Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Amazon: Με σοκολάτες προσπαθεί να γλυκάνει τον πόνο των εξαντλημένων εργαζομένων



Οι εργαζόμενοι καλούνται να διεκπεραιώσουν 300 παραγγελίες την ώρα, ώστε να καλυφθεί ο ετήσιος στόχος των 1.200.000 τεμαχίων

Mε σοκολάτες προσπαθεί η διεύθυνση της εταιρείας Amazon να γλυκάνουν τους υπαλλήλους της που εργάζονται σε αφόρητες συνθήκες εργασίας. Πολλοί από τους υπαλλήλους κοιμούνται όρθιοι στη βάρδιά τους,άλλοι λιποθυμούν από την εξάντληση και φεύγουν από τη δουλειά με ασθενοφόρα, όπως κατέγραψε σε μυστική έρευνά του δημοσιογράφος της «Sunday Mirror» στις αποθήκες της Amazon στο Τίλμπουρι του Έσεξ.
Οι σοκολάτες,πάντως,άρχισαν να διανέμονται από την εταιρεία στους υπαλλήλους μετά το διόλου κολακευτικό δημοσίευμα της Sunday Mirror για τις απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες.
Η Amazon, που με τις πωλήσεις της την Black Friday (Μαύρη Παρασκευή) έκανε την περιουσία του ιδιοκτήτη της Τζεφ Μπέζος να ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, υποσχέθηκε βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των αμοιβών των εργαζομένων της.
Μοιράζοντας όμως σοκολάτες στους υπαλλήλους της μπορεί να τονώσει το ηθικό τους; Όσο νόστιμη κι αν είναι η μαύρη απόλαυση, η εβδομάδα των 55 ωρών εργασίας είναι εφιαλτική για τους υπαλλήλους.

O Νιλ Ντρινγκγουότερ, ένας από τους πρώην υπαλλήλους της εταιρείας, αποκάλυψε ότι, σε κάθε εργαζόμενο η εταιρεία δίνει δύο μικρές σοκολάτες.
Οι εργαζόμενοι καλούνται να διεκπεραιώσουν 300 παραγγελίες την ώρα, ώστε να καλυφθεί ο ετήσιος στόχος των 1.200.000 τεμαχίων. Η πίεση ασκείται με οθόνες που τους υπενθυμίζουν πόσα τους λείπουν για να πιάσουν τους στόχους, ενώ, για να χάνουν την αίσθηση του χρόνου, τα ρολόγια είναι καλυμμένα και δεν υπάρχει φυσικό φως.
Η αποθήκη στο Τίλμπουρι, η μεγαλύτερη της εταιρίας Amazon στην Ευρώπη,έχει μέγεθος όσο έντεκα γήπεδα ποδοσφαίρου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να περπατούν πάνω από 200 μέτρα για να φτάνουν στην πλησιέστερη τουαλέτα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα