Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Οι πικρόχολοι άνθρωποι ποτέ δεν συγχωρούν, ούτε ξεχνούν



Το πρόβλημα με τους πικρόχολους ανθρώπους είναι ότι σπάνια συνειδητοποιούν ότι είναι έτσι. Ωστόσο, μόλις το κάνουν, μπορούν να διορθώσουν αυτή τη συμπεριφορά και να αλλάξουν τον τρόπο ύπαρξής τους.
 Οι πικρόχολοι άνθρωποι ποτέ δεν συγχωρούν, ούτε ξεχνούν

Η πικρία είναι ένα αρνητικό συναίσθημα που μπορεί πραγματικά να βλάψει την ψυχική σας υγεία. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πικρόχολοι άνθρωποι αδυνατούν να συγχωρήσουν και να ξεχάσουν τους άλλους για τα τραύματα που τους προκάλεσαν.
Είτε ήταν κάτι που είπε κάποιος, είτε κάτι που έκανε και τους πλήγωσε, οι άνθρωποι που κουβαλάνε κακία μέσα τους ποτέ δεν καταφέρνουν να βρουν την ευτυχία επειδή περνάνε τη ζωή τους κουβαλώντας ένα βάρος στους ώμους τους. Δεν διαθέτουν τους πόρους που χρειάζονται για να συγχωρήσουν, και αυτό οδηγεί σε μια βαθιά εσωτερική πικρία.
Το να κουβαλάς την πικρία μέσα σου είναι διαφορετικό από το να είσαι εκδικητικός.
Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι η πικρία και το να επιδιώκεις την εκδίκηση πηγαίνουν χέρι-χέρι, αλλά είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα. Η πικρία είναι ένα αίσθημα που δημιουργείται όταν πληγωνόμαστε και μας κάνει να θέλουμε το άλλο πρόσωπο να πληρώσει για αυτό που έχει κάνει.

φωτιά, γυναίκα
Η εκδικητικότητα, από την άλλη πλευρά, είναι όταν συμπεριφερόμαστε με εχθρικό τρόπο προς τον άλλο άνθρωπο και κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να κάνουμε τη ζωή του μια κόλαση επί γης για αυτό που μας έχει κάνει.
Αν και η πικρία και η εκδικητικότητα όντως εμφανίζονται μερικές φορές μαζί, ένας πικρόχολος άνθρωπος είναι συνήθως παθητικός και δεν θα έκανε ποτέ πράξη τις επιθυμίες του. Αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τους ανθρώπους που είναι πραγματικά εκδικητικοί.
 Οι πικρόχολοι άνθρωποι συσσωρεύουν το μίσος και το θυμό τους. Μπορεί να επιθυμούν τον άλλο ασθενή, αλλά σπάνια ενεργούν σύμφωνα με τις σκέψεις τους. Αφιερώνουν το είναι τους στο να επικρίνουν, να κρίνουν, να υποτιμούν τους άλλους και να διαδίδουν την δηλητηριώδη στάση τους.


Χαρακτηριστικά των πικρόχολων ανθρώπων

Τώρα που γνωρίζουμε λίγα περισσότερα πράγματα για την πικρία, πιθανόν να αναρωτιέστε πώς να αναγνωρίσετε ένα πικρόχολο άτομο ή πώς να αναζητήσετε κάποια από τα γνωρίσματα του.
Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά:
chopsticks, σύννεφο

Οι πικρόχολοι άνθρωποι ποτέ δεν συγχωρούν ή ξεχνούν

Μερικοί συγχωρούν, αλλά δεν ξεχνούν ποτέ. Οι πικρόχολοι άνθρωποι λένε ψέματα στον εαυτό τους ότι έχουν συγχωρήσει κάποιον. Ωστόσο μέσα τους, εξακολουθούν να έχουν αρνητικά συναισθήματα προς το άλλο πρόσωπο.


Δεν μαθαίνουν από το παρελθόν

Είναι πάντα κολλημένοι στο παρελθόν. Ποτέ δεν φαίνεται να μπορούν να μάθουν από τις αρνητικές εμπειρίες τους.


Δεν μπορούν ποτέ να κάνουν λάθος

Οι άνθρωποι που κρατούν συναισθήματα πικρίας μέσα τους πιστεύουν ότι είναι τέλειοι και ότι ποτέ δεν κάνουν λάθη. Αυτό τους κάνει πραγματικά άκαμπτους απέναντι στους άλλους που ενεργούν διαφορετικά από ό, τι εκείνοι θέλουν.


Προσβάλλονται εύκολα

Μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπίσετε έναν πικρόχολο άνθρωπο, διότι οτιδήποτε λέτε ή κάνετε μπορεί να τους προσβάλει με κάποιο τρόπο.


Θεωρούν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους

Το κακό που τους έχει προκαλέσει κάποιος τους οδηγεί στο να αναλάβουν το ρόλο του θύματος, κάτι που τους εμποδίζει να δουν το λάθος της σκέψης τους. Η αντίληψή τους για την πραγματικότητα είναι συχνά λανθασμένη.


Η ζωή τους είναι μία σαπουνόπερα

Η ζωή ενός πικρόχολου ατόμου ή κάποιου που κρατάει κακία μέσα του, περιστρέφεται γύρω από την ανασφάλεια και την ανικανότητά του να ξεπεράσει το παρελθόν. Είναι σαν να πρωταγωνιστούν σε μια σαπουνόπερα όπου είναι πάντοτε το θύμα.
Μήπως αυτό σας φέρνει στο μυαλό κάποιον/α που γνωρίζετε; Αναγνωρίζετε κάποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά στον εαυτό σας; Η πικρία, όπως συμβαίνει με κάθε συναίσθημα, μπορεί να ξεπεραστεί. Απλά πρέπει να το συνειδητοποιήσετε.

Όλοι έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν

Εάν αναγνωρίζετε πολλά από τα γνωρίσματα που αναφέρονται παραπάνω, είναι σημαντικό να ελέγξετε τι συμβαίνει με τους άλλους ανθρώπους στη ζωή σας. Προσπαθήστε να κρατήσετε ανοιχτό το μυαλό σας για όλα όσα μπορεί να σας πουν.
χαρτί, γυναίκα, αεροπλάνα
Η συζήτηση με τους άλλους και η ανταλλαγή απόψεων θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε πότε μπορεί να κάνετε λάθος. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί κουβαλάτε αυτή την πικρία μέσα σας και τι μπορείτε να κάνετε για να τη ξεφορτωθείτε.
Μπορεί να είναι δύσκολο. Οι πικρόχολοι άνθρωποι συχνά αρνούνται ότι είναι έτσι, πιστεύοντας ότι συγχωρούν τους ανθρώπους όταν στην πραγματικότητα δεν το κάνουν.
Ως εκ τούτου, πρέπει να γνωρίζουμε πώς να αποδεχθούμε την ειλικρινή αυτοκριτική και να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πρόκειται να μας αρέσουν όλα όσα θα ειπωθούν από τα στόματα των αγαπημένων μας.
Εάν γνωρίζετε κάποιον ή είστε κάποιος που τείνει να κρατάει την πικρία μέσα του, να έχετε κατά νου ότι όλοι έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν.
Επομένως, μην σκεφτείτε ότι ένας πικρόχολος άνθρωπος θα είναι για πάντα έτσι. Εάν το συνειδητοποιήσει, μπορεί να σταματήσει να είναι έτσι.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα