Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Αν δεν ξέρεις τι να κάνεις με τη ζωή σου, διάβασε αυτό!

ζωή σου
Μερικές φορές στη ζωή σου, θα βρεθείς σε αδιέξοδο. Ή σταυροδρόμι. Ή σε ένα μονοπάτι που φαίνεται να μην οδηγεί πουθενά. Ανεξάρτητα από το ποιο στάδιο είσαι στη ζωή, αν είσαι δυσαρεστημένος με αυτό, ή μπερδεμένος για το πώς να προχωρήσεις, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα.
Όταν ήμουν στο λύκειο, θυμάμαι ότι σκέφτηκα πως έπρεπε να επιλέξω μια σταδιοδρομία στην οποία θα ήμουν ευχαριστημένος για τα επόμενα 50 περίπου χρόνια της ζωής μου. Τι απογοητευτικό έργο. Πώς ξέρεις τι θα σε κάνει ευτυχισμένο για το υπόλοιπο της ζωής σου, ειδικά αν είσαι μόνο 16 ετών και εξακολουθείς να αισθάνεσαι ενθουσιασμένος από το να βλέπεις ακόμα παιδικά τα Σ/Κ.
Δεν μπορείς να το ξέρεις. Δεν μπορείς να γνωρίσεις τι θα σε κάνει ευτυχισμένο στη ζωή σου ακόμη και σε πέντε χρόνια από τώρα. Αλλά μπορείς να ξέρεις τι σε κάνει ευτυχισμένο τώρα και αν είσαι στην κατάλληλη πορεία της ζωή σου που νιώθεις ευτυχής, αν όχι, τότε ξέρεις ότι πρέπει να αλλάξεις ρότα. Όταν ακούω κόσμο ή ακόμα και τον εαυτό μου να παραπονιέται για της σπουδές ή την εργασία που επέλεξε, προτείνω είτε να κάνουν μαθήματα διαφορετικά που τους αρέσουν ή να δοκιμάζουν πράγματα που θεωρούν ότι είναι ενδιαφέροντα και αν δεν τους άρεσε ένα μάθημα ή το εργαστήριο ή οτιδήποτε άλλο, απλά διέγραψε το από τη λίστα με όσα θες να κάνεις.. Η ζωή συχνά έχει να κάνει με το να δοκιμάζεις πράγματα και να συνειδητοποιείς τι δεν σου ταιριάζει και δεν θες να το κάνεις όσο μεγαλώνεις.
Πέρασα ένα ολόκληρο χρόνο έχοντας ως στόχο αφού αποφοιτήσω να γίνω λογιστής. Ήταν μια πρωτότυπη εμπειρία που σίγουρα μου απέφερε αρκετά κέρδη. Το μεγαλύτερο; Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν θέλω να είμαι λογιστής για το υπόλοιπο της ζωής μου. Δεν μου ταιριάζει, όχι εμένα.

ζωή σου

Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον, ούτε να το ελέγξεις.

Θυμήσου, δεν έχει ιδέα τι θα ακολουθήσει. Η ζωή είναι γεμάτη από ενδιαφέρουσες μανούβρες, αλλά αν ακολουθείς συνεχώς πράγματα που σου αρέσουν, είτε για δουλειά είτε για χόμπι, θα κάνει το ταξίδι της ζωή σου πιο ενδιαφέρον και πιο διασκεδαστικό. Ίσως σου αρέσει να φτιάχνεις κοσμήματα τώρα. Ίσως μπορείς να τα πουλήσεις. Σε πέντε χρόνια, μπορεί να είσαι ένας επιτυχημένος σχεδιαστής κοσμημάτων ή ίσως να έχεις μετακομίσει σε άλλο είδος. Δεν έχει σημασία. Έχοντας την εμπειρία του σχεδιασμού κοσμημάτων, μπορεί να σου επιστρέψει αργότερα και να σε βοηθήσει με άλλα έργα στο μέλλον.

Προσπάθησε να αισθανθείς άνετα με δυσφορία και την αμηχανία.

Μερικές φορές η ζωή είναι δυσάρεστη. Μερικές φορές δεν έχουμε αρκετά χρήματα για να κάνουμε όλα τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε. Αν έχεις κάτι που πραγματικά θέλεις να ακολουθήσεις, τότε θα πρέπει να είσαι σε θέση να ζήσεις με ένα ποσοστό δυσφορία για να το καταφέρεις. Για παράδειγμα, θέλω ταξιδέψω και να φωτογραφίσω όλο τον κόσμο. Αναγκαστικά θα πρέπει να στερηθώ ορισμένα πράγματα όπως το σπίτι μου, την οικογένεια μου, την άνεση που είχα στη γενέτειρά μου και να εκθέσω τον εαυτό μου σε κάτι άγνωστο. Αλλά μ’ αρέσει αυτό το άγνωστο, μ’ αρέσει η αίσθηση μιας νέας περιπέτειας κι αυτό λειτουργεί ως αντίβαρο για όσα αναγκάζομαι να αφήσω πίσω.

Η ζωή είναι αβέβαιη. Αποδέξου το.

Διάφορα συμβαίνουν. Νομίζεις τα έχεις όλα. Μια υπέροχη δουλειά, ένα ζεστό σπίτι με ένα σύντροφο που σε γεμίζει, ένα καλό αμάξι για να κυκλοφορείς, τη δυνατότητα να διασκεδάζεις σε «κυριλέ» μέρη, την οικογένεια σου να σε στηρίζει όποτε έχεις ανάγκη κτλ. . Στη συνέχεια απολύθηκες, έχασες το σπίτι σου και σαν να μην έφτανε αυτό σε χώρισε και ο σύντροφός σου που τόσο πολύ αγαπούσες κι έδινες τη ζωή σου. Τίποτα δεν μένεις για πάντα. Να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις αλλά να είσαι έτοιμος και για το χειρότερο. Μακάρι να μην έρθει αλλά αν όντως έρθει τότε μην το βάλεις κάτω. Αναθεώρησε, βρες εναλλακτικές, μπορεί κάτι που θεωρούσες ανόητο πριν από χρόνια τώρα να είναι μια πολύ καλή λύση. Κάθε κακό είναι μια ευκαιρία να συμβεί κάτι καλό.
ζωή σου

Αγνόησε τους περισπασμούς. Στάματα να χρονοτριβείς.

Δεν γίνεσαι νεότερος. Συγνώμη, αλλά είναι αλήθεια. Άδραξε τη ζωή σου. Αν δεν αρχίσεις να κυνηγάς τα όνειρά σου, μπορεί να βρεθείς στα γεράματα της ζωής σου χωρίς να χεις ζήσει και κάνει τίποτα άλλο παρά μόνο αναρίθμητα post στο facebook και άπειρες σειρές που έχεις ή θέλεις να δεις. Εάν πάρεις στα σοβαρά την επιδίωξη ενός ονείρου – είτε πρόκειται για το σχεδιασμό κοσμημάτων, ή για επαγγελματίας παίχτης στα Esports είτε για πλούσιο και διάσημο εκατομμυριούχο που πήρε μια start up και την απογείωσε, καλύτερα να το πάρεις στα σοβαρά και να το κυνηγήσεις. Ξεκίνα να κάνεις αυτά τα καταραμένα πρώτα βήματα. Ότι είναι αυτό που θες να κάνεις. Άσε το Facebook και το Youtube και πιάσε δουλειά. Δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα με το να φαντάζεσαι πόσο ωραία θα ήταν να ήσουν πλούσιος, ΓΙΝΕ.

Ρώτα τον εαυτό σου.

Πάρε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Κάνε στον εαυτό σου τις σημαντικές ερωτήσεις, ξέρεις, αυτές για την ζωή σου, «που πάμε ρε αδερφέ;» Και τις μικρές ερωτήσεις όμως, αυτές που έχουν να κάνουν με προσωπικά σου ζητήματα.. Μάθε τον εαυτό σου. Αγάπησέ τον. Αν δε το κάνεις εσύ δεν θα το κάνει κανείς. Διαλογίσου. Γράψε σε ένα χαρτί τα πράγματα που σε ενδιαφέρουν και τα πράγματα που θα μπορούσες να είσαι και να κάνεις εάν ο χρόνος και τα χρήματα δεν έπαιζαν σημαντικό ρόλο. Να έχεις μεγάλα όνειρα. Ησύχασε το μυαλό σου και φαντάσου να τα κάνεις πραγματικότητα.

Δοκίμασε πράγματα, γίνε εθελοντής.

Εάν υπάρχει μια δουλειά ή ένα χόμπι που σε ενδιαφέρει δοκίμασε να το κάνεις αρχικά εθελοντικά. Όλα τα όνειρα της ζωής σου δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν, αν αρχίσεις να τα κυνηγάς. Μερικές φορές, νομίζουμε ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι και στη συνέχεια, μόλις το δοκιμάσουμε, συνειδητοποιούμε ότι μπορεί να μην είναι το είδος της δουλειάς που μας αρέσει τελικά. Ή συνειδητοποιούμε ότι είναι πιο απαιτητικό και θέλει μεγαλύτερη εξειδίκευση απ’ ότι νομίζαμε. Είναι σημαντικό να αποκτήσεις πρακτική εμπειρία και να το ψάξεις καλά πριν κάνεις στροφή 180 μοίρες στη ζωή σου και αρχίσεις να κυνηγάς ένα όνειρο.
ζωή σου

Κάνε οικονομίες.

Εάν στη ζωή σου πρέπει να μετακομίσεις ή να σπουδάσεις για να συνεχίσεις το νέο σου όνειρο, ίσως είναι σκόπιμο να βρεις μια δουλειά κάνοντας κάτι – οτιδήποτε – και να εξοικονομήσεις χρήματα για να το καταφέρεις. Ξεκίνησα να εργάζομαι από μικρός μιας κι δεν είχα την οικονομική πολυτέλεια όπως αρκετοί άλλοι να σπουδάζω απλά και να ζω τη ζωή μου. Εργάστηκα όμως για να αποκτήσω εμπειρίες και κυρίως για να μπορώ να κάνω αυτό που θέλω με τα λεφτά που βγάζω. Ξέρω, με τα τωρινά δεδομένα δεν είναι εύκολο να βρει κάποιος μια δουλειά. Παρ’ όλα αυτά αν είσαι άνεργος μη το βάζεις κάτω. Ψάξε για μια προσωρινή δουλειά, ότι και να είναι αυτό και αποταμίευσε τα χρήματά σου για αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις. Αυτός είναι ο στόχος σου, γι αυτό εργάζεσαι. Θα ήθελες να είσαι διάσημος φωτογράφος ή να ταξιδεύεις συχνά και να πληρώνεσαι αλλά δεν μπορείς; Οκ, ξεκίνα να κάνεις κάτι ώστε να βγάζεις τα προς το ζην σου και να αποταμιεύεις με σκοπό να επενδύσεις τόσο τα χρήματα όσο και το χρόνο σου αργότερα για αυτό που πραγματικά θες να κάνεις.

Να είσαι ανοικτός.

Η ευκαιρία μπορεί να χτυπήσει, αλλά αν δεν απαντήσεις στην πόρτα, πώς μπορείς να το εκμεταλλευτείς; Πρέπει να εκμεταλλευτείς ευκαιρίες όταν σου παρουσιάζονται. Μερικές φορές δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, αλλά δεν έχει σημασία. Οι ευκαιρίες συμβαίνουν όταν συμβαίνουν. Άνοιξε στην πόρτα σου διαφορετικά αυτή η ευκαιρία μπορεί να φύγει και να χτυπήσει την πόρτα κάποιου άλλου.
Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι όταν προσπαθείς να καταλάβεις τι συμβαίνει με τη ζωή σου είναι ότι καμία ενέργεια δεν είναι ενέργεια αυτή καθ’ αυτή. Πρέπει να λάβεις αποφάσεις και να δοκιμάσεις πράγματα – ακόμα και αν καταλήξεις να τα μισείς ή να θέλεις να κάνεις κάτι άλλο. Στο τέλος της ζωής σου, δεν θα μετανιώσεις για αυτά που έκανες και απέτυχες, αλλά για όσα δεν προσπάθησες καθόλου. Πονάει περισσότερο όταν μένεις άπραγος παρά όταν κάνεις κάτι πίστεψέ με.
Κλείσε τον υπολογιστή σου και βγες έξω, κυνήγα την ζωή σου.
ζωή σου
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα