Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

3 τρόποι για να νιώσεις όμορφα σαν άνθρωπος!

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας μας στη ζωή του μας κάνουν να επικεντρωνόμαστε στον εαυτό μας. Αν εστιάσουμε όμως στις ανάγκες των άλλων τότε αμέσως έχουμε αποσπάσει το μυαλό μας από τα δικά μας προβλήματα που μας επηρεάζουν ψυχολογικά!
Υπάρχουν τόσοι μικροί τρόποι για να κάνουμε καλό στους γύρω μας και ταυτόχρονα να νιώσουμε την ευχαρίστηση ότι βοηθήσαμε και να διώξουμε κάθε αρνητικό συναίσθημα από μέσα μας!
  1. Χαμογέλασε!
Ας το παραδεχτούμε, όσο σκεφτόμαστε αρνητικά τόσο πιο δύσκολα χαρίζουμε ένα χαμόγελο στο διπλανό μας. Πότε ήταν η τελευταία φορά που χαμογελάσατε σε κάποιον; Έρευνες έχουν δείξει πως ένα απλό χαμόγελο αρκεί για να νιώσουμε καλύτερα, να μειώσουμε το άγχος και φυσικά να ανεβάσουμε και την ψυχολογία των άλλων. Με ένα δικό μας χαμόγελο αυτόματα ενεργοποιούνται οι μυς όσων μας βλέπουν και χαμογελούν και εκείνοι!

  1. Βοήθησε όποιον έχει ανάγκη
Αναμφισβήτητα στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη. Υπάρχουν όμως και πολλοί τρόποι να τους βοηθήσουμε. Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί βοηθούν παιδιά να έχουν τροφή και φάρμακα, στέλνουν βοήθεια σε χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς πολέμου, προσφέρουν στέγη και φαγητό σε συνανθρώπους μας με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, συνεισφέρουν στη θεραπεία σοβαρά ασθενών… Δε χρειάζεται να είμαστε πλούσιοι για να βοηθήσουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό που για μας μπορεί να φαίνεται μικρό για κάποιον μπορεί να είναι τόσο σημαντικό. Και ακόμα αν δε μπορούμε να βοηθήσουμε οικονομικά, πάντα θα έχουμε ένα ρούχο στην ντουλάπα μας που δεν το φοράμε και θα μπορούσαμε να το δώσουμε σε αυτούς που το χρειάζονται. Ή ακόμα ένα παιχνίδι των παιδιών μας που έχουν μεγαλώσει… Η χαρά που θα νιώσουμε από μια τέτοια προσφορά δεν περιγράφεται!
  1. Βρες χρόνο για ένα τηλεφώνημα
Όλο λέμε δεν έχω χρόνο, δεν προλαβαίνω… Κι όμως χρόνο για ένα μικρό τηλεφώνημα στους αγαπημένους μας ανθρώπους πάντα μπορούμε να βρούμε. Φίλους που τους ξεχνάμε, συγγενείς, παππούδες… Ένα τηλεφώνημα ή έστω ένα μήνυμα, που δείχνει ότι ενδιαφερθήκαμε να δούμε τί κάνουν και τους σκεφτήκαμε, είναι ικανό να αλλάξει τόσο τη δικιά μας ψυχολογία όσο και των άλλων!
Είναι τόσο απλό τελικά να ζήσουμε μικρές στιγμές χαράς και ευτυχίας κάνοντας καλό… Ποτέ δεν είναι αργά! Ας ξεκινήσουμε από τώρα!

Φωτό από: Christiaan Triebert
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα