Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΟΙ ΕΠΤΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Είναι ζωτικής σημασίας να θυμόμαστε ότι αυτή η κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι μια κρίση στην οποία οι ιερές δυνάμεις της αγάπης στην ανθρώπινη ψυχή εκτρέπονται με απόσπαση της προσοχής, με την απληστία, με την άγνοια, με την άσκηση της εξουσίας, έτσι ώστε ποτέ να μην ποτίσουν τον κόσμο και να τον αλλάξουν. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα όραμα της εξελικτικής σχέσης, ως μια σχέση που μας βοηθά να έρθουμε στο πραγματικό, να αναλάβουμε την ευθύνη γι' αυτό, και να βάλουμε σε εφαρμογή τον ιερό σκοπό μας με έναν σύντροφο, και για τον κόσμο: όταν δύο εραστές ενώνονται σε αυτή τη δυναμική αγάπη της συνειδητότητας , δημιουργούν ένα μετασχηματιστικό πεδίο ιερής ενέργειας, από την οποία και οι δύο μπορούν να τραφούν για να εμπνεύσουν το έργο τους στην πραγματικότητα.

Υπάρχουν επτά προϋποθέσεις που είναι αναγκαίες, πιστεύω, ώστε αυτό το εξαιρετικά δυνατό όραμα της εξελικτικής αγάπης να βγει στον κόσμο.

Η πρώτη προϋπόθεση είναι ότι και οι δύο υπάρξεις πρέπει να βυθιστούν μεμονωμένα σε μια βαθιά και παθιασμένη αφοσίωση στον Αγαπημένο, άσχετα με το τι ονομασία γνωρίζουν τον Αγαπημένο, γιατί αν οι δύο υπάρξεις δεν έχουν ως επίκεντρο τη ζωή τους το Θεό, η σχέση δεν θα είναι ποτέ σε θέση να ξεφύγει από τον ιδιωτικό κύκλο. Από την αρχή θα πρέπει να έχει ως επίκεντρο της το Θείο. Πρέπει να είναι μια σχέση που έχει ξεκινήσει στη συνειδητή παρουσία του Θείου, για το σπουδαίο έργο του Θείου στο Σύμπαν. Μόνο μια σχέση που κέντρο της έχει το Θεό, και που έχει τον Θεό ως πρωταρχικό παράγοντα στη σχέση, θα είναι σε θέση να αντέξει τις αντιξοότητες της αυθεντικής αγάπης, να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής και να υπηρετήσει τον κόσμο.

Η δεύτερη προϋπόθεση για μια εξελικτική αγάπη είναι ότι και οι δύο υπάρξεις πρέπει να αναπτύξουν μια γνώση της μοναξιάς. Στις Επιστολές Σε Ένα Νεαρό Ποιητή (Letters to a Young Poet), o Rilke έγραφε:
____________________________________________________

«Αυθεντική αγάπη είναι το σημείο που δύο μοναξιές προστατεύουν, και χαιρετούν η μία την άλλη.»

«Συνορεύουν» η μία με την άλλη, δεν διεισδύουν η μία στον τομέα του άλλου. «Προστατεύουν» επειδή αντιλαμβάνονται ότι η μοναξιά που έχει ο καθένας είναι η πηγή του εσωτερικού πλούτου και της εσωτερικής αποκάλυψης. «Χαιρετούν» επειδή καταλαβαίνουν ότι το έργο της μοναξιάς, το έργο που πηγαίνει στη μοναξιά, το έργο της καρδιάς, η λαχτάρα, η επιθυμία, η βαθιά ενατένιση των χαρισμάτων και των ελαττωμάτων κάποιου, είναι ένα ιερό έργο και το οποίο είναι το μυστικό θεμέλιο της υγιούς σχέσης. Σε πάρα πολλές σχέσεις στο σημερινό ναρκισσιστικό μοντέλο μας, αυτό που απειλεί το άτομο περισσότερο είναι η μοναξιά του άλλου. Σε μια αληθινά εξελικτική σχέση, αυτό που μπορεί να ζωντανεύει ένα άτομο περισσότερο είναι η μοναξιά του άλλου, επειδή γνωρίζει ότι η μοναξιά έχει τη δύναμη να το κάνει δισεκατομμυριούχο στη γενναιοδωρία, τη διορατικότητα και τη δημιουργικότητα.

Ερινύες

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

Οι Ερινύες στην Ελληνική Mυθολογία ήταν μυθικές χθόνιες θεότητες που κυνηγούσαν όσους είχαν διαπράξει εγκλήματα κατά τής φυσική και ηθικής τάξης των πραγμάτων. 

Επίσης είναι γνωστές και ως Ευμενίδες, δίνοντάς έτσι το όνομά τους στην τρίτη τραγωδία τής τριλογίας «Oρέστειας» τού Αισχύλου. 

Στη συγκεκριμένη τραγωδία, κατατρέχουν τον Ορέστη, γιό τού Αγαμέμνονα και τής Κλυταιμνήστρας, για το φόνο τής μητέρας του.

Λέγεται κατά μεν τον Ησίοδο ότι οι Ερινύες γεννήθηκαν από το αίμα τού Ουρανού, προκειμένου να εκδικηθεί ο ίδιος τον ευνουχισμό του από τον τον ίδιο του το γιο τον Κρόνο, κατά δε τον Αισχύλο ότι αυτές ήταν κόρες τής Νύκτας και κατά τον Σοφοκλή κόρες τής Γης και τού Σκότους, ενώ ακολουθούν και άλλες γνώμες. 


Ο αριθμός τους δεν είναι ακριβής, ο Όμηρος δεν γνωρίζει αριθμό αυτών, ο Αισχύλος εισάγει ολόκληρο χορό Ερινύων, αντίθετα ο Ευριπίδης σ΄ ένα δράμα του αναφέρει τρεις, με ονόματα που έδωσαν μεταγενέστεροι όπως ο Βιργίλιος που επίσης αναγνωρίζει τρεις:

Γιατί οι ξύλινες κουτάλες θέλουν λάδωμα, πριν από την πρώτη χρήση τους;


Αγόρασες καινούργια ξύλινη κουτάλα; Για να ζήσει περισσότερο, πριν από την πρώτη χρήση της καλό είναι να τη λαδώσεις. Και αυτό γιατί οι ξύλινες κουτάλες φθείρονται εύκολα με το πλύσιμο και το λάδι δημιουργεί ένα φυσικό στρώμα που τις προστατεύει.

Πώς γίνεται το λάδωμα

Θα περάσεις όλη την κουτάλα με ένα κομμάτι βαμβάκι που θα έχεις βουτήξει σε λάδι (κατά προτίμηση, ελαιόλαδο).
Θα σκουπίσεις την περιττή ποσότητα με ένα καθαρό πανί και κατόπιν θα την αφήσεις να στεγνώσει. Μετά είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσεις όπου χρειαστεί.
Φυσικά οι ξύλινες κουτάλες απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα – όπως και τα ξύλα κοπής, για να διατηρούνται καθαρές, χωρίς οσμές και μικρόβια. 

Πότε άλλαξε χρώμα ο ταραμάς και από λευκός έγινε κόκκινος;

Η ταραμοσαλάτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καθαρά Δευτέρα, καθώς αποτελεί εκλεκτό σαρακοστιανό μεζέ. Είναι νόστιμη, αλμυρή και κρεμώδης, με κύριο υλικό της τον ταραμά. Ο ταραμάς προέρχεται από αυγά μπακαλιάρου ή κυπρίνου, τα οποία συνήθως ωριμάζουν μέσα σε ξύλινα βαρέλια σε ένα μείγμα από νερό, αλάτι και ζάχαρη και κατόπιν επεξεργάζονται ώστε να παραχθεί ο ταραμοπολτός που πωλείται στο εμπόριο.

Κόκκινος με προσθήκη χρωστικών

Το φυσικό χρώμα του ταραμά είναι το λευκό. Ο κόκκινος ταραμάς εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά μπακάλικα στη δεκαετία του 1950 και οφείλει την εντυπωσιακή απόχρωσή του στην προσθήκη χρωστικών ουσιών με σκοπό την προσέλκυση των καταναλωτών: Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο αυθεντικός λευκός ταραμάς θεωρείται ποιοτικά ανώτερος.

Ο Οιδίποδας αιώνιο σύμβολο της άγνοιας






Ο οιδιπόδειος κύκλος δεν είναι ένα δόγμα της μοίρας, ούτε απλά ένα δράμα χαρακτήρων, μια ηθικολογική τραγωδία. Είναι δράμα αποκάλυψης η αποκαλυπτική δράση οδηγεί τον ήρωα να μάθει την αλήθεια για τον εαυτό του και συγχρόνως τον οδηγεί στην καταστροφή του.

Είναι το σύμβολο του ανθρώπου που αγωνίζεται με πάθος να βρει τα μυστικά της ζωής. Ο αιώνιος αναζητητής της αλήθειας που ξεκινά την περιπέτεια της εξόδου από τον αμέριμνο κόσμο της άγνοιας. Ο τραγικός σοφόκλειος ήρωας αποτελεί το συνώνυμο της άγνοιας, της έλλειψης γνώσης. Όλη του η ζωή ήταν εγκλωβισμένη μέσα στη αγνωσία. Ο τραγικός του γάμος, η πρωτύτερη δολοφονία του πατέρα του, η απόκτηση παιδιών με τη μητέρα του, όλα δείχνουν την ποιητική αποτύπωση των συνεπειών της άγνοιας και το μυθολογικό φόβο των θνητών για το άγνωστο.

Πριν από την γέννηση του Οιδίποδα ο βασιλιάς της Θήβας Λάιος, αποφάσισε να μάθει το πεπρωμένο του σχετικά με την απόκτηση διαδόχου, επειδή η γυναίκα του, η Ιοκάστη δεν είχε κυοφορήσει ποτέ, παρά τις πολύχρονες προσπάθειες. Ο Θεός Απόλλωνας μέσω της Πυθίας του διεμήνυσε, πως θα αποκτούσε γιο και πως αυτός μάλιστα θα τον σκότωνε.

Ο Λάιος, έχοντας γνώση του χρησμού μόλις γεννήθηκε το παιδί, το έδεσε από τα πόδια (εξ ου και το όνομα Οιδίπους (οίδημα(=πρήξιμο) + πους(=πόδι)) και τον έδωσε σ΄ έναν δούλο, τον οποίο διέταξε να τον αφήσει έκθετο στο όρος Κιθαιρών. Με αυτόν τον τρόπο εναπόθετε την τύχη του βρέφους στα χέρια των Θεών ή της Τύχης, όπως αναφωνεί στην τραγωδία «Οιδίπους Τύρανος» του Σοφοκλή, ο ίδιος ο ήρωας. Ένας βοσκός όμως βρήκε το παιδί και το παρέδωσε στην γυναίκα του βασιλιά της Κορίνθου, την Μερόπη. Αυτοί μην έχοντας παιδιά, τον δέχτηκαν σαν «θείο δώρο». Έτσι ο Οιδίποδας έζησε και μεγάλωσε στα παλάτια της Κορίνθου, σαν γνήσιος και νόμιμος κληρονόμος του θρόνου.

Ο Οιδίποδας  κατευθύνεται στο Μαντείο των Δελφών για να μάθει την αλήθεια. Συνεχίζοντας το ταξίδι του και αποφεύγοντας να γυρίσει στην υποτιθέμενη πατρίδα του, επιστρέφει χωρίς να το ξέρει στην αληθινή πατρίδα του. Στη διαδρομή δολοφονεί τον πατέρα του για ασήμαντη αφορμή εν αμύνη. Κι όμως ο ήρωας που έμελλε να αλλάξει την πορεία της Θήβας δε γνώριζε ότι συμπλέκονταν με τον αληθινό του πατέρα. Είναι ο ίδιος ήρωας που κατορθώνει να λύσει το περίφημο αίνιγμα της σφίγγας που μέχρι τότε είχε οδηγήσει στο θάνατο τόσους νέους ανθρώπους. Λύνει το αίνιγμα για να καταστεί σύμβολο της σοφίας.

Σάτυροι, Σειληνοί, Διόνυσος και αποκριές



Είναι γνωστή και ευρέως αποδεκτή η σχέση της Αποκριάς με τα πανάρχαια Διονυσιακά Μυστήρια. Ο Διόνυσος γεννιέται στην Αρκαδία. Και μαζί του γεννιέται το θέατρο. Η τραγωδία έχει τις απαρχές της στους θρησκευτικούς θιάσους του Διονύσου. Με τη χρήση της μάσκας οι μύστες δεν παρίσταναν απλά τον Θεό, γινόντουσαν αυτός ο ίδιος ο Θεός.



Η Διονυσιακή λατρεία όρισε τη θρησκευτικότητα της Αρκαδίας. Ειδικό τάγμα ιερέων, οι Μελιαστές, ήταν επιφορτισμένο με το καθήκον να διαμοιράζει τον ιερό οίνο. Γυναικεία τάγματα, οι περίφημες Μαινάδες, από τις οποίες παίρνει το όνομά του και το Μαίναλο τιμούσαν με νύκτιες ιεροπραξίες τον λατρευτό Θεό.



Οι αρχαίοι Έλληνες γιορτάζανε τα "Διονύσια" για να τιμήσουν τον Διόνυσο, τον προστάτη στις γονιμοποιές δυνάμεις στη γη και ξεχωριστά στ' αμπέλι και στο κρασί, που φανερά συνδυάζει την ορμή που έχουν το υγρό στοιχείο και η φωτιά, σμίγουν και γονιμοποιούν. Ο θεός πίστευαν πως ζούσε σε σπηλιά, περιπλεγμένη με κληματαριά. Όταν ωριμάσανε τα σταφύλια, έκοψε και γεύτηκε τον χυμό τους.



Ευχαριστήθηκε γεύση και μέθυσε. Πρόσφερε στους αγρότες, στους βοσκούς, στις νύμφες - βοσκοπούλες. Ήπιανε και νιώσανε να λύνονται οι κόποι, οι θλίψεις, οι αγωνίες, οι φροντίδες τους. Ξεκίνησε ο ωραίος και εύθυμος θεός. Τον ακολούθησαν παράφορα, στεφανωμένοι με κλήματα, όσα γεύτηκαν τον μούστο. Χοροπηδούσαν και φώναζαν "ευοί, ευάν", χτυπούσαν κύμβαλα και τύμπανα, παίζανε σύριγγες κι αυλούς, γυρίζανε παντού και ξαπλώνανε την καλλιέργεια στ' αμπέλι. Σκορπούσαν την ευθυμία, τη χαρά και την ξεγνοιασιά



Κοινό χαρακτηριστικό σ' αυτά τ' αποκριάτικα "δρώμενα" είναι η συμβολική τέλεση της σεξουαλικής πράξης "αφροδισία", που προκαλεί το γενετήσιο ένστικτο με την αμοιβαία έλξη ανάμεσα στα δύο φύλα. Τα αιδοία, τα εξωτερικά γεννητικά όργανα στον άνδρα ή τη γυναίκα, έχουνε πρωταγωνιστικό ρόλο στον λόγο και στην πράξη, στ' αποκριάτικα "δρώμενα".

Τα Ανθεστήρια, η Γιορτή των Λουλουδιών πρός τιμή του Διόνυσου Άνθιου ή Εύανθιου, τελούνταν στην Αθήνα πρός τα τέλη του Φεβρουαρίου, την 11η, 12η και 13η ημέρα του μήνα Ανθεστηριώνα. Tελούνταν κατά την πανσέληνο, μετά δύο πανσέληνους από το Χειμερηνό Ηλιοστάσιο. Θεωρείτο η εποχή που ο Δίας ζευγάρωσε με τη Σεμέλη ή την Περσεφόνη,  και συνέλαβε το Διόνυσο. Γιορταζόταν δηλαδή τη σύλληψη του Διονύσου αφενός, αλλά και την άνοδο του απο τον Κάτω Κόσμο, η οποία συντελείτο στα Λήναια, περίπου στις 2 Φεβρουαρίου. Τότε ήταν η εποχή που το κρασί είχε ωριμάσει και ήταν έτοιμο για να το ποιούν, τότε προσέφεραν και τις πρώτες προσφορές καρπών για να έχουν καλή σοδειά. Ωστόσο, ήταν και η πιό σημαντική Γιορτή των Νεκρών, όχι μόνο επειδή είχε αναδυθεί από τον Άδη ο Διόνυσος, αλλά και επειδή η Μητέρα Γή μαζί με τους καρπούς που προσέφερε, αγκάλιαζε και στους κόλπους της τους νεκρούς. 

Πότε η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν επιτρέπει την τέλεση γάμων και βαπτίσεων;



Υπάρχουν κάποιες μέρες μέσα στον χρόνο που η Ορθόδοξη Εκκλησία απαγορεύει να γίνονται (θρησκευτικοί) γάμοι και βαπτίσεις. Δες ποιες είναι, σε περίπτωση που θέλεις να προγραμματίσεις ένα τέτοιο χαρμόσυνο γεγονός.

Οι ημερομηνίες της απαγόρευσης:

Στις 5 Ιανουαρίου (παραμονή των Φώτων).
Στις 6 Ιανουαρίου (Θεοφάνεια).
Τη Σαρακοστή (από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι το Μεγάλο Σάββατο).
Τα Ψυχοσάββατα (αν πέφτουν μέσα στη Σαρακοστή).

Πώς φεύγει γρήγορα ένα σπυράκι: Τρεις άμεσες λύσεις

σπυράκι

Τα σπυράκια είναι μια φυσιολογική κατάσταση του δέρματος που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους.

Ένα σπυράκι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια φλεγμονή του δέρματος κατά την οποία οι σμηγματογόνοι αδένες (οι αδένες που εκκρίνουν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας) μολύνονται με βακτήρια, διογκώνονται και γεμίζουν με πύον.
Η υπερβολική έκκριση σμήγματος από τους αδένες αυτούς είναι η κύρια αιτία πίσω από αυτό το πρόβλημα. Ένα σπυράκι θα εμφανιστεί συνήθως στο πρόσωπο, τον λαιμό, την πλάτη και τους ώμους.
Πέρα από τα φαρμακευτικά προϊόντα που βοηθούν στον περιορισμό της ακμής, υπάρχουν και ορισμένες απλές, καθημερινές και δοκιμασμένες μέθοδοι για να αντιμετωπίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά κάποιο σπυράκι:
Πάγος
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει γρήγορα την ερυθρότητα, το οίδημα και τη φλεγμονή στο σπυράκι. Βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος προς την πληγείσα περιοχή, στη σύσφιξη των πόρων του δέρματος και στην εξάλειψη των ακαθαρσιών και των ελαίων που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγάκια ή θρυμματισμένο πάγο, όποιο από τα δύο είναι πιο βολικό για εσάς.
  • Τυλίξτε τον πάγο σε ένα κομμάτι ύφασμα και κρατήστε το στην πληγείσα περιοχή του δέρματος για μερικά δευτερόλεπτα.
  • Περιμένετε λίγα λεπτά και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Η ευτυχία είναι ένα σημάδι ότι ένα άτομο...

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ευτυχία είναι ένα σημάδι ότι ένα άτομο...


Όσο πιο ευτυχισμένο είναι ένα άτομο, τόσο αποδεικνύει ότι ζει μια ζωή σε αρμονία με τους νόμους του Σύμπαντος.

Η ευτυχία είναι ένα σημάδι ότι ένα άτομο

α. ζει σε αρμονία με τους νόμους της Φύσης και της κοινωνίας.
β. πραγματώνει το δυναμικό του.
γ. έκανε τους άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους στο παρελθόν, και έζησε μια αβλαβή και δίκαιη ζωή.

Οι δυστυχείς άνθρωποι είναι εκείνοι που στο παρελθόν πλήγωσαν ανθρώπους, παρέβησαν το νόμο με το να μη ζουν μια έντιμη και ευπρεπή ζωή, ή εκείνοι που απέτυχαν να καλλιεργήσουν τις δυνατότητές τους.

Οποτεδήποτε ένα άτομο είναι δυστυχισμένο, δεν έχει να κατηγορήσει κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό του.

Η ευτυχία πρέπει να γίνει αισθητή στο φυσικό, συναισθηματικό και νοητικό πεδίο. Εάν ένα άτομο είναι σωματικά ευτυχισμένο αλλά δεν είναι ευτυχισμένο συναισθηματικά, δεν είναι ευτυχισμένο. Κάτι δεν πάει καλά στη φύση του. Εάν ένα άτομο είναι σωματικά και συναισθηματικά ευτυχισμένο αλλά νοητικά δυστυχισμένο, δεν είναι πραγματικά ευτυχισμένο. Κάποιος πρέπει να είναι ευτυχισμένος και στα τρία επίπεδα ταυτόχρονα. Η δυστυχία είναι η απόδειξη ότι κάτι πάει λάθος στη φύση του ανθρώπου, ή ότι κάτι κάνει λάθος στους άλλους ανθρώπους.

Tι αποκαλύπτουν οι τρίχες σας για την υγεία σας;


hairbodyhealthromanou.jpg
Όταν οι τρίχες του σώματός μας αλλάζουν χωρίς να έχουμε κάνει εμείς κάτι για να τις αλλάξουμε, είτε μιλάμε για τα μαλλιά μας, είτε για άλλες περιοχές του σώματος, θα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει. Η απώλεια τριχών ή η ξαφνική τριχοφυϊα μπορεί να είναι “καμπανάκι κινδύνου” για κάποια αλλαγή που συμβαίνει στο σώμα μας.
Ας δούμε τι αποκαλύπτουν τα μαλλιά για την υγεία μας.
1. Ότι ίσως πάσχετε από κάποια αυτοάνοση διαταραχή.
Είναι σπάνιο, αλλά το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπορεί να επηρεάσει τους θυλάκους της τρίχας σας. Tο αποτέλεσμα μπορεί να είναι η απώλεια μαλλιών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία παράξενων, κυκλικών σχημάτων (αλωπεκία), με απώλεια όλων των μαλλιών σας ή με την απώλεια τριχών από το κεφάλι και το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων των φρυδιών και των βλεφαρίδων σας.
2. Ότι οι ορμόνες σας είναι εκτός ελέγχου.
Μία ξαφνική αύξηση ή μια ξαφνική μείωση στις τρίχες και στα μαλλιά σας, τις περισσότερες φορές οφείλεται σε ορμονικούς παράγοντες. Αν, για παράδειγμα, αυξηθεί η τεστοστερόνη στον οργανισμό σας, θα βγάλετε τρίχες πάνω από τον αφαλό, στο στήθος και στο πάνω μέρος της πλάτης. Περισσότερες από 8 τρίχες γύρω από τη θηλή θεωρούνται υπερτρίχωση.
Αντίστροφα, οι ορμόνες μπορούν να προκαλέσουν απώλεια τριχών στις γυναίκες. Όταν τα επίπεδα των οιστρογόνων πέφτουν στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και η τεστοστερόνη αυξάνεται, πολλές γυναίκες βλέπουν ότι οι τρίχες στο σώμα τους λεπταίνουν, ενώ οι τρίχες στο πρόσωπό τους αγριεύουν.
3. Ότι πρέπει να κάνετε έναν γυναικολογικό έλεγχο.
Αν εμφανίζετε υπερτρίχωση και παράλληλα έχετε διαταραχές στον κύκλο σας, ίσως πάσχετε από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει… χέζε ψηλά κι αγνάντευε!

Χθεσινή φωτό... Αττική
Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει…
Να όμως που δεν μύρισε καλοκαίρι. Μύρισε σκόνη από την Αφρική που ήρθε για να μείνει. Καμιά βδομάδα και… βλέπουμε…
Αφού φάγαμε μερικές επελάσεις από τη Σιβηρία που εξαφάνισαν τις Αλκυονίδες μέρες, τελικά ανέβηκε το θερμόμετρο σε πιο νορμάλ για τα Ελληνικά χειμερινά δεδομένα. Είδαμε και 2-3 μέρες ήλιο όταν δεν ψέκαζαν, κάτι που έχει γίνει καθημερινό σπορ. Εκεί σταμάτησε και το “Άνω Κάτω”, δηλαδή το τεχνητό κατέβασμα του Βορρά προς τον Νότο.
Τώρα το πάμε ανάποδα, δηλαδή “Κάτω Άνω”. Άρχισε η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, αυτό το “σπάνιο και ανοιξιάτικο” φαινόμενο που συνέβαινε αραιά και που και διαρκούσε ελάχιστα, ενώ τώρα κάνει αρμένικες βίζιτες. Είπαν θα έχει ισχυρούς νοτιάδες, γι’ αυτό. Δεν ξέρω τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά εδώ στο Βόλο, ούτε ισχυρούς νοτιάδες έχουμε, ούτε καν καθαρόαιμους για να δικαιολογείται τέτοιος χαμός. Άπνοια, ψιλόβροχο, χάθηκε ο ήλιος και η νοτισμένη ατμόσφαιρα δεν μυρίζει καλοκαίρι αλλά αφρικάνικη σκόνη. Ο Φλεβάρης δεν φλέβισε, εμείς κοντεύουμε να κόψουμε φλέβες!

ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΝΩ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ

2017-02-26 10.18μμ ώρα Ελλάδος
Μαζική εκκένωση της Ανταρκτικής λαμβάνει χώρα αυτήν την στιγμή. Όλο το πολιτικό προσωπικό και οι επιστήμονες αποχωρούν αεροπορικώς. Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων και Στρατιωτικών καταφθάνουν.
Αυτή η εκπληκτική έκθεση δημοσιεύθηκε στο godlikeproductions.
Ένα πολίτης που εργάζεται για την Αμυντική Βιομηχανία των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίευσε στο godlikeproductions πως υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας παράξενων κινήσεων υλικών και στρατιωτών καθ οδόν προς την Ανταρκτική και, επίσης, ήξερε ότι αποσύρεται όλο το πολιτικό προσωπικό από την Ανταρκτική
Αυτά συμβαίνουν καθώς το ρωσικό ναυτικό είναι καθ 'οδόν προς την Ανταρκτική.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα