Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Τίποτα Δεν Είναι Τυχαίο!

Αποτέλεσμα εικόνας για Τίποτα Δεν Είναι Τυχαίο!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, κι ούτε που θα είναι ποτέ, είτε πρόκειται για μια ατελείωτη σειρά τέλειων όμορφων ημερών που αρχίζουν και τελειώνουν μέσα σε μια χρυσωπή ανταύγεια, είτε οι πιο επιφανειακά χαοτικές πολιτικές πράξεις, η δόξα μιας μεγάλης πόλης, η κρυστάλλινη δομή ενός πολύτιμου λίθου που δεν είδε ποτέ το φως, οι κατανομές των περιουσιών, το ποια ώρα ξυπνά ο γαλατάς, οι θέσεις των ηλεκτρόνιων, η εμφάνιση ενός εκπληκτικά ψυχρού χειμώνα ύστερα από έναν άλλο. 

Ακόμη και τα ηλεκτρόνια που υποτίθεται ότι είναι παράγωγα του απρόβλεπτου, είναι δαμασμένα και πειθαρχικά μικρά πλάσματα που τρέχουν γύρω, με την ταχύτητα του φωτός, πηγαίνοντας ακριβώς εκεί όπου έχει υπολογιστεί να πάνε. 

Βγάζουν αδύναμους σφυριχτούς ήχους που, όταν κατανοηθούν στους πλήθος συνδυασμούς τους, είναι τόσο ευχάριστοι όσο κι ο άνεμος που σφυρίζει μέσα σ' ένα δάσος και κάνουν ακριβώς αυτό που τους είπαν να κάνουν.

Γι' αυτό πρέπει να είμαστε σίγουροι.

Κι ωστόσο υπάρχει μια θαυμαστή αναρχία, μέσα στο ότι ο γαλατάς επιλέγει την ώρα που θα ξυπνήσει, το ποντίκι διαλέγει το τούννελ, μέσα στο οποίο θα τρυπώσει όταν ο υπόγειος σιδηρόδρομος έρχεται ορμητικός από το Μπόρροου Χωλ κι η νιφάδα του χιονιού που πέφτει όπου αυτή θέλει.

Πως μπορεί και γίνεται αυτό;

Αν τίποτα δεν είναι τυχαίο, και το κάθε τι είναι προκαθορισμένο, πως μπορεί να υπάρχει ελεύθερη βούληση;

Η απάντηση σ' αυτό είναι απλή.

Τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο, ή ήταν καθορισμένο, ή θα είναι καθορισμένο.

Άσχετα με όλα αυτά, το κάθε τι έχει συμβεί μονομιάς, μέσα σε λιγότερο από μια στιγμή, κι ο χρόνος επινοήθηκε επειδή δεν μπορούμε να κατανοήσουμε με μια ματιά τον τεράστιο και λεπτομερειακό πίνακα που μας έχει δοθεί, γι΄αυτό και τον διασχίζουμε με γραμμικό τρόπο, κομμάτι το κομμάτι.

Ο χρόνος, ωστόσο, μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί, όχι με το να κυνηγούμε το φως, αλλά με το να σταθούμε πίσω κι αρκετά μακριά, ώστε να τα δούμε όλα μονομιάς.

Το σύμπαν είναι ακίνητο κι ολοκληρωμένο.

Ζητείται Ηλίθιος

Η εξυπνάδα περίσσεψε στην Ελλάδα.
 Ντοστογιέφσκι
Μέσες άκρες είναι έξυπνος λαός οι Έλληνες, ευέλικτοι, με πρωτότυπη σκέψη και φημισμένοι από αρχαιοτάτων χρόνων για τις πατέντες που χρησιμοποιούν για να λύσουν πονηρότατα τα περίπλοκα προβλήματα. Πολυμήχανοι σαν τον Οδυσσέα, ακούμε συχνά το στερεότυπο να εκστομίζεται με περηφάνια, ενώ η μεγάλη εικόνα πως αυτό ακριβώς είναι και η καταδίκη μας φαίνεται να χάνεται στα ψιλά γράμματα της Ιστορίας.

Θυμίζουμε κατά κάποιον συλλογικό τρόπο τον μαθητή με τις κακές επιδόσεις που όλοι οι δάσκαλοι στο σχολείο τον επαινούν για την ευφυΐα του παρότι οι βαθμοί του είναι χαμηλοί, καθώς είναι απείθαρχος και δε διαβάζει με σύστημα.

Περίσσεψε, λοιπόν, η εξυπνάδα των τακτικισμών, των ευέλικτων επιλογών, των “έξυπνων” λύσεων και της πρακτικής μαγκιάς στη Δημόσια ζωή.

(…για όσους αμφιβάλλουν προτείνουμε και το περίφημο ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ Βιβλίο 3, Κεφάλαιο 82, για να απολαύσουν εξυπνάδες 2μιση χιλιάδων ετών, σαν το παλιό καλό κρασί…)

Πόσους πραγματικά ευφυέστατους ανθρώπους δεν έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια να παίρνουν αποφάσεις που αποδείχτηκαν τραγικές για τη χώρα?

Πόσα “μεγάλα κεφάλια” δεν είδαμε να τα κάνουν θάλασσα?


Ένα απίστευτο video έρχεται απ’ την Κίνα, όπου ένα drone κατασπαράχθηκε από τίγρεις!
Το drone της Κεντρικής Τηλεόρασης της Κίνας (CCTV) παρασύρθηκε απ’ τον άνεμο και τελικά έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να βρεθεί ανάμεσα στις τίγρεις!
Φυσικά οι τίγρεις δεν θα μπορούσαν να αφήσουν το drone χωρίς να το επεξεργαστούν. Ξεκίνησαν προσπαθώντας να καταλάβουν εάν είναι κάτι το οποίο τρώγεται. Όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν τρώγεται, δεν έδειξαν κανένα έλεος και φυσικά το drone παραδόθηκε στο έλεός τους!

Μην αφήνεις τις σκέψεις σου να σαμποτάρουν τους στόχους σου


Θέλεις να χάσεις βάρος. Όμως, με το να το λες απλά και μόνο κοροϊδεύοντας τον εαυτό σου, χωρίς να το κάνεις πράξη, δεν καταφέρνεις τίποτα. Το να χάσεις, όμως, κιλά θέλει κόπο, όπως και οποιοσδήποτε άλλος στόχος στη ζωή σου.
Δεν είναι τυχαίο που μόνο ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων τηρούν τα New Year’s resolutions και δεν τα παρατούν κάπου στη μέση της χρονιάς!
Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Και τι σχέση έχουν οι σκέψεις σου με την επίτευξη του στόχου σου;
Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Oleg Urminsky απ’ το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, μια σύνδεση με το μέλλον είναι απαραίτητη για την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων.

Ἦθος καί ἀνηθικότητα εἶναι μεταδοτικά...

Ἀττικός ἐρυθρόμορφος κύλικας (χρονολογείται γύρω στό 485-480 π.Χ.). Παρουσιάζει σκηνές ἀπό ἀθηναϊκό σχολεῖο τοῦ 5ου αἰώνα π.Χ., ἀποδίδεται στόν ἀγγειογράφο Δούρη καί ἐκτίθεται στό Ἀρχαιολογικό Μουσεῖο τοῦ Βερολίνου.

«Πρέπει, γενικά, νά ἐμποδίζουμε τά παιδιά ἀπό τό νά συναναστρέφονται φαύλους ἀνθρώπους, δεδομένου ὅτι παίρνουν κάποιο μέρος τῆς κακίας τους. Αὐτό τό παράγγελμα δίνει ὁ Πυθαγόρας μέ τίς αἰνιγματώδεις φράσεις του, τίς ὁποῖες θά παραθέσω καί θά ἐξηγήσω· αὐτές, ἄλλωστε, ἔχουν σημαντική συμβολή ὅσον ἀφορᾶ τήν ἀπόκτηση τῆς ἀρετῆς. Γιά παράδειγμα:“Μήν δοκιμάσεις μελανούρια”, πού σημαίνει μή συναναστρέφεσαι μαύρους στήν ψυχή, γιά τόν κακό τους χαρακτήρα.

“Μήν περνᾶς πάνω ἀπό τόν ζυγό”, πού σημαίνει ὅτι πρέπει νά σέβεσαι ἰδιαίτερα τή δικαιοσύνη καί νά μήν τήν παραβαίνεις.“Μήν κάθεσαι πάνω σέ χοίνικα”, δηλαδή νά ἀποφεύγεις τήν
ἀργία καί νά προνοεῖς γιά νά προετοιμάσεις τά ἀπαραίτητα ἐφόδια.“Μή δίνεις τό χέρι σου στόν καθἕνα”, ἀντί νά πεῖ μήν κάνεις πολύ εὔκολα σχέσεις».

Πλουτάρχου «Ἠθικά, Τόμος 1, Περί παίδων ἀγωγῆς», ἐκδόσεις Κάκτος, σελ. 85.

Ὁ Πλούταρχος ἀποσυμβολίζει μερικές ἀπό τίς αἰνιγματικές φράσεις πού ἔλεγαν οἱ μυημένοι στόν πυθαγορισμό, γιά νά δείξει πόσο πολύ μποροῦν νά ἐπηρεάσουν οἱ συναναστροφές τούς νέους. Ὅλα μποροῦν νά ἐπηρεάσουν καί ὅλα μποροῦν νά μεταδοθοῦν ἀπό τόν ἕναν στόν ἄλλον. Οἱ ψυχές καί οἱ συνειδήσεις μιᾶς παρέας λειτουργοῦν σάν συγκοινωνοῦντα δοχεῖα. Ὅ,τι πλεονάζει στή μία θά εἰσρεύσει στήν ἄλλη κ.ο.κ. Γι' αὐτό χρειάζεται τεράστια προσοχή ἡ διαμόρφωση τοῦ εὐρύτερου περιβάλλοντος κάθε νέου. Μέ παρέα φαύλων τό παιδί εἶναι βέβαιο ὅτι θά διαφθαρεῖ. Ἡ κακότητα, ἡ διαφθορά, ἡ διαστροφή, ἡ ἀδικία, ναί, εἶναι κολλητικές.

Οι θησαυροί του Μαντείου των Δελφών...


Το μαντείο των Δελφών δεν ήταν ξακουστό μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον, τότε γνωστό, κόσμο. Απόδειξη αποτελούν τα δεκάδες αναθήματα που έστελναν οι βασιλιάδες της Ανατολής για να πάρουν χρησμό από την Πυθία. Τα πανάκριβα αντικείμενα είναι γνωστά μέσα από περιγραφές του Ηροδότου και χάρη σε μια σπουδαία ανακάλυψη, που έγινε τον περασμένο αιώνα από Γάλλους αρχαιολόγους.
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, οι βασιλιάδες της Μικράς Ασίας έστελναν δώρα στον ναό του Απόλλωνα με σκοπό να συμβουλευθούν την Πυθία σχετικά με τη διακυβέρνηση τους κράτους, την έκβαση κάποιου πολέμου και τις πολιτικές που έπρεπε να ακολουθήσουν. Ο πρώτος από τους «βαρβάρους» που έστειλε δώρο στον Θεό Απόλλωνα – έναν θρόνο – ήταν ο Μίδας, ο βασιλιάς της Φρυγίας.
Ο πρώτος Βασιλιάς της Λυδίας, Γύγης έστειλε έξι χρυσούς κρατήρες, ενώ ο μεγαλύτερος δωρητής ήταν ο Κροίσος, τελευταίος βασιλιάς της Λυδίας. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Κροίσος είχε στείλει αντιπροσωπείες σε όλα τα γνωστά μαντεία για να διαπιστώσει ποιο κάνει τις πιο σωστές προβλέψεις. Όταν επέστρεψαν, διαπίστωσε ότι μόνο η Πυθία είχε δώσει σωστή απάντηση σχετικά με τον ίδιο και διέταξε τους τεχνίτες του να κατασκευάσουν χρυσά αντικείμενα, προκειμένου να τα στείλει στους Δελφούς. Ανάμεσα τους ήταν τέσσερις ασημένιοι πίθοι, δύο περιρραντήρια από πολύτιμα μέταλλα, το άγαλμα γυναίκας από χρυσάφι και δύο κρατήρες, ένας χρυσός και ένας αργυρός, οι οποίοι κοσμούσαν την είσοδο του ναού του Απόλλωνα.
Ως μεγαλοπρεπέστερο δώρο θεωρήθηκε το χρυσό λιοντάρι, που ζύγιζε περίπου 250 κιλά και ήταν τοποθετημένο σε βάθρο το οποίο αποτελείτο από 117 πλίνθους. Ο Ηρόδοτος ανέφερε ότι τα αναθήματα μεταφέρθηκαν από τους ιερείς στον θησαυρό των Κορινθίων, ύστερα από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο ιερό όπου φυλάσσονταν. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, τα αφιερώματα των Μικρασιατών ηγετών δεν ήταν μόνο όσα περιέγραφαν οι αρχαίοι συγγραφείς.

Χουρσίτ Πασάς. Ο ευφυής Βεζύρης που έχτισε τον τάφο του, παρακολούθησε την κηδεία του και μετά αυτοκτόνησε! Τον αποκεφάλισαν, αφού τον ξέθαψαν, οι απεσταλμένοι του σουλτάνου

Ο Χουρσίτ Μεχμέτ Πασάς ήταν ίσως ο ικανότερος πολέμαρχος του σουλτάνου, όταν ξέσπασε η επανάσταση του 1821 και ο θάνατός του πανηγυρίστηκε με κουμπουριές από τους Έλληνες.
Ο Χουρσίτ ξεχώρισε ως στρατιωτικός για την ικανότητά του να καταπνίγει επαναστατικά κινήματα κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και απέδειξε ότι ήταν και ιδιαίτερα ευφυής, όταν κατάφερε να ξεγελάσει τον πανούργο Αλή Πασά.
Δεν κατάφερε όμως να γλιτώσει από τις ραδιουργίες της αυλής του Σουλτάνου που τον έδιωξαν αρχικά από την Πύλη και στη συνέχεια τον εξώθησαν στην αυτοκτονία.
Γεννήθηκε στον Καύκασο από Κιρκάσιους χριστιανούς,  στα τέλη του 18ου αιώνα και λέγεται ότι ο πατέρας του ήταν ιερέας.
Όμως, τον άρπαξαν στο παιδομάζωμα και τον έκλεισαν σε Μεντρεσέ (ιεροδιδασκαλείο) όπου μορφώθηκε για να υπηρετήσει τους Οθωμανούς. Έπειτα εντάχθηκε στα τάγματα των γενίτσαρων, όπου χάρη στην αξία του ανέβηκε γρήγορα στη στρατιωτική ιεραρχία.

Ο Χουρσίτ ξεχώρισε γρήγορα ανάμεσα στους γενίτσαρούς

Ο Χουρσίτ ξεχώρισε γρήγορα ανάμεσα στους γενίτσαρούς
Στις αρχές του 19ου αιώνα του ανατέθηκε να καταστείλει μια εξέγερση των Κούρδων την οποία έπνιξε στο αίμα, εφαρμόζοντας την τακτική της καμένης γης. Ο σουλτάνος τον έκανε πασά και το 1815 τον έστειλε να σβήσει άλλη μια επαναστατική φλόγα που είχε ανάψει στη Σερβία, με υποκινητή τον Μίλος Οβρένοβιτς. Ο Χουρσίτ δεν άφησε «πέτρα στην πέτρα» και σε λίγους μήνες επέστρεψε θριαμβευτής στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Μαχμούτ Β΄ του απένειμε το ύπατο αξίωμα του Μεγάλου Βεζύρη προκαλώντας τον φθόνο των αυλικών που περίμεναν στην… επετηρίδα. Κατάφεραν να τον εκτοπίσουν πείθοντας τον Σουλτάνο ότι πρέπει να τον στείλει στην Πελοπόννησο, όπου η Φιλική Εταιρεία προετοίμαζε το έδαφος για το ξέσπασμα της Επανάστασης.
Ο Χουρσίτ ξεγελάει τον Αλή Πασά

Η φιλοσοφία της Αστρολογίας – Εξηγώντας τα Αρχέτυπα



maxresdefaultΘα ξεκινήσουμε φιλοσοφικά την προσέγγιση μας λέγοντας ότι, η Μυθολογία αν συνδεθεί στ’ αλήθεια με την Αστρολογία, μας δίνει μία Νέα Αστρολογία, μία Αστρολογία Ιδεαλιστική. Ιδεαλιστική με τη φιλοσοφική έννοια του όρου, με την έννοια την πλατωνική, που υποστήριζε ότι πίσω από τα φαινόμενα των πραγμάτων κρύβονται πάντα κάποιες αρχές, που ο Πλάτωνας τις ονόμαζε Ιδέες.
Οι Ιδέες αυτές (παγκόσμιους ψυχολογικούς ή φυσικούς Νόμους θα μπορούσαμε επίσης να τους ονομάσουμε) έχουν το χαρακτηριστικό ότι είναι άφατες (γι’ αυτό άλλωστε και η προσέγγιση μας θεωρείται ιδεαλιστική).
Δεν μπορεί κανείς δηλαδή να κατανοήσει πλήρως την ουσία τους, μπορεί μόνο να μελετήσει τον τρόπο της εκδήλωσης τους. Εκδήλωσης που έχει το χαρακτηριστικό (όπως και η επίδραση των πλανητών στην Αστρολογία) ότι παρουσιάζει ομοιότητες όσον αφορά ιδιότητες των φαινομένων που προκαλεί.
Οι κοινές ιδιότητες αυτές όμως, εάν μελετούνταν πράγματι με βάση την κλασσική επιστήμη, ενδεχομένως να μην είχαν κανένα αντικειμενικό συνεκτικό στοιχείο (τι σχέση έχει αλήθεια το σεξ με τους σεισμούς για να τα συνδέσει κανείς και τα δύο με τον Πλούτωνα). Η σύνδεση τους γίνεται επειδή πίσω από αυτές τις εκδηλώσεις (το σεξ και ο σεισμός) υπάρχει ένα κοινό στοιχείο, ένας κοινός νόμος, που δεν τον γνωρίζουμε κι ούτε θα μπορέσουμε ενδεχομένως να τον μάθουμε ποτέ.
Αυτή η ιδεαλιστική προσέγγιση είναι αρκετά ενοχλητική για τους υλιστές επιστήμονες της εποχής μας αλλά και για τους ορθολογιστές της εκάστοτε εποχής. Η σύγχρονη δυτική ιστορία έχει χαρακτηριστεί από τη λεγόμενη ορθολογιστική προσέγγιση, η οποία έχει σα χαρακτηριστικό ότι διαχωρίζει τα πράγματα. Ένα αντικείμενο είναι ή άσπρο ή μαύρο, ή μεγάλο ή μικρό. Δεν μπορεί να είναι και τα δύο. Ο δυτικός νους δεν είναι εκπαιδευμένος να δουλεύει με τη λεγόμενη «συμβολική όραση»*, την όραση αυτή που επιτρέπει μέσα από μία αφαιρετική διαδικασία να βλέπουμε «κοινά στοιχεία εμπειρίας» πίσω από φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους γεγονότα.
Αυτή η συμβολική όραση δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας διαφορετικός τρόπος να βλέπουμε τα πράγματα. Ένας τρόπος που επιτρέπει να διακρίνουμε ότι πίσω από τις μορφές και τις εκδηλώσεις υπάρχει μία κοινή αρχή, την οποία δεν είμαστε σε θέση να δούμε με τα μάτια της φύσης, αλλά μόνο να αισθανθούμε την ύπαρξη της με τα μάτια της συμβολικής μας όρασης.

Έκλειψη Ηλίου στις 26/2/2017 στους Ιχθύς

Η μερική ηλιακή έκλειψη στους Ιχθύς από τον Athan 

Στις 26 του μήνα λαμβάνει χώρα η δεύτερη έκλειψη της χρονιάς. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 16:58 στην 8η μοίρα του Ιχθύος (08ο12’) και πρόκειται για μερική ηλιακή έκλειψη. Για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω. 

 

Σε επηρεάζει; 
Από την έκλειψη επηρεάζονται τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι-Παρθένοι-Τοξότες και Ιχθύες) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 25-28/2, από 27-31/5, από 29/8-3/9, από 29/11-3/12 και όσους έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο από την 6η μέχρι την 10η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 12/4 και 15/10 και όσοι έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο στην 22η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού 

Φράσεις - κλειδιά για την έκλειψη 
  • επιθυμία συναισθηματικής σταθερότητας
  • ξεπερνώντας τον θυμό
  • ξεπλήρωμα χρέους
  • εκκαθάριση παρελθόντος
  • συναισθηματικός αποχωρισμός 
H γεύση των επόμενων μηνών 
Η έκλειψη συνδέεται άμεσα με την προηγούμενη έκλειψη καθώς ο ωροσκόπος στις 23 μοίρες του Λέοντα πέφτει πάνω στο σημείο που έγινε η προηγούμενη έκλειψη (22 Λέοντα) και αυτό μας προκαταβάλει για μια συνέχεια κλίματος και εκδηλώσεων σε πολιτικοκοινωνικό επίπεδο με αφορμή τις αρχές του Φλεβάρη και δράση του λαού πάνω σε θέματα που έγιναν δημόσια τότε. 

Η έκλειψη πέφτει στον έβδομο οίκο του χάρτη, οίκος που σχετίζεται με σημαντικά θέματα καθότι γωνιακός. Κυβερνά θέματα που έχουν να κάνουν με ξένες χώρες, με συμφωνίες-διαφωνίες, με διεθνείς υποθέσεις και με κάθε ζήτημα που προκύπτει από τις συμφωνίες της χώρας μας με μια άλλη. Επίσης κυβερνά θέματα δημόσιας φύσης, γάμους και διαζύγια και σχετίζεται με οτιδήποτε παρακωλύει ή συμβάλλει στην αρμονία της δημόσιας ζωής. 

Η έκλειψη δεν κάνει βασικές όψεις, όμως μπορούμε να παρατηρήσουμε το αποκλίνον ενάμισι τετράγωνο με τον παραδοσιακό κυβερνήτη της έκλειψης, τον Δία και την σύνοδο με τον σύγχρονο κυβερνήτη της έκλειψης, τον Ποσειδώνα. Η κυβέρνηση προχωρά σε συζητήσεις-συμφωνίες χωρίς να υπολογίζει παραμέτρους που θα επηρεάσουν δυσχερώς μελλοντικά και πάει για μια μεγάλη ιδέα, ουσιαστικά ρισκάροντας με κίνητρο οικονομική ενίσχυση από εταίρους μέσα σε ένα ασαφές και θολό πλαίσιο που έχει να κάνει με περισσότερες θυσίες και παραχωρήσεις. 

Επίσης η έκλειψη βρίσκεται σε αντισκιά με τον Δία και σε κόντρα αντισκιά με την σύνοδο Άρη-Ουρανού. Η σύνοδος Άρη-Ουρανού γίνεται πάνω στην μοίρα της απόλυτης πτώσης του Κρόνου που δηλώνει κατάλυση υπάρχουσας δομής και ο Άρης κυβερνά στον χάρτη το υπέδαφος και το έδαφος της χώρας, αλλά και το νομικό πλαίσιο. Πίσω από τις συμφωνίες που εμφανίζονται αυτή την περίοδο υπάρχει λοιπόν η έννοια της πώλησης τμημάτων της επικράτειας και η αλλαγή του νομικού πλαισίου και η χώρα γίνεται μια αποικία προς πώληση. 

Η έκλειψη Ηλίου στις 26/2/2017 και η επιρροή της στο ζώδιό σου

Άδραξε τη μέρα..

Όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμα και το πιο μακρινό ταξίδι αρχίζει με ένα και μόνο βήμα.
Οι επιλογές των στόχων που κάνετε σήμερα δίνουν το ρυθμό (γρήγορο) καθώς επίσης και την προσέγγιση (παίζεις για να κερδίσεις), και οι πράξεις που κάνετε σήμερα καθορίζουν και την κατεύθυνση και το πεπρωμένο σας.

Picture

​Για να διασφαλίσετε ένα καλό ξεκίνημα, χρειάζεται να κάνετε αυτό το τολμηρό πρώτο βήμα, χρειάζεται να προσδιορίσετε τρεις εφικτούς στόχους και χρειάζεται να επιδιώξετε να τους πετύχετε κατά τη διάρκεια της βδομάδας. Ξεκινήστε τη βδομάδα, λοιπόν, γρήγορα και τελειώστε τη δυναμικά.

Χρειάζεται να έχετε την πεποίθηση ότι ο λόγος που θέτετε έναν στόχο είναι για να τον πετύχετε, επειδή δεν υπάρχει πιο αγνή μορφή επιτυχίας, πιο σωστή και απαιτητική μέθοδος για να διαπιστώσετε το τι είστε ικανός να καταφέρετε  όταν δράττετε κάθε ευκαιρία, και πετυχαίνετε ότι έχετε αποφασίσει να κάνετε.

Στην ταινία O Κύκλος των Χαμένων Ποιητών, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς υποδύεται τον Άγγλο καθηγητή, Τζον Κίτινγκ. Κατά τη διάρκεια του πρώτου κιόλας μαθήματος του ο Κίτινγκ εκφράζει με δυναμικό τρόπο ότι δεν είναι εκεί απλώς για να τους μεταδώσει ακαδημαϊκές γνώσεις, αλλά δείχνει στους μαθητές τι μπορούν να πετύχουν με τέτοιου είδους γνώσεις στην καθημερινή ζωή τους.

Το πρώτο τους μάθημα δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο μάθημα Αγγλικής φιλολογίας, όσο ένα δραματικό φιλοσοφικό αφυπνιστικό κάλεσμα:

Η αφύπνιση στη λεκτική της μορφή είναι: «Carpe Diem - Άδραξε τη μέρα». Ο Κίτινγκ λέει στους μαθητές του να ρίξουν μια ματιά στα γνωστά λόγια του Ρόμπερτ Χέρικ.

Μάζεψε τα μπουμπούκια από τα τριαντάφυλλα ενόσω μπορείς,
Το γήρας πλησιάζει γοργά,
Και αυτό το λουλούδι το οποίο είναι ανθισμένο σήμερα,
Αύριο θα έχει μαραθεί.

15 απλά μαθήματα ζωής του Γουέιν Ντάιερ που θα αλλάξουν τη ζωή σας

 Αποτέλεσμα εικόνας για 15 απλά μαθήματα ζωής του Γουέιν Ντάιερ που θα αλλάξουν τη ζωή σας

Δεν είναι μυστικό πως πολλοί άνθρωποι στον κόσμο μπορούν να επηρεάσουν τις ζωές μας με διάφορους τρόπους. Οι ίδιοι άνθρωποι μπορούν επίσης να αγγίξουν τις καρδιές μας με τρόπους ουσιαστικούς. Αυτό είναι ένα μάθημα ζωής που δίδαξαν άνθρωποι σαν τον Δρ. Γουέιν Ντάιερ και είναι ένα μάθημα που συνεχίζει να ισχύει μέχρι και σήμερα.
Ο Δρ. Γουέιν Ντάιερ είναι σίγουρα ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους που έχουν ζήσει. Δίδαξε σε πολλούς ανθρώπους πως να ζουν και να αγαπούν μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του. Πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να ακολουθούν τις συμβουλές του και  συνεχίζουν να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για όσα τους έχει διδάξει ο Δρ. Γουέιν Ντάιερ.
Παρακάτω σας παραθέτουμε 15 από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής που έχει διδάξει ο Δρ. Γουέιν Ντάιερ και μπορούν να σας βοηθήσουν να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο.

Η συνεργασία είναι καλύτερη από τον ανταγωνισμό

Πάρτε χρόνο για να βελτιώσετε τον εαυτό σας και τη ζωή σας με τον τρόπο που αισθάνεστε. Αν κρατάτε τον εαυτό σας συγκεντρωμένο σε αυτόν τον σκοπό δε θα έχετε χρόνο για να ασχοληθείτε με το τι κάνουν οι άλλοι. Το να προσπαθείτε συνεχώς να ανταγωνιστείτε τους άλλους είναι κάτι που μπορεί μόνο να σας αποδυναμώσει και όχι να σας κάνει δυνατότερους.
«Αν βιάζεστε συνεχώς, προσπαθώντας να ξεπεράσετε κάποιον άλλον ή σας παρακινεί η απόδοση κάποιου άλλου, τότε το άλλο άτομο σας ελέγχει» – Γουέιν Ντάιερ

Μην προσπαθείτε ποτέ να αλλάξετε τους ανθρώπους που αγαπάτε

Όταν αγαπάτε πραγματικά κάποιον, πρέπει να τον αγαπάτε για αυτό που πραγματικά είναι – όχι για αυτό που θα θέλετε να είναι ή έστω για αυτό που πιστέυτε ότι θα έπρεπε να είναι. Μην ξοδεύετε χρόνο προσπαθώντας να κάνετε ασήμαντες αλλαγές στους ανθρώπους που αγαπάτε.
«Αγάπη είναι ικανότητα να επιτρέπετε σε αυτούς που νοιάζεστε να είναι αυτοί που επιλέγουν χωρίς κάποια απαίτηση να σας ικανοποιήσουν» – Γουέιν Ντάιερ

Η άγνοια δεν είναι ευτυχία

Πάντοτε να επεκτείνετε το μυαλό σας μέρα με τη μέρα. Μη βάζετε ποτέ ταμπέλες στον εαυτό σας. Μην αρνηθείτε ποτέ να εξερευνήσετε νέες ιδέες, γεγονότα, ανθρώπους κ.τ.λ ειδάλλως δεν μπορείτε να πάτε παραπέρα τη ζωή σας.
«Η μεγαλύτερη μορφή άγνοιας είναι να απορρίπτεις κάτι για το οποίο δεν γνωρίζεις τίποτα» – Γουέιν Ντάιερ

Δράκος έπεσε από τον ουρανό στο Θιβέτ [Βίντεο]



Ένα «συγκλονιστικό» βίντεο που έχει κυκλοφορήσει εδώ και μερικές μέρες και δείχνει το νεκρό σώμα ενός… δράκου, κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Ο δράκος είναι ένα μυθολογικό τέρας πολύ δημοφιλές σε παραδόσεις σχεδόν όλων των λαών. Πολλοί πιστεύουν ότι υπήρχαν κάποτε και γι αυτό σώζεται στους μύθους, ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι υπάρχουν ζουν ακόμη σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.
Τώρα ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνει ένα δράκο, ο οποίος έπεσε από τον ουρανό στο Θιβέτ!
Το βίντεο βέβαια είναι ψεύτικο, ωστόσο είναι μακράν το καλύτερο που έχουμε δει τελευταία. Ο δημιουργός του θα μπορούσε να βρει δουλειά άνετα στο Χόλιγουντ.
Δείτε το και θα καταλάβετε:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα