Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 16ο

Αποτέλεσμα εικόνας για Στην Ελληνική γλώσσα υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο»
H Ελληνική γλώσσα είναι η ανώτερη μορφή γλώσσας… που έχει επινοήσει ποτέ το ανθρώπινο Πνεύμα. Η Ελληνική γλώσσα με την μαθηματική της δομή… και τη θέασή της στον αριθμό ΕΝΝΕΑ… ίσως και να γίνει… ποιος ξέρει… στο μέλλον… η γλώσσα της Πληροφορικής… αλλά και της νέας γενιάς των εξελιγμένων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών… διότι μόνον σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια.
Η Ελληνική γλώσσα έχει πολλές λέξεις για έννοιες… οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες. Η Ελληνική γλώσσα μέσω της ετυμολογίας… μπορούμε να καταλάβουμε ποιός είναι ο σωστός τρόπος γραφής…. ακόμα και λέξεων που ποτέ δεν έχουμε δει ή γράψει. Η Ελληνική γλώσσα έχει πολλά γράμματα για τον ίδιο ήχο π.χ. «η, ι, υ, ει, οι» κτλ… όχι μόνον αυτό δεν θα έπρεπε να μας δυσκολεύει… αλλά αντιθέτως να μας βοηθάει στο να γράφουμε πιο σωστά, εφόσον βέβαια έχουμε μια βασική κατανόηση της γλώσσας μας. Η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει συνεχώς… πώς να γράφουμε σωστά. Η Ελληνική γλώσσα έχει ορθογραφία.. που με την σειρά της μας βοηθάει αντίστροφα στην ετυμολογία… αλλά και στην ανίχνευση της ιστορική πορείας της κάθε μίας λέξης. Αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την καθημερινή μας Νεοελληνική γλώσσα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η γνώση των Αρχαίων Ελληνικών.
Η Ελληνική γλώσσα έχει ομιλία και όταν μιλάς… ταυτόχρονα συνειδητοποιείς το τι ακριβώς λες, ενώ μιλάς και εκστομίζεις συγχρόνως την κάθε λέξη ταυτόχρονα και σκέφτεσαι την σημασία της. Η Ελληνική γλώσσα διαχωρίζει διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα όπως… το ατύχημα από το δυστύχημα… το συμφέρον από το ενδιαφέρον. Η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο… την αγάπη από τον έρωτα. Στη Ελληνική γλώσσα έχει το σημαίνον: (την λέξη) και το σημαινόμενον: (την έννοια). Στην Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση, καθώς αντίθετα με τις άλλες γλώσσες το σημαίνον δεν είναι μια τυχαία σειρά από γράμματα. Σε μια συνηθισμένη γλώσσα… όπως π.χ. στα Αγγλικά μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι να λέμε το σύννεφο: car και το αυτοκίνητο: cloud και από την στιγμή που το συμφωνήσουμε… αυτό να ισχύει. Στα Ελληνικά κάτι τέτοιο φυσικά είναι αδύνατον. Γι αυτό το λόγο και πολλοί διαχωρίζουν τα Ελληνικά… σαν «εννοιολογική» γλώσσα… από τις υπόλοιπες «σημειολογικές» γλώσσες.
Στην Ελληνική γλώσσα υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο»…. π.χ. αν για παράδειγμα πάρουμε τη λέξη: ο «άρχων»… δηλαδή… είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα=γή + έχων)… και πράγματι ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική σου γη και το δικό σου σπίτι…. αλλά βλέπεις αυτό το σπίτι έρχονται να στο πάρουν σήμερα…. με ότι συνέπειες αυτό έχει…!.. κι εσύ Έλληνα Πολίτη κοιμάσαι… του καλού καιρού…. π.χ. η λέξη «βοηθός»… σημαίνει αυτός που στο κάλεσμα τρέχει… βοή=φωνή + θέω=τρέχω. Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον, είναι ότι πολλές φορές η λέξη περιγράφει ιδιότητες της έννοιας την οποίαν εκφράζει, αλλά με τέτοιο τρόπο που εντυπωσιάζει και δίνει τροφή για τη σκέψη. π.χ. η λέξη «φθόνος»… ετυμολογείται από το ρήμα «φθίνω» που σημαίνει μειώνομαι…. και πράγματι ο φθόνος σαν συναίσθημα, σιγά-σιγά μας φθίνει και μας καταστρέφει. Μας «φθίνει»… δηλαδή μας ελαττώνει ως ανθρώπους και μας φθίνει συνεχώς… μέχρι να καταρρεύσει η υγεία μας. Κι όταν πάλι αναφερόμαστε σε κάτι που είναι τόσο πολύ ώστε να μην τελειώνει… πως το λέμε; Μα, φυσικά… «άφθονο». Η Ελληνική γλώσσα όμως μας λέει ακόμη και τι είναι άσχημο. Από το στερητικό «α» και την λέξη σχήμα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τι.

Τραμπ για 11η Σεπτεμβρίου: Οι Δίδυμοι Πύργοι έπεσαν από βόμβες!



Στο απόσπασμα αυτό, ο νυν Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καταθέτει την μαρτυρία του για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και εκφράζει την άποψη πως τα αεροσκάφη από μόνα τους, δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν τόση καταστροφή.

Σάνκχια (Β')

Σάνκχια

Νικόδημος

1. Όπως είδαμε στην προηγούμενη δημοσίευση, αυτό το σύστημα Sāṅkhya προτάσσει δύο βασικές αρχές σχεδόν ισάξιες στον χώρο και στον χρόνο. Αυτές είναι ο puruṣa, το υπέρτατο συνειδησιακό ον, και η prakṛti, η αναίσθητη υλική φύση που μεταλλάσσεται στη συμπαντική δημιουργία. Και οι δυο είναι απεριόριστες στον χώρο και αιώνιες πέρα από το χρόνο.


Αυτή είναι η εξέλιξη της Prakṛti από avyaktā ‘ανεκδήλωτη’ (λέγεται και mūlaprakṛti ‘ριζική’ και pradhāna πρωτογενής) σε vyaktā ‘εκδηλωμένη’ με πρώτο στοιχείο το mahat (ή buddhi) και την ακατάπαυστη δράση των 3 γκούνα που αλλάζουν συνδυασμούς κι έτσι παράγουν όλα τα φαινόμενα, όλους τους κόσμους, όλα τα επίπεδα, όλα τα πλάσματα.

2. Παρότι είναι δίχως συνείδηση και νοημοσύνη, αίσθηση και βούληση, η prakṛti έχει το ευαίσθητο όργανο buddhi, ως πρώτη της εκδηλωμένη μορφή, και σε αυτό αντανακλάται η νοημοσύνη του puruṣa. Έτσι φυσικά η prakṛti μοιάζει να έχει νοημοσύνη και συνείδηση και να συμπεριφέρεται ως ενσυνείδητο ον, αφού βέβαια έχει ξεκινήσει το πρώτο εξελικτικό στάδιο.

Από την άλλη ο puruṣa  (που είναι αγνή συνείδηση και νοημοσύνη) λόγω της αντανάκλασης στη buddhi και της επαφής της με τους τρεις γκούνα και τις ακατάπαυστες αλλαγές στον κόσμο μοιάζει να έχει τις μεταβολές και ακαθαρσίες του κόσμου. Μοιάζει να είναι εγκλωβισμένος στην άγνοια και υλικότητα και να υποφέρει και στο χοντρό και στο λεπτό επίπεδο.

Σάνκχια

Νικόδημος

1. Το φιλοσοφικό σύστημα Sāṅkhya θεωρείται να συγγενεύει με το σύστημα Γιόγκα και με το Vedānta (=το τέλος της γνώσης). Για μερικούς, λιγοστούς, λογίους είναι το θεωρητικό σύστημα από το οποίο άλλα συστήματα έχουν δανειστεί όρους όπως puruşa (= άνθρωπος, ύψιστο ενσυνείδητο ον), prakṛti (=φύση), mahat (= το μεγάλο όν, η πρώτη εκδήλωση) κλπ.

Η λέξη sāṅkhya σημαίνει απλά 'απαρίθμηση' μα και ΄γνώση’ και αναφέρεται στα 25 στοιχεία (ή 25 βασικές αρχές) του σύμπαντος, πνευματικού και υλικού.

Σε αυτά τα 25 στοιχεία tattva είναι πρώτα και ανώτερα το ζευγάρι Puruṣa και Prakṛti. Ο Puruṣa είναι η ενσυνείδητη οντότης, το απόλυτα καθαρό πνευματικό στοιχείο. Η Prakṛti είναι η ενιαία υλική φύση που εκδηλώνεται, μετασχηματίζεται κι εξελίσσεται σε διάφορες μορφές και ποικίλα στοιχεία που συναποτελούν το εκδηλωμένο σύμπαν με όλα τα επίπεδα και όλα τα πλάσματα μαζί με τον άνθρωπο.

2. Ο Puruṣa δεν αλλάζει, δεν κινείται, δεν έχει χαρακτηριστικά εκτός από την συνειδητότητα. Είναι αιώνιος και ανεκδήλωτος.

Η Prakṛti έχει δύο μορφές και αποτελείται από τρεις ποιότητες ή δυνάμεις που λέγονται guṇa. Στην πρωταρχική μορφή της είναι ανεκδήλωτη avyaktā και οι τρεις guṇa βρίσκονται σε πλήρη ανάπαυση και ισορροπία. Οι τρεις είναι sattva (= φως, χαρά), rajas (= ενέργεια, πάθος, πόνος), και tamas (= αδράνεια, σκότος).

Η δημιουργία ξεκινά καθώς η prakṛti επηρεάζεται από την παρουσία του puruṣa και οι τρεις guṇa κινητοποιούνται χάνοντας την αρχική ισορροπία τους. Τώρα ο γκούνα sattva κυριαρχεί και η prakṛti εκδηλώνεται ως vyakta.

Η πρώτη εκδήλωση λέγεται mahat, (ή mahān) 'το μέγα ον' και buddhi 'νοημοσύνη, σοφία'.

Από αυτήν την πρώτη εκδήλωση, το μέγα ον (ή τη νοημοσύνη), παράγεται ο ahaṃkāra 'το αίσθημα εγώ, ο εγωισμός'.

Τα κύματα συνεχίζουν να έρχονται - Μέρος 1ο

Αυτό το άρθρο μιλάει για δύο τύπους ενεργειακών κυμάτων. Το ένα είναι κύμα διεύρυνσης της συνείδησης που κινείται μέσω του σύμπαντος, μέσω εσού και μέσω της Γής. Αυτό το κύμα φέρνει νέο επίπεδο φωτός, γνώσης και σοφίας που θα επιτρέψει στον καθένα μας να θυμηθεί ποιος είναι. Είναι εκπληκτικό καθώς παρακολουθώ την διεύρυνση που προκαλεί αυτό το κύμα.
 
Το δεύτερο κύμα αποσταθεροποιεί ή διαλύει πολλά από αυτά που δεν λειτουργούν πια έτσι ώστε να κάνει χώρο για αυτά που λειτουργούν. Αυτό το κύμα διαλύει ό,τι δεν λειτουργεί και το μεταμορφώνει σε ένα διαφορετικού είδους πρότυπο.
Αυτά τα κύματα φέρουν την ενέργεια της αλλαγής και της μεταμόρφωσης. Όλα αλλάζουν έτσι ώστε να γίνετε πιο ευθυγραμμισμένοι με αυτό που είσαστε και με την Ολότητα. Είμαστε στην διαδικασία της δημιουργίας μιας κοινότητας πέμπτης διάστασης σε αυτόν τον πλανήτη που να ευθυγραμμίζεται σε Όλα Όσα Είναι.
Αυτά τα κύματα της αλλαγής μεγεθύνονται και επιταγχύνονται σημαντικά έτσι, όταν μιλάω για την «αλλαγή», πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι κάτι που έρχεται αλλά κάτι στην μέση του οποίου βρισκόμαστε ήδη, και θα αρχίσουμε να βλέπουμε μαζικές μεταβάσεις στους επόμενουν μήνες και χρόνια. Ναι , παίζουμε και ζούμε σε πολύ συναρπαστικές εποχές.
Αυτό το άρθρο σας δίνει ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να κινηθείται μέσα σε αυτές τις συναρπαστικές εποχές χωρίς να γίνεται έρμαιο τους. Προσπαθήστε να αποφύγετε την πολύ σκέψη καθώς θα διαβάζετε. Απλά καθήστε πίσω και απορροφήστε τις πληροφορίες χωρίς να προσπαθήσετε να τις εξηγήσετε. Αφήστε την πληροφορία να φορτωθεί στο μυαλό σας.
Ξυπνώντας από τον Ύπνο της Τρίτης Διάστασης.
Στην 3η και 4η διάσταση ένα χρήσιμο «εργαλείο» είναι να κατανοήσετε τον Νόμο της Έλξης. Ο νόμος της Έλξης είναι ένα υπέροχο εργαλείο ή βαρόμετρο διότι ταιριάζει και αντικατοπτρίζει τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας από στιγμή σε στιγμή. Εάν θέλετε να ξέρετε πως τα πάτε σε κάθε δεδομένη στιγμή, δώστε προσοχή στο τι σκέφτεστε και πως νοιώθετε. Αρχίστε να προσέχετε που εστιάζετε διότι αυτό στο οποίο βάζετε την προσοχή σας είναι αυτό που θα σας φέρει το Σύμπαν ανεπιφύλακτα, το δίχως άλλο.

ΑΣΤΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ-ΦΙΛΕΣ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ-ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ {Μέρος Β}


Γ) ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ
       Από αυτούς, αλλά και από άλλους εξωγήινους, έμαθα και διασταύρωσα πολλά πράγματα που μου είπαν για την Γη μας. Το κύριο χαρακτηριστικό της Γης που την κάνει μοναδική στον γαλαξία μας είναι οι πολλές ‘’πύλες’’ που έχει που θα την καταστήσουν το ‘‘αεροδρόμιο’’ του γαλαξία όταν η Γη μπει και αυτή στην ‘’πέμπτη διάσταση’’. Μέσω των ‘‘χρόνο - χωρικών’’ αυτών πυλών μπορεί ένα άτομο κατάλληλα εξοπλισμένο, ή ένα διαστημόπλοιο, να μπει και να μεταφερθεί άμεσα στην άλλη άκρη του γαλαξία, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύει επί χιλιετηρίδες. Πολλές τέτοιες πύλες έχει και η Ελλάδα όπως π.χ. στον βράχο της Ακροπόλεως, στην περιοχή του μαντείου των Δελφών, στην αρχαία Ολυμπία, αλλά και σε όλους σχεδόν τους αρχαίους ιερούς τόπους, που την καθιστούν μία προνομιούχο χώρα στην Γή. Οι πύλες αυτές αρχίζουν σιγά-σιγά να ενεργοποιούνται, βοηθώντας τον επισκέπτη στην έμπνευση και στην λήψη πληροφοριών, σαν αυτές να προέρχονται από το υποσυνείδητό του. Γι’ αυτό συνιστώ στους επισκέπτες των χώρων αυτών να το επιχειρήσουν, κάνοντας (όσοι ξέρουν) διαλογισμό, και πιστεύω ότι οι πιο ‘‘ευαίσθητοι’’ θα δοκιμάσουν την ευχάριστη έκπληξη που δοκίμασα και εγώ. Σημειωτέον ότι πολλές φορές οι πληροφορίες αυτές διοχετεύονται κατ ευθείαν στο υποσυνείδητο και δεν γίνονται αμέσως αντιληπτές από εμάς, μέχρις ότου να χρειασθεί να τις αξιοποιήσουμε, οπότε βγαίνουν στην επιφάνεια και μας καθοδηγούν. Σημειωτέον ότι πρόσφατα στους Δελφούς απαγορεύουν πλέον οι αρχές (με κάποια αστεία δικαιολογία) την πρόσβαση στα ενεργοποιημένα αυτά σημεία. Τέλος ειδικότερα πάνω από το Ιράκ και το Ιράν υπάρχουν πελώριες πύλες που μπορούν να χωρέσουν διαστημόπλοια μήκους δεκάδων χιλιομέτρων, πράγμα που καθιστά και τις χώρες αυτές προνομιούχες.
       Ακόμη στο τέλος του 2008 άρχισε να ενεργοποιείται και μια πύλη που βρίσκεται σε μία έκταση 50 στρεμμάτων στην Αττική (που το υποσυνείδητο μου με είχε οδηγήσει να αγοράσω), κοντά σε αρχαίο ναό του Απόλλωνα, που στο υπέδαφος της υπάρχουν μεγάλες ποσότητες κρυσταλλικού χαλαζία. Πολλοί (ευαίσθητοι) φίλοι μου που με επισπεύτηκαν εκεί τελευταία, ένοιωσαν μια έντονη ενέργεια να τους γεμίζει και ορισμένοι την αισθάνθηκαν πολύ δυνατά. Από την πύλη αυτή περιμένω με ανυπομονησία να έχω την πρώτη φυσική επαφή με τους Πλειάδειους, όταν αποφασίσουν να κατεβούν στον πλανήτη μας, όπως μου υποσχέθηκαν. Τέλος θέλω να προσθέσω ότι υπάρχουν τρεις κατηγορίες πυλών. α) Οι λεγόμενες ‘‘σκουληκότρυπες’’ για άμεση μετάβαση από ένα σημείο σε άλλο, που για κατανόηση της λειτουργίας τους φανιστείτε δύο απομεμακρυσμένα σημεία σε έναν χάρτη (δυο διαστάσεων), που όμως αν διπλώσουμε το χαρτί του χάρτη ώστε το ένα σημείο να πέσει πάνω στο άλλο (τρίτη διάσταση) τότε η μετάβαση γίνεται άμεση. β) Οι χρονο-χωρικές πύλες (gates) που μέσω αυτών μπορούμε να ταξιδέψουμε τόσο στον χρόνο (μπρος ή πίσω), όσο και να πάμε σε μια άλλη διάσταση, από την οποία όμως μπορούμε να επιστρέψουμε σε οποιαδήποτε (απομεμακρυσμένο ή μη) σημείο της αρχικής μας διάστασης μέσα σε 30 δευτερόλεπτα (όπως είδαμε και προηγουμένως). γ) Οι απλές πύλες (portals που είναι και οι πολυαριθμότερες), μέσω των οποίων παίρνουμε πληροφορίες και επικοινωνούμε με άλλες οντότητες (πνεύματα, κλπ), ή μέσω των οποίων περνάμε σε ‘‘παράλληλες πραγματικότητες’’ που συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο με την δική μας. Εμπειρίες τέτοιων πυλών portals και παραλλήλων πραγματικοτήτων ειχαν ορισμένοι άνθρωποι (που μου τηλεφώνησαν σχετικά με τις εμπειρίες τους), όπου ενώ προχωρούσαν στην φύση βρέθηκαν ξαφνικά σε ένα τελείως διαφορετικό τοπίο από αυτό που ήξεραν, για να επανέλθουν αργότερα στο γνωστό, ενώ αν υπήρχε κάποιος που θα τους παρακολουθούσε, θα τους έβλεπε να εξαφανίζονται ξαφνικά για να επανεμφανιστούν αργότερα κάπου αλλού. Έτσι εξηγούνται και τα ίχνη που εντοπίζονται στο χιόνι στα Ιμαλάια, τα οποία ξεκινούν και διακόπτονται ξαφνικά, και που οφείλονται στο πλάσμα big foot (μεγαλοπόδαρο) που κατά διαστήματα περνάει για λίγο από την δική του στην δική μας πραγματικότητα.
       Ένα άλλο χαρακτηριστικό του πλανήτη μας που τον κάνει πολύτιμο για την ‘’Γαλαξιακή Συνομοσπονδία’’, στην οποία θα συμμετάσχουμε όταν μπούμε στην πέμπτη διάσταση, είναι η μεγάλη ποικιλία του ορυκτού μας πλούτου που δύσκολα τον βρίσκεις σε άλλους πλανήτες, και που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα εκ του ότι, με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας, μικρή ποσότητα ενός ορυκτού μπορεί να καλύψει πολλαπλάσιας ποσότητος ανάγκες. Κάτι ακόμη που δηλώνει την σημασία του πλανήτη μας, είναι το παραμύθι που λένε οι Ανδρομέδιοι στα παιδία τους που λέει: ‘‘Κάποτε ο κόσμος αποφάσισε να είναι όλο αγάπη και το αρνητικό μέρος του εαυτού του το απομάκρυνε και συνέχισε να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται μέσα στην αγάπη. Κάποια στιγμή όμως έφτασε σε ένα όριο που ο Δημιουργός του είπε ότι για να ανέβει ψιλότερα πρέπει να έχει μαζί του και το αρνητικό κομμάτι του που απομάκρυνε. Αυτό όμως είχε επίσης μεγαλώσει και αναπτυχθεί και μία ένωση μαζί του θα προκαλούσε ανισορροπία στο σύμπαν και καταστροφή. Γι αυτό αποφάσισε και έστειλε ένα μικρό κομμάτι του, κατάλληλα προετοιμασμένο, το οποίο πήγε και ενσωματώθηκε στο αρνητικό αυτό τμήμα για να το μαλακώσει και να το αλλάξει, ώστε στην συνέχεια η συνένωση να μπορεί να γίνει ομαλά χωρίς ανισορροπίες, Το τμήμα αυτό που έστειλε ονομάζεται ‘‘οι Γήινοι’’. Την ερμηνεία αυτού του παραμυθιού που φανερώνει την σημασία που έχει το πείραμα αυτό με την Γη και την μετάβαση της στην πέμπτη διάσταση, θα δώσω σε προσεχή μου σελίδα.

ΑΣΤΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ-ΦΙΛΕΣ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ-ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ {Μέρος Α}

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΣΤΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Α) ΑΣΤΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ
       Όπως γράφω και στα ‘’Ειδικά συμβάντα’’ (βλέπε σελ. ΙΙ.2.Β3 του site μου) ‘’Μια άλλη πηγή της έμπνευσης μου είναι να μπαίνω σε βαθύ διαλογισμό και να φαντάζομαι ότι χρησιμοποιώ την τεχνική ενός μεγάλου ζωγράφου του μέλλοντος και ότι βρίσκομαι σε έναν άλλο πλανήτη…’’. Σιγά-σιγά εξασκώντας αυτή την πρακτική παρατήρησα, με μεγάλη μου έκπληξη την πρώτη φορά, την συνείδηση μου να φεύγει από το σώμα μου και να περιπλανάται στο διάστημα, έχοντας μια αίσθηση μεγάλης ευφορίας, και να βλέπει διάφορα πρωτόγνωρα πράγματα μέχρις ότου να ξαναγυρίσει πίσω στο σώμα μου. Αυτό με τον καιρό άρχισε να συμβαίνει και τις νύχτες που κοιμόμουν, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, και όπως μου εξήγησαν ειδικοί με τους οποίους συζήτησα το γεγονός, αυτά λέγονται ‘’αστρικά ταξίδια’’ και πολλοί άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να τα κάνουν, σε πολλούς μάλιστα αυτό έχει συμβεί σε καταστάσεις νάρκωσης στο χειρουργείο.
       Ενθουσιασμένος από τις νέες μου αυτές εμπειρίες, και δεδομένου του έμφυτου ενδιαφέροντος μου για άλλους πλανήτες και πολιτισμούς, άρχισα συνειδητά να κατευθύνω τα αστρικά μου ταξίδια σε συγκεκριμένους στόχους, ζητώντας το βράδυ στον διαλογισμό μου πριν κοιμηθώ, να επισκεφθώ στον ύπνο μου έναν άλλο πλανήτη και να επικοινωνήσω με τα νοήμονα όντα που τυχόν ζουν εκεί. Μετά από πολλές προσπάθειες αυτό άρχισε, προς μεγάλη μου ευχαρίστηση, να συμβαίνει, και είτε (α) είναι αποτέλεσμα ενός φανταστικού σεναρίου που δημιουργεί το υποσυνείδητο μου ανταποκρινόμενο στην έντονη επιθυμία μου, είτε (β) έχει κάποια βάση πραγματικότητας, περίπτωση για την οποία έδινα (το 2007) μια πιθανότητα 50% να συμβαίνει. Η πιθανότητα όμως αυτή συνεχώς αυξάνει, όσο περνά ο καιρός και συμβαίνουν διάφορα γεγονότα, και διασταυρώνω τις πληροφορίες που πήρα με χαρισματικούς ανθρώπους, που έχουν παρόμοιες εμπειρίες και απόψεις, ώστε σήμερα (στα μέσα του 2009) να πλησιάζει την βεβαιότητα. Αποφάσισα λοιπόν να περιγράψω μερικές από τις πάμπολλες αυτές εμπειρίες μου και να τις βάλω στο διαδίκτυο, συνδέοντάς τες, καθ’ ότι είμαι δύσπιστος τεχνοκράτης, με χειροπιαστά γεγονότα, τα οποία ευ όσον συμβούν όπως τα έχω δει κατά τα επόμενα δύο χρόνια θα σημαίνει ότι ισχύει η περίπτωση (β), ενώ στην ακραία περίπτωση που δεν συμβούν θα σημαίνει ότι πρόκειται για την περίπτωση (α), ή ότι οι πληροφορίες που μου δίδουν δεν είναι 100% ακριβείς. Παράλληλα θεωρώ χρήσιμο να ανταλλάξω και να ελέγξω αυτές μου τις εμπειρίες (που όπως προανέφερα αποτελούν και μία από τις πηγές έμπνευσης της ζωγραφικής μου), και με άλλους ανθρώπους που τυχόν έχουν ανάλογες εμπειρίες, πράγμα που το έχω κάνει ήδη σε ορισμένες περιπτώσεις, (και μάλιστα με ανθρώπους που λειτουργούν σαν ‘‘κανάλια’’ και επικοινωνούν με τους ‘‘ανώτερους εαυτούς μας’’ και άλλες οντότητες), με πολύ θετικά αποτελέσματα.
       Σημείωση: Βάσει των όσων αναφέρω σε σχετική παράγραφο πιο κάτω οι αναμενόμενες εμφανίσεις διαστημοπλοίων έχουν ήδη ξεκινήσει σε μεγάλους αριθμούς (δείτε επίσης φωτογραφίες τους στο τέλος του κειμένου αυτού).
       Β) ΟΙ ΠΛΕΙΑΔΙΟΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΛΕΙΑΔΙΟΙ
       Για να μην μακρηγορώ, θα αναφερθώ μόνο σε επισκέψεις που έκανα σε έναν συγκεκριμένο πλανήτη του αστερισμού των Πλειάδων (οι οποίες έχουν νομίζω επτά μεγάλους ήλιους και περίπου 200 άλλους μικρότερους και περισσότερους από 250.000 πλανήτες, πολλοί των οποίων έχουν νερό και θάλασσες όπως και η Γή), όπου τα νοήμονα όντα έχουν ως επί το πλείστον ανθρωποειδή μορφή. Όμως ξέρω επίσης και για άλλους πλανήτες τόσο στις Πλειάδες, όσο και στον Σίριο (που θεωρείται ο ερυθρός σταυρός του γαλαξία μας), στον Ωρίωνα, και στον αστερισμό του Κενταύρου, καθώς και πλανήτες σε άλλους γαλαξίες όπως της Ανδρομέδας (που αποκαλείται η ‘‘έδρα της νόησης’’). Σε αυτούς τους πλανήτες  τα νοήμονα όντα έχουν εκτός από την ανθρωποειδή και άλλες μορφές (σαυροειδείς, αιλουροειδείς, δρακοειδείς, κλπ). Το κοινό χαρακτηριστικό των περισσοτέρων από τα όντα αυτά, με τα οποία επικοινωνεί κανείς τηλεπαθητικά (δηλαδή διαβάζουν την σκέψη σου και σου μεταδίδουν αυτό που θέλουν να σου πουν, ή αυτό που τους ρωτάς, κατ ευθείαν σαν να προέρχεται από το υποσυνείδητο σου), είναι ότι είναι πολύ φιλικά και ακτινοβολούν αγάπη, πράγμα που τα κάνει ευχάριστα αποδεκτά παρά την αποκρουστική εμφάνιση που έχουν για εμάς πολλά από αυτά.
       Οι άνθρωποι λοιπόν στον συγκεκριμένο πλανήτη των Πλειάδων, άνδρες και γυναίκες, είναι πολύ ωραίοι για τα δικά μας γούστα, αλλά και πολύ φιλάρεσκοι και ψηλομύτες και έχουν μεγάλη μανία με την εμφάνιση τους, την ομορφιά γενικά και το σεξ. Είναι ιδιαίτερα ψιλοί (γύρω στα 2.00 - 2.20 μέτρα), με μεγάλα γαλάζια μάτια και μακριά δάκτυλα, ενώ τα πόδια (για πολλούς από αυτούς) αποτελούνται από τρία τμήματα με δύο γόνατα, πράγμα που δίνει μεγάλη χάρη στο λικνιζόμενο περπάτημά τους, οι δε άνδρες μπορούν ανεβάζοντας τις δονήσεις τους να μην έχουν γένια αλλά μόνον μακριά μαλλιά. Το χρώμα που επικρατεί π.χ. στα ρούχα τους, (που είναι πολύ απλά και θυμίζουν αρχαίο Ελληνικό χιτώνα, ή εναλλακτικά ρούχα των αρχαίων Βίκινγκς) και γενικότερα στο περιβάλλον, είναι το μπλε με όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου, ενώ και ο ήλιος τους είναι μπλε,  γι αυτό και ο αστερισμός τους ονομάζεται και ως οι ‘‘Μπλε Πλειάδες’’. Έχουν πολύ μεγάλη έφεση με τις τέχνες γενικά, υποπτεύομαι μάλιστα ότι κατά κάποιο μυστηριώδη τρόπο με έχουν βοηθήσει να πολλαπλασιαστεί η παραγωγικότητα μου σε ζωγραφικά μου έργα, (σήμερα στο site μου έχω φορτώσει περισσότερα από 9300 έργα μου και ακολουθούν και άλλα). Έχουν φοβερό μυαλό και είναι πολύ οργανωτικοί, με αποτέλεσμα ένας και μόνος να μπορεί να συντονίζει με ακρίβεια εκατοντάδες δραστηριότητες που συμβαίνουν συγχρόνως, σαν ένας πελώριος υπολογιστής.

Γιόγκας (Β')

Ο Γιόγκας Ά

από τον Νικόδημο

1. Ο Γιόγκας έχει οκτώ διαιρέσεις (aṣṭāṅga-yoga) είπαμε. Τα 8 μέρη περιγράφονται στο 2ο κεφάλαιο.

Το 1ο μέρος είναι yama (γιάμα) ‘εξωτερική ρύθμιση’ ή συμπεριφορά στην κοινωνική ζωή. Οι ρυθμίσεις είναι 5:

α) ahiṃsā ‘δεν βλάπτουμε’· β) satya ‘λέμε την αλήθεια’· γ) asteya ‘δεν κλέβουμε’· δ) brahmacarya ‘δεν νοθεύουμε σχέσεις, ουσίες, θεσμούς’· ε) aparigraha ‘δεν αρπάζουμε ή συσσωρεύουμε’: αβλάβεια, αλήθεια, τιμιότητα, αγνότητα και λιτότητα.

Το 2ο μέρος είναι niyama ‘εσωτερικές διανοητικές και συναισθηματικές ρυθμίσεις’, 5 κι αυτές.

α) ṡauca (προφ shaucha) ‘καθαρότης’ σε σκέψη κι αισθήματα· β) santoṣa (santosha) ‘ικανοποίηση’ με ότι αντιμετωπίζουμε· γ) tapas ‘πνευματική ασκητική’· δ) svādhyāya ‘αυτοεξέταση’ και ‘μελέτη των Γραφών’· ε) īśvarapraṇidhāna ‘αφιέρωση πράξεων και ζωής μας στον Κύριο’. Με άλλα λόγια, ο γιόγκας απαγορεύει την αυτολύπηση, γκρίνια, μιζέρια, οργή, τρομάρα και παρόμοια.

Το 3ο μέρος είναι āsana ‘στάση’. Σήμερα στις κοινές δημοφιλείς οργανώσεις οι άνθρωποι ασκούνται στη γυμναστική με δεκάδες στάσεις. Ο Patāñjali λέει μόνο: “Η στάση [σώματος και νου] ας είναι σταθερή κι άνετη    (ευτυχής)”! Ούτε πριν τον Patāñjali μνημονεύονται γυμναστικές στάσεις. Αυτές είναι επινοήσεις χρήσιμες ίσως μα άσχετες με πειθαρχία ανέλιξης.

Το 4ο μέρος είναι prāṇāyāma ‘ρύθμιση αναπνοής’. ‘Υπάρχουν ορισμένες πρακτικές αναπνοής αλλά χωρίς γνωστικό δάσκαλο είναι πολύ επικίνδυνες. 2 ή 3 απλές ασκήσεις μόνο είναι χρήσιμες στις μέρες μας για τον μαθητή. Με τον Διαλογισμό (Μέρος 7ο) η αναπνοή θα ρυθμιστεί σιγά σιγά.

Ο Γιόγκας

Νικόδημος

1. Το δημοφιλέστερο φιλοσοφικό σύστημα της Ινδίας είναι στη Δύση ο Γιόγκας.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος που έχει εξοικείωση με την ΒΠ (Βεδική Παράδοση) είναι πως το όνομα ‘γιόγκα’ στην Ελλάδα έγινε θηλυκό ενώ είναι αρσενικό ‘ο γιόγκας’.


Το δεύτερο πράγμα είναι πως αυτό το σύστημα παρουσιάζεται κοινώς ως σύστημα χαλάρωσης ή κάτι σαν Σουηδική γυμναστική αλλά ανατολικής προέλευσης. Αυτό ισχύει για πολλές οργανώσεις και σχολές σε πολλές χώρες στη Δύση. Αλλά σε άλλες χώρες τουλάχιστον πολλές από αυτές τις οργανώσεις φροντίζουν να εισάγουν και κάποια στοιχεία φιλοσοφίας και διαλογισμού.

Ο θαμώνας ή μαθητής ασκείται σε διάφορες στάσεις ή ‘ασάνες’ (κι αυτό το όνομα έγινε θηλυκό από ουδέτερο āsana =στάση). Μερικές στάσεις είναι απλές κι εύκολες, άλλες εξαιρετικά δύσκολες και αφύσικες, όπως το να στέκεσαι σε ανάποδα στο κεφάλι σου ή στο ένα πόδι με τα χέρια τεντωμένα πλάγια ή, να κάθεσαι με τα πόδια τυλιγμένα γύρω από τον αυχένα σου. Αυτό το σύστημα λέγεται haṭha yoga.

Αναμφίβολα όλες αυτές είναι χρήσιμες ασκήσεις αλλά δεν είναι η ουσία του yoga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα