Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Η δύναμη και η μαγκιά σου, είναι το χαμόγελό μου αγάπη μου.




Γράφει η Στέλλα Γρηγοροπούλου
Έρχεται η στιγμή που νιώθεις πως χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου.
Εκείνη η αμήχανη στιγμή που καταλαβαίνεις πως ίσως αύριο να μην υπάρχεις. Σκληρό και δύσκολο. Καλύτερα θα πω, πως δεν υπάρχουν λέξεις για μια τέτοιου είδους περιγραφή.
Για εσένα; Για τους αγαπημένους σου;
Για όλους. Μα πάνω από όλα για τον αγαπημένο σου. Τον εκλεκτό της καρδιάς σου.
Είναι εκείνη τη στιγμή που το τέρας σου χτυπά την πόρτα και εισβάλει χωρίς καν να σε ρωτήσει. Ποιος είσαι εσύ που θα σε ρωτήσει; Έχει ήδη πάρει την απόφασή του να σε πάρει μαζί του. Και άλλωστε πώς να μην το κάνει; Αφού είσαι αξιολάτρευτη και γλυκιά. Μικρή και όμορφη. Το δέρμα σου μυρίζει ακόμα πούδρα. Πούδρα από εκείνη που σε άλειφε η μαμά σου όταν ήσουν μωρό.
Εσύ;
Εσύ εκείνη την άχαρη στιγμή δεν υπάρχεις πουθενά. Πρέπει να μείνεις μόνη και να σκεφτείς τα επόμενα βήματά σου. Τα βήματα που θα φέρουν μόνο χαμόγελα στο πρόσωπο του αγαπημένου σου.
Οι σκέψεις πολλές! Να τον διώξεις. Να τον κάνει να φύγει. Να…

βότανα-tips υγείας και ευζωίας-μύρτιλλο και όραση


το μύρτιλλο το γνωρίζουμε ,αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι πως
το μύρτιλλο χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της όρασης και
ειδικά της νυχτερινής όρασης!!!


μάλιστα λέγεται πως κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου,
οι Βρετανοί πιλότοι της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας έτρωγαν μαρμελάδα μύρτιλλου για να βελτιώσουν τους νυχτερινής τους όρασης!!!

"Φιλοσοφία εστί μελέτη θανάτου".





Σύμφωνα με αρχαίες παραδόσεις, σε όλους τους ναούς του παρελθόντος, οι μυσταγωγοί δίδασκαν στους μαθητές τους πώς να "σκοτώσουν" το παλιό τους εαυτό, ώστε να "αναγεννηθούν" σε ένα νέο συνειδησιακό και υπαρξιακό επίπεδο.

Τον κύκλο του θανάτου και της ανάστασης οι μυσταγωγοί τον μελέτησαν πρώτα στη φύση, η οποία υπήρξε από καταβολής της ανθρώπινης ιστορίας, ο οδηγός τους.

Μέσα από τη μεταμόρφωση της κάμπιας σε πεταλούδα π.χ. ή του σπόρου που πρέπει να πεθάνει για να καρποφορήσει, συσχέτιζαν το αθάνατο τμήμα της ανθρώπινης ψυχής, μέσα από τις μυσταγωγικές και μυθαγωγικές δοκιμασίες των ηρώων ή των θεών..

Η ιδέα της Ανάστασης είναι υποχρεωτικά ενωμένη με αυτή του θανάτου, της αποσύνθεσης. Όσο ο σπόρος δεν πεθαίνει, αντιστέκεται στην εκδήλωση αυτής της δύναμης της ζωής που είναι "χωμένη", μέσα του.


  
Στον άνθρωπο είναι η κατώτερη φύση που πρέπει να πεθάνει, για να αφήσει τη θέση στο πνεύμα, σ΄ αυτή τη θεϊκή αρχή που βρίσκει τότε τη δυνατότητα να ελευθερωθεί, για να δράσει και να μετα- αλλάξει τα πάντα.

Οι μυστηριώδεις βυθίσεις 4 υποβρυχίων το 1968 - Τί κρύβεται από πίσω; (φωτό, βίντεο)


του Θεόφραστου ΑνδρεόπουλουΤο 1968 υποβρύχια τεσσάρων διαφορετικών χωρών βυθίστηκαν με τις συνθήκες καταστροφής τους να μην έχουν ακόμα διαλευκανθεί και έκτοτε να παραμένουν ζωντανές οι ιστορίες συνωμοσίας

Το αμερικανικό USS Scorpion, το σοβιετικό Κ-129, το γαλλικό Minerve και το ισραηλινό Dakar εξαφανίστηκαν το1968 με το ισραηλινό υποβρύχιο να εντοπίζεται το 1999.....




Το ισραηλινό υποβρύχιο βρέθηκε μετά από εκτεταμένες έρευνες μεταξύ Κρήτης και Κύπρου και υπάρχουν πολλές εκδοχές για την απώλειά του.


Οι πρώτοι που ισχυρίστηκαν ότι το είχαν βυθίσει ήταν Αιγύπτιοι το 1970 με βόμβες βυθού. Τον ισχυρισμό τους τον δημοσίευσε αιγυπτιακή εφημερίδα

Το τελευταίο σήμα του με τις συντεταγμένες του 34.16°N 26.26°E, το Dakar το εξέπεμψε στις 24 Ιανουαρίου 1968 ενώ έπλεε μόλις 95 χιλιόμετρα νότια της παραλίας του Γουδουρά της Κρήτης.

Το αμερικανικό Scorpion απέπλευσε από τον ναύσταθμό του στην πόλη Ρότα της Ισπανίας για να παρακολουθήσει μια ομάδα μάχης του σοβιετικού Ναυτικού και εξαφανίστηκε στις 22 Μαΐου 1968 μαζί με το 99μελές πλήρωμά του.

Το μοναδικό σήμα που κατάφερε να εκπέμψει ελήφθη από την αμερικανική βάση που λειτουργούσε εκείνη την περίοδο στη Νέα Μάκρη της Ελλάδας.

Εντοπίστηκε λίγο καιρό αργότερα στη θάλασσα των Σαργασών στις Αζόρες σε βάθος 3000 μέτρων. Υπήρξαν πολλά σενάρια για το τι συνέβη. Άλλοι έλεγαν ότι υπέστη σοβιετική επίθεση άλλοι ότι έλαβε χώρα βλάβη σε τορπίλη του υποβρυχίου ενώ υπήρξε και η εκδοχή ότι το σύστημα απομάκρυνσης αποβλήτων προκάλεσε την καταστροφή

Το Σοβιετικό Κ-129 βυθίστηκε στις 8 Μαρτίου 1968 ανοιχτά της νήσου Ουάχου της Χαβάη όπου ως γνωστών είναι ο αμερικανικός ναύσταθμος των ΗΠΑ στον Ειρηνικό. Εδώ κάποιοι θεώρησαν ότι βυθίστηκε από το αμερικανικό Ναυτικό και ότι η βύθιση δύο μήνες αργότερα του Scorpion ήταν τα σοβιετικά αντίποινα σε αυτήν την αμερικανική εχθρική ενέργεια.

Αρχέτυπα του συλλογικού ασυνείδητου, του C.G.Jung



Η έννοια των αρχετύπων ως τρόπος έκφρασης του συλλογικού ασυνείδητου αναλύεται. Εκτός από το καθαρά προσωπικό ασυνείδητο που υπέθεσε ο Freud, ένα βαθύτερο ασυνείδητο επίπεδο πιστεύεται ότι υπάρχει. Αυτό το βαθύτερο επίπεδο εκδηλώνεται σε παγκόσμιες αρχαϊκές εικόνες που εκφράζονται στα όνειρα, στις θρησκευτικές πεποιθήσεις, στους μύθους και στα παραμύθια. Τα αρχέτυπα, ως αφιλτράριστη ψυχική εμπειρία, εμφανίζονται μερικές φορές στις πιο πρωτόγονες και αφελείς μορφές (στα όνειρα), και άλλες φορές σε μια πιο σύνθετη μορφή, εξαιτίας της λειτουργίας της συνειδητής επεξεργασίας (στους μύθους). Οι αρχετυπικές εικόνες που εκφράζονται συγκεκριμένα στο θρησκευτικό δόγμα επεξεργάζονται λεπτομερώς σε τυποποιημένες δομές οι οποίες, παρότι εκφράζουν το ασυνείδητο με πλάγιο τρόπο, εμποδίζουν την άμεση σύγκρουση με αυτό. 

Από τότε που η προτεσταντική μεταρρύθμιση απέρριψε σχεδόν όλες τις προσεκτικά κατασκευασμένες συμβολικές δομές, ο άνθρωπος αισθάνθηκε ολοένα και πιο απομονωμένος και μοναχικός χωρίς τους θεούς του· μη μπορώντας να εκφράσει τα εξωτερικευμένα του σύμβολα, πρέπει να επιστρέψει στην πηγή τους, στο ασυνείδητο. Η αναζήτηση στο ασυνείδητο συμπεριλαμβάνει της αντιμετώπιση της σκιάς, της κρυφής φύσης του ανθρώπου· το ζεύγος άνιμα/άνιμους, ένα κρυφό αντίθετο φύλο σε κάθε άτομο· και παραπέρα, το αρχέτυπο του νοήματος. Αυτά είναι αρχέτυπα που επιδέχονται την προσωποποίηση· τα αρχέτυπα της μεταμόρφωσης, που εκφράζουν τη διαδικασία της ατομικότητας, εκδηλώνονται σε διάφορες περιστάσεις. Καθώς τα αρχέτυπα διεισδύουν στη συνείδηση, επηρεάζουν την αντιληπτή εμπειρία τόσο των κανονικών όσο και των νευρωτικών ανθρώπων· ένα ιδιαίτερα ισχυρό αρχέτυπο μπορεί να κυριαρχήσει πλήρως στο άτομο και να προκαλέσει ψύχωση. Η θεραπευτική διαδικασία λαμβάνει υπόψη τα ασυνείδητα αρχέτυπα με δύο τρόπους: γίνονται όσο το δυνατό πιο συνειδητά, και στη συνέχεια συνθέτονται με το συνειδητό μέσω της αναγνώρισης και της αποδοχής. Παρατηρείται ότι καθώς ο σύγχρονος άνθρωπος έχει μια ιδιαίτερα αναπτυγμένη ικανότητα να διαχωρίζει, η απλή αναγνώριση μπορεί να μην ακολουθηθεί από την ενδεδειγμένη δράση· έτσι πιστεύεται ότι η ηθική κρίση και στήριξη απαιτείται συχνά κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Η έννοια του συλλογικού ασυνείδητου. 

Ο ορισμός, οι τρόποι εκδήλωσης και λειτουργίας του συλλογικού ασυνείδητου συζητούνται. Εκτός από το προσωπικό ασυνείδητο που γίνεται γενικά αποδεκτό από την ιατρική ψυχολογία, η ύπαρξη ενός δεύτερου ψυχικού συστήματος μιας παγκόσμιας και απρόσωπης φύσης θεωρείται. Αυτό το συλλογικό ασυνείδητο θεωρείται ότι αποτελείται από προϋπάρχουσες σκεπτομορφές, που ονομάζονται αρχέτυπα, τα οποία δίνουν μορφή σε ορισμένα ψυχικά περιεχόμενα, τα οποία με τη σειρά τους εισέρχονται στο συνειδητό. Τα αρχέτυπα παρομοιάζονται με ενστικτώδη πρότυπα συμπεριφοράς. Παραδείγματα ιδεών όπως η έννοια της αναγέννησης, η οποία εμφανίζεται ανεξάρτητα σε διάφορους πολιτισμούς και εποχές, προτείνονται ως αποδεικτικά στοιχεία για το συλλογικό ασυνείδητο. Πιστεύεται ότι υπάρχουν τόσα αρχέτυπα όσες είναι και οι επαναλαμβανόμενες καταστάσεις της ζωής, ότι όταν εμφανίζεται μια κατάσταση που αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο αρχέτυπο, το αρχέτυπο πιέζει για την ολοκλήρωσή του όπως μια ενστικτώδης παρόρμηση· η αντίσταση στην έκφρασή του μπορεί να οδηγήσει σε νεύρωση. Η ύπαρξη των αρχετύπων καταδεικνύεται στην ανάλυση των ενήλικων και παιδικών ονείρων, στην ενεργή φαντασία, στις ψυχωτικές παραισθήσεις, και στις φαντασιώσεις που παράγονται σε κατάσταση έκστασης. Το περιστατικό ενός παρανοϊκού σχιζοφρενή εξετάζεται με όρους της εκδήλωσης αρχετύπων στο παραληρητικό σύστημα του ασθενούς.

Ιερός λόχος, η θρυλική μονάδα που νίκησε τους Σπαρτιάτες. Αποτελούνταν από 150 ζευγάρια. Γιατί ο Φίλιππος είπε πάνω από τα πτώματά τους: «Να βρει καταστροφή όποιον υπονοεί ο,τιδήποτε άσεμνο για τους άνδρες αυτούς»...



Οι Σπαρτιάτες της αρχαίας Ελλάδας περιλαμβάνονται ανάμεσα στους πιο διάσημους και τρομερούς πολεμιστές όλων των εποχών. Δεν υπήρξε ποτέ ξανά λαός τόσο προσηλωμένος στις πολεμικές τέχνες. Τα αγόρια της Σπάρτης έφευγαν από το σπίτι τους σε ηλικία εφτά ετών και πήγαιναν να φοιτήσουν σε στρατιωτική σχολή, ενώ κάθε άνδρας μεταξύ είκοσι και εξήντα ετών έπρεπε να υπηρετεί τον στρατό. Έτσι η Σπάρτη διέθετε την ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στην Ελλάδα. Η ιστορία λέει ότι ο Φίλιππος Β’ έστειλε ένα απειλητικό μήνυμα στους Σπαρτιάτες, προειδοποιώντας: «Αν εισβάλλω στη Λακωνία, θα την κάψω συθέμελα.» Η μονολεκτική απάντηση των Σπαρτιατών ήταν: «Αν…»... 

Το καθημερινό πρόγραμμα των Σπαρτιατών ήταν τόσο απαιτητικό, ώστε ο Πλούταρχος ισχυρίστηκε πως ήταν οι μόνοι άντρες στον κόσμο για τους οποίους ο πόλεμος ήταν μια ευπρόσδεκτη ξεκούραση από την καθημερινή εκπαίδευση


Το καθημερινό πρόγραμμα των Σπαρτιατών ήταν τόσο απαιτητικό, ώστε ο Πλούταρχος ισχυρίστηκε πως ήταν οι μόνοι άντρες στον κόσμο για τους οποίους ο πόλεμος ήταν μια ευπρόσδεκτη ξεκούραση από την καθημερινή εκπαίδευση... 

Παρόλα αυτά, ο περίφημος σπαρτιατικός στρατός ηττήθηκε από τους Θηβαίους στη μάχη των Λεύκτρων το 371 π.Χ. Το σημείο καμπής της μάχης ήταν όταν μια επίλεκτη στρατιωτική μονάδα των Θηβαίων, που ήταν γνωστή ως Ιερός Λόχος, διέσπασε τη δεξιά πτέρυγα των Σπαρτιατών. Διάσημος τόσο για τη μαχητική ικανότητα, όσο και για την ασυνήθιστη σύνθεση του, ο Ιερός Λόχος απαρτιζόταν από 300 στρατιώτες που είχαν όλοι ένα κοινό στοιχείο. Κατά τον Πλούταρχο, ήταν εραστές και ερωμένοι, καθώς οι έννοιες αυτές χρησιμοποιούνταν με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο στην αρχαία Ελλάδα.... 

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ «ΚΥΚΛΩΝΟΥΝ» τον ΠΛΑΝΗΤΗ (Βίντεο)

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΑΝΑ «ΚΥΚΛΩΝΟΥΝ» τον ΠΛΑΝΗΤΗ


Γράφει ο Σπύρος Μακρής,
Όλο και πληθαίνουν τα ερασιτεχνικά videos, με περιεχόμενο αυτών που ονομάζουμε UFOs. Πολλά θεωρούνται ή είναι πλαστά. Τι μπορεί να συμβαίνει, όμως, όταν έχουμε ανεπεξέργαστο υλικό από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό;
Πραγματικά, αν δείτε το video που ακολουθεί από το Secureteam10 του youtube και τον Tyler που αφηγείται, θα διαπιστώσετε πως υπάρχουν πολλά άγνωστα αντικείμενα που «πλέουν» στην ατμόσφαιρα ή «τριγυρίζουν» τον πλανήτη σε κάθε σημείο του…
Όπως θα δείτε, δεν έχουν όλα το «κλασικό» σχήμα που συνήθως έχουμε κατά νου για τα ΑΤΙΑ…
Μπορεί, λοιπόν, να είναι διαστημικά σκουπίδια, μυστικοί δορυφόροι, γήινες απόρρητες κατασκευές; Ναι, θα μπορούσαν.
Πολλά εξ αυτών θα μπορούσαν, επίσης, να είναι και οχήματα εξωγήινων πολιτισμών…

Τι ψάχνουν οι Εβραίοι στην Παλμύρα; Μυστική αρχαιολογική έρευνα με την συμμετοχή… Ρώσων

Παλμύρα

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις ανασκαφές που πραγματοποιούν Ισραηλινοί αρχαιολόγοι στην απελευθερωμένη αρχαία πόλη της Παλμύρα υπό την προστασία του ρωσικού στρατού, όπως μεταδίδεται από αραβικές πηγές.
Στόχος των ανασκαφών, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά είναι η εύρεση εβραϊκών «αρχαιολογικών θησαυρών», πλην όμως η περιγραφή αυτή δημιουργεί πολλά ερωτήματα.
Η αλήθεια είναι ότι το Ισραήλ δεν είχε ποτέ πριν την ευκαιρία να πραγματοποιήσει αρχαιολογικές ανασκαφές στην Παλμύρα και από ότι φαίνεται το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο, που με την απελευθέρωση της πόλης η Ιερουσαλήμ ήρθε σε απευθείας συνεννόηση με τη Μόσχα για την πραγματοποίηση των ανασκαφών.

Τι ψάχνουν;

Οι πηγές αναφορικά με την ακριβή φύση των ανασκαφών είναι συχνά αλληλοσυγκρουόμενες, η άφιξη όμως στην περιοχή τριών ειδικών (πιθανολογείται Ισραηλινών) και η διαμονή τους σε χώρο που προστατεύεται από Ρώσους στρατιώτες έχει δώσει τροφή για πολλά σενάρια.
Οι τρεις μυστικοί επισκέπτες δεν έρχονται σε επαφή καθόλου με τους Σύρους αρχαιολόγους ενώ ότι επαφές έχουν είναι μόνο με τους Ρώσους και αυτό με διερμηνέα.

ΧΡΙΣΤΟΣ – ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΘΕΙΤΕ – ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙΤΕ – ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΕΘΕΙΤΕ – ΑΥΤΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ?

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.
«Μην κρίνετε και δεν θα κριθείτε. Μην καταδικάζετε και δεν θα καταδικαστείτε. Συγχωρείτε, και θα συγχωρηθείτε. Δίνετε, και θα δοθεί σ’ εσάς. Διότι με το ίδιο μέτρο με το οποίο μετράτε, θα αντιμετρηθεί σ’ εσάς» (κατά Λουκά ΣΤ:37-38, Ομιλία επί Τόπου Πεδινού).
Όποια κρίση κι αν εκφέρει κάποιος, την ίδια θα προσελκύσει στον εαυτό του. Σ’ αυτήν την περικοπή ο Ιησούς διατυπώνει με σαφήνεια ότι ο μηχανισμός της αιτίας και του αποτελέσματος του καρμικού νόμου είναι μια μορφή ηθικής απειλής για εκείνους που εκθέτουν ανελέητα τα σφάλματα των άλλων, αφού και τα δικά τους σφάλματα παρόμοια θα βγουν στο φως του σκληρού εξονυχιστικού ελέγχου.
Με το ίδιο πνεύμα με το οποίο κάποιος κρίνει τους άλλους, ο θεϊκός νόμος κρίνει τον επικριτή – το κίνητρο, καθώς και η πράξη καθ’ εαυτή, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εξίσωσης της αιτίας και του αποτελέσματος.
Η τιμωρία ή η ανταμοιβή δεν απονέμονται από τον Θεό ως πράξη εκδίκησης ή ιδιαίτερης εύνοιας. Τα καλά και τα φαύλα αποτελέσματα είναι η αντανακλαστική έκβαση των καλών και των κακών πράξεων. Εφόσον ούτε ακόμα και ο Θεός δεν κρίνει τις πράξεις κανενός, έχοντας αναθέσει αυτήν την ενέργεια στον αμερόληπτο νόμο του κάρμα, με ποιο δικαίωμα οι μικρόμυαλοι άνθρωποι θεωρούν ότι μπορούν να το κάνουν αυτό? Εκείνοι που έχουν ήδη κριθεί και αυτόματα έχουν καταδικαστεί από τον καρμικό νόμο για τις πλανημένες τους πράξεις δεν χρειάζεται να επικριθούν ή να αποδοκιμαστούν και από κάποιον άλλον. Ένας άνθρωπος που κάνει κακή χρήση της ελεύθερης επιλογής του και εκθέτει τον εαυτό του σε φαύλα καρμικά επακόλουθα χρειάζεται συμπόνια αντί για επίκριση. Ο Θεός ευχαριστιέται όταν βλέπει έναν πνευματικά τυχερό άνθρωπο να προσπαθεί να σώσει έναν ατυχή αδελφό του που σπαράσσεται από τα νύχια των συνεπειών των κακών πράξεων. Όταν βλέπει μια ψυχή να βοηθά μια άλλη ψυχή στην προσπάθειά της να βγει από τα μπλεξίματα του κάρμα που δημιουργούν δυστυχία, εκτείνει ευσπλαχνία και τις ευλογίες Του οι οποίες συγχωρούν τα πάντα, με τις οποίες η συμπονετική ψυχή ανακαλύπτει ότι έχει ελευθερωθεί από πολλά από τα επακόλουθα του δικού της ολέθριου κάρμα.

Η ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ – ΕΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟ ΘΕΜΑ – ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ – ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΙΕΡΕΑΣ – Η άφεση αμαρτιών σημαίνει τη διαγραφή των καρμικών σχεδίων που έμειναν στον εγκέφαλο από κακές πράξεις

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.
Και είπε προς αυτήν: «Συγχωρημένες είναι οι αμαρτίες σου».
Και άρχισαν αυτοί που κάθονταν μαζί στο τραπέζι να λένε στον εαυτό τους: «Ποιος είναι αυτός ο οποίος και αμαρτίες συγχωρεί?».
Είπε δε προς τη γυναίκα: «Η πίστη σου σε έσωσε. Πήγαινε με γαλήνη» (κατά Λουκά Ζ:48-50).
Οι πολλαπλές διακηρύξεις του Ιησού ως προς την άφεση αμαρτιών αποτέλεσαν μια αιτία σύγχυσης των ανθρώπων της εποχής του που πίστευαν ότι μόνο ο Θεός μπορούσε να συγχωρήσει τις αμαρτίες ενός ανθρώπου. Μπορούσαν να κατανοήσουν πολύ λίγο ή καθόλου τη δύναμη του Ιησού που εκδήλωνε την ταύτισή του με τον Θεό, που τον καθιστούσε ικανό να κάνει όλα τα θαύματα που επέτρεπε η Θεϊκή Βούληση.
Μόνο ο Θεός και οι ύψιστα εξελιγμένοι άγιοι μπορούν να συγχωρούν τους άλλους και να τους ελευθερώνουν από τις συνέπειες των ανομημάτων τους. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορούν να κατανοούν την ακριβή συσχέτιση μεταξύ του νου, των συνηθειών, και του εγκεφάλου των ανθρώπων και μπορούν να αλλάξουν τη φύση των εγκεφαλικών κυττάρων και τον νου ενός ατόμου, επιφέροντας μια ευνοϊκή αλλαγή στις καρμικές δομές.
Κάποιοι εύπιστοι αμαρτωλοί θεωρούν ότι είναι αρκετό να εξομολογηθούν τις αμαρτίες τους σ’ έναν απλό ιερέα για να λάβουν θεϊκή αμνηστία για τα φαύλα έργα τους. Επειδή η εξομολόγηση τους προσφέρει ένα είδος νοητικής παρηγοριάς και επειδή δεν μπορούν να δουν τη λεπτοφυή λειτουργία του νόμου του κάρμα –του οποίου οι κρίσεις ότι θα επιβληθεί τιμωρία ενδέχεται να μην συνδέονται ευδιάκριτα με τον χρόνο ή τις συνθήκες των αιτίων που τις προκάλεσαν– νομίζουν ότι έχουν συγχωρηθεί.
Η ιδέα της εξομολόγησης παρέχει έναν βαθμό περιορισμού και έχει έναν ηθικό σκοπό, αλλά ακόμη καλύτερο από την εξομολόγηση σε ανθρώπινα πρόσωπα είναι η εξομολόγηση στον Κύριο με μια συντετριμμένη παράδοση σ’ Αυτόν με αγνή αγάπη. Δεν είναι σωστό να λέει κάποιος στον Θεό: «Είμαι αμαρτωλός». Αυτό που θέλει ο Θεός να ακούσει είναι ότι ο άνθρωπος θυμάται την αληθινή σχέση που τον συνδέει με τον Ουράνιο Πατέρα-Μητέρα του: «Κύριε, Είμαι παιδί Σου. Με έφερες σ’ ένα κόσμο γεμάτο ψευδαίσθηση και πειρασμούς. Αν και ενδεχομένως να έχω διαπράξει σφάλματα, δεν παύω να είμαι παιδί Σου όπως πάντα». 

Ο αστεροειδής «βράχος» θα περάσει την Τετάρτη «ξυστά» από τη Γη

Ο αστεροειδής «βράχος» θα περάσει την Τετάρτη «ξυστά» από τη Γη

Ένας από τους μεγαλύτερους και σκληρότερους -λόγω των υλικών που τον συνθέτουν- αστεροειδής θα πλησιάσει την Τετάρτη πιο κοντά από ποτέ στη Γη, προκαλώντας το ενδιαφέρον, αλλά και τον τρόμο -για το μέλλον- στην επιστημονική κοινότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διαστημικής υπηρεσίας, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια που έχουν στηθεί εκτός ατμόσφαιρας, με στόχο να εντοπίζει ουράνια σώματα που απειλούν τον πλανήτη μας, εντόπισε την πορεία του αστεροειδούς που είναι γνωστός ως «Βράχος», λόγω της σκληρής σύνθεσής του και του όγκου του.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, ο «Βράχος» θα περάσει σε απόσταση ίση με 4,6 φορές την απόσταση που χωρίζει τη Γη από τη Σελήνη.
Πρόκειται για την κοντινότερη απόσταση που έχει διαγράψει βάσει υπολογισμών για το παρελθόν, αλλά και για τα 400 επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τους επιστήμονες, γεγονός που χρίζει περαιτέρω μελέτης, καθώς η πορεία που διαγράφει δεν είναι συγκεκριμένη και το γεγονός ότι πλησιάζει περισσότερο από ποτέ στον πλανήτη, αποτελεί έναν σημαντικό κίνδυνο για το μέλλον του κόσμου.

Η ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΥ


«Απόγονοι των θεών και παιδιά των θεών» ονομάζονται οι Έλληνες». (Πλάτωνας Τίμαιος 40β)
«Γεννήματα και θρέμματα θεών γεμάτοι αρετές χαρακτηρίζονται οι Έλληνες». (Πλάτωνας Τίμαιος 24 d). 
 «Θεοί και άνθρωποι έχουν την ίδια καταγωγή». (Ησίοδος: Έργα και Ημέρες και Πίνδαρος Ωδή Νεμεονίκου).
Στην ανάρτηση Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ , Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ , σας είπα ότι μετά την απιστία της Αφροδίτης, ο Ήφαιστος στράφηκε αλλού. Εδώ λοιπόν, μέσα από μια εργασία του ερευνητή συγγραφέα και αρθρογράφου Σπύρου Μακρή θα δούμε όπως πάντα, τους Μύθους, μέσα από άλλο πρίσμα και όχι σαν ευχάριστα διασκεδαστικά παραμυθάκια όπως 
μας έμαθαν… Διότι είμαστε βέβαιοι πως όλοι οι μύθοι κρύβουν μία πραγματικότητα που έχει χαθεί, ξεχαστεί, ή ακόμα και παραμορφωθεί, αλλοιωθεί ή και σκόπιμα συγκαλυφθεί.
_______________________
Από όλους τους μύθους, λιγότερο, ίσως, γνωστός είναι εκείνος για τονΕριχθόνιοΗ Αθηνά είχε επισκεφθεί  τον Ήφαιστο για μία  παραγγελία όπλων. Εκείνος  όμως απατημένος από την  γυναίκα του Αφροδίτη, έριξε τα μάτια του στην  όμορφη Αθηνά. Προσπάθησε  να συνευρεθεί μαζί  της σεξουαλικώς.
Εκείνη,  φρόνιμος  και  παρθένος  καθώς ήταν τον απέφυγε. Εκείνος χωρίς ντροπή και χωρίς να κοκκινίζει, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τις  ορμές του, και χωρίς τελικά η Αθηνά να τον αγγίξει, εκείνος κατάφερε να εκσπερματώσει. Και μάλιστα το σπέρμα του έπεσε επάνω στο πόδι της Αθηνάς.
Η θεά  αηδιασμένη σκούπισε  το σπέρμα  από τον  γυμνασμένο μηρό της, το  πέταξε κάτω και έφυγε. Έτσι γεννήθηκε ο Εριχθόνιος. Παρά όμως την παράδοξη διαδικασία που  γεννήθηκε, η  Αθηνά τον ανέθρεψε κρυφά από τους άλλους θεούς γιατί ήθελε να τον κάνει αθάνατο. Έτσι,  όταν ο  Εριχθόνιος μεγάλωσε  έστησε ξύλινο άγαλμα της  Αθηνάς, έγινε  βασιλιάς της  Αθήνας, καθιέρωσε τα Παναθήναια και παντρεύτηκε  την νύμφη  Πραξιθέα με  την οποία  και έκανε τον Πανδίωνα.
Μάλιστα, το ίδιο το κείμενο όπως μας το δίνει ο Απολλόδωρος μας λέει ότι αφού ο Ήφαιστος«απεσπέρμησεν εις το σκέλος της θεάς. Εκείνη δε μυσαχθείσα ερίω απομάξασα τον γόνον εις γην έρριψε. Φευγούσης δε αυτής και της γονής εις  γην πεσούσης Εριχθόνιος γίνεται. Τούτον Αθηνά κρυφά των άλλων θεών έτρεφεν, αθάνατον θέλουσα ποιήσαι και καταθείσα αυτόν εις κίστην Πανδρόσω τη Κεκροπος παρακάθετο,  απειπούσα την κίστην  ανοίγειν».
Η  ακριβής μετάφραση  όπως την  αποδίδουν οι περισσότεροι μεταφραστές είναι η εξής: «αυτός όμως (ο Ήφαιστος) έχυσε το σπέρμα του εις το σκέλος  της θεάς. Εκείνη δε με αηδία  σκούπισε το σπέρμα με μαλλί και το πέταξε  στην γη. Καθώς δε ετράπη σε φυγή αυτή, άμα έπεσε το σπέρμα στη γη, γεννήθηκε ο Εριχθόνιος. Αυτόν η Αθηνά τον ανέτρεφε κρυφά από  τους άλλους θεούς, γιατί ήθελε να τον κάμει αθάνατον. Και αφού τον έβαλε σε μία  θήκη τον άφησε παρακαταθήκη στην Πάνδροσο του Κέκροπα, με την ρητή απαγόρευση του να μην ανοίξει το κουτί.»

12 Πανέξυπνες Χρήσεις του Ξυδιού στον Κήπο ή την Αυλή σας που δεν είχατε ποτέ φανταστεί και θα σας λύσουν τα Χέρια!



Αν ο κήπος σας χρειάζεται ένα “σπρώξιμο”, τότε σας έχουμε ένα μυστικό: ένα ισχυρό υγρό που μυρίζει λίγο, αλλά είναι φτηνό και μπορείτε να το βρείτε παντού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον κήπο σας με 12 τρόπους, είναι αποτελεσματικό, φυσικό και ασφαλές (για την οικογένεια και τα φυτά σας).
Μιλάμε φυσικά για το ξίδι!
1. Μυρμήγκια: Το ξίδι μπορεί να σας βοηθήσει να στείλετε τα μυρμήγκια μακριά. Ψεκάστε τα σημεία που έχουν πρόβλημα με ένα μέρος λευκό ξίδι ή ξίδι μηλίτη και ένα μέρος νερό και επαναλάβετε αρκετές φορές για δύο μέρες.
2. Αγριόχορτα: Αν έχετε αγριόχορτα στον κήπο και σε χαραμάδες στους τοίχους σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Ψεκάστε τα με λευκό ξίδι και δείτε τα να μαραίνονται.
3. Εργαλεία: Αν τα εργαλεία σας έχουν σκουριάσει, το ξίδι μπορεί να σας δώσει τη λύση. Μουλιάστε τα σε ξίδι και μετά σκουπίστε ή τρίψτε τα για να φύγει η σκουριά.
4. Ανεπιθύμητοι επισκέπτες: Αν ο κήπος σας έχει γίνει ο μπουφές της γειτονιάς, μπορείτε να μουλιάσετε λίγα παλιά πανιά σε λευκό ξίδι και να τα τοποθετήσετε σε παλούκια στον κήπο σας. Αυτά τα βρομερά σκιάχτρα θα διώξουν τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Για καλύτερα αποτελέσματα, βουτάτε τα πανιά σε ξίδι μια φορά την εβδομάδα.
5. Λουτρό πουλιών: Καθαρίστε το με λευκό ξίδι και ξεπλύντε με νερό. Οι φτερωτοί σας φίλοι θα σας ευχαριστούν!
6. Φυτά: Αν τα φυτά σας χρειάζονται ένα “σπρωξιματάκι”, δοκιμάστε αυτό το μίγμα: ανακατέψτε 250 ml νερό με μια κουταλιά ζάχαρη και μια κουταλιά ξίδι και ανακατέψτε. Τα φυτά σας θα ξαναζωντανέψουν!
7. Όμορφο μπουκέτο: Προσθέστε δυο κουταλιές ξίδι και μια κουταλιά ζάχαρη σε ένα λίτρο νερού και βάλτε μέσα τα φρεσκοκομμένα σας λουλούδια για να διατηρηθούν περισσότερο καιρό φρέσκα.

Απαλλαγείτε από τη συχνουρία και την ακράτεια (μεγάλων και μικρών) καθώς και φλεγμονές, πολύποδες και άλλα προβλήματα στην ουροδόχο κύστη

bladder

Η συχνουρία καθώς και η ακράτεια,  οι φλεγμονές, οι πολύποδες, ο  καρκίνος  στην ουροδόχο κύστη,  είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα  της έλλειψης τροφοδοσίας με ενέργεια στο μεσημβρινό  της ουροδόχου κύστης που προέρχεται από  συνειδητό ή υποσυνείδητο  φόβο. 

Όταν βιώνουμε συνειδητό αλλά κυρίως υποσυνείδητο φόβο η ενέργεια στο μεσημβρινό της ουροδόχου κύστης μπλοκάρεται με αποτέλεσμα το όργανο της ουροδόχου κύστης στερείται ζωτικής ενέργειας, να ατονεί και να λειτουργεί πλημμελώς.  

Τότε βγαίνει μέρος μόνο ένα μέρος των ούρων, με αποτέλεσμα η συχνοουρία αλλά και η φλεγμονή της ουροδόχου κύστης, αλλά και ακράτεια διότι η ουροδόχος κύστη δεν μπορεί να συγκρατεί τα ούρα. 

Σε μόνιμη κατάσταση υποσυνείδητου κυρίως  φόβου, η ουροδόχος κύστη δημιουργεί πολύποδες, που είναι μία διαδικασία του οργανισμού να εγκλωβίσει  σε μυϊκό ιστό  την αρνητική ενέργεια  για να μην δημιουργήσει καρκίνο. 

Ο καρκίνος επίσης στην ουροδόχου κύστη είναι επίσης ξεκάθαρα  αποτέλεσμα έντονου και συνεχούς  συνειδητού ή υποσυνείδητου φόβου, όπου τα κύτταρα από την αρνητική ενέργεια αλλά και για ανταπεξέλθουν στον έντονο φόβο, μεταλλάσσονται σε καρκινογόνα.

Με την απενεργοποίηση των μπλοκαρισμάτων στο μεσημβρινό της ουροδόχου κύστης, την ενεργοποίηση της ίδιας της ουροδόχου κύστης, έχω βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να απαλλαγούν από προβλήματα συχνοουρίας, ακράτειας, επανεμφάνιση πολυπόδων,  αλλά και χρόνιων και αθεράπευτων καταστάσεων στην ουροδόχο κύστη, αλλά το κυριότερο εκπαιδεύω όλους εσάς και σας παρέχω τώρα δωρεάν όλα τα εργαλεία για να πετύχετε  μόνοι σας να απελευθερωθείτε από τα παραπάνω προβλήματα. 

Η Ουροδόχος κύστη επηρεάζεται από τον μεσημβρινό της ουροδόχου κύστης (ξεκινά από τη βάση των φρυδιών και αφού διασχίσει τη μέση καταλήγει στο μικρό δάκτυλο του ποδιού)όπως βλέπουμε στο παρακάτω γράφημα, ο οποίος επηρεάζεται από τον θυμό και είναι η βασική αιτία για όλα τα προβλήματα που έχουμε στον αυχένα και στη μέση.

Η Daily Sabah «θυμήθηκε» ότι οι Καραμανλήδες είναι «Τούρκοι» – Ποια η ιστορική αλήθεια

Η Daily Sabah «θυμήθηκε» ότι οι Καραμανλήδες είναι «Τούρκοι» – Ποια η ιστορική αλήθεια

Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah σε δημοσίευμα με τίτλο «The Karamanlides: Anatolia’s forgotten Orthodox Turks», «Καραμανλήδες: Οι ξεχασμένοι Ορθόδοξοι Τούρκοι της Ανατολίας», κάνει μία παρουσίαση της περίπτωσης των Καραμανλήδων.

Ορθόδοξη τουρκική κοινότητα στην Ανατολία, γράφει η τουρκική εφημερίδα, υπήρξαν τα πρώτα θύματα της οικοδόμησης εθνικής ταυτότητας, η οποία ξεκίνησε στα οθωμανικά εδάφη κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα.
Μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών, οι Καραμανλήδες αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα, μια χώρα στην οποία δεν ανήκαν, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Δεν είναι ακριβώς όπως τα λέει η Sabah

Καραμανλήδες ονομάζονταν οι τουρκόφωνοι χριστιανοί ορθοδόξοι (Rum-Ρωμηοί) που κατοικούσαν στη Μικρά Ασία, συγκεκριμένα στην Καραμανία (ονομάστηκε από το τουρκικό Μπεηλίκι των Καραμανιδών, στην περιοχή της αρχαίας Κιλικίας) και την Καππαδοκία.
Έγραφαν την τουρκική γλώσσα με χαρακτήρες του ελληνικού αλφαβήτου (Καραμανλήδικα).
Το πρώτο γνωστό καραμανλήδικο κείμενο ανάγεται στα μέσα του 15ου αιώνα, ενώ το πρώτο έντυπο στο 1718.
Τα παλαιότερα καραμανλήδικα κείμενα ήταν θρησκευτικού περιεχομένου ενώ από το τέλος του 18ου αι. τυπώνονται και κείμενα ιστορικά, γεωγραφικά, διδακτικά κ.ά.

ΠΡΩΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δεν πέρασαν ούτε τρία εικοσιτετράωρα μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία, όπου ο Ερντογάν είχε μια οριακή και αμφισβητουμένη νίκη και είχαμε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το πρώτο «σοβαρό» επεισόδιο στο Αιγαίο.
Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, (ώρα 21,25 μμ), ελληνικό πλοίο της ακτοφυλακής προχώρησε από την περιοχή των Ιμίων προς τα «τουρκικά» χωρικά ύδατα και έφτασε σε απόσταση δυο μιλίων από το νησάκι Çavus adası.
Αμέσως σήμαινε συναγερμός στον ναύσταθμο του Gümüşlük στην περιοχή του Μποντρούμ, (Αλικαρνασσός) και έσπευσαν επί τόπου τουρκικά πλοία της ακτοφυλακής και μετά από επικίνδυνες μανούβρες εδίωξαν το ελληνικό πλοίο. Φυσικά όλα αυτά σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

Ζευς ή Δίας ; (Ανάλυση Ονομασίας)


ΖΕΥΣ ή ΔΙΑΣ ;

Το όνομα του Θεού δεν είναι “Ζεύς” – “Δίας” αλλά “Ζεύς” – “Ζήν”

Toυ Παναγιώτη Γουλέτα, (6/1/2011)

Ζεύς: Ὁ θεός. Κορνοῦτος ἐν τῷ περὶ Ἑλληνικῆς θεολογίας φησὶν, ὅτι ψυχή ἐστι τοῦ παντὸς κόσμου, παρὰ τὸ ζωὴ καὶ αἰτία εἶναι τοῖς ζῶσι τοῦ ζῆν• καὶ διὰ τοῦτο βασιλεὺς λέγεται τῶν ὅλων, ὡς καὶ ἐν ἡμῖν ἡ ψυχή. ῍Η ὅτι ἔζησε μόνος τῶν τοῦ Κρόνου παίδων, καὶ οὐ κατεπόθη. ῍Η ἀπὸ τοῦ ζῆν καὶ τοῦ ἄω• τὸ γὰρ ζωοποιόν ἐστι πνεῦμα. ῍
Η παρὰ τὸ ΖΑ καὶ τὸ αὔω, τὸ βοῶ, ὁ μεγάλως αὔων. ῍Η παρὰ τὸ δέος• φοβερὸς γάρ. ῍Η παρὰ τὸ δεύω, τὸ βρέχω, δεύσω, Δεὺς καὶ Ζεύς• ὑέτιος γὰρ ὁ θεός. ῍Η παρὰ τὴν ζέσιν• θερμότατος γὰρ ὁ ἀήρ. ῍Η παρὰ τὸ ζέω, Ζεὺς, ὡς τρέω Τρεὺς, καὶ Ἀτρεύς. Σημαίνει δὲ τέσσαρα• τὸν θεὸν, ἢ τὸν οὐρανὸν, ὡς τὸ, Ζεὺς δ᾽ ἐπεὶ οὖν Τρῶας• σημαίνει καὶ τὸν Ποσειδῶνα, ὡς τὸ, Ζεὺς δὲ κατὰ πόντον ἐτάραξεν σημαίνει καὶ τὸν καταχθόνιον θεὸν, ὡς τὸ, Ζεύς τε καταχθόνιος. Ὁ Πλούτων, Ἰλιάδος ι. σημαίνει καὶ τὸν ἥλιον, ἵκετ᾽ αἰθέρα καὶ Διὸς αὐγάς. Διός• ὁ κανών• δύο κανόνες εἰσὶν οἱ μαχόμενοι• ὁ μὲν εἷς λέγει, ὅτι πᾶν ὄνομα μονοσύλλαβον ὀξύτονον μακροκατάληκτον εἰς λῆγον διὰ καθαροῦ τοῦ ΟΣ κλινόμενον τὸν χρόνον τῆς εὐθείας φυλάττει καὶ ἐν τῇ γενικῇ• οἷον, δμὼς, δμωός• θὼς, θωός• καὶ ὤφειλεν εἶναι Ζεὺς, Ζευός• ὁ δὲ ἕτερος λέγει, ὅτι τὰ εἰς «εὺς» διὰ τοῦ «έοσ» κλίνονται• καὶ ὤφειλεν εἶναι Ζεὺς, Ζέος. Τῶν οὖν δύο κανόνων μαχόμενων, εἰσῆλθεν ἡ τῶν Βοιωτῶν διάλεκτος, καὶ ἐγένετο Ζεὺς Διός.
(Βλ., Μέγα Ετυμολογικό Λεξικό στο λήμμα «Ζευς»)

Δίας: Παρὰ τὴν Διὸς γενικὴν, Δίας. ῍Η εἷς τῶν Πελοπιδῶν. Γίνεται παρὰ τὸ Δέος, Δεΐας• καὶ ἐν συναλοιφῇ, Δείας, διὰ τῆς ΕΙ διφθόγγου• ὁ δέος ἐμποιῶν. (Βλ., Μέγα Ετυμολογικό Λεξικό στο λήμμα «Δίας»)

Δεύς: Ζεύς . (Βλ., Λεξικό Ησύχιου στο λήμμα «Δεύς»)

Ζάν: Ζεύς . (Βλ., Λεξικό Ησύχιου στο λήμμα «Ζάν»)

Δία: αιτιατική του Ζεύς, έναντι του μη χρησιμοποιούμενου Δίς.
(Βλ., Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσης των Pappe-Passow-Κουμανούδη στο λήμμα «Δία»)

Ζήν: Ζεύς, γενική Ζηνός, δοτική Ζηνί, αιτιατική Ζήνα, αν και σπανίως του Δίός, Διί, Δία. Οι δε Δωριείς έλεγαν Ζαν, Ζανός κλπ .
(Βλ., Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσης των Pappe-Passow-Κουμανούδη στο λήμμα «Ζήν»)

Ζεύς: γενική Διός, δοτική Διί (ή Δί στον Πίνδαρο) αιτιατική Δία, κλητική Ζεύ. Ποιητικώς δε Ζηνός, δωρική Ζανός με δοτική Ζηνί, αιτιατική Ζήνα.
(Βλ., Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσης των Pappe-Passow-Κουμανούδη στο λήμμα «Ζεύς»)

Ζεύς: κλητική Ζεύ, αι δε πλάγιαι πτώσεις σχηματίζονται το μεν εκ του αχρησιμοποιήτου Δίς, γενική Διός, δοτική Διί, αιτιατική Δία• το δε εκ του ομοίως αχρησιμοποιήτου Ζήν, γενική Ζηνός, δοτική Ζηνί, αιτιατική Ζήνα.
(Βλ., Ομηρικό Λεξικό Ι. Πανταζίδη στο λήμμα «Ζεύς», πρώτη έκδοση 1880, επανέκδοση 1999)

Τα Σημάδια της Ανησυχίας

Σημάδια Ανησυχίας
Τα Σύννεφα πυκνώνουν...
Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν πληθύνει τα άρθρα, στο διαδίκτυο κυρίως, που αναλύουν άλλοτε προφητικά κείμενα και άλλοτε πιο επισταμένες αναλύσεις σχετικά με την πιθανότητα ξεσπάσματος ενός Παγκοσμίου Πολέμου.
Ουδείς των κοινών θνητών δύναται πραγματικά να γνωρίζει ποιοι ακριβώς είναι οι σχεδιασμοί – αν υπάρχουν – όσο κι αν συχνά προωθείται η ιδέα πως μια τέτοια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.
Ποιά βεβαιότητα, όμως, μπορεί να εκφράσει κάποιος όταν οι παγκόσμιες Γεωπολιτικές ισορροπίες είναι σε συνεχή δυναμική κίνηση;
Κρατώντας στο μυαλό μόνο τα θεμελιώδη στοιχεία και ό,τι μπορεί ένας καθημερινός άνθρωπος να αποκωδικοποιήσει, πρέπει να παραδεχτούμε πως κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν μπορεί να απορριφθεί ως παντελώς αβάσιμο. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το απονενοημένο σενάριο μπορεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες να μετατραπεί σε μία αδιανόητη πραγματικότητα.
Η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας φαίνεται πως είναι πραγματική σύγκρουση γεωπολιτικών συμφερόντων.
Ακριβώς όπως στο Σκάκι η στρατηγική επικεντρώνει όλες τις τακτικές της γύρω από λίγα συγκεκριμένα τετράγωνα της σκακιέρας, έτσι και η Γεωπολιτική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή με επίμαχο το «τετράγωνο» της Συρίας φαίνεται ότι σοβαρεύει.
Η Συριακή Κρίση πέρασε από πολλές διακυμάνσεις συγκρούσεων και συμμαχιών όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων. Τώρα όμως ξεκαθαρίζει και οι 2 γίγαντες ισχύος, Αμερική και Ρωσία, δε δείχνουν να τα βρίσκουν. Αυτό είναι δυνητικά αιτία σοβαρής ανησυχίας.
Το κακό, ιστορικά, πάντοτε ξεκινούσε από το διαζύγιο της κοινής λογικής με την Στρατηγική.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα