Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΓΕΛΗ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ

Θα έχετε διαπιστώσει ότι αρκετοί συμπολίτες μας που είναι αδύναμοι και έχουν ανεπτυγμένο το αγελαίο ένστικτο αναζητούν απεγνωσμένα τον "νταβατζή" ηγέτη που θα καθαρίσει για πάρτη τους.

Όμως έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί η
εποχή των ηγετών. Βλέπετε άραγε πουθενά κανέναν ηγέτη παγκοσμίως; 

Ενώ φυσικά σήμερα οι σύγχρονοι πολιτικοί είναι σαφώς πιο εξελιγμένοι και μορφωμένοι από τους παλιούς, εντούτοις, δυστυχώς ή ευτυχώς η σύγχρονη πολυπλοκότητα της εθνικής και παγκόσμιας ζωής, ακυρώνει πλήρως τον όποιο ηγέτη. 

Πέρα από αυτό, η πλήρης εξουσία σήμερα έχει μεταφερθεί στους παραγωγούς του χρήματος, κάτω από τους οποίους δεν υπάρχει περίπτωση να ανθίσει ηγέτης που δεν θα τον ελέγχουν πλήρως.

Να μας προλαβαίνει η ψυχή μας...


Conquistadores και Ινδιάνοι
Πολύ συχνά αναρωτιέμαι γιατί οι άνθρωποι ασχολούνται περισσότερο με πράγματα καθημερινής "διεκπεραίωσης" και λιγότερο με το πώς θα ξεχωρίσει η δική τους δουλειά από τις δουλειές των υπολοίπων επαγγελματιών του ίδιου χώρου.

Δηλαδή, καταναλώνουν το χρόνο τους επαναλαμβάνοντας καθιερωμένες πράξεις, ανακυκλώνοντας διαρκώς τα "αυτονόητα", χωρίς να τους απασχολεί το πρόβλημα της δημιουργίας μιας ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ εικόνας για την εταιρία τους, μιας εικόνας που θα έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικά της χρώματα και μια εντελώς ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ιδέα!

Οι Ινδιάνοι της Αμερικής, τότε που είχαν πάει εκεί οι "conquistador" και τους έβαζαν να κουβαλάνε τις προμήθειες στα μονοπάτια της ζούγκλας, έκαναν κάθε τόσο στάση για να ξεκινήσουν πάλι μετά από λίγο. Τους ρώτησαν, λοιπόν, οι ξένοι, γιατί το κάνουν αυτό; Τόσο εύκολα, άραγε, κουράζονται; Εκείνοι τότε απάντησαν: "Δεν είναι από κούραση. Σταματάμε για να μας προλαβαίνει η ψυχή μας!"

Όταν κρίνεσαι από τον ίδιο σου τον εαυτό.



Εμοί δε εις ελάχιστον έστιν ίνα υφ’ ανακριθώ ή από ανθρωπίνης ημέρας, αλλ’ ουδέ εμαυτόν ανακρίνω.
Ουδέν γαρ εμαυτόν συνοίδα, αλλ’ ουκ εν τούτω δεδικαίωμαι, ο δε ανακρίνων με Κύριος έστιν.
Τι μας λέει εδώ ο Απόστολος Παύλος στην επιστολή προς Κορινθίους Α’ στο Δ κεφάλαιο εδάφιο από 3 και 4?

Ότι όχι μόνο δεν γίνεται να κρίνουμε τους άλλους, αλλά να μην μας ενδιαφέρει η κριτική τους και ακόμη να μην κρίνουμε ούτε κι εμείς τους εαυτούς μας. Καθώς όπως λέει, αυτό το δικαίωμα το έχει μόνο ο Κύριος Ιησούς Χριστός.
Και Εκείνος σε όλη μας τη ζωή, δεν μας κρίνει, αλλά μας οδηγεί σε μετάνοια και μας έχει δώσει πολλούς τρόπους για να φτάσουμε στον δρόμο Του.
Οπότε κάθε μορφή κριτικής, μας λέει ο Παύλος, είναι λάθος. Γιατί κανένας από μας δεν μπορεί να είναι τόσο δίκαιος όσο είναι ο Θεός. Και επειδή η γη είναι ένα σχολείο, όπου ο καθένας από μας παιδεύεται και εκπαιδεύεται και κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει σε όλους τους άλλους, η κριτική ας μην υπάρχει ανάμεσά μας. Αλλά η κριτική να μην υπάρχει και στους εαυτούς μας.
Γιατί αν θέλουμε να περπατήσουμε το μονοπάτι της αγάπης απόλυτα και ολοκληρωτικά, θα ξέρουμε ότι η κριτική δεν είναι δρόμος αγάπης.

Τα 'νέα' όπλα των Η.Π.Α σμήνος απο δολοφονικές μέλισσες(Βίντεο)



F-18 "βομβαρδίζει" με μικροσκοπικά drones -Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ως γνωστό εχει μεγάλο αριθμό drones (Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη).


  Ωστόσο από τη Δευτέρα, εκατοντάδες μικροσκοπικές εκδοχές των κλασσικών drones
- με το όνομα Perdix/Πέρδιξ απο την αρχαία ελληνική μυθολογία - μπορούν μαζι να επιτεθούν στον εχθρό ακριβώς όπως θα έκανε ένα σμήνος απο δολοφονικές μέλισσες.
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που γυρίστηκε κατά την διάρκεια δοκιμής στην Καλιφόρνια τον Οκτώβριο, αποδεικνύοντας οτι τα μίνι-drones λειτουργούν με επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής πάνω από 100 μικροσκοπικά drones Perdix έπεσαν απο τρία F / A-18 Super Ηornets τα οποία στη συνέχεια πέταξαν σε σχηματισμό.

"Λόγω της σύνθετης φύσης που εχει το πεδίο της μάχης, τα Perdix δεν προγραμματίζονται ένα - ενα, είναι ένας συλλογικός οργανισμός, και μοιράζονται έναν εγκέφαλο για τη λήψη αποφάσεων και για να προσαρμόζονται, σαν σμήνη στη φύση", δήλωσε ο επικεφαλής SCO William Roper.
"Επειδή το κάθε Perdix επικοινωνεί και συνεργάζεται με τα υπόλοιπα Perdix, το σμήνος δεν έχει ηγέτη και μπορεί να προσαρμοστεί με drones που εισέρχονται ή εξέρχονται από την ομάδα."

Λευκή Υπερκοσμική Μαγεία εναντίον Μαύρης Κοσμικής Μαγείας




“Οι επιστήμονες φίλοι μου με κατηγορούν για της μεταφυσικές αποκλίσεις μου και οι μεταφυσικοί φίλοι μου για υπερβολικό επιστημονισμό…”. Άρθουρ Καίσλερ

Από τον Ζάχο Σκαφίδα

Ενεργειακή φύση της λευκής και μαύρης Μαγείας

Πριν το 1970 συνήθιζαν οι συγγενείς να επισκέπτονται ο ένας τον άλλο στις γιορτές τους και κάποιες άλλες φορές. Όταν λοιπόν ερχόταν μια ξαδέλφη της μητέρας μου με την μητέρα της, έλεγε η δικιά μου μητέρα, “ωχ ήρθε ή Α”. Η Α. ήταν η μητέρα της ξαδέλφη της. Η Α. ήταν ένα καλοπροαίρετο άτομο χωρίς κακίες, με αγάπη για την ζωή. Αν ή Α. έλεγε “τι ωραίο είναι αυτό το πράγμα” αλλοίμονο του. Όταν έφευγε θα έπεφτε κάτω και θα έσπαγε ή θα έσπαγε χωρίς να το αγγίξει κανείς. Θυμάμαι ένα καναρίνι που είχαμε, είπε "τι ωραία που κελαηδά" και όταν έφυγε πέθανε. Είχα ακούσει το κρότο που έκανε το ποτηράκι του καφέ που της άρεσε όταν έσκασε σε κομμάτια. Θυμάμαι τα ξεματιάσματα που έκαναν για να μη τους δημιουργηθεί κάτι κακό.

Τότε ήταν που δημιουργήθηκαν στο παιδικό μυαλό μου τα ερωτήματα τι είναι μαγεία, ποιός είναι λευκός και ποιός μαύρος μάγος. Δεν ήταν δυνατόν να φανταστώ ότι ή Α. ήταν μάγισσα τη στιγμή που ήταν θεοσεβούμενη και δεν γνώριζε τίποτα για το θέμα. Και όμως προκαλούσε ασυνείδητα κακό ή βλάβη, σύμφωνα με τον ορισμό ήταν μια μαύρη μάγισσα χωρίς να το ξέρει.

Μαγεία είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να υπερβεί τους περιορισμούς των υλικών του δυνάμεων με σκοπό να χειραγωγήσει την πραγματικότητα μέσω της πνευματικής οδού. Όλα τα έμβια όντα επιτελούν μαγεία στη διάρκεια της ζωής τουςΑν η μαγεία αυτή επιφέρει καλό, λέγεται λευκή, αν επιφέρει κακό, βλάβη, επιστημονικά αν αυξάνει την εντροπία ή αταξία, λέγεται μαύρη.

Αφού αναφέραμε τον όρο εντροπία πρέπει να πούμε ότι αυτός εκφράζεται από το δεύτερο Θερμοδυναμικό αξίωμα “ ότι η θερμότητα ρέει πάντα αυθόρμητα από τα θερμά στα ψυχρά σώματα και ποτέ από τα ψυχρά στα θερμά χωρίς να δαπανήσουμε ενέργεια”. Δηλαδή το αντίστροφο δεν μπορεί να γίνει καθώς κυλάει ο χρόνος ( αυτό είναι γνωστό ως βέλος του χρόνου ) Διαφορετικά, καθώς ο χρόνος αυξάνεται, ένα σύστημα θα αποκτάει περισσότερη αταξία. Σύμφωνα με το αίτημα του Prigogine, όλοι οι νόμοι της φυσικής δεν είναι συμμετρικοί ως προς τον χρόνο.

Τώρα θα πείτε τι σχέση έχουν αυτά με τη μαγεία. Η μαγεία είναι ένα φυσικό φαινόμενο αφού επιδρά στη φύση και ακολουθεί υποχρεωτικά τους νόμους της φύσης. Όταν ένας μάγος κάνει λευκή μαγεία, μειώνει την αταξία, όταν κάνει μαύρη μαγεία, αυξάνει την αταξία.

Στο πρωταρχικό μου παράδειγμα ένα ποτήρι καφέ έχει μια τάξη, όταν σπάσει δημιουργείται αταξία, αν δεν σπάσει με φυσικό τρόπο κατατάσσεται σε φαινόμενο μαύρης μαγείας.

Το Σύμπαν στη αρχική σημειακή φάση ήταν σε τάξη, με το Big Bag μπήκε σε αταξία. Όταν ο Χριστός ανέστησε τον Λάζαρο που το σώμα του ήταν σε αταξία το έθεσε σε σχετική τάξη. Η αταξία να μετατραπεί σε τάξη δεν μπορεί να συμβεί σε ένα κλειστό σύστημα, όπως το Σύμπαν μας σύμφωνα με το αξίωμα του Prigogine. Εκτός αν κάνουμε χρήση εξωσυμπαντικών δυνάμεων, δηλαδή του Θεού.

Όταν καταργείται η Εστία


 Μελετώντας τον πλούτο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας αντλούμε άπειρα διδάγματα. Πρότυπα σκέψης με διαχρονική αξία. Τα διδάγματα αυτά αφορούν και τα μέσα και τα έξω από εμάς. Το επίτευγμα του Ελληνικού πνεύματος έχει και χρηστική αξία. Μας βοηθά να κατανοήσουμε το μυστήριο της φύσης και να το ερμηνεύσουμε.

Μέσα στο Ελληνικό Σύμπαν η Φύση περιλαμβάνει όλο το ζωικό και φυτικό βασίλειο συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου, δεν είναι ο άνθρωπος κάτι έξω και πάνω από το περιβάλλον του. Πάντα υπήρχε μια σχέση που αποτελούσε το αδιάσπαστο όλο. Ωστόσο αυτή η σχέση είναι σε διάσπαση.


Η Φύση μολύνθηκε από κομμάτι του ίδιου της του εαυτού. Τον άνθρωπο.


 Διασπάστηκε και νοσεί. Μα δεν είναι η μόλυνση κάτι τόσο απλό. Και οι προεκτάσεις δεν είναι μόνο υλικές αλλά και πνευματικές γιατί, όπως θα δούμε και στο παρακάτω απόσπασμα από τον διάλογο ανάμεσα στον Κλεόδωρο και τον Σόλωνα, η καταστροφή του περιβάλλοντος επιφέρει εν τέλει  κατάργηση στις τιμές, τις σπονδές και τις απαρχές στους θεούς. Ας δούμε όμως πως προκύπτει αυτό στο απόσπασμα ("Οι επτά σοφοί- εκδ. Ζήτρος) που ακολουθεί:

"Και όπως ο Θαλής λέει ότι, αν καταστραφεί η Γη θα υπάρχει σύγχυση σε ολόκληρο το σύμπαν, έτσι και η κατάργηση της τροφής συνεπιφέρει διάλυση του σπιτιού. 


Γιατί την ίδια στιγμή καταργείται και η φωτιά της Εστίας, η ίδια η Εστία, οι κρατήρες του κρασιού, οι υποδοχές και οι φιλοξενίες, που περισσότερο από οτιδήποτε άλλο δείχνουν την αγάπη του ανθρώπου προς τον άνθρωπο και είναι τα πρώτα δείγματα της κοινωνικής του σχέσης. Για να το πω καλύτερα: Καταστρέφεται ολόκληρη η ζωή, εάν βέβαια, η ζωή δεν είναι παρά μια αδιάλειπτη πορεία του ανθρώπου, που οδηγεί στην διεκπεραίωση μιας σειράς πράξεων, τις πιο πολλές από τις οποίες τις προκαλούν η ανάγκη της τροφής και οι προσπάθειες για την εξασφάλιση της. 

Φενγκ Σούι – Μέρος γ΄: Εξουδετερώνοντας τα αρνητικά άστρα

Ανάλυση των ιπτάμενων άστρων του 2017. Θεραπείες και αντίμετρα για τους αρνητικούς τομείς. Η απόλυτη θεραπεία με σύνθετη μέθοδο Φενγκ Σουι και Βάστου.

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ
Άστρο 2
Ασθένειες και θέματα υγείας προκύπτουν φέτος λόγω της αρνητικής ενέργειας του άστρου 2. Πλήττονται κυρίως ο πατέρας της οικογένειας και όσοι ανήκουν στα ζώδια του Σκύλου και του Xοίρου. Εάν ζείτε σε ένα σπίτι με βορειοδυτική κατεύθυνση, φροντίστε να τοποθετήσετε μια κατάλληλη θεραπεία Φενγκ Σούι.
Εάν η κρεβατοκάμαρά σας βρίσκεται στα βορειοδυτικά, καλό θα ήταν να κοιμάστε σε άλλο δωμάτιο. Σε αντίθετη περίπτωση, απαιτούνται ισχυρές θεραπείες όπως:
•  Θεραπευτικός Βούδας
•  Νεροκολοκύθα υγείας (Wu Lu)
•  Θεός υγείας Σιάο
•  Γιάντρα Σελήνης
•  Πέρλες ή φεγγαρόπετρες
•  Άγαλμα Κουάν Γιν
•  Garuda
•  Πράσινοι δράκοι
•  Αλατόνερο
•  Μελωδός έξι ράβδων
•  Μέρου τσάκρα με γιάντρα Σελήνης

Φενγκ Σούι - Μέρος β΄: Ενισχύοντας τους ευοίωνους τομείς

Ανάλυση των ιπτάμενων άστρων του 2017. Οι θεραπείες και τα αντίμετρα που θα χρειαστείτε για να εξουδετερώσετε τις αρνητικές επιρροές.
ΑΝΑΤΟΛΗ
Άστρο 8, πράσινο
Φέρνει πλούτο, ευημερία, τύχη. Προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες σε εκείνους που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Λαγού και στους μεγαλύτερους γιους. Είναι πολύ ευνοϊκό για τους ενοίκους ενός σπιτιού με ανατολική κατεύθυνση. Θα έχουν βελτίωση στην τύχη τους και θα είναι πιο επιτυχείς σε όλους τους τομείς. Φέρνει επίσης τύχη όταν επιλέγετε να περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας στο ανατολικό τμήμα του σπιτιού. 
Ενισχύστε τον ανατολικό τομέα με:
•  8 τυχερά σύμβολα σε πανό
  Ζάμπαλα πανό ή άγαλμα
•  Λάξμι άγαλμα
•  Γιάντρα Λάξμι και Γκανές
  Αμμωνίτες
  Κρυστάλλινη σφαίρα
  Οκτάδα νομισμάτων
  Νεροκολοκύθα κίτρινου νεφρίτη, κρεμαστή

Α. Φενγκ Σούι – Τα ιπτάμενα άστρα του 2017

Ανάλυση των ιπτάμενων άστρων του 2017. Θεραπείες και αντίμετρα για τους αρνητικούς τομείς

Τα ιπτάμενα άστρα είναι μια εξαιρετική φόρμουλα του Φενγκ Σούι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιστοποιήσετε την τύχη σας στο έτος του Πετεινού.

ΣΤΙΣ 28 Ιανουαρίου 2017 μπαίνουμε σε ένα νέο κινεζικό έτος (είναι το έτος 4715 στο κινέζικο ημερολόγιο), αυτό του Πύρινου Πετεινού, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 15 Φεβρουαρίου 2018.
Το νέο έτος είναι γιν και το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι, αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι, θα πρέπει να βασιστούμε μόνο στις δικές μας ικανότητες. Είναι έτος αντιπαράθεσης δυνάμεων και θα πρέπει να επιλέξουμε πλευρά και παράταξη. Αν αποφύγουμε να επιλέξουμε, θα επιλέξουν τα πράγματα για εμάς. Επίσης, θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να είμαστε υπομονετικοί, εάν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας.
Το έτος αυτό οι μάσκες πέφτουν, τα ψέματα τελειώνουν και θα φανεί το αληθινό πρόσωπο όλων μας. Είναι καιρός άλλωστε να διαχωριστεί η ήρα από το στάρι!
Ένα ανατρεπτικό έτος
Οι άνθρωποι μπορούν και πρέπει να διαμορφώνουν τη μοίρα τους! Δεν έχει νόημα να εξαρτόμαστε συνέχεια από το παρελθόν, αλλά ούτε και από το μέλλον που αποφασίζουν άλλοι για εμάς. Κατά το έτος του Πύρινου Πετεινού, η αντίληψή μας για τα πράγματα όπως τείνουν να διαμορφωθούν και ο επηρεασμός τους από την άμεση συμμετοχή μας σε αυτά, θα αποτελέσουν αναπόσπαστο μέρος της πραγματικότητας και των αλλαγών που θα επέλθουν.
Το 2017 απαιτείται ρεαλισμός. Τα τελευταία χρόνια έδειξαν «ποιος είναι ποιος», ποιος διαθέτει μικρή αντίσταση και κάμπτεται και ποιος έχει πραγματικά σταθερή βάση και δεν αλλάζει κατεύθυνση με την πρώτη δυσκολία.
Τα λάθη του παρελθόντος δεν εξαφανίζονται, όμως έχει κατακτηθεί ένα σημαντικό μάθημα. Έτσι, το 2017, που χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια και δικαιοσύνη, είναι ένα έτος χωρίς αυταπάτες και παρωχημένα δόγματα. Και παρ’ όλο που δεν αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής, θα εμφανιστούν πολλές νέες ιδέες που απαιτούν βελτίωση. Η επιλογή για το πώς θα διαμορφώσει ο καθένας το μέλλον του είναι δική του και αν δεν έχει το σθένος να επιλέξει, τότε κάποιοι άλλοι θα αποφασίσουν γι’ αυτόν.
Όπως είπαμε, το 2017 είναι χρονιά γιν που σημαίνει ότι θα υπάρξουν στιγμές που θα τις περάσουμε μόνοι μας, σε ενδοσκόπηση, και άλλες με την οικογένεια ή με καλούς φίλους.
Τα προηγούμενα έτη του Γιν Πύρινου Πετεινού ήταν το 1957, το 1897 και το 1837. Καθένα από αυτά ήταν έτος μεγάλων αλλαγών και αξιοσημείωτης προόδου στην τεχνολογία και την ιατρική.
Τα αρνητικά στοιχεία του έτους

Ένας έξυπνος γάιδαρος που λύνει προβλήματα (Βίντεο)

Δείτε πώς ένας γάιδαρος χρησιμοποιεί την ικανότητά του να λύνει προβλήματα μπροστά σε ένα εμπόδιο.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ συνέβη στη φάρμα Paradase, στη βόρεια Ιταλία, κοντά στη Γένοβα, όπου μια παρέα φίλων εκτρέφει και φροντίζει όνους και ημίονους – ένα είδος που τείνει να εξαφανιστεί.
Ο γάιδαρος είναι ένα ζώο που φημίζεται για την παροιμιώδη υπομονή του (π.χ. γαϊδουρινή υπομονή). Αποτελεί επίσης σύμβολο ταπεινότητας, κάτι που υποδηλώνεται και στην Καινή Διαθήκη, με την είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα «επί πώλου όνου».
Εκτός όμως από αυτές τις ιδιότητες, ένας γάιδαρος στη φάρμα Paradase, ονόματι Ορέστης, αποδεικνύει πως τα ταπεινά αυτά ζώα, εκτός από υπομονή, διαθέτουν και  αξιοσημείωτη ευφυΐα, όπως αποδεικνύει το περιστατικό που κατέγραψαν οι κάμερες της φάρμας.

Το Ναυτικό της Χιλής αποδέσμευσε βίντεο με UFO

Το Πολεμικό Ναυτικό της Χιλής αποδέσμευσε βίντεο με UFO που κατέγραψε κάμερα στρατιωτικού ελικοπτέρου το Νοέμβριο του 2014.

Το UFO εκτόξευσε δύο φορές μια άγνωστη ουσία στον αέρα. Photo: CEFAA / YouTube
ΠΙΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ κι από την εμφάνιση ενός Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενου Αντικειμένου είναι να δίνει μια κυβέρνηση στη δημοσιότητα στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινης δραστηριότητας στο περιβάλλον της Γης.
Και όμως αυτό ακριβώς συνέβη με το Πολεμικό Ναυτικό της Χιλής, που κατόπιν κυβερνητικής αδείας έδωσε στη δημοσιότητα, στις 5 Ιανουαρίου 2017, βίντεο με υλικό από κάμερα στρατιωτικού ελικοπτέρου, που εκτελούσε περιπολία στις χιλιανές ακτές στις 11 Νοεμβρίου 2014.
Το βίντεο, που διαρκεί 10 λεπτά, δείχνει την κάμερα να συλλαμβάνει αρχικά την εμφάνιση ενός στρογγυλού αντικειμένου που αιωρείται πάνω από τα σύννεφα.
Το άγνωστο αντικείμενο εξαφανίζεται, ενώ η κάμερα του ελικοπτέρου συνεχίζει να το αναζητά. Επανεμφανίζεται και τότε συμβαίνει κάτι παράξενο. Το άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο, εκτοξεύει δύο φορές μια άγνωστη ουσία, έτσι που τελικά στην οθόνη εμφανίζεται σαν ένα αντικείμενο σε σχήμα πούρου. Στη συνέχεια, όμως, το αρχικό αντικείμενο «αποκολλάται» από την μακρουλή άγνωστη ουσία, που παραμένει στον ουρανό, και απομακρύνεται, ώσπου χάνεται από την οθόνη.

Και όμως, η Μήδεια του μύθου δεν σκότωσε τα παιδιά της!


"Το δίκιο δε φωλιάζει στα μάτια των θνητών · δίχως να μάθεις τι κρύβει κάποιος στην καρδιά του τον μισείς μ’ ένα σου βλέμμα μοναχά, χωρὶς ποτέ κακό να σου ’ χει κάνει."
Μήδεια-Ευριπίδης

Έχουμε πληθώρα συνθέσεων-ανακατασκευών του μύθου της Μήδειας με την ευριπίδειο μορφή να θεωρείται πρωτότυπη. Έτσι η πρωταγωνίστρια δεν είναι ποτέ η ίδια, αλλά αλλάζει ώστε σήμερα πια να μιλάμε για Μήδειες και για ένα πλουραλισμό των προσωπείων της ηρωίδας...
Όλες τους όμως εισάγουν, πρώτο διδάξαντα τον Ευριπίδη, την παιδοκτονία στη δράση τους: αυτό είναι γεγονός οξύμωρο, αν σκεφτεί κανείς ότι η παράδοση μιλά για τη Μήδεια και τα παιδιά της ως παρουσίες αλληλένδετες και ότι η Μήδεια
εμφανίζεται συγχρόνως ως θεότητα της γονιμότητας και της μητρότητας.
Η Μήδεια είναι η ηρωίδα που «μήδεται» δηλαδή προνοεί, νοιάζεται, γνωρίζει τις τελετές των μυστών και μεταφέρει τη γνώση της στην Ελλάδα.
Το όνομα Μήδεια προέρχεται από το ρήμα μέδομαι, το οποίο σημαίνει προνοώ, μελετώ, διαλογίζομαι και φροντίζω, καθώς και επινοώ, μηχανεύομαι και εν τέλει κυβερνώ, άρχω
Στη ενεργητική του διάθεση, μέδω, το ρήμα αποκτά τη σημασία του εξουσιάζω, προστατεύω.Φορέας και εκπρόσωπος ενός αρχαϊκού πολιτισμού, ανήκει σ’ ένα είδος«ορφισμού». Είναι ερωμένη, ερωτευμένη μάγισσα που σώζει τον εραστή και τους συντρόφους της, είναι μάνα αλλά και «Μέδουσα» και «Σκύλλα», η «πανφάρμακη ξείνα» κατά τον Πίνδαρο. Θεωρείται μάγισσα, γιατί: Παρασκευάζει προστατευτικές αλοιφές, χρησιμοποιεί ξόρκια, δηλητηριάζει, μαγνητίζει με το βλέμμα, προκαλεί ύπνο, έχει μαντικές ικανότητες, φονεύει (θυσιάζει, ανθρωποθυσία) ή βάζει άλλους να φονεύουν τελετουργικά και κομματιάζει. Επίσης υπόσχεται και επιδιώκει με τελετουργικές δράσεις, ξόρκια και ουσίες την αναπαραγωγήαιώνια νιότη και την αθανασία.

Ως «Θεοειδής μάγισσα» την κοσμεί ο Page, ο οποίος της αποδίδει μαγικο θρησκευτικές αρετές. Κάνει θετική ή αρνητική χρήση τους: πρόκειται για μια ηθική αντιπαράθεσηανάμεσα στην «λευκή» και τη « μαύρη» μαγεία, μια διχοτόμηση ανάμεσα στο θείο και το δαιμονικό, μια σχάση ανάμεσα στο καλό και το κακό. 
Κι όμως η Μήδεια δεν σκότωσε τα παιδιά της· η Μήδεια του μύθου γιατί η Μήδεια του Ευριπίδη, ναι, το έκανε, τα σκότωσε και τα δύο. Όχι πως έκανε λίγα εγκλήματα η Μήδεια του μύθου: έκοψε κομματάκια τον αδελφό της και τον σκόρπισε στη θάλασσα, αργότερα έβαλε τις κόρες του Πελία να σκοτώσουν τον πατέρα τους, αλλά τα παιδιά της όχι, δεν τα σκότωσε.
Ούτε η Μήδεια του Πίνδαρου σκότωσε τα παιδιά της. Αγάπησε τον Ιάσονα και τον βοήθησε με τα μαγικά της να κλέψει το χρυσόμαλλο δέρας αλλά ως εκεί. Το ίδιο κι η Μήδεια του Απολλώνιου του Ρόδιου. Μετά από εντολή της Αφροδίτης, ο Έρωτας σημάδεψε την καρδιά της κι αγάπησε παράφορα τον Ιάσονα με τον οποίο, μετά από πολλές περιπλανήσεις, κατέληξαν στην Αίγινα και τέλος καλό.
Η Μήδεια λοιπόν δεν σκότωσε τα παιδιά της. Τώρα πώς του ήρθε του Ευριπίδη, τέτοια ιδέα είναι μεγάλη ιστορία. Μια ιστορία που θα την πούμε παρακάτω.
Όμως ποια ήταν η Μήδεια; Τι λέει η μυθολογία μας για αυτήν;
Ας πάμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι.

Οικογενειακά τραπέζια

Αποτέλεσμα εικόνας για Οικογενειακά τραπέζια
Τρώμε μαζί. Σε ιεραρχικά, ορθογώνια ή πιο δημοκρατικά, στρογγυλά τραπέζια. Στη καταναγκαστική ή αυθόρμητη ευτυχία μιας γιορτής, ή με το υγιεινό και ίσως βαρετό σπανακόρυζο μιας οποιασδήποτε Τετάρτης. Τρώμε μαζί, μασώντας και χωνεύοντας δεκαετίες μετεμφυλιακών καυγάδων, κληρονομικών αδικιών, αδελφικών ανταγωνισμών, μισοξεχασμένων μυστικών. Τρώμε μαζί στη χαρά και το θάνατο. Τρώμε μαζί, ακόμη και όταν τρώμε “μοντέρνα”: σιωπηλοί μπροστά από τη τηλεόραση ή το tablet. Διότι αυτό που τρώμε είναι πρώτα από όλα, ο ένας τον άλλο. Μασώντας και χωνεύοντας τις ομοιότητες και τις διαφορές μας.
Τα οικογενειακά τραπέζια είναι πάντοτε πλούσια. Τουλάχιστον σε συναισθήματα. Μεγάλες προσδοκίες καλοπέρασης ή εκνευρισμοί για την υποχρεωτικότητα τους. Επιθυμώντας βαθιά και ταυτόχρονα λογοκρίνοντας τη παλινδρόμηση μας στη παρθενική φροντίδα της θεάς Εστίας. Και εκείνη προαιώνια μεριμνά για τη φωτιά που καίει, για το ον που θυσιάστηκε μέσα στη κατσαρόλα, για το αλάτι που δίνει γεύση ή τσούζει στις πληγές μας, για τις άδειες καρέκλες που περιμένουν να φιλοξενήσουν το νέο, για τις αναμνήσεις και τις ελπίδες που αναζητούν μέσα στο χάος ένα κέντρο. Τα πάθη των συνδαιτυμόνων άλλοτε εκθέτονται στην επιφάνεια του τραπεζιού ως τα “καλά” σερβίτσια , άλλοτε κρύβονται κάτω από το τραπεζομάντιλο. Και επειδή τα πάθη, που αναζητούν καταφύγιο στα οικογενειακά τραπέζια είναι πολλά, το ίδιο συμβαίνει και με τις ιεροτελεστίες τους.
Τα οικογενειακά τραπέζια είναι σχεδόν πάντοτε όμοια. Οι θέσεις είναι λίγο πολύ προκαθορισμένες. Οι καυγάδες για την ώρα προσέλευσης το ίδιο: το ζεστό φαγητό απαιτεί ομοφωνία. Η λαιμαργία όσων τσιμπολογούν πριν όλα σερβιριστούν, συγχωρείται ή καταποντίζεται με υποτιμητικά βλέμματα. Οι πολιτικές ή αθλητικές συζητήσεις αν και συνήθως απαγορεύονται, πρέπει τουλάχιστον να ξεκινήσουν οπωσδήποτε προς τις τελευταίες μπουκιές, όταν το πεινασμένο ζώο μέσα μας έχει κάπως ημερέψει. Οι ίδιες ιστορίες επαναλαμβάνονται, με τον ίδιο τρόπο, προκαλώντας το ίδιο γέλιο ή συγκίνηση για την εμπέδωση της οικογενειακής μυθολογίας. Οι ηλικιωμένοι, διακονώντας το πνεύμα των προγόνων, νοσταλγούν φαινομενικά αχάριστα το πόσο πιο νόστιμα και αγνά ήταν τα φαγητά στο παρελθόν. Οι νεοεισερχόμενοι, σιωπηρά κρίνονται για το εάν είναι πολύ ή λίγο αλατισμένοι. Οι εριστικοί απειλούνται με πιπέρι στο στόμα. Τα παιδιά, βιάζονται να σηκωθούν, ίσως, όχι επειδή κουράζονται εύκολα, αλλά γιατί μόνο μέσα από το παιχνίδι μπορούν να μεταβολίσουν όλη την ψυχική ένταση του οικογενειακού τραπεζιού.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 3ο

Η Ελληνική γλώσσα είναι κώδικας και έχει σαν κεντρική έννοια τον αριθμό ΕΝΝΕΑ=9.




ΑΔΕΛΦΙΑ....πρέπει να ξέρετε ότι… οι αριθμοί δεν ΕΡΜΗ-νεύουν τα γεγονότα… τα γεγονότα ΕΡΜΗ-νεύουν τους αριθμούς. Αυτό να το χρησιμοποιείται συχνά στο μυαλό σας… αφού το κατανοήσετε πρώτα κάποια στιγμή… το τι ακριβώς εννοεί… διότι θέλει μία ανάλογη επεξεργασία… και να το επαναφέρετε στη μνήμη σας… για να ξεδιαλύνετε κάθε φορά… αυτά που σας συμβαίνουν.
Εάν λοιπόν πάρουμε έναν οποιοδήποτε ΑΡΙΘΜΟ (....κι εντελώς τυχαία παίρνουμε ας πούμε τον αριθμό 146)....και κάνουμε λοιπόν τον ανάλογο αναριθμητισμό στα αριθμητικά σύμβολα του αριθμού 146 θα έχουμε: 146, 164, 416, 461, 641, 614.
Πήραμε λοιπόν όλες τις εκδοχές. Έχουμε δηλαδή… έξι διαφορετικές τοποθετήσεις. Έξι διαφορετικούς αριθμούς, που ενώ αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι θα έχουν τον ίδιο πυθμένα ως λεξάριθμοι... είναι εντελώς διαφορετικοί και δηλώνουν ή ερμηνεύονται από διαφορετικά γεγονότα.




Για να καταλάβουμε τι κάνουμε εδώ… αφαιρούμε πχ. Τον αριθμό 164-146=18…κατόπιν…αφαιρούμε το 252-18=234…..κατόπιν το 234-207=27….κατόπιν το 72-27=45….κατόπιν το 54-45= 9…κ.ο.κ. τό ίδιο και για τους άλλους αριθμούς …. και πάντα βγαίνει ο αριθμός… 9.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντοτε..... ΕΝ-ΝΕ-Α….για όποιον αριθμό πάρουμε.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 2ο

Η κάθε λέξις είναι και μία πλέξις… δηλαδή πλέκουμε-δημιουργούμε νοηματικά…. και διεισδύουμε εσωτερικά-πνευματικά… μέσω του γράμματος (π)… π+λέξις… κι έτσι το γράμμα…( π)… γίνεται η πύλη… εισόδου.
Έτσι η ΠΛΕΞΙΣ (Π+ΛΕΞΙΣ)…..[όπου Π (ΥΛΗ)] μετατρέπεται σε:
ΛΕΞΙΣ/ΕΛΞΙΣ/ΕΛΙΞΣ-(ΕΛΙΞς)… ΕΛΙΚΩΝ.
Αν λοιπόν ο καθείς μας δεν βρει... το ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟΝ του.... δεν θα βρει και το ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΝ.... ίνα αποδράσει από το υλικόν γήινον πεδίον.... προς το Σύμπαν.
Η κάθε ΛΕΞΙΣ…. οδεύει….. προς το άπειρον: ∞ ….ήτοι η :
ΛΕΞΙΣ=305=>3+0+5 = 8… ∞ …. άπειρον.
ΑΛΗΘΕΙΑ=64...!!!... και πως το ξέρουμε αυτό… διότι 6+4=10… όπου ΔΕΚΑ (10)… είναι η πρώτη Ιερά Τετρακτύς του Πυθαγόρα….!
ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ=1626 1+6+2+6=151+5=6 …. όπως διαπιστώνουμε ο αριθμός (6)… είναι ο αριθμός της Ψυχής… αλλά και της πρώτης Τετρακτύος που αποκωδικοποίησα… ενώ στη δεύτερη Τετρακτύ… δυστυχώς διακόπηκε το σήμα… !!!… και δεν ξέρω τι σημαίνει…

Πρέπει να ξέρετε ότι πρώτη Τετρακτύς του Πυθαγόρα… έχει πρακτική και επιστημονική εφαρμογή σε αρκετά πράγματα… αλλά έχει όμως κι ένα φιλοσοφικό και θεοσοφικό υπόβαθρο… αφού είναι κατασκεύασμα… στη σφαίρα του λογικού και του υπερβατικού όντος… με πολυδιάστατες ερμηνείες και αποσυμβολισμούς. Από αυτήν αποκαλύπτουμε κοσμικές, βιολογικές, ηθικές ιδιότητες και πολλές γνώσεις. Η λέξη Τετρακτύς… είναι ένας αριθμός: το τέσσαρα (4). Ο αριθμός όμως τέσσαρα στην εποχή τού Πυθαγόρα παριστάνονταν όπως ξέρουμε με το τέταρτο κατά σειρά γράμμα της Ελληνικής αλφαβήτου… που είναι το γράμμα… Δέλτα (Δ). Βλέπουμε δηλαδή… ένα γεωμετρικό τρίγωνο που είναι ισόπλευρο. Έτσι εάν πάρουμε το άθροισμα των τεσσάρων αριθμών…(1+2+3+4=10)…. μας βγάζει τον αριθμό 10. Δηλαδή… όλοι οι αριθμοί που είναι αθροιζόμενοι, ανάγονται σε μονοψήφιους αριθμούς και ισοδυναμούν με το ΕΝ ή αλλιώς τη Μονάδα. Παριστάνεται μ’ ένα ισόπλευρο τρίγωνο όπου σημειώνονται οι (10) Δέκα πρώτοι αριθμοί… οι οποίοι αθροιζόμενοι κατά πλευρά, είτε σαν αριθμοί και γράμματα, είτε σαν λέξεις… μας δίνουν πάντα τη Μονάδα. Δείτε παρακάτω:

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ… ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 1ο

Η Ελληνική Γλώσσα είναι δεν είναι μία απλή γλώσσα. Η Ελληνική Αλφάβητος (Άλφα-Βήτα) είναι μία νοηματική και αστρική γλώσσα, όπου εμπεριέχει αρκετά μηνύματα που οφείλεις να τα αποκωδικοποιήσεις. Η Ελληνική Αλφάβητος περιέχει γράμματα. Όμως κάθε γράμμα επειδή είναι κι ένα πνεύμα… αντιστοιχεί και σ’ έναν αριθμό. Έτσι έχουμε μία αντιστοιχία για το κάθε γράμμα… με τους ανάλογους αριθμούς, όπως βλέπετε στον παρακάτω πίνακα:



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΦΑΒΗΤΟΣ


Έτσι στον πίνακα αυτό… διαπιστώνουμε ότι το γράμμα Άλφα π.χ. αντιστοιχεί με τον αριθμό 1, το γράμμα Βήτα με τον αριθμό 2 κ.ο.κ. Όταν έχουμε μία συλλαβή ή μία λέξη ή μία πρόταση…. αυτές αντίστοιχα βγάζουν ένα αποτέλεσμα αριθμητικό… εάν προστεθούν βέβαια π.χ. η λέξη ΕΛΛΗΝ=123 που σημαίνει ότι αντικαταστήσαμε το κάθε γράμμα μ’ έναν αριθμό, όπου Ε=5, Λ=30, Λ=30, Η=8, Ν=50….όπου στη συνέχεια τα προσθέσαμε όλα μαζί και βγήκε το αποτέλεσμα: 5+30+30+8+50=123… οπότε η λέξη ΕΛΛΗΝ… αντιστοιχεί σε αριθμό με το νούμερο… 123. Αυτή η διαδικασία λέγεται λεξαριθμική ανάλυση. Φυσικά στην προκειμένη περίπτωση της λέξης ΕΛΛΗΝ=123… σημαίνει ότι ο κάτοχος της έννοιας και της αξίας της συγκεκριμένης λέξης : ΕΛΛΗΝ… όπου παρατηρούμε ότι έτσι αρχίζει η αρίθμηση των Πυθαγόρειων αριθμών… και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο ΕΛΛΗΝ είναι αυτός που φέρει την έναρξη αυτής της διαδικασίας. Οπότε η λέξη ΕΛΛΗΝ… είναι τίτλος διαχρονικός. Εξάλλου ο Πυθαγόρας μας το λέγει ξεκάθαρα ότι: «το γαρ σοφότατον των όντων εστίν ο αριθμός.»… και ο ΕΛΛΗΝ είναι αυτός που φέρει και τις μαθηματικές-φιλοσοφικές αυτές αξίες και ιδιότητες.
Όταν έχουμε δύο ξεχωριστές προτάσεις που ισοβαθμούν στο τελικό αποτέλεσμα π.χ. ΠΙΝΑΞ ΘΕΟΥ ΛΟΓΟΥ = Ο ΘΕΙΟΣ ΚΩΔΙΞ = 1258… αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μία σύζευξη και ένωση εννοιών μεταξύ τους… οι οποίες χρησιμοποιούνται στο νοητικό επίπεδο για να διαμηνύσουν κάτι που πρέπει να προσέξουμε και να το ψάξουμε. Από μόνη της η λεξαριθμική ανάλυση δεν έχει νόημα, γιατί απλά είναι ένα εργαλείο και τίποτε παραπάνω και οφείλουμε να την χρησιμοποιούμε κατά βούληση… μόνον όταν είναι χρηστική για τον εαυτό μας.

Ο… ΣΙΣΥΦΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας

Ο Σίσυφος [= πολύ σοφός] ο γιος του Αιόλου και της Εναρέτης, αδελφός του Κρηθέα, του Αθάμαντα [πατέρα του Φρίξου και της Έλλης], του Σαλμωνέα. Παντρεύτηκε την ΠΛΕΙΑΔΑ… Μερόπη από την οποία απέκτησε τον Γλαύκο. Έγινε βασιλιάς της Εφύρας (Τίρυνς, και η περιοχή μέχρι την Κόρινθο). Ο Γλαύκος παντρεύτηκε την κόρη του Νίσου, βασιλιά των Μεγάρων και γιου του Πανδίονα και γέννησαν τον Βελλερεφόντη.
Ο Σίσυφος είτε επειδή μήνυσε στον Ασωπό την απαγωγή της θυγατέρας του, Αίγινας από τον Δία, είτε επειδή πρόδινε τα μυστικά των θεών στους θνητούς, καταδικάστηκε από τον Δία, όπως λέει ο μύθος, να κυλάει έναν τεράστιο βράχο στην πλαγιά ενός λόφου στον Άδη, από κάτω προς τα επάνω. Όταν όμως ο βράχος πλησίαζε την κορυφή, του ξέφευγε πάντοτε από τα χέρια και αναγκαζόταν να αρχίζει πάλι από την αρχή, πραγματοποιώντας διαρκώς αυτή την κυκλική διαδικασία.
Η ύβρις του Σίσυφου δηλώνει…. την ΓΝΩΣΗ που ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ο ΗΛΙΟΣ στους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και η ΤΙΜΩΡΙΑ του δηλώνει… την ΑΙΩΝΙΑ καταδίκη του να διαγράφει διαρκώς την ίδια ελλειπτική κίνηση. Αυτό δηλώνει… την διαρκή Ανατολή και Δύση του Ήλιου, σε συνάρτηση με την κίνηση της γύρω απ’ αυτόν, αλλά και την αμοιβαία κίνηση του Ήλιου γύρω από τον συνοδό του. Έχουμε δηλαδή την εκτροπή της Πλειάδας Μερόπης… η οποία δεσμεύτηκε με τα δεσμά «Ιερού Γάμου» των ισχυρών ελκτικών βαρυτονικών δυνάμεων με τον Σίσυφο και την ένταξη του Ήλιου-Σίσυφου στον αστερισμό των Πλειάδων, υπό την σχέση του διπλού άστρου της Μερόπης, φαινόμενο ανάλογο με τους Διόσκουρους του Αστερισμού των Διδύμων, Κάστωρ και Πολυδεύκη, οι οποίοι κατοικούσαν εναλλάξ στον ουρανό, καθώς τα δύο βασικά άστρα του Κάστορα μεγέθους 1.6, ο Κάστωρ Α και Β, βρίσκονται σε αμοιβαία ελλειπτική περιφορά λόγω της κοινής τους μάζας, ο κύκλος της οποίας διαρκεί 400 έτη και όπου κατά την στιγμή το κλείσιμο του κύκλου τους, όπου παρατηρούμε την έκλειψη ενός άστρου από το έτερο.
Φυσικά στο Γαλαξία μας έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα διπλών και τριπλών αστρικών συστημάτων, γεγονός που προσδίδει σοβαρές πιθανότητες να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στον Ήλιο μας. Η ελλειπτική κίνηση και διαρκής μετάβαση του Σισύφου από το ναδίρ στο ζενίθ κι αντίστροφα, δηλώνει… μία παρόμοια σχέση με αυτή των Διόσκουρων, με τον Ήλιο μας να βρίσκεται σε ένα ατέρμονο κύκλο κατά τον οποίο μεταφέρει το βράχο του πλανητικού μας συστήματος και την Πλειάδα Μερόπη να παρατηρεί θλιμμένη από το ουράνιο νεφέλωμα της ζώνης των Πλειάδων, το αιώνιο μαρτύριο του συζύγου της Σίσυφου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα