι τα αναψυκτικά και τα αλκοολούχα ποτά, έχει φυσική διουρητική δράση. Το πόσο καλό ενυδατικό μέσο είναι ένα ρόφημα ή ποτό έναντι ενός άλλου εξαρτάται από την αναλογία της ποσότητας που καταναλώνουμε και της ποσότητας που απορρίπτει ο οργανισμός μας, ώστε να διατηρηθεί ένα υγιές ισοζύγιο υγρών στο σώμα.








Το αλκοόλ, για παράδειγμα, έχει ισχυρή διουρητική δράση, με αποτέλεσμα να απορρυθμίζει την επάρκεια υγρών και ηλεκτρολυτών, ενώ παράλληλα (σε μεγάλες ποσότητες) εμποδίζει τον οργανισμό να απορροφήσει το νερό.

Η Αγάπη όλα τα μπορεί..

Δεν υπάρχει δυσκολία που να μην μπορεί η Αγάπη να την υπερνικήσει.
i-agapi-ola-ta-borei-emetFox-ingolden.gr
Δεν υπάρχει αρρώστια που να μην μπορεί η Αγάπη να τη θεραπεύσει.
Καμία πόρτα που να μην μπορεί η Αγάπη να την ανοίξει.
Κανένα χάσμα που να μην μπορεί η Αγάπη να το γεφυρώσει.
Κανένας τοίχος που να μην μπορεί η Αγάπη να το γκρεμίσει.
Και κανένα αμάρτημα που να μην μπορεί η Αγάπη να το επανορθώσει.
Δεν έχει σημασία πόσο βαθιά βρίσκεται το πρόβλημα.

Εκεί που λάμπει το φως!

to-fos-tou-kosmou-ingolden-gr-light-dark
Εκείνοι που πιστεύουν
πως ο κόσμος είναι ένα σκοτεινό μέρος,
είναι τυφλοί στο φως
που θα μπορούσε να φωτίσει τη ζωή τους.
Εκείνοι που βλέπουν το φως του κόσμου,

Η περιοχή του εγκεφάλου που κάνει τον άνθρωπο μοναδικό

Νευροεπιστήμονες εντόπισαν μια περιοχή του εγκεφάλου η οποία πιθανότατα χαρίζει στο ανθρώπινο μυαλό τις μοναδικές ικανότητές του, συμπεριλαμβανομένης εκείνης της γλώσσας. Η συγκεκριμένη περιοχή αποδείχθηκε ότι «ανάβει» μόνο σε εγκεφάλους ανθρώπων και όχι πιθήκων, όταν τους παρουσιάστηκαν διαφορετικοί τύποι πληροφοριών που αφορούσαν αφηρημένες έννοιες.
Το κέντρο της αφηρημένης σκέψης
Η θεωρία ότι η ενσωμάτωση αφηρημένων εννοιών αποτελεί την κινητήρια δύναμη των μοναδικών ικανοτήτων του ανθρώπινου εγκεφάλου υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο τώρα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Current Biology», η οποία συνέκρινε άμεσα τη δραστηριότητα του εγκεφάλου ανθρώπων και μακάκων πιθήκων καθώς δέχονταν απλά ακουστικά ερεθίσματα, προσφέρει για πρώτη φορά στοιχεία σχετικά με το ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη περιοχή στον ανθρώπινο μόνο εγκέφαλο που επιτρέπει την ενσωμάτωση των αφηρημένων εννοιών.
Άλλες μελέτες που συνέκριναν πιθήκους και ανθρώπους είχαν αποκαλύψει στο παρελθόν διαφορές στην ανατομία του εγκεφάλου, αλλά ποτέ ως σήμερα δεν είχαν αποκαλυφθεί διαφορές που να εξηγούν από πού προέρχεται η ικανότητα του ανθρώπου για αφηρημένη σκέψη.
«Η νέα μελέτη μάς δίνει ισχυρά στοιχεία σχετικά με το τι είναι τόσο ιδιαίτερο αποκλειστικά στον ανθρώπινο εγκέφαλο» αναφέρει ο ψυχολόγος Γκάρι Μάρκους από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. «Τίποτε δεν είναι πιο σημαντικό από την κατανόηση του πώς γίναμε αυτό που είμαστε» προσθέτει ο ειδικός.
Το πείραμα των τόνων
Ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Στάνισλας Ντεάν από το Τμήμα Γνωσιακής Νευροαπεικόνισης του INSERM στο Ζιφ-σιρ-Ιβέτ κοντά στο Παρίσι παρακολούθησε τα μοτίβα δραστηριότητας στον εγκέφαλο μη εκπαιδευμένων μακάκων καθώς και ενηλίκων ανθρώπων ενόσω άκουγαν μια απλή αλληλουχία τόνων – για παράδειγμα τρεις ταυτόσημους τόνους που ακολουθούνταν από έναν διαφορετικό (όπως στη διάσημη εισαγωγή της Πέμπτης Συμφωνίας του Μπετόβεν: ντα-ντα-ντα-ΝΤΑ).
Οι ερευνητές έπαιξαν διαφορετικές αλληλουχίες με αυτή τη δομή – που είναι γνωστή ως ΑΑΑΒ – αλλά και άλλες δομές ενόσω άνθρωποι και πίθηκοι υποβάλλονταν σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI). Η τεχνική fMRI εντοπίζει αλλαγές στη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο οι οποίες σχετίζονται με τη δραστηριότητά του σε διαφορετικές περιοχές.
Οι επιστήμονες διεξήγαγαν όλο αυτό το πείραμα με στόχο να μάθουν αν οι… εθελοντές των δύο ειδών ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν δύο διαφορετικά χαρακτηριστικά των αλληλουχιών: τον συνολικό αριθμό τόνων που δείχνει την ικανότητα του κάθε είδους να μετρά, καθώς και τον τρόπο με τον οποίον οι τόνοι επαναλαμβάνονται, γεγονός που δείχνει ικανότητα αναγνώρισης του αλγεβρικού μοντέλου.Στην πρώτη περίπτωση, ο αριθμός των τόνων μπορεί να άλλαζε από ΑΑΑΒ σε ΑΑΑΑΒ ενώ το βασικό μοτίβο παρέμενε το ίδιο. Στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να ίσχυε το αντίστροφο: οι τόνοι μπορεί να άλλαζαν από ΑΑΑΒ σε ΑΑΑΑ, ωστόσο ο αριθμός τους παρέμενε ο ίδιος. Η ερευνητική ομάδα διερεύνησε και το τι συνέβαινε αν άλλαζαν ταυτοχρόνως και τα δύο χαρακτηριστικά των τόνων – για παράδειγμα από ΑΑΑΒ σε ΑΑΑΑΑΑ.
Ο ρόλος της κατώτερης μετωπιαίας έλικας
Όπως προέκυψε, τόσο στους πιθήκους όσο και στους ανθρώπους, μια περιοχή του εγκεφάλου – τμήμα της οποίας έχει συνδεθεί με τους αριθμούς – ενεργοποιούνταν κατά τη λειτουργική μαγνητική τομογραφία, όταν τα δύο είδη εντόπιζαν αλλαγή στον αριθμό των τόνων. Παράλληλα, τόσο οι άνθρωποι όσο και οι μακάκοι κατέγραφαν το μοτίβο της επανάληψης των τόνων σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου, τις οποίες είναι γνωστό ότι διαθέτουν και τα δύο είδη.
Ωστόσο, μόνο ο ανθρώπινος εγκέφαλος εμφάνιζε απόκριση στις συνδυαστικές αλλαγές στον αριθμό και στην αλληλουχία των τόνων, η οποία ελάμβανε τη μορφή έντονης δραστηριότητας σε μια επιπλέον περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται κατώτερη μετωπιαία έλικα. «Είναι σαν οι μακάκοι να αναγνωρίζουν ένα μοτίβο αλλά να μη συνειδητοποιούν ότι είναι ενδιαφέρον και έτσι να μην ασχολούνται περαιτέρω – μόνο οι άνθρωποι μπορούν να το πάνε στο επόμενο επίπεδο ανάλυσης» λέει ο δρ Μάρκους.
Η κατώτερη μετωπιαία έλικα αποτελεί μέρος του μετωπιαίου φλοιού ο οποίος είναι φανερά πιο μεγάλος στους ανθρώπους σε σύγκριση με τους πιθήκους. Επιπλέον, περιέχει την περιοχή του Broca η οποία είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία της γλώσσας. Οταν η ομάδα του Ντεάν διάβαζε προτάσεις στους ανθρώπους που συμμετείχαν στη μελέτη, οι περιοχές που δραστηριοποιούνταν επικαλύπτονταν από εκείνες που ενεργοποιούνταν από τις αλληλουχίες των τόνων.
Πηγή: Το Βήμα science
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

H GOOGLE EARTH φωτογραφίζει UFO και Αστρική Πύλη… (Βίντεο)

Όρος Σάστα
Όλο το σκηνικό αποτυπώθηκε στο περιβόητο βουνό Shasta.
Το εν λόγω βουνό, χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη χιλιομέτρων στοών στα σπλάχνα του, στις οποίες έχουν χαθεί αρκετοί ερευνητές.
Στο βίντεο θα δείτε επίσης και τον σχηματισμό,
θα μπορούσε κάποιος να πεί…
ΑΣΤΡΟΠΥΛΗΣ στον ουρανό…
Ενα παράξενο βίντεο

Το μυστήριο της σαρκοφάγου του Ανουνάκι Rodamir, 12.000 ετών ...


Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μία πολύ μυστηριώδη ιστορία φαίνεται πως είναι σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό, για την οποία οι πληροφορίες διαρρέουν με το σταγονόμετρο. Ωστόσο, το μυστικό της θα μπορούσε να ανατρέψει τα πάντα για τα μερικές χιλιάδες προηγούμενα χρόνια…

Μία ανακάλυψη έγινε εντελώς τυχαία την άνοιξη του 2008. Το γεγονός ότι γνωρίζουμε κάτι, έστω και συγκεχυμένα, το χρωστάμε αναμφισβήτητα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και την τηλεόραση Premsa.

Συνέβη στο Κουρδιστάν, όταν χρειάστηκε να σκάψουν το έδαφος για γίνουν τα θεμέλια ενός σπιτιού, οπότε και εμφανίστηκε ένα μαυσωλείο που περιείχε τρία φέρετρα. Στην συνέχεια των ανασκαφών βρέθηκε στρώμα εδάφους με τα λείψανα ενός αρχαίου πολιτισμού και τα ερείπια μιας αρχαίας πόλης.

Βάση του στρώματος και των αντικειμένων που βρέθηκαν μέσα σε αυτό, οι αρχαιολόγοι συμπέραναν ότι το μνημείο και η πόλη χτίστηκαν κάποια στιγμή μεταξύ 10.000 και 12.000 πριν. Όταν, όμως, η ημερομηνία επανεξετάστηκε από τις ισλαμικές αρχές, μετά τη δημοσίευση στο ρωσικό Τύπο, την διόρθωσαν σε μόλις 850 χρόνια. Ωστόσο, για πολλούς θεωρείται ένα επίσημο ψέμα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα