Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑΣ (ανάρτηση 1 ΑΠΟ 3)

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF, γνήσιος διαλογισμός Κρίγια-Ράτζα Γιόγκα Ελλάδα.

Όλοι οι άνθρωποι κάποιες φορές νιώθουν νευρικότητα, λίγη ή πολλή, χωρίς να ξέρουν το γιατί. Πάντα θεωρείτε ότι άλλα πράγματα φταίνε που νευριάσατε, αλλά ποτέ δεν κατηγορείτε τον εαυτό σας. 

Εντούτοις εσείς οι ίδιοι φταίτε που νευριάζετε. Ενενήντα εννέα τοις εκατό είναι δικό σας το φταίξιμο. Η ανησυχία, η συναισθηματική έξαψη, συγκεντρώνειυπερβολική ενέργεια στα νεύρα, τόσο που αρχίζουν να φθείρονται. 

Μετά από πολλά χρόνια τα ανθυγιεινά αποτελέσματα αυτής της νευρικότητας αρχίζουν να φαίνονται. 

Τα νεύρα είναι πολύ γερά –ο Θεός τα έκανε έτσι γιατί πρέπει να διαρκέσουν για μια ζωή– αλλά είναι απαραίτητο να τα φροντίζουμε σωστά. 

Όταν σταματήσετε να υπερφορτώνετε το νευρικό σύστημα, όπως όταν κοιμάστε βαθιά ή στην κατάσταση της ηρεμίας στον διαλογισμό, δεν είστε καθόλου νευρικοί. Στην έκσταση του διαλογισμού τα νεύρα ξεκουράζονται και αναζωογονούνται εξαιρετικά.

Οι περισσότερες νευρικές ασθένειες οφείλονται σε υπερδιέγερση του νου. Αυτή προέρχεται από πολλές αιτίες. Εξετάστε τον εαυτό σας για να δείτε αν είστε νευρικοί και μετά προσδιορίστε τι είναι αυτό που σας κάνει νευρικούς. 

Όταν εξοργίζεστε, για παράδειγμα, στέλνετε τρομακτική ποσότητα βολτ από ενέργεια στον εγκέφαλο και την καρδιά. 

Συναισθήματα όπως ο θυμός ή ο φόβος μπορούν να υπερφορτώσουν τόσο πολύ τα νεύρα, που μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργίες στο σώμα, ακόμα και να σταματήσουν την καρδιά και να προκαλέσουν θάνατο. 


Αν διοχετεύσετε ένα εκατομμύριο βολτ σ’ ένα καλώδιο που αντέχει μόνο λίγα βολτ, το καλώδιο θα καεί. Όταν βρίσκεστε σε έξαψη, διοχετεύετε πάρα πολλή ενέργεια σε μια ορισμένη περιοχή και στερείτε άλλα νεύρα απ’ αυτή τη δύναμη της ζωής. Ο ήρεμος άνθρωπος, αντίθετα, ταΐζει τα νεύρα του καλά, με ισορροπημένη ροή ενέργειας, ώστε κανένα μέρος του σώματος να μην είναι επιζήμια υπερφορτωμένο ή στερημένο απ’ αυτήν.

Θα έπρεπε να έχουμε ώρα να απολαμβάνουμε διάφορα πράγματα –τις ομορφιές της δημιουργίας του Θεού, τις πολλές ευλογίες της ζωής– αλλά να αποφεύγουμε την αδικαιολόγητη υπερδιέγερση, ανησυχία και αιφνίδια συναισθήματα που καταστρέφουν το νευρικό σύστημα.

Η φλυαρία, συμπεριλαμβανομένης της συνήθειας της πολύωρης ομιλίας στο τηλέφωνο, δημιουργεί νευρικότητα. Οι ακούσιες μυϊκές συσπάσεις –όπως το παίξιμο των δακτύλων ή οι κινήσεις των ποδιών– καίει ενέργεια στα νεύρα. Μια άλλη αιτία νευρικότητας, αν και μπορεί να μην έχετε επίγνωση αυτής, είναι ο θόρυβος του ραδιοφώνου ή της τηλεόρασης όταν παίζουν για συνεχόμενες ώρες. 

Όλοι οι ήχοι κάνουν τα νεύρα να αντιδρούν. Μάθετε να απολαμβάνετε τη σιωπή. Μην ακούτε ραδιόφωνο και μη βλέπετε τηλεόραση για ώρες, αδιάκοπα, ούτε να έχετε αυτές τις συσκευές να βγάζουν διαπεραστικούς ήχους όλη την ώρα, χωρίς να δίνετε σημασία, κάνοντας άλλες δουλειές. Υπάρχει αρκετή «τηλεόραση» αγίων και μουσικής στις σφαίρες που διαπερνούν όλο το σύμπαν, που δεν χρειάζεται να ακούτε τη «συσκευασμένη» μουσική ή να βλέπετε «συσκευασμένες» ταινίες. Μέσω της ηρεμίας της εσωτερικής σιωπής, μάθετε να συντονίζεστε με τα θαυμαστά προγράμματα του Θεού.

Μια άλλη σπουδαία αιτία της νευρικότητας είναι τα αγενή λόγια. Ποτέ να μην κουτσομπολεύετε ούτε να μιλάτε άσχημα για άλλους. Να ασχολείστε με την αναμόρφωση του εαυτού σας. Εξασκηθείτε στα καλά λόγια. Μην είστε εριστικοί. Αν οργιστείτε, κάντε ένα μικρό περίπατο και ηρεμήστε πριν απαντήσετε. Είναι καλύτερα να παραμένετε σιωπηλοί μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα. 

Προσπαθήστε να μην είστε ξεροκέφαλοι ή ψεύτικα συγκαταβατικοί. Αλλά ταυτόχρονα μην εμπλέκεστε σε καυγάδες. Περιμένετε μέχρι, και εσείς και οι άλλοι, να αποκτήσετε και πάλι ήρεμη λογική. Ποτέ μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας κλέψει την εσωτερική σας γαλήνη. Και μην κλέβετε κι εσείς τη γαλήνη των άλλων με φραστικές παρεκτροπές. Η κακή χρήση του λόγου είναι ένα όπλο που πληγώνει πιο πολύ απ’ όλα. Μέσα στον θυμό σας ή την έντονη έξαψη μπορεί να πείτε κάτι που δεν εννοείτε πραγματικά και μετά να λυπάστε που το είπατε. Όμως, για είκοσι χρόνια ή και παραπάνω, το άλλο πρόσωπο θα το θυμάται.

 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα