Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών στον σύγχρονο βίο




H βλακεία, ως αντίθετο της ευφυΐας, χαρακτηρίζει ιδιαίτερα ορισμένους τύπους και ομάδες ανθρώπων που βλέπουν την εξουσία σαν πηγή εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων και πελατειακών διασυνδέσεων. Έτσι οι «βλάκες», εν αντιθέσει προς τους ευφυείς, επιδιώκουν, συνήθως με ανέντιμα, αθέμιτα ή και παράνομα μέσα, να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα εις βάρος του κοινού αγαθού. Το πρόβλημα τους ομως είναι ότι δεν διαθέτουν την διανοητική ικανότητα να διακρίνουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των ενεργειών τους στην κοινωνία και στον ίδιο τους τον εαυτό. Ο κύριος στόχος της μελέτης, η οποία διατρέχεται από ένα πολύ ιδιάζον χιούμορ, είναι να αναδείξει ουσιώδεις διαστάσεις και όψεις της παθογένειας της νεοελληνικής κοινωνίας, οι οποίες φαίνεται να είναι διαχρονικές και οπωσδήποτε σύγχρονες.
Ο κοινωνιολόγος Ευάγγελος Λεμπέσης διετέλεσε πολιτικός σχολιαστής, αρθρογράφος, καθηγητής Παντείου, αρχισυντάκτης πολλών εντύπων, διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών και πολλά άλλα, από το 1930 μέχρι το 1956 περίπου.  Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1906 και σπούδασε στη Γερμανία. Το δοκίμιο αυτό, που γράφτηκε στην αρχική του μορφή στην καθαρεύουσα το 1941, δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1941 στο νομικό περιοδικό «Εφημερίς των Ελλήνων Νομικών» και αναδημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 1976 στο νομικό περιοδικό «Διοικητική Δικαιοσύνη», αποτελεί μια κοινωνική κριτική εναντίον της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας, και σήμερα κυκλοφορεί τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή. 
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ


Οι βλάκες ταξινομούνται σε δύο κύριες μεγάλες ομάδες, τελείως αντίθετες μεταξύ τους, και ακόμη άλλες τρείς παραλλαγές. Η πρώτη ομάδα βρίσκεται στις κατώτερες κοινωνικές βαθμίδες, κατέχει τις υποδεέστερες κοινωνικές θέσεις και αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης. Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στη δεύτερη ομάδα, οι βλάκες της οποίας  κατέχουν σπουδαίες θέσεις στην κοινωνία. Με βάση την αρχή της ελαχίστης προσπαθείας, συνασπίζονται για να αντιμετωπίσουν μια ισχυρότερη δύναμη στο πρόσωπο των ολίγων ή του ενός, και οργανώνονται σε ομάδες, οι οποίες στην κοινωνιολογία ονομάζονται «κλίκες».

Δέκα βήματα για υγιή γόνατα.

Δέκα βήματα για υγιή γόνατα.

1. Κάνετε προθέρμανση και διατάσεις πριν την άσκηση. Αυτό βοηθάει την άρθρωση του γόνατου με πολλούς τρόπους: Αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και του λεμφικού υγρού μέσα και έξω από τις δομές τις άρθρωσης και τους παρακείμενους μαλακούς ιστούς αλλά και διασφαλίζεται ότι οι μύες και οι σύνδεσμοι του γόνατου δεν είναι πολύ σφιχτοί. Σαν αποτέλεσμα,
μειώνεται η πίεση στους τένοντες και ανακουφίζεται η πίεση στο γόνατο.
2. Αναπτύξτε μυϊκή ισορροπία. Δυναμώστε τους μύες του κάτω μέρους του σώματος για να ελαττωθεί το μέγεθος της έντασης που περνάει από τα γόνατα. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ισορροπία μεταξύ των τετρακέφαλων και των οπίσθιων μηριαίων (πχ συνιστάται 3-προς-2 αναλογία δύναμης) για να υπάρχει βελτιωμένο επίπεδο δύναμης και σταθεροποίησης για την άρθρωση του γόνατου.
3. Αποφύγετε την υπερβολική άσκηση. Πολλοί βλάπτουν τα γόνατά τους κάνοντας κατάχρηση στην άσκηση, επιβαρύνοντάς τα παραπάνω από ότι αντέχουν.
4. Αποφύγετε απότομη αύξηση στην ένταση της άσκησης. Αφήστε το σώμα σας να προσαρμοστεί ομαλά στις απαιτήσεις που του επιβάλλετε. Θυμηθείτε ότι μερικές ενέργειες που αλλάζουν το επίπεδο έντασης δεν είναι τόσο προφανείς όσο άλλες. Για παράδειγμα η αλλαγή της προσέγγισης στην άσκηση (π.χ. το τρέξιμο σε λόφους αντί για το τρέξιμο σε επίπεδο έδαφος) μπορεί να αυξήσει αδικαιολόγητα το επίπεδο της έντασης.

Αυτές οι δέκα τεχνικές διαπιστωμένα διώχνουν το στρες




Λίγα λεπτά την ημέρα αρκούν για μια ήρεμη καθημερινότητα.
Χαλαρώστε, το αξίζετε και κάνει καλό. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά με λίγα λεπτά την ημέρα μπορείτε να περιορίσετε το άγχος της καθημερινότητας. Δεν χρειάζεται κάποιο σαββατοκύριακο σε πολυτελές spa, αρκεί λίγος ελεύθερος χρόνος.
Αυτές οι δέκα τεχνικές διαπιστωμένα διώχνουν το στρες
Διαλογισμός
Λίγα λεπτά διαλογισμού την ημέρα αρκούν για να αποβάλλετε το άγχος από την καθημερινότητά σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο καθημερινός διαλογισμός μπορεί να αλλάξει τις νευρικές οδούς στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να γίνει πιο ανθεκτικός στο άγχος. Ο διαλογισμός είναι απλός: στέκεστε όρθιοι, με κλειστά τα μάτια και εστιάζετε όλη την προσοχή σας επαναλαμβάνοντας (χαμηλόφωνα ή δυνατά) μια θετική σκέψη – όπως «αγαπάω τον εαυτό μου» ή «είμαι καλά». Προσπαθήστε να συγχρονίσετε τις αναπνοές σας και αφήστε όλες τις ενοχλητικές σκέψεις να φύγουν σαν σύννεφα καπνού.
Αυτές οι δέκα τεχνικές διαπιστωμένα διώχνουν το στρες
Βαθιές αναπνοές
Κάντε ένα πεντάλεπτο διάλειμμα για να εστιάσετε στην αναπνοή σας. Σταθείτε όρθιοι, με το ένα χέρι πάνω από την κοιλιά και πάρτε αργά βαθιές ανάσες από τη μύτη, αφήνοντας τον αέρα να γεμίσει το στήθος σας. Μετά, σιγά-σιγά πάλι, αφήστε τον αέρα να φύγει από τη μύτη. Οι βαθιές αναπνοές μπορεί να βοηθήσουν με το στρες, αφού μειώνουν τον ρυθμό της καρδιάς και την αρτηριακή πίεση.
Εστιάστε στο παρόν
Πάρτε πέντε λεπτά και εστιάστε όλη την προσοχή σας σε κάτι που κάνετε. Παρατηρήστε τον αέρα που χτυπάει το πρόσωπό σας καθώς περπατάτε και πώς νιώθουν τα πόδια σας όταν πατάνε στον δρόμο. Απολαύστε την υφή και τη γεύση κάθε μπουκιάς φαγητού, τη δροσιά του νερού που πίνετε. Αν καταφέρετε να εστιάσετε όλες σας τις αισθήσεις, θα νιώσετε την ένταση να φεύγει.

Πώς δημιουργήθηκε η πρώτη πιστωτική κάρτα

Η πρώτη πιστωτική κάρτα



Η εφεύρεση της πιστωτικής κάρτας ήταν αποτέλεσμα μιας άτυχης στιγμής 


Ένα βράδυ του 1949 στο εστιατόριο «Major’s Cabin Grill» της Νέας Υόρκης, συναντήθηκαν ο Frank X. McNamara, επικεφαλής της Hamilton Credit Corporation και κάποιοι συνεργάτες του για να συζητήσουν το χρέος ενός πελάτη. ‘Οταν το δείπνο έφτανε στο τέλος, ο McNamara ανακάλυψε ότι δεν είχε μετρητά να πληρώσει για το γεύμα του και ήταν αναγκασμένος να τηλεφωνήσει στη σύζυγό του για να του φέρει χρήματα. (Προφανώς οι φίλοι του αγνοούσαν το κέρασμα). Η δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε, αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία μιας κάρτας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με πολλαπλούς τρόπους....

O εμπνευστής του Diners Club, Frank X. McNamara... 




«Όροι και προϋποθέσεις» 
Το 1950 δημιουργήθηκε το «Diners Club», που πήρε το όνομα του από την αγγλική λέξη «diner» που σημαίνει δείπνο. Το όνομα επιλέχθηκε από το ατυχές περιστατικό με πρωταγωνιστή τον McNamara, το βράδυ που δειπνούσε με την παρέα του στο εστιατόριο. Η κάρτα του «Diners Club» είχε το όνομα του κατόχου και τον αριθμό της κάρτας στη μία όψη και μία λίστα από 28 εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα του Μανχάταν στην άλλη όψη. Ο McNamara απευθύνθηκε σε επαγγελματίες στον χώρο των πωλήσεων που λόγω της εργασίας τους δειπνούσαν συχνά με πελάτες τους σε εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Οι κάτοχοι της κάρτας χρεώνονταν μια ετήσια συνδρομή 3 δολαρίων, ενώ ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν άτοκα όλο το ποσό σε προθεσμία 60 ημερών. Το «Diners Club» αναλάμβανε να πληρώσει το εστιατόριο που συμμετείχε στο πρόγραμμά του αφαιρώντας προμήθεια 7% ανά συναλλαγή. Μέσα σε ένα χρόνο, το 1951, υπήρχαν 20.000 μέλη – κάτοχοι προνομίων του «Diners Club». Μια δεκαετία αργότερα, η κάρτα αντικαταστάθηκε με πλαστικό.... 

Η ιερή συνωμοσιολογία των Ναϊτών Ιπποτών. Η μακροβιότερη πλεκτάνη της παγκόσμιας ιστορίας ή ο διαπρεπέστερος μύθος του κόσμου;




Πολύ καιρό πριν, ένας νεαρός μοναχός στην Ιερουσαλήμ προσέγγισε επιφυλακτικά δύο ιππότες και τους ρώτησε τι είναι αυτό που φυλάνε μέρα-νύχτα και δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει.

Οι ιππότες δεν απάντησαν φυσικά, ένας από αυτούς όμως ψιθύρισε: «Είναι μυστικό…». Κάτι που ανάγκασε τον σύντροφό του να τον διακόψει με αγένεια. Κι έτσι το μυστήριο με τους Ναΐτες Ιππότες ήταν έτοιμο να απλωθεί στην οικουμένη!

Αν βρήκε το μοναστικό τάγμα των ιπποτών το Άγιο Δισκοπότηρο, αυτό παραμένει αντικείμενο διαμάχης, ένα ωστόσο είναι σίγουρο, οι Ναΐτες θα μετατρέπονταν στο Άγιο Δισκοπότηρο της παγκόσμιας συνωμοσιολογίας.

Ποιοι ήταν όμως πραγματικά οι μοναχοί-μαχητές που υπερασπίζονταν άλλοτε τα καραβάνια των χριστιανών προσκυνητών στους Άγιους Τόπους; Ήταν όντως μυστική σέχτα; Διέθεταν τόση δύναμη και κύρος που να μπορούν να γονατίσουν κραταιές ευρωπαϊκές αυτοκρατορίες; Βρήκαν τα ιερά κειμήλια της χριστιανοσύνης; Και από την άλλη, έπεσαν πράγματι θύμα της ανίερης συνωμοσίας Πάπα και βασιλιά της Γαλλίας; Και τέλος, επιβίωσαν από τον οριστικό χαμό τους μετεξελισσόμενοι σε Μασόνους;

Οι ιστορικοί γνωρίζουν σήμερα πολλά για τη φανερή δράση των Ναϊτών, την ίδια στιγμή που για τα επίσημα χρονικά τους δεν υπάρχει και μεγάλη αμφισβήτηση. Τα γνωσιακά μας κενά όμως γύρω από την απόκρυφη ζωή τους και τις τελευταίες περιπέτειές τους στην Ευρώπη αφήνουν πολλές χαραμάδες ανοιχτές, κι εκεί ακριβώς έρχεται ο μύθος, η εικασία και η σπέκουλα να καλύψουν τις ιστορικές τρύπες.

Οι Ναΐτες Ιππότες παραμένουν δημοφιλέστατοι στον λαϊκό πολιτισμό της Δύσης, με τόσους και τόσους να ανατροφοδοτούν πονηρά τον σκοτεινό μύθο και την υποτιθέμενη θρησκευτική κληρονομιά τους. Όποιος έχει διαβάσει Νταν Μπράουν ξέρει εξάλλου καλά τι εννοούμε! Αν και ο «Κώδικας ΝταΒίντσι» παραμένει λογοτεχνικό έργο, οπότε μικρό το κακό. Το θέμα είναι με πραγματείες και σοβαρές ιστορικές έρευνες που αποπειρώνται να ανατρέψουν τα παραδεδομένα, δίνοντας στο χριστιανικό ιπποτικό τάγμα την αχλή του θρύλου.

Αν χωράει η πραγματική ιστορία των Ναϊτών στη μικρότερη ή μεγαλύτερη φαντασία των συνωμοσιολόγων, αυτό παραμένει ακόμα και σήμερα αντικείμενο έριδας. Ας καταβυθιστούμε λοιπόν στα άδυτα του απόκρυφου χριστιανισμού για να παρακολουθήσουμε τη μακροβιότερη θεωρία συνωμοσίας όλων των εποχών…

Ποιοι ήταν οι Ναΐτες Ιππότες

Αλλάζουμε τον εαυτό μας – Αλλάζουμε τον κόσμο: Η αρχή

              http://brettpinegar.com/be-the-change-you-wish-to-see-in-the-world/





γράφει ο Δρ. Δημήτρης Ε. Γκίκας,
Φιλόλογος, Μ.Α.,
Διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας & Φιλοσοφίας της Τέχνης
Επιστημονικός Συνεργάτης περιοδικού "Ιστορικά Θέματα"
Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού Δήμου Καλλιθέας



Γιατί αισθανόμαστε σα να πέφτουμε συνεχώς σ’ ένα βαρέλι δίχως πάτο; Γιατί δεν αντιδρούμε; Γιατί δεν κάνουμε κάτι;
Ερωτήματα που διατυπώνονται από πολλούς. Ερωτήματα που μοιάζουν να μην έχουν απαντήσεις.
Σημαντικό είναι να αντιληφθούμε ότι υπάρχει το πρόβλημα. Ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί να μοιάζει περίεργο σε κάποιους, αλλά δεν έχουν όλοι αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Κι αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Ανθρωπότητα (κι όχι μόνο η Ελλάδα, πρέπει να το αντιληφθούμε αυτό) διαβαίνει άλλον ένα Μεσαίωνα. Πιο «εκλεπτυσμένο» αυτή τη φορά: δίχως Ιερά Εξέταση, κρεμάλες ή βασανιστήρια. 
Η συνειδητοποίηση ότι ο πολιτισμός μας, παρά τις εκρηκτικές τεχνολογικές εξελίξεις, οπισθοδρομεί δεν ξαφνιάζει τους πνευματικούς ανθρώπου (τους πραγματικά πνευματικούς, όχι αυτούς που εμπορεύονται την τέχνη, την επιστήμη ή τη θρησκεία για τριάντα αργύρια ή για να γίνουν φίρμες του σύγχρονου μάρκετινγκ). Δεν ξαφνιάζει, διότι η τεχνολογική εξέλιξη, η υπερκατανάλωση, η πληθώρα υλικών αγαθών (που, όμως υφίσταται για λίγους) δεν συμβαδίζει με την ανάπτυξη της πνευματικότητας.

Πάντα οι δούλοι έβρισκαν εύκολο να ξεπουλάνε την ελευθερία τους (και, συνεπακόλουθα τον αγώνα για την αποκτήσουν ή να τη διατηρήσουν) για ένα πιάτο φαΐ, για μια στέγη κι ένα κρεβάτι να κοιμηθούν. Πολύ απλά, σήμερα ξεπουλάνε την ελευθερία τους για υλικά αγαθά ακόμα πιο εντυπωσιακά: ένα ακριβό αυτοκίνητο, μια τεράστια τηλεόραση, ένα πανάκριβο κινητό τηλέφωνο. Η λογική είναι ακριβώς η ίδια.

Πάντα οι ανελεύθεροι άνθρωποι συνδέονται περισσότερο με τα πράγματα, παρά με το συνάνθρωπό τους. Το πρώτο προϋποθέτει απλώς μια σχέση κατοχής. Το δεύτερο απαιτεί αληθινό «δέσιμο», σκληρή δουλειά κι ευθύνη για να διατηρεί τη σχέση του με το συνάνθρωπό του, πραγματική αλληλεγγύη (όχι από την άλλη που αποσκοπεί στην κονόμα), κοινούς αγώνες, αυτοθυσία για έναν ανώτερο σκοπό (που σημαίνει να θυσιάζεται για κάτι που ξεπερνά τις εγωιστικές του ανάγκες). Γι’ αυτό και οι ελεύθεροι άνθρωποι γνωρίζουν να αγωνίζονται για ιδεώδη, ιδανικά κι αξίες. Οι ανελεύθεροι μοχθούν μόνο για την καθημερινή τους, αποκλειστικά εγωιστική, επιδίωξη.

Να λοιπόν τι συμβαίνει: οι περισσότεροι ζούμε ως Πλατωνικοί δεσμώτες σ’ ένα σπήλαιο, δεμένοι χειροπόδαρα. Οι πεποιθήσεις μας εδράζονται σε σκιές και είδωλα, καθιστώντας μας ανίκανους να αντικρίσουμε την αλήθεια. Οι «ταχυδακτυλουργοί» του σύγχρονου πολιτικού μάρκετινγκ κουνάνε μπροστά στα μάτια μας ό, τι θέλουν να πιστέψουμε. Αποκαλούν τα δεσμά μας «μεταρρυθμίσεις», «αειφόρο οικονομική ανάπτυξη» καθότι πάντοτε στην ιστορία, οι αλυσίδες βαφτίζονται με ωραίες, βαρύγδουπες λέξεις. 

KΒΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΜΠΛΟΚΗ, ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΥ

Η κβαντική διεμπλοκή – το φαινόμενο που επιτρέπει σε δύο σωματίδια να συμπεριφέρονται παρόμοια, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά βρίσκονται – είναι από τα πιο παράξενα φαινόμενα του μικρόκοσμου. Μερικές φορές, η αλληλεπίδραση δύο σωματιδίων αναγκάζει μεμονωμένες ιδιότητές τους, όπως το σπιν, να ‘διεμπλακούν’. Δηλαδή αν αλλάξουμε το σπιν του ενός σωματιδίου αυτό έχει επιπτώσεις αμέσως στο σπιν και του άλλου, ανεξάρτητα από την απόσταση που έχουν μεταξύ τους.
quantum-entanglement1
Αν και αυτό το φαινόμενο είχε επιβεβαιωθεί θεωρητικά από το 1935, η διεμπλοκή είναι ακόμα ένα στοιχειωμένο φαινόμενο.
1935: Οι φυσικοί Albert Einstein, Boris Podolsky και Nathan Rosen δημοσιεύουν μια θεωρητική εργασία στο Physical Review ρωτώντας “Μπορεί η κβαντομηχανική περιγραφή της φυσικής πραγματικότητας να θεωρηθεί πλήρης;» Η απάντηση τους ήταν: όχι δεν μπορεί.
Το ίδιο έτος, στο περιοδικό Naturwissenschaften, ο Έρβιν Σρέντιγκερ επινοεί τον όρο «εμπλοκή», και αναπτύσσει το περίφημο νοητικό πείραμα μιας γάτας που υπάρχει ταυτόχρονα σε μια κατάσταση ζωντανή και νεκρή.
1952: Με βάση τις προηγούμενες εργασίες του Γάλλου φυσικού Louis de Broglie, ο θεωρητικός φυσικός David Bohm προτείνει μια ντετερμινιστική ερμηνεία της κβαντικής θεωρίας που ενσωματώνει “κρυμμένες μεταβλητές”. Ισχυρίζεται ότι η αρχική κατάσταση ενός συστήματος, όπως η θέση ενός σωματιδίου, μπορεί να καθορίσει τη μελλοντική του εξέλιξη.
1964: Ο Ιρλανδός φυσικός John Bell προτείνει την περίφημη ανισότητα του, που προβλέπει τα μαθηματικά που θα επιτρέψουν στους ερευνητές να αποκλείσουν πειραματικά οποιεσδήποτε κρυμμένες μεταβλητές, που λειτουργούν σε τοπικό επίπεδο για τον προσδιορισμό των αποτελεσμάτων της κβαντικής διεμπλοκής. Εάν ισχύει η ανισότητα αυτή, τότε η διεμπλοκή θα μπορούσε να εξηγηθεί με καθαρά τοπικά φαινόμενα. Σε περίπτωση που παραβιάζεται, πρέπει να συμβαίνει κάποιο ποσό μη τοπικότητας (αλληλεπίδραση δύο σωματιδίων από μακριά), όπως προβλέπει το καθιερωμένο μοντέλο της κβαντομηχανικής.

Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ

Η Αντίληψη της Ύπαρξής μας (Υπάρχω, Είμαι, Είμαι Εδώ, Τώρα) είναι μια Βασική Άμεση Ενδογενής «Αίσθηση», που η «ανάδυσή» της εκδηλώνεται σαν «Συνείδησης», σαν «Εγώ», σαν εγώ μέσα στον κόσμο. Η περαιτέρω αποσαφήνιση της ύπαρξης και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο υπάρχουμε και ζούμε γίνεται με τις εξωτερικές δραστηριότητες, λειτουργίες, της διανόησης, των «επιλογών», των εξωτερικών αισθήσεων. Αντιλαμβανόμαστε μέσα από τον εαυτό, το εγώ, μέσα από ένα αντιληπτικό κέντρο, τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας.

Ήδη ο «διαχωρισμός» μας από το Όλο, η ανάδυση της «συνείδησης», του αντιληπτικού κέντρου, μας διαχωρίζει από το «περιβάλλον», τον κόσμο, το Άλλο. Αντιλαμβανόμαστε πάντα ότι «κατοικούμε» μέσα στο Άλλο, το Οποίο δεν είναι απλά το «περιβάλλον» αλλά η «Κατοικία» κι Αυτό που μας Γέννησε, η Μητέρα Φύση, ο Ουρανός Άνωθεν που Γεννά τα Πάντα, ο Θεός. Τουλάχιστον αυτή είναι η βασική κοσμοθεωρητική αντίληψη του ανθρώπου, εδώ και χιλιάδες χρόνια, η «θρησκευτική» αντίληψη.

Εξαιτίας της υιοθέτησης αυτής της αντίληψης (αυτού του τρόπου αντίληψης) ο Άνθρωπος αισθάνεται πως «διαχωρίζεται» από το Άλλο, από την Φύση, το Παγκόσμιο, τον Θεό. Και πάντα, το Πρόβλημα του Ανθρώπου είναι η «Σύνδεση με το Άλλο», η «Επικοινωνία» με το Όλο και ο Τρόπος Ένωσης, η «Ένωση» με το Άλλο, που Έχει Ένα Μυστηριώδες Βάθος, πέρα από την ανθρώπινη αντίληψη. Είναι το Όντως Ον, το Αληθινό Είναι, η Πηγή του Είναι, το Εσωτερικό Είναι Όλων των Όντων, η Εσώτερη Ουσία, η Πραγματικότητα, η Αλήθεια, κλπ. Έτσι γεννήθηκε η Πρώτη Αντίληψη του Θεού, η Προσπάθεια Επανένωσης της διασπασμένης ύπαρξης, η Οδός της Θρησκείας, η Θρησκεία. Όχι σαν απλή θεωρητική εξήγηση της ύπαρξης, σαν ερμηνεία της ζωής και των φαινομένων αλλά σαν Πρακτικός Βίος, σαν Βιωματική Εμπειρία της Ουσίας της Ύπαρξης, σαν Αληθινή Ζωή.

για τον έλεγχο της μαζικής υπακοής: ο Πλάτων και ο Γκέμπελς εθεάθησαν στο Κορδελιό

φίλες και φίλοι
ΔΕΝ μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ θα ήθελα να γνωρίσω τον εμπνευστή του θεόπνευστου σχεδίου εκκένωσης μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής ακτίνας δύο χιλιομέτρων με κέντρο την μη εκραγείσα κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο πυρηνική βόμβα που βρέθηκε στο Κορδελιό της δυτικής Θεσσαλονίκης, του θεόσταλτου σχεδίου μετατόπισης, μετακίνησης, προσωρινής εξορίας 62.000 υπηκόων και, πίνοντας κάνα δυο τσιπουράκια, εκεί στο Κορδελιό, να συζητήσω μαζί του. Α, θα μάθαινα πάρα πολλά από αυτόν τον ευαίσθητο, καλλιεργημένο και πολύ μορφωμένο, γερμανομαθή ανώτερο κρατικό υπάλληλο. Δυστυχώς δεν θα μάθουμε ποτέ ποιος είναι – είναι άντρας σίγουρα, είναι πάνω από σαράντα, όχι πάνω από εξήντα, είναι αυταρχικός, επιδειξίας  των γνώσεών του, όπου και όποτε τον παίρνει, πιθανότατα αριστερός, μάλλον σταλινικής πολιτικής συμπεριφοράς, έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και οικονομία στη Γερμανία. Εάν κάνω λάθος σε κάτι από αυτά, ας βγει να μας το πει· και να σχολιάσει όλα όσα θα ακολουθήσουν. Δεν θα το κάνει – αρέζεται (πετραδιώτικο <αρέσκεται) να κινείται στα σκότη του κρατικού παρασκηνίου. Έως ότου το κάνει, θα ισχύουν όσα υποστηρίζω.
ΑΥΤΟ το σχέδιο, φίλες και φίλοι, δεν είναι κάποιος νόμος ή παράγραφος του Συντάγματος που πρέπει να εφαρμοστεί. Εάν επρόκειτο περί αυτού, δεν θα έγραφα ούτε μία λέξη. Όχι· πρόκειται για έκτακτο σχέδιο εκκένωσης περιοχής και μετατόπισης πληθυσμού. Για να κατανοήσουμε αυτό το σχέδιο (κάθε σχέδιο είναι ένας τρόπος ελέγχου και αποίκισης του μέλλοντος) θα πρέπει να δούμε τις δύο όψεις του: τις πνευματικές προϋποθέσεις και τα υλικά αποτελέσματα.
ΓΙΑ να εκπονηθεί ένα σχέδιο πρέπει να υπάρχουν κάποιες πνευματικές, κοινωνικές και πολιτικές στάσεις που έχουν αποικίσει το νου κάποιου υπηρέτη του Κυρίου, πρέπει να υπάρχουν κάποιες αξίες και αντιλήψεις, μια κοινωνική και πολιτική φιλοσοφία, η οποία είναι ένας κινητήρας που παράγει σχέδια μέσα στο μυαλό αυτού που εμφορείται από αυτή τη φιλοσοφία. Και το σχέδιο εκπονείται για να παραγάγει κάποια αποτελέσματα, για να επιτευχθούν κάποιοι στόχοι.Ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις και ποια τα υλικά αποτελέσματα; Για τις προϋποθέσεις θα καταφύγουμε στον Πλάτωνα· για τα αποτελέσματα στον Γκέμπελς.

Το μονοπάτι της θεραπείας



Υγεία και θεραπεία είναι αυτό που θέλουμε όλοι μας στη ζωή μας. Καθώς κάθε φορά που η υγεία μας διασαλεύεται εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε σωστά και νιώθουμε μία θηλιά γύρω από τον λαιμό μας να μας πνίγει, ανάλογα με την ασθένεια.
Τι είναι η ασθένεια και γιατί έρχεται στην ζωή μας ? 

Η ασθένεια κυρίως δημιουργείται όταν εμείς κατά τη διάρκεια της ζωής μας συμπιέζουμε και καταπιέζουμε κυρίως συναισθήματα. Το γιατί έρχεται η ασθένεια είναι επειδή όσο γεμίζουμε από τα συμπιεσμένα και καταπιεσμένα συναισθήματα κάποια στιγμή το «ποτήρι ξεχειλίζει» και τότε το σώμα μας αρχίζει να ενεργοποιείται για να αδειάσει με τον τρόπο της ασθένειας. 

Η ασθένεια μοιάζει ότι είναι κληρονομική ή κάποιες φορές νομίζουμε ότι μας την έδωσε ο Θεός.
Ούτε το ένα είναι ούτε φυσικά και το άλλο.
Κληρονομική ασθένεια σημαίνει κληρονομική συμπεριφορά. Ότι εμείς δηλαδή χωρίς να το καταλαβαίνουμε έχουμε την ίδια βάση συναισθημάτων με τους γονείς μας.
Σίγουρα δεν είναι η ασθένειά μας δοσμένη από τον Θεό, καθώς ο Θεός μας έστειλε εδώ για να ζούμε με υγεία και αρμονία και Εκείνος μας έχει δώσει τους τρόπους.
Ας δούμε όμως το μονοπάτι της θεραπείας ποιο είναι.
Το μονοπάτι αυτό βασίζεται στα εξής βήματα :

10 Εναλλακτικά Βιβλία που θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι

Εναλλακτικά Βιβλία

Η Ανάγνωση των βιβλίων γενικώς βοηθά ένα μυαλό να ανόιξει νέους δρόμους σκέψης, επεκτείνοντας την νοημοσύνη αλλά και την φαντασία του ανθρώπου. Ποιά είναι όμως τα βιβλία που μπορούν να αναδιαμορφώσουν ολόκληρη την κοσμοθεωρία σου;  Παρουσιάζουμε 10 Εναλλακτικά Βιβλία ξένων και Ελλήνων Συγγραφέων που θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι.
10. Η Ουράνια Προφητεία,Τζειμς Ρεντφιλντ | Εκδόσεις Διόπτρα
Η Ουράνια Προφητεία περιέχει μυστικά που αυτή την εποχή αλλάζουν τον κόσμο μας. Αντλώντας από την αρχαία σοφία που βρέθηκε σε ένα Περουβιανό χειρόγραφο, εξηγεί πώς να συνδέσετε τα γεγονότα που συμβαίνουν στη δική σας ζωή τώρα… και σας επιτρέπει να δείτε τι πρόκειται να σας συμβεί τα επόμενα χρόνια! Όταν ο James Redfield εξέδωσε για πρώτη φορά αυτό το σπάνιο βιβλίο, οι άνθρωποι το πήραν, το διάβασαν, και έμειναν άφωνοι με το περιεχόμενό του. Ενημέρωσαν τους φίλους τους γι’ αυτό, και οι φίλοι με τη σειρά τους πληροφόρησαν τους δικούς τους φίλους. Από στόμα σε στόμα, τα νέα γι’ αυτό το έργο εξαπλώθηκαν σε όλη την Αμερική. Οι προφητείες του μάγεψαν χιλιάδες αναγνώστες οι οποίοι συγκινήθηκαν από τον τρόπο που ερμήνευε όσα συνέβαιναν στη ζωή τους.
Το βιβλίο διαβάζεται σαν μια δυνατή ιστορία γεμάτη περιπέτεια, αλλά στην πραγματικότητα ασκεί τη βαθιά επίδραση μιας πνευματικής παραβολής. Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ εδώ και πολλούς μήνες είναι συνεχώς στον κατάλογο των Bestseller.
9. Αστρικός Κόσμος , Annie  besant – C.W. Leadbeater |  Εκδόσεις Τετρακτύς 
Ο άνθρωπος ζει, χωρίς να το υποπτεύεται, μέσα σ’ έναν αόρατο, και γεμάτο ζωή κόσμο. Τον κόσμο αυτό μπορεί να τον αντιληφθεί κάπως κατά την διάρκεια του ύπνου ή όταν είναι σε κατάσταση ύπνωσης, όταν οι φυσικές του αισθήσεις βρίσκονται προς στιγμήν αδρανείς.Στο βιβλίο αυτό, θα εξετάσουμε το κατώτερο τμήμα του άγνωστου εκείνου κόσμου, το μέρος όπου μεταβαίνει ο άνθρωπος, αμέσως μετά το θάνατό του, τον Αδη ή βασίλειο των Σκιών των αρχαίων Ελλήνων, τον κόσμο εκείνο που οι αλχημιστές του μεσαίωνα αποκαλούσαν αστρικό πεδίο.Ο Αστρικός Κόσμος, τον οποίο θα περιγράψουμε, αποτελεί το πλησιέστερο πεδίο υπεράνω και εντός του φυσικού κόσμου, που είναι τόσο οικείος σε εμάς.

ΠΩΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΙ





Ο άνθρωπος έγινε αντικείμενο της φιλοσοφικής σκέψης από τους Σοφιστές και τον Σωκράτη για πρώτη φορά. Με το πρόβλημα του ανθρώπου ασχολήθηκαν επίσης οι τραγικοί αλλά και οι μεγάλοι φιλόσοφοι (Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Επίκουρος κ.λπ.)...

Κατά τον Πρωταγόρα ο άνθρωπος πλάστηκε μαζί με τα άλλα ζώα, ήταν όμως το ασθενέστερο πλάσμα και κινδύνευε να αφανιστεί. Σώθηκε χάρη στην ανακάλυψη της φωτιάς και την αιδώ και τη δίκη, που τον βοήθησαν να φτιάξει οργανωμένη κοινωνία. 

Ο Σωκράτης από την άλλη μεριά είδε τον άνθρωπο σε συνάρτηση με την αρετή και την λογική σκέψη. Ο άνθρωπος, που είναι μια σύνθεση από σώμα και ψυχή, πρέπει να καλλιεργεί τη σκέψη του, να αυτοεξετάζεται και να αποκτά την αρετή. Η απόκτηση της αρετής γίνεται μέσω της εξέτασης και της γνώσης. Σαν βάση στην ανθρωπολογική φιλοσοφία του Σωκράτη υπόκειται η σκέψη ότι ο άνθρωπος είναι πολύ ανώτερος από τα ζώα και πρέπει να ζει σύμφωνα με την ανώτερη φύση του, δηλ. έλλογα, συνειδητά και υπεύθυνα. 

Ο Πλάτωνας έκανε ένα μεγάλο πήδημα. Φαντάστηκε τον άνθρωπο κατουσίαν σαν ψυχή, που ζούσε σε ένα πνευματικό βασίλειο, στον ουρανό, και από κει ξέπεσε, εξαιτίας ενός παραπτώματός του, στον υλικό κόσμο και ντύθηκε υλικό σώμα. Ο άνθρωπος στη γη έχει έναν υψηλό προορισμό. Πρέπει να εξαγνιστεί, να απαλλαγεί από τη σωματικότητα, να κυριαρχεί πάνω στις επιθυμίες του σώματος και της ψυχής του, για να μπορεί να επιστρέψει στον ουράνιο κόσμο των ιδεών. Και για τον Πλάτωνα ο άνθρωπος είναι κυρίως λογικό ον. Ο άνθρωπος όμως στην ιδανική του μορφή πρέπει να εξελιχθεί σε ένα αντινατουραλιστικό και ασκητικό τύπο, που θα περιφρονεί τη σωματικότητα. Αυτό το απέφυγε ο Αριστοτέλης, ο φιλόσοφος του μέτρου. 

Η πτώση



Η πτώση. Διήγημα του Αλμπέρ Καμύ.


Η πτώση. Η δική μου πραγματικότητα.
Βουλιάζω αργά και βασανιστικά σε ένα τεράστιο βούρκο με σκατά.
Και δεν πεθαίνω τουλάχιστον να ησυχάσω.
Και δεν υπάρχει ένα χέρι για να ζήσω.
Εκεί, να με βλέπω να βυθίζομαι και να μην μπορώ να αντιδράσω.
Πνίγομαι, πνίγομαι, ΠΝΙΓΟΜΑΙ.

Θέλω να ουρλιάξω.
Γέμισα ανασφάλειες, κυνηγητά, φόβους και αρρώστιες.
Ζητάω απελπισμένα φροντίδα, αγάπη και κατανόηση.
Λαμβάνω διαρκώς άρνηση, απομάκρυνση, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και πόνο.
ΠΝΙΓΟΜΑΙ.

Βλέπω ζευγάρια στο δρόμο και ζηλεύω βαθιά.
Εγώ σέρνομαι και παρακαλάω για μια έξοδο, για ένα χάδι, για μια ματιά.
ΠΝΙΓΟΜΑΙ.

Πνίγομαι και δεν έχω που να το μοιραστώ.
Θεωρούμαι υπερβολική βαρετή, συνηθισμένη.
ΠΝΙΓΟΜΑΙ.

Στα δικά τους σκατά που με ταΐσανε ανελλιπώς.
Σε ερωτήματα που δεν έχουν απάντηση.
Στην ανάγκη μου να μοιραστώ την αγάπη.
ΠΝΙΓΟΜΑΙ.

‘Killer’- κάμπια καταστρέφει τις καλλιέργειες στην Αφρική με κίνδυνο να έρθει και Μεσόγειο!



Επιστήμονες που παρακολουθούν μια κάμπια που καταστρέφει τις καλλιέργειες, γνωστή ως “armyworm”, λένε πως τώρα εξαπλώνεται ταχέως στην ηπειρωτική Αφρική και μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια μπορεί να φθάσει σε τροπικές περιοχές της Ασίας και στη Μεσόγειο

Σε έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, επιστήμονες του Διεθνούς Κέντρου για τη Γεωργία και τις Βιοεπιστήμες (CABI), που έχει την έδρα του στη Βρετανία, ανέφερε πως η κάμπια, που η παρουσία της δεν είχε ανιχνευθεί μέχρι τώρα εκτός της αμερικανικής ηπείρου, αναμένεται τώρα να εξαπλωθεί μέσα σε λίγα χρόνια «μέχρι τα όρια του αφρικανικού φυσικού περιβάλλοντος που είναι κατάλληλο γι’ αυτή».
Η κάμπια καταστρέφει νεαρά φυτά καλαμποκιού και φωλιάζει μέσα στο καλαμπόκι.
«Πιθανόν ταξίδεψε μέχρι την Αφρική ως ενήλικη ή σε αυγά σε απευθείας εμπορικές πτήσεις και από τότε εξαπλώνεται μέσα στην Αφρική πετώντας και μεταφερόμενη μέσα στις σοδιές», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας του CABI Μάθιου Κοκ.
Το “armyworm” (που λέγεται έτσι επειδή κατατρώει τη βλάστηση καθώς πορεύεται μέσα στις σοδιές), το οποίο είναι γνωστό επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες ως “fall armyworm” λόγω της τάσης του να μεταναστεύει εκεί το φθινόπωρο, ζει στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική και μπορεί να καταστρέψει το καλαμπόκι, μια βασική καλλιέργεια, κρίσιμη για τη διατροφική ασφάλεια σε μεγάλα τμήματα της Αφρικής.
Ξεσπάσματα μπορεί να έχουν ήδη καταγραφεί στη Ζάμπια, στη Ζιμπάμπουε, στο Μαλάουι και στη Νότια Αφρική και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι εξαπλώθηκε στη Ναμίμπια και τη Μοζαμβίκη.
Η έρευνα του CABI βρήκε ίχνη δύο ειδών του “fall armyworm” στην Γκάνα για πρώτη φορά και επιστήμονες εργάζονται τώρα για να καταλάβουν πώς έφθασε εκεί, πώς εξαπλώνεται και πώς οι γεωργοί μπορούν να το θέσουν υπό έλεγχο με έναν… περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο!

Περισσότερα από 50 άτομα με προβλήματα στην αναπνοή, στο αεροδρόμιο του Αμβούργου μετά από έκθεση σε «άγνωστη ουσία"

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Αμβούργου: Δεκάδες άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα


Το αεροδρόμιο του Αμβούργου εκκενώθηκε και έκλεισε έπειτα από καταγγελίες τουλάχιστον 50 ατόμων που ανέφεραν ότι υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα μετά από εισπνοή μιας «άγνωστης ουσίας." Σπρέι πιπεριού μπορεί να προκάλεσε την εκκένωση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής.




Όλα ξεκίνησαν με τους ανθρώπους να καταγγέλλουν δυσκολίες στην αναπνοή, μετά την έκθεσή τους σε άγνωστες δυσάρεστες οσμές στο αεροδρόμιο του Αμβούργου την Κυριακή το πρωί, ανέφερε η Hamburger Morgenpost .

Οι τελικοί σταθμοί 1 και 2 στη συνέχεια εκκενώθηκαν και εκατοντάδες επιβάτες έπρεπε να περιμένουν έξω με σχεδόν κάτω από το μηδέν θερμοκρασίες.


Ένα σπρέι πιπεριού ή μια παρόμοια ουσία είναι πιο πιθανό πίσω από το συμβάν, είπε ένας εκπρόσωπος των πυροσβεστών, σημειώνοντας ότι  μια άδεια φιάλη βρέθηκε και η οποία θα μπορούσε να έχει προκαλέσει τα προβλήματα υγείας, ανέφερε η DPA . Η ουσία στη συνέχεια πιθανώς εξαπλώθηκε μέσα στο κτίριο από το σύστημα κλιματισμού.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!


Διαβάστε το καλά αυτό το άρθρο….πάρα πολύ καλά και θα καταλάβετε πολλά για τους χημικούς αεροψεκασμούς για τον αν υπάρχουν σήμερα και αν ποτέ υπήρξαν!!!!
Επιχείρηση Ποπάυ (Πρόγραμμα Ελεγχόμενου Καιρού Popeye / Motorpool / Ενδιάμεσοι-συμπατριωτών) ήταν ιδιαίτερα διαβαθμισμένα προγράμματα τροποποίησης του καιρού στη Νοτιοανατολική Ασία κατά τη διάρκεια του 1967-1972!!!! Η σποράς των νεφών ως λειτουργία κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ γινότανε από τις 20 Μαρτίου, 1967 μέχρι το 5 του Ιουλίου του 1972, σε μια προσπάθεια να επεκταθεί η εποχή των μουσώνων , ειδικά στις περιοχές της Ho Chi Minh Trail !!!! Η λειτουργία αυτή χρησιμοποιήθηκε  για να προκαλέσει βροχή και την επέκταση των μουσώνων στην Ανατολικής Ασίας Monsoon  για τη στήριξη των κυβερνητικών προσπαθειών των ΗΠΑ που σχετίζονται με τον πόλεμο στη Νοτιοανατολική Ασία!!!!
Ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ , Robert S. McNamara , γνώριζε ότι θα μπορούσε να υπάρχουν αντιρρήσεις από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, αλλά είπε σε σημείωμα προς τον πρόεδρο ότι οι εν λόγω ενστάσεις δεν είχαν κάποια αντίδραση στο παρελθόν διότι ήταν μια βάση για την πρόληψη των στρατιωτικών δραστηριοτήτων όπου θεωρούνται να είναι προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ!!!! Αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό είχε ξεκινήσει πιο παλιά και ήταν απομεινάρι των ναζί στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο!!!! Τόσο πίσω πηγαίνουν τα χημικά μονοπάτια ψεκασμών!!!!
Το πρόγραμμα τροποποίησης χημικού καιρού ( προσέξτε την ονομασία χημικού καιρού ) διεξήχθη από την Ταϊλάνδη, πάνω από την Καμπότζη, το Λάος και το Βιετνάμ και φέρεται να χρηματοδοτείται από τον υπουργό Χένρι Κίσινγκερ και της CIA, χωρίς την άδεια του τότε Υπουργού Άμυνας Μέλβιν Λερντ – Malvin Laird που είχε αρνηθεί κατηγορηματικά στο Κογκρέσο ότι ένα πρόγραμμα για την τροποποίηση των καιρικών συνθηκών για χρήση ως τακτικό όπλο θα ήταν πολύ επικίνδυνο για το μέλλον της ανθρωπότητας!!!!
Μια έκθεση με τίτλο Rainmaking( Ρεηνμέηκινγκ )  στο SEASIA περιγράφει τη χρήση του ιωδιούχου μόλυβδου και ιωδιούχου αργύρου που ασκήθηκε από τα αεροσκάφη σε ένα πρόγραμμα που αναπτύχθηκε στην Καλιφόρνια στο Naval Air –  σταθμό της Κίνας – λίμνη και δοκιμάστηκε πρώτα στην Οκινάουα, Γκουάμ, τις Φιλιππίνες, το Τέξας, την Φλώριδα σε ένα πρόγραμμα σπουδών κατά του τυφώνα που ονομάζεται  Stormfury !!!!!

ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ


Όλοι μπορούν να γίνουν σπουδαίοι, επειδή όλοι μπορούν να προσφέρουν. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις πτυχίο για να προσφέρεις. Δεν είναι απαραίτητο να ξέρεις να συνδέεις σωστά το υποκείμενο με το ρήμα για να προσφέρεις.
Το μόνο που χρειάζεται είναι μια καρδιά γεμάτη καλοσύνη. Μια ψυχή που να την κινεί η αγάπη.
Martin Luther King, Jr.

Ο Μαρκ πήγαινε σπίτι του από το σχολείο, μια μέρα, όταν είδε ένα αγόρι που περπατούσε λίγο πιο μπροστά να σκοντάφτει και να του πέφτουν τα βιβλία του, καθώς και δυο φανελίτσες, ένα ρόπαλο του μπέϊζμπολ, ένα γάντι και ένα μικρό κασετόφωνο. Ο Μαρκ γονάτισε και βοήθησε το αγόρι να μαζέψει τα σκορπισμένα στο έδαφος πράγματά του. Και μια και πήγαιναν προς την ίδια κατεύθυνση, το βοήθησε να κουβαλήσει ένα μέρος του φορτίου του. Καθώς προχωρούσαν, ο Μαρκ έμαθε πως το αγόρι λεγόταν Μπιλ, ότι του άρεσαν τα βιντεοπαιχνίδια, το μπέϊζμπολ και η ιστορία, ότι τον δυσκόλευαν πολύ τα άλλα μαθήματα κι ότι μόλις τα είχε χαλάσει με το κορίτσι του.
Έφτασαν πρώτα στο σπίτι του Μπιλ, που κάλεσε τον Μαρκ για μια κόκα κόλα και για να δουν τηλεόραση. Το απόγευμα πέρασε ευχάριστα με λίγο γέλιο και κουβεντούλα, και μετά ο Μαρκ πήγε στο σπίτι του. Συνέχισαν να βλέπονται στο σχολείο και μετά απ’ αυτό, έφαγαν μαζί μια δυο φορές πριν αποφοιτήσουν κι οι δυο από το γυμνάσιο. Γράφτηκαν στο ίδιο λύκειο και στα χρόνια που ακολούθησαν διατήρησαν κάποια επαφή. Τελικά, έφτασε το πολυπόθητο έτος αποφοίτησης και τρεις εβδομάδες πριν πάρουν το δίπλωμα τους, ο Μπιλ ρώτησε τον Μαρκ αν μπορούσαν να κουβεντιάσουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα