Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Πόσο υγιεινές και απαραίτητες είναι οι ενεργειακές μπάρες



Μια ενεργειακή μπάρα είναι στην ουσία ένα υποκατάστατο τροφίμου που περιέχει πολλά από τα συστατικά που χρειάζεται το σώμα για να παραμείνει δυνατό και υγιές.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες ενεργειακής μπάρας και η επιλογή του καθενός εξαρτάται από την προσωπική του προτίμηση και το λόγο για τον οποίο χρειάζεται να την καταναλώσει.
Μερικές από αυτές τις ενεργειακές μπάρες μπορούν να αντικαταστήσουν γεύματα και άλλες να χρησιμοποιηθούν ως μέσο για την αντικατάσταση θρεπτικών συστατικών που έχουν χαθεί κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης.
Οι μπάρες πρωτεΐνης είναι μια δημοφιλής μορφή της ενεργειακής μπάρας. Οι πρωτεϊνικές μπάρες είναι, όπως υποδηλώνει το όνομά τους, υψηλές σε πρωτεΐνες. Οι περισσότερες ενεργειακές μπάρες, ωστόσο, έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Ακόμα όμως και μια ενεργειακή μπάρα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, περιέχει επίσης τεχνητά γλυκαντικά.
Πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται σε δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες, θεωρούν τις ενεργειακές μπάρες ως μια πολύ καλή λύση, ώστε να απολαύσουν ένα γεύμα εν κινήσει, ή ένα σνακ, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία.
Οι ενεργειακές μπάρες που είναι υψηλότερης περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες χρησιμοποιούνται συχνά από τους αθλητές. Ο σκοπός τους είναι να παρέχουν στο σώμα τροφή γρήγορη για την αναπλήρωση χαμένων θρεπτικών συστατικών λόγω της άσκησης, αλλά και εύκολη στην πέψη. Επομένως, αν δεν γυμνάζεστε έντονα, για τουλάχιστον μία ώρα, ίσως δεν σας είναι απαραίτητη μια ενεργειακή μπάρα.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν τη διατροφή τους με ενεργειακές μπάρες, δεν είναι καθόλου κακό να υπάρχουν στο ντουλάπι της κουζίνας. Οι ενεργειακές μπάρες συχνά εμπλουτίζονται με διάφορες βιταμίνες και μέταλλα. Συνήθως περιέχουν έναν υγιή συνδυασμό λιπών, υδατανθράκων και πρωτεϊνών.
Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι όταν προσθέτουν τις ενεργειακές μπάρες στη διατροφή τους είναι ο έλεγχος της μερίδας. Το γεγονός ότι το φαγητό συμπυκνώνεται σε μια μπάρα ωθεί πολλά άτομα να πιστεύουν ότι είναι το τέλειο μέγεθος για σνακ. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εξετάζουμε τον αριθμό των θερμίδων που περιέχει κάθε μπάρα. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα θερμίδων, ανάλογα με το είδος, αλλά και την εταιρεία που λανσάρει τη συγκεκριμένη ενεργειακή μπάρα. Μια ενεργειακή μπάρα που έχει περισσότερες από 200 θερμίδες πρέπει να θεωρείται ότι αντικαθιστά ένα πλήρες γεύμα. Αντίθετα, μια μπάρα που έχει λιγότερες από 200 θερμίδες, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως σνακ.
Υπάρχουν, τέλος, πολλές διαφορετικές μάρκες και γεύσεις. Αν δοκιμάσετε κάποια που δεν σας αρέσει, προχωρήστε στην επόμενη μέχρι να βρείτε μία της αρεσκείας σας.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα