Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Συνειδητοποίησε πρώτα ποιος θέλεις να είσαι – ύστερα κάνε αυτά που πρέπει να κάνεις

Ο άνθρωπος διαμορφώνεται με τον χρόνο και περνάει μεγάλο μέρος της ζωής του σαν «work in progress», εν εξελίξει. Για να γίνουμε αυτό που θέλουμε κι αυτό που μπορούμε, πρέπει πρώτα να αποκτήσουμε μιαν εικόνα του ιδανικού μας εαυτού: ποιος άνθρωπος θέλω να είμαι; Ποιο επάγγελμα θέλω να εξασκώ; Ποια είναι τα προσωπικά μου ιδεώδη; Προϋπόθεση είναι η αυτογνωσία, η συνειδητοποίηση της ταυτότητας και των ορίων μας.
man
Δεν πρέπει ούτε να έχουμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας ούτε να τον περιφρονούμε.
Παρατηρείται συχνά το παράξενο φαινόμενο να μην είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι από την τύχη μας («Αχ, εγώ ο άτυχος, τι θα μπορούσα να έχω κάνει αν μου είχαν δοθεί περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες…»), αλλά να μην επιθυμούμε περισσότερη σοφία ή εξυπνάδα. Πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να είναι ωραιότεροι ή πλουσιότεροι, λίγοι όμως ομολογούν ότι θα ήθελαν να είναι εξυπνότεροι, παρότι η εξυπνάδα είναι η ικανότητα να διακρίνουμε αμέσως τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε περίσταση. Έχουμε την τάση να αποδίδουμε στη μοίρα τις αποτυχίες μας, ενώ αποδίδουμε τις επιτυχίες μας στην προσωπική μας αξία και προσπάθεια.
man1Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτάσουμε στην αυτογνωσία —ο πόνος, η απώλεια, ο έρωτας— και στη συνέχεια να κάνουμε όσα «πρέπει» να κάνουμε. Μέσα μας υπάρχουν κάμποσοι άνθρωποι, έχουμε έναν «καλό» κι έναν «κακό» εαυτό, δυνάμεις φανερές και δυνάμεις κρυμμένες, ταλέντα, δεξιότητες, όνειρα και αυταπάτες, ψευδείς εικόνες και ιδέες.
Οι μεγάλοι ταξιδευτές υποστηρίζουν ότι τα περιπετειώδη ταξίδια αποκαλύπτουν ποιοι είμαστε, τι φοβόμαστε, τι τολμάμε, πού υστερούμε. Οι κοινωνιολόγοι υποστηρίζουν ότι οι κοινωνικές αναταραχές αποδεικνύουν ποιοι είμαστε. Οι επαναστατημένοι καλλιτέχνες υποστηρίζουν ότι ο αληθινός μας εαυτός είναι αυτό για το οποίο μας επικρίνει το ευρύ κοινό. Το σίγουρο είναι ότι κανείς από μας δεν είναι τέλειος — έχουμε μακρύ δρόμο να διανύσουμε και, στην πορεία προς την αυτογνωσία, ίσως τρομάξουμε από τα ευρήματά μας.

Πέντε άγνωστοι κίνδυνοι από τον φούρνο μικροκυμάτων

φούρνος μικροκυμάτων

Σχεδόν κάθε σπίτι έχει πλέον και έναν φούρνο μικροκυμάτων. Από όταν πρωτομπήκαν στη ζωή μας πριν από περίπου 15 χρόνια, οι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν “λύσει τα χέρια” κάθε νοικοκυράς, αλλά και... εργένη, με την ευκολία με την οποία μας βοηθούν να προετοιμάσουμε κάποια γεύματα και όχι μόνο.

Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να “εξολοθρεύσει” πολλά θρεπτικά συστατικά από ένα γεύμα, αφήνοντάς σας ευάλωτους σε ασθένειες σε βάθος χρόνου.
Δείτε 5 βασικούς τρόπους με τους οποίους ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να πλήξει άμεσα ή έμμεσα την υγεία σας:
1. Τα μικροκύματα καταστρέφουν καταστρέφουν το μητρικό γάλα και τη βιταμίνη Β-12
Τα οφέλη για την υγεία της βιταμίνης Β-12 ακυρώνονται αμέσως μόλις θερμάνετε το φαγητό σας σε φούρνο μικροκυμάτων. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry, οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι υπήρχε μία 30-40% απώλεια της συγκεκριμένης βιταμίνης, όταν οι τροφές που την περιείχαν εκτέθηκαν σε μικροκύματα.
Επίσης, οι ισχυροί χημικοί παράγοντες στο μητρικό γάλα, οι οποίοι καταπολεμούν τα βακτήρια, καταστρέφονται από τα μικροκύματα, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η παρουσία βλαβερών βακτηρίων σε αυτό. Η σχετική επιστημονική ανακάλυψη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics, στο πλαίσιο έρευνας για την την κοινή πρακτική της χρησιμοποίησης του φούρνου μικροκυμάτων για να ζεστάνουν το κατεψυγμένο μητρικό γάλα (για ευκολία) σε μαιευτήρια.
2. Τα μικροκύματα εξαφανίζουν τα θρεπτικά συστατικά σε πολλές τροφές
Το να ζεσταίνετε το φαγητό σας στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να εξαλείψει τα αρχικά του θρεπτικά συστατικά, λόγω της διηλεκτρικής θέρμανσης των μικροκυμάτων. Τα μικροκύματα “αναπηδούν” στο εσωτερικό του φούρνου και απορροφώνται από το φαγητό. Τα μόρια του νερού περιστρέφονται γρήγορα μέσα στις τροφές σε υψηλές συχνότητες, που δημιουργούν μοριακή τριβή και έτσι ζεσταίνεται το φαγητό σας. Αυτό, όμως, κάνει τη μοριακή δομή στο φαγητό σας να αλλάξει και κατά συνέπεια μειώνει την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

9 πεντάλεπτες υγιεινές συνήθειες

Συμπεριλαμβάνοντας αυτές τις υγιεινές συνήθειες στην καθημερινή ρουτίνα μας θα εξασφαλίσουμε καλύτερη συνολική ευεξία και περισσότερη ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε τη μέρα με κέφι και σιγουριά.



Όποτε μιλάμε για υγιεινές συνήθειες, έρχονται στο νου μας κοπιαστικές δραστηριότητες, όπως το να πάμε για τρέξιμο, να τρώμε πιο λίγο ή να σηκωνόμαστε πιο νωρίς.
Το να ακολουθείτε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι χρειάζεται να υποφέρετε, να εγκαταλείψετε πράγματα ή να κάνετε δραστικές αλλαγές. Στην πραγματικότητα το μόνο που σημαίνει είναι το να έχετε συνείδηση των πραγμάτων που πρέπει να κάνετε για να αισθάνεστε καλύτερα.
Επιπλέον, μπορεί να εκπλαγείτε μαθαίνοντας ότι μερικές φορές οι μικρές αλλαγές οδηγούν σε μεγάλες εσωτερικές αλλαγές, ικανές να οδηγήσουν σε ευημερία και καλύτερη ισορροπία.
Σήμερα προτείνουμε κάτι πολύ εύκολο: ακολουθείτε τις παρακάτω εννέα πεντάλεπτες υγιεινές συνήθειες, κάθε μέρα.
Θα πετύχετε πολλά κάνοντας λίγα!
1. Υγιεινές συνήθειες: φρούτα για πρωινό
Μερικές φορές δεν έχουμε χρόνο ή θέλουμε κάτι πιο γλυκό: έναν καφέ και ένα ντόνατ και μετά τρέχουμε στην πόρτα.
  • Αυτό δεν φτάνει και πιθανώς σε μισή ώρα θα πεινάτε και θα έχετε πονοκέφαλο. Μην έχετε λοιπόν καμία αμφιβολία: η πρώτη υγιεινή συνήθεια είναι να τρώτε φρούτα στο πρωινό σας.
  • Τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτοχημικές ουσίες, θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, ίνες… και χορταίνουν. Μη διστάζετε λοιπόν να τρώτε ένα μήλο, ένα αχλάδι, να πίνετε χυμό λεμονιού, να τρώτε λίγο σταφύλι ή όποιο φρούτο εποχής σας αρέσει, κάθε μέρα.

Φράουλες, φρούτο μεγάλης διατροφικής αξίας με σημαντικά οφέλη στην υγεία μας


της Kλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος

Αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό η φράουλα ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae) με 15 περίπου είδη ιθαγενή των βόρειων εύκρατων περιοχών. Κατά πάσα πιθανότητα η καταγωγή της είναι από τη Χιλή. Ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα είναι ηευρωπαϊκή φράουλα που βρίσκεται και αυτοφυής σε λοφώδεις και δασώδεις και ημιδασώδεις περιοχές. Ο καρπός της άγριας αυτής φράουλας είναι μικρός ,εξαιρετικά γλυκός και νόστιμος.Οι σύγχρονες καλλιέργειες οδήγησαν στο να δημιουργηθεί μία ποικιλία με μεγάλους καρπούς γνωστή με την ονομασία Φράουλα Ανανάσα.


Οι καλλιεργήσιμες φράουλες προέρχονται από τις μικρές αγριοφράουλες, πολύ μικρά ευωδιαστά φρούτα του δάσους, που φυτρώνουν σε χώρες με εύκρατο κλίμα και οι οποίες μεταφυτεύθηκαν στους κήπους σχεδόν από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Οι φράουλες ήταν το αγαπημένο φρούτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κατά πάσα πιθανότητα η καταγωγή της φράουλας είναι από τη Χιλή. Ξεκίνησαν να καλλιεργούνται λίγο πριν τη χριστιανική εποχή και τύγχαναν ιδιαίτερης εκτίμησης από πολλούς αρχαίους Ρωμαίους. Οι γυναίκες στην αρχαιά Ρώμη έφτιαχναν μάσκες ομορφιάς χρησιμοποιώντας τις μικρές, ιδιαίτερα αρωματικές άγριες φράουλες των δασών της Ευρώπης.
Το 14o αιώνα, οι Γάλλοι ήταν φανατικοί λάτρεις της φράουλας. Ωστόσο, έπειτα από 100 χρόνια αρχίζουν να σερβίρονται οι φράουλες συνοδευμένες με σαντιγί. Η αρχή έγινε στην Αγγλία, σε μια δεξίωση του καρδινάλιου Γούλσι, το 1509.
Εμφανίστηκαν στην Ευρώπη, την εποχή του Μεσαίωνα και κατά την περίοδο αυτή είχαν εκτιμηθεί περισσότερο για τις ιατρικές τους ιδιότητες, παρά για τη μαγειρική τους αξία. Οι καλλιεργήσιμες φράουλες που απολαμβάνουμε σήμερα χρονολογούνται από το 19o αιώνα. Προέρχονται από τις μικρές κατακόκκινες άγριες φράουλες της Βιρτζίνια, που διασταυρώθηκαν με μεγαλύτερες κιτρινωπές κωνικές φράουλες από τη Χιλή, τις οποίες έφερε στη Βρετάνη (διοικητική περιοχή της Γαλλίας) ο Γάλλος καπετάνιος Φρεζιέ (Captain Frezier) το 1712, γι' αυτό και οι φράουλες στα γαλλικά λέγονται fraises. Όταν πέτυχαν την τέλεια ισορροπία γεύσης και μεγέθους, ο ενθουσιασμός για τις καλλιεργήσιμες φράουλες επικράτησε παντού. Από τότε είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα στον κόσμο.


Τις βρίσκουμε όλο το χρόνο ωστόσο η κορύφωση της παραγωγής τους είναι από τον Απρίλη μέχρι τον Ιούλιο.  Υπάρχουν περισσότερες από 600 ποικιλίες φράουλας, κάθε μια από τις οποίες διαφέρει σε γεύση, μέγεθος και υφή.

Ο Προσδιορισμός του Πολεμιστή σύμφωνα με το Aikidofaq...


απόδοση στα Ελληνικά: Γιώργος Ανεστόπουλος

Η ψυχολογία του Πνεύματος του Πολεμιστή

του Lynn Seiser, Ph.D.

από το http://www.aikidofaq.com

Μιλάμε για το Πνεύμα του Πολεμιστή, αλλά σπάνια το προσδιορίζουμε αυτό.

Ως Πολεμιστής ορίζεται αυτός που αντιμετωπίζει μια σύγκρουση.

Πνεύμα είναι κάτι άλλο πέραν του φυσικού.

Ψυχολογία είναι η μελέτη της ανθρωπιστικής, συλλογιστικής και αισθαντικής πτυχής της ταυτότητας του Εγώ.

Είναι ο Νους και η Καρδιά μας.

 Το σώμα ενός Πολεμιστή ίσως είναι το όπλο, αλλά το πώς χρησιμοποιείται αυτό το όπλο εξαρτάται από την καρδιά και το μυαλό του Πολεμιστή, το "Πνεύμα του".

Οι Πολεμιστές βαδίζουν βάσει μιας γρήγορης και στρατηγικής απόφασης προς την Σύγκρουση και όχι μακράν αυτής.



 Ένας Πολεμιστής ξέρει την Αποφυγή, απλώς και μόνον αναβάλλει το αναπόφευκτο και ποτέ δεν κάνει "Διαχείριση Κρίσης".

Ένας Πολεμιστής κρατάει την προσοχή του συγκεντρωμένη σε έναν και μόνο σκοπό, την αποστολή ή το στόχο.

Ένας Πολεμιστής γνωρίζει ότι ο φόβος προέρχεται από τις αρνητικές φαντασιώσεις για το μέλλον.

Εστιάζοντας στο χειροπιαστό παρόν, δεν υπάρχει φόβος. 

6 πράγματα που πρέπει να συζητάτε καθημερινά με το σύντροφό σας

Σε μια σχέση δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού καθώς θα πρέπει να μιλάτε για όλα τα θέματα. Είναι σημαντικό να έχετε κοινούς στόχους στο μυαλό σας και να αγωνίζεστε κάθε μέρα.

sxesi

Οι καθημερινές συζητήσεις με το σύντροφό σας θα πρέπει να αποτελούν συνήθεια. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να μιλούν μόνο για καλά πράγματα ή για ρομαντικές ιδέες με το σύντροφό τους.
Αυτό δεν απέχει πολύ από την αλήθεια. Υπάρχουν ορισμένα θέματα τα οποία πρέπει να τα συζητάτε με το άτομο που αγαπάτε όποτε είναι εφικτό. Μια καλή σχέση εξαρτάται από την ειλικρίνεια.


Αν θέλετε να υπάρχει εμπιστοσύνη στη σχέση σας και να δημιουργήσετε ένα δεσμό που θα κρατήσει, τότε θα πρέπει να είστε ανοιχτοί σε συζητήσεις που αφορούν διάφορους τομείς της ζωής σας.
Σήμερα θα σας πούμε για ποια θέματα θα πρέπει να συζητάτε με το σύντροφό σας σε καθημερινή βάση.
1. Το μέλλον
suzitisi
Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να συζητάτε με το σύντροφό σας είναι τοΑΝ η σχέση σας πρόκειται να κρατήσει και για τις προσδοκίες σας για το μέλλον.
Μιλήστε για:
  • Τη ζωή σας
  • Τα πράγματα που θέλετε να κάνετε
  • Τους μελλοντικούς σας στόχους
  • Τα όνειρά σας
Το ιδανικό είναι όταν ένα ζευγάρι μπορεί να οραματιστεί το μέλλον του και προσπαθεί να το υλοποιήσει. Μπορεί να είναι ανεξάρτητοι κατά περιόδους υπό την προϋπόθεση όμως ότι έχουν μια κοινή ιδέα.
Το να μιλάμε για το μέλλον είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τα ατομικά σας σχέδια αλλά και του συντρόφου μας.
Ρωτήστε το σύντροφό σας πώς φαντάζεται τον εαυτό του μετά από 10 χρόνια ή αν θα είστε μαζί όταν θα είστε 80 χρονών. Θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα για το μέλλον και να δεθείτε ακόμη περισσότερο.

Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας και θα αγαπηθείτε όπως επιθυμείτε

agapi

Συχνά κάνουμε το λάθος και μετράμε την αξία μας ανάλογα με το πόσο έχουμε αγαπηθεί από τους άλλους κάτι που συχνά μας φέρνει μεγάλη απογοήτευση.
Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε λάβει υποκρισία, πόνο και χειραγώγηση αντί για στοργή και αγάπη, θα καταλήξετε να πιστεύετε ότι δεν σας αξίζει η αγάπη.
Υπάρχουν πολλές περίπλοκες και καταστροφικές καταστάσεις, για τις οποίες κανείς από εμάς δεν είναι προετοιμασμένος.
Στην πραγματικότητα, είναι αστείο το γεγονός ότι μαθαίνουμε στα παιδιά μας τις πρωτεύουσες του κόσμου αλλά δεν τους διδάσκουμε πώς να αγαπούν τον εαυτό τους.
Με άλλα λόγια, δεν τους μαθαίνουμε να βλέπουν τον εαυτό τους ως ξεχωριστό ον, που είναι, και φυσικά ότι αξίζουν περισσότερα από όσα πιστεύουν ότι αξίζουν.
Συνεπώς, το θέμα μας στο σημερινό άρθρο είναι η αγάπη για τον εαυτό μας. Πιο συγκεκριμένα, θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και να διδάξουμε τις ίδιες στρατηγικές στα παιδιά μας.
Να αγαπάτε τον εαυτό σας επειδή κανείς δεν αξίζει την προσοχή σας περισσότερα από εσάς τους ίδιους
Η κοινωνία συχνά μας διδάσκει μια αξία που συνήθως είναι δίκοπο μαχαίρι: την αγάπη για τον εαυτό μας. Μερικές φορές αυτό μπορεί να θεωρηθεί εγωιστικό.
Μας λένε να είμαστε ευγνώμονες, να αφήνουμε τους άλλους να περνούν πριν από εμάς, να βοηθάμε τον διπλανό μας, να προσφέρουμε τα πάντα σε αυτούς που αγαπάμε…
Είναι αλήθεια ότι αυτές οι πράξεις είναι καλές και δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να τις κάνουμε. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να διδάξουμε στον εαυτό μας τι σημαίνει ακεραιότητα, αυτοεκτίμηση και αγάπη προς τον εαυτό μας.

Γιατί να μην λέμε ψέματα ?


Το ψέμα είναι μία μορφή υπεκφυγής, μία μορφή υποκρισίας. Όταν επιλέγουμε στην ζωή μας το ψέμα τότε αυτό έρχεται η μέρα που θα μας επιστραφεί.
Το ψέμα είναι μία γάγγραινα, η οποία μας φθείρει εσωτερικά. Όμως δεν φθείρει μόνο εμάς, αλλά και όλο μας το περιβάλλον, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τις δουλειές μας, τα σπίτια μας. 
Το ότι μπορεί κανένας να μην καταλάβει το ψέμα μας και να νομίζουμε ότι την έχουμε γλιτώσει, είναι μία αυταπάτη.


Καθώς το ψέμα είναι μέσα μας, το ξέρει η συνείδησή μας, το ξέρει ο Νόμος του Σύμπαντος και θα μας φέρει να αντιμέτωπους με θλίψεις, με πόνους, με αδικίες. Έτσι θα ζούμε με αυτά που φυτέψαμε με τα δικά μας τα χέρια και αυτά θα τα βιώνουν και τα παιδιά μας.
Η αλήθεια πάντα είναι ένας δρόμος αγάπης και ευλογίας. Η αλήθεια δεν είναι αυστηρότητα, αλλά σεβασμός. 

Φως στη δομή των πρωτονίων – Ανταλλαγή δυο φωτονίων (όχι ενός) σε αλληλεπιδράσεις ηλεκτρονίου-πρωτονίου

Ένα μυστήριο που αφορά τη δομή του πρωτονίου βρίσκεται ένα ΒΗΜΑ πιο κοντά στη λύση του, χάρις σε ένα πείραμα επτά χρόνων που γίνεται από ερευνητές στο MIT. Για πολλά χρόνια οι ερευνητές διερευνούσαν τη δομή των πρωτονίων – υποατομικά σωμάτια με θετικό φορτίο – βομβαρδίζοντάς τα με ηλεκτρόνια και εξετάζοντας την ένταση των σκεδαζόμενων σε διάφορες γωνίες ηλεκτρονίων. Με αυτό τον τρόπο προσπάθησαν να προσδιορίσουν πώς κατανέμονται το ηλεκτρικό φορτίο και η μαγνήτιση του πρωτονίου. Τα πειράματα αυτά είχαν προηγουμένως οδηγήσει τους ερευνητές να υποθέσουν ότι οι κατανομές του ηλεκτρικού και του μαγνητικού φορτίου είναι ίδιες και ότι όταν τα πρωτόνια αλληλεπιδρούν με τα ηλεκτρόνια που τα βομβαρδίζουν ανταλλάσσεται ένα στοιχειώδες σωμάτιο φωτός, ένα φωτόνιο.
Ωστόσο, στην αρχή της δεκαετίας του 2000, οι ερευνητές άρχισαν να διενεργούν τα πειράματα χρησιμοποιώντας πολωμένες ηλεκτρονιακές δέσμες, που μετρούσαν την ελαστική σκέδαση ηλεκτρονίου-πρωτονίου χρησιμοποιώντας το σπιν των πρωτονίων και των ηλεκτρονίων. Τα πειράματα αυτά αποκάλυψαν ότι ο λόγος των κατανομών ηλεκτρικού – μαγνητικού φορτίου μειώνεται δραματικά στις υψηλότερης ενέργειας αλληλεπιδράσεις μεταξύ ηλεκτρονίων και πρωτονίων. Αυτό οδήγησε στη θεωρία ότι κατά τη διάρκεια της αλληλεπίδρασης, ανταλλάσσονται μερικές φορές όχι ένα, αλλά δυο φωτόνια, προκαλώντας την ανομοιόμορφη κατανομή φορτίου. Επιπλέον, η θεωρία προέβλεπε ότι και τα δυο αυτά σωμάτια θα είναι από τα επονομαζόμενα «σκληρά», ή υψηλής ενέργειας, φωτόνια.
Σε μια προσπάθεια να αναγνωρίσουν αυτή την «ανταλλαγή δυο φωτονίων», μια διεθνής ομάδα, υπό την ηγεσία ερευνητών του Εργαστηρίου Πυρηνικής Επιστήμης στο MIT, διεξήγαγε ένα επταετές πείραμα, γνωστό ως OLYMPUS, στο Γερμανικό Σύχνοτρο Ηλεκτρονίων (DESY) στο Αμβούργο. Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Physical Review Letters αυτής της εβδομάδας, οι ερευνητές αποκάλυψαν τα αποτελέσματα από αυτό το πείραμα, τα οποία δείχνουν ότι τα δυο φωτόνια πράγματι ανταλλάσσονται κατά τη διάρκεια των αλληλεπιδράσεων ηλεκτρονίου-πρωτονίου.

Οι 5 πιο κοινές δικαιολογίες που οδηγούν σε αύξηση βάρους και πώς να τις αποφύγετε

Οι 5 πιο κοινές δικαιολογίες που οδηγούν σε αύξηση βάρους και πώς να τις αποφύγετε

Όταν ακούμε για υγιεινό τρόπο διατροφής, συνηθίζουμε να σκεφτόμαστε ότι πολύ θα θέλαμε να τα καταφέρουμε και εμείς, αλλά οι συνθήκες ποτέ δεν είναι ιδανικές. Μάλιστα, το αναβάλλουμε για μια πιο χαλαρή περίοδο της ζωής μας, που όμως μπορεί να μην έρθει σύντομα. Υπάρχουν κάποιες πολύ κοινές δικαιολογίες που οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε για να αποφύγουμε ή να αναβάλλουμε την αλλαγή του τρόπου που ζούμε και τρεφόμαστε. Κάποιες ίσως σας φανούν γνώριμες…

Οι πιο κοινές δικαιολογίες που σας αποτρέπουν από το να τρέφεστε σωστά


Δεν έχω ελεύθερο χρόνο

http://enallaktikidrasi.com/2017/03/koines-dikaiologies-odigoun-auxisi-varous-pws-apofygete/
Η έλλειψη χρόνου είναι η πιο συνηθισμένη δικαιολογία και ίσως υπάρχει μια λογική βάση. Ως κοινωνία είμαστε πιο πολυάσχολοι από ποτέ και το μαγείρεμα υγιεινών γευμάτων από το μηδέν είναι πιο χρονοβόρο από το έτοιμο γεύμα που αγοράζουμε στο γυρισμό από τη δουλειά ή από το γρήγορο ψήσιμο μιας κατεψυγμένης πίτσας.
Να κάποιες εύκολες συμβουλές για να χωρέσουμε την υγιεινή διατροφή κάπου ανάμεσα στο γεμάτο πρόγραμμα μας:
• Αναζητήστε τις πιο σύντομες συνταγές
• Κάντε σοφή χρήση του ψυγείου σας
• Εκμεταλλευτείτε τις ημικατεργασμένες (προψημένες) υγιεινές τροφές που υπάρχουν
Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε ότι είστε «πολύ απασχολημένοι» για να φάτε σωστά, στην πραγματικά θα επιβεβαιώνετε ότι η υγιεινή διατροφή δεν αποτελεί προτεραιότητα για εσάς τη δεδομένη στιγμή. ΑΝ το σκεφτείτε όμως καλύτερα θα δείτε ότι αντί για τα γρήγορα, έτοιμα και τηγανητά φαγητά, υπάρχουν πια και πολλές άλλες εύκολες επιλογές. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε καθαρισμένα λαχανικά και φρούτα ή κατεψυγμένα, έτοιμα προς χρήση. Ακόμα και μαγειρευτά φαγητά, της ημέρας που μπορείτε να προτιμήσετε.

Carpe fuckin’ diem


Υπάρχει εκείνος ο χιμαιρικός αφορισμός, εκείνος που λατρέψαμε απ’ τα χείλη του δικού μας Οράτιου, του oh-captain-my-captain Ρόμπιν Ουίλιαμς:
Carpe diem, seize the day, άδραξε την ημέρα, ζήσε το σήμερα σαν να ‘ναι η τελευταία σου μέρα, YOLO!
Το πιστέψαμε όταν ήμασταν νέοι, το πράξαμε και το φωνάξαμε κάποιες μέρες, ειδικά σε στιγμές γλεντιού και αναπάντεχης ευτυχίας, το νιώσαμε όταν κάναμε τις μικρές μας επαναστάσεις, όταν παραιτηθήκαμε μεγαλειωδώς απ’ τη βαρετή δουλειά ή την τοξική σχέση, όταν αγοράσαμε ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για κάπου, φωνάζοντας: Πουτάνα όλα!
Εκείνο το εκρηκτικό carpe diem της πρώτης νεότητας.
Δεν είσαι νέος ΑΝ δεν τα ‘χεις κάνει πουτάνα-όλα μια φορά (και δυο και τρεις). Δεν λογίζεσαι ως άνθρωπος με συναίσθημα αν δεν έχεις τρελαθεί κάποτε, αν δεν έχεις αφήσει το σίγουρο και βαρετό για κάτι αβέβαιο μα νόστιμο, αλαλάζοντας: Α γαμηθείτε όλοι σας!
Θα μπορούσε να υπάρχει ένα τεστ, απ’ αυτά που βάζουν στα facebook ή απ’ αυτά που ρωτάει ο μπαρμπα-Πέτρος στις πύλες του Παραδείσου, για να δει αν θα σ’ αφήσει να μπεις ή θα σε στείλει στο limbo (αυτό είναι ένα βαρετό μέρος, σαν αίθουσα αναμονής οδοντίατρου ανάμεσα στην κόλαση και στον παράδεισο. Και κρατάει αιώνια).
QUIZ: Πόσες φορές τα κάνατε πουτάνα-όλα στη ζωή σας:
Ποτέ
Μία φορά
Δύο φορές
Πολλές φορές
Δεν θυμάμαι – Δεν απαντώ
Κι η επόμενη ερώτηση, ίσως η πιο σημαντική, θα ήταν: Πότε ήταν η τελευταία φορά που τα κάνατε πουτάνα-όλα;

Λευκό τσάι: Το “αγνό” προϊόν



Η θεραπευτική και καταπραϋντική ιδιότητα του τσαγιού, έχει παρατηρηθεί από τα αρχαία χρόνια, κυρίως στους λαούς της Ασίας. Τις ευεργετικές του ιδιότητες επιβεβαιώνει και η επιστημονική κοινότητα τα τελευταία χρόνια. Εμείς, θα αναπτύξουμε στις γραμμές που ακολουθούν τα οφέλη του λευκού τσαγιού, το οποίο είναι η πλέον«αγνή» μορφή τσαγιού και έχει αποδειχθεί πιο υγιεινό από το μαύρο και το πράσινο. Είναι το πιο σπάνιο τσάι και συλλέγεται την άνοιξη, μόνο για λίγες ημέρες, στα υψίπεδα της Κίνας.

Η προέλευση και η επεξεργασία του
Το άσπρο τσάι πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα και πήρε το όνομα του από τη λευκή παιωνία, ένα πανέμορφο κινέζικο φυτό. Έχει λευκό χρώμα στα φύλλα και μια ασημί άσπρη απόχρωση στα μπουμπούκια.
Προέρχεται από τα φύλλα του δέντρου καμέλια η σινική – camellia sinensis- που ευδοκιμεί στην επαρχία Fujian, στα παράλια της βορειοανατολικής Κίνας. Τα φύλλα του φυτού συλλέγονται σε πρώιμη κατάσταση και προστατεύονται από το φως του ήλιου έτσι ώστε να αποτραπεί η δημιουργία χλωροφύλλης. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που διατηρεί το λευκό του χρώμα. Από τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό πως το λευκό τσάι αποτελεί το λιγότερο επεξεργασμένο τσάι με αποτέλεσμα να περιέχει τα υψηλότερα ποσοστά αντιοξειδωτικών ουσιών. Πρόκειται για θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν τον οργανισμό από τις βλαβερές συνέπειες των ελευθέρων ριζών, οι οποίες παράγονται από τις διάφορες αντιδράσεις που πραγματοποιούνται στον οργανισμό και καταστρέφουν το ανθρώπινο DNA.
Τα οφέλη του στον οργανισμό μας
  • Το λευκό τσάι, σύμφωνα με μελέτες, αποτελεί ιδανική φυσική λύση όσον αφορά τη λιποδιαλυτική δράση. Τα αποτελέσματα της μελέτης, που παρουσιάστηκαν στο περιοδικό Nutrition and Metabolism και στο BioMed Central έδειξαν ότι το φυτικό εκχύλισμα του λευκού τσαγιού, αναστέλλει αποτελεσματικά την παραγωγή νέων κυττάρων λίπους (λιποκύτταρα) και ενεργοποιεί την λιπόλυση, δηλαδή την καύση του λίπους. Φυσικά, η κατανάλωσή του θα πρέπει να συνδυάζεται με μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή.

Τα επιβλητικά Μυθολογικά Πλάσματα της Παγκόσμιας Λαογραφίας

Μυθολογικά Πλάσματα

Ο Κόσμος μας είναι γεμάτος από ιστορίες σχετικά με Μυθολογικά Πλάσματα, θρυλικά τέρατα και υπερφυσικά Θεικά Όντα. Για χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι παντού στον κόσμο – μερικές φορές εμπνεόμενοι από πραγματικά ζώα ή ακόμα και απολιθώματα – έχουν “ζωντανέψει” μυθικά όντα σε ιστορίες, τραγούδια αλλά και έργα τέχνης.
Σήμερα αυτά τα Μυθολογικά Πλάσματα εξακολουθούν να ενθουσιάζουν, να τρομάζουν και να μας εμπνέουν. Βέβαια οι καταβολές αυτών των πλασμάτων διαφέρουν και αρκετές φορές εγείρουν αντιπαραθέσεις, ενώ διαθέτουν σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη κοινωνία, διεγείροντας την φαντασία και την επιθυμία της ανθρώπινης φύσης να βιώσει κάτι παραπάνω από τον φυσικό κόσμο όπως τον γνωρίζουμε. Άραγε υπήρξαν ποτέ με φυσική μορφή σε κάποιες άλλες χωροχρονικές διαστάσεις, επιτρέποντας σε κάποιους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή μαζί τους ή προήλθαν κατευθείαν από την φαντασία του ανθρώπινου νου; ας δούμε μερικά από αυτά τα επιβλητικά Μυθολογικά Πλάσματα:
Πλάσματα της Παγκόσμιας Λαογραφίας
Η Ελληνική Μυθολογία σαφώς και δεν είναι η μοναδική στην οποία μπορούμε να ανακαλύψουμε τέτοια πλάσματα υπερβατικής Φύσης, αφού παντού στον κόσμο στις Λαογραφίες των Πολιτισμών υπάρχουν τέτοιες οντότητες που προκαλούν Δέος και έχουν εμπνεύσει μερικές από τις πιο επιβλητικές αλληγορικές ιστορίες.
Το Θρυλικό Κράκεν
Σύμφωνα με την Σκανδιναβική Μυθολογία, το Κράκεν είναι ένα γιγάντιο θαλάσσιο πλάσμα που επιτίθεται στα πλοία και είναι τόσο τεράστιο που κάποιος θα μπορούσε εύκολα να μπερδέψει το σώμα του με ένα νησί. To Κράκεν πρωτοεμφανίζεται στον Ισλανδικό Θρύλο του 13ου Αιώνα Örvar-Oddr, που περιλαμβάνει δύο θαλάσσια πλάσματα, τον Hafgufa (που είναι η πρώτη αναφορά στο Κράκεν) και το Lyngbakr. Η ύπαρξη του Κράκεν αναγράφεται ακόμα και σε επιστημονικά κείμενα όπως το Systema Naturae, που είναι μία ταξινόμηση και αναγνώριση των ζωντανών οργανισμών από τον Σουηδό Βοτανολόγο και Ζωολόγο Carolus Linnaeus, που αναγνώρισε το Κράκεν ως Κεφαλόποδο, προσδίδοντάς του την ονομασία Microcosmus marinus. Αρκετοί Ιστορικοί πιστεύουν όμως πως το περίφημο Κράκεν προήλθε από τις εμφανίσεις του Γιγάντιου καλαμαριού που φτάνει και τα 18 μέτρα σε μήκος.

ΣΟΒΑΡΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟ… ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ!


810208Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια «περίεργη» υπόθεση που «ξεσκεπάστηκε» με κάποιες διαρροές στην δημοσιότητα, προβάλλει για άλλη μια φορά το γεγονός ότι στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις γίνεται το… έλα να δεις μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και τις συνεχιζόμενες διώξεις, συλλήψεις και αποστρατεύσεις ένστολων από όλα τα όπλα, ενώ για πολλούς ο κίνδυνος ενός νέου πραξικοπήματος δεν έχει εκλείψει.
TCGZGrZdenizaltysynaZsabotajZAstsubayZtutuklandyZ1
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν σε μερίδα του τουρκικού τύπου, στις 30 Δεκεμβρίου του 2016 συνελήφθηκε ένας ανώτερος αξιωματικός του τουρκικού ναυτικού με τα αρχικά S.S., γιατί είχε προκαλέσει σοβαρή βλάβη στα μηχανήματα ενός υποβρυχίου με την ονομασία TCG Gür, στην Ναυτική βάση του Gölcük, όπου βρίσκεται και η Διοίκηση του Τουρκικού Ναυτικού.

Σύνδρομο της άδειας φωλιάς (Empty Nest Syndrome)


Σύνδρομο άδειας φωλιάς
Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί από τους γονείς το σύνδρομο της άδειας φωλιάς.
Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς προκειμένου να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που λαμβάνουν χώρα μετά την ανεξαρτητοποίηση τών παιδιών τους.
Αναφέρεται στα συναισθήματα στενοχώριας, θλίψης, πόνου, ακόμα και κατάθλιψης, που κατακλύζουν τους γονείς, με την ενηλικίωση των παιδιών τους και, κυρίως, όταν τα παιδιά φεύγουν από το πατρικό τους σπίτι, είτε για λόγους σπουδών, είτε επειδή δημιουργούν την δική τους οικογένεια, είτε για λόγους εργασίας.
Στο σημείο αυτό, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η απώλεια τού παιδιού από το σπίτι, είναι φυσικό και εύλογο αρχικά να προκαλεί θλίψη και ανησυχία στους γονείς. Όταν όμως το αίσθημα της θλίψης και της ματαίωσης διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα, και οδηγεί τους γονείς στην απομόνωση και στην έλλειψη διάθεσης για οτιδήποτε άλλο, τότε χρήζει σωστής αντιμετώπισης και ίσως και της βοήθειας ειδικού.

Συμπτώματα του συνδρόμου άδειας φωλιάς

Οι γονείς συχνά παρουσιάζουν:
  • αίσθημα θλίψης
  • αίσθημα ματαίωσης
  • ξαφνικό κλάμα
  • παραμονή στο δωμάτιο του παιδιού τους για μεγάλη χρονική διάρκεια, η οποία δημιουργεί την ψευδαίσθηση στον γονέα ότι το παιδί είναι ακόμα κοντά του αν και απουσιάζει.

Λίγο ακόμα…

Photography%3A%20Aliza%20Razell
Photography: Aliza Razell

Δουλεύω, μη νομίζεις… Πότε χτυπιέμαι, πότε γουργουρίζω στον καμβά και πότε κοπανιέμαι στα βάθη μου, μασώντας όλη την ώρα τα νύχια του μυαλού μου.
Δεν πειράζει που δεν προλαβαίνουμε την μιλιά μας, ε τι να κάνουμε μωρέ που συνέχεια τρέχουν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια από τις τσέπες μας...
Σάμπως φταίμε; Φταίμε!.. Αλλά ας κάνουμε το κορόιδο για λίγο, εντάξει..
Για λίγο θα ‘ναι σου λέω. Μέχρι να ακούσουμε τον πυροβολισμό της ψυχής μας και τότε μπαμ! θα το δεις, σαν ελατήριο θα τιναχτούμε όρθιοι από τον ύπνο μας! Σε λίγο…

Μου έλειψαν οι συζητήσεις και οι πολύτιμες βλακείες, οι σχεδόν ερωτικές…
Ερωτικές! Δηλαδή ιερές… Σχεδόν Χριστιανικές. Μα φυσικά, τι άλλο;
Για τέτοιον έρωτα σου μιλώ…
Ο έρωτας που θρέφει ο μοναχός ή ο μονάχος για το Θείο.
Δεν ξέρεις εσύ.. Εσύ είσαι άπιστος και για αυτό συγχώρησε εφάπαξ…
Ενώ εγώ, που λέω, κάνω και νομίζω, δοκιμάζομαι σε τούτη και την επόμενη ζωή. Και τι να κάνουμε δηλαδή… Άμα δεν έχεις άλλα παπούτσια, φοράς εκείνα με την τρύπα, κι ας γίνεται μούσκεμα η κάλτσα απ’ την βροχή και ας παπαριάζει η πατούσα.
Και τι να κάνουμε δηλαδή… Πας σπίτι, αλλάζεις κάλτσες, σκέφτεσαι πως δεν μπορεί να βρέχει για πάντα, μασάς μια μπουκιά χαμόγελο ωσότου φύγει η γεύση και συνεχίζεις. Αυτό. Μέχρι να καταφέρεις τα καινούργια σου…
Παπούτσια, στιγμές, ομορφιές, ταξίδια, όνειρα, ζωές…
Σε λίγο…

Υβρίδια ανθρώπων και ζώων, η αλήθεια που μας κρύβουν






Ο Θεός εκφράζεται μέσα από όλα τα πράγματα, ο διάβολος μόνο μέσα από τον άνθρωπο.
Paul Carvel, Βέλγος συγγραφέας & γνωμικογράφος


Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα
Πολιτικός Συντάκτης

Στο πρώτο επεισόδιο της δέκατης σεζόν της σειράς επιστημονικής φαντασίας x-files,μια ιδιαίτερη δημοφιλής στο τηλεοπτικό κοινό σειρά και με εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές, οι πράκτορες Fox Mulder και Dana Scully έρχονται αντιμέτωποι με μια ιστορία γενετικών πειραμάτων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Πειράματα που γίνονται σε κάποια μυστική βάση, η σειρά αφήνει να εννοηθεί ότι λαμβάνουν χώρα στη βάση Area 51, και αφορούν τη δημιουργία ανθρώπινων υβριδίων. Δεν είναι η πρώτη φορά που σειρές επιστημονικής φαντασίας ασχολούνται με ανθρώπινα υβρίδια. Αυτό που ελάχιστοι από μας γνωρίζουν είναι ότι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, χάρη στην εξαιρετική πρόοδο στον τομέα της γενετικής τροποποίησης, είναι πλέον σε θέση να κάνουν υβριδικά πειράματα που κάποτε φάνταζαν αδιανόητα. 


Με τον όρο υβρίδιο αναφερόμαστε στο αποτέλεσμα της διασταύρωσης δύο γενετικά ανόμοιων ατόμων, τα οποία όμως εκφράζουν κάποιο κοινό χαρακτηριστικό με διαφορετικό τρόπο. Στις αγροτικές καλλιέργειες για παράδειγμα, αγρότες και γεωπόνοι χρησιμοποιούν τον όρο για τις διαφορετικές ποικιλίες του ίδιου είδους (π.χ. καλαμπόκι) που συνήθως έχουν δημιουργηθεί με τεχνητό τρόπο για να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες ή πιο ανθεκτικά φυτά. Υπάρχουν παραδείγματα υβριδίων που έχουν δημιουργηθεί με φυσικό τρόπο όπως είναι η υβριδογενής ελάτη. Πρόκειται για είδος που αποτελεί υβρίδιο μεταξύ της λευκής και της Κεφαλληνιακής ελάτης. Το συναντάμε από τη Στερεά Ελλάδα ως τα βόρεια σύνορά μας.





Με φυσικό τρόπο δημιουργήθηκε και ο «coywolf», που αποτελεί μια μίξη λύκου με κογιότ και σκύλο.Το «coywolf», όπως το ονόμασαν οι επιστήμονες ζυγίζει 25 κιλά, δηλαδή είναι δύο φορές μεγαλύτερο από το κογιότ. Διαθέτει μεγαλύτερα σαγόνια και δυνατότερους μύες από τον πρόγονό του, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να κερδίσει στη μονομαχία με τα ελάφια. Το 10% του DNA του προέρχεται από τον σκύλο, ενώ το 25% από τον λύκο. Συνεπώς, το κογιότ θεωρείται το κυρίαρχο είδος καταγωγής του, σύμφωνα με την έρευνα του Javier Monzón από το πανεπιστήμιο «Stony Brook» στη Νέα Υόρκη. Όπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη έρευνα, το DNA του σκύλου σημαίνει ότι το «coywolf» μπορεί να αναπτύξει δεσμούς με τους ανθρώπους καλύτερα από ό,τι ένας λύκος ή ένα κογιότ.

Οι επιστήμονες, όμως, πιστεύουν ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν φτάσει πλέον στο «σημείο καμπής» όπου εκτός από τα υβρίδια που δημιουργήθηκαν φυσικά, μέσα από τα γενετικά πειράματα και τη δημιουργία τεχνητών υβριδίων θα μπορέσουν να οδηγηθούν σε νέες ιατρικές θεραπείες.Ήδη ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin και στο Πανεπιστήμιο του Rochester έχουν δημοσιεύσει στοιχεία για νευρωνικά ανθρώπου-ζώουΟι ερευνητές από το Wisconsin με ένεση ανοσοτοξίνης στα ποντίκια καταστρέφουν ένα μέρος του εγκεφάλου τους τον ιππόκαμπο, που σχετίζεται με τη μάθηση, τη μνήμη και τη χωρική λογική, και την μετατροπή τους σε ημι-αμοιβάδες και στη συνέχεια αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα κύτταρα με τα κύτταρα που προέρχονται από ανθρώπινα έμβρυα.


Σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής DailyMAIL, τον Ιούλιο του 2011, το οποίο υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Daniel Martin και Simon Caldwell, «150 υβριδικά έμβρυα ανθρώπων-ζώων» έχουν δημιουργηθεί σε βρετανικά εργαστήρια. Όπως αποκαλύπτει το άρθρο, τα συγκεκριμένα υβρίδια ανθρώπων ζώων δημιουργήθηκαν μυστικά από το 2008 και έπειτα, με σκοπό οι επιστήμονες να βρουν θεραπείες σε ασθένειες. Τα πειράματα νομιμοποιήθηκαν χάρη στο 2008 Human Fertilisation Embryology Act, νόμο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου που αναθεώρησε τον παλαιότερο του 1990. Δημιουργήθηκαν λοιπόν «υβρίδια» (hybrids) όπου ένας ανθρώπινος πυρήνας εμφυτεύτηκε μέσα σε ένα κύτταρο ζώου και «χίμαιρες» (chimeras) όπου ανθρώπινα κύτταρα αναμιγνύονται με έμβρυα ζώων. Τρία εργαστήρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, King’s College London, Newcastle University και Warwick University, χορήγησαν άδειες για τη διεξαγωγή των συγκεκριμένων υβριδικών πειραμάτων, έχοντας ως επιχείρημα πως οι τεχνικές αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων, τα οποία μπορούν με τη σειρά τους να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία μιας σειράς από ανίατες ασθένειες.


Σε ανάλογες αποκαλύψεις προέβη και ο Αμερικανός δημοσιογράφος- ραδιοφωνικός παραγωγός, Alex Jones όταν δημοσίευε σχετικό ρεπορτάζ στη σελίδα του Infowars τονίζοντας πως οι επιστήμονες δικαιολογούν την ανάμιξη του DNA των ανθρώπων και των ζώων με τον ισχυρισμό ότι θα τους βοηθήσει να «θεραπεύσουν ασθένειες» και να «θρέψουν τον κόσμο» στην περίπτωση των υβριδικών τροφίμων, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι όλη αυτή η γενετική τροποποίηση είναι μια τεράστια απειλή για την ανθρώπινη φυλή. Για τον Jones είναι μόνο θέμα χρόνου πριν οι άνθρωποι αρχίσουν να επιτρέπουν στον εαυτό τους να είναι γενετικά τροποποιημένα έτσι ώστε να «πολεμήσουν την ασθένεια» ή να «ενισχύσουν» τις ικανότητές τους. Ο πειρασμός να εισαχθούν τα γονίδια των ζώων ή των φυτών σε ανθρώπους με σκοπό τη δημιουργία υπερ ανθρώπων ή σούπερ αθλητών και «σούπερ στρατιωτών ανώτερης φυλής» σίγουρα θα αποδειχθεί πάρα πολύ δελεαστικός.

Όποτε έχετε στρες, παίρνετε κιλά – Τι βρήκαν οι επιστήμονες

στρες

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από μακρόχρονο στρες, μπορεί να έχουν αυξημένη τάση για παχυσαρκία, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες που επίσης έχουν συσχετίσει το στρες με την παχυσαρκία, αλλά χρησιμοποίησε μια νέα μέθοδο: την μέτρηση της ορμόνης του στρες κορτιζόλης στις τρίχες των μαλλιών των ανθρώπων και όχι στο αίμα, στα ούρα ή στο σάλιο τους. Οι τρίχες θεωρείται ότι «καθρεφτίζουν» καλύτερα το στρες σε βάθος χρόνου από ό,τι τα σωματικά υγρά.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Σάρα Τζάκσον του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College του Λονδίνου (UCL), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα παχυσαρκίας "Obesity", μελέτησαν στοιχεία για 2.527 άνδρες και γυναίκες άνω των 54 έως 87 ετών, από τους οποίους ελήφθησαν τρίχες μήκους δύο εκατοστών (αντιπροσώπευαν ανάπτυξη περίπου δύο μηνών).
Το επίπεδο κορτιζόλης στις τρίχες κάθε ατόμου συσχετίσθηκε με το βάρος, το δείκτη μάζας σώματος και την περιφέρεια της μέσης του. Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι με τα υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης στα μαλλιά τους (ένδειξη μακρόχρονου στρες) είχαν μεγαλύτερο βάρος, μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος (πάνω από 30) και μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης (πάνω από 88 εκατοστά οι γυναίκες και 102 εκατοστά οι άνδρες).

ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΑΞΙΩΝ (Λάο Τσε)



Σ’ ολόκληρη τη φύση δεν υπάρχει τίποτα
πιο εύπλαστο κι ενδοτικό απ’ το νερό.
Κι όμως,ΑΝ του δώσεις χρόνο
διαβρώνει ακόμα και τα σκληρότερα βράχια.
Τίποτα δεν μπορεί να το νικήσει,
επειδή τίποτα δεν μπορεί να το αποφύγει.
Το ότι το ενδοτικό μπορεί να υπερισχύσει του δυνατού
και το ευλύγιστο να νικήσει το σκληρό
το ξέρουν όλοι.
Όμως, δεν το εφαρμόζουν.

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

Tο αν υπάρχει ζωή στο Σύμπαν, είναι ένα πρόβλημα που δύσκολα μπορεί να μελετηθεί και να λυθεί, γιατί παρουσιάζει αρκετές ιδιομορφίες. Προκειμένου να την αναζητήσουμε στα πέρατα της Δημιουργίας, θα πρέπει να γνωρίζουμε πώς είναι δομημένη αυτή η μορφή ζωής. Αρχικά υποθέταμε ότι θα πρέπει να είναι βιολογικά όμοια με αυτήν της Γης. Γνωρίζουμε όμως τι σημαίνει ζωή, έστω και στο γήινο πεδίο; Είναι η ζωή μια πολύπλοκη συναρμολόγηση ύλης ή υπάρχει και κάτι άλλο, μέσα και πάνω από αυτήν; Για παράδειγμα, ο βιοχημικός ορισμός της γήινης ζωής, ως ένα σύνολο νουκλεϊνικών οξέων, πρωτεϊνών και άλλων πιο σύνθετων μορίων είναι ουσιαστικά προσαρμοσμένος στα γήινα μέτρα. Άλλωστε, όπως αναφέρει σε άρθρο του (20 Iουλίου1997) ο αναπληρωτής καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης Λουκάς Bλάχος, «Στη μοντέρνα γλώσσα των μη-γραμμικών συστημάτων η ζωή είναι μια ξαφνική εμφάνιση οργάνωσης (τάξης) μέσα στο χάος, ένα φαινόμενο πολύ συνηθισμένο στα αριθμητικά μοντέλα πολύπλοκων συστημάτων».
ennoia-zvis
Συνεπώς, το πρόβλημα σήμερα θεωρείται πιο σύνθετο, εφ’ όσον όλοι πλέον αποδέχονται ότι πολύ πιθανόν η αναζητούμενη εξωγήινη ζωή να είναι βιολογικά διαφορετική από εκείνη της Γης. Το δύσκολο αυτό πρόβλημα προσπαθεί να λύσει ένας νέος επιστημονικός κλάδος, η «Aστροβιολογία», η οποία έχει την ιδιαιτερότητα να ψάχνει να βρει κάτι που δεν γνωρίζει πώς και τι ακριβώς είναι.
Στις παλαιότερες εποχές, τότε που οι άνθρωποι δεν είχαν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τη δομή ενός βιολογικού συστήματος, η γέννηση ενός παιδιού ή η μετατροπή του σπόρου σε δένδρο, αποδιδόταν πολύ φυσικά στην παρέμβαση μιας υπέρλογης «Θείας Δύναμης». H αντίληψη αυτή άλλαξε ριζικά κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής επανάστασης, όταν η ανάπτυξη της Ουράνιας Mηχανικής ώθησε την επιστήμη να διατυπώσει την άποψη ότι οι έμβιοι οργανισμοί δεν αποτελούν παρά πολύπλοκους ωρολογιακούς μηχανισμούς. H έρευνα όμως δεν στάθηκε ικανή να ανακαλύψει έναν τέτοιο μηχανισμό, γεγονός που ανάγκασε τους ερευνητές να επινοήσουν την ύπαρξη μιας μυστηριώδους «ζωτικής δύναμης» (vis vitalis). Oι επιστήμονες επικαλούνταν την αδιευκρίνιστη αυτή δύναμη κάθε φορά που τα βιολογικά φαινόμενα δεν ήταν δυνατόν να ερμηνευτούν μέσω κάποιων γνωστών φυσικών μηχανισμών.
Αργότερα, με την ανάπτυξη της Mοριακής Bιολογίας, η ύπαρξη της ζωτικής δύναμης παραμερίστηκε και άρχισε πάλι να κερδίζει έδαφος η άποψη ότι τα βιολογικά συστήματα δεν είναι παρά δομές μορίων και ατόμων. Στους υποστηρικτές αυτής της άποψης, εντείνεται η βεβαιότητα ότι αφού το Σύμπαν είναι φτιαγμένο από το ίδιο υλικό, υπάρχουν μεγάλες ελπίδες να ζουν και άλλα όντα σαν εμάς στο Σύμπαν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα