Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Στοιχειακά, νεράιδες και ξωτικά

Από την Αναστασία Νάνου

Ορισμένα πνεύματα δεν ήταν ποτέ ανθρώπινα. Σε αυτά ανήκουν οι γνωστές μας νεράιδες και τα ξωτικά ή στοιχειακά, αιθέριες οντότητες που δεν είχαν ποτέ υλική υπόσταση, πόσο μάλλον ανθρώπινη.

Οι νεράιδες είναι από τα πιο αγαπημένα όντα του βασιλείου των ξωτικών. 
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑΚΑ (ουδεμία σχέση με τα στοιχειά) είναι οι κατώτεροι δομητές της φύσης, πλάσματα που εμφανίζονται στα τέσσερα ριζώματα ή στοιχεία (γη, αέρας, φωτιά και νερό). Χωρίζονται σε Γνώμες (της γης), Σύλφες (του αέρα), Σαλαμάνδρες (της φωτιάς) και Νηρηίδες (του νερού). Εκτός από ελάχιστα ανώτερου είδους και τους κυβερνήτες τους, είναι μάλλον ενεργειακές δυνάμεις παρά αιθέριοι άνδρες και γυναίκες. Αυτές οι δυνάμεις στα χέρια ενός πολύ έμπειρου μάγου μπορούν να προκαλέσουν διάφορα αποτελέσματα.
Έχουν μόνο εφήμερες σχέσεις με τον υλικό κόσμο, καθώς η φυσική τους κατάσταση είναι αιθερική. Μπορούν να επικοινωνήσουν με το γήινο βασίλειο μέχρις ενός σημείου, αλλά γενικά δεν ανήκουν στη δική μας πραγματικότητα.
Οι οντότητες αυτές υφίστανται κυριολεκτικά μεταξύ δύο κόσμων και είναι ελεύθερες να περιπλανώνται, χωρίς να δεσμεύονται από τις επιταγές οποιουδήποτε βασιλείου. Οι νόμοι που τις κυβερνούν και οι στόχοι που τις κινούν είναι εντελώς ξένοι σ’ εμάς∙ έτσι οι δυνάμεις αυτές τείνουν να είναι ιδιαίτερα απρόβλεπτες· είναι δύσκολο να τις καταλάβουμε και ακόμη πιο δύσκολο να τις ελέγξουμε.
Τα ξωτικά, για παράδειγμα, αποκαλούνται και πνεύματα της φύσης. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια έξαρση στις εμφανίσεις τους τόσο στη Δυτική Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Το περιεχόμενο των επαφών αυτών αφορά την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των ανθρώπων. Πολλοί μάλιστα περιγράφουν μεθόδους με τις οποίες μπορεί κανείς να δει και να ακούσει αυτά τα όντα.

Μυρμήγκια στο σπίτι; Εξαφάνισε τα με 10 φυσικούς τρόπους!

μυρμήγκια στο σπίτι


Μπήκε η άνοιξη και τα μυρμήγκια στο σπίτι σου κάνουν πάρτυ; Δεν πρόλαβες να ανοίξεις τη μαρμελάδα και ευθύς αμέσως οι μικροί εργάτες σχημάτισαν ουρά στην κουζίνα, το μπάνιο μέχρι και το υπνοδωμάτιο.
Η συμβίωση μπορεί να γίνει πραγματικά ανυπόφορη. Όσο καλά και αν σφραγίζεις τα τρόφιμα, τα μυρμήγκια πάντα βρίσκουν το δρόμο τους μέσα από μικροσκοπικές χαραμάδες και τρύπες στους τοίχους. Ακόμη και όταν νομίζεις ότι τα ξεφορτώθηκες μία μικρή απροσεξία ή αφηρημάδα μπορεί να μετατρέψει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες σε μόνιμους κατοίκους του σπιτιού σου. Πώς θα δώσεις οριστική λύση στο πρόβλημα;
Εκτός από την επιλογή της οριστικής απεντόμωσης από ένα εξειδικευμένο συνεργείο, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις, προτού φτάσεις σε αυτό το σημείο. Αν το πρόβλημα της επέλασης των μυρμηγκιών βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, μπορείς να δοκιμάσεις την εξόντωση τους με φυσικό τρόπο!

Mυρμήγκια στο σπίτι τέλος!

Αντί να χρησιμοποιήσεις χημικά, μπορείς να αποτρέψεις την είσοδο των μυρμηγκιών στο σπίτι σου με πιο απλούς και ανώδυνους τρόπους. Οι έμπειροι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας, μας έδωσαν τις συμβουλές για να τους πεις αντίο στο πι και φι!

Τα καλύτερα φυσικά υλικά για να διώξεις τα μυρμήγκια

1. Ξύδι

μυρμήγκια στο σπίτι 1
Εσύ το ήξερες ότι τα μυρμήγκια απεχθάνονται το ξύδι; Αν έχεις εντοπίσει το σημείο απ΄ όπου βρίσκουν δίοδο, ψέκασε τα αμέσως με αυτό το φυσικό υλικό. Για καλό και για κακό ψέκασε, επίσης, όλες τις πόρτες και τα παράθυρα. Στη συνέχεια σκούπισε τις περιοχές με ένα μαλακό πανί. Οι ενοχλητικοί επισκέπτες αποκλείεται να περάσουν από εκεί, αφού δεν μπορούν να αντέξουν τη μυρωδιά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λευκό ξύδι ακόμη και για σφουγγάρισμα, αναμιγνύοντας το με νερό!

2. Μέντα

Όλη η ζωή υπόθεσις χαμόγελο..

Όλη η ζωή είναι υπόθεσις χαμόγελο
είναι ένα «γεια σου» σ’ έναν άγνωστο στον δρόμο
να σπλαχνιστείς τον κουρασμένο ταχυδρόμο
ένα νεράκι να προσφέρεις με χαμόγελο
και δεν θα νιώθει το φορτίο του στον ώμο.
Να πεις «στον πόλεμο δεν πάω», αλλά με χαμόγελο
να πεις σε κάποιον «χτύπα με, δεν σε χτυπάω»
να πεις σ’ αυτόν που σε μισεί «μίσησέ με εσύ
αλλά εγώ, εγώ πολύ πολύ σε αγαπάω».
oli-i-zoi-ypothesis-xamogelo-girl-lagh-ingolden-gr-colors-sun-summer
Όλη η ζωή είναι υπόθεσις χαμόγελο
είναι ένα «γειά σου» σ’ ένα άγνωστο στο τρένο
να σπλαχνιστείς τον λυπημένο ταξιδιώτη
να τον ρωτήσεις τι συμβαίνει, με χαμόγελο
να δεις τι εύκολοι κι απλοί που είναι οι ανθρώποι.

Άρωμα, πως θα διαρκέσει περισσότερο;

Σίγουρα έχουμε παρατηρήσει ότι κάποια αρώματα κρατάνε πολύ ενώ κάποια άλλα μετά από μισή ώρα έχουν εξατμιστεί. Επίσης, τα αρώματα μυρίζουν διαφορετικά από δέρμα σε δέρμα και κρατάνε περισσότερο ή λιγότερο από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αυτό έχει να κάνει με το δέρμα μας, τον τύπο του και την λιπαρότητα του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κόλπα που ανεξαρτήτως δέρματος, βοηθούν το άρωμα να κρατάει περισσότερο από όσο θα διαρκούσε!
Ας δούμε μερικά από αυτά: 
arvma-pvs-tha-diarkesei-perissotero-ingolden.gr

Ενυδάτωση:
Βασικό ρόλο στη διατήρηση της μυρωδιάς ενός αρώματος, παίζει η ενυδάτωση της επιδερμίδας. Αν έχουμε λιπαρό δέρμα, το άρωμα θα διαρκέσει πολύ περισσότερο. Αν όμως το δέρμα μας είναι ξηρό, τότε πρέπει να το ενυδατώσουμε. Αν το άρωμά μας βγαίνει και σε body lotion, το προτιμάμε, προκειμένου να δώσουμε στην επιδερμίδα μας την ενυδάτωση που χρειάζεται χρησιμοποιώντας προϊόντα με την ίδια μυρωδιά. Αν δεν υπάρχει body lotion, επιλέγουμε μια άοσμη κρέμα, και έπειτα εφαρμόζουμε το άρωμα.
Η σωστή στιγμή:
Η  καλύτερη ώρα για να βάλουμε το άρωμά μας, είναι μόλις βγούμε από το ντους, και αφού έχουμε χρησιμοποιήσει ενυδατική λοσιόν. Οι ανοιχτοί πόροι μετά το μπάνιο θα κάνουν το άρωμά μας να κρατήσει για ώρες. Αποφεύγουμε να βάλουμε το άρωμα πάνω στα ρούχα μας.

Υπογλυκαιμία: Ποια συμπτώματα προκαλεί και πώς θα τη ξεπεράσετε



Η υπογλυκαιμία εμφανίζεται όταν οι τιμές σακχάρου στο αίμα πέφτουν σε χαμηλά επίπεδα.

Περισσότερο επιρρεπείς στο πρόβλημα αυτό είναι οι πάσχοντες από διαβήτη όσοι αντιμετωπίζουν ορμονικές ή γενετικές διαταραχές αλλά και όσοι έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε γαστρική χειρουργική επέμβαση.
Τα συμπτώματα της υπογλυκαιμίας περιλαμβάνουν:
Τρέμουλο
Ζαλάδα
Πείνα
Εφίδρωση
Ταχυπαλμία
Θαμπή όραση
Πως αντιμετωπίζεται

Δικαιοσύνη ρεεε!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Σώρρας είναι καταζητούμενος

Γεια σε όλους!
Χαράς ευαγγέλια.
Επιτέλους! Η Δικαιοσύνη λειτούργησε και μάλιστα αστραπιαία.
Ο Σώρρας είναι καταζητούμενος και το κοινό περί δικαίου αίσθημα ικανοποιείται.
Ολόκληρος ο μηχανισμός του κράτους τον καταζητεί γιατί, λέει, προέβη σε κακουργηματικές πράξεις εξαπατώντας κόσμο και βγάζοντας λεφτά.
Ο Σώρρας είναι ο μόνος που έκανε κάτι τέτοιο, αφού η Ελλάδα ήταν και είναι ένας παράδεισος όπου οι απατεώνες δεν έχουν καμιά τύχη.
Τώρα πια το νερό μπήκε στο αυλάκι και μπορούμε να κοιμόμαστε ευχαριστημένοι.
Ας το βουλώσουν λοιπόν οι διάφοροι πολιτικάντηδες καταστροφολόγοι που κραυγάζουν εδώ και χρόνια για δικαιοσύνη.
Πολιτικά συμφέροντα εξυπηρετούν, και την αυτοπροβολή τους επιδιώκουν.
Τι να μας πουν τώρα η Κωνσταντοπούλου και οι συν αυτή για τη ζωή τους;
Ο τροχός της δικαιοσύνης αρχίζει και κινείται.
Μάλιστα, όπως προβλέπεται, θα φτάσει να κινείται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και δεν θα φαίνεται καν.

Διότι μόνον ἡ πνευματικὴ πενία μᾶς ἀπειλεῖ!!!

Διότι μόνον ἡ πνευματικὴ πενία μᾶς ἀπειλεῖ!!!
Ὅσο οἱ περισσότεροι συμπολῖτες μας ἀσχολοῦνται μὲ τὴν οἰκονομικὴ καταστροφὴ τῆς χώρας…
Ὅσο οἱ περισσότεροι συμπολῖτες μας ἀναζητοῦν τρόπους νὰ ἀντιπαρέλθουν τῶν φόρων καὶ τῶν σκληροπυρηνικῶν νομομαγερευμάτων, κομμουνιστικοποιήσεώς μας…
Ὅσο οἱ περισσότεροι συμπολῖτες μας κυττοῦν τὸ …«δάκτυλο» τοῦ «θηρίου» κι ὄχι τὸ ἴδιο. τὸ «θηρίον»…
…τόσο θὰ παραμένουμε μακρὰν τῆς πορείας μας!!!
…τόσο πιὸ πεινασμένοι θὰ διαβιοῦμε…!!!
…τόσο πιὸ στερημένοι καὶ ἀδαεῖς καὶ χειραγωγούμενοι καὶ τελικῶς δοῦλοι!!!
Διότι ἡ μοναδικὴ μορφὴ πενίας ποὺ μᾶς ἀπειλεῖ δὲν εἶναι ἡ οἰκονομική, ἀλλὰ ἡ πνευματική.
Διότι ὅταν αὐτὸς ὁ τόπος γεννοῦσε Ἀριστοτέληδες καὶ Πλάτωνες καὶ Σωκράτες εἴχαμε μεγαλυτέρα οἰκονομικὴ ἔνδοια…

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια στο σεξ για άντρες και για γυναίκες!





Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα είναι η διάρκεια, τόσο της σεξουαλικής πράξης, όσο και των προκαταρκτικών.
Μάλιστα ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που απασχολούν το ισχυρό φύλο είναι αν η σύντροφός τους είναι ικανοποιημένη από τις επιδόσεις τους στο σεξ, όμως πολύ συχνά ντρέπονται να ρωτήσουν ευθέως…
Προκειμένου να δώσουν απάντηση στο ερώτημα αυτό, οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά 152 ζευγαριών με τους συμμετέχοντες να είναι ηλικίας από 21 έως και 77 ετών και οι μεταξύ τους σχέσεις να ποικίλλουν από διάρκειας 6 μηνών έως και 50 ετών!
Αναφορικά με την ιδανική για τον κάθε άντρα και την κάθε γυναίκα διάρκεια στο σεξ (προκαταρκτικά και σεξουαλική επαφή/διείσδυση) συνολικά, διαπίστωσαν τα ακόλουθα:
Προκαταρκτικά – Γυναίκες (λεπτά της ώρας)

Μύκητες στα νύχια: Οι έξι κανόνες για να μην κολλήσετε ποτέ



Οι μύκητες στα νύχια (ονυχομυκητίαση) μπορεί να εμφανιστούν στα νύχια των χεριών αλλά πιο συχνά εκδηλώνονται στα πόδια

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες της mayoclinic οποιοσδήποτε μπορεί να προσβληθεί, συχνότερα όμως συμβαίνει σε άτομα που έχουν σακχαρώδη διαβήτη ή κυκλοφορικές διαταραχές (αγγειοπάθεια).
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ειδικοί της mayoclinic οι μύκητες μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο ενώ  η υγρασία και η αυξημένη θερμοκρασία συντελούν στην εμφάνισή τους.
Τι να προσέχετε για να μην κολλήσετε

Καθαρίστε το πρόσωπό σας με κρασί και μέλι!


Το κρασί χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει χαρίζει ελαστικότητα στο δέρμα, ενώ το βοηθά να διατηρείται λείο και λαμπερό. Το μέλι από την άλλη, λειτουργεί πραγματικά καλά στο να καθαρίζει, τρέφοντας παράλληλα το δέρμα σας με σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Το φυσικό ένζυμο του μελιού, όταν αναμειχθεί με νερό, μπορεί να δημιουργήσει ένα ήπιο αντισηπτικό για βαθύ καθαρισμό του δέρματος χωρίς να αφαιρεί από το δέρμα σας τα φυσικά έλαια του. Δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο ή πιο φυσικό από αυτό!

Μάσκα καθαρσιμού με μέλι και κρασί για όλους τους τύπους δέρματος

Πώς θα μειώσω τον λογαριασμό του σούπερ μάρκετ;

supermarketbudgetromanou.jpg
Όσο οι μισθοί πέφτουν, και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ αδειάζουν το οικογενειακό πορτοφόλι, αναζητάτε τρόπους να περιορίσετε τον λογαριασμό του σούπερ μάρκετ. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να μειώσετε τα χρήματα που ξοδεύετε στο σούπερ μάρκετ και μάλιστα χωρίς να στερηθείτε τίποτα. Αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

* Αποφύγετε τα έτοιμα φαγητά. Μπορεί να σας γλιτώνουν χρόνο, αλλά όχι και χρήμα. Η μαγειρική από το μηδέν είναι λιγότερο δαπανηρή. Επιπλέον, όταν μαγειρεύετε τα πιάτα σας μόνοι σας, μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα την ποσότητα του λίπους, της ζάχαρης και του αλατιού που περιέχουν.
* Επιλέξτε φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους. Είναι πιο οικονομικά, αλλά και πιο νόστιμα. Όταν τα λαχανικά δεν είναι εποχής, μια καλή και οικονομική λύση είναι τα κατεψυγμένα λαχανικά ή τα λαχανικά σε κονσέρβα. Όταν τα κατεψυγμένα λαχανικά συλλέγονται για να καταψυχθούν, βρίσκονται στο αποκορύφωμα της ωρίμανσής τους, γι’ αυτό και η θρεπτική τους αξία είναι συγκρίσιμη (πολλές φορές ίδια ή σε ορισμένες περιπτώσεις και καλύτερη) με εκείνη των φρέσκων λαχανικών.
* Φτιάξτε μόνοι σας τις σαλάτες σας. Τα πλυμένα και κομμένα ωμά λαχανικά είναι μια πολύ καλή επιλογή για τη διατροφή, καθώς περιέχουν λίγες θερμίδες, αλλά πολλές βιταμίνες και φυτικές ίνες, όπως όλα τα λαχανικά. Προσφέρουν μεγάλη ευκολία και οικονομία χρόνου, ωστόσο, είναι πιο ακριβά από τα λαχανικά που πρέπει να τα καθαρίσετε και να κόψετε μόνοι σας.
* Μην αγοράζετε κοτόπουλο σε κομμάτια. Τα κοτόπουλα που πωλούνται ολόκληρα, είναι πιο φθηνά από τα κοτόπουλα σε κομμάτια (στήθος, μπούτι). Αγοράστε ολόκληρα κοτόπουλα, κόψτε τα σε κομμάτια και βάλτε τα κομμάτια που δεν θα χρησιμοποιήσετε στην κατάψυξη για μετέπειτα χρήση.

Έτσι δεν θα αφήνει σημάδια το κραγιόν σας!


Δείτε πως να σταματήσετε το πασάλειμα με το κραγιόν αλλά και πως να το κάνετε να διαρκέσει περισσότερο με τις παρακάτω συμβουλές!


Απολέπιση
Χρησιμοποιήστε ένα απαλό απολεπιστικό, ή ακόμα και την οδοντόβουρτσά σας, για να δημιουργήσετε μια ομαλή επιφάνεια.


Βάλτε primer (βάση σταθεροποίησης)
Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα primer. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνετε την υγρασία και θα εξομαλύνετε τις λεπτές γραμμές, έτσι ώστε τα χείλη σας να είναι έτοιμα για το κραγιόν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ 701ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ!!!!!!

Αυτά τα οποία θα διαβάσετε είναι πέρα για πέρα αληθινά και θα δοθούν και οι περαιτέρω αποδείξεις!!!! Αν δεν είναι όμως ποιος ο λόγος να γίνει κάτι τέτοιο!;! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν για μια από τις ποιο παράξενες στρατιωτικές μυστικές αποστολές στρατού που έγιναν ποτέ!!!!

Έξι μέλη της 701ης Ταξιαρχίας της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισαν ξαφνικά να εγκαταλείψουν από τη μονάδα τους στο Augsburg, ( Άουσμπουρκ ) στην Γερμανία κατά τις πρώτες ημέρες Ιουλίου του 1990!!!!

 Ποια όμως ήταν η πραγματική ιστορία πίσω από την αποκαλυπτική αποστολή τους!;! Ήταν για να σκοτώσουν τον Αντίχριστο όπως λέγεται!;! Πώς υπήρχε η δυνατότητα να αποφύγουν τον εντοπισμό από την λιποταξία τους και να ταξιδεύουν από τη Γερμανία στο Gulf Breeze ( Γκάλφ Μπριζ της Φλώριδα ), στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής!;! Ενώ τους έψαχναν όλοι!!;;!! Μήπως πραγματικά ήθελαν να αποκαλύψουν εντός την κυβέρνηση των ΗΠΑ / εξωγήινους και συγκάλυψη των ερπετοειδών!;!  Πώς θα κάνανε την αποστολή τους για την εξάλειψη του << Αντίχριστος > και να σώσουν τον κόσμο!;!  

Ποιος και τι ήταν πίσω από το παράξενο μήνυμα … ” Ελευθερώνουμε το Γκολφ Μπριζ οι 6!!!!!  Έχουμε τα αρχεία που λείπουν, το πλαίσιο των 500 και  φωτογραφιών και έγγραφα που θέλετε πίσω “…..τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ και του στρατού των ΗΠΑ κατά τις ημέρες μετά τις συλλήψεις τους οργίαζαν!!!! Και γιατί ενώ ήταν μια κρίση, μετά από συλλήψεις τους, ότι οι << 6 >> δεν υποβλήθηκαν σε στρατοδικείο!;! Αλλά αποστρατεύτηκαν με όλες τις στρατιωτικές τιμές!!!!;;;;!!!!! Τα ερωτήματα αυτά δεν είναι νέα!!!! Αυτό το θέμα έχει εμφανιστεί επίσης στο ATS πριν από 3 χρόνια:  Gulf Breeze Saga (part ΙΙ): UFO,  Gulf Breeze 6, και το Τέλος του Κόσμου !!!!!

Υπήρξε, ωστόσο, κάποιο πρόσφατο ενδιαφέρον για την υπόθεση και πάλι!!!!  Πολλές σκόρπιες πληροφορίες έχουν πρόσφατα συλλεχτεί μαζί σε ένα αρχείο pdf και διατίθενται ελεύθερα από το Jack Brewer και το μπλοκ του !!!! Ο Τζακ εμφανίστηκε επίσης στο Cuckooold ( Κάκοουλντ ) να συζητήσει την  παράξενη αυτή ιστορία!!!! Παρακαλούμε επισκεφθείτε το blog του Jack για το σύνδεσμο για να κατεβάσετε το πλήρες pdf!!!!! 

Θα μπορούσα να έχω απλά προσθέσει ένα σύντομο σχολιασμό στο υπάρχον νήμα και μερικές συνδέσεις, στη συνέχεια!!!! Αλλά δεν το κάνω γιατί πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα….

Αξίζει μια διευκρίνηση και αναφορά, διότι είναι πραγματικά μία από αυτές τις παράξενες ιστορίες εγκλεισμού ΑΤΙΑ, παραφυσικού και με θρησκευτικές πεποιθήσεις, τις ( πιθανές ) παρεμβάσεις από την κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών και κάποιες εντελώς περίεργες δηλώσεις και αποφάσεις από το στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών!!!!! Πρόκειται για πραγματικά μια σπαζοκεφαλιά του παράξενου!!!! 

Ποιοι ήταν οι << 6 >>!!!!;;;!!!!

Μπορώ να ξυπνήσω τον υπνοβάτη ή όχι;

sleepwarkerromanoy.jpg
Η απάντηση είναι ναι, ωστόσο ο μύθος ότι απαγορεύεται επιβιώνει εδώ και πολλές δεκαετίες. Δεν είναι επικίνδυνο να ξυπνήσει έναν υπνοβάτη, αν και είναι βέβαιο ότι θα έλθεις αντιμέτωπος με ένα άτομο μπερδεμένο και αποπροσανατολισμένο. Αν δεν τον ξυπνήσετε, το πιθανότερο είναι ότι θα γυρίσει στο κρεβάτι του και την επόμενη δεν θα έχει καμία ανάμνηση του γεγονότος.Πού οφείλεται όμως η υπνοβασία; Δείτε τις απαντήσεις στις γραμμές που ακολουθούν.

Μόνο μια φορά!

KidJumpinginPuddle1-1024x683.jpg
Γράφει ο Άγγελος Τσιώνας
Αν σου έλεγαν…
… ό,τι μπορείς να φας το παγωτό που σου αρέσει, αλλά μόνο μια φορά…
… ό,τι μπορείς να ακούσεις το αγαπημένο σου τραγούδι, αλλά μόνο μια φορά…
… ό,τι μπορείς να οδηγήσεις το αυτοκίνητό σου, αλλά μόνο μια φορά…
… ό,τι μπορείς να κάνεις μπάνιο στην θάλασσα, αλλά μόνο μια φορά…
… ό,τι μπορείς να περάσεις ένα βράδυ με τους φίλους σου, αλλά μόνο μια φορά…
… ό,τι μπορείς να δώσεις ένα φιλί, αλλά μόνο μια φορά…
… ό,τι μπορείς να δεις την ανατολή του ήλιου ή το ηλιοβασίλεμα, αλλά μόνο μια φορά…
… ό,τι μπορείς να παίξεις στο χιόνι, αλλά μόνο μια φορά…
… ό,τι μπορείς να κάνεις έρωτα, αλλά μόνο μια φορά…
Δεν θα τα έκανες όλα αυτά γεμάτος λαχτάρα;… Δε θα έβαζες όλη σου την προσοχή σε αυτό που θα απολάμβανες για μία μόνο φορά;… Δε θα προσπαθούσες να το βιώσεις με όλο σου το Είναι;… Δε θα έδινες τον καλύτερό σου εαυτό;…
Όλα τα παραπάνω και πόσα ακόμα, είναι αυτά που αθροιστικά συνθέτουν αυτό που καλούμε Ζωή! Και τη Ζωή τη ζούμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!

Πώς μπορείτε να ασκείτε κριτική με ευγένεια...;

8259152998

Τέσσερα βήματα για να επιχειρηματολογείτε έξυπνα.

«Στις διαφωνίες επάνω σε ηθικά ή επιστημονικά ζητήματα ας στοχεύετε στην αλήθεια και όχι στην κατατρόπωση του αντιπάλου σας. Με αυτόν τον τρόπο δε θα χάσετε ποτέ το επιχείρημά σας και θα κερδίζετε πάντα κάτι καινούριο» έλεγε ο Arthur Martine στον εξαιρετικό οδηγό του γύρω από την τέχνη της συζήτησης το 1866.

Βέβαια, τις περισσότερες φορές που διαφωνούν δύο άνθρωποι το μόνο που δε συμβαίνει είναι το παραπάνω, ειδικά όταν η αντιπαράθεση είναι διαδικτυακή και οι «συνομιλητές» βρίσκονται πίσω από την ασφάλεια που τους παρέχει μια οθόνη κι ένα πληκτρολόγιο.

Τα πράγματα όμως θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να είναι κανείς επικριτικός, παραμένοντας ταυτόχρονα συμπονετικός, έχοντας ως σκοπό όχι να «κατακτήσει» τον αντίπαλο, αλλά να «φτάσει στην αλήθεια». Αποσκοπώντας, όχι να έχει δίκιο με οποιοδήποτε κόστος, αλλά να κατανοήσει και να εμβαθύνει τις γνώσεις του.

Ο φιλόσοφος Daniel Dennett, τον οποίο ο πρωτοπόρος της τεχνητής νοημοσύνης Marvin Minsky έχει αποκαλέσει ως «τον καλύτερο σύγχρονο φιλόσοφο» και «επόμενο Bertrand Russell», θέτει ένα εύστοχο ερώτημα, το οποίο εξερευνά μερικές από τις βασικές τάσεις και δυναμικές της κουλτούρας του ‘μπορώ-να-κρίνω-τα-πάντα-και-τους-πάντες’ της σύγχρονης εποχής: «Πόσο συμπονετικός μπορείτε να είστε όταν κριτικάρετε τις απόψεις ενός ‘αντιπάλου’;».

Στο βιβλίο του «Intuition Pumps and Other Tools for Thinking» αναφέρεται σε αυτό που ο ίδιος αποκαλεί ως «το καλύτερο αντίδοτο για την τάση που υπάρχει να εμφανίζουμε τον αντίπαλό μας ως καρικατούρα».

Πρόκειται για μια λίστα από κανόνες που είχε διαμορφώσει δεκαετίες πριν ο διάσημος κοινωνικός ψυχολόγος και θεωρητικός Anatol Rapoport, γνωστός για τη στρατηγική tit-of-tat της θεωρίας των παιγνίων.

Ο Dennett αναφέρει τα εξής:

Πώς θα συνθέσετε ένα επιτυχημένο, κριτικό σχόλιο:

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ



Η Βιταμίνη Κ
Η Βιταμίνη Κ βοηθά την πήξη του αίματος και ρυθμίζει το μεταβολισμό του ασβεστίου στο σώμα μας. Την βρίσκεις τρώγοντας πράσινα φυλλώδη λαχανικά... όπως σπανάκι και μπρόκολο.
Το Μαγνήσιο
Όταν δεν έχουμε μαγνήσιο, τα κύτταρα μας δεν δημιουργούν την κατάλληλη ενέργεια, οι μύες μας δεν μπορούν να χαλαρώσουν αρκετά , τα οστά μας δεν είναι εξίσου δυνατά και περισσότερες από 300 αντιδράσεις των ενζύμων μας που βοηθούν τη ρύθμιση του δικτύου των λειτουργιών του οργανισμού μας...εξασθενούν. Οι γυναίκες που είναι κάτω των 30 ετών έχουν ανάγκη από 320 mg τη μέρα.... ενώ όσες είναι μετά τα 30 έτη... οι απαιτήσεις αυξάνονται λίγο πάνω από αυτή την ποσότητα. Το βρίσκεις καταναλώνοντας περισσότερα όσπρια, ξηρούς καρπούς και τροφές ολικής άλεσης.
Το Σελήνιο
Το ιχνοστοιχείο αυτό συνεργάζεται πολύ καλά με τη βιταμίνη Ε... ακριβώς για να δράσει ως αντιοξειδωτικό, καταπολεμώντας τις όποιες βλάβες των κυττάρων και τις λοιμώξεις. Οι ενήλικες χρειάζονται 50 mg τη μέρα, ενώ οι θηλάζουσες γυναίκες χρειάζονται 70 mg καθημερινά. Αν αποφασίσεις και δεν τρως ζωικά προϊόντα, μπορείς να προσλάβεις σελήνιο από τροφές που είναι φυτικής προέλευσης... όμως η ποιότητά τους εξαρτάται από την περιεκτικότητα σε σελήνιο του εδάφους...όπου έχει αναπτυχθεί το φυτό.

Πλανήτης Γη: Εαρινή Ισημερία – Είναι ίσες οι διάρκειες μέρας και νύχτας στις ισημερίες;

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, 12:29 το μεσημέρι, τελειώνει η συντομότερη αστρονομική περίοδος του πλανήτη μας, που έχει την αρχή της στο ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου και είχε διάρκεια 88,99 ημέρες. Αυτή η περίοδος – ο χειμώνας για το βόρειο ημισφαίριο της Γης – κλείνει με την εαρινή ισημερία, την ισημερία του Μαρτίου. Αυτή την ημέρα-ορόσημο τελειώνει μια αστρονομική περίοδος και αρχίζει η επόμενη που θα ολοκληρωθεί στο ηλιοστάσιο του Ιουνίου και θα διαρκέσει 92,76 ημέρες: Είναι η Άνοιξη, στο βόρειο ημισφαίριο της Γης.
Μια ισημερία είναι η στιγμή στην οποία το επίπεδο του ισημερινού της Γης περνάει από το κέντρο του Ήλιου, γεγονός που συμβαίνει δυο φορές το χρόνο, 20 Μαρτίου και 23 Σεπτεμβρίου περίπου. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τους κατοίκους, παντού στον πλανήτη, με την περίπου ίση διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Υποθετικά, κάθε άνθρωπος στον πλανήτη αντιλαμβάνεται 12 ώρες μέρα και 12 ώρες νύχτα. Υποθετικά, επειδή δεν είναι ακριβώς έτσι. Στην πραγματικότητα υπάρχει περισσότερο φως μέρας από ότι νύχτα την ημέρα της ισημερίας και υπάρχουν δυο λόγοι για αυτό: Ο Ήλιος που είναι δίσκος και όχι ένα σημείο και η διάθλαση που συμβαίνει στην ατμόσφαιρα.
Το ότι ο ήλιος εμφανίζεται ως δίσκος και όχι ως σημείο, όπως τα άστρα στον ουρανό, είναι θέμα απλής παρατήρησης, για τους περισσότερους ανθρώπους μιας εύκολης παρατήρησης όταν ο Ήλος δύει. Ακόμη, εξ ορισμού, ως ανατολή του Ήλιου θεωρείται όταν το μπροστινό (σε σχέση με την κίνηση) άκρο του Ήλιου αγγίζει για πρώτη φορά τον ανατολικό ορίζοντα και ως δύση θεωρείται όταν το πίσω άκρο τελικά ακουμπά τον δυτικό ορίζοντα. Αυτό από μόνο του παρέχει μια επιπλέον διάρκεια ημερήσιου φωτός 2,5 με 3 λεπτά στα μέσα εύκρατα γεωγραφικά πλάτη.

Η μοναξιά είναι ο δρόμος από τον οποίο το πεπρωμένο θέλει να οδηγήσει τον άνθρωπο στον εαυτό του. (Αλ.Πέρσυ)



Ο Νίτσε έλεγε ότι το περπάτημα μας βοηθάει να κατεβάσουμε ιδέες, να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας. Το να χαρίζουμε στον εαυτό μας μια στιγμή μοναξιάς μας επιτρέπει να βάζουμε σε τάξη τις σκέψεις μας, να διερωτόμαστε για τη ζωή, για το τι στ’ αλήθεια θέλουμε. Είναι δική μας στιγμή περισυλλογής, ο δικός μας χώρος για να γινόμαστε δημιουργικοί.
Είναι σημαντικό να φυλάμε ένα τμήμα της μέρας για τον εαυτό μας, όχι απλώς για χουζούρεμα, αλλά για να είμαστε παρόντες εδώ και τώρα, να χαλαρώνουμε και να μη μας βαραίνουν τα γεγονότα. Έχουμε ανάγκη από έναν προσωπικό χώρο για να ξεφεύγουμε από τον θόρυβο και να σκεφτόμαστε, ή για το εντελώς αντίθετο: για να αδειάζουμε το μυαλό μας από τα καθημερινά προβλήματα.
Ο Έκχαρτ Τόλλε μας μιλάει για το πόσο προβληματικός μπορεί να γίνει ο διανοητικός θόρυβος, το να σκεφτόμαστε διαρκώς. Αν ο εγκέφαλος μας βρίσκεται πάντα σε διέγερση, δε θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ούτε μια στιγμή ησυχίας ούτε να ζήσουμε εδώ και τώρα. Γι’ αυτό είναι καλό να αποσυνδεόμαστε. Να κάνουμε switch off. Όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν για λίγα λεπτά.
Η απομάκρυνση από τον θόρυβο, έστω και για λίγο, μας ξαναδίνει την ηρεμία και το νόημα της ύπαρξης. Μας δίνει μία κατεύθυνση για να αποσαφηνίσουμε τα σχέδια μας και να ενεργήσουμε με σιγουριά.
Μπορούμε να αναπνέουμε το οξυγόνο της μοναξιάς έξω στη φύση ή σε ένα δωμάτιο του σπιτιού, σε ένα καφέ, οπουδήποτε μπορούμε να σκεφτούμε.
Αυτή είναι η σημασία του να αποσυνδέεσαι για μερικές στιγμές από τον κόσμο και να συνδέεσαι με τον εαυτό σου. Ανακαλύπτεις ότι η μοναξιά είναι θεραπευτική, δημιουργική και απελευθερωτική. Αν κρατάς ένα μικρό κομμάτι της μέρας για σένα, θα πάψεις να νιώθεις χαμένος.
Άλλαν Πέρσυ 
Νίτσε
Εικόνα: Quiet Veil by Noell S. Oszvald | http://iconolo.gy/sites/default/files/NOsVeil_0373.jpg


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα