Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ισορροπία – Αρμονία



Η ισορροπία με κάνει νιώθω ότι στη ζωή μου προσπαθώ να περπατήσω πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί από το οποίο φοβάμαι να πέσω ή από τη μία ή από την άλλη μεριά. Νιώθω πάντα εγκλωβισμένος ανάμεσα στα πρέπει και στα θέλω. Έτσι καθώς κρατάω ισορροπία φοβάμαι να πάρω τα μάτια μου από το μπροστά. Φοβάμαι να μη χάσω το βήμα μου καθώς ο κίνδυνος είναι δίπλα μου.


Η Αρμονία όμως με οδηγεί με πίστη και εσωτερική γαλήνη να λαμβάνω μηνύματα από το κάθε μου σήμερα και να συνθέτω με πίστη την δική μου αρμονική μελωδία.
Αν η μουσική ήταν μόνο ισορροπία όλα θα ήταν φλατ δηλαδή μία γραμμή, χωρίς χρώματα. Όμως η μουσική είναι κίνηση, είναι αρμονική κίνηση μέσα από τις ίδιες νότες.
Το να προσπαθώ λοιπόν να κρατήσω ισορροπία είναι σαν να μην εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και να τον οδηγώ να έχει έναν ρυθμό, αλλά δεν έχει ρυθμό, έχει βηματισμό. Κάνω δηλαδή παρέλαση με βήμα – βήμα για να μην χάσω τίποτε. Οδηγώ τον εαυτό μου να φοβάται και να είναι σαν στρατιώτης.
Ενώ η αρμονία με οδηγεί στην εσωτερική πίστη και με μαθαίνει να χορεύω με τη ζωή μου για την ζωή μου, μέσα από τον μελωδικό πια ρυθμό ο οποίος μεταβάλλεται ανάλογα με το κάθε μου σήμερα. Και επιτρέπω στον εαυτό μου να αναπτύσσεται μέσα από την γνώση του κάθε σήμερα και όχι να τη φοβάται τη γνώση.

Έχασα τη ζωή μου, για σένα…



Έχασα τη ζωή μου, για σένα. Θυμάμαι ότι από νωρίς σε εμπιστεύτηκα και πίστεψα ότι μπορείς να μου δώσεις τη  ευτυχία και όλα όσα ήθελα για την ζωή μου.
Στηρίχτηκα πάνω σου, αφέθηκα. Και κουράστηκα κάνοντας αγώνα για να σε αποκτήσω.
Ώρες ατελείωτες αφιέρωσα σε σένα και έχανα σταδιακά το τραίνο της ζωής.


Καθώς προσπαθούσα να σε κρατήσω για να σε χαρώ σε ένα αύριο. Καθώς κάθε μου μέρα έμοιαζε με βάσανο. Εγώ επέμενα και περίμενα να έρθει η στιγμή να ζήσουμε μαζί και επιτέλους να νιώσω την ασφάλεια να κάνω έστω και κάποια μου θέλω πραγματικότητα.
Όμως που να το φανταστώ ότι όταν θα σε είχα κατακτήσει απόλυτα δεν θα μπορούσα να σε κάνω χρήση παρά μόνο για φάρμακα, για γιατρούς και ότι δεν θα είχα πια την δυνατότητα να σε ζήσω, αλλά μόνο θα σε κοιτούσα. Και ότι θα μετρούσα όλες εκείνες τις ώρες και τις μέρες που έχασα τελικά τη ζωή μου για σένα.
Το χρήμα είναι αυτό που κάνει κάποιους ανθρώπους να χάνουν τελικά τον ανεκτίμητο χρόνο που έχουν στην απλή τους καθημερινότητα και που φτάνουν στο σημείο να χάνουν και την ίδια τους τη ζωή, γι’ αυτό. Καθώς πάνω σε αυτό στήριξαν την ευτυχία τους και την εσωτερική τους πληρότητα.
Το να ζούμε τη ζωή μας απλά και ήρεμα χωρίς να εστιάζουμε στο χρήμα καθώς αυτό δεν είναι ο σκοπός της ζωής. Το χρήμα είναι ένα μέσο και τίποτε άλλο, που κάποιες φορές δεν χρειάζεται αυτό το μέσο, για να πούμε με απλά λόγια σ’ αγαπώ  και να κάνουμε πράξεις απλότητας για τους ανθρώπους μας.

Η ΗΘΙΚΗ ΔΕΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΥ





Αυτό ακριβώς είναι το αρνητικό στοιχείο, η επικίνδυνη όψη του φαινομένου. Από τη φύση του ιδεοπλάστης και ιδεολάτρης ο άνθρωπος, γίνεται από πνευματικήν αδράνεια και ηθική δειλία ιδεοληπτικός, αιχμάλωτος των ιδεών, δούλος των διανοητικών προϊόντων του. Τέτοιος είναι ο μισαλλόδοξος και ο δογματικός. Εκείνος, που με πείσμα και ακαμψία κλείνεται μέσα στις ιδέες του αρνούμενος και το παραμικρό άνοιγμα στους τοίχους της φυλακής του. Επειδή δεν θέλει να δει, δεν μπορεί πλέον να δει τίποτα πέρα από τον στενό πνευματικό του ορίζοντα...

Ας θυμηθούμε την περίφημη πλατωνική αλληγορία: τους δεσμώτες του σπηλαίου. Από τη μακρά εγκάθειρξή τους στη σκοτεινή φυλακή έχασαν όχι μόνο τη δύναμη της όρασης, αλλά και τη θέληση να βγουν στο φως και ν’ αντικρίσουν τα ίδια τα πράγματα. Είναι τόσο καλά βολεμένοι, ήσυχοι και μακάριοι, στον ίσκιο των ειδώλων τους, ώστε εάν κανείς επιχειρήσει να τους τραβήξει έξω, διαμαρτύρονται, εξοργίζονται και είναι ικανοί να διαμελίσουν τον απερίσκεπτο ελευθερωτή τους…

Τίποτα δεν ενοχλεί τον δογματικό όσο ο έλεγχος, η κριτική των άρθρων της πίστης του. Φοβάται μήπως αναγκαστεί να μετακινηθεί από τις θέσεις του και αμυνόμενος επιτίθεται εναντίον εκείνων που και διακριτικά ακόμη δοκιμάζουν να κλονίσουν την τυφλή βεβαιότητά του. Τους υποπτεύεται, αμφισβητεί τις καλές προθέσεις του, δεν σκέπτεται καν να τους ακούσει. «Υπάρχουν» λέει «αρχές, κανόνες, έννοιες που βρίσκονται πέρα από κάθε αμφιβολία και είναι καθαρή μωρία να κατεβάζει κανείς από τα βάθρα τους αυτές τις σεβάσμιες ιδέες και να τις παραδίνει στον έλεγχο του τυχόντος». – Αν έμενε με την αντίληψη αυτή ο άνθρωπος, δεν θα είχε απομακρυνθεί πολύ από τα άλλα δίποδα ζώα. Ευτυχώς για τον πολιτισμό μας αποφάσισε νωρίς ν’ απαρνηθεί τις πνευματικές ανέσεις του και να ριψοκινδυνέψει στο πέλαγος της ελεγχόμενης γνώσης. Η ιστορία της επιστήμης (στα πρώτα αποφασιστικά βήματά της την έλεγαν: φυσιολογία και φιλοσοφία) είναι μια μακρά σειρά από τολμηρές πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση του σκεπτόμενου ανθρώπου από την ιδεοληψία και τον δογματισμό, με το επαναστατικό σύνθημα του «λόγον διδόναι». Παρά την ανευλάβεια που κατηγορείται ότι δείχνει απέναντι στον παραδοσιακό κώδικα των «αναμφισβήτητων αληθειών», ο επιστήμονας απαιτεί από κάθε ιδέα, οποιαδήποτε και αν έχει σημαία, να δεχτεί τον έλεγχο και να επιδείξει τους τίτλους της.

Η αμυγδαλή του εγκεφάλου έδειξε πως το χρόνιο στρες αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα

Επιστήμονες του Χάρβαρντ  με επικεφαλής τον Ahmed Tawakol, ανακοίνωσαν ότι έριξαν φως στον τρόπο που το μόνιμο στρες προκαλεί εμφράγματα και εγκεφαλικά. Μια ανακάλυψη που μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά στην πρόληψη τέτοιων περιστατικών, γιατί σημαίνει ότι η μείωση του στρες μπορεί να επιφέρει οφέλη πέρα από τη βελτίωση της ψυχολογίας. Τελικά, το χρόνιο στρες θα πρέπει να θεωρηθεί σημαντικός παράγων καρδιαγγειακού κινδύνου.
brain-amygdala
Εδώ και χρόνια, οι επιστήμονες προβληματίζονταν για το πώς ακριβώς το χρόνιο στρες οδηγούσε σε καρδιαγγειακά προβλήματα.  Τώρα βρήκαν ότι οι άνθρωποι με έντονη δραστηριότητα στην αμυγδαλή του εγκεφάλου, εκείνη την περιοχή που εμπλέκεται στη ρύθμιση των συναισθημάτων του θυμού, του φόβου και του άγχους, είναι πιθανότερο να αναπτύξουν καρδιαγγειακές παθήσεις και μάλιστα σε πιο νεαρή ηλικία.
Κανονικά, όταν υπάρχει μια λοίμωξη ή μια βλάβη στο σώμα, η αμυγδαλή «λέει» στο νωτιαίο μυελό να παράγει προσωρινά περισσότερα λευκοκύτταρα για να καταπολεμήσει το πρόβλημα και να αποκαταστήσει τη ζημιά.
Όμως το χρόνιο ψυχοκοινωνικό στρες, που προκαλεί μόνιμη υπερδιέγερση της αμυγδαλής, προκαλεί επίσης μόνιμη υπερπαραγωγή λευκοκυττάρων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και σε σχηματισμό πλακών στο εσωτερικό των αρτηριών, αυξάνοντας έτσι τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Ο απατεώνας δικτάτορας

305
Μέχρι το δημοψήφισμα που θα σφραγίσει «τυπικά» τις υπερεξουσίες του Ερντογάν έως το 2029, η ένταση των σχέσεων Ελλάδος – Τουρκίας θα χτυπήσει κόκκινο από την ανάγκη «εσωτερικής συσπείρωσης» και εξασφάλισης των ψήφων των πιο ακραίων εθνικιστών της Τουρκίας αλλά και όλων των αμόρφωτων της Ανατολής που μαγνητίζονται από κάθε πιθανό «πλιάτσικο».

Ας ξεκαθαρίσουμε από την αρχή πως ο χαρακτηρισμός «απατεώνας δικτάτορας» που αφορά τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρ. Τ. Ερντογάν, δεν είναι δικός μας.
Ανήκει στον αρχηγό της Τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτζάρογλου και διατυπώθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2016 στα πλαίσια ομιλίας του στο 35ο Γενικό Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), όταν αποκάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο diktator bozuntusu.
Βέβαια ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας έσπευσε καταϊδρωμένος από τον τρόμο του να διατάξει έρευνα κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για «προσβολή του Προέδρου Ερντογάν», κάτι που δεν έκανε ιδιαίτερη αίσθηση αφού άλλες 2.000 περίπου μηνύσεις κατά διαφόρων Τούρκων πολιτών (από ανήλικους μέχρι καταξιωμένους επώνυμους) ήδη εκκρεμούν στα Τουρκικά δικαστήρια για τον ίδιο ακριβώς λόγο!
Ο κατά τον αρχηγό της Τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης «απατεώνας δικτάτορας» της Τουρκίας, συνεχίζει ακάθεκτος το μακάβριο έργο του θέλοντας να εξασφαλίσει απεριόριστες εξουσίες μέχρι το έτος 2029, σύμφωνα με το νέο σύνταγμα που θα τεθεί υπό την (υποχρεωτική) «έγκριση» του Τουρκικού λαού στις 16 Απριλίου 2017.
Μέχρι τότε και προκειμένου να εξασφαλίσει την απόλυτα αναγκαία υποστήριξη των πιο ακραίων εξτρεμιστών της ιδεολογίας του παν – τουρκισμού (Εθνικιστικό κόμμα με την νεολαία των Γκρίζων Λύκων), το οποίο συγκεντρώνει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξεως του 15%, έχει στραφεί με ολοένα και μεγαλύτερη προκλητικότητα στον πλέον «ασφαλή» γείτονα (Ελλάδα) με δόλωμα –τι άλλο;- το πλιάτσικο Ελληνικών νησιών του Αιγαίου και την οικειοποίηση ενεργειακών αποθεμάτων που δεν ανήκουν στην Τουρκία.

O δρόμος για την επίτευξη των στόχων σου




Καθώς βουλιάζαμε μέχρι τα γόνατα στη λάσπη, πρόσθεσε, "Αυτό που σε σπρώχνει να περάσεις μέσα από τα λασπωμένα μονοπάτια της ζωής είναι το όραμα που σε ενέπνευσε να ξεκινήσεις την αναζήτησή σου. Αυτό έχει τη δύναμη να σε τραβήξει σαν μαγνήτης μέσα από τη λάσπη και το τέλμα. Άρα το πρώτο βήμα σε κάθε διαδικασία είναι να δημιουργείς μία κατεύθυνση, εκλέγοντας έναν σκοπό που έχει αξία για σένα".
"Αυτό είναι μερικές φορές ένα σοβαρό ερώτηση για μένα-να αποφασίσω τι στόχο θα θέσω".
"Βέβαια, δεν θα τον ανακαλύψεις περιμένοντας τη θεία επιφοίτηση, την απόλυτη βεβαιότητα, κάποιο μυστικιστικό όραμα, ή τη φωνή του Θεού. Γι' αυτό μην ζυγίζεις τις ιδέες και μην ανησυχείς , μην αμφισβητείς την κατεύθυνσή σου και μην βασίζεσαι στους άλλους για να σου πουν τι θα έπρεπε ή τι δεν θα έπρεπε να κάνεις. Πήγαινε προς αυτό που σε ελκύει, σε διεγείρει, ή σε εμπνέει -προς αυτό που αγγίζει την καρδιά σου. Ρώτα τον εαυτό σου τί είναι αυτό που αξίζει την προσπάθεια και τις θυσίες που συνοδεύουν έναν οποιονδήποτε σκοπό".
Καθώς καθαρίζαμε τα πόδια και τα παπούτσια μας από τις λάσπες σε ένα ρυάκι πιο πέρα, η σοφή γυναίκα πρόσθεσε, "Θυμήσου, Ταξιδιώτη, πως τα μεγάλα όνειρα που εκτείνονται σε ένα μακρινό μέλλον είναι ένα δυσβάστακτο βάρος. Οι καλύτεροι στόχοι ίσως να είναι εκείνοι που μπορείς να χειριστείς μέσα στην επόμενη εβδομάδα, την επόμενη μέρα, την επόμενη ώρα, ή την επόμενη στιγμή, δημιούργησε σταδιακά μια πορεία που προσφέρει πολλές μικρές επιτυχίες"."Πολλές μικρές επιτυχίες", επανέλαβα στον εαυτό μου καθώς ανηφορίζαμε μέσα σε ένα φαράγγι. "Ναι, αλλά τί γίνεται με εκείνους τους ανθρώπους που αποκτούν φήμη μέσα σε μια νύχτα; Πού είναι η δική τους διαδικασία;", ρώτησα.
"Κάθε αληθινά επιτυχημένο εγχείρημα", απάντησε, "είναι σαν το χτίσιμο ενός σπιτιού, που αρχίζει με μια γερή θεμελίωση και προχωρά υπομονετικά μέχρι την ολοκλήρωση. Μερικά σπίτια ή σταδιοδρομίες ανθρώπων έχουν χτιστεί γρήγορα, αλλά δεν διαθέτουν γερά θεμέλια, όλα δείχνουν ωραία, αλλά δεν αντέχουν πολύ. Αν έρθεις πιο κοντά σε μερικές από αυτές τις "επιτυχίες της μιας νύχτας", θα ανακαλύψεις ότι συνήθως χρειάστηκαν τουλάχιστον δέκα χρόνια προετοιμασίας. [...]

Να σας πω τι έζησα. Αφηγήσεις αναδρομών ζωής όπως βιώθηκαν και καταγράφηκαν από τους ίδιους



Η ζωή ενός ιερέα στα τέλη του 19ου αιώνα κάπου στη Ρωσία

Βίωση και συγγραφή από την Κυρμιζάκη Ειρήνη

Καθοδήγηση οραματισμού και βίωσης από το Ζάχο Σκαφίδα

Πρώτη Αναδρομή 31/1/17

Θυμάμαι δύο φορές σε κατάσταση κυμάτων θήτα, πριν τον ύπνο, να εμφανίζεται η εικόνα ενός κυκλικού πέτρινου κτίσματος που στέκεται  στη μέση μιας απέραντης πεδιάδας, η οποία είναι κυκλωμένη από μια σειρά πανύψηλων δέντρων, ευθυγραμμισμένα σε μια σειρά. Το κτίσμα το ακουμπά ένας μικρός δρόμος, ο οποίος συνεχίζεται και χάνεται στο βάθος της πεδιάδας. Δεν μπορώ να δω περισσότερες λεπτομέρειες γιατί πέφτω σε βαθύ ύπνο. Στην πρώτη αναδρομή ο Ανώτερος Εαυτός (Α.Ε.) με πηγαίνει ξανά σε αυτήν την εικόνα του πέτρινου κτίσματος που στέκεται μέσα στην απέραντη σιωπή της απέραντης πεδιάδας. Έχει προηγηθεί η μετατόπισή μου από την Κρήτη προς το βορρά, στη Ρωσία.

Βρίσκομαι έξω από το πέτρινο κτίσμα και το παρακολουθώ. Αισθάνομαι στο αριστερό χέρι μου το βάρος ενός σταυρού που είναι δεμένος σε ένα σπάγκο. Παρατηρώ μια το σταυρό και μια το πέτρινο κτίσμα. Κοιτάζω τα παπούτσια μου, φοράω υποδήματα που μοιάζουν με πάνινα σανδάλια που καλύπτουν τα δάχτυλα των ποδιών. Τα ρούχα μου είναι ένα ράσο κόκκινο ξεθωριασμένο, δεμένο στη μέση με ένα σπάγκο για ζώνη. Είμαι άντρας, ψηλός, γεροδεμένος, κάπου στα τριάντα, με μαλλιά ξανθά με μια τούφα να πέφτει στην αριστερή πλευρά του μετώπου. Είναι ένα κτίσμα παλαιό που θα αποπερατωθεί σε εκκλησία από μένα.

Βρίσκομαι στο εσωτερικό του πέτρινου και κυκλικού κτίσματος. Είναι ένας ναός τυπικός ορθόδοξος και ΄γω ο ιερέας του. Βρίσκομαι  στο αναλόγιο και διαβάζω ένα ιερό κείμενο, το ευαγγέλιο. Τον περισσότερο καιρό τον περνάω εδώ να μελετώ τα κείμενα και να κάνω τις λειτουργίες που παρακολουθούν  λιγοστοί πιστοί, οι οποίοι ζητούν την ευλογία μου μέσα στην ερημιά αυτή. 

Οι πιο συχνοί πιστοί είναι ένα ανδρόγυνο μεσήλικων που συμμετέχουν με ευλαβικότατα στα μυστήρια. Με θαυμάζουν και με σέβονται. Είναι οι γονείς μου.

ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ, ΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ, Η ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ ΚΑΙ Η ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ


 apidalosnafs

Σύμφωνα με την ελληνική μυθιστορία το νησί της Κέρκυρας πήρε το όνομα του από την νύμφη Κόρκυρα κόρη του Ασωπού την οποία ερωτεύτηκε ο Ζευς και την έφερε στο νησί. Η σημερινή Κέρκυρα ταυτίζεται με την Ομηρική Σχερία αν και η ταύτιση αυτή διεκδικείται από διάφορες άλλες τοποθεσίες εντός και εκτός Ελλάδας. Οι σημερινοί Κερκυραίοι πιστεύουν ότι κατάγονται από τους μυθικούς Φαίακες.
Οι αρχαίες περιγραφές για τους Φαίακες παρουσιάζουν αρκετά κενά και η αλήθεια είναι ότι «σκόνταψα» αρκετές φορές επάνω σε αυτές. Η Θεά Αθηνά είχε πει κάποτε στον Τηλέμαχο, τον γιο του Οδυσσέα, ότι «οι Θεοί δεν δίνουν στον άνθρωπο αυτό που μπορεί να πράξει από μόνος του». Αυτό σημαίνει ότι οι Ολύμπιοι διδάσκαλοι σε καθοδηγούν σε αρκετά σημεία αλλά δεν σου δίνουν ποτέ την έτοιμη λύση. Μπροστά λοιπόν σε όλες τις χαμένες ή τις σκόπιμα αλλοιωμένες αρχαϊκές πληροφορίες «εκείνοι εκεί πάνω» δεν δίνουν άμεση λύση παρά σε αφήνουν να ψάχνεις μόνος σου. Και εκεί βρίσκεται όλη η μαγεία της σοφίας. Μόνος σου φτάνεις στην Ιθάκη.

Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι οι Φαίακες ήταν ένας λαός με μεγάλο πολιτισμό, εκπληκτική τεχνολογία ειδικά στην ναυσιπλοΐα, όπως άλλωστε όλοι οι Έλληνες. Εκτός όμως από την ναυσιπλοΐα στο παλάτι του Αλκίνοου, υπήρχε ένα δώρο του Ηφαίστου, μία προηγμένη τεχνολογία φύλαξης με δύο ρομπότ-κύνες χρυσούς που φύλαγαν και προστάτευαν το παλάτι του βασιλιά των Φαιάκων, Αλκίνοου. Όπως θα διαπιστώσουμε παρακάτω, τελικά άλλοι ήταν οι Φαίακες και άλλοι ήταν οι κάτοικοι της Σχερίας (οι Κερκυραίοι).
Η αρχική πληροφορία που δόθηκε ήταν ότι το σημερινό νησί είναι δύο νησιά τα οποία ενώθηκαν την χρονική στιγμή κατά την οποία οι Φαίακες έφτασαν στην Σχερία.
Οι Φαίακες ήταν μία φυλή της αρχαίας Ποσειδωνίας, αυτήν που γνωρίζουμε εμείς σήμερα ως Ατλαντίδα. Όταν τα ενεργειακά πεδία της Ποσειδωνίας άρχισαν να χάνουν την ισορροπία τους, λόγω εξωγενών ενεργειακών στοιχείων, ο Άρχοντας των Υδάτων Ποσειδώνας αποφάσισε μαζί με τον Ζευ να καταποντίσουν την Ποσειδωνία. Τότε, η Αθηνά με τον Ερμή μετέφεραν την Φλόγα της Αλήθειας και της Γνώσης στα αιθερικά πεδία των Δελφών, η οποία από τότε καίει «άσβεστη». Πολλά μυστικά της Ποσειδωνίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Ερμή, μεταφέρθηκαν σε 10 διαφορετικά σημεία του πλανήτη Γη (στα αιθερικά πεδία). Για παράδειγμα αλλού μεταφέρθηκε το θεραπευτικό κέντρο μετατροπών του dna της Ποσειδωνίας, αλλού η διοικητική της περιοχή κ.τ.λ.

Η Ολύμπια Τεχνολογία των «Πλωτών Σκαφών» και ο Αίολος

φανταστικο μητρικό αστρόπλοιο


Στην Ολύμπια Αρχαιότητα υπήρχαν πολλά πλωτά «νησιά» όπως η νήσος Αστερία ή Θεωρίς που από «Άδηλος» (αόρατη) έγινε «Δήλος» (ορατή) και «στερεώθηκε με τέσσερις αδαμάντινες κολώνες με την βοήθεια του Ποσειδώνα στο Αιγαίο Πέλαγος, και που επάνω σε αυτήν «γεννήθηκε» η Άρτεμις και ο Απόλλωνας. Ο μύθος αναφέρει ότι η Αστερία ήταν αδελφή της Λητούς, μητέρας της Αρτέμιδας και του Απόλλωνα. Ένα άλλο παράδειγμα «πλωτών» ήταν οι Αιολίδες νήσοι, «πλωτά νησιά» του Αιόλου στην Μεγάλη Ελλάδα.
Από εκείνη την εποχή ο Αίολος αναφέρεται ως «κυβερνήτης πλωτών». Ο Όμηρος αναφέρει τον Αίολο, τον ταμία των ανέμων και ως γιο του Ιπποτάδη, ενώ μία πληροφορία «ψιλών γραμμάτων» στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία τον αναφέρει ως γιο του Ποσειδώνα και της νύμφης Άρνης.
Η αγάπη του Ομήρου να διοχετεύει κωδικοποιημένα μηνύματα είναι αναμφισβήτητη. Ας προσέξουμε λίγο την λέξη «Ιπποτάδης». Εάν την αναλύσουμε μας προσδιορίζει έναν «Ιππότη του Άδη». Είναι γνωστό στους Ολύμπιους εσωτεριστές ότι ο «κόσμος του Άδη» δεν βρίσκεται «κάτω από την Γη» παρά στα αιθερικά πεδία ενός ουράνιου σώματος πολύ κοντά στην Γη, που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε.
Για τους Ολύμπιους ο «κόσμος του Άδη» είναι ο γήινος κόσμος της βαριάς ύλης, ο οποίος χωρίζεται σε επίπεδα. Ένα από αυτά είναι και το επίπεδο της Δήμητρας που προσδιορίζει την Φύση (ορατή και αόρατη) και τους Φυσικούς Νόμους. Με πιο απλά λόγια «ο κόσμος του Άδη» είναι ο δικός μας γήινος κόσμος, μέσα στον οποίο ενσαρκώνονται οι Ψυχές.

Εάν τώρα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τον «Ιπποτάδη» (Ιππότη του Άδη) θα «πέσουμε» επάνω σε μία οντότητα που προσδιορίζει ένα Ιππότη όπως τον φαντάζεται και τον γνωρίζει ο ανθρώπινος νους. Είναι ένας Ιππότης που κρατάει στο χέρι του ένα σπαθί ή κάτι άλλο, και ο οποίος «περιφρουρεί» τον κόσμο του Άδη. Δηλαδή τον γήινο κόσμο.

‘Καιρική βόμβα’ στην Κρήτη: Κεραυνοί και προβλήματα από την κακοκαιρία

KERAYNOI5-815x500.jpg



Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το “νέο κύμα της κακοκαιρίας” που πλήττει σήμερα την Κρήτη

Στην δυτική Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά η καταρρακτώδης βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους  σε ποτάμια ενώ έχει προκαλέσει προβλήματα σε σπίτια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, άνδρες της πυροσβεστικής βρίσκονται επί ποδός ενώ μέχρι στιγμής έχει χρειαστεί να συνδράμουν σε οκτώ περιπτώσεις αντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης, στο Ακρωτήρι αλλά και τον Πλατανιά.
Την ίδια ώρα, οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς που κινούνται στο επαρχιακό αλλά και οδικό δίκτυο του νομού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί ήδη έχουν σημειωθεί αρκετές κατολισθήσεις.

Παραλίγο να πνιγούν μέσα στ’ αυτοκίνητά τους εξαιτίας της βροχής

Σε δύο απεγκλωβισμούς ατόμων από τα οχήματα τους λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των πλημμυρών, κλήθηκε να συνδράμει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, νωρίς σήμερα το πρωί.
Στην παλιά Εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης, στο ύψος του Ναυστάθμου Κρήτης, μια γυναίκα αποκλείστηκε στο όχημα της, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή και της υψηλής στάθμης του νερού. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 και μισή το πρωί. Παράλληλα, ένας άνδρας κάλεσε σε βοήθεια ενώ βρισκόταν μέσα στο ακινητοποιημένο όχημα του, εξαιτίας της βροχής στην οδό Ακρωτηρίου λίγο μετά τις 6 το πρωί.
Οι δύο οδηγοί βγήκαν σώοι και αβλαβείς από τα αυτοκίνητα τους κατόπιν παρέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

KERAYNOI-719x500.jpg
Ω! Ααα! Πω πω!!

Προσοχή με τα φαγητά που περιέχουν αυγά: Πόσο διαρκούν στο ψυγείο

αυγά

Είναι γνωστό ότι τα αυγά είναι πιο ευαίσθητα από πολλές άλλες τροφές, όσον αφορά τον τρόπο αποθήκευσης, μαγειρέματος και συντήρησής τους.

Γι' αυτό είναι σημαντικό να προσέχετε ιδιαίτερα στη κατανάλωση των μαγειρεμένων αυγών ή και των φαγητών τα οποία περιέχουν αυγά μέσα τους.
Δείτε τις οδηγίες της επίσημης αρχής της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με την ασφάλεια των τροφών με αυγά και για την χρονική περίοδο που μπορείτε με ασφάλεια να τις διατηρείτε στο ψυγείο:
Ωμά αυγά
  • Ψυγείο: 3-5 εβδομάδες
  • Κατάψυξη: Μην τα καταψύχετε όπως είναι. Σπάστε τα και αναδεύστε τα (σαν τα φτιάχνατε ομελέτα) και στη συνέχεια καταψύξτε τα.
Ωμά ασπράδια αυγών
  • Ψυγείο: 2-4 μέρες
  • Κατάψυξη: 12 μήνες
Ωμοί κρόκοι αυγών
  • Ψυγείο: 2-4 μέρες
  • Κατάψυξη: Όχι.

Δεν χρειάζεται να γίνετε κάτι που δεν είστε, γιατί είστε ήδη τέλειοι.



Έχουμε ξεχάσει ποιοι είμαστε στην πραγματικότητα και έχουμε υιοθετήσει μια νέα ταυτότητα η οποία, επειδή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητά μας, δημιουργεί πάντα μια αίσθηση κενού μέσα μας.
Για να πάψουμε να αισθανόμαστε αυτή την έλλειψη, προσπαθούμε να στολίσουμε την ταυτότητα που έχουμε δημιουργήσει, ώστε να φαντάζει εντυπωσιακή και πολύτιμη. Γι’ αυτό και ονειρευόμαστε συχνά τι θα θέλαμε να είμαστε και πώς θα μας άρεσε να φερόμαστε.

Ο προσωπικός και κοινωνικός μας κόσμος είναι γεμάτος “θα έπρεπε”, “δεν θα έπρεπε”, “είναι ανάγκη” και “δεν είναι ανάγκη”. Με βάση αυτή τη συλλογιστική λοιπόν, οφείλουμε να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και όχι τόσο αφελείς. Επιπροσθέτως, είναι ανάγκη να είμαστε προετοιμασμένοι και να μην είμαστε τόσο εύπιστοι.
 Όλες αυτές οι απαιτήσεις έχουν νόημα, όταν θεωρούμε τον εαυτό μας ελαττωματικό και ατελή, αλλά δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα, όταν κατανοούμε πως αυτό που υπάρχει πέρα από τη φαινομενική ταυτότητα είναι μια ουσία γεμάτη ευφυΐα, δημιουργικότητα και αγάπη και που εκ φύσεως είναι τέλεια, δηλαδή ολοκληρωμένη.

Συκοφαντική δυσφήμηση μέσω internet: Ελλάδα VS Εξωτερικό (& πόσο εύκολα μπορείς να βρεθείς μπλεγμένος)

Ένα σχόλιο στο Facebook του κόστισε $105.000! Το νέο φαινόμενο της συκοφαντικής δυσφήμησης μέσω internet αποκτά νέες διαστάσεις  τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.  Διάβασε αληθινές ιστορίες που κατέληξαν στα δικαστήρια, πόσο εύκολο είναι να βρεθείς και εσύ μπλεγμένος με μια δημόσια ανάρτηση σου, αλλά και τι μπορείς να κάνεις στην περίπτωση που κάποιος σε δυσφημήσει άδικα. Τέλος διάβασε χρήσιμα συμπεράσματα που προέκυψαν από την σύγκριση της Ελληνικής και της ξένης πραγματικότητας. 

Συκοφαντική δυσφήμηση μέσω ίντερνετ 

Γενικά μιλώντας

Tο ίντερνετ και τα social media είναι ένας δημοφιλής και αποτελεσματικός τρόπος να ενημερώνεσαι.  Να ανταλλάσσεις περιεχόμενο και απόψεις με τους φίλους σου και να είσαι σε επαφή με τον έξω κόσμο. Είναι όμως και το μέσο, που αφήνει ελεύθερο το πεδίο, προκειμένου να δράσουν επιπόλαιοι, αλλά και κακοπροαίρετοι  χρήστες δημοσιεύοντας άδικα ή και εσκεμμένα αρνητικά σχόλια.
Η ιντερνετική αυτή  «επίθεση» κατά ενός προσώπου, ιδιώτη, επαγγελματία ή μιας εταιρείας, γίνεται συνήθως με review ή σχόλιο σε ένα post, σε πλατφόρμες όπως το Facebook, Twitter, Google, Trip Advisor, Foursquare, Yelp κ.ά.
Η κοινή λογική λέει πως εφόσον είμαστε χρήστες των social media, αργά η γρήγορα, μπορεί κι εμείς να βρεθούμε αντιμέτωποι με αρνητικά σχόλια ή κακοπροαίρετες κριτικές. 
Στο άρθρο αυτό παρουσιάζουμε:
– Τον ορισμό που δίνει η δικαιοσύνη στο Internet Defamation τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
– Καταγράφουμε παραδείγματα δικαστικών υποθέσεων δυσφήμισης από την Ελληνική πραγματικότητα, αλλά και την πραγματικότητα του εξωτερικού (ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία)
– Συγκρίνουμε τις περιπτώσεις δυσφήμησης του εξωτερικού με την ελληνική πραγματικότητα και καταλήγουμε σε αξιοπρόσεκτες παρατηρήσεις.
– Παραθέτουμε προτάσεις  με βάση την διαθέσιμη βιβλιογραφία/αρθρογραφία, για το πώς μπορεί να διαχειριστεί κανείς τέτοια φαινόμενα.

 

Τι είναι η Συκοφαντική Δυσφήμηση ή Ιnternet Defamation

Σε γενικές γραμμές, η συκοφαντική δυσφήμηση ή internet defamation είναι η δυσφήμηση μέσω του ίντερνετ. Πρόκειται για  μια ψεύτικη δήλωση που δημοσιεύθηκε από υπαιτιότητα ενός χρήστη (ως αποτέλεσμα της αμέλειας ή της κακίας του) και  είναι  επιβλαβής για τη φήμη κάποιου άλλου χρήστη
Στον ελληνικό νομικό σύστημα,  όλες αυτές οι περιπτώσεις  χαρακτηρίζονται από τον ποινικό κώδικα ως «Εγκλήματα κατά της τιμής»  (άρθρο 361-369)
Πάντα σύμφωνα με τον Ελληνικό δίκαιο, ως δυσφήμηση μπορεί να θεωρηθεί κάθε ακούσια ή εκούσια προφορική ή γραπτή δήλωση που βλάπτει την φήμη του θιγόμενου. Για το λόγο αυτό, η ελληνική δικαιοσύνη   διακρίνει τη δυσφήμηση σε «απλή» (ισχυρισμός ή διάδοση ανακριβούς πληροφορίας που βλάπτει την τιμή ή την υπόληψη κάποιου) και «συκοφαντική» (αν το γεγονός είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνώριζε ότι ήταν ψευδές).
Οι ποινές που προβλέπονται για την πρώτη περίπτωση μπορεί να φτάσουν 2 χρόνια με ή χωρίς αποζημίωση  http://nomikisimvouli.blogspot.gr/2012/05/blog-post_24.html
Για την δεύτερη περίπτωση οι ποινές μπορεί να φτάσουν τα 5 χρόνια, και (δυνητικά) με χρηματική ποινή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Στο παραπάνω link, μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για την νομική διάσταση του θέματος αυτού και πως το αντιμετωπίζει η ελληνική δικαιοσύνη.

Η πιο όμορφη γυναίκα

alt


Κάποτε στα πολύ παλιά και σκονισμένα χρόνια, τότε που ακόμα δεν υπήρχαν καλά καλά βασίλεια ανθρώπων και τα ζώα και τα πουλιά μιλούσαν ανθρώπινα, σε κάποιο μέρος της Γης ζούσε ο γιός ενός χωρικού, του Ερνέστο και τον έλεγαν  Εντουάρντο. Ο Εντουάρντο μια μέρα αποφάσισε να βρει την πιο όμορφη γυναίκα που είχε ποτέ γεννηθεί στη Γη και να την κάνει σύντροφό του.  
     Πήρε την ευχή του πατέρα του, λίγο τυρί και λίγο ψωμί και ξεκίνησε για άγνωστα μέρη με οδηγό του τον ήλιο.
     Περπατούσε λοιπόν με μέτωπο προς τον ήλιο και κάθε δύο βήματα, έκανε και ένα τρίτο. Έτσι τα βήματά του μετρούσαν τρία, έξι, εννιά και χάνονταν ο λογαριασμός.
     Ο Εντουάρντο έφτασε σε μια λίμνη και βρήκε στις όχθες της σκυμμένη μια πανέμορφη κοπέλα με μάτια σαν του ουρανού το γαλανό χρώμα και μαλλιά σαν του φεγγαριού ξανθά, όταν αυτό έχει πανσέληνο, να κλαίει γοερά.
     Την πλησίασε με δέος και τη ρώτησε πως τη λένε και γιατί κλαίει. Η κοπέλα του είπε πως την λένε Ντελμίρα, πως είναι κόρη του βασιλιά των κροκόδειλων και πως μια κακιά μάγισσα τη μεταμόρφωσε σε άνθρωπο για να την εκδικηθεί, επειδή ήταν πολύ καλή.
     Για να σπάσει το ξόρκι, έπρεπε να βρεθεί ένα παλικάρι να περάσει πάνω από τους τρεις ανέμους, χωρίς να τον φυσήξουν, να μπει στη σπηλιά του βασιλιά πύθωνα και να του πάρει ένα αυγό, την ώρα που ο πύθωνας θα τον κοιτάζει από απόσταση δυο μέτρων και να το πάει στον πατέρα της, στα βάθη του ποταμού που βρίσκεται το βασίλειο των κροκοδείλων, μαζί με μια τούφα από τα μαλλιά της.

     Ο νέος που δεν πίστευε πως θα έβρισκε μια τόσο όμορφη κοπέλα στο δρόμο του, δέχτηκε να πάρει μια τούφα από τα μαλλιά της και υποσχέθηκε να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να λυθούν τα μάγια που την έδεναν.
     Ξεκίνησε μια και δυο για τη χώρα των ανέμων. Στο δρόμο, συνάντησε μια νυχτερίδα πιασμένη σε ατσάλινα δίχτυα μιας γιγάντιας αράχνης που πλησίαζε να την φάει. 
     «Σώσε με» του φώναξε η νυχτερίδα «και θα κάνω ότι θέλεις για σένα». Πράγματι, ο Εντουάρντο έκανε δυο κομμάτια τα ατσάλινα δίχτυα με τη δύναμη της αγάπης για την κοπέλα που τον είχε κυριεύσει και έσωσε τη νυχτερίδα από βέβαιο θάνατο.
     «Για το καλό που μου κανες» του είπε η νυχτερίδα «σου χαρίζω το μοναδικό φυλαχτό μου, που σου δίνει τη δύναμη να πετάς πάνω από τους ανέμους, χωρίς καν αυτοί να σε φυσάνε».
     Πήρε το φυλαχτό εκείνος και συνέχισε το δρόμο του. Ενώ είχε φτάσει στο μεγαλύτερο βουνό της Γης, πίσω από το οποίο φυσούσαν οι τρεις άνεμοι, είδε στην άκρη του δρόμου ένα γέρο ζητιάνο.

Όχι χαρτί, μόνο πλαστικό: Γιατί η Ευρώπη μπαίνει επιθετικά στον πόλεμο κατά των μετρητών



Αν και οι διάφορες κυβερνήσεις συνέχεια τονίζουν ότι τα μετρητά συνδέονται με την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία, παραβλέπουν να αναφέρουν την αληθινή πηγή χρηματοδότησης και διευκόλυνσης για τις δραστηριότητες αυτές. Το πραγματικό κίνητρο είναι να πάρουν πίσω την ανεξαρτησία και να επιβάλλουν ένα μέλλον με παρακολούθηση όλων των δραστηριοτήτων σε πραγματικό χρόνο

Να έχουν εξουσιοδοτημένους πωλητές και σημεία αγοράς, και να παρακολουθούν όλες τις συμπεριφορές. Η καινοτομία, οι μικρές επιχειρήσεις, ο πλούτος των νοικοκυριών και η ελευθερία που όλοι απολαύσαμε διαβρώνεται και χάνεται από τη μεγάλη στροφή μακριά από τα μετρητά.
Πρόκειται για τα ατομικά δικαιώματα των ατόμων, καθώς και την εξουσία των τραπεζών, των κυβερνήσεων και όσους κρατούν τα κλειδιά της κρυπτογράφησης, κλπ και σαφώς δεν θα σταματήσει με την Ευρώπη, την Ινδία ή οποιαδήποτε άλλη μεμονωμένη χώρα -αυτή είναι μια παγκόσμια ατζέντα.

Τα μετρητά δεν είναι πλέον ο βασιλιάς: Η Ευρώπη κινείται προς την εξάλειψη των χάρτινων νομισμάτων

του Shaun Bradley
Στη σκιά του ξεφαντώματος των αμφιλεγόμενων δράσεων του Donald Trump, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει ήσυχα τον επόμενο επιθετικό στον πόλεμο κατά των μετρητών. Αυτοί οι μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες έχουν ισχυριστεί με τόλμη την πρόθεσή τους να πατάξουν τις συναλλαγές με χαρτονομίσματα σε ολόκληρη την ΕΕ και να στερεοποιήσουν μια τάση που έχει κερδίσει έδαφος για τα επόμενα χρόνια.
Η οικονομική αβεβαιότητα που ενισχύεται από το Brexit δίνει κίνητρα για τις κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη να αξιοποιήσουν περαιτέρω έλεγχο των τραπεζικών συστημάτων τους. Η Γαλλία και η Ισπανία έχουν ήδη ποινικοποιήσει τις συναλλαγές με μετρητά πάνω από ένα ορισμένο όριο, αλλά τώρα η Επιτροπή έχει μονομερώς εγκαθιδρύσει νέους κανονισμούς που θα επηρεάσουν ολόκληρη την Ένωση. Ο φόβος ότι χρήματα θα φύγουν έξω από τον εμπορικό συνασπισμό έχει εκδηλώσει μια δρακόντεια αντίδραση από το κράτος.

Φθάνει ἡ στιγμὴ τῆς ὁριστικῆς ἀποφάσεώς μας…

Φθάνει ἡ στιγμὴ τῆς ὁριστικῆς ἀποφάσεώς μας...
Εἶναι πολὺς ὁ καιρὸς τώρα ποὺ προετοιμαζόμεθα, ὅλοι μας, πρὸ κειμένου νὰ φανοῦμε δυνατοὶ καὶ νὰ «προγυμνασθοῦμε» καταλλήλως, γιὰ τὰ ὅσα θὰ κληθοῦμε νὰ ἀντιμετωπίσουμε.
Κυρίως ὅμως, γιὰ κάποιους ἔφθασε ἡ στιγμὴ τοῦ νὰ ληφθοῦν ἄμεσα ἀποφάσεις τέτοιες, ἀναφορικῶς μὲ τὸ ἐὰν θὰ μείνουν ἢ θὰ φύγουν. 
Ὅσοι ἐπιλέξουν νὰ μείνουν, γνωρίζουν τὰ ὅσα τοὺς ἀναλογοῦν καὶ θὰ παλέψουν μὲ …δράκοντες!!!
Ὅσοι ἐπιλέξουν νὰ φύγουν, δὲν θὰ μάθουν αὐτὰ ποὺ τοὺς ἀναλογοῦν, μὰ πάλι μὲ …δράκοντες θὰ παλαίψουν…!!!
Ἐμεῖς ἀποφασίζουμε ἄμεσα καὶ γιὰ τὸ ποῦ θὰ σταθοῦμε, μὰ κυρίως τὸ τὶ θὰ πράξουμε, ἀλλὰ καὶ τὸ ποιοὺς ἀκριβῶς …δράκοντες θὰ ἀντιμετωπίσουμε.
Λίγο λίγο, καθημερινῶς, ὅλοι μας, βιώνουμε διαφόρων εἰδῶν καταστάσεις, πολυεπίπεδες μὰ ἀναγκαῖες, γιὰ νὰ σκληραγωγηθοῦμε, νὰ «κτισθοῦμε» καὶ νὰ ἐπιλέξουμε τὸ ἐὰν θὰ πολεμήσουμε ἢ θὰ γίνουμε ῥιψάσπιδες.
Ὥρα εἶναι νὰ καταλήξουμε.
Ἡ στιγμὴ φθάνει συντόμως καὶ ἐμεῖς ὀφείλουμε, ἰδίως τώρα, νὰ ξαναζυγίσουμε τὰ πάντα, νὰ ἐκτιμήσουμε τὶς νέες δυσκολίες, νὰ κυττάξουμε μέσα μας καὶ νὰ ὁριστικοποιήσουμε τὸ πῶς θὰ κινηθοῦμε. Ἡ ὥρα τῶν τελικῶς ἀποφάσεών μας ἔφθασε καὶ δὲν νοεῖται ἐπιστροφή. Ὅσοι αἰσθάνονται ἱκανοί, ἕτοιμοι, προετοιμασμένοι, τὸ γνωρίζουν. 

Οι Τούρκοι βομβαρδίστηκαν επειδή έδωσαν στους Ρώσους τις δικές τους συντεταγμένες αντί του ISIS

Οι Τούρκοι βομβαρδίστηκαν επειδή έδωσαν στους Ρώσους τις δικές τους συντεταγμένες αντί του ISIS

Νέος εξευτελισμός του τουρκικού στρατού στην πολιορκία της κατεχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος (ISISΑλ Μπαμπ.

Τα ρωσικά αεροπλάνα που βομβάρδισαν τους Τούρκους στρατιώτες δεν… μπερδεύτηκαν, οι Τούρκοι από το έδαφος έδωσαν στους Ρώσους τις δικές τους συντεταγμένες -αντί των τζιχαντιστών- με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να τους χτυπήσουν.
Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένδεκα τραυματίστηκαν από την ρωσικό αεροπορικό χτύπημα έξω από την πόλη Αλ Μπαμπ, προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Τόνισε πως ο βομβαρδισμός ήταν ατύχημα, που προκλήθηκε από την έλλειψη συντονισμού μεταξύ της Ρωσικής Αεροπορίας και των τουρκικών δυνάμεων στο έδαφος.
Ότι οι Τούρκοι έχουν ένα πρόβλημα με το συντονισμό επίγειων δυνάμεων με αεροπορικές είναι γνωστό. Είχε προηγηθεί τουρκική αεροπορική επιδρομή που αντί να χτυπήσει τζιχαντιστές, χτύπησε τουρκόφιλους μισθοφόρους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα