Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Η μυστηριώδης εξαφάνιση της Αγκάθα Κρίστι που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ. Αστυνομία και εθελοντές την έψαχναν επί δέκα μέρες όταν ο πρώτος σύζυγός της έφυγε με την ερωμένη του

H ζωή της Αγκάθα Κρίστι ήταν γενικά ήρεμη, αν και μερικές φορές είχε καταθλιπτικά επεισόδια. Απολάμβανε τη δημοσιότητα και τα πολλά προνόμια της αγγλικής υψηλής κοινωνίας μέχρι τον θάνατό της. Ωστόσο, ένα περιστατικό στη ζωή της δεν διαφέρει και πολύ από τις μυστηριώδεις ιστορίες της.
Το πατρικό όνομα της Αγκάθα Κρίστι ήταν Μίλερ. Απέκτησε το επώνυμο που την έκανε διάσημη το 1914, όταν  παντρεύτηκε έναν επιχειρηματία ονόματι Άρτσι Κρίστι. Ο γάμος τους ήταν αρμονικός έως το 1926, οπότε ο Άρτσι έκανε αίτηση διαζυγίου και της ανακοίνωσε ότι ήταν ερωτευμένος με μια γυναίκα, τη Νάνσι Νιλ. Στις 3 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς, ο Άρτσι έφυγε από το σπίτι του ζευγαριού για να περάσει το Σαββατοκύριακο με την ερωμένη του.

 Το ίδιο απόγευμα η Αγκάθα εξαφανίστηκε. Το αυτοκίνητό της βρέθηκε την επόμενη μέρα κοντά σε ένα νταμάρι. Μέσα βρέθηκαν το δίπλωμα οδήγησης και κάποια ρούχα της. Τα μέσα ενημέρωσης αμέσως υποπτεύθηκαν πως έπεσε θύμα απαγωγής.

Κινητοποιήθηκε η αστυνομία και μαζί με περίπου 20.000 εθελοντές άρχισαν να την ψάχνουν σε όλη την περιοχή χωρίς να βρουν κανένα ίχνος της. Μια εφημερίδα του Λονδίνου μάλιστα προσέφερε και 100 λίρες σε όποιον έδινε πληροφορία για το που μπορεί να βρίσκεται. Ουδείς εμφανίστηκε.


Μέσα σε λίγες ημέρες όλος ο κόσμος έμαθε για την εξαφάνισή της. Οι αναγνώστες της ήταν συντετριμμένοι. Ο συγγραφέας Άρθουρ Κόναν Ντόυλ φοβόταν ότι η Αγκάθα Κρίστι δολοφονήθηκε. Μάλιστα, προσέλαβε ένα μέντιουμ για να τη βρει, αλλά οι προσπάθειές του απέτυχαν.

Η Κρίστι βρέθηκε μετά από 10 ημέρες σε ένα ξενοδοχείο στο Γιόρκσαιρ, όπου είχε νοικιάσει δωμάτιο με το όνομα «Τερέζα Νιλ». Την εξέτασαν γιατροί που διαπίστωσαν ότι υπέστη ένα σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο το οποίο της προκάλεσε προσωρινή αμνησία.

Κι αφού ήταν γνωστό ότι έπασχε από κατάθλιψη στο παρελθόν, ένα μεγάλο μέρος του κοινού αποδέχθηκε αυτήν την εξήγηση.

Ωστόσο, ήταν πολλοί εκείνοι που δεν πείστηκαν κι ακόμα και σήμερα υπάρχουν διάφορες θεωρίες για τους λόγους της εξαφάνισής της.

Κάποιοι πιστεύουν ότι ήθελε να τιμωρήσει τον σύζυγό της για την απιστία και με την εξαφάνισή της έστρεψε τους προβολείς επάνω του.

Η Κρίστι έκλεισε το δωμάτιο χρησιμοποιώντας το επώνυμο της ερωμένης του άντρα της κι αυτό ήταν που κίνησε τις υποψίες για εκδίκηση.

Άλλοι ήταν πεπεισμένοι πως το έκανε για να τραβήξει ακόμα περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της και να κερδίσει πιο πολλούς αναγνώστες για το καινούργιο της βιβλίο.

Η Κρίστι αργότερα παντρεύτηκε τον αρχαιολόγο σερ Μαξ Μάλοουαν και παρέμειναν αγαπημένοι μέχρι τον θάνατό της.

Ο πραγματικοί λόγοι της εξαφάνισής της παρέμειναν άγνωστοι.

Η Αγκάθα Κρίστι απέφυγε να γράψει γι΄ αυτό το συμβάν στην αυτοβιογραφία της. Σε αντίθεση με τις μυστηριώδεις ιστορίες της συγγραφέως, που συνήθως λύνονται, το πραγματικό μυστήριο για το δεκαήμερο της εξαφάνισής της θα παραμείνει άλυτο για πάντα.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα