Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Απελευθερώσου από την προσκόλληση

Αποτέλεσμα εικόνας για προσκόλληση, την ευτυχία και την ανησυχία

Ο Άλαν Γουότς, ο Τζίντου Κρισναμούρτι και ο Τέρενς Μακένα μας ταξιδεύουν με τα λόγια τους για την προσκόλληση, την ευτυχία και την ανησυχία αντίστοιχα.

Γιατί τσακώνονται τα ζευγάρια;

ζευγάρια τσακωμός
Πολύ συχνά, τα ζευγάρια δεν τσακώνονται για αυτό που νομίζουν, δηλαδή για τα χρήματα, το σεξ, την ανατροφή των παιδιών, τα πεθερικά ή τις δουλειές του σπιτιού. Στην πραγματικότητα, οι σύντροφοι τσακώνονται κυρίως όταν πιστεύουν ότι το ταίρι τους δεν ενδιαφέρεται για το πώς αισθάνονται. Τσακώνονται εξαιτίας του πόνου της αποσύνδεσης.
Η αποσύνδεση συμβαίνει πιο συχνά στις προσωπικές σχέσεις, όταν ο φόβος ή το άγχος στον έναν, προκαλεί μια αίσθηση ανεπάρκειας στον άλλο.
Υπάρχει ένας μηχανισμός επιβίωσης που παρατηρείται στα περισσότερα κοινωνικά ζώα, όπου ο φόβος και το άγχος των θηλυκών μελών της αγέλης χρησιμεύει ως ένα αυτόματο σύστημα συναγερμού για να διεγείρει την επιθετική-προστατευτική συμπεριφορά των αρσενικών μελών. Η καλύτερη αίσθηση της όσφρησης και ακοής των θηλυκών, τις καθιστά πιο ευαίσθητες στον κίνδυνο και πιο κατάλληλες για να λειτουργούν ως κοινωνικοί συναγερμοί. Όταν τα θηλυκά τρομάζουν, τα ισχυρότερα (και πιο αναλώσιμα) αρσενικά, συχνά σχηματίζουν μια αμυντική περίμετρο γύρω από την απειλούμενη αγέλη.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πιο κοινωνικά δομημένος από εκείνον οποιουδήποτε άλλου ζώου. Σε μας, αυτός ο πρωτόγονος διαδραστικός μηχανισμός παίρνει πιο περίπλοκες μορφές που υπονομεύουν (αφανώς) τις προσωπικές μας σχέσεις.
Αντιμέτωπος με το άγχος ή το φόβο μιας γυναίκας, ένας άντρας συνήθως ανταποκρίνεται με προστασία/υποστήριξη. Αλλά αν δεν ξέρει πώς να προστατεύσει/υποστηρίξει ή αισθάνεται αποτυχημένος ως προστάτης, είναι πιθανό να στρέψει την επιθετικότητα πάνω της (συνήθως με τη μορφή της κριτικής, «ανώτερης συλλογιστικής», ελέγχου κ.λπ. ) ή να την συγκρατήσει μέσα του, αποσυρόμενος στην απογοήτευση. Ο θυμός ή η απόσυρση από τους άνδρες συχνά διεγείρει το άγχος ή το φόβο της απομόνωσης στις γυναίκες, ακόμα και όταν ο θυμός του ή η απόσυρσή του δεν έχει σχέση μαζί της.

Είμαστε οικονομικά... αναλφάβητοι



Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΟΣΑ

Ερευνα του ΟΟΣΑ κατέδειξε ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να εκτελέσει ούτε απλές χρηματοοικονομικές πράξεις! Αντρικό «προνόμιο» το λάθος της υπερβολικής εμπιστοσύνης. Γράφει ο Ν. Φίλιππας.
Μία νέα έρευνα του Οργανισμού Συνεργασίας και Ανάπτυξης αναφορικά με τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2016 και έδειξε ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των πολιτών μπορεί να εκτελέσει απλές χρηματοοικονομικές πράξεις και να κατανοήσει βασικές επενδυτικές έννοιες και κανόνες.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το 2015 και το ερωτηματολόγιο σχεδιάστηκε κατάλληλα ώστε να συλλέξει συγκρίσιμες πληροφορίες μεταξύ των πολιτών τριάντα κρατών (από τις οποίες 17 είναι χώρες του ΟΟΣΑ) αναφορικά με συμπεριφορές, στάσεις και γνώσεις του ενήλικου πληθυσμού (18-79 ετών) .
Οι ερωτήσεις που υπεβλήθησαν αφορούσαν όλο το φάσμα των θεμάτων που άπτονται του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού όπως την αποταμίευση, τη συνταξιοδότηση, την επιλογή εναλλακτικών επενδυτικών προϊόντων, αλλά και θέματα χρηματοοικονομικής ευημερίας.
Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά απογοητευτικά.
Από 51.650 πολίτες που ερωτήθηκαν, μόνον το 58% μπορούσε να υπολογίσει τον απλό τόκο των αποταμιεύσεών τους, ενώ μόλις το 42% μπορούσε να καταλάβει τα οφέλη που προκύπτουν από τον ανατοκισμό των καταθέσεών τους.
Ένα απογοητευτικό 40% των πολιτών απάντησε σωστά στην απλή ερώτηση ότι αν τοποθετήσουμε 100$ με επιτόκιο 2% τον χρόνο, η αξία των χρημάτων μετά από 5 χρόνια θα ήταν πάνω από 110$.

Η ιστορική Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια -μετά την χρεοκοπία της χώρας-, διαπιστώνουμε πως πολλά από τα πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα για δεκαετίες, δεν ισχύουν πια.
Περπατώντας στους δρόμους της Αθήνας, παρατηρείς πως εμβληματικά καταστήματα και άλλοι γνωστοί χώροι έκλεισαν ή άλλαξαν χρήση.
Είναι πολύ συνηθισμένο πια να περνάς από κάποιο δρόμο και να λες «Εδώ ήταν το τάδε».
Τα λουκέτα πέφτουν βροχή και παίρνουν μαζί τους και επιχειρήσεις που θεωρούνταν ασφαλείς.
Κάθε φορά που κλείνει ένας από αυτούς τους χώρους, γράφονται τα ανάλογα σχόλια.
«Έκλεισε το ιστορικό βιβλιοπωλείο της Εστίας», «Έκλεισε η ιστορική Ελευθεροτυπία», «Κλείνει ο ιστορικός ΔΟΛ» κλπ.
Όλα είναι ιστορικά στην Ελλάδα.
Είναι τόσο ιστορικά όλα στην Ελλάδα που είναι απορίας άξιον πως δεν κυκλοφορούμε ακόμα με χλαμύδες ή, έστω, με φουστανέλες.
Οι Έλληνες μισούν τις αλλαγές -δεν είναι δύσκολο να το διαπιστώσεις αυτό- αλλά αναγκάζονται, με κάποια καθυστέρηση, να αποδέχονται τις αλλαγές που δεν μπορούν να αποφύγουν.
Πολλές από τις αλλαγές οφείλονται στην εξέλιξη της τεχνολογίας, στην αυτοματοποίηση, ή στην οικονομική κρίση, που δεν είναι πια κρίση αλλά μια μόνιμη κατάσταση.
Δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση που μπαίνουν λουκέτα σε «ιστορικά» μαγαζιά και «ιστορικές» επιχειρήσεις.
Η Ελλάδα είναι μια πολύ ιστορική χώρα. Χιλιετίες Ιστορίας.
Κι όμως, έχει μπει λουκέτο στην ιστορική Ελλάδα.

Δεύτερη μέρα στο Νταβός – Τι συζήτησε η Παγκόσμια Ελίτ

Το Παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ ανακοίνωσε τα top θέματα συζητήσεων που έθεσαν οι φετινοί συμμετέχοντες κατά τη δεύτερη μέρα της συνάντησης, κάποιοι που είναι ‘μόνιμοι’ θαμώνες, όπως η Lagarde, άλλοι πάλι που συμμετείχαν για πρώτη φορά

1.Ως πρώτο θέμα εξαιρετικού ενδιαφέροντος ήταν: «Ο Τζο Μπάιντεν δίνει την τελική σημαντική ομιλία του ως αντιπρόεδρος».
Μόλις 48 ώρες πριν τη λήξη της θητείας, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε μια παθιασμένη έκκληση προς την παγκόσμια κοινότητα να «ενεργήσει επειγόντως για να υπερασπιστεί τη διεθνή φιλελεύθερη τάξη».
«Για τα τελευταία επτά χρόνια, οι επιλογές που έχουμε κάνει – κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας στην Ευρώπη – έχουν κατευθύνει τον κόσμο μας κάτω από μια σαφή πορεία», δήλωσε ο Μπάιντεν.
«Η προσοχή μας στην οικοδόμηση και τη διατήρηση της Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων, με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη στον πυρήνα της, ήταν το θεμέλιο της επιτυχίας που ο κόσμος απολάμβανε κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα».
Μετά ξαφνικά έπαψε να το απολαμβάνει…
Δήλωσε υπέρμαχος της Παγκοσμιοποίησης, αναγνώρισε το πρόβλημα της όξυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, τη διάλυση της μεσαίας τάξης και είπε ότι ένα καλύτερο φορολογικό σύστημα είναι τώρα απαραίτητο, όπου οι πλούσιοι θα επιβαρύνονται με περισσότερους φόρους. Καταπληκτική ομιλία από κάποιον που σε 48 ώρες θα είναι στην αντιπολίτευση…

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 10ο Ανακεφαλαίωση

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελληνική Αλφάβητος

Είδαμε σε όλα τα προηγούμενα κεφάλαια ότι η Ελληνική Αλφάβητος είναι ένας «μαθηματικός» κώδικας και έχει θέαση στον αριθμό Εννέα. Ο Δίας ερχόμενος σε επαφή με τη Μνημοσύνη-Μνήμη μας χαρίζει τις εννέα Μούσες που με τον Λόγο και την Τέχνη μας δείχνουν το δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε ώστε περνώντας τις εννέα βαθμίδες-φάσεις κυοφορίας της σύλληψης των Ιδεών… μας ανεβάζει πολύ ψηλότερα νοητικά… για να αποδεχτούμε τον Φως του Απόλλωνα Ηλίου… για να φωτιστεί η καρδιά μας και η Ψυχή μας ώστε να οδεύσει και να αντικρύσει… τις Ολύμπιες θεότητες και τη χάριν τους.
Η Ελληνική Αλφάβητος και η Ελληνική γλώσσα είναι το θείον εργαλείον… για να κάνει λείον το κάθε έργο… δηλαδή να λειάνει… το Έργον της Ζωής μας..
Ο Χρόνος είναι δικός μας. Εσύ που με διαβάζεις αυτή τη στιγμή ΑΠΟΦΑΣΊΖΕΙΣ… φτιάξε τώρα αμέσως… το δικό σου χρόνο… αφού το έχεις το εργαλείο…. κι αυτό είναι η Ελληνική μας γλώσσα. Έτσι… όπως αργεί τ' ατσάλι να γίνει κοφτερό και χρήσιμο μαχαίρι… έτσι αργούν και οι λέξεις ν' ακονιστούν σε λόγο. Εσένα… ο σκοπός σου είναι… το μαχαίρι….! Να το ξέρεις… η λέξη δεν λείπει ποτέ… όταν κατέχεις την ιδέα.
Φτιάξε αμέσως τη ζωή σου…. όπως εσύ την θέλεις και βγες από αυτό που προσπαθούν να σου επιβάλλουν… αφού μπορείς… αρκεί βέβαια να μην τα σκέφτεσαι όλα αυτά τα αρνητικά…. και συγχρόνως να μην τα καλείς κοντά σου… πόσο μάλιστα να τα αναπαράγεις και να τα λες και στους άλλους. Αγνόησέ τους.

Οι ΤΡΟΦΕΣ, η top ΑΣΚΗΣΗ και τα tips υγείας για ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ!

Τι να τρως το πρωί; Τι ώρα να φας βραδινό; Πόσες φορές να ασκείσαι; Τι πρέπει να πετάξεις από το σπίτι; Όλες οι συμβουλές για να μειώσεις κι εσύ τον κίνδυνο!



Ξεκίνα το πρωί με γιαούρτι

Τα προβιοτικά που περιέχει μπορεί να βοηθήσουν να αλλάξει ο τρόπος που μεταβολίζει το έντερό σου τα οιστρογόνα, τα οποία καταστέλλουν την ανάπτυξη των όγκων του μαστού, ανακάλυψαν πρόσφατα Αργεντίνοι ερευνητές. Για να ενισχύσεις την προστατευτική του δράση, συνδύασε το γιαούρτι σου με μύρτιλλα.
Τυρί και γιαούρτι
Αυτά τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά φρούτα εμποδίζουν την ανάπτυξη των κυττάρων του καρκίνου του μαστού: δύο μερίδες μύρτιλλα την εβδομάδα μειώνουν κατά ένα τρίτο τον κίνδυνο να ασθενήσεις, σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση Breast Cancer Research and Treatment.

Φάε δείπνο στις 7 το βράδυ

Χρησιμοποίησε τις παρακάτω οδηγίες ως βασικό πρόγραμμα διατροφής για εκείνες τις ζωτικής σημασίας πρώτες τρεις ημέρες.
Αν μείνεις νηστική για τρεις επιπλέον ώρες τη νύχτα, μειώνονται κατά 20% οι πιθανότητες να έχεις υψηλό σάκχαρο αίματος, σύμφωνα με έρευνα από το Κέντρο Καρκίνου Moores στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και αυτό με τη σειρά του μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο και να βοηθήσει στην πρόληψη καρκίνου του μαστού.
«Όταν τα επίπεδα της γλυκόζης είναι ανεβασμένα, το σώμα σου εκκρίνει περισσότερη ινσουλίνη», η οποία μπορεί να κάνει τα κύτταρα του καρκίνου του μαστού να μεγαλώσουν πιο γρήγορα, εξηγεί ο Graham Colditz, M.D., αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.
«Όσο πιο γρήγορα χωρίζονται και αναπαράγονται τα κύτταρα, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος για καρκίνο». Όσο λιγότερα λιποκύτταρα έχεις τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες να μην πάθεις καρκίνο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα