Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Τουρκία: Το καθεστώς πανηγυρίζει νίκη στο δημοψήφισμα ενώ καταρρέει η διαδικασία από τη νοθεία

Τουρκία: Το καθεστώς πανηγυρίζει νίκη στο δημοψήφισμα ενώ καταρρέει η διαδικασία από τη νοθεία

 Εκτεταμένη νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση στην Τουρκία ενώ το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU δίνει τα εξής αποτελέσματα.

Στο 99,9% των εκλογικών τμημάτων το «ναι» λαμβάνει 51,2% και 24.326.604 ψήφους και το «όχι» 48,8% και 23.185.134 ψήφους.
Περιστατικά νοθείας βιντεοσκοπήθηκαν από κάμερες κινητών τηλεφώνων και έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας τον γύρο του κόσμου.
Την ίδια ώρα το καθεστώς προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και μιλά για «ξεκάθαρη» νίκη, ενώ η αντιπολίτευση ωρύεται.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι «ναι», δήλωσε o Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

ΝΗΣΤΕΥΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΝΗΣΤΕΥΣΑΝΤΕΣ




Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Με μία φράση του στον Κατηχητικό του λόγο που ακούσαμε στην πανηγυρική λειτουργία της Ανάστασης, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος έκανε φύλλο και φτερό τις δοξασίες για την αμαρτία που διαπράττουν όσοι δεν νηστεύουν τη Σαρακοστή. Στα απλά ελληνικά αποδίδεται με τη φράση νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες ευφρανθείτε, ενώ στη γλώσσα του Χρυσοστόμου ως εξής.
Ει τις ευσεβής και φιλαλήθης απολαυέτω της καλής ταύτης και λαμπρής πανηγύρεως.
Τα πρέπει της νηστείας κυκλοφορούν σε δεκάδες εκδόσεις. Άλλοι νηστεύουν όλες τις μέρες της Σαρακοστής, άλλοι μόνο Τετάρτη και Παρασκευή. Ορισμένοι την Τετάρτη και την Παρασκευή δεν τρώνε ούτε λάδι, και ποτέ κρέας όλο το 40ήμερο, ενώ μόνο του Ευαγγελισμού επιτρέπεται να φάνε ψάρι.
Άλλο άρθρο του κανονισμού της νηστείας ορίζει τον αριθμό των ημερών που πρέπει να νηστέψει κανείς για να κοινωνήσει, ενώ άλλο προνοεί τα της εξομολόγησης. Οι περισσότεροι, όμως προσέρχονται στην Ανάσταση με ενοχές.

ΧΡΙΣΤΟΣ – ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΛΥΤΡΑ ΑΝΤΙ ΠΟΛΛΩΝ – Η ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΣΩΣΕΙ? ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΙΝΩ ΑΥΤΗΝ – ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΤΗ ΛΑΒΩ ΠΑΛΙ

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
«Διότι εγώ δίνω την ψυχή μου, για να λάβω αυτήν πάλι. Ουδείς αφαιρεί αυτήν απ’ εμού, αλλά εγώ δίνω αυτήν από μόνος μου. Εξουσία έχω να δώσω αυτήν, και εξουσία έχω πάλι να λάβω αυτήν. Ταύτην την εντολήν έλαβα παρά του Πατρός μου» (κατά Ιωάννη Ι:17-18).

«Ο Υιός του ανθρώπου δεν ήρθε για να υπηρετηθεί, αλλά για να υπηρετήσει, και να δώσει τη ζωή του λύτρα για πολλούς» (κατά Ματθαίο Κ:20-28).

Ο Χριστός, λίγο πριν οδηγηθεί στη σταύρωση, είπε: «Ή νομίζεις ότι δεν μπορώ τώρα να παρακαλέσω τον Πατέρα μου, και θα στήσει αμέσως κοντά μου περισσότερες από δώδεκα λεγεώνες αγγέλων? Πώς όμως θα εκπληρωθούν οι γραφές ότι έτσι πρέπει να γίνει?». – Κατά Ματθαίο ΚΣΤ:53-54.

Οι ισχυροί θεραπευτές, όπως ο Ιησούς, μπορούν μόνο να εξαφανίσουν τα αποτελέσματα του κακού κάρμα σ’ έναν άνθρωπο σύμφωνα με τις αρχές που διέπουν τις διεργασίες του νόμου της αιτίας και του αποτελέσματος. Αν κάποιος, για παράδειγμα, με λανθασμένη διατροφή έχει μέσα στο σώμα του ένα φορτίο τοξινών, μπορεί να πάρει ένα αντίδοτο φάρμακο που θα δημιουργήσει μια νέα αιτία μ’ ένα αποτέλεσμα που μπορεί να καταστρέψει την τοξικότητα στον οργανισμό του. Έτσι και ο Ιησούς, με την ισχυρή συνειδητότητά του, μπορούσε με ποικίλα μέσα να εξουδετερώσει τα δυσμενή αποτελέσματα λανθασμένων πράξεων του παρελθόντος που αποκτήθηκαν και συσσωρεύτηκαν από ανθρώπους που έσφαλαν. Κανείς όμως, ούτε ακόμα κι ένας Ιησούς, δεν μπορεί να παραβεί τον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος που δημιουργήθηκε από τον Θεό. Οι αποφάσεις της Φύσης πρέπει να αντισταθμίζονται σε είδος ή με μια δίκαιη ανταλλαγή. Ορισμένοι μηχανισμοί του νόμου του κάρμα μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο χειρισμού με τη σοφία ενός Δασκάλου, καθώς επίσης και με διορθωτικά ή ανακουφιστικά μέτρα που λαμβάνονται από τον πάσχοντα –όπως η προσευχή, η έντονη αγάπη για τον Θεό, η πίστη, ο διαλογισμός γιόγκα, η συνειδητή κατεύθυνση της ζωικής δύναμης με τη δύναμη της θέλησης– για να ελαχιστοποιήσουν ή να εξαλείψουν αντίξοα αποτελέσματα λανθασμένων πράξεων του παρελθόντος. Σε ακραίες περιπτώσεις ενός βαθιά εδραιωμένου κάρμα, ή σε ανταπόκριση στη λατρευτική πίστη και στη δεκτικότητα ενός ικέτη, ή για να επισπεύσει την πνευματική εξέλιξη ενός μαθητή, ένας Δάσκαλος μπορεί να πάρει πάνω του μια καρμική κατάσταση ενός πιστού, ή ένα μέρος της, και να υποστεί στο δικό του σώμα τα αποτελέσματα.

ΔΙΑΔΑΞΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ? – ΨΥΧΕΣ ΘΑΜΜΕΝΕΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ? – ΜΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ – Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ – Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

«Αλήθεια, αλήθεια σας λέω ότι αυτός που ακούει τον λόγο μου και πιστεύει σ’ Αυτόν που με έστειλε έχει ζωή αιώνια, και δεν θα έρθει σε καταδίκη, αλλά πέρασε από τον θάνατο στη ζωή. Αλήθεια, αλήθεια σας λέω ότι έρχεται η ώρα, και ήδη είναι, που οι νεκροί θα ακούσουν τη φωνή του Υιού του Θεού και αυτοί που θα ακούσουν θα ζήσουν. Μην εκπλήσσεστε μ’ αυτό. Διότι έρχεται η ώρα κατά την οποία όλοι μέσα στους τάφους θα ακούσουν τη φωνή του, και θα εξέλθουν αυτοί που έπραξαν τα αγαθά σε ανάσταση ζωής, αυτοί δε που έπραξαν τα φαύλα σε ανάσταση καταδίκης (κατά Ιωάννη Ε:24-29)

ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ«Και θα βγουν όλοι από τους τάφους, και όσοι μεν έπραξαν κατά τη γήινη ζωή τους τα αγαθά, θα αναστηθούν για να απολαύσουν ζωή αιώνια και μακάρια, εκείνοι δε που έπραξαν τα κακά, θα αναστηθούν για να δικαστούν και να κατακριθούν».

ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑΑυτή η εποχή της λογικής, έχοντας αγωνιστεί να βγει από μια μακρόχρονη σκοτεινή νύχτα δεισιδαιμονιών, αλλοιώνει την πίστη με μια κυριολεκτική ερμηνεία των λόγων του Χριστού σ’ αυτά τα εδάφια. Η λέξη «τάφοι» που χρησιμοποίησε ο Ιησούς δημιούργησε στους ερμηνευτές της Βίβλου που διέθεταν μικρή ή καθόλου άμεση διαισθητική αντίληψη τη σκέψη ότι μετά τον θάνατο η ψυχή του ανθρώπου περιμένει μαζί με το ψυχρό πτώμα της ενταφιασμένη, ικανή να εγερθεί μόνο κατά την Ημέρα της Ανάστασης, όταν ο αρχάγγελος Γαβριήλ θα φυσήξει τη σάλπιγγά του. Φαίνεται ότι για είκοσι αιώνες ο Γαβριήλ δεν φύσηξε τη σάλπιγγά του, γιατί οι σκελετοί εκατομμυρίων ανθρώπων βρίσκονται ακόμα μέσα στους τάφους τους.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!! – ΑΛΗΘΩΣ !!!! – ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ – Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ – ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ – Τώρα το λέει και κάποιος «ΟΣΣΟ» 

ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ: ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΕΘΑΝΕ – ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ? ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΤΡΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ – ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ
Τα πάντα είναι δυνατά για τον Θεό και τους μεγάλους πιστούς Του. Στην ανάσταση του Ιησού έχουμε τη διαβεβαίωση του Δημιουργού μας ότι οι πιστοί που συνειδητοποίησαν τον Θεό, αν το επιθυμήσουν, μπορούν να βρουν όχι μόνο την αθανασία της ψυχής αλλά και του σώματος.
Ολόκληρο το δράμα της ζωής του Ιησού ήταν μια μαρτυρία της κυριαρχίας του πνεύματος του ανθρώπου πάνω στην ύλη. Ενσαρκώθηκε πρόθυμα σε ανθρώπινη μορφή, συμμετέχοντας στους σύμφυτους περιορισμούς της, για να δείξει στις δεμένες με την ύλη ψυχές τον τρόπο να υπερνικούν κάθε μορφή αυταπάτης που επιβλήθηκε σ’ αυτές από τη δύναμη του Συμπαντικού Σατανά που είναι κυρίαρχη στους συνηθισμένους ανθρώπους. Η ανάσταση του Ιησού επέδειξε την αποκορύφωση αυτής της νίκης: «Ο τελευταίος εχθρός που θα καταστραφεί είναι ο θάνατος» (Προς Κορινθίους Α’ ΙΕ:26.)
Αν και η αποκατάσταση της ζωής σ’ ένα νεκρό σώμα, όπως έκανε ο Ιησούς στον Λάζαρο, είναι πράγματι μια μορφή ανάστασης, αυτό που απέδειξε ο Ιησούς μετά τη σταύρωσή του ήταν κάτι πολύ ανώτερο. Ήταν η ανάσταση της ψυχής σε ενότητα με το Πνεύμα – η ανάβαση της ψυχής από τον απατηλό εγκλεισμό στη σωματική συνειδητότητα στην έμφυτη αθανασία της και την αιώνια ελευθερία της. Ο Λάζαρος και οι άλλοι των οποίων τα σώματα ανέστησε από τους νεκρούς ο Ιησούς κέρδισαν μια καινούργια ζωή, μια νέα ευκαιρία για πνευματική εξέλιξη. Η ανάσταση του Ιησού ήταν η συγχώνευσή του με τον υπερβατικό Πατέρα, το Απόλυτο Πνεύμα.
Όταν ο συνηθισμένος άνθρωπος πεθαίνει, η ζωή του και η συνειδητότητά του αποσύρονται από την υλική σπονδυλική στήλη και βγαίνουν από το υλικό σώμα μέσω του προμήκους μυελού – παραμένοντας σ’ ένα αστρικό σώμα στον αστρικό κόσμο μέχρι το κάρμα του να αποφανθεί αν θα αναβαθμιστεί στον ανώτερο αιτιατό κόσμο ή θα μετενσαρκωθεί στο υλικό πεδίο. Ο ενωμένος με τον Θεό όμως περνά την ψυχή του μέσα από τέσσερις σήραγγες και επτά μυστικές παρεμποδιστικές πύλες ή αλλιώς κέντρα, ανεβαίνοντας στην ελευθερία πέρα από τον εγκλωβισμό της ψυχής του στα τρία σώματα (αυτός είναι ΟΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ).

Δημοψήφισμα Τουρκία: Στελέχη του Ερντογάν κάνουν νοθεία και τους γράφουν σε κινητό (βίντεο)

Δημοψήφισμα Τουρκία: Στελέχη του Ερντογάν κάνουν νοθεία και τους γράφουν σε κινητό (βίντεο)

Δημοψήφισμα Τουρκία: Ένα ακόμα κρούσμα νοθείας σε εκλογικό κέντρο στην Τουρκία «κυκλοφορεί» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Twitter.
Στο νέο βίντεο που κάνει τον γύρο του twitter βλέπουμε μέλη του ισλαμιστικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να σφραγίζουν υπέρ του «ναι» όσα ψηφοδέλτια έχουν περισσέψει.
Το «ναι» στη σουλτανοποίηση Ερντογάν «νίκησε» οριακά με 51,2% έναντι 48,8% του «όχι».
Όσο περνάνε οι ώρες όλο και περισσότεροι αναρωτιούνται ποιο θα ήταν το πραγματικό αποτέλεσμα δίχως τη νοθεία του καθεστώτος.

Ο Άδωνις ήταν καρπός αιμομιξίας και έζησε «διπλή ζωή» στην αγκαλιά της Αφροδίτης και της Περσεφόνης. Ο τάφος του βρισκόταν στη Βηθλεέμ! ...



Στην ελληνική μυθολογία ο  Άδωνις είναι ο νεαρός θεός που υπήρξε καρπός μιας άνομης συνεύρεσης πατέρα και κόρης. Του Κινύρα και της Σμύρνας. Γεννήθηκε τόσο ωραίος ώστε η ίδια η Αφροδίτη που προκάλεσε την ειδεχθή αιμομιξία, να τον ερωτευθεί παράφορα.

Όταν ο Κινύρας κατάλαβε ότι παραπλανήθηκε ώστε να έρθει σε ερωτική συνεύρεση με την κόρη του, ξέσπασε εναντίον της και προσπάθησε να τη σκοτώσει. Εκείνη έτρεξε στα βουνά για να σωθεί. Ο Κινύρας την πρόλαβε και πήγε να την αποκεφαλίσει. Τότε η Αφροδίτη τη μεταμόρφωσε σε φυτό. Έτσι όταν το σπαθί καρφώθηκε στο φυτό, πετάχτηκε από μέσα ο Άδωνις. Ένα πανέμορφο μωρό.

Η Αφροδίτη ερωτεύεται τον Άδωνι και τον διεκδικεί από την Περσεφόνη


Αφροδίτη και Άδωνις, 1794, γλυπτό του Antonio Canova

Η Αφροδίτη γοητεύτηκε και για να μην τον χάσει τον εμπιστεύθηκε στην Περσεφόνη, τη θεά του Κάτω Κόσμου.

Η  Περσεφόνη όμως, όταν αντίκρισε την ομορφιά του μωρού αποφάσισε να το κρατήσει για τον εαυτό της.

Έτσι, όταν το μωρό μεγάλωσε και έγινε ένας πανέμορφος άντρας, η Περσεφόνη αρνήθηκε να τον παραδώσει στην Αφροδίτη.

Η Αφροδίτη τότε ζήτησε τη βοήθεια του Δία, ο οποίος αποφάσισε να δώσει τον Άδωνι για μεγαλύτερο διάστημα στην Αφροδίτη, η οποία εγκατέλειψε τον Όλυμπο και ζούσε μαζί του ευτυχισμένη.

Όμως σε ένα κυνήγι εκείνος σκοτώθηκε από ένα αφηνιασμένο κάπρο.

«Οι κυβερνήσεις μάς προετοιμάζουν για την αποκάλυψη ότι έφτασαν οι εξωγήινοι»

«Οι κυβερνήσεις μάς προετοιμάζουν για την αποκάλυψη ότι έφτασαν οι εξωγήινοι»

Οι κυβερνήσεις του πλανήτη προετοιμάζουν το παγκόσμιο κοινό για την επικείμενη ανακοίνωση ότι υπάρχουν νοήμονες εξωγήινοι που βρίσκονται ήδη εδώ στη Γη, ισχυρίζεται η ομάδα ουφολόγων The Disclosure Activists.
Οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας ισχυρίζονται εδώ και χρόνια ότι εξωγήινοι επισκέπτονται τον πλανήτη μας εις γνώση των κυβερνήσεων και ότι οι επαφές αυτές κρατήθηκαν μυστικές από το κοινό εξαιτίας του φόβου ότι μια τέτοια αποκάλυψη θα είχε αντίκτυπο στις θρησκείες και στην έννομη τάξη.
Η ομάδα The Disclosure Activists ισχυρίζονται ότι τα κρατικά έγγραφα που αποχαρακτηρίζονται από απόρρητα και βγαίνουν στο φως το τελευταίο διάστημα, εξυπηρετούν ένα σκοπό, την προετοιμασία της κοινής γνώμης για τους εξωγήινους.
Ο Ράσελ Κάλκα (Russell Calka), συνιδρυτής της ομάδας, δήλωσε: «Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια μέσα από την αμερικανική και άλλες κυβερνήσεις να βγουν αυτές οι πληροφορίες στο κοινό».
Ο Βίκτορ Βιτζάνι (Victor Viggiani), ανώτερος στρατηγικός σύμβουλος της ομάδας, ισχυρίζεται ότι όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από ερευνητές, μαρτυρίες στρατιωτικών αυτοπτών μαρτύρων και από τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα τα τελευταία 70 χρόνια, οδηγούν σε τρία συμπεράσματα:

Πύρρειος νίκη Ερντογάν – Βαθιά διχασμένη η Τουρκία αντικρίζει τον χάρτη του διαμελισμού της

Πύρρειος νίκη Ερντογάν – Βαθιά διχασμένη η Τουρκία αντικρίζει τον χάρτη του διαμελισμού της

Δημοψήφισμα Τουρκία – Αποτελέσματα: «Πύρρειος» η νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο από τις καταγγελίες για εκτεταμένη νοθεία στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017.
Το οριακό του αποτελέσματος και οι καταγγελίες, με ισχυρές αποδείξεις, για νοθεία, οδηγούν σε ευθεία αμφισβήτηση του δημοψηφίσματος και της νομιμοποίησης του «αφέντη» της Άγκυρας να ανακηρυχτεί ένας πρόεδρος-σουλτάνος, όπως διακαώς επιθυμεί.
Με καταμετρημένο το 99,9% των εκλογικών τμημάτων στην Τουρκία, το «ναι» στη σουλτανοποίηση Ερντογάν λαμβάνει 51,2% και το «όχι» 48,7%.
Όπως βλέπετε ο χάρτης της Τουρκίας στα ηπειρωτικά της χώρας όπως αναμενόταν είναι «πράσινος», δηλαδή λέει «ναι», με το «όχι» (γκρίζο χρώμα) να βγαίνει πρώτο στη Θράκη, στο Κουρδιστάν (νοτιοανατολική Τουρκία), στα παράλια του Αιγαίου και στα παράλια της ανατολικής Μεσογείου.

Δημοψήφισμα Τουρκία: Δείτε τα αποτελέσματα στο 75,5% των εκλογικών τμημάτων

Δημοψήφισμα Τουρκία: Δείτε τα αποτελέσματα στο 75,5% των εκλογικών τμημάτων

Δημοψήφισμα Τουρκία – Αποτελέσματα: Με καταμετρημένο το 75,5% των εκλογικών τμημάτων στην Τουρκία στις 18.40, οι κάλπες έκλεισαν στις 17.00, το «ναι» στη σουλτανοποίηση Ερντογάν λαμβάνει 54,3% και το «όχι» 45,7%.

Όπως βλέπετε ο χάρτης της Τουρκίας στα ηπειρωτικά της χώρας είναι «μπλε», δηλαδή λέει «ναι», με το «όχι» να βγαίνει πρώτο στη Θράκη, στο Κουρδιστάν (νοτιοανατολική Τουρκία) και στα παράλια του Αιγαίου.
Το «ναι» συγκεντρώνει 19.346.474 ψήφους και το «όχι» 16.309.510.
Το πώς εξελίσσεται ο χάρτης δεν προκαλεί έκπληξη, αφού είναι γνωστό ότι ο Ερντογάν δεν ελέγχει τη Θράκη -εκτός Κωνσταντινούπολης- ούτε τα παράλια του Αιγαίου.
Επίσης, το Κουρδιστάν επιβεβαιώνει στο μεγαλύτερο μέρος του ότι δεν υπέκυψε ούτε στην τρομοκρατία ούτε στις «επιθέσεις αγάπης».

Αυτό το Trick του ενός Λεπτού θα Κάνει το Πρόσωπο σας να Δείξει Νεότερο Αμέσως!

Αυτό το Trick του ενός Λεπτού θα Κάνει το Πρόσωπο σας να Δείξει Νεότερο Αμέσως!

Αν οι μαύροι κύκλοι σου δείχνουν όλο και πιο μαύροι όσο περνάει η μέρα, δες τι μπορείς να κάνεις για να σώσεις την κατάσταση. 
Αν έρχεται μια μεγάλη νύχτα και οι κύκλοι κάτω από τα μάτια σου δείχνουν να γίνονται όλο και πιο μαύροι αυτό που μπορείς να κάνεις είναι μια καλή μάσκα.
 Πάρε μια μάσκα από κάποιο φαρμακείο και άφησέ την στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
 Αν δεν έχεις χρόνο στη διάθεσή σου για να κάνεις κάτι τέτοιο, κάνε το κόλπο με τα κουτάλια. 

Δημοψήφισμα Τουρκία: Δείτε τα αποτελέσματα στο 48,9% των εκλογικών τμημάτων

Δημοψήφισμα Τουρκία: Δείτε τα αποτελέσματα στο 48,9% των εκλογικών τμημάτων

Δημοψήφισμα Τουρκία – Αποτελέσματα: Με καταμετρημένο το 48,9% των εκλογικών τμημάτων στην Τουρκία στις 18.12, οι κάλπες έκλεισαν στις 17.00, το «ναι» στη σουλτανοποίηση Ερντογάν λαμβάνει 57,8% και το «όχι» 42,2%.

Όπως βλέπετε ο χάρτης της Τουρκίας είναι «μπλε», δηλαδή λέει «ναι», με το «όχι» να βγαίνει πρώτο στη Θράκη, στο Κουρδιστάν (νοτιοανατολική Τουρκία) και στα παράλια του Αιγαίου.
Το «ναι» συγκεντρώνει 12.156.546 ψήφους και το «όχι» 8.875.548.

Το σημείο του γυναικείου σώματος που γερνά γρηγορότερα και από το πρόσωπο

Το σημείο του γυναικείου σώματος που γερνά γρηγορότερα και από το πρόσωπο


Όταν μιλάμε για γήρανση, οι περισσότερες από εμάς ανησυχούμε για το τι συμβαίνει στο πρόσωπό μας.

Έχουμε ρυτίδες; Οταν γελάμε κάνουμε το “πόδι της χήνας»; Τι θα γίνει με τις γραμμές στο μέτωπο; Και συνήθως δεν σκεφτόμαστε καθόλου το υπόλοιπο σώμα μας. Διαβάστε παρακάτω…

Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα σημεία που γερνούν γρηγορότερα από ό, τι το πρόσωπό μας.

Περιμένοντας την Ανάσταση: Η χώρα που γέννησε Περικλή και Ελύτη, σέρνεται… Για πόσο;


Ο ήλιος ανατέλλει πίσω από τα σύννεφα και την καστρονησίδα Μπούρτζι στην πόλη του Ναυπλίου, Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΟ ήλιος ανατέλλει πίσω από τα σύννεφα και την καστρονησίδα Μπούρτζι στην πόλη του Ναυπλίου, Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η Άνοιξη και το Πάσχα συμβολίζουν την αναγέννηση σώματος και ψυχής. Είναι η εποχή που τα λουλούδια ανθίζουν αφήνοντας πίσω τους τα ξερά φύλλα και την καταχνιά του Χειμώνα. Είναι λοιπόν μια περίοδος ανάτασης και ανανέωσης.
Όλα αυτά σε μια Ελλάδα που σέρνεται, όπως τα εξαρτημένα άτομα για να πάρει κάθε φορά την πολυπόθητη δόση της, τι άραγε μπορεί να σημαίνουν;
Πολλά και τίποτα. Εξαρτάται πως θα δει κάποιος το ποτήρι, μισοάδειο ή μισογεμάτο. Το θέμα στην ουσία του είναι κατά πόσο μπορεί κανείς να φτιάξει κάτι φρέσκο με παλιά ή μπαγιάτικα υλικά.
Γιατί δυστυχώς και αυτά τα δήθεν καινούργια, αποδείχθηκαν χειρότερα από τα παλιά, που για χρόνια μας σερβίριζαν τα συστήματα προώθησης ποικιλώνυμων οικονομικών συμφερόντων.
Το θέμα και το κακό είναι, ότι το πάθημα δεν μας συμβαίνει για πρώτη φορά. Αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν θα διαπιστώσει ότι έχει η όλη υπόθεση της οικονομικής καχεξίας της κοινωνίας έχει ιστορία σχεδόν διακοσίων ετών.
Είμαστε μια χώρα, που μπορεί τα άτομα να μεγαλουργούν σε πολλούς τομείς, η κοινωνία όμως σταθερά δεν μπόρεσε διαχρονικά να σταθεί πραγματικά και ουσιαστικά στα πόδια της.
Ίσως αναρωτηθεί κάποιος πως είναι δυνατόν ένας λαός που έβγαλε ένα Σεφέρη, έναν Ελύτη, έναν Καβάφη και τόσους άλλους σπουδαίους ανθρώπους να σέρνεται και να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι εδώ και επτά χρόνια.
Όσοι άνθρωποι μεγαλούργησαν λειτούργησαν ατομικά. Δεν επιδίωξαν την αποδοχή του Δήμου και των σοφιστών. Δεν ζούμε στην εποχή του Περικλή. Ζούμε στην μετά Καποδίστρια εποχή. Αυτό σημαίνει ότι όποιος εμφανίζεται με διάθεση και κουράγιο να σηκώσει ψιλά την Ελλάδα υπάρχουν πάντα οι «πρόθυμοι», να τον λιθοβολήσουν.

Μας ξέπλυνες μέχρι το μεδούλι, μόνο που εμείς σε προδώσαμε: Προσκυνήσαμε τα πάθη σου…

Πιστοί προσπαθούν να ανάψουν την λαμπάδα του με το Άγιο Φως, στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα, Μεγ. Σάββατο 15 Απριλίου 2017. Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε από τα Ιεροσόλυμα με κυβενρητικό αεροσκάφος και έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος ΜπελτέςΠιστοί προσπαθούν να ανάψουν την λαμπάδα του με το Άγιο Φως, στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου στην Πλάκα, Μεγ. Σάββατο 15 Απριλίου 2017. Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε από τα Ιεροσόλυμα με κυβενρητικό αεροσκάφος και έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές

Της ΕΛΛΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

Προσκυνήσαμε τα πάθη σου Χριστέ μου. Τα μαρτύρια σου. Τα σφάλματα  και τις ανομίες μας . Όλες τις πράξεις μας, που αμαυρίζουν τη ψυχή μας.
Ο ουρανός ήταν ντυμένος στα μαύρα. Σπάραζε τόσο για σένα, όσο και για μας. Για τα καρφιά και για τα αγκάθια. Την προδοσία, την άρνηση, τα αργύρια, την εξουσία, την πορνεία, τη ληστεία και όλα όσα σήκωσες στους ώμους Σου.
Τα βράδια η βροχή, ήταν ασταμάτητη. Λες και προσπάθησες να μας ξεπλύνεις μέχρι το μεδούλι. Τόσο πολύ… για το λίγο που δώσαμε, για τα πολλά που πράξαμε… Για όλα εκείνα που Σε πρόδωσαν, για όλα εκείνα που συνεχίζουμε ακόμη.
Ο Ιούδας, αυτοκτόνησε,  μια δεύτερη προδοσία χειρότερη της πρώτης. Ο Πέτρος πάλι εξιλεώθηκε, όταν αναγνώρισε την αποτυχία του. Τη στιγμή που συναντήθηκαν τα βλέμματα σας ένιωσε τιποτένιος. Μετανόησε και συγχωρέθηκε αν και ο ίδιος  ‘ίσως και να ένοιωθε πως δεν άξιζε τη συγχώρεση Σου… μα  κάθε φορά όμως, που άκουγε το λάλημα ενός πετεινού έκλαιγε και Σου ζητούσε συγνώμη.
Δώδεκα μαθητές. Είδαν και έζησαν τα θαύματα Σου. Μα κάτω από το σταυρό σου, μόνο ο Ιωάννης ήταν, πλάι στη μητέρα Σου. Μα Εσύ, ματωμένος , καρφωμένος στο σταυρό σου, όταν  είδες τον πόνο και  τη θλίψη στα μάτια τους, ξέχασες το δικό Σου πόνο και προσπάθησες να τους παρηγορήσεις.
Στο σταυρό επάνω, διψούσες, μα η πραγματική σου δίψα ήταν άλλη… Ήταν αυτή της δικιάς μας σωτηρίας, η σωτηρία των ανθρώπων.
Σήκωσες όλες τις αμαρτίες μας, όλων των αιώνων, λες και ήσουν ο πιο αμαρτωλός άνθρωπος στον κόσμο. εξαιτίας μας, στερήθηκες το βλέμμα Του πατέρα Σου, στην πιο οδυνηρή Σου στιγμή και φώναξες γεμάτος πόνο, “Θεέ μου, Θεέ μου, ίνατι με εγκατέλιπες”; δηλαδή “Θεέ μου, Θεέ μου, γιατί με εγκατέλειψες”;

Δημοψήφισμα Τουρκία: Δείτε τα πρώτα αποτελέσματα στο 12,6% των εκλογικών τμημάτων

Δημοψήφισμα Τουρκία: Δείτε τα πρώτα αποτελέσματα στο 12,6% των εκλογικών τμημάτων

Με καταμετρημένο το 12,6% των εκλογικών τμημάτων στην Τουρκία (μέσα σε μόλις 18 λεπτά από τις 17.00 που έκλεισαν οι κάλπες), το «ναι» στη σουλτανοποίηση Ερντογάν λαμβάνει 65,7% και το «όχι» 34,3%.

Όπως βλέπετε ο χάρτης της Τουρκίας είναι «μπλε», δηλαδή λέει «ναι», με το «όχι» να τολμάνε κάποιοι στη Θράκη και σε ορισμένες κουρδικές επαρχίες.
Να σημειώσουμε εδώ ότι ήδη στα social media καταγγέλλεται ευρύτατη νοθεία από το καθεστώς Ερντογάν και υπάρχουν και αποδείξεις.

Νοθεία στο δημοψήφισμα Ερντογάν: Ψηφίζουν σε διάδρομο χωρίς εκλογικούς καταλόγους (φωτο)


Νοθεία στο δημοψήφισμα Ερντογάν: Ψηφίζουν σε διάδρομο χωρίς εκλογικούς καταλόγους (φωτο)

Το πρώτο κρούσμα απροκάλυπτης νοθείας στο δημοψήφισμα που διεξάγεται στην Τουρκία φωτογραφήθηκε και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που ακολουθεί, έβγαλαν τραπεζάκι και ψηφοδέλτια στον διάδρομο του σχολείου Σερίφ Οζντέν (Şerif Özden School) στην Ούρφα (Έδεσσα) της νότιας Τουρκίας, δηλαδή εκτός εκλογικού καταλόγου και εκλογικού τμήματος και όποιος ήθελε ψήφιζε «ανοιχτά».

Πυθαγόρειες τριάδες και αριθμοί Φιμπονάτσι



Οι πυθαγόρειες τριάδες
Όταν άρχισε να εφαρμόζει το πυθαγόρειο θεώρημα, εντύπωση του έκανε η τριάδα «3, 4 ,5» ως μήκη πλευρών ορθογωνίου τριγώνου. Δοκίμασε και με την τριάδα 2, 3, 4 για να διαπιστώσει εύκολα ότι δεν μπορούσε να είναι πλευρές ορθογωνίου τριγώνου. Το ίδιο έγινε και με την τριάδα 4, 5 ,6. Αναρωτήθηκε «ποιες άλλες τριάδες φυσικών αριθμών θα μπορούσαν να είναι πλευρές ορθογωνίου τριγώνου» και η πρώτη βέβαια επιλογή ήταν «όλα τα πολλαπλάσια των «3, 4 ,5» δηλαδή οι τριάδες «6, 8 ,10» «9, 12, 15» «15, 20 ,25» «18, 24, 30» και οι υπόλοιπες. Αναρωτήθηκε εάν υπάρχουν άλλες τριάδες εκτός από αυτές. Σε γλώσσα άλγεβρας τριάδες φυσικών αριθμών α, β, γ, που ικανοποιούν τη σχέση α2 + β2 = γ2 .
Και τυχαία διέκρινε την τριάδα «12, 5, 13» άρα και τα πολλαπλάσιά της την «24, 10, 26» την «36, 15, 39» και τις υπόλοιπες. Αναρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να αναζητήσει τις άλλες τριάδες αλλά δεν το κατάφερνε και το άφησε.
Αναρωτήθηκε στη συνέχεια εάν υπάρχουν τριάδες φυσικών αριθμών που να ικανοποιούν τη σχέση α3 + β3= γ3 ή ίσως και την α4 + β4= γ4 δεν μπόρεσε να βρει ούτε μία τέτοια τριάδα και κάπου εκεί ρωτώντας κάποιος φοιτητής του μαθηματικού του μίλησε για το τελευταίο θεώρημα του Fermat.
Εξυπακούεται ότι κατά την εποχή της «εφηβικής του Αρχαιότητας» το κομπιουτεράκι ως καθημερινή πρακτική δεν είχε κάνει την εμφάνισή του ούτε το θεώρημα του Fermat είχε αποδειχθεί από τον Andrew Wiles .

Η αιωνιότητα ζει μέσα μας



Μένοντας δούλοι στη μιζέρια της καθημερινότητας, μένουμε δούλοι στο πρόσκαιρο και εφήμερο και φθαρτό του κόσμου τούτου. Κλείνουμε όλη τη θέα της ζωής στις χωματερές εκτάσεις της ρουτίνας, γίνεται όλη η ζωή ένας παχύς χωματόδρομος που τον περνάμε έρποντας.

Κάθε ξύπνημα όμως κάποιας μεγάλης χαράς μέσα μας, κάθε γεύση μεθυστική του ιδιαίτερου και ξεχωριστού που υπάρχει στη ζωή, είναι μια γεύση του απόλυτου και γι' αυτό μια γεύση αιωνιότητας.

Η αιωνιότητα ζει μέσα μας στην κάθε μέρα, στην κάθε ώρα, σαν σύγκριση και σαν νοσταλγία. Ο χαμένος παράδεισος ζει μέσα μας στις στιγμές της μεγάλης χαράς, στο πλησίασμα ενός ανθρώπου, μιας αλήθειας, μιας αγάπης, μιας ομορφιάς.

Είναι στιγμές στη ζωή αυτές, που κάνουν τη δίψα μας μαρτύριο και που το νιώθουμε καθαρά πως θ' αρκούσαν σε μία αέναη παράταση, να μας ξεδιψάσουν για μία αιωνιότητα.

Η ζωή είναι λίγη. Όχι χρονικά λίγη, όσο ποιοτικά και ποσοτικά. Είναι τόση μόνο, όσο για να ξυπνάει μέσα μας μια βαθιά, ακόρεστη δίψα.
Ό,τι γευόμαστε σε τούτη τη ζωή, δεν είναι παρά αρμυρό νερό που μεγαλώνει τη δίψα μας για ένταση και διάρκεια. Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να αποδώσει ό,τι ίσαμε τούτη τη στιγμή έχουμε δοκιμάσει στη ζωή: Διψάμε. Ό,τι γευτήκαμε κι ό,τι γευόμαστε είναι λίγο, ασήμαντο, μηδαμινό, μπροστά σ’ αυτό που διψάμε.

Κι η δίψα αυτή είναι η πιο βασανιστική, το πιο φοβερό μαρτύριο.
Οι στιγμές είναι ελάχιστες που η καρδιά ξεδιψάει για ζωή, το νερό κελαρύζει ελάχιστες στιγμές και μετά στερεύει κι η καρδιά μένει εκεί σκυμμένη καρτερώντας, πιο διψασμένη ύστερα απ’ αυτές τις στιγμές, πιο αχόρταστη, με τα χείλη ανοιχτά και ξεραμένα απ’ τη νοσταλγία.

Μην πνίγεις άλλο την ψυχή σου σε ανείπωτα και απωθημένα..




Γράφει η Σοφία Παπαηλιάδου
Στην πατρίδα μου, την Κέρκυρα σε λίγο, θ’ακουστούν οι μπότηδες να σπάνε.
Για λίγα λεπτά ο θόρυβος θα είναι εκκωφαντικός. 
Για λίγα λεπτά το καλό θα γιγαντωθεί για να φοβίσει το κακό.
Για λίγα λεπτά η ψυχή θα αναστηθεί για να αναταθεί.
Για λίγα λεπτά η ελπίδα θα είναι πιο μεγάλη, πιο φωτεινή, πιο δυνατή.
Για λίγα λεπτά το μυαλό, η ψυχή και η καρδιά γεμίζουν από τις απώλειες.
Πλημμυρίζεις από εκείνους που σου λείπουν. Από εκείνους που έφυγαν.

Μέσα στο θόρυβο αυτό, κλείνεις τα μάτια και βιώνεις μια δική σου σιωπή.
Εκεί που είσαι εσύ κι ο εαυτός σου. 
Εκεί που είσαι εσύ και η αλήθεια σου.
Εκείνη τη στιγμή ακριβώς, εκείνη τη στιγμή που κρατά λίγα μόνο λεπτά, είναι όλα ξεκάθαρα.
Ξέρεις ποιος σου λείπει. Ξέρεις ποιον αγαπάς. Ξέρεις ποια χέρια ψάχνεις να σε κλείσουν μέσα τους. Ξέρεις τις ελπίδες σου και τα θέλω σου πιο ξεκάθαρα από ποτέ.
Γιατί είναι εκείνη η μια στιγμή που ο χρόνος κάνει ρωγμή.
Είναι εκείνη η μια στιγμή που η προσδοκία, η ελπίδα, το θέλω γίνεται κραυγή και σκίζει τον αέρα.
Είναι εκείνη η στιγμή που η αλήθεια σου, είναι αδιαπραγμάτευτη.
Και μετά;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα