Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Φενγκ Σούι και χριστουγεννιάτικα στολίδια

Υπάρχει ασύγκριτη χαρά στο να στολίζουμε το σπίτι μας με πράγματα που έχουμε φτιάξει οι ίδιοι. Εδώ σας δίνουμε ιδέες και τρόπους για να φτιάξετε τα δικά σας στολίδια, να κάνετε πρωτότυπο αμπαλάζ στα δώρα και να αρωματίσετε το χώρο σας με φυσικό τρόπο.


Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ των δικών μας στολιδιών συμβολίζει και περιέχει την ενέργεια της μεταμόρφωσης αλλά και της αγάπης και της φροντίδας που δίνουμε στα χειροτεχνήματά μας. Όταν στολίζουμε με αυτά το σπίτι, όλη αυτή η ενέργεια σκορπίζεται στο χώρο μας.
Καθώς μια από τις πιο σημαντικές αρχές του Φενγκ Σούι είναι ότι πρέπει να απαλλαγούμε όσο το γρηγορότερο δυνατό από πράγματα που δεν χρειαζόμαστε και που πιάνουν (χωρίς λόγο) χώρο στο σπίτι μας, οι γιορτές είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα καλό ξεκαθάρισμα και, αντί να πετάξουμε, να ανακυκλώσουμε τις παλιές χριστουγεννιάτικες κάρτες μας. Δοκιμάστε μερικές από τις παρακάτω ιδέες και ξαναχρησιμοποιήστε τις με διαφορετικό τρόπο.

Πρωτότυπη συσκευασία δώρου

Πάρτε ένα άδειο κουτί από καφέ φίλτρου ή ένα μεγάλο κουτί του Νεσκαφέ και βάψτε το με ασημένια ή χρυσή μπογιά (σπρέι). Κόψτε τα χριστουγεννιάτικα μοτίβα από το μπροστινό μέρος των καρτών και κολλήστε τα πάνω στο κουτί. Ένας άλλος τρόπος είναι να ανοίξετε τρυπίτσες στα χάρτινα κομμάτια που κόψατε, να περάσετε από μέσα μια λεπτή χρυσή κορδέλα (ή χριστουγεννιάτικο σπάγκο) και να την τυλίξετε γύρω από τη διάμετρο του κουτιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουτί για να βάζετε γλυκά και καραμέλες ή σαν παιχνιδιάρικη συσκευασία δώρου – μπορείτε να βάλετε μέσα ένα μποξεράκι, ένα μεταξωτό φουλάρι, μια σιφόν μπλούζα κτλ.

Φτιάξτε σουβέρ

Κόψτε το καλύτερο μέρος μιας κάρτας με χριστουγεννιάτικα σχέδια και κολλήστε επάνω διαφανές αυτοκόλλητο λεπτό πλαστικό, από αυτό που ντύνουμε τα βιβλία ή τα συρτάρια και τα ράφια της κουζίνας. Κάντε το ίδιο και από την ανάποδη της εικόνας ώστε τα δυο φύλλα αυτοκόλλητου χαρτιού να κολλήσουν μεταξύ τους. Στη συνέχεια κόψτε το αυτοκόλλητο που περισσεύει γύρω από την κάρτα και θα έχετε ένα ωραιότατο αδιάβροχο σουβέρ που θα αντέξει ακόμη και στο πλύσιμο.
                                                    

Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Πάρτε παλιές κάρτες, κόψτε τις σε πεντάγωνα και εξάγωνα, κολλήστε τα μεταξύ τους, και θα έχετε μια ολοκαίνουρια και πολύ πρωτότυπη μπάλα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.
Κρεμάστε στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο ή στο παράθυρο μια κρυστάλλινη μπάλα Σβαρόφσκι για περισσότερη υγεία και ευημερία.

Φτιάξτε καρτ ποστάλ

Κόψτε το μπροστινό μέρος της κάρτας (αυτό με την εικόνα). Γυρίστε το από την ανάποδη. Στις περισσότερες κάρτες αυτή η πλευρά είναι λευκή. Χωρίστε τη με ένα χάρακα κάθετα σε δυο τμήματα. Στο αριστερό τμήμα γράψτε το μήνυμά σας και στο δεξί χαράξτε γραμμές και γράψτε τη διεύθυνση και τον παραλήπτη. Κολλήστε ένα γραμματόσημο και η καρτ ποστάλ σας είναι έτοιμη (και πιο οικονομική από άποψη εξόδων). Προσέξτε μόνο να μην τη στείλετε σ’ αυτόν που σας την έστειλε αρχικά!
Ένας άλλος τρόπος είναι να πάρετε ένα κομμάτι χαρτόνι και να το διπλώσετε στα δύο. Στην μπροστινή πλευρά κολλήστε την χριστουγεννιάτικη παράσταση που κόψατε από  την παλιά σας κάρτα και στη μέσα πλευρά κολλήστε ένα κομμάτι χαρτί όποιου χρώματος θέλετε στις διαστάσεις της κάρτας και γράψτε το μήνυμά σας. Στην εσωτερική τσάκιση της κάρτας μπορείτε να κολλήσετε ένα χρωματιστό κορδόνι.

Ετικέτες δώρων

Δεν είναι υπέροχο όταν παίρνετε δώρα που έχουν επάνω τους κρεμασμένη μια μικρή καρτούλα με κάποιο γλυκό μήνυμα; Κάντε κι εσείς το ίδιο στα δώρα που προσφέρετε, κόβοντας από την παλιά σας κάρτα είτε όλη την παράσταση είτε τμήματά της. Κάντε της μια τρύπα στην άκρη, περάστε μια κορδελίτσα και κρεμάστε τη στο δώρο. Μην ξεχάσετε να γράψετε στο πίσω μέρος το μήνυμά σας. Σε ένα μεγάλο πακέτο χρησιμοποιήστε ολόκληρη την μπροστινή πλευρά μιας παλιάς κάρτας!

Περιτύλιγμα δώρων

Χρησιμοποιήστε μια κλασική καφέ χάρτινη σακούλα σε καλή κατάσταση ή μια εφημερίδα σαν περιτύλιγμα για ένα δώρο της τελευταίας στιγμής. Κόψτε εικόνες από παλιές χριστουγεννιάτικες κάρτες και κολλήστε τις επάνω στα πακέτα. Ένας εύκολος, έξυπνος και όμορφος τρόπος να τυλίξετε δώρα από το τίποτα!
ν

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικο κολάζ

Κόψτε εικόνες από παλιές χριστουγεννιάτικες κάρτες και κολλήστε τις χρησιμοποιώντας τη φαντασία σας σε ένα κομμάτι χαρτόνι. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν!

Αρωματικό τζελ χώρου

Για ευχάριστη και καθαρή ατμόσφαιρα στις γιορτές φτιάξτε το δικό σας αρωματικό τζελ χώρου
Στις γιορταστικές βραδιές θέλουμε οι καλεσμένοι μας να μπουν σε ένα σπίτι που θα μυρίζει όμορφα, και που θα συνεχίσει να μυρίζει όμορφα παρ’ όλη την όχι και τόσο ευχάριστη ανάμιξη από μυρωδιές φαγητών και τσιγάρου. Στο εμπόριο βέβαια υπάρχουν αρκετά αποσμητικά χώρου που, όμως, είτε είναι ανθυγιεινά είτε δεν μυρίζουν όπως θα θέλαμε. Μπορείτε ωστόσο να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας αρωματικό τζελ με το άρωμα που θέλετε, δίνοντας τον προσωπικό σας τόνο στις γιορτές.
Θα χρειαστείτε
  • 2 φλιτζάνια αποσταγμένο νερό (από αυτό που χρησιμοποιείτε στο σίδερο ατμού)
  • Αιθέρια έλαια ή το άρωμα της επιλογής σας
  • 4 φύλλα ζελατίνη
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το 1 φλιτζάνι νερό μέχρι σχεδόν να βράσει. Προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέστε το δεύτερο φλιτζάνι αποσταγμένο νερό, 10-20 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο ή το άρωμα της αρεσκείας σας.
Στη συνέχεια ρίξτε το μίγμα μέσα σε καθαρά βαζάκια από παιδικές τροφές ή από μαρμελάδα και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου όλη τη νύχτα. Μπορείτε να τα βάλετε και στο ψυγείο για να πήξει το μίγμα πιο γρήγορα, να ξέρετε όμως ότι το άρωμα θα μείνει στο ψυγείο.
Τοποθετήστε τα βαζάκια πάνω στη σόμπα ή το καλοριφέρ για να βοηθήσετε να διαχυθεί πιο γρήγορα το άρωμα ή απλά τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
Αν θέλετε μπορείτε να τα προσφέρετε σαν ένα πολύ ευχάριστο και πρωτότυπο, χειροποίητο δώρο. Τυλίξτε τα βαζάκια με ύφασμα ή γιορταστικό χαρτί, βάλτε φιόγκους και κρεμάστε μια κάρτα που να λέει “Χρόνια Πολλά”.
Ένα κόκκινο στεφάνι στα νοτιοδυτικά θα ενισχύσει τον έρωτα και τις σχέσεις.

Διαλέξτε το σωστό στεφάνι για την πόρτα

Το Φενγκ Σούι μπορεί να σας βοηθήσει να διαλέξετε το σωστό χριστουγεννιάτικο στεφάνι, ανάλογα με την κατεύθυνση στην οποία βλέπει η πόρτα σας. Σε μια πόρτα που βλέπει:
Νότια – κρεμάστε ένα πράσινο στεφάνι με κόκκινα στολίδια.
Ανατολικά – ένα πράσινο στεφάνι με μπλε στολίδια.
Νοτιοανατολικά – ένα μπλε στεφάνι με πράσινα στολίδια.
Νοτιοδυτικά – ένα στεφάνι στο οποίο να επικρατεί το κόκκινο.
Βόρεια – ένα στεφάνι που να κυριαρχείται από χρυσό, ασημένιο ή μεταλλικό μπλε.
Δυτικά – ένα λευκό και χρυσό στεφάνι.
Βορειοδυτικά – ένα λευκό, χρυσό ή κίτρινο στεφάνι.
Βορειοανατολικά – ένα κόκκινο και κίτρινο στεφάνι ή χριστουγεννιάτικη γιρλάντα.

Πού τοποθετούμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Οι καλύτερες θέσεις από άποψη Φενγκ Σούι για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι οι εξής:
Ανατολικά (υγεία και οικογένεια)
Νοτιοανατολικά (χρήματα και αφθονία)
Νότια (φήμη και αναγνώριση)

Το πνεύμα των Χριστουγέννων

Στις γιορτές έχουμε μια τάση να υπερβάλουμε και να βαρυφορτώνουμε το χώρο με πολλά και περιττά στολίδια, έτσι που ορισμένες φορές θυμίζει μάλλον Απόκριες και Καρναβάλι παρά τιμά το πνεύμα των Χριστουγέννων, που είναι η γενναιοδωρία, η χαρά και το να ξαναβρούμε τη χαμένη παιδική μας αθωότητα.
Γι’ αυτό στο σπίτι πρέπει να βασιλεύουν η τάξη και η καθαριότητα. Δεν πρέπει να σκορπάμε παντού χρωματιστά λαμπιόνια, σαν να είμαστε σε πανηγύρι, γιατί το φως, από την άποψη του Φενγκ Σούι, έχει την τάση να ενισχύσει και να ενεργοποιεί τις ιδιότητες των τομέων του σπιτιού, και βέβαια δεν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε εκείνες που είναι αρνητικές.
Το πνεύμα των Χριστουγέννων –ας μην ξεχνάμε πως τα Χριστούγεννα είναι πάνω απ’ όλα παιδική γιορτή– είναι να δίνουμε χωρίς τη σκέψη να πάρουμε. Ξεχνάμε λίγο τον εαυτό μας και ασχολούμαστε με τους άλλους, δίνοντάς τους την προσοχή μας και γεμίζοντάς του με χαρά και αγάπη. Ξεχνάμε το επιφανειακό και τονίζουμε τις πραγματικές αξίες της ζωής.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα