Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ὥρα νὰ …«μηδενίσουμε»!!!

Ὥρα νὰ ...«μηδενίσουμε»!!! 
Θὰ μπορούσαμε, ὡς κοινωνία, νὰ ἐπιλέξουμε ἕναν στόχο, ὁποιονδήποτε καὶ νὰ σπεύσουμε νὰ τὸν ὑλοποιήσουμε, ἐὰν κι ἐφ’ ὅσον πρωτίστως ἐπιτυγχάναμε νὰ συντονισθοῦμε.

Θὰ τὸν προτιμούσαμε μάλιστα ἰδιαίτερα …χαμηλό, αὐτὴν τὴν περίοδο, γιὰ νὰ μὴν κοπιάσουμε πολύ, ἰδίως τώρα ποὺ μᾶς ἔχει ταλαιπωρήσει τόσο βίαια ἡ …«κρίσις».
Αὐτό, θεωρητικῶς, θὰ ἐπιθυμοῦσαν οἱ πολλοί.
  Αὐτό, θεωρητικῶς, θὰ ἐπέλεγαν καὶ οἱ (φερόμενοι ὡς) κυβερνῶντες μας.
Θὰ μπορούσαμε, ὡς ἄτομα, νὰ πράξουμε τὰ ἴδια.

Γλυτώσαμε καὶ …«ξεφύγαμε» ἀπὸ τὰ (ἐμφυτευμένα) …«ὄνειρα» γιὰ μεγάλες ζωὲς καὶ γιὰ λοιπὰ φούμαρα καὶ θὰ μᾶς ἀρκοῦσαν τώρα πιὰ λίγο καλλίτερες συνθῆκες διαβιώσεως ἀπὸ τοῦ …διπλανοῦ μας!!! (Ἴσα ἴσα γιὰ νὰ αἰσθανόμεθα τὴν …«ὑπεροχή»!!!)

Κι αὐτό, θεωρητικῶς πάλι, θὰ τὸ ἔκαναν ἀρκετοί. Ἴσως καὶ οἱ περισσότεροι.
Ὥρα ὅμως εἶναι να ἀρχίσουμε σιγὰ σιγά, λίγο λίγο, βῆμα τὸ βῆμα, νὰ συνειδητοποιοῦμε πὼς φθάσαμε σχεδὸν στὸ πέρας τῆς …κατηφόρας μας, μὰ ἰδίως στὸ τέλος αὐτῶν ποὺ θεωρούσαμε ὡς δεδομένα κι ἀδιαπραγμάτευτα. 

Ἐπιστροφὴ δὲν ὑπάρχει σὲ ἐκεῖνα τὰ πλασματικὰ καὶ ἀπολύτως ἐλεγχόμενα ἐπίπεδα διαβιώσεως, ποὺ μᾶς ὁδήγησαν στὸ νὰ ἀπωλέσουμε ἕνα μεγάλο τμῆμα τῆς ἀνεξαρτησία μας καὶ τῆς ταὐτότητός μας. Ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα θὰ ξεκινήσουμε μίαν ἀνοδικὴ πορεία, ἐξοντωτική, βασανιστική, ἐξουθενωτικὴ καί, κυρίως, ἰδία γιὰ ὅλους. Μίαν πορεία ποὺ ἐὰν δὲν καταφέρουμε νὰ τὴν πραγματοποιήσουμε, πολὺ ἁπλᾶ θὰ χάσουμε τὸ ἀτομικό μας στοίχημα μὲ τὴν ζωή.

Ναί, θὰ ὑπάρξη ἄνοδος, ἀλλὰ ἀργή!

Ναί, κάποιοι, πολὺ λίγοι, θεωρητικῶς διέφυγαν, μὲ ἐλάχιστες ἀπώλειες, τὴν κατρακύλα. Μὰ δὲν τελειώσαμε… Ἔχει κι ἄλλο γιὰ αὐτούς…

Οι πνευματικές έριδες των επιφανών Φυσικών

Σε όλη την πορεία της Φυσικής υπήρξαν πολλές και έντονες φιλονικίες γύρω από διάφορες επιστημονικές θεωρίες μέχρι που τελικά αυτές, με την εκτέλεση των κατάλληλων πειραμάτων, είτε επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά, είτε διαψεύστηκαν και κλείστηκαν στo χρονοντούλαπo της ιστορίας. Άλλωστε η κριτική της επιστημονικής κοινότητας είναι αυτή που οδηγεί έναν φυσικό στο να βελτιώσει τη θεωρία του,να την εξελίξει ή ακόμη και να την εγκαταλείψει. Οι διαφωνίες στο «στίβο» της Φυσικής είναι σύνηθες φαινόμενο μεταξύ των επιστημόνων, κάποιες ωστόσο πνευματικές συγκρούσεις έμειναν στην ιστορία.

physists2

Αναμφίβολα, ένας από τους πρωταγωνιστές στους διανοητικούς «πολέμους», που συνέβησαν στην ιστορία της Φυσικής, είναι ο Ισαάκ Νεύτωνας, κάτι που σίγουρα δεν εκπλήσσει κανέναν λόγω της εκκεντρικότητας του χαρακτήρα του. Η σχέση του με τον Άγγλο Φυσικό, Ρόμπερτ Χουκ, ήταν έντονα συγκρουσιακή και η αντιπάθεια ανάμεσά τους ήταν σχεδόν ενστικτώδης1. Η διαμάχη τους ξεκίνησε όταν ο Νεύτωνας παρουσίασε, στη Bασιλική Eταιρία του Λονδίνου (την Ακαδημία Επιστημών της Βρετανίας), το έργο του για την Οπτική. Ο Χουκ που ήταν έφορος πειραμάτων στη Βασιλική Εταιρία, σχεδόν απέρριψε το έργο του Νεύτωνα ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου! Ο Χουκ παραδέχτηκε μετά από καιρό πως αφιέρωσε λίγες μόνο ώρες για να εξετάσει ένα έργο που όμως ήταν αρκετά σύνθετο2.Ίσως η απόρριψή του να οφειλόταν στα δυσνόητα μαθηματικά στο έργο του Νεύτωνα, που αδυνατούσε ο ίδιος να κατανοήσει. Επιπλέον, ο Χουκ δεν μπορούσε να ανεχτεί την εμφάνιση ενός παρείσακτου που θα αμφισβητούσε την αυθεντία του στην Οπτική. Ο Νεύτωνας απάντησε ανατρέποντας τις κατηγορίες του Χουκ και η Εταιρία κατελήξε πως ο Χουκ θα έπρεπε να επανεξετάσει την εργασία του.Ο Νεύτωνας στην απαντησή του έκανε την εξής δήλωση:
«Εάν μπόρεσα να δω πιο μακριά,είναι γιατί στεκόμουν σε ώμους γιγάντων».
Στη δήλωσή του αυτή ίσως κρύβεται και μια αιχμή για το ύψος του Χουκ, ο οποίος ήταν πολύ κοντός!

'Απιστος πιστός

Να παραμένεις πιστός στην απιστία, όποια κι αν είναι η πίστη σου.

Να γίνεις Άνθρωπος, ελεύθερα σκεπτόμενος.

Να εξετάζεις τα πάντα αλλά να παραμένεις άδειος, πρόθυμος να μετακινηθείς. Από οπουδήποτε, όσο βολικά κι αν είναι.

Πουθενά δεν είναι ασφαλές.

Πάντα θα νομίζεις πως έχεις φτάσει. Κάθε φορά!

Γιατί έμαθες/εκπαιδεύτηκες να είσαι πιστός. Να ακολουθείς. Και θα θεωρείς την κάθε νέα πίστη ως απελευθέρωση.

Αρχίζουν να προσαρμόζονται οι λέξεις, οι σκέψεις, οι δράσεις σου προς τη νέο-αποκαλυφθήσα πίστη σου. Και έτσι παραδίνεσαι, μεταλλάσσεσαι. 

Ένα τεράστιο εγώ, που νομίζει πως ξέρει.
Όμως διεξάγει συνέχεια κλειστές συζητήσεις. Για να καταλήγει πάντα στην ίδια σφαίρα του γνώριμου. Εκεί που αισθάνεται ασφάλεια.

Θέλει να διδάξει, χωρίς να είναι πρόθυμο να ανακαλύψει εκ νέου αυτό που πρέπει να διδάξει κάθε φορά.

Η προσφορά παραμένει επανάληψη, φθορά, ενίσχυση της ταυτότητας. Δεν διδάσκεις έτσι. Μαζεύεις πιστούς.

Γιατί τη λένε «κοινή λογική», αφού δεν είναι κοινή;

Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΠΗΔΗΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΡΕΤΙΡΕ, δεν έχει και πολλές πιθανότητες να τη βγάλει καθαρή. Ή πρόκειται απλώς για μια διαφορετική διατύπωση του αποτελέσματος του νόμου της φυσικής που περιγράφει την πτώση; Με τόσο παράλογο γύρω μας, αμφισβητούμε πλέον και αυτά που ξέραμε. 

irrational_world

ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗ ΛΕΝΕ «ΚΟΙΝΗ» αφού στην πραγματικότητα δεν είναι. Οι αφορμές πολλές και κάθε «μεγέθους». 

Η «ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ» ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Τι κι αν υπαγορεύει πως ένας άνθρωπος δε μπορεί να πληρώνει περισσότερους φόρους και ασφαλιστικά από τα χρήματα που βγάζει; Τι κι αν λέει πως ο συνταξιούχος που έχει εργαστεί τόσα χρόνια και ουσιαστικά έχει προπληρώσει τη σύνταξή του, δε γίνεται να την παίρνει πετσοκομμένη; Τι κι αν λέει πως κάποιος έχει ήδη πληρώσει φόρους για το σπίτι που αγόρασε με κόπο, οπότε το χαράτσι είναι παράλογο; Η σουρεαλιστική πραγματικότητα εξαλείφει την «κοινή λογική» στις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. 

arkas1 
Η «ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ» ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 25 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, κι ότι δε «βγαίνουμε» να πάρουμε ούτε το λεωφορείο. Λέει πως δε χρειάζεται να είσαι φτωχός για να υπερασπίζεσαι τους φτωχούς, αλλά ούτε και να παίρνεις ένα κάρο μίζες και να κυκλοφορείς ακόμα ελεύθερος. Η «κοινή λογική» λέει πως οι άστεγοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε στέγη, νερό, τουαλέτα και φαγητό. Η «κοινή λογική» λέει πως ένας άνθρωπος που γεννιέται και μεγαλώνει σε μία χώρα και δε γνωρίζει άλλη πατρίδα παρά μόνο από περιγραφές και βιβλία, πρέπει να θεωρείται υπήκοόος της. 

ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣΑΙ; ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΣ 4 ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ (Μέρος Β)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.
 

3. To να μοιραστείτε την προσωπική σας ιστορία θα μπορούσε να σώσει ζωές. Το να μοιραστείτε την ιστορία σας μέσα από ένα blog ή ένα αυτόνομο άρθρο μπορεί να είναι θεραπευτικό τόσο για σας όσο μπορεί και να εμπνεύσει τους άλλους να περάσουν από παρόμοιες καταστάσεις. Ένας αλκοολικός ή κάποιος που σκέπτεται την αυτοκτονία μπορεί να διαβάσει την ιστορία σας και να εμπνευστεί να ζητήσει βοήθεια, συνειδητοποιώντας ότι η θεραπεία είναι πραγματικά δυνατή. Όταν κάποιος είναι κοντά στο να πιάσει πάτο, ή στην πιο βαθιά κατάθλιψη, μπορεί να είναι απίθανο να βγει έξω για να ζητήσει βοήθεια ή ακόμα και να σηκώσει το τηλέφωνο. Αλλά επειδή το Διαδίκτυο επιτρέπει σε οποιονδήποτε να συνδεθεί και να μοιραστεί πληροφορίες με οποιονδήποτε σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι τώρα δυνατό να αναζητήσει λύσεις για βοήθεια ανώνυμα.

Μια δυνατή ιστορία θεραπείας μπορεί να είναι σωτήρια για κάποιον που είναι στα πρόθυρα να κάνει μια φοβερή και δραστική επιλογή. Τα λόγια σας θα μπορούσαν να είναι ο μοναδικός παράγοντας που θα τον επηρεάσει και θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη - έστω και για μία ημέρα. Αυτή θα μπορούσε να είναι η ημέρα κατά την οποία το άτομο θα αποφασίσει να ζητήσει βοήθεια. Μπορεί να αποφασίσει να καλέσει μια γραμμή βοήθειας για άμεση βοήθεια, ή να παραδεχτεί σε ένα δικό του πρόσωπο ότι αγωνίζεται με τον αλκοολισμό, την κατάθλιψη ή σκέψεις αυτοκτονίας. Η δύναμη να σώσετε ζωές μοιράζοντας το προσωπικό σας ταξίδι είναι ανυπολόγιστη.

4. Βελτιώνοντας τα συναισθήματά της αυτοεκτίμησης αναγνωρίζετε την αξία σας. Υπάρχουν πολλά οφέλη για τους συνθεραπευόμενους σας στις θεραπευτικές ομάδες και τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεστε παρόμοιους αγώνες, αλλά το να μοιραστείτε το προσωπικό σας ταξίδι ωφελεί εσάς, τον αφηγητή, επίσης. Το θεραπευτικό ταξίδι είναι συχνά ένας μακρύς δρόμος, καθώς και μια σημαντική περίοδος στη ζωή. Το να το μοιραστείτε με άλλους βοηθά να δώσετε νόημα και περιεχόμενο σε ό, τι περνάτε. Το ταξίδι σας μπορεί να έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τους άλλους να κάνουν μια αλλαγή προς το καλύτερο, ενώ βοηθάει επίσης εσάς να παραμείνετε γειωμένοι και σας προσφέρει προοπτική σχετικά με τη φύση και τη σημασία της συνέχισης της θεραπείας σας.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣΑΙ; ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΣ 4 ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ (Μέρος Α)

 
Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Οι φίλοι και η οικογένεια συχνά είναι ανίκανοι να βοηθήσουν τους αγαπημένους τους που αγωνίζονται με την εξάρτηση ή την κατάθλιψη. Ποιο είναι λοιπόν το κλειδί στο να εμπνεύσεις κάποιον να πάρει τον έλεγχο και να αλλάξει την πορεία της ζωής του; Η αμοιβαία εμπειρία μοιράζοντας το ταξίδι του με άλλους που αγωνίζονται.

Εάν έχετε αγωνιστεί με αλκοολισμό, τραύμα, σοβαρή κατάθλιψη ή σκέψεις αυτοκτονίας, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά τα συναισθήματα του να είσαι εντελώς μόνος. Ακόμα κι αν έχετε την οικογένεια και φίλους που σας αγαπούν, το να στροβιλίζεστε στα βάθη της κατάθλιψης, της κατάχρησης αλκοόλ και την αυτοκτονία σας καθιστά τυφλό στη δική σας αξία. Αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ότι οι άνθρωποι που αγαπάτε θα ήταν καλύτερα αν εσείς δεν υπήρχατε.


Ζώντας ένα τέτοιο ταξίδι και βγαίνοντας ένα πιο δυνατό, πιο ανθεκτικό άτομο μας επιτρέπει μια ευκαιρία να μοιραστούμε αυτό το ταξίδι. Το να μοιραστείτε την ιστορία σας μπορεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, όχι μόνο για τη δική σας θεραπεία, αλλά και για το καλό των άλλων.
Εδώ είναι το γιατί.

1. Το να μοιραστείτε το ταξίδι σας βοηθάει να συνδεθείτε με την κοινότητά σας. Η καθιερωμένη συνάντηση των Ανώνυμων Αλκοολικών έχει αναδειχθεί στην τηλεόραση τόσες πολλές φορές: επιλέγεται ένα άτομο να σηκωθεί και να μιλήσει, ξεκινώντας τη δήλωσή του λέγοντας, «Γεια σας, το όνομά μου είναι Τζο, και είμαι αλκοολικός». Το σενάριο είναι πολύ αναγνωρίσιμο. Η πρόθεση πίσω από αυτό είναι το πρώτο βήμα για το παραδοσιακό Πρόγραμμα των 12 Βημάτων για την απεξάρτηση, το οποίο είναι η παραδοχή ότι έχετε ένα θέμα (σε αυτή την περίπτωση, έναν εθισμό) και ότι έχετε χάσει τη δύναμή σας πάνω του.

Η διάσημη Κινέζα «μάντισσα» ξαναχτυπά στο CNN: Ζόρια για Τραμπ και Ερντογάν το 2017, «δράκος του νερού» ο Πούτιν

Ήταν ένα από τα λίγα άτομα που είχαν προβλέψει πέρυσι την εκλογική νίκη του Τραμπ. Τώρα η μάντισσα Πρισίλα Λαμ...
 

Ήταν ένα από τα λίγα άτομα που είχαν προβλέψει πέρυσι την εκλογική νίκη του Τραμπ. Τώρα η μάντισσα Πρισίλα Λαμ από το Χονγκ Κονγκ προβλέπει πως ο Τραμπ θα έχει μια ομαλή εκκίνηση, αλλά ένα δύσκολο τέλος στο 2017.

Η Λαμ, με έδρα τον ναό Wong Tai Sin της πόλης, διαβάζει πρόσωπα, παλάμες και το Κινεζικό ζωδιακό κύκλο για περισσότερα από 20 χρόνια. Το CNN της ζήτησε να μαντέψει την τύχη 6 ηγετών του κόσμου: του Τραμπ και των ομολόγων του σε Ρωσία, Κίνα, Γερμανία, Τουρκία και Φιλιππίνες.

Πέρυσι, όταν το CNN της είχε ζητήσει να προβλέψει ποιος θα ήταν ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε δηλώσει πως ο Τραμπ θα κέρδιζε τις εκλογές.

Τι προβλέπει λοιπόν για 6 κορυφαίους ηγέτες του κόσμου στο επερχόμενο έτος του Πετεινού, που ξεκινά το Σάββατο με βάση την χρονιά και την ημερομηνία γέννησής του σύμφωνα με το κινεζικό ημερολόγιο.

Ντόναλντ Τραμπ (ζώδιο: Σκύλος της Φωτιάς): Αφού γεννήθηκε το έτος της Φωτιάς, η άνοιξη και το καλοκαίρι – όπου ο καιρός είναι ζεστός – θα είναι δύο καλές εποχές για τον Τραμπ.

Επάνω σε δυσκολίες θα «πέσει» ο Τραμπ το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Η επίφυση είναι σύνδεση με την θεϊκή πηγή και αντιδρά σαν μαγνήτης για το φθόριο.

Επίφυση. Ένας σημαντικός αδένας.
Μέχρι και την ενηλικίωσή μας παραμένει ανοιχτός.
Αυτό σημαίνει ότι τα ζωοτρονικά σωματίδια(τα σωματίδια από τον κεντρικό Ηλιό, μπορούν και εισέρχονται στον ζωοτρονικό διακόπτη, ενεργοποιώντας συνεχώς τον ανθρώπινο οργανισμό).

                                        


Με απλά λόγια, μέχρι και τα 18 μας χρόνια, η επίφυση παραμένει ανοιχτή και ο άνθρωπος παραμένει νέος μέσα και έξω.
Στα 18 χρόνια, εδώ και εκατομμύρια χρόνια έχει εμφυτευτεί πρόγραμμα, ώστε η επίφυση να κλείνει και αυτόματα να αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση.
Διαδικασία γήρανσης και θάνατος.
Είναι πολύ σημαντικό να ενεργοποιείται αυτός ο αδένας.

Οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν κάποιες ώρες μέσα στη νύχτα, (μεταξύ 1 και 4 το πρωί) κατά τις οποίες απελευθερώνονται χημικά στοιχεία στον εγκέφαλο, τα οποία φέρνουν την αίσθηση της σύνδεσης κάποιου με την ανώτερη πηγή του.

                                                


Η συνωμοσία:
Πώς σκοτώνουν την επίφυσή σας
Στα τέλη της δεκαετίας του 90, μια επιστήμων ονόματι Jennifer Luke κάνει την πρώτη μελέτη για τις επιδράσεις του φθορίου στην επίφυση.
Κατέδειξε ότι η επίφυση που βρίσκεται στη μέση του εγκεφάλου, ήταν ένας στόχος για το φθόριο.
Η επίφυση απλά απορρόφησε περισσότερο φθόριο από οποιαδήποτε άλλη ουσία μέσα στο σώμα.

Επικίνδυνη ουσία σε προϊόντα καθημερινής χρήσης

 


Μια πρόσθετη ουσία, το διοξείδιο του τιτανίου, γνωστό και ως Ε171, που χρησιμοποιείται ευρέως σε οδοντόπαστες, τρόφιμα και άλλα προϊόντα, μπορεί να είναι καρκινογόνο, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα


Πειράματα σε ζώα (αρουραίους) έδειξαν ότι η ουσία προκάλεσε προκαρκινικές αλλοιώσεις του παχέος εντέρου σε 40% των πειραματόζωων που την ήπιαν μαζί με το νερό τους. Οι αλλοιώσεις αυτές δεν είναι κακοήθεις, αλλά μπορούν να γίνουν σταδιακά.
Το Ε171 χρησιμοποιείται σε γλυκά, σοκολάτες, μπισκότα, τσίχλες, γαλακτοκομικά, αντηλιακά, οδοντόπαστες, χρώματα και άλλα καταναλωτικά προϊόντα. Προηγούμενες έρευνες της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) είχαν δείξει ότι η εισπνοή του Ε171 μπορεί να είναι καρκινογόνα. Όμως η νέα μελέτη είναι η πρώτη που δείχνει ότι κάτι παρόμοιο μπορεί να συμβαίνει και όταν η ουσία εισέρχεται στον οργανισμό από το στόμα και το στομάχι.
Τα πειράματα
Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών της Γαλλίας, με επικεφαλής τον δρ. Ερίκ Ουντό του Πανεπιστημίου της Τουλούζης έδωσαν σε αρουραίους να πιουν νερό με Ε171 επί 100 μέρες, σε ποσότητα ανάλογη με αυτή που καταναλώνουν οι άνθρωποι μέσω των τροφών, καλλυντικών κ.α.
Το Ε171 απορροφήθηκε από το έντερο και πέρασε στο αίμα, μέσω του οποίου εξαπλώθηκε σε άλλα σημεία του σώματος. Οι προκαρκινικές αλλοιώσεις (σαν πολύποδες) εμφανίσθηκαν σε τέσσερα ζώα στα δέκα που είχαν πιει νερό με την εν λόγω ουσία, αλλά σε κανένα πειραματόζωο που δεν είχε πιει νερό με Ε171. Επίσης, το Ε171 βρέθηκε να εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων.
Προς το παρόν, είναι ασαφές κατά πόσον αυτά τα ευρήματα έχουν ισχύ και στους ανθρώπους. Οι ερευνητές, πάντως, προειδοποίησαν ότι το Ε171 πιθανώς αποτελεί πηγή μεγαλύτερης ανησυχίας για τα παιδιά που καταναλώνουν πολλά γλυκά. Ήδη, η γαλλική κυβέρνηση διέταξε άμεση έρευνα για την ασφάλεια του Ε171, στο πλαίσιο ευρύτερης μελέτης για την ασφάλεια των διαφόρων νανοϋλικών στη δημόσια υγεία. Τα αποτελέσματα του πορίσματος αναμένονται έως το τέλος Μαρτίου. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Scientific Reports».

Επιβεβαιωνόμαστε…

Όλα έχουν μια εξήγηση

 

Μια ημέρα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί στην Τουρκία, εμφανίζεται η είδηση πως δεκάδες ανώτεροι Τούρκοι στρατιωτικοί που εργάζονται στο ΝΑΤΟ έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο στην Γερμανία.
Έτσι εξηγούνται όλα.
Δεν πιστεύω να υπήρξε πολίτης του προτεκτοράτου που να πίστεψε όλα αυτά τα περί «γενναίων Ελλήνων δικαστών» και «ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης».
Είναι προφανές πως η Γερμανία αποφάσισε -ακόμα μια φορά- και για την Ελλάδα.
Δεν θα ήταν δυνατόν να αποφασίσει ο Άρειος Πάγος την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών και η Γερμανία να δώσει άσυλο στους Τούρκους στρατιωτικούς ή το αντίθετο.
Οπότε, όλοι καταλαβαίνουμε πως ο Άρειος Πάγος πήρε την απόφαση που υπέδειξε στην ελληνική κυβέρνηση η Γερμανία.
Δεν είναι μυστικό ότι «η Ελλάδα είναι χώρα που οι άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτήν».
Πια μας το λένε κατάμουτρα.
Δεν είναι κακό να αποφασίζουν οι άλλοι για εσένα.

Μετενσωμάτωση

από τον Νικόδημο

1.  Η λέξη «μετενσάρκωση» αποδίδει εξίσου την αποχώρηση και μετοίκηση της ψυχής (για να χρησιμοποιήσω απλουστευμένους όρους προς το παρόν) και την μετενσωμάτωσή της σε μια επόμενη γέννηση. Ο όρος «μετεμψύχωση» δεν είναι ακριβής, αφού είναι η ψυχή που μετ- ή επαν-ενσωματώνεται. Επανενσωμάτωση επίσης είναι καλός όρος.

Αποδείξεις για την επανενσωμάτωση δεν μπορούν να δοθούν. Κανείς πεθαμένος δεν έχει ζωντανέψει για να μας πει τι συμβαίνει και να φέρει τεκμήρια. Μερικοί - είμαι κι εγώ ένας - έχουν την εμπειρία déjà vu: βλέπουν ένα μέρος ή ένα πρόσωπο για πρώτη φορά μα έχουν σίγουρη αίσθηση πως το έχουν ξαναδεί· ή βρίσκονται σε ένα περιστατικό που εξελίσσεται για πρώτη φορά ξέροντας στα σίγουρα πως αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Όμως νιώθουν πως γνωρίζουν πώς θα ξετυλιχθεί το περιστατικό και το βλέπουν όντως να εξελίσσεται όπως το διαισθάνθηκαν. Αυτές είναι οι μόνες ενδείξεις.

Η ιδέα της μετενσωμάτωσης ήταν μέρος της παράδοσης των Ορφικών και Πυθαγορείων και αργότερα του Πλάτωνα και της δικής του παράδοσης .

Σύμφωνα με τον Σιμπλίκιο στα Σχόλιά του στα Φυσικά του Αριστοτέλη, οι Πυθαγόρειοι πρέσβευαν πως ο χρόνος επαναλαμβάνεται όπως οι κινήσεις των ουράνιων σωμάτων, και ό,τι έγινε σε μια ενσωμάτωση έχει ανακύκλωση κι επανεμφανίζεται. Με άλλα λόγια ξαναζούμε την ίδια ζωή - την ίδια γέννηση, ανάπτυξη, γήρανση και θανή.

Οι Ορφικοί και Πλατωνιστές πρέσβευαν πως η επόμενη ενσωμάτωση με τα καλά και τα κακά της είναι άμεσο αποτέλεσμα του τρόπου ζωής στην παρούσα ενσωμάτωση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα