Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Μια σχέση ανάμεσα σε δυο άτομα βελτιώνεται αν δίνει ο ένας στον άλλο χαρά και χώρο


Σε μια οικογένεια το να χαρίζει χαρά ο ένας στον άλλον εμποδίζει τις ασθένειες και το διαζύγιο και σας γλυτώνει από πολλά χρήματα. Κάθε φορά που γυρίζετε σπίτι από την εργασία ή από την έξοδο σας, αγκαλιάστε τρυφερά τον σύντροφό σας και πείτε του πόσο όμορφος είναι. Προσπαθήστε να πείτε αστεία πράγματα και να είστε ευτυχισμένοι μεταξύ σας.

Οι άνθρωποι μερικές φορές διψούν για στοργή. Αν δεν τη βρουν από το σύντροφό τους, πηγαίνουν και την αναζητούν από άλλους. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να χάσετε το σύντροφό σας. Δώστε στον σύντροφό σας την ευκαιρία να σας αγκαλιάζει και να σας φιλάει. Μην είστε απορριπτικοί και ψυχροί. Δεχτείτε αυτό που έχει να δώσει ο άλλος. Σας βοηθάει και τους δυο να ανθίσετε περισσότερο και να είστε πιο χαρούμενοι. Άσχετα από το πόσο φιλοσοφημένοι είστε και πόσα πολλά βιβλία έχετε διαβάσει, η αληθινή αξία σας βρίσκεται στο πόση χαρά μπορείτε να φέρετε στο σπίτι σας, παρ' όλες τις συνθήκες.


Μια σχέση ανάμεσα σε δυο άτομα βελτιώνεται αν αφήνει ο ένας στον άλλον χώρο. Διευρύνετε ο ένας το χώρο του άλλου. Μην κρεμιέστε υπερβολικά από τον άλλον. Αυτό μπορεί να σας κάνει να σιχαθείτε ο ένας τον άλλο.

Αν ο ένας θέλει να πάει σινεμά και ο άλλος δε θέλει, ας κάνει ο καθένας αυτό που θέλει. Δε χρειάζεται να μείνουν και οι δυο σπίτι. Αφήνοντας χώρο ο ένας στον άλλο, αυξάνουν τον αμοιβαίο τους σεβασμό.

Αν μια γυναίκα θέλει να κάνει πάρτι για αυτήν και τις φίλες της, ή ο άνδρας θέλει να δει τους παλιούς του φίλους, ας αφήσει ο ένας χώρο στον άλλο να το κάνει. Μην ''κολλάτε''. 

Αφήστε κάπου-κάπου το σύντροφό σας να πάει διακοπές μόνος του με τις ευλογίες σας και την πλήρη εμπιστοσύνη σας. Η παραχώρηση τέτοιου χώρου θα αυξήσει αργότερα την επιθυμία σας να είστε μαζί.

 

Αν ο σύντροφός σας θέλει να αλλάξει τα πράγματα στο σπίτι, αφήστε τον να το κάνει. Αν θέλει να κοιμάται σε άλλο δωμάτιο, δώστε του το χώρο να το κάνει. Παρέχοντας χώρο, διαλύετε τις εσωτερικές συγκρούσεις του άλλου και δημιουργείτε χώρο στην οικογένεια. Πολλοί άνθρωποι θέλουν το δικό τους χώρο, τη δική τους απομόνωση. Σας αγαπούν, αλλά θέλουν τη δική τους περίοδο σιωπής και ηρεμίας.

Μην κρέμεστε από το άλλο άτομο με τις απαιτήσεις σας. Για παράδειγμα, μη λέτε:

''Θέλω καινούργια έπιπλα.''
''Καλά, δεν έχουμε τα χρήματα για αυτά τώρα. Περίμενε μέχρι να εξοφλήσουμε τους λογαριασμούς.''
''Μα τα θέλω τώρα!''

Αν πάτε σε ένα πάρτι με τον σύντροφό σας, αφήστε τον άλλο ελεύθερο να συναντήσει άλλους άνδρες και γυναίκες. Μερικές φορές στα πάρτι τα ζευγάρια κολλάνε μεταξύ τους λες και πρόκειται να πέσουν από τον καταρράκτη του Νιαγάρα και φοβούνται μήπως χάσουν ο ένας τον άλλο.

Σφίγγοντας και πιέζοντας τον άλλο δεν μπορείτε να τον κρατήσετε κοντά σας. Αυτό απλώς δημιουργεί απόρριψη. Δεν υπάρχει αληθινή φιλία πάρα μόνο όταν υπάρχει χώρος και ελευθερία.

Οι περισσότερες οικογένειες είναι ανισόρροπες. Έχουν προβλήματα επειδή το κάθε άτομο πιέζει ιδιοτελώς όσο μπορεί για τα δικά του προσωπικά συμφέροντα, το προσωπικό κέρδος και την προσωπική ευτυχία. Όταν υπάρχει ανισορροπία στην οικογένεια, τελικώς αυτή θα διαλυθεί.

Μην αφήνετε την οικογένεια σας να βγει από την ισορροπία. Συμβαίνουν κρίσεις που δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε πως να κρατήσουμε ενωμένη την οικογένεια μέσω του ενδιαφέροντος για την ευτυχία και την ευημερία του κάθε μέλους της. Μην σκέφτεστε πως μόνο εσείς θα είστε καλύτεροι ή ευτυχέστεροι.

Έχω βοηθήσει πάνω από 8000 οικογένειες να μείνουν μαζί. Όταν έρχονται σε μένα τη σωστή στιγμή, μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πράγματα και να δημιουργήσουν ισορροπία στην οικογένεια. Πριν τα πράγματα χαλάσουν αληθινά, πρέπει να επικοινωνούν. Ένα ζευγάρι πρέπει να καθίσει και να μιλήσει για αυτά που το ενοχλούν. Μη μιλήσετε για την ενοχή. Αντιμετωπίστε ο ένας τον άλλο με ευγένεια.  



(Βιβλίο: Σεξ, Οικογένεια και Γυναίκα στην Κοινωνία) 
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα