Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Το Ξέσπασμα

Ξέσπασμα

Ταπί και ψύχραιμοι οι Έλληνες εντυπωσιάζουν με τη φαινομενική τους απάθεια.

Στρατιές ειδικών αναλύουν εμπεριστατωμένα τα μυστήρια της Κοινωνικής μας καθίζησης και υποτιμούν τον μέσο Έλληνα που με μάτι μισόκλειστο από τη τσατίλα παρακολουθεί τα πάντα αλλά δε μιλά.

Ως ζωντανό απολίθωμα προς εξαφάνιση ο μέσος Έλληνας εξετάζεται μεθοδικά από εξειδικευμένους επιστήμονες και δημοσιογράφους και δωρεάν ψυχαναλύεται η αιτία της παθητικότητάς του.

Κανείς - σχεδόν - δε σκέφτηκε μιαν άλλη ερμηνεία.

 Όλοι τα ίδια σχεδόν αναμασούν ... κάτι για το σοκ ... κάτι για την ενοχή ... κάτι για το βόλεμα και άλλα γνωστά …

Φαινομενική απάθεια του αποδίδουν γιατί πριν το τσουνάμι χτυπήσει, τα νερά τραβιούνται σε μια παρανοϊκή Γαλήνη, τη Γαλήνη που φορτώνει άσχημα.

Το κακό πάντα ξεσπάει απότομα δια ασήμαντον αφορμή από ανθρώπους των μεσαίων ηλικιών, γιατί αυτοί είναι που έχουνε βαλτώσει και ειδικά οι άνω των 35, με επίκεντρο τις ηλικίες 45-55 που βιώνουν τον απόλυτο Γολγοθά και το δούλεμα ψιλό γαζί.

Ξέρεις πως είναι να γυρνάς σπίτι για 5 ώρες ύπνο, κατάκοπος, άπλυτος, χωρίς ελπίδα για ένα 3ήμερο ηρεμίας, φορτωμένος χρέη και ταπεινώσεις, επειδή κάποιοι παίξανε τη χώρα στο μπαρμπούτι?

Ξέρεις πως είναι να βλέπεις φάκελο με λογαριασμό και να σε πιάνει σφίξιμο μετά από 12ωρο στον πόλεμο της αγοράς?

7 σημάδια ότι έχεις μια δυνατή προσωπικότητα που τρομάζει τους άλλους


Δυνατή προσωπικότητα δε γεννιέσαι. Γίνεσαι. Αδύναμη προσωπικότητα δε γεννιέσαι. Γίνεσαι και επιτρέπεις να σε κάνουν.
Όταν οι άνθρωποι συναντούν κάποιον που έχει δυνατή προσωπικότητα δεν μπορούν να καταλάβουν με τι έχουν να κάνουν. Αν είσαι δυνατή προσωπικότητα κάποιοι θα πιστεύουν πως είσαι αυταρχικός/η. Άλλοι θα πιστεύουν ότι είσαι αγενής. Αλλά τίποτε από αυτά δεν είναι αλήθεια. Αυτές οι λέξεις δεν έχουν καμία σχέση με μια δυναμική προσωπικότητα.
Σίγουρα κάποιοι μπορεί να σε φοβούνται. Αλλά αυτό γίνεται επειδή δεν καταλαβαίνουν πως γίνεται να αισθάνεσαι τόσο καλά με τον εαυτό σου, που δε χρειάζεσαι την αποδοχή κανενός. Είμαι σίγουρη πως γνωρίζεις πολύ καλά την ανθρώπινη φύση. Ό,τι δεν καταλαβαίνει κανείς ή δεν το έχει ως χαρακτηριστικό, το κατηγορεί ή προσπαθεί να το μειώσει. Πάντα ήταν έτσι και πάντα θα είναι. Εσύ όμως να μην πτοείσαι.

Δεν κλαψουρίζεις
Δεν σπαταλάς το χρόνο σου βρίσκοντας δικαιολογίες για το τι δεν μπορείς να κάνεις. Επικεντρώνεσαι σε όλα αυτά που μπορείς να κάνεις και βρίσκεις τρόπους να παρακάμψεις τα εμπόδια.

Προσέχεις ποιον βάζεις στη ζωή σου
Ως δυνατή προσωπικότητα δεν επιτρέπεις σε κανέναν να σου πει ποιος είσαι, τι είσαι ή τι μπορείς να κάνεις. Ξέρεις πως κάποιοι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να σε μειώσουν απλά και μόνο για να αισθανθούν εκείνοι καλύτερα. Επίσης ξέρεις πως κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται επιβεβαίωση για να νιώθουν καλύτερα. Εσύ δεν είσαι απ’ αυτούς. Δε χρειάζεσαι έναν φίλο, μια φίλη, έναν προϊστάμενο, έναν ή μια σύντροφο για να σου πουν ποιες είναι οι ικανότητές σου. Μπορείς να το συμπεράνεις χωρίς αυτούς.

Δε σου αρέσουν τα κουτσομπολιά
Αν είσαι μια δυνατή προσωπικότητα , έχεις ιδέες και όνειρα και θέλεις να χρησιμοποιείς τον χρόνο σου εποικοδομητικά ώστε να αλλάξεις τη δική σου ζωή προς το καλύτερο. Ξέρεις πως το κουτσομπολιό είναι σπατάλη χρόνο και «καίει» τα εγκεφαλικά κύτταρα. Άλλωστε οποιοσδήποτε μπορεί να κουτσομπολέψει με επιτυχία. Δεν είναι δα και το ποιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο. Είναι πιο δύσκολο να κοιτάς τη δική σου ζωή, διότι έτσι βλέπεις την πραγματικότητα και δεν στρέφεις την προσοχή σου αλλού απαλύνοντας με αυτόν τον τρόπο τον πόνο σου, με την ψευδαίσθηση ότι εσύ τα κάνεις όλα καλά και οι άλλοι είναι σκάρτοι.

ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ… ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ (Μέρος Β)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Παίρνοντας Την Ευθύνη του Πεπρωμένου μας
Αν θέλουμε να πάρουμε την ευθύνη του πεπρωμένου μας, πρέπει να πάρουμε την δύναμη μας πίσω. Ορίστε πώς:
Αρχίστε να σκέφτεστε την πιθανότητα ότι μπορείτε να αλλάξετε την πορεία της ζωής σας. Δεν χρειάζεται να έχετε βαθιά πεποίθηση ότι μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας. Για αρχή, το μόνο απαραίτητο πράγμα είναι να γίνετε ανοιχτοί στην ιδέα ότι είναι δυνατόν. Να είστε περίεργοι για ένα νέο μονοπάτι που δεν μπορείτε να δείτε ακόμα. Ανοίξτε αυτήν την πόρτα: «Είμαι ανοιχτός στο ενδεχόμενο ότι μπορώ να αλλάξω την πορεία της ζωής μου».
Χαιρετήστε τον πόνο και τη δυστυχία στη ζωή σας. Ο λόγος που κολλάμε σε δυσλειτουργικά πρότυπα είναι επειδή έχουμε την τάση να κλείνουμε την πόρτα στον πόνο και τη δυστυχία που βιώνουμε. Αυτό περιλαμβάνει οτιδήποτε από τραύματα του παρελθόντος, άλυτο πένθος, μέχρι πόνο για έναν χωρισμό και μικρές απογοητεύσεις. Είναι δύσκολο να είσαι παρόν με τα συναισθήματα εφ' όσον διδαχτήκαμε ότι δεν πρέπει να έχουμε ή να ξαναζούμε τον πόνο που ήταν συντριπτικός και απειλούσε την ασφάλεια μας όταν τον βιώναμε σε προγενέστερο χρόνο στη ζωή μας. Ωστόσο, είτε το θέλουμε, είτε όχι, ο πόνος μας είναι εκεί για να μας ξυπνά στο ότι υπάρχει κάτι μέσα μας που χρειάζεται προσοχή και γιατρειά. Όταν δεν χαιρετούμε τα μέρη μας εκείνα που έχουν ανάγκη αναγνώρισης και έκφρασης, τότε ζούμε ασυνείδητα και επαναλαμβάνουμε παλιά πρότυπα. Όταν ζούμε ασυνείδητα, ο πόνος μας και ο φόβος μας για τον πόνο είναι αυτό που δημιουργεί το μονοπάτι της ζωής μας. Τι συναίσθημα ή κατάσταση αποφεύγεις τον τελευταίο καιρό;
Ακούστε τον εαυτό σας. Πρέπει να προσπαθούμε να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στους εαυτούς μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσουμε να ακούμε με περισσότερη προσοχή τους μικρούς σπινθήρες του ενθουσιασμού που κυματίζουν μέσα στο σώμα μας. Μιλώ για τα μικρά πράγματα εδώ. Για παράδειγμα, αν σας αρέσει να χορεύετε και αισθάνεστε αυτή τη μικρή αλλά επίμονη ανάγκη να χορεύετε περισσότερο, αλλά συνεχίζετε να το αναβάλλετε γιατί αναρωτιέστε αν έχει πραγματικά σημασία, τότε είναι σίγουρα ώρα να ξεκινήσετε το χορό. Γιατί? Επειδή υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού σας που το χρειάζεται αυτό, και το ωραίο σε αυτό είναι ότι όχι μόνον το μέρος σας που το χρειάζεται αυτό ωφελείται , αλλά θα ξεχυθεί σε όλο σας το είναι ανοίγοντας πόρτες που δεν θα μπορούσατε να είχατε ποτέ φανταστεί. Μπορεί να αρχίσετε να γίνεστε πιο δημιουργικοί στην εργασία, η σεξουαλική σας ζωή θα μπορούσε να γίνει καλύτερη, η υγεία σας μπορεί να βελτιωθεί, μπορεί να συναντήσετε τον έρωτα της ζωής σας. Αλλάζετε τη ζωή σας ακούγοντας τα μικρά πράγματα. Οι μικρές σπίθες, οι ψίθυροι, οι ορμές είναι το πεπρωμένο σας που μιλάει, προκαλώντας σας να αποδεχθείτε την πρόσκλησή του.

ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ… ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ (Μέρος Α)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Ο καθένας από εμάς έρχεται σε αυτή τη ζωή με μοναδικές ιδιοσυγρασίες και ιδιορρυθμίες, μια συμφωνία στην συγκρότηση του εαυτού, τόσο απίστευτα όμορφη και αδέξια τοποθετημένη, και όσον αφορά την πορεία, αγωνιωδώς δύσκολο να πλοηγηθεί κατά καιρούς. Ερχόμαστε με μια ενεργειακή δόνηση που είναι, πάνω απ' όλα, εγγενώς διακριτή και δεν μπορεί να αναπαραχθεί από κανέναν άλλον που συναντούμε στον κόσμο. Ερχόμαστε με τα ταλέντα, τα δώρα, τις κλίσεις και τα πάθη, μερικά από τα οποία φαίνεται να είναι υφασμένα άρρηκτα στο ύφασμα της ύπαρξής μας και άλλα, πιο ξεκάθαρα συνυφασμένα με το περιβάλλον και τον πολιτισμό στον οποίο έχουμε μεγαλώσει.
Το πεπρωμένο μας, εν μέρει, είναι η εικόνα που επιλέγουμε να δημιουργήσουμε από αυτό το καλειδοσκόπιο των πραγμάτων. Πώς συνδυάζουμε αυτή την παλέτα των χρωμάτων και την ποικιλία των υλικών όλα μαζί για να δημιουργήσουμε το τοπίο που ονομάζουμε τη ζωή μας.
Γεννιόμαστε ο καθένας σε αυτή τη ζωή και έχουμε εμπειρίες με τους ανθρώπους που μας μεγαλώνουν και με τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν εκτός της πυρηνικής οικογένειας μας - τους συμμαθητές, τους δασκάλους, τους συναδέλφους, τους εραστές, τους φίλους της οικογένειας, τους ξένους που γίνονται πιο κοντινοί από την οικογένεια, και την οικογένεια που γίνονται ξένοι. Μερικές από αυτές τις εμπειρίες θα προκαλέσουν υπερβολικό πόνο και δυστυχία. Κάποιες θα φέρουν χαρά που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να είχαμε φανταστεί. Το πεπρωμένο μας, εν μέρει, είναι το πώς επιλέγουμε να δώσουμε νόημα και να μεταμορφώσουμε αυτές τις μοναδικές εμπειρίες.
Το πεπρωμένο μας δεν είναι ποτέ κάτι που συμβαίνει χωρίς τη συμμετοχή μας, και έτσι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι εμείς, και μόνο εμείς, είμαστε οι δημιουργοί και οι φύλακες του δικού μας πεπρωμένου. Κανείς άλλος δεν μπορεί να διεκδικήσει το δικαίωμα αυτό και κανένας άλλος δεν μπορεί να δημιουργήσει για εμάς.

«Φωτογραφία-ντοκουμέντο» με τον δράστη στο Ορλί νεκρό αλλά… χωρίς αίματα!



Φορά ένα μαύρο παντελόνι και ένα λευκό πουκάμισο και… δεν υπάρχει ίχνος από αίματα γύρω από το πτώμα του!

Μια «φωτογραφία ντοκουμέντο» που δείχνει τον άνδρα, ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο στο αεροδρόμιο του Ορλί το πρωί του Σαββάτου να είναι νεκρός έδωσε στη δημοσιότητα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στη φωτογραφία φαίνεται ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με δικές τους πληροφορίες ήταν ένας εξτρεμιστής μουσουλμάνος γνωστός στις γαλλικές αρχές, να φορά ένα μαύρο παντελόνι και ένα άσπρο πουκάμισο και να κείτεται νεκρός μετά τα πυρά που δέχθηκε από τους Γάλλους αστυνομικούς. Ωστόσο γύρω από το πτώμα του που δέχτηκε «πυρά» δεν υπάρχει σταγόνα αίματος στα κατάλευκα μάρμαρα του δαπέδου!
Νωρίτερα, όπως έχει γίνει γνωστό, είχε προσπαθήσει να αρπάξει το όπλο ενός στρατιώτη στο αεροδρόμιο.
Κατά πληροφορίες μάλιστα άλλες πληροφορίες, ο άνδρας αυτός είχε εμπλακεί και σε ένα περιστατικό με τραυματισμό αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου στο προάστιο του Σεν Ντενί.

10+1 πράγματα που δεν ήξερες για τη Jackie Kennedy Onassis



Η Jackie Kennedy Onassis ή Jackie O, υπήρξε μία από τις σημαντικότερες φιγούρες που πέρασαν από τον Λευκό Οίκο και άφησαν το στίγμα τους για πάντα. Εκτός όμως από είδωλο του διαχρονικού στυλ, η Jackie O ήταν μία ανεξάρτητη, πολυπράγμων γυναίκα με αυτοπεποίθηση που ακόμα και σήμερα μας συναρπάζει με τις άγνωστες πτυχές της ζωής και της προσωπικότητάς της. Με αφορμή την ταινία Jackie, στην όποια πρωταγωνιστεί η Natalie Portman – και αναμένεται να φτάσει στα Oscar – φέρνουμε στο προσκήνιο 6 «μυστικά» για μία από τις πιο αγαπημένες Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ.
  1. Το πατρικό της όνομα
Η Jackie Kennedy, γεννήθηκε με το όνομα Jacqueline Lee Bouvier, από γονείς με καταγωγή από την Ιρλανδία και Βέλγιο-Σκωτία-Αγγλία. Ο πατέρας της ήταν χρηματιστής και η μητέρα της κοσμική της Νέας Υόρκης.
  1. Η ζωή της
Γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1929 και πέθανε στις 19 Μαΐου 1994. Ήταν Καθολική στο θρήσκευμα και παιδί χωρισμένων γονιών και δεν ταίριαζε με την υψηλή κοινωνία Προτεσταντών της Νέας Υόρκης.
  1. Είχε εγκυμοσύνες
Το 1995 έκανε μία αποβολή. Το 1956 γέννησε νεκρό ένα κοριτσάκι, την Αραμπέλλα. Το επόμενο έτος, στις 27 Νοεμβρίου 1957, γέννησε την κόρη της Καρολίνα, με καισαρική τομή. Δύο εβδομάδες μετά αφού ο άντρας της έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ, γέννησε τον πρώτο τους γιο, τον John Kennedy Jr. με καισαρική, στις 25 Νοεμβρίου 1961.

Οι 64 τρόποι που μας δηλητηριάζει η ζάχαρη



Ζάχαρη ο γλυκός, βασανιστικός θάνατος που όμως όλοι… λατρεύουμε!
Γιατί λατρεύουμε τη ζάχαρη;
Είναι γλυκιά..και υπήρξε η πρώτη μας αγάπη κι όμως προκαλεί τόσα πολλά κακά που μας βάζουν σε πολλές και σοβαρές σκέψεις…
Για να δούμε…Τί μπορεί να..κάνει η ζάχαρη:
1. Μπορεί να καταστείλει το ανοσοποιητικό και να βλάψει το αμυντικό μας σύστημα.
2. Η ζάχαρη προκαλεί ανεπάρκειες των πολυτίμων ιχνοστοιχείων: χρωμίου και χαλκού και παρεμβαίνει στην απορρόφηση ασβεστίου και μαγνησίου.
Δείτε και Αρρώστιες που οφείλονται σε έλλειψη βιταμινών & χημικών στοιχείων
3. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει:
  • μια ραγδαία αύξηση της αδρεναλίνης,
  • υπερδραστηριότητα,
  • ανησυχία,
  • αδυναμία συγκέντρωσης, και
  • ιδιοτροπίες στα παιδιά.
4. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει:
  • μια σημαντική αύξηση στην συνολική χοληστερόλη,
  • τριγλυκερίδια και
  • στην κακή χοληστερόλη και
  • μείωση της καλής χοληστερόλης.
5. Η ζάχαρη προκαλεί απώλεια της ελαστικότητας και της λειτουργικότητας των ιστών.
6. Η ζάχαρη τρέφει τα καρκινικά κύτταρα και έχει συνδεθεί με:
  • την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού,
  • των ωοθηκών,
  • του προστάτη,
  • του εντέρου,
  • του παγκρέατος,
  • της χοληδόχου κύστεως,
  • των πνευμόνων και
  • του στομάχου.

Η ζάμπλουτη κληρονόμος του μεγαλοεκδότη, που την απήγαγαν. Κατά την ομηρία της έγινε μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης, συμμετείχε σε ληστείες τραπεζών και κατήγγειλε τον πλούτο. Η τρομερή ιστορία της Πατρίτσια Χιρστ


Η Πατρίτσια Χιρστ ήταν η κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας και μιας πανίσχυρης οικονομικής αυτοκρατορίας των ΗΠΑ.

Το 1974 σε ηλικία 19 χρονών η «Πατ», όπως την αποκαλούσαν οι φίλοι της, εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα όπου έμενε στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια.
Λίγες ώρες μετά τη δήλωση της εξαφάνισής της, διαπιστώθηκε ότι την είχε απαγάγει μια μικρή εξτρεμιστική οργάνωση της Καλιφόρνια, με το όνομα «Συμβιωτικός απελευθερωτικός Στρατός».

Η οργάνωση αυτή ήταν μία ομάδα αστών αριστερών που έδρασε μεταξύ 1973 και 1975.

Θεωρούσε τον χαρακτήρα της επαναστατικό και διέπραξε ληστείες τραπεζών, δύο δολοφονίες, και πολλές βίαιες πράξεις.

Ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα στον πατέρα της , τον μεγαλοεκδότη εφημερίδων Ράντολφ Χιρστ, έθεσε τους όρους για την απελευθέρωση της. Οι απαγωγείς δεν ζητούσαν τίποτα για τον εαυτό τους, αλλά απαιτούσαν τη διανομή τροφίμων και πιστωτικών κουπονιών αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων στους φτωχούς του Λος Άντζελες.

                                              Η προσχώρηση στον απελευθερωτικό στρατό.

Πριν προλάβει να οργανώσει την καταβολή των λύτρων, έλαβε μια μαγνητοταινία στην οποία υπήρχε η αυτόβουλη και αβίαστη έγγραφη δηλώσεων της Πατρίτσια όπου ανέφερε ότι προσχωρεί στην εξτρεμιστική οργάνωση των απαγωγέων της, με την ονομασία πλέον «Τάνια».

Τότε του δημιουργήθηκε η αμφιβολία, ότι η αλλαγή αυτή ήταν αποτέλεσμα πίεσης που δέχτηκε η κοπέλα ή ακόμα και απειλής.

Και όμως λίγες μέρες μετά διαλύθηκε κάθε αμφιβολία.

Δείτε από μέσα τη μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων που βρίσκεται στα Τέμπη. Για την κατασκευή της τρυπήθηκε δυο φορές ο Κίσαβος και μια ο Όλυμπος. Σπίρτζης: Ολοκληρώθηκαν έργα που βάλτωναν 11 χρόνια (φωτο και βίντεο)



Με τα εγκαίνια του έργου των σηράγγων στα Τέμπη να βρίσκονται (όπως δείχνουν τα πράγματα) πλέον πολύ κοντά, αξίζει ιδιαίτερα να δει κανείς από μέσα ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα των τελευταίων ετών στη χώρα μας, λίγο πριν δοθεί στην κυκλοφορία, σε βίντεο – οδοιπορικό του onlarissa.gr.



Η Σήραγγα Τεμπών είναι η μεγαλύτερη οδική σήραγγα της Ελλάδας και των Βαλκανίων, με μήκος 6 χλμ.

Συνολικά, η κατασκευή του νέου τμήματος του αυτοκινητόδρομου περιλαμβάνει δύο δίδυμες σήραγγες στα Τέμπη μήκους 2 και 6 χιλιομέτρων και μία δίδυμη σήραγγα στον Πλαταμώνα μήκους 2,7 χιλιομέτρων, καθώς και 14 χιλιόμετρα ανοιχτής οδοποιίας, 17 χλμ. δευτερεύουσες οδούς και οδούς εξυπηρέτησης, 22 γέφυρες και τεχνικά, 5 νέους ανισόπεδους κόμβους, κτίρια εξυπηρέτησης σηράγγων, κ.α. Επιπλέον, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν 5 νέοι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών ανά κατεύθυνση.

ΠΡΟΣΟΧΗ στις 6 σκέψεις που μας καταστρέφουν!


Όλοι γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να κοιτάζουμε μπροστά, να αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν και ό,τι δεν υφίσταται πλέον, μόνο που αυτό δεν γίνεται από μόνο του με κάποιο μαγικό τρόπο. Χρειάζεται προσπάθεια και εκπαίδευση και κυρίως, χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε. Υπάρχουν κάποιες «κλισέ» σκέψεις που έχουν καταγραφεί από διάφορες αιτίες μέσα στο μυαλό μας και που είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν, προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά και να αντιμετωπίσουμε με θάρρος και αισιοδοξία, το μέλλον μας αλλά και τη ζωή μας γενικότερα.

1) Δεν έχω άλλη επιλογή
Αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη σκέψη που μας κρατά αλυσοδεμένους σε μια ανεπιθύμητη κατάσταση. Με αυτή τη σκέψη, καταδικάζουμε πολλές φορές τον εαυτό μας, να παραμένει παθητικός, σε μια σχέση, εργασία ή κατάσταση. Το πεπρωμένο μας ορίζεται από τις επιλογές που κάνουμε. Αν θεωρούμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή, τότε, ορίζουμε το μέλλον μας, όπως ακριβώς είναι και το ανεπιθύμητο παρόν μας. Αφήστε την τεμπελιά στην άκρη. Πάντα υπάρχουν περισσότερες επιλογές. Σκεφτείτε με ψυχραιμία και διαύγεια και σίγουρα θα τις βρείτε και τότε, ΤΟΛΜΗΣΤΕ!!! Τολμήστε να κάνετε νέα πράγματα με νέους τρόπους και μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να ακολουθήσει τους παλιούς γνωστούς και λανθασμένους τρόπους του, μόνο και μόνο επειδή του είναι γνωστοί και ευκολότεροι. Βάλτε του το ερώτημα «θέλεις να είσαι αιχμάλωτος του παρελθόντος ή να ανοίξεις καινούργιους δρόμους και προοπτικές για το μέλλον;»

Η αιτία Θανάτου της Βιργινίας Λεούση και τα ''κοινά'' παυσίπονα που προκαλούν έμφραγμα!



Έπειτα από πολυήμερη μάχη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, η γνωστή αστρολόγος Βιργινία Λεούση έφυγε από τη ζωή.

Η είδηση πρώτα της ασθένειας και σήμερα του θανάτου της έκανε το γύρο των ΜΜΕ καθώς η Βιργινία Λεούση, μετά από μια 20ετή πορεία στο χώρο της Αστρολογίας, ήταν γνωστή στο Πανελλήνιο.
Ωστόσο η αιτία θανάτου θα πρέπει να προβληματίσει.
Στις αρχές του περασμένου μήνα, η Βιργινία Λεούση βρισκόταν στο σπίτι της στον Πειραιά παρέα με τον σύζυγό της Μιχάλη Σεβαστό και έναν καλό φίλο τους, όταν ήπιε κοκτέιλ αναλγητικών συνδυαστικά με την αντιβίωσή της για να υποχωρήσουν το συντομότερο ο βήχας και η οργανική εξάντληση που ένιωθε από το βαρύ κρύωμα το οποίο την ταλαιπωρούσε τις τελευταίες εβδομάδες. Μέσα σε λίγα λεπτά ένιωσε αδιαθεσία και κατόπιν δύσπνοια. Ο λαιμός της πρήστηκε και, καθώς αδυνατούσε να αναπνεύσει, λιποθύμησε. Η έγκυρη επέμβαση του καλεσμένου της, ο οποίος της παρείχε τις πρώτες βοήθειες κάνοντάς της τεχνικές καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, αποδείχθηκε σωτήρια και η Βιργινία Λεούση έδειχνε να συνέρχεται.
Στη συνέχεια παρέμεινε στην εντατική για πληθώρα εξετάσεων καθώς είπαν ότι υπέστη ανακοπή καρδιάς. Υπεβλήθη και σε μαγνητική τομογραφία, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα, όπως έγραφαν τα διάφορα δημοσιεύματα. Παρέμεινε πολλές μέρες στη ΜΕΘ, έκανε κι άλλη μαγνητική τομογραφία, ενώ στο πλευρό της περίμεναν να «ξυπνήσει» με αγωνία οι συγγενείς και φίλοι της. Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, “το οίδημα που της παρουσιάστηκε έχει υποχωρήσει με τις κορτιζόνες και τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε“.
Σήμερα η αστρολόγος έχασε αυτή τη μάχη. Όλα αυτά γίνονται σε εμάς γνωστά γιατί η Βιργινία Λεπούση ήταν επώνυμη. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι η Ελλάδα κατέχει ευρωπαϊκή πρωτιά στη συνταγογράφηση αντιβίωσης, όπως επίσης είναι γνωστό ότι αναλγητικά μπορεί να πάρει κανείς όσα θέλει κι απ’ όπου θέλει χωρίς συνταγογράφηση, όπως επίσης είναι γνωστό ότι διώκονται με κάθε τρόπο από τα κέντρα συμφερόντων και περίεργων κινήτρων οι εναλλακτικές θεραπείες με βότανα κι άλλες φυσικές πρακτικές.

ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗ ΓΝΩΣΗ (Λάο Τσε)



Ο άριστος ταξιδευτής δεν αφήνει χνάρια.
Ο άριστος ομιλητής δεν αφήνει τη γλώσσα να παρασυρθεί.
Ο άριστος λογιστής δε χρειάζεται πινάκια.
Η καλύτερη πόρτα δε χρειάζεται μάνταλο,
κι όμως, κανείς δεν μπορεί να την ανοίξει.
Το καλύτερο δέσιμο δε χρειάζεται κόμπους,
κι όμως, κανείς δεν μπορεί να το λύσει.
Γι’ αυτό ο συνετός βοηθά τους πάντες, αδιακρίτως.

CERN – Αντιύλη: Ένα νέο πείραμα αρχίζει για τη μελέτη της επίδρασης της βαρύτητας στην αντιύλη

Η απουσία της αντιύλης στο σύμπαν είναι ένας μακροχρόνιος γρίφος στη φυσικήΠολλά πειράματα εξερευνούν αυτόν το γρίφο βρίσκοντας ασυμμετρίες μεταξύ σωματιδίων και των αντίστοιχών τους της αντιύληςΤο GBAR (GravitationaBehaviouoAntihydrogeaRest)ένα νέο πείραμα στο CERNπροετοιμάζει την εξερεύνηση μιας άποψης αυτού του γρίφουποια είναι η επίδραση της βαρύτητας στην αντιύληΕνώ υπάρχουν θεωρίες ως προς το εάν η αντιύλη θα συμπεριφέρεται όπως η ύλη ή όχιακόμη απουσιάζει ένα καθοριστικό πειραματικό αποτέλεσμα.
Το GBAθα μετρήσει την επίδραση της βαρύτητας σε άτομα αντιυδρογόνουΤοποθετημένο στην αίθουσα του Επιβραδυντή Αντιπρωτονίων (AD)το GBAείναι το πρώτο από πέντε πειράματα που θα συνδεθεί με το νέο δακτύλιο επιβράδυνσης ELENAΤην 1η Μαρτίουεγκαταστάθηκε το πρώτο εξάρτημα του πειράματος – ένας γραμμικός επιταχυντής (linac)Σε έντονη αντίθεση με την αλυσίδα των μεγάλων επιταχυντών του LHκαι τα γρήγορα σωμάτιαο κόσμος της αντιύλης στον Aείναι μικρός και τα σωμάτια του είναι τόσο αργά όπως έρχονταιΟ linaτου GBA(εικόναείναι μόνο 1,μέτρα μακρύς και θα χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ποζιτρόνιατην αντιύλη αντίστοιχη του ηλεκτρονίου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα