Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Σεξ: Όταν ο ένας θέλει περισσότερο από τον άλλον


desire-discrepanciese123.jpg
Ο/η σύντροφός σας φαίνεται να θέλει σεξ κάθε μέρα, αλλά για εσάς είναι αρκετό μία φορά την εβδομάδα ή ακόμα και μία φορά το μήνα; Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε πρόβλημα.

Ο όρος «αταίριαστη σεξουαλική επιθυμία» περιγράφει τη κατάσταση κατά την οποία δύο άτομα σε μια σχέση έχουν διαφορετικά επίπεδα επιθυμίας για σεξ.  Παρά το γεγονός ότι αυτός ο όρος θα μπορούσε να αναφέρεται σε όλα τα ζευγάρια, τουλάχιστον σε μερικές φάσεις της κοινής ζωής τους, υπάρχουν ορισμένα που έχουν πιο εμφανείς και συνεπείς διαφορές.
Πολλοί από τους ανθρώπους που έχουν τη χαμηλότερη επιθυμία για σεξ μέσα στη σχέση, εκλαμβάνουν τα επίπεδα της επιθυμίας του συντρόφου τους ως ένα βαρόμετρο που καθορίζει το «νορμάλ» και νιώθουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τον εαυτό τους. Αντίθετα κανείς δεν αναρωτιέται γιατί ο άλλος επιθυμεί τόσο συχνά τη σεξουαλική συνεύρεση. Γενικότερα, η κοινωνία δίνει ιδιαίτερη αξία στο σεξ και τείνουμε να πιστεύουμε ότι η μεγάλη συχνότητα είναι κάτι θετικό και υποδηλώνει σεξουαλική υγεία.

Θέλετε να χάσετε λίπος; Αυτό είναι το μυστικό


cuminspoonromanou.jpg
Προσπαθείτε να χάσετε βάρς και η ζυγαριά έχει “κολλήσει”; Μία κουταλιά της σούπας κύμινο την ημέρα θα σας βοηθήσει να χάσετε τριπλάσιο βάρος από όσο υπολογίζατε και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Το κύμινο, εκτός από το γεγονός ότι βοηθά στην απώλεια βάρους, θα μειώσει το λίπος από το σώμα σας και θα βελτιώσει σημαντικά και τα επίπεδα της χοληστερόλης σας, με φυσικό τρόπο.

Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε μελέτη του Τμήματος Επιστημών Υγείας του ιρανικού Πανεπιστημίου Shahid Sadoughi. Η έρευνα συμπεριέλαβε 88 παχύσαρκες γυναίκες, οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Για τρεις μήνες, και οι δύο ομάδες λάμβαναν διατροφικές συμβουλές και μείωσαν την ημερήσια πρόσληψή τους κατά 500 θερμίδες. Η μία ομάδα κατανάλωνε καθημερινά 3 γραμμάρια (λίγο λιγότερο από μία κουταλιά του γλυκού) κύμινο, διαλυμένο μέσα σε 140 γραμμάτια γιαούρτι- ίδια ποσότητα γιαουρτιού, αλλά χωρίς το κύμινο, κατανάλωνε και η δεύτερη ομάδα.

Στο τέλος της μελέτης, οι γυναίκες της ομάδας που λάμβαναν το κύμινο έχασαν περίπου 1,5 κιλό περισσότερο σε σχέση με την ομάδα ελέγχου, σε ένα σύνολο απώλειας που δεν ξεπερνούσε τα 6,5 κιλά. Ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν όμως το εύρημα ότι οι γυναίκες της πρώτης ομάδας παρυσίασαν και μείωση του σωματικού τους λίπους κατά 14,6%, έναντι 4.91% της ομάδας ελέγχου.

Mirage: Το σπίτι καθρέφτης που καμουφλάρεται τέλεια στην έρημο της Καλιφόρνια

Doug-Aitken-Mirage-1

Ο καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής Doug Aitken έστησε στην έρημο της Καλιφόρνια το Mirageένα art INSTALLATION σίγουρα μοναδικό και σπάνιο. Έγινε για να αποτελέσει κομμάτι του Desert X, ένα φεστιβάλ που θα γεμίσει την κοιλάδα Coachella με έργα τέχνης από 15 ανερχόμενους και ήδη γνωστούς καλλιτέχνες.
Ο Aitken χρησιμοποίησε μία κλασική φάρμα για να την μεταμορφώσει σε μία αντανάκλαση του τοπίου. Την έντυσε εξωτερικά με καθρέφτες και το σπίτι πλέον μοιάζει με ένα κομμάτι της φύσης. Κάθε ώρα ανάλογα με τη θέση του ήλιου η εικόνα του αλλάζει, λες και είναι ένας χαμαιλέων.
Το Mirage θα είναι στη θέση του μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2017 για να το απολαύσουν από κοντά όσοι φτάσουν σ’ εκείνα τα μέρη.

Πώς Κάνω Μαζική Διαγραφή Φίλων στο Facebook




Ένα ρητό στο ίντερνετ λέει πως "Το να έχεις πολλούς φίλους στο Facebook είναι σαν να έχεις πολλά λεφτά στη MONOPOLY. Ορισμένοι αρχάριοι χρήστες προσπαθούν να προσθέσουν όσο γίνεται περισσότερα άτομα. Για όσους όμως αποφασίσαμε να σοβαρευτούμε, δείτε πώς γίνεται η μαζική διαγραφή φίλων στο Facebook.
Ο οδηγός αυτός αφορά αποκλειστικά τη μαζική διαγραφή φίλων από το προσωπικό μας προφίλ στο Facebook. Δεν αφορά τους fan σε σελίδες ή τα άτομα σε group.

Πώς κάνω διαγραφή φίλων εύκολα μέσα από το Facebook
Το Facebook είναι προφανές πως δεν ενδιαφέρεται να μας δώσει την επιλογή για μαζικήδιαγραφή φίλων. Όσο περισσότερους φίλους έχουμε, τόσο πιθανότερο είναι να περνάμε περισσότερο χρόνο συνδεδεμένοι, και για το Facebook αυτό είναι που μετράει.
Αν όμως μας ενδιαφέρει η περιορισμένη διαγραφή φίλων, πχ 10-20 άτομα, οι δυνατότητες που δίνει το Facebook είναι αρκετές. Δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε τρίτες μεθόδους ή εφαρμογές.
Ουσιαστικά, αρκεί να πάμε στη σελίδα του προφίλ μας, και να επιλέξουμε την καρτέλα με τους φίλους μας.

Από εκεί, σε όποιο άτομο θέλουμε να αφαιρέσουμε από το λογαριασμό μας, περνάμε το δείχτη του ποντικιού πάνω από το κουμπί "Φίλοι" και επιλέγουμε "Διαγραφή φίλου" από το μενού που θα ανοίξει αυτόματα.
Πώς Κάνω Μαζική Διαγραφή Φίλων στο Facebook
Σε περίπτωση όμως που θέλουμε να διαγράψουμε 100 ή και 1000 φίλους, η μέθοδος αυτή είναι ανιαρή και κοπιαστική. Θα χρειαστούμε κάτι πιο μαζικό, με τη βοήθεια επεκτάσεων για το browser μας.

Πως να βάλετε μια ιδέα στο μυαλό κάποιου (πως να τον πείσετε)





Αν είχατε ποτέ πειστεί από κάποιον πωλητή και θέλατε πραγματικά να αγοράσετε το προϊόν που σας πρότεινε, με αυθόρμητο τρόπο ή να σας έλεγε πως δεν είχατε άλλες επιλογές, τότε μπορείτε να καταλάβετε με ποιόν τρόπο μπορείτε να βάλετε μια ιδέα στο μυαλό κάποιου. Εδώ είναι μερικές συμβουλές, για το πως να το πετύχετε:


Πώς θα πείσετε κάποιον να κάνει κάτι που δεν θέλει

Οι περισσότεροι άνθρωποι, έχουν ακούσει τόσα και τόσα για διάφορα πράγματα που τους υπόσχεται ο ένας και ο άλλος, που πολύ δύσκολα θα καταφέρετε να τους πείστετε. Η αλήθεια είναι, πως θα πρέπει να γίνετε πιο πειστικοί (όχι πιεστικοί) και να παρουσιάσετε αυτό που θέλετε, με έξυπνο τρόπο. Προσοχή! Κανείς δεν είναι χαζός. Οι απόψεις σας, να είναι αντικειμενικές, να μην έχετε επιθετική στάση ως προς την παρουσίαση και να μην τους δείχνετε πως θέλετε να τους κορο'ι'ιδέψετε! Δεν είναι ανάγκη να πουλάτε κάτι, μπορεί να θέλετε να τον πείσετε για οτιδήποτε. Ας πούμε ότι θέλετε να πείσετε τον συγκάτοικό σας να πλύνει τα πιάτα επειδή είναι η σειρά του.

Υπάρχει ο εύκολος τρόπος: "Θα σε πείραζε να πλύνεις τα πιάτα; Είναι η σειρά σου."

Όμως, σε αυτό το παράδειγμα υποθέτουμε ότι ο συγκάτοικός σας είναι τεμπέλης και δεν πρόκειται να κάνει τη δουλειά. Οπότε τι κάνεις;

Μπορείς να πεις το εξής: "Έχω αποφασίσει ότι δεν θέλω και εγώ να πλένω τα πιάτα και απο δω και πέρα, θα αγοράζουμε πλαστικά πιάτα μιας χρήσης. Είναι αυτό καλό για εσας; Αν σκεφτείς το κόστος, όχι. Αλλά μπορεί να παρακινήσει τον συγκάτοικό σας να αρχίσει να τα πλένει."

Αυτό ονομάζεται "αντίστροφη ψυχολογία" και μπορεί να είναι αρκετά αποτελεσματική, εφ'όσον να λες κάτι και να το εννοείς. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα, αρκεί να τα εφαρμόσετε με ηρεμία και χωρίς να προσβάλετε κάποιον.

Μια “Πονεμένη” Ιστορία




Στην αγορά της πλατείας μιας μεσαιωνικής πόλης, ένας εντυπωσιακά ντυμένος τσαρλατάνος ισχυρίζεται ότι μπορεί να βγάλει δόντια ανώδυνα. Ο συνεργός του, παριστάνοντας τον διστακτικό, κάνει ένα βήμα μπροστά, και τότε εκείνος προσποιείται ότι βγάζει κάποιο δόντι, κρατώντας ψηλά έναν ματωμένο τραπεζίτη για να τον δουν όλοι. Σύντομα, οι άνθρωποι που υποφέρουν από πονόδοντο αποφασίζουν να αποχωριστούν τα χρήματά τους και τα δόντια τους. Τύμπανα και σάλπιγγες πνίγουν τις φωνές τους ώστε να μην αποθαρρυνθούν οι άλλοι πελάτες. Μερικές φορές εμφανίζονται μέσα σε λίγες μέρες επικίνδυνα κρούσματα σήψης, αλλά στο μεταξύ έχουν χαθεί τα ίχνη του τσαρλατάνου.


Δόντια γεμάτα σκουλήκια (video)

ΕΛΑΧΙΣΤΑ θύματα πονόδοντου αναγκάζονται να καταφύγουν στις υπηρεσίες τέτοιων απατεώνων σήμερα. Οι σύγχρονοι οδοντίατροι μπορούν να θεραπεύσουν τον πονόδοντο, και σε αρκετές περιπτώσεις να αποτρέψουν την απώλεια δοντιών. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί άνθρωποι νιώθουν ανησυχία όσον αφορά την επίσκεψη σε οδοντίατρο. Μια ματιά στο πώς πρωτοέμαθαν οι οδοντίατροι να ανακουφίζουν τους ασθενείς τους από τον πόνο ίσως μας βοηθήσει να εκτιμήσουμε τη σύγχρονη οδοντιατρική.
Λέγεται πως η τερηδόνα είναι η πιο συχνή πάθηση των ανθρώπων μετά το κοινό κρυολόγημα. Δεν πρόκειται απλώς για ασθένεια της εποχής μας. Το ποιητικό έργο του Βασιλιά Σολομώντα αποκαλύπτει ότι στον αρχαίο Ισραήλ οι δυσκολίες που προκαλούνταν από το να έχει κανείς λίγα δόντια ήταν κάτι το αναμενόμενο για τους ηλικιωμένους.—Εκκλησιαστής 12:3.

Ακόμη και Βασιλικά Πρόσωπα Υπέφεραν
Αν και βασίλισσα της Αγγλίας, η Ελισάβετ Α΄ δεν μπόρεσε να αποφύγει τον πονόδοντο. Ένας Γερμανός επισκέπτης που παρατήρησε τα μαύρα δόντια της ανέφερε ότι αυτό «το ελάττωμα φαίνεται πως είναι κοινό ανάμεσα στους Άγγλους, εξαιτίας της μεγάλης κατανάλωσης ζάχαρης». Το Δεκέμβριο του 1578, ο πονόδοντος βασάνιζε τη βασίλισσα μέρα νύχτα. Οι γιατροί της σύστησαν να γίνει εξαγωγή του χαλασμένου δοντιού, αλλά εκείνη αρνήθηκε, προφανώς επειδή φοβόταν τον πόνο που θα ένιωθε. Για να την ενθαρρύνει, ο Τζον Έιλμερ, επίσκοπος του Λονδίνου, έβγαλε μπροστά της ένα από τα δικά του δόντια, ίσως κάποιο που ήταν χαλασμένο—μια γενναία πράξη, εφόσον αυτός ο ηλικιωμένος άνθρωπος είχε ήδη λιγοστά δόντια!

Η Ψηφιακή Καταιγίδα: Αναισθητοποιώντας το Ανθρώπινο Μυαλό


”Η χρονική συμπίεση, όπως τεχνικά ονομάζεται, είναι ένα γεγονός που τροποποιεί συγκεκριμένα την καθημερινή ζωή όλων μας ταυτόχρονα. Εν όψει αυτής της επιτάχυνσης της καθημερινής ζωής, ο φόβος έχει γίνει ένα περιβάλλον ακόμα και σε καιρό ειρήνης.
Ζούμε στο ατύχημα του πλανήτη, το ατύχημα του στιγμιαίου ταυτόχρονου και της διαδραστικότητας που έχουν αποκτήσει πλέον το πάνω χέρι σε συνήθεις δραστηριότητες … Με τα φαινόμενα στιγμιαίας αλληλεπίδρασης, υπήρξε μια πραγματική αντιστροφή, αποσταθεροποιώντας τη σχέση των ανθρώπινων αλληλεπιδράσεων και του χρόνου που προορίζεται για την αντανάκλαση για χάρη των ρυθμισμένων αποκρίσεων που παράγονται από το συναίσθημα …
Προώθηση της προόδου σημαίνει ότι είμαστε πάντα πίσω: στο διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας, στο προφίλ μας στο Facebook, στα εισερχόμενα e-mail μας. Υπάρχουν πάντα ενημερώσεις που πρέπει να γίνουν: είμαστε τα αντικείμενα καθημερινού μαζοχισμού και υπό συνεχή ένταση” – Η Διοίκηση του φόβου, Paul Virillio.
Η ηλεκτρομαγνητική / ψηφιακή καταιγίδα που προέρχεται από την τηλεόραση, τον υπολογιστή και τις οθόνες κινητών τηλεφώνων κατακλύει τις νευρικές οδούς του εγκεφάλου πνίγοντας τις συνάψεις. Οι άγριοι ​​ψηφιακοί άνεμοι από την θύελλα στρίβουν και κουδουνίζουν τους άξονες, τους νευρώνες και τους δενδρίτες σαν τους ανέμους από μια ισχυρή καταιγίδα που ψαλιδίζει τα φύλλα των δέντρων και κάμπτει τα κλαδιά πέρα δώθε. Τα χτυπήματα της αστραπής από αυτήν την ψηφιακή καταιγίδα διακόπτουν τυχαία συνδέσεις στον εγκεφαλικό φλοιό, ακριβώς όπως μια αστραπή ακρωτηριάζει βίαια τα άκρα από ένα δέντρο. Και, μερικές φορές, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και τα συστατικά του, τώρα έχοντας μεταφραστεί σε εικόνες, ήχους και κείμενα, συντρίβονται στο φλοιό του εγκεφάλου στέλνοντας κύματα σοκ μέσα από ολόκληρη τη δομή του εγκεφάλου προς τα κάτω στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Ο εγκεφαλικός φλοιός έχει μεταφερθεί στον κάδο απορριμμάτων.
Η Νέα Κοκαΐνη;

Επαφικοί και πνευματιστές στην υπηρεσία των εξωγήινων


Το ενημερωμένο και επαυξημένο άρθρο που ακολουθεί, δημοσιεύτηκε στο 6ο τεύχος του δωρεάν διαδικτυακού περιοδικού eT

Οι επαφικοί (contactees), είναι χαρισματικές ανθρώπινες οντότητες που υποτίθεται πως επιλέχτηκαν από εξωγήινες δυνάμεις για να μας μεταφέρουν συμπαντικά μηνύματα, αλλά ακόμα και να ταξιδέψουν σε άλλους πλανήτες με ιπτάμενους δίσκους μεταφέροντας μας τις εμπειρίες τους και φυσικά τις εικόνες που αντίκρισαν. 


Μας πληροφορούν ότι η γη έχει δεχτεί επισκέψεις πολλές φορές στο παρελθόν από διαφορετικούς τύπους εξωγήινων. Αυτοί οι εξωγήινοι έχουν εμπλακεί στη δημιουργία μας, στην εξέλιξη και τις θρησκείες, και φυσικά σε μύθους και πεποιθήσεις. Θέλουν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να λύσει τα προβλήματα της, και να αποτρέψει την αναπόφευκτη καταστροφή μας, μέσα από την μετάδοση μηνυμάτων αγάπης και αδελφοσύνης, αλλά και μέσω διδασκαλιών θρησκευτικού τύπου από τους ίδιους τους επαφικούς.

Γράφει ο Νίκος Αποστολόπουλος

Είναι πάντως γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ισχυρισμών προέρχεται από ανθρώπους φαντασιόπληκτους ή με το σύνδρομο του «εκλεκτού», και από απατεώνες που βγάζουν χρήματα ή αποκτούν φήμη. Σε αυτά τα συμπεράσματα βοήθησαν και οι ίδιοι οι επαφικοί όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω. Σε μια συζήτηση για επαφικούς τίποτα δεν προκαλεί περισσότερες διαφωνίες από το όνομα του Τζορτζ Αντάμσκι του οποίου η αρχική μαρτυρία για επαφή με εξωγήινους από την Αφροδίτη το 1952 στην Καλιφόρνια, ήταν η πρώτη περίπτωση που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό, και με πληθώρα φωτογραφιών που τράβηξε ο ίδιος ο Αντάμσκι. (Ο "επαφικός" Τζορτζ Αντάμσκι. Απόστολος των "διαστημικών αδερφών" ή απατεώνας;) 


Οι εξωγήινοι όπως ισχυρίστηκε, τον μετέφεραν στο διάστημα όπου παρατήρησε άγνωστα για την γήινη επιστήμη φαινόμενα και του μίλησαν για την ραδιενέργεια, για τον ηθικό τρόπο ζωής που πρέπει να υιοθετήσουν οι άνθρωποι, και για φιλοσοφικά θέματα που θυμίζουν την βουδιστική διδασκαλία. Υπήρξε πολλή και αρνητική δημοσιότητα για την αξιοπιστία του Αντάμσκι. Οι περισσότεροι ερευνητές έχουν απορρίψει τις περίφημες φωτογραφίες των εξωγήινων διαστημοπλοίων ως πλαστές.
Γνωστότερη περίπτωση που αγγίζει και την Ελλάδα είναι χωρίς αμφιβολία οι Ραελιανοί. (Ραελιανό κίνημα) Ο Γαλλοεβραίος Claud Vοrhilοn (Rael), ιδρυτής της «Ραελικής κίνησης», με πολλά μέλη και στην Ελλάδα, πιστεύει πως ο ρόλος του είναι να μεταδώσει στους ανθρώπους την εμπειρία του με τους εξωγήινους που δημιούργησαν τη ζωή στη γη και να οργανώσουμε μία πρεσβεία που θα τους υποδεχθεί.

Πώς εισέρχεται ο «πονηρός» μέσα μας ?



Μέσα από την Πνοή μας, εκείνη καταλαμβάνει. Ο Πονηρός έρχεται μέσα σε εμάς, επειδή εμείς του επιτρέπουμε. Σε κάθε επικριτική, εχθρική, εκδικητική σκέψη, βρίσκει «χώρο» και μπαίνει μέσα μας. Και όσο κάνουμε τέτοιες σκέψεις, εκείνος καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο. Επειδή οι σκέψεις αυτές συνοδεύονται και από αρνητικά συναισθήματα όπως θυμού, οργής, σταδιακά αυτές οι σκέψεις γίνονται μία μορφή «κατάρας». Και σαν βδέλλα αρχίζει να μας πίνει το αίμα.

Τότε ο πονηρός, θολώνει το μυαλό μας και μας οδηγεί στην σκληρότητα και την εχθρικότατα. Έτσι μας οδηγεί στα πάθη και τα ενισχύει.
Καταλαμβάνει πολύ χώρο από τον εαυτό μας.
Και αν εμείς κάνουμε προσπάθειες να μπούμε στον δρόμο του Θεού, πάντα ο πονηρός, θα βρίσκει τρόπο να μας βγάζει εκτός.  
Μόνο που δεν παραμένει ο πονηρός μόνο σε μας, αλλά απλώνεται παντού μέσα στην οικογένειά μας.
Για να παραμείνει μόνο ο Θεός σε μας, καλό είναι να ζητήσουμε συγνώμη για όλες μας τις σκέψεις κριτικής και για όλα μας τα αρνητικά συναισθήματα. Και να ζητήσουμε Φώτιση από τον Θεό, να μας βοηθήσει να μην πέσουμε ξανά σε τέτοιες παγίδες.
Όμως σημαντικό είναι κι εμείς να συγχωρέσουμε όλους τους συνανθρώπους μας.

Οι παγίδες της υγιεινής διατροφής



Πολλές είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων που αν και τρέφονται σε γενικές γραμμές σωστά και υγιεινά αυξάνεται το βάρος τους. Ακόμη και γι’ αυτό υπάρξει εξήγηση, καθώς η διατροφή μας κρύβει παγίδες! Ποιες είναι οι 5 πιθανότερες;

Παγίδα 1η: «Το πλούσιο πρωινό»
Υπάρχει η φράση που λέει «Φάε σαν βασιλιάς το πρωί». Όμως, ο βασιλιάς δεν έχει πρόσβαση μόνο στην ποσότητα, αλλά και στην καλύτερη ποιότητα φαγητού. Άρα το «φάε σαν βασιλιάς το πρωί» δεν υποδηλώνει απεριόριστη ποσότητα, αλλά πολύ καλή ποιότητα!
Με λίγα λόγια το πρωινό είναι σημαντικό να περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά. Επιλογές όπως το μέλι, οι ξηροί καρποί, τα φρούτα, τα αυγά, το φυστικοβούτυρο, το ταχίνι, τα γαλακτοκομικά, το ψωμί και τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι σίγουρα μέσα στη λίστα τροφίμων με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Θα ήταν καλό λοιπόν να επιλέξουμε κάποιες από αυτές τις τροφές και όχι όλες μαζί! Φυσικά εξαιρούνται μερικές ομάδες ανθρώπων, όπως οι αθλητές.
Παγίδα 2η: «Η Απεριόριστη Πρωτεΐνη»

Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΟΚΚΟ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ





Η ελευθερία του ανθρώπου είναι βέβαια το πιο πολύτιμο δώρο του Θεού, το ιερότερο. Όταν μάλιστα πιέζεται από τον γονεϊκό εγωισμό νυχθημερόν να υποταχθεί, ξεσπάει με όποιον τρόπο βρίσκει πρόσφορο μέσα στη συγκεκριμένη οικογένεια, με τους συγκεκριμένους γονείς. Τρόπο πλάγιο ή κατά μέτωπο, λεπτό, δημιουργικό ή άγαρμπο, απελευθερωτικό ή αυτοκαταστροφικό, προκειμένου να περισώσει την αξιοπρέπειά της, τη φυσικότητά της και τα θεϊκά της δικαιώματα. Και οι γονείς, αποκαμωμένοι, καταλήγουν να υποστηρίζουν τη θεωρία: Η κληρονομικότητα είναι δύναμη ανίκητη. Το DNA είναι αδάμαστο τελικά...

Θέλουν να δικαιολογηθούν στους άλλους, και κυρίως στον εαυτό τους, πως δεν είναι μια αποτυχία δική τους το γεγονός πως το παιδί τους βγήκε άλλ’ αντ’ άλλων από εκείνο που περίμεναν. Δεν είναι πως οι ίδιοι δεν στάθηκαν τέλειοι γονείς που τα πρόσφεραν όλα, πως δεν έκαναν το παν. Είναι που η εξέλιξη του ανθρώπου είναι κάτι που καθορίζεται από τα γονίδια …
Τους καθησυχάζει κάπως αυτό.
Το ότι τα δικά τους παιδιά, όπως κάποτε και οι ίδιοι κοντά στους γονείς τους, δεν γεννήθηκαν ως συνέχεια και εκπλήρωση των όσων εκείνοι δεν κατάφεραν, το ότι έχουν επιθυμίες, γούστα, δεξιότητες, γνώμες αλλιώτικες και προσωπικότατες, το ότι η μοναδικότητα του ανθρώπου – όπως και κάθε κόκκου της άμμου εξάλλου – είναι το θαύμα της ζωής που πρέπει να χαιρόμαστε και να στηρίζουμε δεν τους λένε τίποτα. Ούτε που το σκέφτονται, ίσως γιατί και οι ίδιοι έχουν από παλιά αγνοήσει τη δική τους μοναδικότητα και την ελευθερία τους.

Οι 5 πιο κοινές αιτίες άγχους


1. Υπερβολικές προσδοκίες από τον εαυτό μας
Το άγχος μας συχνά πηγάζει από τις απαιτήσεις που εμείς οι ίδιοι έχουμε από τον εαυτό μας.
Οι απαιτήσεις αυτές δεν είναι πάντα ρητά διατυπωμένες και συνειδητά αποδεκτές αλλά τις θεωρούμε ως δεδομένο κομμάτι της καθημερινότητα μας αλλά και των ρόλων στους οποίους καλούμαστε να ανταποκριθούμε.
Το άγχος βρίσκει πρόσφορο έδαφος να ριζώσει όταν προσδοκούμε  από τον εαυτό μας πράγματα που στις δεδομένες συνθήκες της ζωής μας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Έτσι ενώ οι συνθήκες ζωής μας αλλάζουν (οικονομικές, κοινωνικές, οικογενειακές κ.ά.) ενώ οι προτεραιότητες μας και οι σχέσεις επαναπροσδιορίζονται εμείς παραμένουμε προσκολλημένοι σε προσδοκίες που ταιριάζουν καλύτερα σε προηγούμενες φάσεις της ζωής μας.
Τα μεγαλεπήβολα σχέδια δεν είναι όμως πάντα κάτι αρνητικό καθώς σηματοδοτούν στόχους την επίτευξη των οποίων επιθυμούμε διακαώς. Αρχίζει να αποτελεί όμως μια πηγή άγχους όταν δεν μπορούμε ή δεν προσπαθούμε να μεθοδεύσουμε την υλοποίηση τους με τρόπο που να συνάδει με τον γενικότερο τρόπο ζωής μας και να συμβαδίζει με τις υπάρχουσες υποχρεώσεις μας. Το μυστικό είναι η ιεράρχηση των στόχων μας ή των βημάτων που θα μας οδηγήσουν σε ένα στόχο και η σταδιακή και ομαλή πορεία προς αυτόν.
2. Προσδοκίες σημαντικών ανθρώπων της ζωής μας από μας
Δεν είναι μόνο οι προσδοκίες που έχουμε από τον εαυτό μας που μας ταλανίζουν. Συχνά οι προσδοκίες των άλλων από μας καθίστανται μια πηγή διαρκούς άγχους. Όταν οι προσδοκίες των άλλων για μας συγκρούονται με τις δικές μας προσδοκίες μας για τον εαυτό μας, δημιουργείται συχνά μια θολή περιοχή. Δεν ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση να κινηθούμε, τι είναι αυτό που πρέπει να πράξουμε, ποια πορεία να χαράξουμε. Θεωρούμε πως αν εκφράσουμε ανοιχτά την αντίθεση μας προς τους άλλους, θα τους απογοητεύσουμε. Απαιτούμε από τον εαυτό μας λοιπόν να ικανοποιήσει τόσο τις προσδοκίες των σημαντικών άλλων (γονείς, αδέρφια, σύντροφος, φίλοι, κ.α.) αλλά παλεύουμε συνάμα και για τους δικούς μας στόχους.
Αν αυτά τα δύο είναι όμως ασύμβατα οφείλουμε στον εαυτό μας και στους άλλους ειλικρίνεια. Πρέπει να πάρουμε με σοβαρότητα τις αποφάσεις για τη ζωή μας και να τις υποστηρίξουμε με πράξεις. Δεν ευθύνεται κανείς άλλος για τα λάθη και τις αποτυχίες μας, παρά μόνο εμείς. Άρα ας σκεφτούμε με τι γνώμονα παίρνουμε τις προσωπικές μας αποφάσεις μέχρι τώρα, ή γιατί αναβάλλουμε την λήψη τους διαιωνίζοντας το άγχος και την ανασφάλεια μας.

Διατροφή και σκελετική υγεία

skeletiko

Παράγοντες που επηρεάζουν την σκελετική υγεία (www.osteo.org)
Διακρίνονται σε εκείνους που δεν μπορούν να τροποποιηθούν και σε εκείνους που δεν μπορούν.
Παράγοντες που όταν  τροποποιηθούν προάγουν την σκελετική  υγεία:
  • Τακτική φυσική δραστηριότητα
  • Διατροφικές συνήθειες
  • Επαρκής πρόσληψη ασβεστίου
  • Επίπεδα βιταμίνης D στο πλάσμα εντός φυσιολογικών ορίων και επαρκής πρόσληψή της.
Τροποποιήσιμοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο για  απώλεια οστικής πυκνότητας
  • Κάπνισμα
  • Κατάχρηση κατανάλωσης αλκοόλ
  • Κατάχρηση κατανάλωσης φαρμάκων όπως τα
    αντισπασμωδικά ή γλυκοκορτικοειδή (Κορτικοστεροειδή, πρεδνιζόνη, δεξαμεθαζόνη)
  • Χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων στις γυναίκες και χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες
  • Πρόληψη και θεραπεία της νευρικής ανορεξίας

ΑΠΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΛΗ;

Αν πάρουμε υπ’ όψιν και τη σκοτεινή ενέργεια η σκοτεινή ύλη αποτελεί το 23% του περιεχομένου του σύμπαντος, η σκοτεινή ενέργεια (ή ενέργεια του κενού) το 73%, η μη φωτεινή ύλη όπως είναι τα νετρίνα το 0.1%, το διαγαλαξιακό αέριο το 3,6%, οι μεγάλες μαύρες τρύπες το 0.04%, ενώ η υπόλοιπη ορατή φωτεινή ύλη (άστρα, πλανήτες κλπ) μόλις το 0.4%. Τέλος η ακτινοβολία είναι μόλις το 0.005%. Δηλαδή τα κάθε είδους άτομα αποτελούν το 12% της συνολικής μάζας του Σύμπαντος.
Feature_DarkMatter
Υποθέτουμε ότι η σκοτεινή ύλη αποτελείται από σωματίδια που «αισθάνονται» τη βαρύτητα αλλά δεν «αισθάνονται» τις πυρηνικές δυνάμεις ώστε να σχηματίσουν άτομα, ούτε είναι ηλεκτρικά φορτισμένα ώστε να δέχονται ηλεκτρικές δυνάμεις, ενώ είναι πιθανό να «αισθάνονται» τη λεγόμενη «ασθενή πυρηνική δύναμη», δηλαδή την τέταρτη από τις τέσσερις γνωστές σήμερα δυνάμεις της Φύσης. Για τον λόγο αυτόν τα υποθετικά αυτά σωματίδια αναφέρονται από τους επιστήμονες με το όνομα «WIMPs», που είναι το αρκτικόλεξο της ονομασίας «Weakly Interacting Massive Particles» (σωματίδια με μάζα τα οποία αλληλεπιδρούν μέσω της ασθενούς δύναμης).
Τα νετρίνα είναι ένα είδος WIMPs, αφού δεν έχουν ηλεκτρικό φορτίο και επηρεάζονται μόνο από τη βαρυτική και την ασθενή πυρηνική δύναμη. Έτσι η μόνη «λογική» λύση που απομένει στο μυστήριο της ελλείπουσας μάζας του σύμπαντος είναι η ύπαρξη σωματιδίων που δεν έχουν ανιχνευθεί ως σήμερα.
Υπάρχει όμως μια πολύ εκπληκτική περίπτωση. Να μην υπάρχουν τελικά τέτοιου είδους σωματίδια που θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στο οικοδόμημα της Φυσικής. Κι αυτό επειδή υπάρχουν περιορισμένες εναλλακτικές ερμηνείες του μυστηρίου της ελλείπουσας μάζας, οι οποίες δημιουργούν πολλά «χειρότερα» προβλήματα. 
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να κάνουμε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω υποθέσεις.

Υπάρχει Θεός και δεν υπάρχει Θεός



Από τον Ζάχο Σκαφίδα

Υπάρχουν καλικάτζαροι;

Ας υποθέσουμε ότι εγώ πιστεύω στους καλικάντζαρους. Θα γελάσουν μερικοί, αλλά πριν τελειώσουν θα πρέπει να μου αποδείξουν ότι δεν υπάρχουν. Εγώ ισχυρίζομαι ότι τους είδα και όχι μόνο, η λαογραφία είναι γεμάτη ιστορίες. Μπορεί κάποιος να αποδείξει ότι δεν τους είδα και ότι όλες οι ιστορίες είναι παραμύθια. Ότι και να πείτε, εγώ θα ισχυρίζομαι ότι τους είδα και υπάρχουν, εκτός αν αποδείξετε ότι δεν τους είδα εγώ και τόσοι άλλοι.

Βλέπεται ότι είναι αδύνατο να αποδείξεις ότι κάτι δεν υπάρχει. Όσο γελοίο και αν σας φαίνεται. Αν πείτε δεν υπάρχουν καλικάτζαροι, χωρίς απόδειξη, τότε είστε δογματικοί.




Ο θεός είναι φαντασία ή πραγματικότητα

Ας φανταστούμε μία σφαίρα γεμάτη με όντα που ρίχνει τη κυκλική σκιά της σε ένα επίπεδο. Μαζί με τη σκιά της σφαίρας προβάλλονται και οι σκιές των όντων. Αυτές οι σκιές δεν έχουν επίγνωση της προβολής τους και προσπαθούν να αντιληφτούν τον κόσμο που βρίσκονται. Κάποιες σκιές έχουν μια ελάχιστη επαφή με τον πραγματικό εαυτό τους και προσπαθούν κάτι να πουν.  Πως να περιγράψουν όμως κάτι που δεν βλέπουν αλλά μόνο διαισθάνονται. Το πάνω χέρι τόχουν όσοι υποστηρίζουν ότι γίνεται αντιληπτό από τις αισθήσεις. Στις άπειρες φιλοσοφικές συζητήσεις, περιγελούν και χαρακτηρίζουν φαντασιόπληκτους όσους ισχυρίζονται ότι είμαστε σκιές της πραγματικότητας. Αυτοί οι κακόμοιροι αναφέρουν κάποιες ενδείξεις ότι είμαστε δισδιάστατες σκιές ενός τρισδιάστατου κόσμου. Δεν μπορούν να αποδείξουν με την δισδιάστατη λογική τους τη ύπαρξη του τρισδιάστατου κόσμου. Είναι γνωστό ότι η φύση δεν μπορεί να εξηγήσει την υπερφύση.

Τότε έρχονται κάποιοι που έχουν μελετήσει τον δισδιάστατο κόσμο των σκιών, με ένα βουνό περγαμηνές, υψώνουν το επιβλητικό παράστημα και το φουσκωμένο εγώ τους και με την αρίστη λογική τους λένε: “Εμείς ότι βλέπουμε το περιγράφουμε με τις ιδιότητες του και λέμε αυτή είναι η πραγματικότητα. Εσείς αναφέρεστε σε κάτι άυλο που δεν βλέπουμε, σε μια σφαίρα που περιβάλει τα πραγματικά ομοιώματα μας. Δεν μπορείτε να απαντήσετε σε όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή τη φαντασία, άρα κάνετε λάθος και ορθά σας χαρακτηρίζουμε φαντασιόπληκτους!”


Έχει ο Θεός εγώ; 

 Ο Θεός δεν υπάρχει, λένε, που είναι, ας δείξει κάτι από την ύπαρξη του. Δεν έχετε παρά να διαβάσετε το άρθρο (Είδα ένα όνειρο). Εκεί θα δείτε ότι όταν ονειρευόμαστε, τα πρόσωπα που βλέπουμε, παρόλο ότι συμπεριφέρονται τελείως διαφορετικά από εμάς δεν είναι τίποτα άλλο παρά η σκέψη μας δηλαδή εμείς. Αν κάποιος αντιληφτεί μέσα στο όνειρο του ότι είναι όλα αυτά τα πρόσωπα, τότε θα πάψει να έχει εγώ ή ατομικότητα (βλέπε στο τέλος του άρθρου διεύρυνση συνείδησης). Ο Θεός τώρα είναι όλα, αν είναι ένα, δεν μπορεί να είναι όλα. Είναι μια λογική αντίφαση. Ο Θεός δεν έχει εγώ για να το κοινοποιήσει, είναι εσύ και ότι υπάρχει! Θα φανεί περίεργο αν πω ότι ο άνθρωπος δημιούργησε τον Θεό. Αφού έχει μέσα του τον Θεό προσπαθεί να τον εκφράσει. Όσο περισσότερα τον αντιλαμβάνεται, τόσο μεγαλειώδης γίνεται ο εκ των έσω θεός.

Είναι ο Θεός ένα ή πολλά;

Αφροδίτη, Άρης & Ήφαιστος



Υπήρχαν διηγήσεις που λέγαν, πως η Αφροδίτη διάλεξε το θεό του πολέμου για άντρα. Άλλες πληροφορίες την παρουσίαζαν ως σύζυγο του Ηφαίστου. Τελικά, από τον Όμηρο διαδόθηκε μια ιστορία, όπου μαθαίνουμε ότι η θεά του Έρωτος απατούσε τον άντρα της Ήφαιστο με τον Άρη. Σύμφωνα με τις αφηγήσεις των Θηβαίων, από τη σχέση της Αφροδίτης με το θεό του πολέμου γεννήθηκε η ωραία Αρμονία, μια δεύτερη Αφροδίτη. Σύζυγός της ήταν ο Κάδμος, ο φονιάς του δράκου και θεμελιωτής των Θηβαίων. Το όνομά του θ’ αναφερθεί ή σε σχέση με την ιστορία τής Ευρώπης. Παιδιά τού Άρεως και της Αφροδίτης, εκτός από την Αρμονία, θεωρούνταν από τη μια μεριά ο Φόβος και ο Δείμος και από την άλλη ο Έρως και ο Αντέρως. Αλλ’ αυτό δεν είναι πια μυθολογία, παρά μόνο γενεαλογία. Σύμφωνα με μιαν άλλη γενεαλογία ο Ήφαιστος ήταν πατέρας του Έρωτος.
Θ’ ακούσουμε πολλά για τον Ήφαιστο. Από τώρα δηλώνουμε πως ήταν, όπως τον παρουσιάζουν οι περισσότερες διηγήσεις, ένας επιδέξιος και δυνατός τεχνίτης. Στην πραγματικότητα όμως ήταν μόνο ένας πολύτεχνος και χωλός νάνος. Έφτιαχνε νεαρές παρθένες από χρυσό, που κινούνταν, σκέπτονταν, μιλούσαν και εργάζονταν σαν ζωντανοί άνθρωποι. Αυτός κατασκεύασε την πρώτη γυναίκα, την Πανδώρα. Η Πανδώρα δεν είχε άντρα της τον Ήφαιστο, αλλά άλλους που του μοιάζανε. Γυναίκα του Ηφαίστου εθεωρείτο από τον Όμηρο στην Ιλιάδα και από τον Ησίοδο επίσης μια από τις Χάριτες. Ο Ησίοδος, μάλιστα δίνει το όνομά της: είναι η νεώτερη Χάρις, Αγλαΐα.
Ενοούσαν μ’ αυτό οι πιο παλιές διηγήσεις, που τις ξέρανε κι οι πιο πάνω συγγραφείς, ότι  ήταν ένα ζωντανό έργο τέχνης ή θέλανε να δώσουν για γυναίκα στον σιδηρουργό – θεό, αντί τη μεγάλη, μια μικρότερη Αφροδίτη; Η Θεά του Έρωτος θα μπορούσε στη γλώσσα μας να ονομάζεται επίσης Χάρις. Στην Οδύσσεια η σύντροφος του Ηφαίστου, ονομάζεται Αφροδίτη και ο  Άρης είναι ο εραστής της.

Η ευτυχία και το μήλο της γνώσης


ευτυχία
Αδιαμφισβήτητα, η ευτυχία είναι μία από τις κινητήριες δυνάμεις για πολλές από τις πράξεις και τις σκέψεις των ανθρώπων. Ο καθένας μας ξοδεύει πολύ χρόνο και πολλή ενέργεια αναλογιζόμενος πάνω στην ευτυχία, στο τι σημαίνει, τι μπορεί να κάνει για να βρεθεί στο δρόμο που θα τον οδηγήσει σε αυτή ή τους λόγους που ίσως ακόμη δεν νιώθει ότι βρίσκεται σε αυτόν τον δρόμο.
Ο καθένας μας, επίσης, έχει πιάσει τον εαυτό του, πάνω στην ενόρμηση της στιγμής, να εύχεται να γνώριζε λιγότερα πράγματα, γιατί έτσι θα ήταν περισσότερο ευτυχισμένος. Νομίζω πως όλοι, αν όχι οι περισσότεροι, έχουμε βρεθεί σε καταστάσεις που αυτή η άγνοια φαντάζει ελκυστική, καθώς οδηγεί στην ευτυχία. 
Είναι, όμως, όντως έτσι τα πράγματα; Αν ο Αδάμ και η Εύα εκδιώχτηκαν από τον Παράδεισο, μόλις έφαγαν το μήλο της γνώσης, αυτό σημαίνει ότι η ίδια μοίρα θα ακολουθεί και καθέναν από εμάς, στην πορεία της ζωής μας; Μήπως η ιστορία τους μας δείχνει πως πρέπει κι εμείς να φοβόμαστε το μεταφορικό μήλο της γνωσης, γιατί θα μας απομακρύνει από τον παράδεισο της ευτυχίας;
Η ίδια η αναζήτηση της γνώσης και της αλήθειας είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Απαραίτητα εφόδια φαίνονται να είναι το θάρρος για ό,τι αναμένεται να μάθουμε, που δε θα είναι πάντα αυτό που επιθυμούμε, η επιμονή, καθώς το ταξίδι της γνώσης είναι ένα ταξίδι εφόρου ζωής, αλλά και η επαγρύπνηση, για να μην αφήσουμε τον εαυτό μας να εξαπατηθεί από το ψέμα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πιστέψουμε ένα ψέμα, αλλά κανείς δεν μπορεί να εξαπατηθεί πιο εύκολα από αυτόν που επιθυμεί να πιστέψει ένα ελκυστικό ψέμα.
Για την αναζήτηση της γνώσης, όμως, οφείλουμε να παραμερίσουμε τις επιθυμίες μας, προκειμένου να κοιτάξουμε με αμερόληπτα μάτια την αλήθεια.

Αντίσταση παντού,ως το τέλος.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αντίσταση παντού,ως το τέλος.


Είμεθα γόνοι ηρώων και αυτό αποδεικνύεται και στις τωρινες μάχες που δίνουμε με τους άσπονδους φίλους μας,τους Γερμανούς και τους συν αυτών.
Οπως το 1940 έτσι και τώρα, τα «‘οχι» οι «αντιστάσεις» και ο «ανταρτοπόλεμος» πάει σύννεφο.
«Μεταγυθμίσεις» μας λένε επιτακτικά. «Οχι» λέμε όλοι μαζί λεβέντικα.
«Κανονίστε την πογεία σας. Τέλουμε τγία κομα πέντε (3.5) επί του ΑΕΠ έσοδα».   «μολον λαβέ» λένε οι δικοί μας με περισό θάρρος αυτοκαταστροφικό», μασουλώντας αργά και βασανιστικά τα εναπομείναντα.
«Πεγιμένουμε έσοδα 50 δις  από αποκγατικοποιήσεις», λένε εκείνοι.  «εμείς περιμένουμε το τρόλευ για Κυψέλη» τους λένε περιπαικτικά οι υπερήφανοι έλληνες.
«Πγέπει να μεταγυθμιστείτε. Πγέπει να σας κάνουμε ανθγώπους. Πγέπει…πγέπει…»
Στην πλατεία του χωριού για παραδειγματισμό βγαίνουν οι μισθοί, οι συντάξεις κλπ. Στο απόσπασμα κάθε λίγο. Για κάθε ηρωικό «όχι» και για κάθε αντάρτικη πράξη άρνησης συμόρφωσης, θα «εκτελούνται» κάτω από τον πλάτανο της πλατείας, γυναικόπαιδα.
Αντίσταση καθημερινά, παντού. Κυβέρνηση,αντιπολίτευση, όλα τα κόμματα και λαός, μια γροθιά,ενάντια σε αυτούς που θα μας διατάξουν το πως θα τα φάμε. Και θέλουν και για την πάρτι τους περισσότερα. Βρε δε γαμιέστε κρυόκωλα καριόλια. Απάνω τους μωρέ.
Το » αέρα» έγινε  «όλοι στους κάδους», αλλά η διάθεση για αυτοθυσία και η υπομονή στα μαρτύρια,είναι η ιδια, όπως τότε.
Απτόητοι οι  Χέλληνες. Πέφτουν ένας  ένας. Αρνούμενοι να κάνουν πράξη τις εντολές  των ξένων κατακτητών. Φτύνουν πάνω στα χαρτιά  που τους ρίχνουν μπροστα  τους  για να υπογράψουν. Αλλάζουν το «μείγμα» της πολιτικής των μνημονίων με αποτέλεσμα να  να αφοπλίζονται αυτά συνεχώς. Είτε στέλνουμε  ΓΑΠοσαμαροβενιζέλους, είτε Τσιπροκαμενους,δεν αλλάζει τίποτα κατά βάση. Αυτό θα πει στέραιη εθνική πολιτική.
Κάποτε οι μάχες δίνονταν στα χιόνια και στις λάσπες,με σφαίρες να βουίζουν. Τώρα μέσα στα γραφεία και έξω στα πεζοδρόμια. Και είμαστε όλοι μια γροθιά. Και ο υπουργός και ο διαδηλωτής, βρίσκονται στην ίδια όχθη. Και ο Διευθυντής και ο απεργός. Και ο τεμπέλης και ο απεργοσπάστης.Και ο Φλαμπουράρης και ο «χ» μπαρμπα Γιάννης από τον Πειραιά, έχουν ίδια θέληση για πρέφα.  Και ο υπουργός διαπραγματευτής με το κόκκινο σακίδιο και ο «αναρχικός» με το γκρι σακίδιο γεμάτο γκαζάκια, θέλουν το ίδιο. Το γαμομπάχαλο.
Δε πα να λένε οι άλλοι   απ’έξω. «Φωνάζουν» αυτοί, πράγματα τα οποία ούτε και οι ίδιοι τα πιστεύουν, στα αρχίδια μας κι’εμείς. Και πολύ σοφά.Ολα για μια αργομισθία γίνονται. Καμιά διαφορά δεν έχουν στις βλέψεις και στα σχέδιά τους, οι Τόμσεν και Βελκουλέσκου, σε σχέση με τον μέσο πολιτικό ή πολίτη αυτής της χώρας. Την πάρτι του κοιτάει ο καθένας και ΜΟΝΟ. Συμπλέουμε απόλυτα.
Κατά τα άλλα,απλά βλέπουμε ένα θέατρο.
Επίθεση αυτοί σε εργασιακά,μισθολογικά. Μάυρη εργασία εμείς. Φοροκαταιγίδα ετοιμάζουν κάθε λίγο αυτοί, και φοροκλοπή συνεχής εμείς από εδώ.  Απαγόρευση προσλήψεων διατάσουν. 1 προς 5 λένε. Στον μπούτσο μας. Εμεις σηκώνουμε το γάντι και προσλαμβάνουμε με 5  προς  έναν. Γιατί θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία καιμένε! Ούτε γρμμή εντολής δεν θα εφαρμοστεί,από τις χιλιάδες σελίδες τους. Ούτε μισή μοίρα δεν θα μας αλλάξουν αυτοί οι σκατομούρηδες.
Ούτε  ένα μνημόνιο δεν έχει εφαρμοστεί  στην πραγματικότητα. Επί χάρτου ασκήσεις έμειναν  όλα.  Ακόμα και η πιο λογική και απαραίτητη μεταρύθμιση, μοιάζει  με παραλογισμό, οταν ένα Μ.ο.U. περνά τα σύνορά μας και καταλήγει σε κάποιο υπουργικό γραφείο. Εκεί που αρχίζει η Ελλάς,τελειώνει η λογική.
Στα γραπτά παίρνουμε άριστα δέκα,αλλά και   στην πρακτική παίρνουμε άριστα είκοσι με τρεις τόνους, αφού έχουμε καταφέρει να σκίσουμε τρία μνημόνια με την απαρέγκλητη  και σθεναρή  μη εφαρμογή τους. Γιατί τί διαφορά έχει  ένα  σκισμένο μνημόνιο  από ένα μη εφαρμοσμένο μνημόνιο; Για να τη μάθω και εγώ. Αρα κατά βάση τα έχουμε κάνει κομφετί και χαρτοπόλεμο όλα. Με κόπο και απώλειες φυσικά. Ετσι είναι.
Στο απόσπασμα κάθε λίγο και λιγάκι πάμε. Οικονομική insomnia και φορολογικοί κουβάδες με καυτό λάδι. Φάλαγγες με μειώσεις και περικοπές. Μυδράλια με χιλιάδες σφόρους. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Που θα πάει,θα βαρεθούν και θα φύγουν. Οπως τότε. Και μετά θα τα τρώμε μονάχοι μας. Οπως πρέπει. Και όχι με επιτροπείες και τρόικες από το Χϊλτον.
Δεν κατάλαβα δηλαδή. Δεν ξέρουμε να χαθούμε μόνοι μας; Λέτε να μη ξέρουμε πως να πέσουμε έξω σε όλα,μόνοι μας;  Χρειάζεται να πληρώνουμε το μουνί της Βελκουλέσκου, τα βαμένα μαλιά του Ράιχενμπαχ και την περούκα του Κοστέλο; «Αέρα» πούστιδες. Είπαμε να μας δίνετε και να μας παίρνετε  από μακρυά και διακριτικά. Και όχι από τόσο κοντά και τόσο αδιάκριτα. Εχουμε και ένα φιλότιμο.
Υπομονή και αγώνας αδέρφια.  Η νίκη είναι κοντά.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα