Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ρώσος ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε εξωγήινη ζωή (vid)

Ρώσος κοσμοναύτης ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε εξωγήινη ζωή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Βίντεο με παράξενη νηματοειδή μορφή ζωής.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός σε τροχιά γύρω από τη Γη. Photo: Wikimedia Commons . Πηγή: Supplied
Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ είναι πραγματική, πέραν πάσης αμφιβολίας, με τη διαφορά ότι είναι λιγότερο συναρπαστική από αυτή που μας έχουν συνηθίσει οι ταινίες του Χόλυγουντ.
Αντί να είναι κάποιος γκρίζος εξωγήινος με τεράστιο κεφάλι και πελώρια μαύρα γυαλιστερά μάτια, που θα γίνει δεκτός από όλη την ανθρωπότητα κομίζοντας ένα μήνυμα διαγαλαξιακής φιλίας (ή πολέμου), είναι μικροσκοπικά βακτήρια που δεν προέρχονται από τη Γη.
Την ανακάλυψη έκανε ο κοσμοναύτης Αντόν Σκαπλέροφ σε έναν από τους διαστημικούς περιπάτους εκτός του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΔΔΣ).
«Βρήκαμε βακτήρια που ζούσαν εκεί για τρία χρόνια, σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον όπου το κενό και η θερμοκρασία κυμαίνονται από μείον 150 έως συν 150 και ωστόσο παρέμειναν ζωντανά», δήλωσε στο πρακτορείο Τας.
Όπως εξήγησε ο κοσμοναύτης, η Διαστημική Υπηρεσία της Ρωσίας συνηθίζει να λαμβάνει τακτικά δείγματα με μπατονέτες από βαμβάκι από προκαθορισμένες θέσεις στο εξωτερικό του ΔΔΣ και έτσι έγινε η ανακάλυψη.
Ο Αντόν Σκαπλέροφ (κέντρο) που έκανε την ανακάλυψη. Image: Supplied
«Στα επιχρίσματα βρέθηκαν βακτηρίδια που δεν υπήρχαν όταν συνδέθηκε η μονάδα Zvezda στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Δηλαδή, τα βακτήρια ήρθαν από κάπου από τον εξωτερικό διαστημικό χώρο και εγκαταστάθηκαν στο περίβλημα του σταθμού. Οι επιστήμονες τα εξετάζουν προσεκτικά, αλλά φαίνεται πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος».
Αν και η ιδέα της εξωγήινης ζωής είναι συναρπαστική, οι κοσμοναύτες δεν μπορούν να αποκλείσουν τελείως ότι τα βακτήρια μπορεί να έχουν γήινη προέλευση.
Δεδομένου ότι τα βακτήρια μπορούν να ζήσουν σε ακραίες συνθήκες, όπως αυτές του διαστήματος, είναι πιθανό να προέρχονται από μικρόβια που ζουν στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης και να εγκαταστάθηκαν στο τμήμα αυτό του διαστημικού σταθμού από την αρχή της λειτουργίας του.
Στο βίντεο που ακολουθεί εμφανίζεται μια περίεργη νηματοειδής μορφή ζωής, που εντοπίστηκε να σέρνεται έδαφος και κινηματογραφήθηκε από τον Huang Meilan, στο Hsinchu της Ταϊβάν στις 29 Αυγούστου 2017.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα