Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Καφές ένα Δημοφιλές Ναρκωτικό

Καφές ένα Δημοφιλές Ναρκωτικό

Καφές, ένα νόμιμο και δημοφιλές ναρκωτικό
Ο καφές δεν είναι τροφή, δεν είναι ποτό – είναι δηλητήριο ναρκωτικό

Το δέντρο του καφέ είναι ένας τροπικός θάμνος που ανήκει στο γένος Coffea της οικογένειας Rubiaceae. Τα άνθη του έχουν διάρκεια ζωής μόλις μία ημέρα και στη συνέχεια μετατρέπονται σε μικρούς καρπούς, που αποκαλούνται κεράσια ή φασόλια και τα οποία στον πυρήνα τους έχουν δύο πολύτιμους άοσμους κόκκους, από τους οποίους φτιάχνεται ο καφές. Το καβούρντισμα των κόκκων είναι μια πολύπλοκη διεργασία, που προσδίδει τη γευστική ένταση του καφέ, ενώ ο βαθμός του καθορίζει την τελική του χρήση (γαλλικός, στιγμιαίος, ελληνικός ή espresso).

Ο καφές περιέχει πληθώρα συστατικών, όπως οι πολυφαινόλες και τα αντιοξειδωτικά, από τα οποία το πιο γνωστό είναι η καφεΐνη. Με την καφεΐνη έχουν συνδεθεί διάφορες από τις ευεργετικές ή και τις δυσμενείς επιδράσεις του καφέ στην υγεία. Αρκετές συζητήσεις επίσης έχουν γίνει για το ποιός καφές περιέχει την περισσότερη καφεΐνη. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η ποσότητα της καφεΐνης εξαρτάται από την ποικιλία, τις συνθήκες παραγωγής, τον χρόνο εκχύλισης, το βαθμό άλεσης και αρκετά άλλα τεχνικά ζητήματα. Σε γενικές γραμμές, ο καφές με την περισσότερη καφεΐνη είναι ο φίλτρου και ο στιγμιαίος στη συνέχεια, ακολουθεί ο espresso και ο ελληνικός.

Οι βιομηχανίες του καφέ και των αναψυκτικών, είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί παγκοσμίως υποπροϊόντων καφεΐνης και έχουν επενδύσει δισεκκατομμύρια δολλάρια στην συνεχή παραγωγή και κατανάλωση των προϊόντων τους ή πιο συγκεκριμένα, είναι ένας διεθνής κερδοσκόπος τρόπος θανάτου, δεδομένου ότι το δέντρο καφέ δεν είναι εγγενής αμερικανικός θάμνος και είναι αποκλειστικά ένα προϊόν εισαγωγής-εξαγωγής. Με πάνω από 13 δισεκατομμύρια δολάρια ανά έτος,κατατάσσεται μόνο πίσω από το πετρέλαιο ως στοιχείο εισαγωγής.

Οι επιδράσεις της καφεΐνης στο σώμα είναι καλά ερευνημένες, αλλά δεν θα τις ακούσουμε πουθενά. Ποτέ δεν θα το ακούσουμε  διότι ολόκληρος το έθνος, αν όχι ολόκληρος ο κόσμος, είναι εθισμένο στην καφεΐνη. Γιατροί, δημοσιογράφοι, επιστήμονες, συγγραφείς, όλοι πίνουν καφέ. Εκείνοι των οποίων η δουλειά είναι να μας ενημερώνουν είναι συνήθως οι βαρείς πότες καφέ και  λίγοι από αυτούς μιλούν ενάντια σε αυτό το δημοφιλές ναρκωτικό.

Ναι, το να είσαι εθισμένος στον καφέ, δεν είναι διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη μορφή τοξικομανίας. Είναι μέλος της οικογένειας μεθυλξανθίνηΗ καφεΐνη αναγνωρίζεται – προσκολλάται στους ίδιους υποδοχείς όπως η ηρωΐνη και η κοκαΐνη. Η υποτιθέμενη τόνωση της ενέργειας, που κάποιος νοιώθει μετά την λήψη της καφεΐνης είναι στην πραγματικότητα η ένταση που υφίσταται το σώμα καθώς διαχειρίζεται την καφεΐνη. Η αντίδραση του σώματος προς την καφεΐνη επιγραμματικά μπορεί να αναφερθεί: Καφεΐνη= στρες.

Ακόμη και τα συμπτώματα στέρησης είναι παρόμοια: πονοκέφαλοι, καρδιακές αρρυθμίες, ναυτία, γενική κακουχία και μυϊκοί πόνοι, που διαρκούν αρκετές ημέρες. 


Αυτά τα είδη συμπτωμάτων είναι αποτέλεσμα συσσώρευσης τοξινών στο σώμα τα οποία ξαφνικά απελευθερώνονται στη ροή του αίματος. Οι σπόροι του καφέ πριν γίνει η επεξεργασία τους έχουν πολλά συστατικά που επηρεάζουν την βιοχημεία του ανθρώπινου σώματος.

 Τα χημικά αυτά συστατικά είναι Τ Ο Ξ Ι Κ Α για να αποφεύγουν οι οργανισμοί στην φύση να απειλούν το φυτό. Το κύριο συστατικό του καφέ είναι η καφεΐνη, ένα ισχυρό διεγερτικό. Η καφεΐνη είναι το πιο ευρέως καταναλισκόμενο ψυχοδραστικό φάρμακο στον κόσμο. Είναι παράλογα εθιστικό. Χημικά είναι η 1,3,7-τριμεθυλοξανθίνη. Παραδόξως, δεν ανακαλύφθηκε καν μέχρι περίπου το 1.000 μ.κ.ε.

Όσο περισσότερες αποδείξεις βλέπετε, τόσο χειρότερο γίνεται. Οι μισοί Αμερικανοί ενήλικες πίνουν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα. Το 80% των Αμερικανών πίνει καφεΐνη σε καφέ ή τσάι κάθε μέρα. Το 90% των Αμερικανών πίνει καθημερινά καφεΐνη σε καφέ, τσάι ή αναψυκτικά. 400 εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ καθημερινά, συν όλες τις άλλες πηγές. Αυτό δεν περιλαμβάνει την επιδημία των ενεργειακών ποτών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η καφεΐνη είναι το πιο δημοφιλές φάρμακο στη γη

Είναι φτηνό, νόμιμο, αποτελεσματικό, πανταχού παρόν (είναι παντού) και κοινωνικά αποδεκτό. Γι ‘αυτό είναι το πιο δημοφιλές φάρμακο από όλους. Το 1989 η FDA περιόρισε κάθε μερίδα τροφής ή ποτού στα 200 mg. Τα 120 mg θα κουνάσουν τα νεύρα ενός  άνδρα 80 κιλών. Αυτό δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να λαμβάνουν συχνά 1.000 mg ή περισσότερο την ημέρα. Δέκα γραμμάρια (10.000 mg) είναι θανατηφόρα. Ο καφές περιέχει επίσης καφεστόλη και καβεόλη που αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Πέρα από τα προαναφερθέντα πρέπει να εστιάσουμε στο γεγονός ότι οι κόκκοι του καφέ πριν τους καταναλώσουμε στο καθημερινό ρόφημα καβουρδίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στους 200ο C, για να επιτευχθεί το άρωμα και το χρώμα που γνωρίζουμε από καρβουνιασμένους σπόρους (κάρβουνα). Οι 19 ενώσεις από τις χιλιάδες που προκύπτουν από αυτήν την διαδικασία (πάνω από 600) είναι αναγνωρισμένες ως καρκινογόνες σε εργαστηριακά πειράματα. Αυτό είναι απολύτως φυσικό γιατί η τελική ύλη είναι κάρβουνο.

Women-drinking-coffee es

Ας δούμε περιληπτικά τι κάνει η καφεΐνη στο σώμα

Όταν φθάνει στο στομάχι, η καφεΐνη αρχίζει μια αντίδραση, όπως αν το στομάχι είχε δεχθεί μία μεγάλη ποσότητα πρωτείνης, που θα προκαλούσε την έκκριση τόσο υδροχλωρικού οξέος όσο και ενζύμων για την πέψη της πρωτείνης. Εάν δεν υπάρχει τίποτε γι’ αυτήν την αντίδραση, τα ισχυρά υγρά τελικά βλάπτουν τα τοιχώματα του  του στομάχου. Γι’ αυτό άλλωστε πάρα πολλοί που κάνουν κατάχρηση του καφέ αποκτούν προβλήματα όπως έλκος.

Καθώς συνεχίζει στο πεπτικό σύστημα, η καφεΐνη καταστρέφει την χλωρίδα του εντέρου δηλ. τον ασιδόφιλο η παρουσία του οποίου είναι απαραίτητη για την σωστή διαδικασία της πέψης. Αυτό είναι η βάση για μακροχρόνια πεπτικά προβλήματα. Χωρίς την σωστή ισορροπία της βλενογόνου στο πεπτικό σύστημα, κάθε τροφή που περνάει δεν μπορεί να διασπασθεί πλήρως και τα κατάλοιπα προκαλούν σημαντική αύξηση των τοξινών. Όταν η καφεΐνη μπει στο αίμα, ξεπλένει τελείως τις βιταμίνες B και C, καθώς και πολλά σημαντικά μέταλλα όπως το κάλλιο.

Οι βιταμίνες B είναι απαραίτητες στο σώμα προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις διάφορες μορφές στρες, το κυρίως θέμα, που ομολογούν οι περισσότεροι χρήστες καφεΐνης ότι προσπαθούν να διαχειρισθούν πίνοντας καφέ. Ειρωνικά, η κατανάλωση καφέ στην πραγματικότητα κάνει το σώμα λιγοτερο ικανό να αντιμετωπίσει το στρες. Προκαλεί το σώμα να μπει σε μία κατάσταση υπερδιέγερσης “fight or flight”  όπως εάν είχε να αντιμετωπίσει κίνδυνο επιβίωσης.

Ως τμήμα αυτής της αντίδρασης, η καφεΐνη υπερδιεγείρει τα επινεφρίδια, προκαλώντας ταχυκαρδία που αναφέρεται ως “βιασύνη της καφεΐνης”. 
Μακροχρόνια, η συνεχής χρήση του καφέ εξασθενεί τα επινεφρίδια, προκαλώντας κόπωση, μειωμένη άμυνα και αρυθμίες.

Η μειωμένη έκκριση αδρεναλίνης και η μετέπειτα απουσία της είναι ο λόγος, που πολλοί μόνιμοι χρήστες καφεΐνης νοιώθουν πιο κουρασμένοι μετά την κατανάλωση καφεΐνης παρά πριν τη χρήση της, με αποτέλεσμα να χρειάζονται μεγαλύτερη ποσότητα για να παραμείνουν ενεργοποιημένοι. Συγχρόνως, η καφεΐνη μειώνει δραματικά την έκκριση της κορτιζόλης στο σώμα, μίας ορμόνης που το σώμα χρησιμοποιεί για να διαχειρίζεται το στρες (με αποτέλεσμα να μειώνεται η σεροτονίνη- η ορμόνη της ευτυχίας- και οι γιατροί σας γεμίζουν αντικαταθλιπτικά με τα γνωστά αποτελέσματα).

Το αποτέλεσμα αυτών των διδικασιών είναι πρόωρη γήρανση και αυξημένη ευαισθησία σε ασθένιες.

Η καφεΐνη τελευταία έχει ενοχοποιηθεί ως η αφετηρεία κάποιων σοβαρών χρονίων ασθενειών, όπως η ινοκυστική ασθένεια του στήθους, διάφοροι τύποι καρκίνου, καρδιοπάθειες και οστεοπόρωση. Η καφεΐνη επιταχύνει την καταστροφή της γλυκοζαμίνης στους χόνδρους του σώματος. Οταν το σώμα είναι νεώτερο, αυτό δεν έχει άμεσα δυσμενείς επιπτώσεις καθώς έχει την ικανότητα να παράγει την δική του γλυκοζαμίνη. Από την ηλικία των 40 και άνω όμως, το σώμα σταματά να παράγει γλυκοζαμίνη. Όποιος χόνδρος καταστραφεί από καφεΐνη σ’ αυτό το διάστημα είναι μόνιμη απώλεια, εκτός και αν αναπλασθεί από διατροφικό συμπλήρωμα. Επιπροσθέτως, μακροχρόνιες μελέτες δείχνουν ότι συνεχής χρήση καφεΐνης μειώνει την οστική πυκνότητα σε μέταλλα στις γυναίκες, οι οποίες αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου για οστεοπόρωση σε μεγάλες ηλικίες. (Αυτές οι μελέτες εξέτασαν μόνο γυναίκες, αλλά τα αποτελέσματα αφορούν εξ’ ίσου και τους άνδρες!).

Η καφεΐνη είναι ένα ισχυρό διουρητικό, προκαλώντας το σώμα να αποβάλλει την διπλάσια ποσότητα νερού σε σχέση με την ποσότητα της καφεΐνη που καταναλώθηκε. Από την στιγμή που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πίνουν αρκετή ποσότητα νερού έτσι κι αλλιώς, αυτό επιβαρύνει δραματικά το πρόβλημα της αφυδάτωσης, που αυτόν τον καιρό αντιμετωπίζει το 60% του Αμερικανικού πληθισμού.

Τελικά, όταν η καφεΐνη περάσει το φράγμα της αιμάτωσης του εγκεφάλου, προσβάλλει την χολίνη στον εγκέφαλο. Η χολίνη είναι στενά συνδεδεμένη με τις λειτουργίες της διαδικασίας της μνήμης. Πολλοί χρήστες καφεΐνης μιλούν για την αίσθηση της εγρήγορσης και της εστίασης που τους δίνει η καφεΐνη για να δικαιολογήσουν την συνεχή χρήση. Στην πραγματικότητα, εκτεταμένη έρευνα έχει αποκαλύψει ότι το αντανακλαστικό υπερδιέγερσης “fight or flight” που ενεργοποιείται από την καφεΐνη μειώνει σημαντικά την λειτουργία του τμήματος του εγκεφάλου που έχει να κάνει με την δημιουργικότητα, κριτική ικανότητα και τη λήψη αποφάσεων.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι όταν η καφεΐνη διεισδύσει στον εγκέφαλο προκαλεί την απελευθέρωση ορμονών του stress, οι οποίες μειώνουν την ευαισθησία του σώματος προς την ινσουλίνη. Όταν συμβαίνει αυτό, το γλυκογόνο είναι λιγώτερο διαθέσιμο στα κύτταρα του σώματος για να παράγουν ενέργεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα καταστροφικό σε άτομα που υποφέρουν από διαβήτη.

Η καφεΐνη δεν μπορεί να προσφέρει ενέργεια, μόνο χημική διέγερση και κατάσταση έκτακτης ανάγκης που μπορεί να οδηγήσει σε ευερεθιστότητα, μεταβολές της διάθεσης και κρίσεις πανικού. Η καφεΐνη δίνει την ψευδαίσθηση της αυξημένης εγρήγορσης, επιταχύνοντας τον καρδιακό ρυθμό και αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση. Στην πραγματικότητα, η καφεΐνη δεν αυξάνει τη συνολική διανοητική δραστηριότητα.
Αυτό που έμαθα γρήγορα ήταν ότι όλοι έχουν απατηθεί. – ερευνητές, γιατροί, δημοσιογράφοι και ειδικά το κοινό. 

Η εξαπάτηση συντονίστηκε καλά από μια βιομηχανία που ο στόχος είναι πολύ απλός: να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα καφεΐνης στο σώμα μας. Η βιομηχανία καφεΐνης ξέρει ότι η καφεΐνη εξαλείφει την φυσική αίσθηση της ζωτικότητας, αφήνοντάς σας εξαρτώμενο από τα προϊόντα της για να περάσετε μέσα από την ημέρα, γνωρίζοντας ότι πραγματικά θέλετε τα προϊόντα της και, το σημαντικότερο, ότι υποφέρετε όταν δεν τα καταναλώνετε.

Όλα στο βωμό του μάρκετινγκ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλο και περισσότερες εταιρείες πηδούν στην καφεΐνη, εξαντλώντας τα προϊόντα από εξειδικευμένους καφέδες και τσάγια σε «φυτικά» καφεϊνούχα ενεργειακά χάπια, ποτά με καφεΐνη, αναψυκτικά αναψυκτικά, μπύρα καφεΐνης, ακόμη και εμφιαλωμένο νερό με καφεΐνη.

Ο καφές στο σώμα δεν έχει καμία χρησιμότητα, καθώς αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή του. Πρέπει να το αποτοξινώσει μέσω του ήπατος και να το απορρίψει με μεγάλη προσπάθεια. Η “διέγερση” που νιώθουμε μετά την κατανάλωση καφέ δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη δαπανημένη προσπάθεια εξάλειψης αυτού του δηλητηρίου. Ο νόμος της διέγερσης του Herbert Shelton εξήγησε σαφώς την αυταπάτη της διέγερσης στο κλασικό του βιβλίο, “Ορθοβιονική.”

“Οποτεδήποτε προκαλείται μια ερεθιστική ουσία ή επιρροή στον ζωντανό οργανισμό, αυτό προκαλεί ζωτική αντίσταση και διέγερση που εκδηλώνεται με αυξημένη και μειωμένη δράση, η οποία ελαφρώς μειώνει πάντα την ισχύ της δράσης και το κάνει ακριβώς στον βαθμό στον οποίο επιταχύνει τη δράση. Η αυξημένη δράση προκαλείται από τις πρόσθετες δαπάνες της ζωτικής δύναμης που αποκαλούνται, που δεν παρέχονται από την υποχρεωτική διαδικασία και ως εκ τούτου η διαθέσιμη παροχή ενέργειας μειώνεται. Υπό κάθε περίπτωση, ζωτικότητα ή ενέργεια οποιουδήποτε χαρακτήρα είναι που πάντα εκδηλώνεται ή παρατηρείται από εμάς, ως ενέργεια, στις δαπάνες της, ποτέ στη συσσώρευση της”

Με άλλα λόγια, αυτό που φαίνεται να δίνει ενέργεια αποβάλλει τις ενέργειές. Η διέγερση που οι άνθρωποι παίρνουν από την κατανάλωση καφέ είναι μια δαπάνη ζωτικών δυνάμεων, όχι πραγματική ενέργεια που μπορεί να προέλθει μόνο από ανάπαυση.

coffee

Η καφεΐνη δεν προσφέρει ενέργεια – μόνο χημική διέγερση

Η αντίληψη της ενέργειας προέρχεται από τον αγώνα του σώματος να προσαρμοστούν σε αυξημένα επίπεδα στο αίμα των ορμονών του στρες. Χρησιμοποιώντας καφέ για την ενίσχυση της διάθεσης φαντάζει μια βραχυπρόθεσμη ευλογία, ενώ είναι μια μακροπρόθεσμη κατάρα. Ενώ η αρχική διέγερση μπορεί να παρέχει μια παροδική αντι-κόπωση, το τελικό αποτέλεσμα της διάθεσης καφεΐνης είναι μια απογοήτευση. Οι βιομηχανίες  καφέ έχουν κρατήσει κρυφή αυτή την πλευρά της καφεΐνης από το δημόσιο κοινό. Ενώ οι χρήστες καφεΐνης μπορεί να αισθάνονται πιο επιφυλακτικοί, η εμπειρία είναι απλά μια αυξημένη αισθητική και κινητική δραστηριότητα (διασταλμένοι μαθητές, αυξημένος καρδιακός ρυθμός και υψηλότερη αρτηριακή πίεση). Η ποιότητα της σκέψης και της ανάκλησης βελτιώνεται όχι περισσότερο απ’ ό,τι βελτιώνεται η ποιότητα της μουσικής όταν παίζεται με μεγαλύτερο όγκο ή ταχύτητα.

Αυτό που είναι ανεκτό για ένα άτομο μπορεί να είναι υπερβολικό για άλλο. Επιπλέον, η ανεκτή πρόσληψη καφεΐνης σε κάποιο σημείο της ζωής μπορεί να προκαλέσει πραγματικά προβλήματα υγείας μόλις λίγα χρόνια αργότερα. Συχνά ακούμε ότι η καφεΐνη είναι κακή μόνο όταν καταναλώνεται σε υπερβολική ποσότητα, αλλά όταν λαμβάνεται σε μικρές ποσότητες δεν είναι επικίνδυνη και θα μπορούσε να είναι επωφελής, αυξάνοντας την ψυχική εγρήγορση. Αλλά από πότε μπορεί να είναι ένα εθιστικό ναρκωτικό δηλητήριο καλό για σας; Από όλες τις χιλιάδες ερευνητικές εργασίες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με την καφεΐνη, κανένας δεν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καφεΐνη είναι καλή για κανέναν.

Η αλήθεια είναι ότι ο μέτριος πότης καφέ είναι ένα σπάνιο κόσμημα, επειδή ο καφές είναι τόσο εθιστικός που οι περισσότεροι καταναλωτές τελικά καταλήγουν να πίνουν αρκετά και ο “μέσος άνθρωπος” είναι μύθος ούτως ή άλλως. Αυτό το άτομο που περιγράφεται από τους επιστήμονες στα ερευνητικά τους έγγραφα όταν αναλύουν στατιστικά την κατανάλωση καφεΐνης απλά δεν υπάρχει. Δεν αντιδρούν όλοι σε ένα ναρκωτικό δηλητήριο με τον ίδιο τρόπο, δεν μπορούν όλοι να το αποτοξινώνουν με τον ίδιο ρυθμό και δεν καταναλώνουν όλοι την ίδια δόση.

Εκείνοι που καθαρίζονται, για παράδειγμα, από μια ωμή βιταμινούχο διατροφή, θα αντιδράσουν πιο έντονα στην καφεΐνη απ’ ότι ο κοινός άνθρωπος. Τα παιδιά επηρεάζονται επίσης περισσότερο, επειδή ο οργανισμός τους είναι καθαρότερος. Έτσι, η ίδια δόση καφεΐνης έχει διαφορετική επίδραση σε διαφορετικούς ανθρώπους. Έτσι μπορούμε να δούμε το λάθος να συνιστούμε «μετριοπάθεια» – γιατί δεν σημαίνει τίποτα. Η μετριοπάθεια μπορεί να αφορά μόνο τους υγιείς παράγοντες της ζωής, όχι εκείνους που είναι επιβλαβείς γι ‘αυτήν. Η μετριοπάθεια σε αυτά είναι αδύνατη. Οποιαδήποτε ποσότητα του ναρκωτικού καφέ είναι υπερβολική.

Αλλά πως φτάσατε να πίνετε καφέ;

Φαίνεται ότι οι κόκκοι καφέ χρησιμοποιήθηκαν ως φάρμακο πολύ πριν χρησιμοποιηθούν ως τρόφιμα. Η πρακτική της παροχής τοξικών ουσιών στους άρρωστους έχει παραμείνει για πολύ καιρό και δεν έχει αλλάξει πολύ σήμερα. Ένα μεγάλο ποσοστό των σημερινών φαρμακευτικών φαρμάκων περιέχει καφεΐνη ως ένα από τα “ενεργά συστατικά” τους. Δεν ήμασταν μέχρι το δέκατο τρίτο αιώνα που οι Άραβες μοναχοί έκαναν μια επαναστατική ανακάλυψη “οι καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ θα μπορούσαν να γίνουν ένα ποτό, να μην κοιμούνται πια οι μοναχοί στις προσευχές!” Τα νέα μεταδόθηκαν από το μοναστήρι στο μοναστήρι και στη συνέχεια χτυπήθηκαν στους δρόμους στις καλύτερες καφετέριες του κόσμου.

Όταν ο καφές εισήχθη για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές πόλεις τον δέκατο έβδομο αιώνα, οι άνθρωποι απωθήθηκαν από το χρώμα και τη γεύση του, παραπονέθηκαν ότι μύριζε αλλά αφού έβλεπαν το ερεθιστικό του αποτέλεσμα, το ποτό γρήγορα διακηρύχθηκε ως ένα φυσικό θαύμα. Η καφεΐνη είναι ένα ψυχοδραστικό φάρμακο και τα ανθρώπινα όντα τείνουν να τρέφονται με ουσίες που μεταβάλλουν τις καταστάσεις τους, μεταξύ των οποίων η καφεΐνη, η μορφίνη, η νικοτίνη και η κοκαΐνη. Πράγματι, όλα αυτά τα αλκαλοειδή είναι χημικά συγγενή και, ενώ παράγουν ευρέως διαφορετικά αποτελέσματα, όλα είναι δηλητηριώδη.

Τώρα ο καφές έχει κατακτήσει τον κόσμο στο σημείο όπου σχεδόν όλοι πίνουν καφέ, αν όχι τσάι, αν όχι άλλο τύπο καφεϊνούχου ποτού, όπως η κόκα-κόλα. Οι Αμερικανοί είναι οι μεγαλύτεροι πότες καφέ στον κόσμο – με ένα εκθαμβωτικό ρεκόρ 420 εκατομμυρίων φλυτζάνων καφέ κάθε μέρα.

Women-drinking-coffee a

Ο καφές δεν είναι τροφή, δεν είναι ποτό – είναι δηλητήριο ναρκωτικό

Είναι ένα ήπιο φάρμακο που περιέχει μια ολόκληρη σειρά τοξικών ουσιών. Εκτός από την καφεΐνη, ο καφές περιέχει εκατοντάδες πτητικές ουσίες που περιλαμβάνουν περισσότερα από 200 οξέα. Αυτά το σώμα πρέπει να απορρίψει με μεγάλη δαπάνη ενέργειας, η οποία είναι η παράξενη διέγερση που θεωρείται ως “ενέργεια”. Η καφεΐνη είναι ένα βιολογικό δηλητήριο που χρησιμοποιείται από φυτά ως αποτρεπτικό. Η καφεΐνη δίνει σπόρους και αφήνει μια πικρή γεύση που αποθαρρύνει την κατανάλωσή τους από έντομα και ζώα.

Αν οι θηρευτές επιμένουν στην κατανάλωση ενός φυτού που περιέχει καφεΐνη, η καφεΐνη προκαλεί στο κεντρικό νευρικό σύστημα διαταραχές ακόμη και θανατηφόρες ανεπιθύμητες ενέργειες. Τα περισσότερα παράσιτα σύντομα μαθαίνουν να εγκαταλείπουν το φυτό. Αλλά οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει τα ένστικτά τους και μετατρέπουν τον καφέ σε ποτό που αναμιγνύεται συχνά με γάλα και ζάχαρη. Το ίδιο ισχύει για την σοκολάτα. Κανείς δεν θα σκεφτόταν ποτέ να πίνει κακάο, λόγω της πικρής γεύσης του, έτσι το ανακατεύουν με ζάχαρη και λίπος και το αποκαλούν σοκολάτα.

Η καφεΐνη, όπως η θεοβρωμίνη (που βρίσκεται στη σοκολάτα) πρέπει να αποτοξινωθεί από το συκώτι κουράζοντας το, αναγκαζόμενο να δουλεύει υπερωρίες. Η καφεΐνη είναι ένα δηλητήριο για το συκώτι.Αλλά η καφεΐνη δεν είναι η μόνη τοξική ουσία στον καφέ. Θυμηθείτε ότι ο καφές περιέχει μια σειρά χημικών ουσιών, όχι μόνο την καφεΐνη, μεταξύ των οποίων μια ομάδα εξαιρετικά τοξικών ενώσεων γνωστών ως πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH). Θυμηθείτε τις ως παράγοντες που προκαλούν καρκίνο και που απομονώνονται από το ψητό κρέας.

Ο καφές προκαλεί επίσης πολλές διατροφικές ανεπάρκειεςΤα δηλητήρια στο τσάι και τον καφέ, συμπεριλαμβανομένης της καφεΐνης, προκαλούν αυξημένη απώλεια βιταμινών Β στα ούρα. Υπάρχει επίσης απώλεια ασβεστίου. Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Annals of Nutrition and Metabolism κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καφεΐνη αύξησε την απώλεια καλίου κατά σχεδόν το ένα τρίτο, μια τέτοια απώλεια ορυκτών επιταχύνεται όταν η καφεΐνη αναμιγνύεται με τη ζάχαρη. Το φαινόμενο της σπατάλης μπορεί να έχει σχέση με το γεγονός ότι η καφεΐνη παρεμποδίζει την ικανότητα των νεφρών να συγκρατούν το ασβέστιο, το μαγνήσιο και άλλα μέταλλα και πιο πρόσφατα ο ψευδάργυρος προστέθηκε στον κατάλογο των θρεπτικών συστατικών που εξαντλούνται από την καφεΐνη. 


Όταν πρόκειται για καφέ, η πιο κοινή αντίδραση που ακούω είναι: «Πώς μπορεί να είναι κακό για σας; Οι άνθρωποι έπιναν καφέ εδώ και αιώνες». Για έναν επιστήμονα, αυτή η παρατήρηση δεν έχει νόημα. Η ιστορία είναι γεμάτη με περιπτώσεις όπου εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν σοβαρά λάθη. Υπάρχουν βότανα στην Κίνα, για παράδειγμα, που χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της συμφόρησης των κόλπων. Αλλά η επαναλαμβανόμενη χρήση αυτών των βοτάνων με την πάροδο του χρόνου προκαλεί καρκίνο της μύτης και του λαιμού. Οι επιδημιολόγοι (επιστήμονες που μελετούν τη διανομή της νόσου σε πληθυσμούς) εκτιμούν ότι αυτή η συνήθεια προκαλεί πρόωρο και οδυνηρό θάνατο για εκατομμύρια Κινέζους. Σαφώς, μεγάλος αριθμός ανθρώπων μπορεί να είναι λάθος, ειδικά όταν δεν γνωρίζουν τα γεγονότα.

Πολλά από αυτά που πιστεύει το πλήθος είναι λάθος. Με τόσο μεγάλη παραπληροφόρηση σήμερα, πρέπει επίσης να αμφισβητήσουμε τη λογική των κοινών δηλώσεων που ακούμε από φίλους, διασημότητες και συναδέλφους. Στην ταινία Shadow of an Doubt, η διάσημη γραμμή του Joseph Cotten ήταν:«Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τον κόσμο το πρωί, πρέπει να πιώ καφέ πριν μπορέσω να μιλήσω». Τώρα, αντικαταστήστε τη λέξη καφέ με οποιοδήποτε άλλο φάρμακο, για παράδειγμα αμφεταμίνες. Αν κάποιος είπε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον κόσμο χωρίς αμφεταμίνες, θα τον αποκαλούσαμε εξαρτημένο, ίσως ακόμη και να τον ρίχναμε στη φυλακή, αλλά επειδή ο καφές είναι ένα φάρμακο που καταναλώνεται καθημερινά, κλείνουν τα μάτια στην αλήθεια.

Ο καφές είναι η σημαντικότερη καλλιέργεια στον κόσμο

Περισσότερο από το σιτάρι, το ρύζι, το καλαμπόκι ή τα ζώα. Περισσότερο από τα φρούτα, περισσότερο από τα λαχανικά ή οποιαδήποτε άλλη βασική καλλιέργεια – ο καφές είναι ο νούμερο ένα. Περισσότερο από τα αυτοκίνητα, περισσότερο από το χάλυβα, περισσότερο από όλα, μόνο το τρίτο δίπλα στο πετρέλαιο και μερικά μέταλλα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή όπλων. Ο λόγος: ο καφές είναι ένα φάρμακο, σχεδόν όλοι είναι εθισμένοι σε αυτό και είναι μέρος του πολιτισμού. Ο καφές συμβαίνει να είναι μια από τις πιο βεβαρημένες γεωργικές καλλιέργειες. Στις χώρες όπου καλλιεργείται, υπάρχουν λίγοι περιορισμοί όσον αφορά τη χρήση φυτοφαρμάκων, υπάρχουν λιγότεροι νόμοι για την προστασία των εργαζομένων και του περιβάλλοντος.

Στα φυτά του καφέ χρησιμοποιούν τεράστιες ποσότητες φυτοφαρμάκων που μολύνουν τη γη, τα ποτάμια και καταστρέφουν το οικοσύστημα γύρω από αυτά. Οι καρποί πηγαίνουν στην αγορά, αλλά τι συμβαίνει με τον πολτό του καφέ και το νερό επεξεργασίας; Το νερό αυτό που είναι τώρα φορτωμένο με φυτοφάρμακα, τα μυκητοκτόνα και τα αζωτούχα απόβλητα, πηγαίνουν κατευθείαν σε τοπικά ρεύματα, ποτάμια και λίμνες, χωρίς τη διήθηση ή την ανανέωση, η ρύπανση των υδάτων βλάπτει την υδρόβια ζωή καθώς και την υγεία των ανθρώπων που ζουν μαζί με αυτά τα ίδια υγρά. Στεγάζεται σε τεράστιους σάπιους σωρούς, εκκενώνοντας την υψηλή έκλυση αζώτου στα υπόγεια ύδατα και τελικά στα ίδια μολυσμένα υδάτινα ρεύματα. Οι φυτείες καφέ συνέβαλαν στην καταστροφή των δασών βροχής περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη καλλιέργεια στον κόσμο, δεδομένου ότι μεγάλα τμήματα του δάσους καταστρέφονται κάθε χρόνο για να δημιουργήσουν χώρο για νέες φυτείες καφέ. Η καλλιέργεια καφέ είναι έντονη και απαιτεί μεγάλα τμήματα γης και πόρων.

Women-drinking-coffee

Η παγκόσμια ζήτηση για καφέ είναι 13 δισεκατομμύρια ετησίως

Δεδομένου ότι το μέσο εργοστάσιο πρωτογενούς επεξεργασίας παράγει ένα έως δύο τόνους καβουρδισμένου καφέ το χρόνο κι αυτό θα απαιτήσει 7 δισεκατομμύρια δέντρα. Κρίνοντας από το τι μπορεί να πάρει ο μέσος αγρότης από ένα στρέμμα, καταλήγει ότι 70 εκατομμύρια στρέμματα είναι αφιερωμένα στην ανάπτυξη αυτού του μη τροφίμου, αυτού του φαρμάκου, αυτού του δηλητηρίου που συμβάλλει στην ανθρώπινη δυστυχία και καταστρέφει την υγεία εκατομμυρίων χωρίς να το γνωρίζει. 70 εκατομμύρια στρέμματα αφιερωμένα στον πολιτισμό του καφέ.

Ας το μελετήσουμε για μια στιγμή, 70 εκατομμύρια στρέμματα … Αν προσθέσουμε σε αυτό, το έδαφος που αφιερώνεται στην καλλιέργεια κακάο (για την παραγωγή σοκολάτας), στο τσάι, στο ζαχαροκάλαμο (για τη ζάχαρη) και στην καλλιέργεια σταφυλιών (για την παραγωγή κρασιού) θα φτάναμε σε τρομακτικά μεγάλους αριθμούς. Εκατοντάδες εκατομμύρια στρέμματα από την πιο εύφορη γη στον κόσμο που αφιερώνεται αποκλειστικά στην καλλιέργεια μη τροφίμων και ποτών που συμβάλλουν στην υπονόμευση της ανθρωπότητας.

Γιατί μιλάμε για έλλειψη φαγητού;

Απλά καλλιεργούμε τα λάθος φυτά για λάθος σκοπούς!

Η διακοπή του καφέ δεν είναι εύκολη, ειδικά για εκείνους που έπιναν αρκετά φλιτζάνια την ημέρα για πολλά χρόνια. Τα συμπτώματα αποτοξίνωσης μπορούν να περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, κατάθλιψη, κόπωση και πολλές άλλες ενοχλήσεις. Χρειάζονται 60 ημέρες για το σώμα σας να αποβάλει όλη την καφεΐνη και να δει πραγματικά αποτελέσματα. Αλλά αυτό θα μπορούσε να επιταχυνθεί από μια σωστή διατροφή εποχικών φρούτων και λαχανικών.

Τα καταστήματα υγιεινής διατροφής προσφέρουν σήμερα ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, τα οποία παρασκευάζονται από ψημένα σιτηρά ή βότανα τα οποία έχουν παρόμοια γεύση με τον καφέ, χωρίς τις εθιστικές παρενέργειες του. Είδη όπως η γκουαράνα, το καρύδι, το πράσινο τσάι, το τσάι ματέ, είναι φυτικές πηγές ροφημάτων που περιέχουν φυτική καφεΐνη σε φυσική μορφή και κάποια όπως το ραδίκι καθόλου, μάλιστα τα περισσότερα από αυτά είναι αντιφλεγμονώδη και συστήνονται για τις φλεγμονές (όπως ο καρκίνος) και δεν βλάπτουν τις λειτουργίες του σώματος όπως ο καφές. Στην Ελλάδα με την πληθώρα των βοτάνων που μας χαρίζει απλόχερα η φύση μπορούμε άνετα να αντικαταστάσουμε αυτή τη τοξική, εθιστική συνήθεια με κάποια υγιεινή.

Η ευθύνη της υγεία σας είναι αποκλειστικά δική σας υπόθεση.

@Aliki Alisa
ΠΗΓΕΣ
Stephen Cherniske “Caffeine Blues” Ο Stephen Cherniske, είναι ένας επιστήμονας που πέρασε 10 χρόνια της ζωής του ερευνώντας τα αποτελέσματα της καφεΐνης στο σώμα, σε ένα συγκλονιστικό έγγραφο, το “Caffeine Blues”.
Caffeine, University of Texas Web Health Department Site, downloaded August 10, 2002. Isis Life Energy Health Center  14359 Old Bandera Road . Helotes, Texas 78023 . (210) 372-0002 . (800) 775-5756 . IsisLifeEnergy.com
Caffeine Effects, Erowid Web Site, Downloaded August 10, 2002.
Caffeine Free, Judyth Reichenberg-Ullman, N.D., M.S.W., DHNAP, from the Health World Web Site, Downloaded August 10, 2002.
Trinity College of Natural Health Iridology Seminar, Thomas Anstett, N.D., April 13-14, 2002, Louisville, KY
Nutritional Program for Caffeine Detoxification, Elson M. Haas, M.D. (Excerpted from Staying Healthy with Nutrition: The Complete Guide to Diet and Nutritional Medicine), from the Health World Web Site, Downloaded August 10, 2002.
Tired of Being Tired, by Jesse Lynn Hanley, M.D. and Nancy Deville, G. P. Putnam’s Sons, New York, 2001. p. 173.
The Detox Solution, Dr. Patricia Fitzgerald, Illumination Press, Santa Monica, CA, 2001, p. 78.
Haas, Health World Web Site, August 10, 2002.
Journal of the American Medical Association (JAMA), January 26, 1994, p. 280-3.
Fitzgerald, p. 142.
Women-drinking-coffee1-

terrapapers

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα