Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

«Πώς γίνεται και αναπτύσσεσαι τόσο καλά μέσα σ ’ αυτόν τον μαραμένο και θλιβερό κήπο;»

post-606

Ο Βασιλιάς πάει στον κήπο του και βλέπει πως τα δέντρα, οι θάμνοι και τα λουλούδια του ξεραίνονται
Η Βελανιδιά τού λέει πως ξεραίνεται γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο ψηλή όσο το Πεύκο.
Γυρίζει προς το Πεύκο και το βλέπει πεσμένο κάτω γιατί δεν μπορεί να κάνει σταφύλια όπως το Αμπέλι.
Και το Αμπέλι ξεράθηκε γιατί δεν έκανε λουλούδια σαν την Τριανταφυλλιά.
Βλέπει την Τριανταφυλλιά να κλαίει γιατί δεν είναι γερή και δυνατή σαν τη Βελανιδιά.
Και ξάφνου, βλέπει ένα φυτό, μια Φρέζια, γεμάτη άνθη και πιο δροσερή από ποτέ.
Τη ρωτάει ο βασιλιάς:
«Πώς γίνεται και αναπτύσσεσαι τόσο καλά μέσα σ ’ αυτόν τον μαραμένο και θλιβερό κήπο;»
Το λουλούδι τού απαντάει:

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Η «ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ» ούτε συλλαμβάνεται (με κάποιο αντιληπτικό όργανο ή κάποια αντιληπτική διαδικασία) στο ΒΑΘΟΣ της, ούτε προσδιορίζεται πραγματικά, ούτε μπορεί να αναλυθεί ουσιαστικά. Στην πραγματικότητα και «Είναι» και «Δεν είναι» ταυτόχρονα. Είναι Άπειρη και Πεπερασμένη. Είναι Παντού κι Εδώ. Είναι Χωρίς Ιδιότητες και ταυτόχρονα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είναι Άχρονη και Έγχρονη επίσης. Το τι είναι (ή δεν είναι) εξαρτάται από την Κατάσταση της Συνειδητότητας που βρίσκεται, από το Περιεχόμενο της «Επίγνωσης» που έχει.

Μιλώντας διαφορετικά ο «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» είναι μια Δυναμική Οντότητα που βιώνει διάφορες, διαφορετικές, καταστάσεις. Αυτό σημαίνει όχι μόνο ότι ο Άνθρωπος, οι άνθρωποι, μπορούν να βιώνουν την ύπαρξη, την ζωή (την έγχρονη ύπαρξη, την μεταφυσική ζωή, την εγκόσμια ζωή) με διαφορετικό τρόπο αλλά και ότι από την όποια κατάσταση βιώνουν, αντιλαμβάνονται διαφορετικά την ύπαρξη, την ζωή, τον κόσμο, την «καταγράφουν» διαφορετικά, την περιγράφουν (στον εαυτό τους ή στους άλλους) διαφορετικά. Αυτό οδηγεί αμέσως σε ένα άλλο συμπέρασμα. Ότι όλες οι αντιλήψεις είναι σχετικές ή αλλιώς ότι δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια όσο βρισκόμαστε μέσα σε μια διαδικασία «εξέλιξης». Προφανώς όσο πιο υψηλά βρισκόμαστε στην εξέλιξη ή αλλιώς όσο μεγαλύτερη είναι η επίγνωσή μας ή ευρύτερη είναι η συνειδητότητά μας, έχουμε μια πιο σαφή αντίληψη της πραγματικότητας (αν και όχι την απόλυτη αλήθεια). Μόνο με αυτή την έννοια έχει πραγματικό περιεχόμενο η «γνώση» (η όποια γνώση), ο λόγος, η επικοινωνία.

Εννοείται ότι είμαστε αρκετά υπεύθυνοι να έχουμε σχετική αυτογνωσία της κατάστασής μας και ότι είμαστε αρκετά τίμιοι να μιλάμε για ό,τι και όσα κατανοούμε κι όχι για πράγματα που δεν έχουμε εμπειρία. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι δεν έχουν αυτή την ηθική ποιότητα ούτε την ακεραιότητα για να περιορίζονται μονάχα σε ό,τι έχουν οι ίδιοι επιβεβαιώσει με την εμπειρία τους. Καθώς ολόκληρος ο ανθρώπινος πολιτισμός βασίζεται στην διανόηση, στην μνήμη και στην «πληροφορία», οι άνθρωποι ανατρέφονται με την αντίληψη ότι αρκεί να σκέφτεται  ή να πληροφορείται κάποιος για κάτι για να είναι πεπεισμένος ότι το γνωρίζει. Αυτή η γνώση όμως είναι μόνο διανοητική σύλληψη. Προφανώς η διανοητική σύλληψη ενός πράγματος δεν έχει παρά ελάχιστη σχέση με την άμεση επαφή με το πράγμα. Ποτέ η περιγραφή της τροφής δεν χόρτασε κανέναν. Η διανόηση δεν είναι ζωή. Η πραγματική ζωή είναι άμεση επαφή με τα πράγματα, εμπειρία των πραγμάτων.

Τα κριτήρια αντρών και γυναικών στην επιλογή συντρόφου


Παράξενος είσαι, το ξέρεις; Δεν καταλαβαίνεις ότι ένας πλούσιος άντρας είναι σαν ένα χαριτωμένο κορίτσι; Εσύ μπορεί να μην παντρευτείς ένα κορίτσι μόνο και μόνο επειδή είναι χαριτωμένο, αλλά για όνομα του θεού δεν βοηθάει αυτό;

Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες στην επιλογή συντρόφου φαίνεται να επηρεάζονται από την εξωτερική εμφάνιση αλλά και από την κοινωνικοοικονομική θέση του συντρόφου, δίνοντας όμως τα δύο φύλα διαφορετικό βάρος σε αυτούς τους δύο τομείς, ενώ διαφέρει και η ιεράρχηση των χαρακτηριστικών.

Οι άντρες παρακινούνται περισσότερο από το οπτικό ερέθισμα.
Για τους περισσότερους τα εξωτερικά χαρακτηριστικά μίας γυναίκας είναι αυτά που τους καθορίζουν σε πρώτο επίπεδο αν επιθυμούν να έχουν μία σεξουαλική σχέση μαζί της. Μετά απ? αυτό διαπιστώνουν την ανάγκη ή την επιθυμία τους για μία πιο στενή σχέση. Αρχικά λοιπόν, προσδιορίζουν ποιες γυναίκες είναι αποδεκτές για σεξουαλικές σχέσεις και έπειτα θα αξιολογούν ποιες αξίζουν μεγαλύτερη προσοχή.
Αντίθετα για τις γυναίκες το κυρίαρχο ερέθισμα για την προσέγγιση ενός άνδρα είναι η κοινωνικοοικονομική του θέση.
Μέσα από μία ασυνείδητη διανοητική διαδικασία, η υψηλή κοινωνική και οικονομική θέση του άντρα έχουν την ικανότητα να μεταβάλλουν το πόσο ελκυστικός εξωτερικά και επιθυμητός σεξουαλικά είναι αυτός ο άντρας στα μάτια των περισσότερων γυναικών. Αρχικά λοιπόν προσδιορίζουν ποιοι άντρες είναι κοινωνικά, εμφανισιακά και προσωπικά αποδεκτοί και μετά αποφασίζουν ποιοι θα μπορούσαν να είναι αποδεκτοί για σεξουαλικές σχέσεις.

Τα Κριτήρια Των Ανδρών Για Την Επιλογή ΣυντρόφουΓια την πλειοψηφία των ανδρών τα βασικά κριτήρια για την επιλογή συντρόφου είναι:
Η εμφάνιση της γυναίκας ώστε να τον διεγείρει σεξουαλικά (η εμφάνιση είναι ένας υποκειμενικός ορισμός. Παρόλο που υπάρχουν τα κοινωνικά πρότυπα που ασκούν μεγάλη επιρροή στο άτομο, ο κάθε άνδρας μπορεί να δίνει και έναν δικό του ορισμό για την ομορφιά της γυναίκας).
Να βρίσκεται σε παρόμοιο με το δικό του κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο
Να είναι έξυπνη και κοινωνική – Θέλει να προκαλεί το θαυμασμό των άλλων αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και κτητικότητα. Θέλει να νιώθει την ασφάλεια ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι "δική" του.
Να τον προδιαθέτει ότι θα είναι καλή μητέρα, σύζυγος και σύντροφος (έχοντας ως πρότυπο συνήθως τη δική του μητέρα)
Να ταιριάζουν μεταξύ τους σαν άτομα, να αποδέχεται την προσωπικότητά της – να έχουν κοινά ενδιαφέροντα, να μπορούν να επικοινωνούν.

Οι ανιχνευτές λαθών


Η ανίχνευση λαθών είναι μια κοινωνικά αποδεκτή μορφή ψυχασθένειας. Πολλοί άνθρωποι είναι περήφανοι για την ικανότητά τους να προβλέπουν πιθανά προβλήματα, να αναγνωρίζουν λάθη σε άλλους ανθρώπους και να θυμούνται παλιά λάθη.
Θεωρούν τις λαθο-ανιχνευτικές ικανότητές τους απαραίτητες και σημαντικές. Υποστηρίζουν λογικά τη συμπεριφορά και τον τρόπο σκέψης τους λέγοντας πράγματα του τύπου "Πρέπει να διδασκόμαστε από την Ιστορία" και "Πρέπει να έχει κανείς τα μάτια του ανοιχτά για προβλήματα που μπορούν να προκύψουν".
Οι ανιχνευτές λαθών συχνά στερούν την αυτοεκτίμηση από τα παιδιά τους. Δίνουν τόση έμφαση στους τρόπους με τους οποίους αυτά θα μπορούσαν να βελτιωθούν, που αμελούν εντελώς να απολαύσουν την παρουσία τους. Τα παιδιά συχνά ερμηνεύουν αυτή τη στάση των γονιών τους ως απόδειξη ότι δεν είναι σωστά. Οι ίδιοι οι ανιχνευτές λαθών είναι άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Αντί να βιώνουν τα γεγονότα της ζωής τους, εφευρίσκουν συνεχώς τρόπους για να βελτιώνουν την εμπειρία τους. Άσχετα με το πόσο βελτιώνονται τα πράγματα, αυτοί αναζητούν όλο και περισσότερα.
Ένας ανιχνευτής λαθών δεν μπορεί ποτέ να είναι ικανοποιημένος, επειδή χρησιμοποιεί τη σκέψη του εναντίον του εαυτού του. Ασχολείται υπερβολικά με την ανάλυση της ζωής του και δεν μπορεί να την απολαύσει. Παίρνει την πιο ασήμαντη ατέλεια και την κάνει "Ανατολικό ζήτημα". Ακόμα κι όταν κάτι του αρέσει, το συγκρίνει με κάτι άλλο.

Η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ (Βίντεο)


the-berlin-truck-attack-massacre-false-flag-hoax
Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της περασμένης χρονιάς που έδειξε για πρώτη φορά πώς και η Γερμανία παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας είναι θύμα της ισλαμικής τρομοκρατίας, είναι το επεισόδιο που έγινε στο Βερολίνο στις 19 Δεκεμβρίου με «12» θύματα. Όμως αυτή είναι η αλήθεια;
berlin-wm-3n1
Στην επόμενη φώτο φαίνεται πώς τοποθετούνται αυτά τα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Είναι σχεδόν αδύνατον να τα χτυπήσει κανείς χωρίς να φανεί η καταστροφή στο κάτω μέρος του φορτηγού ή αυτοκινήτου.
the-polls
Ορισμένα στοιχεία αυτού του γεγονότος όπως έδειξαν κάποιες κάμερες και διαπίστωσαν μερικοί Γερμανοί ερευνητές, έδειξαν πώς τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι όπως τα παρουσίασαν τα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, με αυτά που φάνηκαν από τις λήψεις του φορτηγού που έπεσε υποτίθετο στον κόσμο, ήταν αδύνατον να φτάσει στο σημείο του μακελειού εξαιτίας πολλών τεχνιτών εμπόδιων όπως προστατευτικά κιγκλιδώματα σε διάφορα σημεία.
polls2
Αν κάποιος χτυπήσει επάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα το αυτοκίνητο έχει τα εξής χτυπήματα όπως βλέπετε στην φώτο.
collision-polls
Το φορτηγό όμως έχει μόνο στην μέση ένα χτύπημα, αυτό το περίεργο γεννά ορισμένα ερωτήματα.

Βρὲς τὸ (πραγματικό) Φῶς!!!

Ἄφησε πίσω σου κάθε τὶ ποὺ ἔως τώρα σὲ κρατοῦσε δέσμιο σὲ ἐπαναλαμβανόμενα παθήματα.
Ξεκίνα μὲ νέες ἰδέες, νέες σκέψεις καὶ κυρίως μὲ νέες ὀπτικές.
Ξέχνα ὅσα σὲ τρομάζουν ἢ πιστεύεις πὼς σὲ τρομάζουν.
Βρὲς τὸ Φῶς… Τὸ δικό σου Φῶς… αὐτὸ ποὺ ἔως τώρα δὲν ἔβλεπες…
Κῦττα πρὸς τὸν Ἥλιο…
Ἀναζήτησε τὶς Ἀλήθειες…
Ἀπόῤῥιψε τὰ ψέμματα…
Τόλμα…
Ἀποφάσισε νὰ παλέψῃς γιὰ ὅλα ὅσα θεωρεῖς ἱερά…
Πᾶψε νὰ ἀκοῦς αὐτοὺς ποὺ θορυβοῦν…

Πορτοκάλια για τις ιώσεις, την καρδιά, την χοληστερίνη, τα μάτια, την αρθρίτιδα, την αντιγήρανση


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος
Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο γνωστά εσπεριδοειδή.
Ο πιο φυσικός και γευστικός τρόπος για την θωράκιση του οργανισμού μας είναι το πορτοκάλι. Εντάσσοντάς το στην καθημερινή σας διατροφή θα νιώσετε ζωντάνια και ευεξία, ενώ η βιταμίνη C θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε πιο εύκολα τις εποχικές ιώσεις του χειμώνα..
Η κατανάλωση πορτοκαλιών βοηθάει στο άσθμα, την βρογχίτιδα, την πνευμονία και τους ρευματισμούς. Είναι επίσης πολύτιμος σύμμαχος στην πρόληψη της πέτρας στους νεφρούς και του διαβήτη και μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης και την υψηλή πίεση.
Οι θετικές επιδράσεις της βιταμίνης C αφορούν πολλά όργανα: Βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα (δηλαδή την άμυνα του οργανισμού), είναι ευεργετική για την καρδία και τα αγγεία, είναι βασική προϋπόθεση για την παραγωγή του κολλαγόνου που είναι θεμελιώδες στοιχείο δομής των οστών, των χόνδρων, των τενόντων, των συνδέσμων και άλλων οργάνων.
Εκτός από βιταμίνη C, όμως, περιέχει επίσης σάκχαρα, ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνη Α, θειαμίνη, ριβοφλαμίνη και άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, ποτάσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο σε μικρό ποσοστό… η λίστα είναι ατελείωτη!
Συγκεκριμένα, 1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκαλιού (250 ml) περιέχει:
πρωτεΐνες 1,76 g,
λίπος 0, 496 g,
υδατάνθρακες 25,792g,
φυτικές ίνες 0, 496 g,
ασβέστιο 27,280 mg,
σίδηρο 0,496 g,
φώσφορο 42,160 mg,
βιταμίνη C 124 mg,
βιταμίνη Β1 0,223 mg,
φολικό οξύ 74,400 mg.
Επιπλέον περιέχει περισσότερες από 170 φυτοχημικές ουσίες με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που αποτρέπουν την παραγωγή ελευθέρων ριζών, 38 λιμονοειδή που προστατεύουν τον οργανισμό από πολλές μορφές καρκίνου και 60 φλαβονοειδείς χημικές ενώσεις που επίσης «οπλίζουν» το ανθρώπινο σώμα στη μάχη κατά της εμφάνισης του καρκίνου! 
Περιέχει ουσίες με εξέχουσες αντιοξειδωτικές επιδράσεις, προσφέροντας μέγιστη προστασία έναντι της υπέρμετρης παραγωγής των ελευθέρων ριζών, μορίων με ιδιαίτερα βλαπτική επίδραση στο κύτταρο. Οι ουσίες αυτές ανήκουν σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: τα φλαβονοειδή, τα λιμονοειδή και τα καροτενοειδή.

Προσωπική απογραφή


Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, όλοι προσπαθούμε να βάλουμε τις σκέψεις μας σε μια σειρά. Αναλογιζόμαστε το πώς πέρασε ο χρόνος που αφήσαμε πίσω μας, τι μας έφερε, τι μας πήρε, φέρνοντας στο μυαλό μας στιγμές που θα θέλαμε να ζήσουμε πάλι ή κακές αναμνήσεις που θα δίναμε τα πάντα να σβηστούν από τη μνήμη μας. Κάπως έτσι πραγματοποιούμε την προσωπική μας απογραφή.
Η προσωπική απογραφή σχετίζεται κυρίως με το παρελθόν. Σε αυτή λοιπόν την παρελθοντική φάση, εξετάζουμε τα όσα συνέβησαν στη ζωή μας τη χρονιά που πέρασε. Αναλύουμε τα γεγονότα με μοναδικό σκοπό την κατανόηση των όσων έγιναν. Το γιατί δηλαδή συνέβησαν κάποια γεγονότα, είτε θετικά, είτε αρνητικά και τι αντίκτυπο είχαν στη ζωή μας.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η απογραφή που κάνουμε στον εαυτό μας σχετίζεται πολλές φορές με ανθρώπους είτε που μπήκαν με απρόσμενο τρόπο στη ζωή μας, είτε με άτομα που διώξαμε εμείς ή που έφυγαν μόνα τους από τη ζωή μας. Και στις δύο περιπτώσεις είναι βασικό να έχουμε καταλάβει το γιατί. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με πιο ξεκάθαρες σκέψεις στη νέα χρονιά.

Το κόλπο για να φύγει ο πάγος στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου [Βίντεο]


πάγος στο παρμπρίζ

Ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε το πρωί (κυρίως) καθώς φεύγουμε για τη δουλειά, είναι ο πάγος που σχηματίζεται επάνω στο παρμπρίζ εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας ή του χιονιού.

Ο πάγος στο παρμπρίζ ελαχιστοποιεί την ορατότητα του οδηγού κι έτσι αναγκαζόμαστε να χάνουμε πολύ ώρα έως ότου ζεστάνουμε αρκετά το γυαλί εσωτερικά με το καλοριφέρ του αυτοκινήτου, για να λυθεί το πρόβλημα.
Αλλά ο μετεωρολόγος Ken Weathers (ναι, ναι, λέει τον καιρό και το όνομά του είναι... Weathers!) που εργάζεται στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WATE 6, ο οποίος ανήκει στον όμιλο του ABC, στο Τενεσί, έχει την λύση!

Πώς προχωράμε μπροστά όταν τίποτα δεν μας δίνει χαρά;


Υπάρχουν στιγμές που τίποτα δεν μας δίνει χαρά. Ο κόσμος χάνει τη γοητεία του, τα τραγούδια χάνουν τη μουσική τους και η χαρά των γύρω μας δεν είναι πια μεταδοτική.
Κατά τις στιγμές αυτές δεν είναι εύκολο να προχωρήσουμε μπροστά, αν δεν βρούμε έναν αρκετά καλό λόγο για να ξυπνάμε κάθε μέρα. Ωστόσο είναι εύκολο να βρεθεί ο λόγος: εμείς.
Όταν δεν φροντίζουμε για τις συναισθηματικές μας ανάγκες και αφήνουμε τους άλλους να μας περικυκλώνουν και να μας παγιδεύουν με τρόπους που μας πνίγουν, να παίρνουν την ενέργειά μας και να ελέγχουν τη ζωή μας, ο κόσμος μας έρχεται πάνω κάτω.
Μπορεί να προσπαθήσουν να μας φτιάξουν το κέφι με το παλιό ρητό, «ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα», όμως αν δεν πάρουμε τα ηνία των καταστάσεων στο προσωπικό σύμπαν μας, η ενθάρρυνση και τα παρηγορητικά αγγίγματα στην πλάτη δεν έχουν κανένα όφελος.
Πολλές φορές, στην ουσία τίποτα δεν μας δίνει χαρά. Όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε μια δυσάρεστη στιγμή να γίνει μια δυσάρεστη ζωή.
Θα σας πούμε τι πρέπει να κάνετε.

Στρατηγικές αντιμετώπισης όταν τίποτα δεν σας δίνει χαρά

Φυσικές συνταγές για τους κάλους


Οι κάλοι - τύλοι δεν είναι τίποτε άλλο από τον σχηματισμό τοπικών σκληρύνσεων, τη συνηθέστερη αλλαγή που παρουσιάζεται στα πόδια. Εμφανίζεται σε δύο μορφές, σαν ρόζος ή σαν κάλος-τύλος. Αντίθετα προς τον ρόζο που είναι μόνον επιφανειακή σκλήρυνση, ο κάλος βρίσκεται σε βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, προκαλεί έντονο πόνο ο οποίος δημιουργείται από την πίεση του πυρήνα (ρίζα) στα νεύρα που διασχίζουν τις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος.
Είδη κάλων
Μαλακοί και σκληροί κάλοι ή τύλοι ξεκινούν από υπερκερατώσεις, που είναι μία φυσιολογική αντίδραση του δέρματος σε χρόνια πίεση ή τριβή. Όταν αυτό γίνεται σε υπερβολικό βαθμό, τότε προκύπτουν οι κάλοι που μπορεί να είναι τόσο επώδυνοι ώστε να επηρεάζουν το βάδισμα, την επιλογή υποδημάτων αλλά και τις δραστηριότητες του ατόμου. Σχεδόν όλοι οι πολιτισμοί έχουν πειραματιστεί με φυτικές ουσίες και τροφές που μαλακώνουν τα στρώματα του σκληρού δέρματος στο πέλμα μας. Οι σκληροί κάλοι συνήθως εντοπίζονται στο πάνω μέρος των δαχτύλων, ενώ οι μαλακοί  ανάμεσα στα δάχτυλα.
Θεραπείες από την αρχαιότητα
Οι αρχαίοι τοποθετούσαν κατάπλασμα από σκελίδες σκόρδου στερεωμένες επάνω στους κάλους με κάποιο πανί, κάθε βράδυ, μέχρι ο κάλος να μαλακώσει και την άλλη μέρα μουλιάζαν τα πόδια τους σε αλατόνερο. Το πρωί ο κάλος θα είχε μαλακώσει ή θα είχε αποκολληθεί. Το σκόρδο είναι πιο αποτελεσματικό και τοποθετείται ευκολότερα αν προηγουμένως το έχουμε ψήσει στον φούρνο. Αντί του σκόρδου χρησιμοποιούσαν και πολτό ντομάτας.
Για περισσότερους από πέντε αιώνες, οι Βρετανοί χρησιμοποιούν το άνθος και τα φύλλα της καλέντουλας (κατιφές) για να θεραπεύσουν το δέρμα τους. Μάλιστα στο Λονδίνο κάποτε υπήρχε και η διάσημη κλινική "Marigold Clinic", η κλινική της καλέντουλας, που ειδικευόταν στις παθήσεις των ποδιών. Για να μαλακώσουμε τον κάλο ή την περιοχή της υπερκεράτωσης, αλοίφουμε με λάδι καλέντουλας, με κατάπλασμα φρέσκου πολτού από άνθη καλέντουλας για λίγες μέρες.

Γιατί κάποιοι άνθρωποι ζουν περισσότερο από 100 χρόνια;


Μακροζωία: Η γενετική συνιστώσα, η κληρονομικότητα και τα γονίδια, παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη μακροζωία.Οι άνθρωποι που ζουν με καλή υγεία πέραν των 100 χρονών, δεν είναι απλά τυχεροί.
Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν μια τέτοια μακροχρόνια ζωή μόνοι τους. Συχνά έχουν συντροφιά από στενούς συγγενείς τους, οι οποίοι έχουν επίσης μια μεγάλης διάρκειας ζωή. Φαίνεται ότι για τη μακροζωία παίζουν πρωταρχικό ρόλο τα γονίδια αλλά και άλλοι παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής, η διατροφή και η επαγγελματική απασχόληση.
Η κατανόηση των μηχανισμών που κάνουν τους ανθρώπους αυτούς να έχουν μια τόσο μακροχρόνια, καλής ποιότητας ζωής, θα μπορούσε να έχει ευεργετικές προεκτάσεις για όλους τους άλλους ανθρώπους. Η ανακάλυψη των μυστικών των αιωνόβιων, θα μπορούσε να επιτρέπει και σε άλλους να επωφεληθούν από μια ανάλογη καλή και μακρά ζωή.  
Οι άνθρωποι που ζουν περισσότερο από 100 χρόνια, όταν είναι σε νεότερες ηλικίας, έχουν γενικά καλύτερη κατάσταση υγείας σε σύγκριση με τους συνομήλικους τους. Με λίγα λόγια τα επιστημονικά δεδομένα συνηγορούν στο ότι οι άνθρωποι αυτοί, έχουν προστατευτικούς παράγοντες που τους προφυλάσσουν από ασθένειες όχι μόνο στα γεράματα τους αλλά καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους.
Εάν λοιπόν μπορούν να ανακαλυφθούν οι παράγοντες οι οποίοι νωρίς στη ζωή, προφυλάσσουν από ασθένειες και οδηγούν σε εξαιρετικά μακροχρόνια ζωή, θα μπορούσαν να μας δείχνουν το δρόμο για μια καλής ποιότητας μακροζωία.
Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα στοιχεία που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για το ενδιαφέρον και ζωτικό αυτό ζήτημα.
Γενετική, γονίδια, κληρονομικότητα

Τα μυστικά της μακροζωίας, τα γονίδια και ο τρόπος ζωής


Μακροζωία: Οι γυναίκες με τα δύο χρωμοσώματα Χ, έχουν καθαρό πλεονέκτημα μακροζωίας
Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να παρατείνουν τη διάρκεια της ζωής τους.
Χάρις στη βελτίωση των συνθηκών ζωής, στην ανάπτυξη των επιστημών και της ιατρικής, το προσδόκιμο της επιβίωσης σταδιακά αυξήθηκε. Σήμερα η διάρκεια ζωής των ανθρώπων έχει κατά μέσο όρο διπλασιαστεί σε σύγκριση με τους προηγούμενους αιώνες.
Είναι λοιπόν αλήθεια ότι οι άνθρωποι έχουν κάποιο βαθμό ελέγχου στο πόσο θα διαρκέσει η ζωή τους.
Στην εποχή μας, η ομάδα του πληθυσμού με την μεγαλύτερη αύξηση είναι αυτή των υπερήλικων. Ο μέσος άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να φτάσει μέχρι την ηλικία των 88 χρόνων. Υπάρχει βέβαια μεγάλη διακύμανση και υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν περισσότερα από 78 χρόνια.
Παρά τους περιορισμούς αυτούς, βλέπουμε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι φτάνουν σήμερα στην ηλικία των 100 χρόνων.
Για να κατανοήσουμε καλύτερα πως μπορούμε να αυξήσουμε τα χρόνια της ζωής μας είναι καλό να εξετάσουμε τα κοινά σημεία που παρουσιάζουν οι αιωνόβιοι.
Τι είναι αυτό που επιτρέπει σε αυτούς τους ανθρώπους να είναι δυνατοί, να διατηρούν το πνεύμα και το σώμα τους σε τόσο καλή κατάσταση μετά την παρέλευση ενός αιώνα ζωής τους;
Τα γονίδια παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μακροβιότητα. Υπάρχει γενετική προδιάθεση και υπάρχουν οικογένειες με ιστορικό πολλών μελών τους να είναι αιωνόβιοι ή να ζουν πολύ περισσότερο από το μέσο όρο του προσδόκιμου επιβίωσης.
Οι γυναίκες με τα δύο χρωμοσώματα Χ, έχουν καθαρό πλεονέκτημα. Απλά να αναφέρουμε ότι το 85% των αιωνόβιων είναι γυναίκες. Δεν έχει ακόμη γίνει κατανοητό γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά. Μερικοί ειδικοί του ζητήματος πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην έμμηνο ρύση.
Με βάση αυτή τη θεωρία, που δεν είναι ακόμη τεκμηριωμένη και αποδεκτή από όλους, η έμμηνος ρύση μειώνει τις αποθήκες σιδήρου στις γυναίκες. Ο αποθηκευμένος σίδηρος στον οργανισμό είναι σημαντική πηγή ελευθέρων ριζών οξυγόνου, που είναι καθοριστικός παράγοντας ο οποίος συμβάλλει στη γήρανση του σώματος.

Κολπικές πλύσεις μετά το σεξ: Τα «ναι» και τα «όχι»


Δεν είναι λίγες εκείνες οι γυναίκες που πιστεύουν ότι οι κολπικές πλύσεις αμέσως μετά το σεξ μπορεί να τις προστατεύσει από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή ακόμη και από κάποιο σεξουαλικό μεταδιδόμενο νόσημα.
Οι κολπικές πλύσεις είναι ένα μείζον θέμα, που από τι φαίνεται, απασχολεί εκατοντάδες γυναίκες! Υπολογίζεται ότι μια στις τρεις παρά τις αντίθετες οδηγίες των γυναικολόγων τους συνεχίζουν να τις χρησιμοποιούν. Και αυτό γιατί πιστεύουν ότι είναι τόσο θέμα υγιεινής των γενετικών τους οργάνων όσο και μια μέθοδος αντισύλληψης.
Πάντως οι ειδικοί επιστήμονες από το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων δηλώνουν κατηγορηματικά ότι οι κολπικές πλύσεις μετά το σεξ χωρίς προφυλάξεις, όχι μόνο δεν προλαμβάνουν μια πιθανή εγκυμοσύνη αλλά είναι δυνατόν να διαταράξουν και το φυσιολογικό PH της περιοχής.

Το κόλπο για να μην σας τρώνε τα μάλλινα ρούχα

μάλλινα ρούχα

Όλοι γνωρίζουμε το πόσο ενοχλητική μπορεί να νιώθουμε επάνω στο δέρμα μας μια μπλούζα, ή ένα πουλόβερ ή ένα παλτό, που είναι μάλλινο.

Τα μάλλινα ρούχα προκαλούν κνησμό (φαγούρα) στους περισσότερους ανθρώπους, όταν έρχονται σε απευθείας επαφή με την επιδερμίδα τους. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που έχουν έντονες δερματικές αντιδράσεις στην επαφή με τα μάλλινα ρούχα και εκδηλώνουν κοκκινίλες και εξανθήματα. Όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι τα μάλλινα ρούχα έχουν ίνες που εξέχουν και “τσιμπάνε” και ερεθίζουν πολύ την επιδερμίδα.
Αν έχετε κι εσείς κάποιο μάλλινο ρούχο που σας προκαλεί μεγάλη φαγούρα, δοκιμάστε αυτή την απλή λύση:
  • Γεμίστε μια λεκάνη με κρύο νερό και αφήστε το ρούχο να μουλιάσει καλά.

Καταγραφή της συνειδητότητας των ασθενών σε φυτική κατάσταση

Οι ασθενείς με σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες που τους έχουν αναγκάσει να ζουν σε αυτό που η επιστημονική κοινότητα ονομάζει «φυτική κατάσταση»[1] (Vegetable state[2] ) αποτελούν μία από τις πιο δύσκολες κατηγορίες ασθενών από πολλές απόψεις. Όταν κάποιος ζει σε φυτική κατάσταση σημαίνει ότι το Κεντρικό Νευρικό Σύστημά του (επί της ουσίας ο εγκέφαλος) έχει υποστεί τόσο σοβαρή βλάβη από τραύμα, μόλυνση, δηλητηρίαση, εγκεφαλικό ή άλλη αιτία ώστε το άτομο πλέον δεν είναι σε θέση ούτε να κινηθεί, αλλά ούτε και να επικοινωνήσει με τον εξωτερικό του κόσμο. Ο ασθενής δεν μπορεί να αυτοσυντηρηθεί, αλλά ούτε και να εκφράσει τις σκέψεις του με τον οποιοδήποτε τρόπο. Αυτή η κατάσταση επιβαρύνει φυσικά τον οργανισμό από σωματικής απόψεως και αποτελεί και ψυχολογικό βάρος για τον ασθενή και τον περίγυρό του που έχει αναλάβει την φροντίδα του. Οι φροντιστές δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν εάν ο ασθενής έχει ακόμη αίσθηση των όσων γίνονται γύρω του ή εάν απλά επιβιώνει δίχως να έχει την παραμικρή αντίληψη, γεγονός που όπως είναι λογικό τους δημιουργεί ιδιαίτερο άγχος.
Όπως είναι φυσικό, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις περιπτώσεις αυτές, προσπαθώντας να αναπτύξουν τεχνικές ικανές να εντοπίσουν εάν ένας ασθενής σε φυτική κατάσταση μπορεί να αντιληφθεί τι γίνεται γύρω του ή όχι. Ακόμη και εάν οι ασθενείς αυτοί δεν μπορούν να κουνηθούν ή να μιλήσουν, μπορεί να είναι σε θέση να σκεφτούν και να αξιοποιήσουν τη φαντασία τους. Έτσι λοιπόν, εάν κληθούν να λάβουν μέρος σε μια κλινική εξέταση όπου καλούνται απλά να σκεφτούν κάτι ή να φανταστούν τον εαυτό τους να κάνουν κάτι, θα έπρεπε να είμαστε σε θέση να δούμε την αντίστοιχη εγκεφαλική δραστηριότητα που βλέπουμε και σε υγιή  άτομα που κάνουν τις ίδιες πράξεις.

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΒΕΒΑΙΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ (Μέρος B)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Θα μπορούσαν οι άνθρωποι να πολεμήσουν; Ναι! Θα μπορούσαν οι άνθρωποι να αρρωσταίνουν και να αισθάνονται σωματικό πόνο; Ναι. Θα μπορούσαν οι άνθρωποι να πληγώνουν ο ένας την καρδιά του άλλου; Ναι. Θα μπορούσαν να αλλάζουν την εμπειρία της συνειδητότητας τους με αλκοόλ και ναρκωτικά; Ναι πράγματι. Θα μπορούσαν οι άνθρωποι να πληγώνουν ο ένας τον άλλον; Θα μπορούσαν να προδίδουν ο ένας τον άλλον; Θα μπορούσαν να λένε ψέματα, να εξαπατούν, να κλέβουν και να ζηλεύουν; Θα μπορούσαν να κακοποιούν τα δικά τους τα παιδιά; Θα μπορούσαν να γίνουν εξαρτημένοι; Θα μπορούσαν να αρχίζουν πολέμους και να κάνουν τον «άλλον» εχθρό τους; Θα μπορούσαν να διασπείρουν το μίσος στην εθνική τηλεόραση κατά την διάρκεια πολιτικών συζητήσεων, σαν να έχουν ξεχάσει ότι είμαστε όλοι Ένα με την Συνειδιτότητα την ίδια, ότι δεν μπορούμε να βλάψουμε κανένα άλλο μέρος του σώματος της Συνειδητότητας χωρίς να βλάψουμε τους φαινομενικά ξεχωριστούς ανθρώπινους εαυτούς μας; Ναι. Φυσικά. Οτιδήποτε είναι δυνατόν όταν η Συνειδητότητα το φαντάζεται.
Θα μπορούσαν οι άνθρωποι να πεθαίνουν; Θα μπορούσαν να σκοτώνουν τους εαυτούς τους; Θα μπορούσαν να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον; Λοιπόν, ναι, στην πραγματικότητα, θα πεθαίνετε. Όχι επειδή η Συνειδητότητα δεν αγαπάει τον Εαυτό της, δεν αγαπάει ΕΣΑΣ. Αλλά επειδή η Συνειδητότητα κατάλαβε ότι το παιχνίδι να είσαι άνθρωπος, η πλήρης πλούσια εμπειρία της ανθρώπινης ζωής στη Γη, μπορεί να είναι κουραστική, ακόμα και για τη Συνειδητότητα. Ακριβώς όπως ο αθλητής χρειάζεται να ξεκουραστεί αφού έχει λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι άνθρωποι χρειάζονται να επιστρέψουν στο απέραντο σκοτάδι της ίδιας της Συνειδητότητας, ελεύθεροι από τους περιορισμούς της μορφής, προκειμένου να επαναφορτίσουν και να ανασυσταθούν, έτσι η Συνειδητότητα θα μπορεί να παίζει και να μαθαίνει και να εξελίσσεται λίγο περισσότερο – μέσα σε ένα ανθρώπινο σώμα.

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΒΕΒΑΙΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ (Μέρος Α)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Εν μέσω πολλών παγκόσμιων κρίσεων, ενώ πολλοί από εμάς βρισκόμαστε να νιώθουμε οργή, απελπισία και θλίψη και πνιγόμαστε στη σκιά, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα γράμμα αγάπης. Σκοπός μου δεν είναι να παρακάμψω τα πολύ ανθρώπινα συναισθήματα που πολλοί από εμάς αισθάνονται, ή να φιμώσω κάθε παρόρμηση που μπορεί να σας γεννηθεί να υπηρετήσετε την αγάπη μέσω του ακτιβισμού σας. Αλλά μερικές φορές, χρειαζόμαστε να μας υπενθυμίζουν ότι όλη αυτή η αναστάτωση είναι μέρος του Λίλα, του Θείου Παιχνιδιού. Μακάρι αυτή η υπενθύμιση να καταπραϋνει το νευρικό σας σύστημα και να αφυπνίσει την ψυχή σας.
Ένα Ερωτικό Γράμμα Προς την Ανθρωπότητα
Αγαπητέ Άνθρωπε,
Μια φορά κι έναν καιρό, μέσα σε μια λίμνη από απέραντο πλούσιο σκοτάδι, η Συνειδητότητα απέκτησε επίγνωση του εαυτού της ως ενέργεια της αγάπης. Για ένα διάστημα, ήταν αρκετό να είναι απλά Συνειδητή μέσα σε αυτή τη σκοτεινή, γεμάτη απεραντοσύνη της αγνής αγάπης. Η Συνειδητότητα η ίδια έκοβε την ανάσα – ή θα το έκανε, αν η Συνειδητότητα είχε ανάσα. Αλλά καθώς αυτό το τεχνητό πράγμα που ονομάζεται «χρόνος» περνούσε, η Συνειδητότητα λαχταρούσε μια βαθύτερη εμπειρία του εαυτού της. Έτσι, η Συνειδητότητα δημιούργησε την ύλη, και το Σύμπαν γεννήθηκε.
Ω! τι εκπληκτική ημέρα η Ιερή Θεότητα Συνειδητότητα είχε δημιουργώντας την ενέργεια της αγάπης σε φυσική μορφή! Σαν μια καλή νεράϊδα με μαγικό ραβδί, η Συνειδητότητα δημιούργησε τη Γη από μια κοσμική σούπα που ξεπήδησε στη ζωή με την μορφή των τροπικών δασών που στάζουν δροσιά, τους ωκεανούς γεμάτους με πλάσματα της θάλασσας, τον ουρανό της ημέρας γεμάτο με αφράτα σύννεφα και στολισμένο με αηδόνια και τον νυχτερινό ουρανό να αστράφτει με αστέρια. Η Συνειδητότητα ήταν τόσο ενθουσιασμένη να περνάει τον καιρό της με αυτό το παιχνίδι της δημιουργίας, που συνέχισε να δημιουργεί όλο και περισσότερη ύλη. Δεινόσαυρους! Πτεροδάκτυλους! Φυλλώδεις δράκους της θάλασσας! Ουάου!!!
Όλες αυτές οι δημιουργίες ήταν μικρά κομμάτια της ίδιας της Συνειδητότητας, παίζοντας με τη μορφή, χορεύοντας στο κοσμικό βάλς της φαντασίας της Συνειδητότητας. Επειδή η Συνειδητότητα είναι άπειρη, υπάρχει αφθονία παντού. Όλες αυτές οι δημιουργίες γεννήθηκαν από τους σπόρους του καθαρού δυναμικού της Συνειδητότητας, παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν γίνονται λιγότερο από την Συνειδητότητα την ίδια. Φαίνονται ξεχωριστά, εν τούτοις δεν είναι. Το δέντρο jacaranda δεν είναι λιγότερο μέρος της Συνειδητότητας από το δελφίνι. Η Συνειδητότητα ονειρεύεται κάτι και στη συνέχει «Αμπρα-για-τάμπρα!» Ως δια μαγείας, δημιουργείται η μορφή. Όπως ένα παιδί με ένα σετ Lego, η Συνειδητότητα συνέχισε να σπρώχνει τον φάκελο με το τι ήταν δυνατόν. Κάμπιες που μετατρέπονται σε πεταλούδες! Πολικές αρκούδες! Πολύχρωμα λουλούδια! Τι τέλειο!!

Από τους Καλικάντζαρους της ελληνικής λαογραφίας στα Τρολ του Τόλκιν.


source: people.eku.edu



«Φεύγετε να φεύγωμε
τι έρχεται ο τρελόπαπας
με την αγιαστούρα του
και με τη βρεχτούρα του.
Μας άγιασε
μας έβρεξε και μας,
μας εκατέκαψε!» ή «και θα μας μαγαρίσει»


Σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση. το παραπάνω δίστοιχο φωνάζουν με ρυθμό οι καλικάντζαροι την ημέρα των Φώτων, όταν ο παπάς περνάει να αγιάσει τα σπίτια.

Οι Καλικάντζαροι είναι δαιμονικά όντα,τα οποία  έρχονται στη γη για δώδεκα ημέρες, από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τα Θεοφάνεια. Η λαϊκή δοξασία αναφέρει πως  αυτό συμβαίνει επειδή τι ημέρες  αυτές τα «νερά είναι αβάφτιστα» και οι καλικάντζαροι βρίσκουν ευκαιρία να βγουν  από τη γη για να πειράξουν τους ανθρώπους τώρα που ο Χριστός είναι και εκείνος αβάφτιστος. Είναι χιλιάδες και ξετρυπώνουν στην επιφάνειά της από τις μυριάδες τρύπες που βρίσκονται στο έδαφός της. Βγαίνουν μέσα από τα φαράγγια και τα πηγάδια, από τις σπηλιές και τις καταβόθρες, τις καταπαχτές και τα πιο μικρά από τις μυρμηγκοφωλιές και διάφορες άλλες μικροσκοπικές τρύπες.


Κατά την παραμονή τους στη γη  μένουν σε μύλους, γεφύρια, ποτάμια και  τρίστρατα (μεγάλα μονοπάτια) ή σε σταυροδρόμια όπου παραμονεύουν μόνο κατά τη νύκτα και πειράζουν όποιον περάσει και φεύγουν με το τρίτο λάλημα του πετεινού.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, μαζεύονται έξω από τα χωριά ή τους οικισμούς και περιμένουν να σμίξει η μέρα με τη νύχτα για να μπουν μέσα. Έρχονται τις νύχτες του δωδεκαήμερου και μπαίνουν στα σπίτια από τις καπνοδόχους, απ΄ όπου μπορούν να «μαγαρίσουν» την κουζίνα σε ότι δεν είναι νοικοκυρεμένο, αρπάζουν ενδύματα, σκορπούν το αλεύρι ή την τέφρα από το τζάκι που θεωρείται ακατάλληλη για οποιαδήποτε χρήση. Γι’ αυτό και τα τζάκια εκείνες τις μέρες είναι πάντα αναμμένα (το έθιμο του Χριστόξυλου)  και έχουν πολύ φωτιά, γιατί  οι καλικάντζαροι φοβούνται τη φωτιά. Η φωτιά εξαγνίζει, καθαγιάζει, δεν αφήνει τίποτα στο πέρασμα της. Αν καμιά φορά μπει κάποιος καλικάντζαρος στο σπίτι, οι νοικοκυρές το κυνηγάνε με πυρωμένα δαυλιά. 

Οι 12 ημέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Θεοφανείων, το γνωστό Δωδεκαήμερο, προστέθηκαν για να εναρμονιστεί ο σεληνιακός με τον ηλιακό χρόνο και για το λόγο αυτό θεωρήθηκαν μέρες εμβόλιμες, μη κανονικές. Κατά το διάστημα αυτό επέρχεται μια αναστάτωση στην τροχιά του χρόνου. Οι παραδόσεις θέλουν σ' αυτή την αλλαγή να παρουσιάζονται μυστηριώδη όντα, ενοχλητικά ή βλαπτικά. Τέτοια όντα θεωρούνται και οι καλικάντζαροι, που για κάποιους λαούς και μυθολογίες αντιπροσωπεύουν τους Δαίμονες της βλαστήσεως και συνδέονται με τα ξωτικά, τους νάνους, τους γνώμους (τα μικροσκοπικά πνεύματα του Παράκελσου -δες τον πίνακα του Γερμανού Heinrich Schlitt παρακάτω ) και τα μικροσκοπικά kobold (πνεύματα της γερμανικής λαογραφίας).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα