Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ρώσικο πείραμα ύπνου: Ένα αποτρόπαιο πείραμα ή απλά αστικός μύθος;

Αν έχετε αμφισβητήσει τις τρομερές παρενέργειες που προκαλούνται στο ανθρώπινο μυαλό όταν χάνουμε τον ύπνο μας, τότε το Ρώσικο πείραμα ύπνου θα σας κάνει να το ξανασκεφτείτε. Αρκετό καιρό τώρα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο διάρκειας 28 λεπτών που αποτυπώνει ένα Πείραμα ύπνου, ή καλύτερα αυπνίας, και η ιστορία αυτού του πειράματος προκαλεί τον τρόμο σε όποιον την ακούσε. Τι ήταν αυτό το Ρώσικο Πείραμα ύπνου; Πραγματοποιήθηκε ποτέ ένα τέτοιο αποτρόπαιο πείραμα ή είναι απλά ένας φρικιαστικός θρύλος και τίποτα άλλο;
Το ρώσικο Πείραμα Ύπνου φημολογείται πως είναι ένα πείραμα που πήγε πολύ στραβά κατά τα τέλη της δεκαετίας του 40. Σε αυτό σύμφωνα με την ιστορία συμμετείχαν πέντε κρατούμενοι οι οποίοι υποχρεώθηκαν να μείνουν ξύπνιοι από τους Ερευνητές της Σοβιετικής Ένωσης με την χρήση άγνωστων αερίων που λειτούργησαν ως διεγερτικά.

Το Ρώσικο Πείραμα Ύπνου
Αυτοί οι κρατούμενoi ήταν ορκισμένοι εχθροί της Ρωσίας λόγων των πολιτικών πεποιθήσεών τους κατά την διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου πόλεμου, και έλαβαν μέρος στο πείραμα παρά την θέλησή τους. Σύμφωνα με τον Θρύλο, τα άτομα αυτά κλειδώθηκαν σε ένα σφραγισμένο θάλαμο που γέμιζε με το πειραματικό αέριο, με τους ερευνητές να παρακολουθούν τα επίπεδα του οξυγόνου ώστε το αέριο αυτό να μην σκοτώσει τους κρατούμενους. Αυτός ο κλειστός θάλαμος περιείχε ένα μικρόφωνο και ένα καθρέφτη- παράθυρο ώστε να μπορούν οι ερευνητές να δουν τι συμβαίνει μέσα στον σφραγισμένο χώρο που εκτός των άλλων είχε και μερικά βιβλία, νερό, τουαλέτα και αρκετή ξηρά τροφή ώστε να αντέξει ο κάθε κρατούμενος για ένα μήνα εγκλεισμού.
Τις πρώτες ημέρες οι κρατούμενοι δεν παραπονέθηκαν καθόλου, αφού τους είχαν υποσχεθεί πως θα τους απελευθερώσουν αν συνεργαστούν και παραμείνουν ξύπνιοι για 30 ημέρες. Κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομαδας οι ερευνητές παρακολουθούσαν τα “πειραματόζωα” που κατέγραφαν στο μικρόφωνο τις περασμένες τραυματικές εμπειρίες τους. Ως την τέταρτη ημέρα οι συζητήσεις έγιναν πιο σκοτεινές και κάπου εκεί οι κρατούμενοι ξεκίνησαν να παραπονιούνται για τις συνθήκες του πειράματος. Την πέμπτη ημέρα αυπνίας άρχισαν να έχουν τάσεις παράνοιας, αφού δεν μιλούσαν καν μεταξύ τους ενώ ξεκίνησαν να ψιθυρίζουν στο μικρόφωνο και τον καθρέφτη ώστε να κερδίσουν την εύνοια των Ρώσων. Οι ερευνητές υποπτεύθηκαν πως αυτή η εμμονική συμπεριφορά είχε προκληθεί από το αέριο. Την ένατη ημέρα ένας από τους κρατούμενους ξεκίνησε να τρέχει πάνω κάτω κατά μήκος του διαδρόμου ουρλιάζοντας για πάνω από τρεις ώρες, ώσπου να του κλείσει ο λαιμός από τα ουρλιαχτά. Οι υπόλοιποι κρατούμενοι δεν αντέδρασαν καθόλου στα ουρλιαχτά και συνέχισαν να ψιθυρίζουν στο μικρόφωνο. Λίγο αργότερα όμως ένας δεύτερος κρατούμενος ξεκίνησε να έχει την ίδια συμπεριφορά και οι τρεις εναπομείναντες κρατούμενοι έσκιζαν τα βιβλία που υπήρχαν στο θάλαμο σε μία ακόμη ένδειξη της επερχόμενης παράνοιας από την έλλειψη ύπνου και το άγνωστο αέριο. Τρεις ημέρες αργότερα οι ερευνητές πραγματοποιούσαν ωριαία τεστ ώστε να επιβεβαιώσουν πως το μηχάνημα που έστελνε το αέριο λειτουργούσε κανονικά, μιας και δεν μπορούσαν να δουν πια μέσα στον θάλαμο. Μετά την 14η ημέρα προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους κρατούμενους αφού θεώρησαν πως μέχρι εκείνη την στιγμή θα ήταν είτε νεκροί είτε σε κώμα, λέγοντάς τους πως θα ανοίξουν την πόρτα ώστε να ελέγξουν το μικρόφωνο. Τους διέταξαν μάλιστα να ξαπλώσουν στο πάτωμα μακρυά από την πόρτα και τους υποσχέθηκαν πως θα απελευθερωθούν αν συνεργαστούν. Όμως μόνο ο ένας ανταποκρίθηκε πως δεν θέλει να είναι πια ελεύθερος, ενώ κανείς άλλος δεν απάντησε. Αυτό έκανε τους ερευνητές να επιχειρήσουν να μπουν στον θάλαμο την επόμενη μέρα, με την βοήθεια του Ρωσικού Στρατού. Όταν ήρθε η στιγμή, άνοιξαν την πόρτα και αντικατέστησαν το αέριο με φρέσκο αέρα και οι κρατούμενοι άρχισαν ξανά τα ουρλιαχτά. Όταν όμως οι στρατίώτες μπήκαν στον θάλαμο, ξεκίνησαν να ουρλίαζουν δυνατότερα καί από τους κρατούμενους μπροστά στην θέα που αντίκρυσαν.

Οι στρατιώτες ανακάλυψαν πως το φαγητό των κρατούμενων είχε μείνει άθικτο για τουλάχιστον πέντε ημέρες, ενώ τέσσερις από τους φυλακισμένους ήταν ζωντανοί. Τα σημάδια της φρίκης ομως ήταν φανερά παντού στον θάλαμο.
Κομμάτια κρέατος από το πόδι του πέμπτου κρατούμενου έφραζαν την είσοδο του αερίου που βρισκόταν στο κέντρο του θαλάμου, ενώ το μίγμα νερού και αίματος κάλυπτε ολόκληρο το πάτωμα. Οι υπόλοιποι τέσσερις κρατούμενοι είχαν ξεσκίσει και αυτό αρκετά σημεία του κορμιού τους με την σάρκα να κρέμεται εδώ και εκεί, ενώ οι ερευνητές ανακάλυψαν πως μερικά όργανα είχαν μετατοπιστεί από την θέση τους, με τα πνευμόνια, την καρδιά και το διάφραγμα να παραμένουν άθικτα. Όταν άνοιξε ο θάλαμος οι κρατούμενοι με τα εσωτερικά τους όργανα να φαίνονται ούρλιαζαν και ζητούσαν να ανοίξει και πάλι το αέριο γιατί δεν ήθελαν να αποκοιμηθούν, και φαίνονταν αρκετά δυνατοί παρά την φυσική τους κατάσταση που ήταν εξαθλιωμένη. Μάλιστα ο ένας κρατούμενος επιτέθηκε σε κάποιο στρατιώτη και του ξερίζωσε τον λαιμό, ενώ ένας άλλος στρατιώτης τραυματίστηκε σχεδόν θανάσιμα. Ο Θρύλος του ρώσικου πειράματος ύπνου, αναφέρει πως πέντε στρατιώτες αυτοκτόνησαν τις επόμενες εβδομάδες από αυτή την φρικιαστική εμπειρία. Είχαν απομείνει μόνο τρεις κρατούμενοι, όταν οι ερευνητές τους μετέφεραν σε ιατρικές εγκαταστάσεις ώστε να τους εξετάσουν. Οι δύο που μπορούσαν ακόμη να μιλήσουν παρακαλούσαν για το πειραματικό αέριο που θα τους κρατούσε ξύπνιους, ενώ ο ένας που ήταν άσχημα τραυματισμένος πήγε στο χειρουργίο ώστε να επαναφέρουν τα όργανά του. Όμως το αναισθητικό που του παρείχαν δεν είχε καμία επίδραση πάνω του.
Μετά το χειρουργίο οι εναπομείναντες κρατούμενοι τοποθετήθηκαν και πάλι στον θάλαμο ώστε οι ερευνητές να αποφασίσουν τι θα τους κάνουν. Μία πιθανή εκδοχή ήταν η ευθανασία, όμως ένας από τους Ρώσους σκέφτηκε να ενεργοποιήσουν και πάλι το αέριο ώστε να δουν τι θα συμβεί.
Έτσι σφράγισαν τον θάλαμο και ετοίμασαν το αέριο, ενώ κατέγραφαν τις εγκεφαλικές δραστηριότητες των κρατούμενων. Σε εκείνο το σημείο όλοι πάσχιζαν να παραμείνουν ξύπνιοι όμως σταμάτησαν να προσπαθούν όταν έμαθαν πως θα τους βάλουν και πάλι στο πειραματικό αέριο. Ένας από τους κρατούμενους έπεσε σε κώμα, και οι εγκεφαλικοί δείκτες του έδειχναν πως βρισκόταν σε βαθύ ύπνο, ενώ ένας άλλος εισχωρούσε και αυτός στο στάδιο του ύπνο την στιγμή που παρακάλαγε για να ανοίξουν το αέριο. Σύμφωνα με τον μύθο του πειράματος, οι εναπομείναντες κρατούμενοι δολοφονήθηκαν από τον Διοικητή του Πειράματος, όταν διαπιστώθηκε πως είχαν μεταλλαχθεί πια σε κάτι εντελώς διαφορετικό από τον άνθρωπο…
Πόσο αληθινή μπορεί να είναι μία τόσο φρικιαστική ιστορία; Φαίνεται πως αυτός ο τρομερός θρύλος μάλλον είναι ψεύτικος, αφού δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα Creepypasta τον Αύγουστο του 2010. Σύμφωνα με τις πηγές δεν υπάρχει καμία ιστορική καταγραφή σχετικά με το Ρώσικο πείραμα Ύπνου καιη ιστορία δημιουργήθηκε για να τρομοκρατήσει τους αναγνώστες και τους λάτρεις των ιστοριών τρόμου και των θεωριών συνωμοσίας. Όμως όταν μία τέτοια ιστορία λαμβάνει διαστάσεις που σε κάνει να θεωρείς πως ίσως και να είναι αληθινή, τότε κατανοείς πραγματικά πως αγγίζει τα βαθύτερα ένστικτα του φόβου. Και ίσως δείχνει τις συνέπειες που μπορεί να έχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος όταν χάσει εντελώς τον ύπνο του…
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα