Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑΣ (ανάρτηση 2 ΑΠΟ 3)

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF, γνήσιος διαλογισμός Κρίγια-Ράτζα Γιόγκα Ελλάδα.


Αποβάλετε τον φόβο. Τι υπάρχει για να φοβηθείτε? Ακόμα κι ένας ελάχιστος φόβος, όπως η άσκοπη ανησυχία για το σκοτάδι ή ο φόβος για πράγματα που «θα μπορούσαν» να συμβούν, πλήττει τα νεύρα περισσότερο απ’ όσο φαντάζεστε. Γιατί να τρομοκρατούμαστε κι από αυτόν ακόμα τον θάνατο? Ο Θεός αφήνει να συμβεί σε όλους, επομένως δεν μπορεί να είναι κάτι κακό. Αυτή είναι μια πολύ παρηγορητική σκέψη από την οποία μπορείτε να πάρετε θάρρος. Ο θάνατος είναι απλώς ένας αναζωογονητικός ύπνος. Και δεν φοβάστε τον ύπνο, έτσι δεν είναι? Ο θάνατος είναι απόλυτη ανάπαυση. Ο Θεός σάς δίνει τον θάνατο για να σας απαλλάξει απ’ όλα σας τα προβλήματα εδώ και μετά να σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε μια νέα αρχή σε μια νέα ενσάρκωση.

Η επιθυμία και η προσκόλληση τρέφουν την ασθένεια της νευρικότητας. Όταν πια θα έχετε αποκτήσει αυτά που λαχταρούσατε, θα έχετε εξουθενωθεί. Η μη προσκόλληση, χωρίς επιθυμίες, είναι ελευθερία από την τυραννία της υποδούλωσης στα αποκτήματα. Όλοι λένε πόσο όμορφο είναι το Encinitas (ησυχαστήριο στην Καλιφόρνια). Μου αρέσει, γιατί στον βωμό του ορίζοντα του ωκεανού και του ουρανού βλέπω τον Θεό. Όταν μου δόθηκε το Ερημητήριο, το απόλαυσα για επτά μέρες. Μετά το έδωσα στον Θεό, ελευθερώνοντας εσωτερικά τον εαυτό μου από κάθε αίσθηση κυριότητας. Τώρα το απολαμβάνω μέσω της χαράς των άλλων.

Να ζείτε λιτά και απλά. Χρειάζεται πάρα πολύς χρόνος και πολλή ενέργεια για να κρατήσεις πολλά αποκτήματα σε καλή κατάσταση και τάξη. Η ουσία είναι ότι όσο πιο πολλές περιττές «αναγκαιότητες» έχετε, τόσο λιγότερη γαλήνη έχετε. Και όσο λιγότερο υποδουλώνεστε στα αποκτήματά σας, τόσο περισσότερη ευτυχία έχετε. Ο τρόπος να αναπτυχθείτε πνευματικά είναι να ζείτε απλά, να ζείτε ήσυχα, να μελετάτε καλά βιβλία (ποτέ μη διαβάζετε φθηνά μυθιστορήματα), να εξασκείστε στην ηρεμία μέσω ελέγχου των αισθήσεων και των συναισθημάτων και να διαλογίζεστε για πολύ χρόνο.


Η νευρικότητα, η υπερδιέγερση των νεύρων, δένει τη συνειδητότητα στο σώμα. Αντίθετα, η ηρεμία συντείνει στην κοινωνία με τον Θεό. Όταν διακόπτετε την εξωτερική νευρική ενέργεια και ηρεμείτε στον διαλογισμό και η δύναμη της ζωής αποσύρεται από τις αισθήσεις στα εγκεφαλονωτιαία κέντρα της πνευματικής αντίληψης, τότε το νευρικό σας σύστημα είναι συνδεδεμένο με το υπερσυνείδητο και έχετε τον Θεό. Βρίσκεστε σε μια χώρα φωτός, που είναι πέρα από το υποσυνείδητο βασίλειο του ύπνου. Ο ύπνος είναι ένας μη συνειδητός τρόπος για να διακόπτετε την ενέργεια της ζωής από τα νεύρα. Επομένως ξεκουράζεστε λίγο κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά δεν έχετε τη συνειδητή εμπειρία της μακαριότητας που παράγει η υπερσυνείδητη κατάσταση. Όταν ξυπνάτε από τον ύπνο είστε ακριβώς οι ίδιοι που ήσασταν και πριν τον ύπνο. Αν όμως μπορείτε να διασχίσετε το υποσυνείδητο βασίλειο και να βρεθείτε στην υπερσυνείδητη χώρα του φωτός, θα έχετε τις πιο θαυμαστές εμπειρίες, κι αυτές δημιουργούν μόνιμες αλλαγές στη συνειδητότητα. Όσο πιο πολύ μπορείτε να μείνετε σ’ αυτήν την εσωτερικευμένη κατάσταση της μακαριότητας σε διαλογισμό, τόσο περισσότερο θα νιώθετε αυτή τη χαρά μέσα σας κάθε ώρα, ακόμα και εν μέσω δραστηριότητας.


 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα