Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Η ιστορία ανάμεσα στον πανούργο και στον αρχικλέφτη, στον Σίσυφο και στον Αυτόλυκο, όταν αυτοί οι δυο συναντήθηκαν



Γιος του Ερμού ήταν ο Αυτόλυκος. Ο Θεός των κλεφτών τον γέννησε με μια ερωμένη του Απόλλωνος. Κοντά στη Χιόνη, «το κορίτσι του χιονιού», πήρε τη νύχτα τη θέση του μεγαλύτερου αδελφού του σ’ ένα καταφύγιο στα χιονισμένα βουνά του Παρνασσού. Έτσι γεννήθηκε ο Αυτόλυκος, που τιμούσε περισσότερο απ’ όλους τους Θεούς τον πατέρα του Ερμή. Απ’ αυτόν πήρε το χάρισμα της κλεψιάς και της επιδέξιας ψευδορκίας. Ό,τι άγγιζε το χέρι του το έκανε αόρατο. Μπορούσε να μεταμορφώνη τα άσπρα ζώα σε μαύρα και τα μαύρα σε άσπρα. Από τα κερασφόρα έπερνε τα κέρατα και τα τοποθετούσε σ’ αυτά που δεν είχαν.
Εκείνο τον καιρό -πρέπει ακόμα να ήταν η εποχή των σπάνιων πρωτόγονων ανθρώπων – έβοσκαν τα κοπάδια και των δύο πανούργων σε μια μεγάλη περιοχή, ανάμεσα στον Παρνασσό και τον  Ισθμό. Ποτέ δεν μπορούσαν να πιάσουν τον Αυτόλυκο, όταν έκανε μια κλεψιά. Ο Σίσυφος έβλεπε μόνον, ότι το κοπάδι του μέρα με τη μέρα γινόταν μικρότερο και του άλλου μεγαλύτερο. Τότε βρήκε ένα τέχνασμα. Ανήκε στους πρώτους που κατείχανε την τέχνη των γραμμάτων. Έτσι χάραξε στις οπλές των βοδιών τα αρχικά του ονόματός του. Ο Αυτόλυκος όμως μπόρεσε κι αυτό ν’ αλλάξη, γιατί μπορούσε ν’ αλλάζη το καθετί στα ζώα. Τότε ο Σίσυφος έχυσε μολύβι στο βαθούλωμα της οπλής, που φανέρωνε στα ίχνη των βοδιών τη φράση: «ο Αυτόλυκος μ’ έκλεψε».
Για πρώτη φορά ύστερα απ’ αυτή τη μαρτυρία αποδείχτηκε ο αρχικλέφτης νικημένος.  Ήταν ένας αγώνας πονηριάς, κι ο Αυτόλυκος εκτίμησε τόσο πολύ τον νικητή, που έκλεισε μαζί του την ίδια στιγμή φιλία. Δεν είναι λοιπόν εντελώς σαφές από ποιον προήλθε αυτό που συνέβη στο φιλόξενο σπίτι του. Ένα ποίημα, λοιπόν, που το λέγαν ομηρικό, δείχνει τον Σίσυφο να βρίσκεται σχεδόν χωρίς να φαίνεται στο δωμάτιο της κόρης αυτού που τον φιλοξενούσε: ο πανούργος καθόταν πάνω στο στρώμα και το κορίτσι κρατούσε τ’ αδράχτι του. Γλίστρησε κρυφά κοντά στην ωραία Αντίκλεια; Θα ‘ταν άξιος για κάτι τέτοιο. 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΑ 11 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ



Το Δέντρο της Ζωής είναι ένα πανανθρώπινο σύστημα πνευματικής ανάπτυξης, ερμηνείας της πραγματικότητας και συντονισμού με τις κοσμικές δυνάμεις και ποιότητες που εκπορεύονται από την Πηγή της Θείας Παρουσίας. Είναι το υπέρτατο κλειδί για αυτογνωσία, θεραπεία, κατασκευή πραγματικότητας και εσωτερική αφύπνιση.
Στο ευρύτερο κοινό η διδασκαλία του Δέντρου της Ζωής έχει γίνει περισσότερο γνωστή μέσω της Καμπάλα, δηλαδή της εβραϊκής της εκδοχής. Ωστόσο, η παράδοση του Ιερού Δέντρου της Ζωής άνθισε ήδη από την απώτατη προϊστορία στην περιοχή της Πελοποννήσου, της Κρήτης και της Αιγύπτου -που ήταν τότε μία ενιαία επικράτεια-, καθώς και στην περιοχή της Μεσοποταμίας.
Την Ελληνική Παράδοση του Δέντρου της Ζωής κατείχαν διαχρονικά αλλά αφανώς, ως καθαρά προφορική διδασκαλία, οι κατά καιρούς μυημένοι στον Ερμητισμό, τον Πυθαγορισμό και τον Νεοπλατωνισμό. Ιδιαίτερα η λεγόμενη «Σχολή της Αλεξάνδρειας», από τον Αμμώνιο Σακκά και τον Απολλώνιο Τυαννέα, μέχρι τον Πλωτίνο, τον Πορφύριο και τον Ωριγένη, διαφύλαξε την ελληνική αυτή παράδοση, η οποία διατηρείται ακέραια από μικρούς κύκλους μυημένων μέχρι τις μέρες μας.

Το Δέντρο της Ζωής στο Ενεργειακό μας Σώμα
Μεταξύ πρακτικά αμέτρητων εφαρμογών του Δέντρου της Ζωής, οι 11 Σφαίρες του Δέντρου αντιστοιχούν και σε συγκεκριμένα ενεργειακά κέντρα του ανθρώπου, το καθένα με τις ιδιαίτερες ιδιότητές του.
Εδώ δίνουμε συνοπτικά όλες τις βασικές πληροφορίες ως προς το πού βρίσκεται το καθένα από αυτά τα 11 κέντρα και ποιες είναι οι ιδιότητές του.

Η Ιστορία των “Σιωπηλών” Gibbons : Οι τρομερές ιδιότητες των δίδυμων

μεταφυσικές

Οι σχέσεις των δίδυμων αδελφών έχουν αναλυθεί αρκετές φορές. Είναι πολύ στενές, μυστηριώδεις, ιδιόρρυθμες, και συχνά τους αποδίδονται μεταφυσικές ιδιότητες που τις κάνουν αγαπημένο θέμα για ταινίες και μυθιστορήματα τρόμου.
Η περίπτωση των June και Jennifer Gibbons διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου μυθιστορήματος, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή και στοιχειώνει με τις λεπτομέρειες της.
Οι «Σιωπηλές Δίδυμες», όπως τις χαρακτηρίζει η δημοσιογράφος Marjorie Wallace στο ομώνυμο βιβλίο της, περπατούσαν πάντα συγχρονισμένα, δεν μιλούσαν και προκαλούσαν μεγάλη ανησυχία σε όσους τις συναναστρέφονταν. Αυτά τα «ζόμπι» όπως τις χαρακτήριζαν πολλοί, δεν κατάφεραν να τρομάξουν τη Wallace που τις πλησίασε το 1980 και άρχισε να γράφει τη βιογραφία τους.
Κάποια στιγμή μετά τη γέννηση τους (1963), η οικογένεια Gibbons μετακόμισε στη μικρή πόλη Haverfordwest της Ουαλίας, όπου τα προβλήματα έγιναν μεγαλύτερα. Μέχρι τότε, οι αδελφές δεν είχαν μιλήσει ποτέ σε κανέναν και μεταξύ τους επικοινωνούσαν με μια ιδιαίτερη γλώσσα που μόνο εκείνες καταλάβαιναν. Το Haverfordwest, μια ήσυχη πόλη γεμάτη από λευκούς κατοίκους δεν δέχτηκε εύκολα τις μαύρες αδελφές και οι ιδιαιτερότητες τους μαζί με το χρώμα τους δέρματος τους, έγιναν οι βασικές αιτίες εκφοβισμού τους στο σχολείο. Η άρνηση τους να μιλήσουν, οδήγησε σε μεγαλύτερο αποκλεισμό και τελικά στην πλήρη απόσυρση τους από την τοπική κοινωνία. Η μοναδική τους διέξοδος ήταν το γράψιμο και επιδίδονταν σε αυτό με μανία.

Προσωπικότητα

Προσωπικότητα
Η προσωπικότητα αναφέρεται στους χαρακτηριστικούς τρόπους που ο κάθε άνθρωπος σκέφτεται, αισθάνεται, συμπεριφέρεται.  Η προσωπικότητα είναι ένα σύνολο που έχει συνοχή και είναι σχετικά (όχι απόλυτα) σταθερό διαχρονικά και διαπεριστασιακά. Συνήθως οι άνθρωποι όταν αναφέρονται στην προσωπικότητα αναφέρονται κυρίως σε αξιολογικά κριτήρια, π.χ «είναι καλός χαρακτήρας», «έχει ενδιαφέρουσα προσωπικότητα».
Οι επιστήμονες από την άλλη πλευρά όταν χρησιμοποιούν τον όρο προσωπικότητα αναφέρονται στους τομείς που πρέπει να ερευνηθούν καθώς επίσης και στους τρόπους έρευνας κι αξιολόγησης της προσωπικότητας.
Έχουν προταθεί πολλοί ορισμοί και πολλές θεωρίες για την διαμόρφωση και την οργάνωση της προσωπικότητας.

Διάφορες θεωρίες έχουν ασχοληθεί με θέματα όπως:
  • τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου και την μεταξύ τους συνάφεια, π.χ. «είναι εργατικός, έντιμος, συνεπής, υπομονετικός».
  • τους καθοριστικούς παράγοντες που συνεισφέρουν στη ανάπτυξη μιας συγκεκριμένης προσωπικότητας, π.χ. σε ποιο βαθμό και με ποιον τρόπο αλληλεπιδρούν τα γονίδια και το περιβάλλον .
  • τις αιτίες και τα κίνητρα της συμπεριφοράς ενός ανθρώπου, π.χ. «Γιατί είναι καλός μαθητής; Για να ευχαριστήσει τους γονείς του, για να κάνει επίδειξη στους φίλους του, ή γιατί αξιοποιεί κάποιο ταλέντο του;» 

Υπάρχουν πολλές «διαμάχες» και διάφορα ερωτήματα γύρω από την προσωπικότητα.  Μερικά από αυτά είναι:

Η NASA ανακοίνωσε την ανακάλυψη 7 πλανητών όπου μπορεί να υπάρχει ζωή

Η NASA ανακοίνωσε την ανακάλυψη 7 πλανητών όπου μπορεί να υπάρχει ζωή

Βρέθηκαν 7 πλανήτες στο μέγεθος της Γης όπου μπορεί να υπάρχει ζωή και βρίσκονται σε κατάλληλη απόσταση από τον ήλιο του ηλιακού συστήματος που βρίσκεται 40 έτη φωτός μακρία από το δικό μας 

Συγκεκριμένα η NASA ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε 7 εξωπλανήτες σε ηλιακό σύστημα που απέχει 40 έτη φωτός από το δικό μας ηλιακό σύστημα που φαίνεται ότι έχουν τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία ζωής. 

Σε ερώτηση αν οι επιστήμονες της NASA έχουν εντοπίσει ζωή απάντησαν αρνητικά. 

Ήδη το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ερευνά τις ατμόσφαιρες γύρω από αυτούς τους πλανήτες. 

ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΕΞ Η ΝΟ 3 ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!


Δεν το συζητάμε, εδώ και 3.500 χρόνια, όταν είχε αρχίσει ο έρωτας να καταγράφεται, να αποκωδικοποιείται φιλοσοφικά, πνευματικά, διαπιστώθηκε ότι στο σεξ η γυναίκα, σ' αυτό το θείο δώρο της σαρκικής ηδονής, στέκεται περισσότερο ρομαντικά σε σύγκριση με τον άνδρα. Ναι, η γυναίκα, και μιλάμε γενικώς και θεωριτικώς, πλημμυρίζει από έρωτα με πιο δυνατά συναισθήματα, λύπης, αγωνίας, αναμονής, πόνου, αγάπης, τιμωρίας, εκδίκησης, συγχώρεσης κ.α.
Γι' αυτό και η Νο1 φαντασίωση των γυναικών, σύμφωνα με σχετική επιστημονική έρευνα, είναι την ώρα που κάνουν σεξ να τυλίγονται από ρομαντικές σκέψεις, να κυριαρχούνται από ρομαντικά συναισθήματα.
Η φαντασίωση είναι μέσα στο παιχνίδι του σεξ. Οι πάντες φαντασιώνονται. Άνδρες και γυναίκες. Πιτσιρικάδες που την βγάζουν ακόμα με αυνανισμό, ακόμα και υπέργηροι ανίκανοι πλέον εδώ και χρόνια, λόγω ηλικίας, να ερεθιστούν, πολύ περισσότερο να ολοκληρώσουν.
Η φαντασίωση έρχεται μόνη της. Δεν πατάς ένα κουμπί για να «σκηνοθετήσεις» στη φαντασίωση μια, δυο εικόνες. Και θεωρείται επιβεβλημένη(!) η φαντασίωση. Επειδή κρατάει ζωντανό το άτομο σε δράση σεξουαλική. Σε ετοιμότητα!
Είπαμε ποια είναι η Νο1 φαντασίωση στις γυναίκες. Την ώρα που κάνουν σεξ να βιώνουν σκέψεις γλυκές, συναισθήματα ρομαντικά. Αυτό φαντασιώνονται. Να... φαντασιώνονται και την ώρα της συνουσίας.

Συμπεριφορές που πρέπει να αποφύγετε αν αγαπάτε τον εαυτό σας!

64a823b41a21f28d8c2450a8e3f9c6e0

Κάποτε έρχεται η στιγμή που πρέπει να κάνουμε δραστικές αλλαγές στη ζωή μας για να πετύχουμε τη μεταμόρφωση του εαυτού μας σε κάτι ανώτερο και αυτό απαιτεί θάρρος, διαφάνεια και ειλικρίνεια. Πρέπει να αφήσουμε πίσω ό,τι δεν κάνει καλό πλέον στη ψυχή μας και να αναδείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Αν πράγματι σέβεστε και αγαπάτε τον εαυτό σας τότε θα πρέπει να αποφύγετε τις παρακάτω τοξικές συμπεριφορές :
-Να ευχαριστείτε όλους τους άλλους.
Στην τελική πρέπει απλά να κάνετε αυτό που κάνει εσάς ευτυχισμένους και να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας. Ξεχάστε ότι πρέπει να πείσετε όλους τους άλλους : θα προσπαθήσουν μόνο να σας κρατήσουν πίσω και να σας δώσουν 1000 λόγους γιατί δεν πρέπει να ακολουθήσετε αυτό που λέει η καρδιά σας. Πρέπει να αναδυθείτε πάνω από τις γνώμες των άλλων και απλά να κάνετε αυτό που νιώθετε πως πρέπει να κάνετε. Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του τιμά πάνω από όλα τα δικά του θέλω και όχι των άλλων.
-Να έχετε αρνητική γνώμη για τον εαυτό σας
“Να είσαι προσεκτικός με τον εσωτερικό σου διάλογο : είναι διάλογος με τον σύμπαν.” -David James Lees
Αν θέλετε η ζωή σας να είναι πιο θετική και φωτεινή τότε πρέπει και οι σκέψεις σας να συμφωνούν με αυτό που θέλετε να μοιάζει ο κόσμος σας. Αν έχετε αρνητική γνώμη για τον εαυτό σας ο κόσμος σας θα μοιάζει μουντός και καταθλιπτικός. Αν όμως έχετε μία πιο θετική σχέση με τον εαυτό σας θα δείτε αμέτρητες ευκαιρίες και την ευτυχία όπου και να κοιτάξετε. Οι άνθρωποι με αυτοσεβασμό αγαπάνε τον εαυτό τους και γεμίζουν τη ζωή τους με θετικές σκέψεις, σχέσεις, επαγγέλματα και στόχους.-

Χαμένοι στά κύματα;

Χαμένοι στά κύματα;
Καί ἀπειλούμενοι; Καί τσακισμένοι; Καί ὑπό ἐξαφάνισιν;
Ἤ ὄχι;
Ὅταν ἔρχονται τὰ κύματα ἔχουμε μίαν μόνον δυνατότητα νὰ τὰ ἀντιμετωπίσουμε: τὰ τοὺς ἀφαιθοῦμε.
Ὁ,τιδήποτε ἄλλο, ὁποιαδήποτε ἀντίστασις, μᾶς ἀπειλεῖ οὐσιαστικῶς.
Καί τί γίνεται;
Τά ἀφήνουμε νά μᾶς παρασύρουν καί νά μᾶς κτυποῦν ἀλύπητα;

Τα πουλιά

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρέγκλινγκ

Ξανασυμφώνησαν να  ξαναέρθουν. Μετά την Καθαρά Δευτέρα.Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς,αφού είναι γνωστό πως  weather  forecast  δεν φτάνει πέραν του 4ημέρου. Πως διάολο να προβλέψουν τον καιρό για μετά από δέκα μέρες; Ανθρωποι είναι. Βοηθάει και ο Αρναούτογλου βέβαια,τον οποίο παρακολουθούν On line στα Eurogroup αλλά  όσο να’ναι ο  κωλόκαιρος έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει περισσότερο απρόβλεπτος.
Μέχρι και ο σακάτης δήλωσε πως «πάμε καλά». Αξιοπρόσεκτη σύμπνοια. Οταν πέφτει το μαρούλι, όταν είσαι τακτικός εις τας υποχρεώσεις  σου,είσαι αξιόπιστος δανειολήπτης. Εντάξει, μπορεί ν σε βρίζουν και να σε προσβάλουν,αλλά και αυτοί άνθρωποι μπορεί να είναι. Ποτέ δεν ξέρεις. Το «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα»  έγινε  «ούτε ένα ευρώ  νέα λιτότητα». Ως γνωστόν,άλλο το  ένα και άλλο το άλλο. Και κάτσε κάτω να στη βάλω.
«σε κάθε ένα ευρώ νέου φόρου,θα υπάρχει ένα ευρώ φοροαπαλλαγών». Λένε οι εδώ «φιλιπινέζες».  Νέο εφεύρημα και αυτό. Δηλαδή  σου δίνω 100 ευρώ και μετά μου δίνεις εσύ 100 και είμαστε πάτσι. Το για ποιον λόγο θα πρέπει να γίνει αυτή η άσκοπη δοσοληψία που καταλήγει στο «μηδέν» ουδείς πάλι ξεύρει. Εντάξει να τα πάρεις. Αλλά να λες και «μαλάκα» τον ψηφοφόρο,αυτό δεν το βρίσκω σωστό και πρέπον.
Μέτρα και μετά το 2019. «δεν ξέρουμε ακόμα τί είδους ,αλλά δε γαμιέστε. Εχει σημασία άλλωστε»; είπε ο Ρέγκλινγκ.  «ασφαλώς όκι», ανταπαντησε το θηρίο ο Τσακαλώτος. Δώσαν τα χέρια και είπαν να τα ξαναπούν σε κανένα μήνα,αφού πρώτα έρθουν οι του ΔΝΤ εδώ στην ζεστή χώρα μας. Ο μπαμπουίνος ο Τόμσεν για μπανάνες «τσικίτα» και η Βελκουλέσκου για να πλύνει το μουνί της σε καμιά μπανιέρα με αλατόνερο φερμένο από την Καλντέρα.
Και η επόμενη εκταμίευεση,είναι σίγουρη. Οπως όλες οι προηγούμενες και όλες οι επόμενες,δεδομένου πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πάρει τους τόκους ο τοκογλύφος, αν πρώτα δεν σε δανείσει. Είναι «εκ των ων ουκ άνευ» που λένε και οι  «κολυβογραμματισμένοι». Εκτός και αν στο μέλλον βρουν τρόπο να παίρνουν τόκο χωρίς να δανείζουν. Πάιζει και αυτό. Αν βρουν μπροστά τους κανέναν νέο «ΓΑΠ»,αυτό έχει  μια σοβαρή πιθανότητα.

Eλληνικά αντίποινα: Σκάφος της Ακτοφυλακής μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα

ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ - ΠΡΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΜΕ «ΒΛΑΒΗ»


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η Αθήνα ξεκίνησε να ανταποδίδει «στα ίσα» τις προκλήσεις της Άγκυρας και σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα «κατά λάθος» καταδιώκοντας τουρκικό σκάφος και όπως λένε οι Τούρκοι «χάλασε» και έμεινε μισή ώρα μέσα στα τουρκικά νερά αλλά η αλήθεια ήταν διαφορετική
Για άλλη μια φορά τα τουρκικά ΜΜΕ «εφευρίσκουν» ένα επεισόδιο στα Ίμια. Κάτι που προφανώς σχεδιάζουν από κοινού με την τουρκική Ακτοφυλακή και το τουρκικό Ναυτικό καθώς περιμένουν στα κατάλληλα σημεία για να τραβούν τις ανάλογες φωτογραφίες 
Έτσι σήμερα οι Τούρκοι αναφέρουν ότι για άλλη μια φορά υπήρξε «κυνηγητό» μεταξύ σκαφών της ελληνικής και της τουρκικής Ακτοφυλακής
 
still warm moments in Imia

Το 2017 είναι το έτος στο οποίο όλα θα αποκαλυφθούν!

Φωτογραφία του Nicos Kastanias.



- Χιλιάδες παιδιά κλεισμένα σε κλουβιά σε υπόγειες εγκαταστάσεις και στρατιωτικές βάσεις, περιμένουν να θυσιαστούν τελετουργικά στον σατανά από τους ψυχοπαθείς εγκληματίες που προώθησε η Cabal στην εξουσία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη!
Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ
- Το 2017 είναι το έτος στο οποίο όλα θα αποκαλυφθούν!
Αυτό που βλέπουμε σήμερα στην Αμερική είναι η απόγνωση των παιδεραστών που έχασαν την εξουσία τους..
Η παιδοφιλία και οι θυσίες παιδιών αγκαλιάζουν όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη! Κανένας άλλος πρόεδρος στην ιστορία δεν είχε ποτέ να αντιμετωπίσει αυτό που ο Πρόεδρος Trump αντιμετωπίζει τώρα. Κοιτάξτε το φόβο και την απελπισία στα πρόσωπα εκείνων που τον καταδικάζουν..
Η μάχη έχει ενταθεί. Η Cabal είναι αδίστακτη. Καταστρέφει τους πάντες και τα πάντα που μπορούν να σταθούν στο δρόμο της απόλυτης κυριαρχίας της.
Οι παιδόφιλοι και ψυχοπαθείς είναι τα όπλα που χρησιμοποιούσε για να αναλάβει τον έλεγχο της ανθρωπότητας. Οι σατανικές τελετουργικές δολοφονίες που πραγματοποιούνται σε κάθε χώρα, γίνονται από εκείνους που καλούνται να την εμπιστεύονται και να την υπακούουν. Πολλοί από αυτούς έχουν πειστεί να πάνε σε ορισμένα νησιά και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος. Εκεί, παρασύρονται σε βιασμούς παιδιών και σε τελετουργικές δολοφονίες παιδιών ενώ τους παρακολουθούν κρυφές κάμερες, για να εξασφαλιστεί ότι θα γίνουν απόλυτοι σκλάβοι της Cabal. Δεν υπάρχει πλέον διαφυγή, εκτός από τον ίδιο το θάνατο.

Φυτά κατάλληλα για φράχτες

Οι φυτοφράχτες εδώ και πολλά χρόνια έχουν αντικαταστήσει τους φράχτες από τούβλο ή τσιμέντο γιατί έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Μπορούν να γίνουν αρκετά ψηλοί και πυκνοί, έτσι ώστε να μας προστατεύουν από τον άνεμο, το θόρυβο και την ρύπανση. Μας προσφέρουν δροσιά και σκιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, εμποδίζουν τα αδιάκριτα βλέμματα και μας χαρίζουν έναν εντελώς ιδιωτικό προσωπικό χώρο. Τέλος, μας παρέχουν ασφάλεια αν είναι πυκνοί ή αποτελούνται από φυτά με αγκάθια.
Σημαντικό κομμάτι της κατασκευής ενός φυτοφράχτη είναι η επιλογή των φυτών γι’ αυτό και είναι βασικό να αξιολογήσουμε τον χώρο μας. Έχουμε μεγάλο κήπο ή μικρό; Έχουμε αρκετό χώρο μπροστά από την περίφραξη για να φυτέψουμε ή είναι περιορισμένος; Ο κήπος βρίσκεται μπροστά σε δρόμο ή έχουμε άπλετη θέα; Ανάλογα λοιπόν το είδος και τις ανάγκες που θα εξυπηρετεί ο φράχτης, θα πρέπει να επιλέξουμε και τα κατάλληλα φυτά για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.
Έχουμε την δυνατότητα επιλογής μεταξύ χαμηλού- 0,5 μέτρα, μεσαίου -1 με 1,5 μέτρα ή και ψηλού- 2 μέτρα και πάνω- φυτοφράχτη.
 Για έναν χαμηλό ή μεσαίο φυτοφράχτη
Αγγελική – Pittosporum tobira
fyta-katallhla-gia-fraxtes-ingolden.gr
Γνωστή σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν ασχολούνται με κηπουρική. Είναι ένας αειθαλής θάμνος με πράσινα γυαλιστερά φύλλα.
Θεωρείται ανθεκτικό φυτό, αναπτύσσεται γρήγορα και την άνοιξη ανθίζουν πανέμορφα άσπρο-κίτρινα λουλουδάκια που αναδύουν ένα έντονο άρωμα πορτοκαλιάς. Κατάλληλο για μπαλκόνιαγλάστρες και ζαρντινιέρες λόγω του ότι είναι πολύ ανθεκτικό, ζει άνετα και σε σκιερά και σε ηλιόλουστα μέρη.
Τι πρέπει να γνωρίζουμε:
– Φυτεύεται η μία δίπλα στην άλλη σε απόσταση περίπου 0,70 εκ. Τη φυτεύουμε όλο το χρόνο, εκτός από τους πολύ ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.
– Αντέχει σε φυτεύσεις πολύ κοντά στη θάλασσα. Ακόμη και 50 μέτρα από αυτή.
– Έχει μικρές απαιτήσεις σε νερό και μεγάλη αντοχή στην ξηρασία.
– Τα λουλούδια θα γίνουν καρποί, οι οποίοι, τέλη Νοεμβρίου περίπου, θα σκάσουν και θα βγουν από μέσα κόκκινοι σπόροι. Από τους σπόρους πολύ εύκολα φτιάχνουμε νέα φυτά.
– Αποτελεί αρκετά οικονομική λύση.
– Αν δε τη θέλουμε για φράχτη, μπορεί άνετα να φυτευτεί και μόνο μία.
– Ρίχνουμε τυρφόχωμα μέσα στον κάθε λάκκο. Διαμορφώνουμε λάκκους γύρω από τον κάθε κορμό για να κρατάει νερό και να κάνουμε οικονομία.
– Την κλαδεύουμε μαζί με τα άλλα φυτά την περίοδο του χειμώνα όσο αυστηρά θέλουμε. Όσο πιο αυστηρά την κλαδέψουμε, τόσο πιο πολλά μάτια θα πετάξει στα εναπομείναντα κλαδιά.
– Πιθανός εχθρός: ψείρες, ψευδόκοκκος. Ψεκάζουμε με εντομοκτόνο. Ο ψευδόκοκκος μπορεί να καταπολεμηθεί αν ο πληθυσμός πάνω στο φυτό είναι μικρός, με μία μπατονέτα βουτηγμένη στο οινόπνευμα.

Παλιά κραγιόν, αξιοποιήστε τα!

Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα παλιά μας κραγιόν που δε φοράμε πια, αλλά λυπόμαστε και να πετάξουμε;
Σας δίνουμε μερικές ιδέες!
palia-kragion-aksiopoiiste-ta-ingolden-gr

Μετατρέπουμε το κραγιόν σε λιπ γκλος:
Αναμειγνύουμε μικρή ποσότητα κραγιόν με βαζελίνη, στο χέρι μας χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι για τα χείλη. Χρησιμοποιούμε το χέρι μας σαν παλέτα, επειδή η θερμοκρασία του σώματος μας, θα ζεστάνει το προϊόν και θα το βοηθήσει να γλιστρήσει ευκολότερα στα χείλη.
Μας φαίνεται το κραγιόν μας πολύ έντονο;
Σε αυτή την περίπρτωση εφαρμόζουμε μια λεπτή στρώση κραγιόν στα χείλη μας, στη συνέχεια χρησιμοποιούμε μια χαρτοπετσέτα και απομακρύνουμε το περιττό χρώμα, κλείνοντας την απαλά ανάμεσα στα χείλη. Εφαρμόζουμε ακόμα μια λεπτή στρώση κραγιόν, και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Με αυτό τον τρόπο, το χρώμα περνάει στα χείλη αντί να μένει στην επιφάνεια των χειλιών σε πολλαπλές στρώσεις.

Ομοιοπαθητική & Ψυχοθεραπεία: Γεφυρώνοντας δυο επιστήμες

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι αλλαγές, στην κοινωνία και τον κόσμο, είναι σαρωτικές και αναπόφευκτα επηρεάζουν τις οικογένειες αλλά και τα μελή τους, το καθένα ξεχωριστά.
Ο καθένας μας βιώνει εξελίξεις, στις οποίες καλείται να προσαρμόσει τη ζωή του, τη δουλειά του, τις προσωπικές και οικογενειακές του σχέσεις και πολλές φορές, ακόμα και τις αξίες του. Όλα αυτά, προκαλούν τεράστια σύγχυση, συναισθήματα αγωνίας, θυμού και φόβου, που δεν βρίσκουν τρόπο έκφρασης. Έτσι, αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που παρουσιάζουν ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα. Με άλλα λόγια, όταν η εσωτερική ισορροπία χαθεί, το σώμα νοσεί και παρουσιάζει συμπτώματα που δηλώνουν ότι χρειάζεται βοήθεια. Το σύμπτωμα είναι η «φωνή» του οργανισμού να ζητήσει βοήθεια.
Η συστημική ψυχοθεραπεία βοηθάει τον άνθρωπο να επεξεργαστεί τα συναισθήματα του και να βρει υγιείς τρόπους έκφρασης τους, να διευρύνει τους ορίζοντες και τις προοπτικές του και να καλλιεργήσει δεξιότητες επικοινωνίας ώστε να βελτιωθούν οι σχέσεις του. Ακόμα,  τον ενισχύει ώστε να τολμήσει να κάνει τις επιλογές που πραγματικά θέλει και που θα του επιτρέπουν να έχει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Συχνά, όμως τα προβλήματα έχουν επηρεάσει το σώμα σε τέτοιο βαθμό, που χρειάζεται η λήψη φαρμάκων. Η κλασσική ιατρική είναι γεμάτη με φάρμακα που κάποια λειτουργούν εξαρτητικά, άλλα έχουν πολλές και σοβαρές παρενέργειες, και τα περισσότερα πολύ μεγάλο κόστος.

Έκλειψη Ηλίου 26.2.2017

1512673_631258456909605_295482063_n

Η έκλειψη που θα γίνει στις 26.2.2017 στην 8.12′ των Ιχθύων, είναι η 29η από την σειρά Saros 140, θα διαρκέσει 44 δεύτερα της ώρας και θα είναι ορατή από την Ν. Αμερική και την Νοτιοδυτική Αφρική.
Σχηματίζοντας ένα αστρολογικό χάρτη με συντεταγμένες Αθηνών, βρίσκουμε την έκλειψη στον 7ο οίκο του χάρτη, με Ωροσκόπο στην 23.33′ μοίρα του Λέοντα και Μεσουράνημα στις 17.24΄ του Ταύρου.
Η δακτυλιοειδής αυτή έκλειψη Ηλίου έχει τον χαρακτήρα μιας νέας αρχής γεγονότων που θα εξελιχθούν μέσα στις επόμενες 44 μέρες (λόγω της χρονικής διάρκειάς της έκλειψης), και όχι μόνοαφού κουβαλάει την δυναμική της προηγούμενης έκλειψης Ηλίου, που είχε γίνει την 1.9.2016 ακριβώς απέναντι, δηλαδή στην 9η μοίρα της Παρθένου. Εκείνη η έκλειψη είχε έντονο το στοιχείο της σύγχυσηςλόγω της εμπλοκής της με το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα, αλλά και τους Δεσμούς της Σελήνης, που τόσο μας ταλαιπώρησε τον προηγούμενο χρόνο.
Παρατηρούμε λοιπόν στον χάρτη αυτής της έκλειψης, ότι η Νέα Σελήνη περιτριγυρίζεται από τον Ποσειδώνα και τους Δεσμούς της Σελήνης, μαζί και με έναν Ερμή πολύ αδύναμο μέσα στους Ιχθύς. ‘Όλη η πολυαστρία βρίσκεται στον 7ο οίκο του συγκεκριμένου χάρτη (οίκο των συνεργατών, συμβουλατόρων, συμμάχων αλλά και φανερών εχθρών).
Παράλληλα εξ ίσου δυνατή είναι και η παρουσία της αντίθεσης του ανάδρομου Δία μέσα από τον Ζυγό, με την σύνοδο του Αρη-Ουρανού στον ΚριόΕδώ πρέπει να επισημάνω και την αντισκιά του Δία επάνω στα φώτα, δηλαδή στην έκλειψη του Ηλίου.
Όλοι οι Πλανήτες ενεργοί, αφού και ο Πλούτωνας έχει ένα ανοικτό ταυ τετράγωνο επάνω στην αντίθεση του Δία – Ουρανού, που εκτός από την συνοδική συμμετοχή του Αρη, είναι και σε εμπλοκή με σκληρές όψεις επάνω στους Δεσμούς της Σελήνης. Όλο αυτό το σκηνικό κάνει το τοπίο σκοτεινό και επικίνδυνο σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο.
Σημαντικές είναι επίσης και οι κόντρα-αντισκιές του Αρη και του Ουρανού επάνω στα φώτα της έκλειψης, που δίνουν και αυτές την δική τους δυναμική.
Ο Κρόνος αμέτοχος αυτή την χρονική περίοδο, αφού έδωσε τις εντολές του, τώρα βρίσκεται παρατηρητής μέσα στον Τοξότη, θεωρητικολογώντας την κατάσταση του όλου πλανητικού σκηνικού.
Άφησα τελευταία την αδύναμη από θέση Αφροδίτη, η οποία στην κρίσιμη διάρκεια της έκλειψης θα είναι ανάδρομη μέσα στον πολεμικό και ανταγωνιστικό ζώδιο του Κριού.
Ο Ωροσκόπος του χάρτη στις 23 του Λέοντα, σε ακριβή όψη χιαστί με τον Χείρωνα, που βρίσκεται στον όγδοο οίκο, στους Ιχθύες.
Το Μεσουράνημα, χωρίς όψεις στο σταθερό ζώδιο του Ταύρου στην 17η μοίρα, με κυβερνήτη την αδύναμη Αφροδίτη που είναι έτοιμη να αναδρομίσει.
Για όσους γνωρίζουν αστρολογία καταλαβαίνουν ότι αυτή η έκλειψη δεν είναι μια οποιαδήποτε έκλειψη, αλλά μια δυναμική και απρόβλεπτη έκλειψη, σαν ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο που δεν ξέρεις τι θα κατεβάσει, όταν αρχίσει η μπόρα που θα φέρει.

Η ιέρεια του σατανιστικού ΟΗΕ Αντζελίνα Τζολί διαφημίζει τα έντομα ως τροφή – Ταραντούλες και σκορπιούς!


Ηείδηση που έκανε το γύρο του κόσμου μοιάζει “αθώα” και τυχαία, ωστόσο είναι καλά μελετημένη. Η… “καλή” πρέσβειρα του επίσημου οργάνου των σατανιστών, του Οργανισμού Ηνωμένων Εγκληματιών, γνωστού ως ΟΗΕ, μετά την καμπάνια “αφαιρέστε στήθη και σάλπιγγες για να μην πάθετε καρκίνο”, ανέλαβε νέα αποστολή: “Μάθετε να τρώτε έντομα”
Ολοένα και πληθαίνουν οι υποδείξεις και προτροπές του ΟΗΕ να γίνουμε χορτοφάγοι και εντομοφάγοι για “να σωθεί ο πλανήτης”. Είναι στα πλαίσια της τρομοκρατίας του υπερπληθυσμού της Γης και της στενότητας των πόρων που -φυσικά- αφορούν μόνο στο λαουτζίκο και όχι στην παγκόσμια ελίτ. Εξάλλου, πως να το κάνουμε, εμείς είμαστε που επιβαρύνουμε τον πλανήτη με το 99% μας και όχι το 1% που κατέχει όλον τον πλούτο του!
Έτσι τελείως τυχαία και συμπτωματικά, η ιέρεια της σατανιστικής εκκλησίας του ΟΗΕ βρέθηκε στην Καμπότζη για την προώθηση της νέας ταινίας της «First They Killed My Father», όπου θα κάνει πρεμιέρα.
Τελείως συμπτωματικά ήταν εκεί με τα παιδιά της. Και εντελώς τυχαία, αποφάσισε να μαγειρέψει τοπική κουζίνα. Ακόμα πιο τυχαία, βρέθηκε εκεί που θα μαγείρευε, έξω στην ύπαιθρο όπου είχε στήσει την κουζίνα της, μια κάμερα του BBC και η Τζολί άρχισε να φτιάχνει «εδέσματα»… όπως αράχνες και σκορπιούς. Βλέπετε, δεν φτάνει ένα άρθρο, χρειάζεται ήχο και εικόνα για να περάσει στη Δύση αυτό το σκοτεινό μήνυμα.
Όλα τα παιδιά παρακολουθούσαν τη μητέρα τους, ενώ η ίδια τους έδινε οδηγίες για το πώς θα καθαρίσουν τις ταραντούλες: «Βλέπετε το σκληρό σημείο στα δόντια τους; Βγάλτε τα», έλεγε η “μανούλα” τους.

Πιο Γρήγορο Ίντερνετ με τις Κατάλληλες Ρυθμίσεις TCP/IP



Η ταχύτητά μας στο ίντερνετ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπου τον κεντρικό ρόλο παίζει η σύνδεσή μας. Πολλές φορές, όμως, η σύνδεσή μας μπορεί να περιορίζεται από τις ρυθμίσεις του λειτουργικού μας συστήματος. Στον οδηγό θα δούμε πώς μπορούμε να έχουμε πιο γρήγορο ίντερνετ, επιλέγοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις TCP/IP.

Τι ειναι το πρωτοκολλο TCP/IP

Το TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) αποδίδεται στα Ελληνικά ως Πρωτόκολλο Ελέγχου Μετάδοσης/Πρωτόκολλο Διαδικτύου. Είναι μία συλλογή με πρωτόκολλα επικοινωνίας, στα οποία βασίζεται το ίντερνετ και τα δίκτυα γενικότερα.
Το TCP/IP είναι πρόγραμμα δύο επιπέδων. Από τη μία πλευρά, το Transmission Control Protocol αναλαμβάνει να χωρίσει σε μικρά πακέτα το μήνυμα που στέλνουμε στο ίντερνετ, και αντίστοιχα να ενώσει αυτά τα κομμάτια για τα μηνύματα που λαμβάνουμε.
Από την άλλη, το Πρωτόκολλο Διαδικτύου (Internet Protocol) χειρίζεται το κομμάτι της διεύθυνσης του κάθε πακέτου, έτσι ώστε να φτάσει στον σωστό προορισμό. Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε αυτό το πρωτόκολλο ως διεύθυνση IP.


Με λίγα λόγια, το TCP/IP καθορίζει τον τρόπο που πακετάρονται και μεταφέρονται τα δεδομένα της σύνδεσής μας.

Πώς μπορώ να έχω πιο γρήγορο ίντερνετ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΑΠΟΨΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ NASA



Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν μου αρέσουν οι εκπλήξεις οποιουδήποτε είδους. Γι’ αυτό όταν η NASA [που υποχρεώθηκε από το επιστημονικό περιοδικό NATURE να μην ανακοινώσει το ακριβές θέμα της συνέντευξης τύπου που έχει συγκαλέσει για απόψε το βράδυ στις 8:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος], προσπάθησα να μάθω ποιο ήταν το “μεγάλο μυστικό”! Αρχικά πίστευα ότι θα είχε κάποια σχέση με τις περαιτέρω έρευνες σχετικά με την ανακάλυψη ενός πλανήτη γύρω από τον Εγγύτατο του Κενταύρου, του πλησιέστερου σ’ εμάς άστρου μετά τον Ήλιο, που είχε ανακοινωθεί στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. Γι’ αυτό άλλωστε στο χθεσινό μου κείμενο αφιέρωσα την τέταρτη και πέμπτη παράγραφο στο θέμα αυτό. Αλλά μία καλύτερη “ανάγνωση” των ονομάτων εκείνων που θα παραβρεθούν στη αποψινή συνέντευξη μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μάλλον πρόκειται για τον εντοπισμό ενός κοντινού μας άστρου με 7 πλανήτες στο μέγεθος της Γης μας όπως φαίνεται ότι ανακάλυψε ο Keith Cowing: http://nasawatch.com/archives/2017/02/spitzer-discove.html
Ένας από τους αποψινούς ομιλητές, ο Michael Gillon, ήταν πέρυσι ο κύριος συγγραφέας μιας εργασίας που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό NATURE (Μάιος 2016) σχετικά με την ανακάλυψη τριών πλανητών γύρω από ένα νάνο αστέρα (https://en.wikipedia.org/wiki/TRAPPIST-1) προς την κατεύθυνση του αστερισμού του Υδροχόου σε απόσταση 39,5 ετών φωτός από τη Γη (https://arxiv.org/abs/1605.07211). Διαβάζω, λοιπόν, ότι η αποψινή ανακοίνωση έχει σχέση με την περσινή ανακάλυψη, αλλά και την προσθήκη τεσσάρων επί πλέον πλανητών στο μέγεθος της Γης μας καθώς επίσης και ότι οι περισσότεροι από τους πλανήτες αυτούς βρίσκονται στην επονομαζόμενη κατοικήσιμη ζώνη του δεδομένου άστρου. Αυτό σημαίνει ότι στην επιφάνεια των πλανητών αυτών το νερό, εάν υπάρχει, θα μπορεί να βρίσκεται δυνητικά σε υγρή μορφή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα