Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Ενδείξεις ...



Μια από τις πιο κοινές, χαρακτηριστικές ερωτήσεις που προκύπτουν κατά κανόνα από τους ανθρώπους που εργάζονται μαζί μου στην "καθοδήγηση εσωτερικής ανάπτυξης", είναι:

τι σημαίνει Ανώτερος Εαυτός και πώς συνδέεται κανείς μαζί του;

Η ίδια ερώτηση, σε αρκετές παραλλαγές, εκφράζεται επίσης πολύ συχνά σε συζητήσεις μεταξύ των μελών μιας οποιασδήποτε ομάδας που συγκεντρώνεται με σκοπό την εσωτερική αφύπνιση και καλλιέργεια.

Αυτό που κάνει εντύπωση, είναι ότι ανεξάρτητα του μορφωτικού επιπέδου αλλά και της συνολικής εμπειρίας σε εσωτερικές αναζητήσεις, οι περισσότεροι έχουν ν`αντιμετωπίσουν βαθιά ριζωμένους φόβους με θρησκευτικό υπόβαθρο νοσηρών προγραμματισμών, κάτι που συνήθως εκφράζεται μέσω ερωτήσεων που στοχεύουν σε μια κάποια "εγγύηση προστασίας" από τυχόν σκοτεινές δυνάμεις. Οι αναζητητές επιθυμούν να αποκαταστήσουν επαφή με τις ανώτερες όψεις τους, αλλά επειδή δεν γνωρίζουν τι ακριβώς ψάχνουν, νιώθουν ευάλωτοι και εκτεθειμένοι. Στην προσπάθειά τους να υπερνικήσουν τους φόβους και ταυτόχρονα να νιώσουν ασφαλείς, εκλογικεύουν στηριζόμενοι σε αντιλήψεις και απόψεις άλλων τις οποίες αφομοίωσαν σε έναν βαθμό χωρίς όμως να έχουν πιστοποιήσει την αυθεντικότητά τους μέσω προσωπικής εμπειρίας. Έτσι, υπεραμύνονται τα πιστεύω τους και πριν το καταλάβουν χτίζουν τείχη που τους κρατούν μακριά από τον επιθυμητό τους στόχο.

Ευτυχώς όμως, στην ουσία τους τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ`ό,τι φαντάζονται.


Σώμα, Ψυχή και Πνεύμα: αυτή είναι η τριπλότητα που η τρισδιάστατη αντίληψή μας μπορεί να προσεγγίσει, προς το παρόν. 

Το Πνεύμα, απλουστευμένα, είναι Παιδί της Πηγής, έχει εκπορευθεί από αυτή και σε αυτή θα επιστρέψει, όταν κληθεί. Το "κατ`εικόνα και ομοίωση" καταδεικνύει την αλήθεια που θέλει κάθε εκπορευμένη και εξατομικευμένη οντότητα να μεταφέρει μια σπίθα της Πηγής, που σημαίνει εν δυνάμει Θεός/Θεά. 

Όλες οι ιδιότητες/ποιότητες/ικανότητες της Πηγής, είναι αποθηκευμένες στο DNA του δημιουργημένου όντος και περιμένουν την κατάλληλη χρονική στιγμή να ξετυλιχθούν στη συνείδησή του. Αυτή η στιγμή εξαρτάται από τους εξελικτικούς κύκλους που εμείς στην 3η διάσταση μετράμε μέσω του χρόνου και εμπεριέχουν τις επιλογές του Πνεύματος ν`αποκτήσει εμπειρίες σε οποιοδήποτε τμήμα του Δημιουργημένου Κόσμου, σε οποιοδήποτε Σύμπαν.
Η Ψυχή είναι ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ Πνεύματος και Σώματος, είναι ο απαραίτητος μεσάζοντας καθώς το συχνοτικό πρότυπο που κραδαίνεται το Πνεύμα είναι κατά πολύ υψηλότερο του Σώματος και η επικοινωνία μεταξύ των δύο σχεδόν αδύνατη, τουλάχιστον μέχρι ενός εξελικτικού σημείου.

 Η Ψυχή γνωρίζει την αναζήτηση του Πνεύματος και επιβλέπει την σωστή καθοδήγηση της συνείδησης που ενοικεί την μορφή, επιλέγοντας συγκεκριμένες εμπειρίες επιμορφωτικού χαρακτήρα που αποκαλούμε "Ψυχικό Πρόγραμμα". 

Όταν ένα συγκεκριμένο εξελικτικό επίπεδο της Μορφής προσεγγιστεί, τότε η Ψυχή αποσύρεται και το Πνεύμα επικοινωνεί με το Σώμα απ`ευθείας καθώς οι 3 όψεις ενοποιούνται. Ο "θάνατος της Ψυχής" αποτελεί ένα αποκρυφιστικό μυστήριο που όλοι οι αναζητητές θα βιώσουν όταν αντιμετωπίσουν την πρόκληση μιας συγκεκριμένης Μύησης που τους περιμένει στην εξελικτική πορεία.

Το Σώμα είναι αποτέλεσμα των αναζητήσεων του Πνεύματος στο εκάστοτε πεδίο εμπειριών που επιλέγει, είναι το "όχημα" μέσω του οποίου αλληλεπιδρά και συλλέγει γνώσεις. Η Ψυχή το ζωοποιεί κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και εισέρχεται σε αυτό κατά την στιγμή της γέννησης με την πρώτη κραυγή του νεογέννητου να αναγγέλει την άφιξή της. 

Θα το χρησιμοποιήσει κατά βούληση του Πνεύματος και θα το οδηγήσει σταδιακά στην ανάπτυξη της εσωτερικής συνειδητότητας, υπερβαίνοντας μέσω διαδοχικών ενσαρκώσεων και εκλεπτύνοντας τα εγγενή στοιχεία που το συνδέουν με όλα τα υπανθρώπινα βασίλεια καθώς η μοριακή δομή του έχει δανειστεί από την ίδια δεξαμενή της ύλης του τρισδιάστατου κόσμου των "απατηλών μορφών". Αυτό (συνοπτικά) σημαίνει ότι ο σκελετός, τα νύχια και τα δόντια του δανείζεται ύλη από το Ορυκτό Βασίλειο, το νευρικό του σύστημα, τα αγγεία, οι φλέβες από το Φυτικό Βασίλειο και το δέρμα και μυικό του σύστημα από το Ζωικό Βασίλειο. 

Όταν το ταξίδι του εκπληρωθεί και η Ψυχή αποχωρήσει, οι δυνάμεις της αποσύνθεσης θα φροντίσουν ώστε η δανεισμένη ύλη να επιστραφεί στην δεξαμενή απ`όπου προήλθε, εξαγνισμένη. Σε κάθε μας ενσάρκωση, έχουμε ένα σώμα καλύτερων δυνατοτήτων από το προηγούμενο με σκοπό ν`ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που έχουμε θέσει εμπρός μας, αλλά μεταφέρει επίσης την κληρονομιά της χρήσης ή κατάχρησης που έχουμε κάνει στα προηγούμενα σώματά μας, εκτός από την γονιδιακή κληρονομικότητα που μας προικίζουν οι γονείς μας. 

Η μορφή αναπτύσσει την αυτοσυνείδησή της μέσω της προσωπικότητας και όταν αυτή ολοκληρωθεί ως "αντίληψη του (κατώτερου / προσωρινού / επίκτητου) εαυτού", τότε η Ψυχή εμπλέκεται, αναπροσαρμόζει, επαναπροσδιορίζει και επαναπροσανατολίζει με τρόπο ώστε να εκπληρώσει τον αρχικό σκοπό του Πνεύματος που διάλεξε να ενσαρκωθεί στο συγκεκριμένο πεδίο εμπειριών. 

Κι εδώ φτάνουμε στο καίριο ερώτημα: πώς κάνει η Ψυχή αισθητή την παρουσία της;

  
Το κλειδί της κατανόησης βρίσκεται σε μια από τις θεμελιώδεις εγγενείς δυνάμεις και ιδιότητες του δεξιού / Θηλυκού εγκεφαλικού ημισφαιρίου, την Διαίσθηση.

Διαίσθηση προσδιορίζεται η ικανότητα να γνωρίζεις κάτι με τρόπο εσωτερικό και ενστικτώδη. Στην ουσία, είναι ένα κανάλι μέσα απ`όπου η Ψυχή μπορεί να διοχετεύει στο νου πληροφορίες με σκοπό να προστατεύσει την μορφή ή και να την καθοδηγήσει στο σωστό μονοπάτι όταν χρειαστεί. 

Η καλλιέργειά της απαιτεί σε πρώτη φάση την πρωτοβουλία μας να σωπάσουμε την ακατάσχετη φλυαρία του μυαλού και να κοπάσει ο διαρκής του εσωτερικός θόρυβος, καθώς η φωνή της Διαίσθησης εμφανίζεται πάντα με χαμηλή ένταση, κάτι που προϋποθέτει ήσυχο περιβάλλον για να γίνει αντιληπτή και κατανοητή.

Η ανάπτυξή της είναι εφικτή μόνο αν έχουμε χτίσει μια εσωτερική σχέση πίστης κι εμπιστοσύνης, έτσι ώστε να αφουγκραζόμαστε και ν`ακολουθούμε τις προτροπές που εμφανίζονται. Ούτε το Πνεύμα ούτε η Ψυχή ανήκουν στην 3η διάσταση που δεσμεύεται από την γραμμικότητα, είτε στην έννοια του χρόνου είτε στις λογικές και μαθηματικές ακολουθίες που διέπουν τη ζωή μας. Αυτό σημαίνει ότι μέσω της Διαίσθησης μπορούμε ν`αποκτήσουμε πρόσβαση σε πληροφορίες / γνώσεις για τις οποίες δεν έχουμε διδαχτεί τίποτα στην παρούσα ενσάρκωσή μας, κατ`οποιονδήποτε τρόπο. Μπορούμε να γνωρίζουμε κάτι που δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα ότι γνωρίζουμε, χωρίς να έχουμε κανένα τρόπο να το υποστηρίξουμε, αν κι εφόσον μας ζητηθεί να το υπερασπίσουμε χρησιμοποιώντας την εγκυρότητα μιας όποιας "αυθεντίας" που το είπε ή το έγραψε.

Αυτή η εμπιστοσύνη στη ροή αλλά και στο ειδικό βάρος των πληροφοριών που μοιάζουν να έρχονται "από το πουθενά" καλλιεργεί σταδιακά την ικανότητα που αποκαλούμε "channeling" και έχει χρησιμοποιηθεί επί σειρά αιώνων από τα θρησκευτικά δόγματα που επιβλήθηκαν στις συνειδήσεις καθώς κήρυτταν το αναμφισβήτητο γεγονός της θέλησης του θεού που οδηγούσε το ποίμνιό του μέσω επιλεγμένων καναλιών. Τίποτα το καινούριο δηλαδή που να μας αφήνει έκπληκτους από την "μεταφυσική του οπτική".

Η Διαίσθηση εμφανίζεται στους περισσότερους ανθρώπους μέσω προειδοποιήσεων για αρνητικά γεγονότα, κάτι που σκιαγραφεί τον προγραμματισμό που έχουμε υποστεί καθώς προσπαθούμε πολλές χιλιάδες χρόνια να επιβιώσουμε μέσα σε ένα σύστημα επιθετικό και μόνιμα απαξιωτικό για τη ζωή. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η χρήση της περιορίζεται κατ`αυτό τον τρόπο. Μπορεί ο καθένας να την καλλιεργήσει στην καθημερινότητά του και να την χρησιμοποιήσει με τρόπο "παίζω και μαθαίνω". 

Ας υποθέσουμε ότι συναντάς πρώτη φορά έναν άνθρωπο και κάνεις μια χειραψία. 

Πώς νιώθεις;

Μπαίνεις για πρώτη φορά σε έναν χώρο με οποιονδήποτε σκοπό. Πώς νιώθεις;
Κάποιος σου κάνει μια πρόταση συνεργασίας. Πώς νιώθεις;

Ξυπνάς το πρωί και πριν βγείς από το σπίτι σου αφουγκράζεσαι την ημέρα που ξεκινάει. Πώς νιώθεις;

Διαβάζεις ένα κείμενο σαν αυτό εδώ που σου μεταδίδει πληροφορίες. Πώς νιώθεις;

Μπορούν να τεθούν δεκάδες ανάλογα ερωτήματα, όμως το κλειδί θα παραμένει το ίδιο μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι η ικανότητά σου να νιώθεις την ενέργεια όλων των πραγμάτων, ατόμων, συνθηκών, χώρων κ.λπ., είναι αυτή που σε συνδέει άμεσα με την Διαίσθησή σου απ`όπου η Ψυχή σου, ή ο Ανώτερος Εαυτός σου κάνει αισθητή την παρουσία του και σε καθοδηγεί. Υπάρχει πάντα, σε κάθε συνθήκη που θα συναντήσεις, ένα ακαριαίο αίσθημα που προσδιορίζει το κατά πόσο υφίσταται για σένα θετικότητα εκεί ή όχι. 

Αν μάθεις να το εμπιστεύεσαι και να το ακολουθείς εξίσου ακαριαία, τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα καθώς δεν υπάρχει περίπτωση η Ψυχή σου να σε αφήσει να ξεστρατίσεις και να χαθείς. Αυτός είναι πραγματικά ο πιο ξεκούραστος τρόπος να ζείς καθώς σου εξασφαλίζει την εσωτερική γαλήνη που χρειάζεσαι ώστε ν`απολαμβάνεις το Τώρα, ενώ γνωρίζεις πως μπορείς να κάνεις όσες διορθωτικές κινήσεις χρειαστεί σε κάθε περίπτωση που τα δεδομένα της αρχικής σου εκτίμησης τροποποιήθηκαν στην πορεία.

Το ερώτημα "πώς νιώθεις;" απευθύνεται στην Καρδιά σου, όπως σωστά κατάλαβες, καθώς μόνο από εκεί μπορείς ν`αντλήσεις αυτή την εσωτερική πληροφορία. 

Η Διαίσθηση είναι η 6η αίσθηση, μία από τις υπεραισθήσεις που διαθέτουμε και γι`αυτό την χρησιμοποιεί η Ψυχή για να επικοινωνήσει. Αυτό που "νιώθεις" όταν την βιώνεις ανεμπόδιστα δεν είναι κάτι που μπορείς να περιγράψεις όπως τα συναισθήματά σου, είναι η ικανότητά σου να "διαβάζεις" την ενέργεια που υπάρχει γύρω σου σε κάθε δεδομένη στιγμή, αφού είσαι τόσο δέκτης όσο και πομπός ενέργειας όπως τα πάντα γύρω σου.

 Το μυαλό σου δεν έχει την ικανότητα να νιώσει, αυτό μπορεί μονάχα ν`αναλύσει δεδομένα που του παρέχεις εσύ ή το περιβάλλον, δεδομένα που συλλέγονται μέσω των ερεθισμάτων που καταγράφουν οι 5 αισθήσεις και το μυαλό καταχωρεί, ταξινομεί και αναλύει με σκοπό να σε προστατεύσει σε περίπτωση κινδύνου. 

Η θετικότητα που εκπέμπεται γύρω σου ή όχι, δεν θα γίνει ποτέ αντιληπτή από το μυαλό σου καθώς αυτό βασίζεται στις εξωτερικότητες για να βγάλει τα συμπεράσματά του, κάτι που σημαίνει ότι οποιοδήποτε ερέθισμα δεν είναι τόσο απτό ώστε να το συλλάβουν οι 5 αισθήσεις σου, το μυαλό σου δεν το θεωρεί δεδομένο και δεν "πιστεύει" ότι αυτό είναι αληθινό.

 Έτσι, αν κάποιος προσπαθεί να σε πείσει για κάτι χρησιμοποιώντας χαμόγελα, γλυκά λόγια, υποσχέσεις και κοπλιμέντα, έχει καλούς τρόπους, φοράει όμορφα ρούχα κι έχει ένα ευπαρουσίαστο πρόσωπο, το μυαλό σου δεν θα τον απορρίψει εύκολα, αφού αυτές οι εικόνες ταυτίζονται με τα πρότυπα κοινωνικής αποδοχής που έχουν εντυπωθεί βαθιά στο υποσυνείδητό σου από την ημέρα που γεννήθηκες. Το θέμα είναι αν εσύ μπορείς να νιώσεις την ενέργεια που αυτός εκπέμπει και έτσι ν`αντιληφθείς τις πραγματικές του προθέσεις, όσο καλός ηθοποιός κι αν είναι. 

Αν προσπαθεί να σε μειώσει, να σε φοβίσει και να σ`εξαναγκάσει να κάνεις κάτι με το οποίο δεν συμφωνείς, ίσως είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται καθώς η ενέργειά του θα είναι σίγουρα επιθετική απέναντί σου. Και πάλι όμως, το ερώτημα [πώς νιώθεις;] παραμένει, κι αυτό επειδή πολλές φορές αρνούμαστε ν`αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά μας λόγω ενοχικού συμπλέγματος που μας αφαιρεί την διαύγεια καθώς δικαιολογούμε τους πάντες ενώ μειώνουμε κι απαξιώνουμε τους εαυτούς μας μήπως και μας παρεξηγήσουν οι άλλοι και εμφανιστούμε ως "αλλόκοτοι", "περίεργοι" και "αλαφροΐσκιωτοι" που δίνουν σημασία και πίστη σε μια αδιόρατη και αόριστη αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά.

Είτε είμαστε άνδρες είτε γυναίκες, αυτό καταμαρτυρεί την ανάγκη να καλλιεργήσουμε και ν`αναπτύξουμε τις Θηλυκές μας ιδιότητες και ποιότητες, εδώ και τώρα.


" Αν θέλεις να καταλάβεις ποιο είναι το εξελικτικό επίπεδο μεμονωμένων ατόμων, ομάδων κάθε είδους ή και εθνών, παρατήρησε τον τρόπο που φέρονται στις γυναίκες ".

Η βάρβαρη εποχή της πατριαρχίας που τώρα εκπνέει, μπορεί άνετα να προσδιοριστεί μέσα από την έννοια της κυριαρχίας του αριστερού εγκεφαλικού ημισφαιρίου. 

Οι αρσενικές του ποιότητες και ιδιότητες, καθώς αυτές εκφράστηκαν στην χαμηλότερη οκτάβα της συνείδησης με την βία, την αιματοχυσία και τα δόγματα που δεν επιδέχονταν αμφισβήτηση, με τον εκφασισμό, τον εκμαυλισμό και την φαυλότητα, έφεραν τ`αποτελέσματα της απαξίωσης κάθε μορφής ζωής στο όνομα ιδανικών όπως τα έθνη και οι ιδεολογίες τους που αντιμάχονταν η μία την άλλη, αφήνοντας πίσω τους ερείπια, σωρούς πτωμάτων και ερημωμένα τοπία. 

Όλα αποκυήματα ενός μυαλού ανίκανου να νιώσει, να εκτιμήσει και να θαυμάσει το παραμικρό, απομονωμένο από την πληρότητα της ένωσης με την Θηλυκή ενέργεια που εξόρισε και υποβάθμισε ανακηρύσσοντάς την κατώτερη δια στόματος ανθρωποποίητης "φυσικής τάξης πραγμάτων" και φυλακισμένο σε μια μόνιμη αντιπαλότητα με την Φύση που ανελέητα προσπαθούσε να υποτάξει κι έτσι να γίνει θεός χωρίς καμία αντίληψη, εμπειρία και κατανόηση του Θεού.

 Όσο κι αν προσπάθησε η πατριαρχία να ευλογήσει τα γένια της προσκυνώντας τα επιτεύγματά της και στοιβάζοντας χρυσάφι σε βωμούς θρησκευτικής υποκρισίας με σκοπό τον δοξασμό του κατώτερου, ζωώδους εαυτού, οι κοινωνίες της παρέμειναν άρρωστες και μολυσμένες από μοναξιά κι απελπισία καθώς το καρκίνωμα της χωριστικότητας απλώθηκε παντού σαν καλπάζουσα επιδημία κι εκδηλώθηκε σε διαρκείς πολέμους και μέσα από ψυχοσωματικούς εκφυλισμούς.

Αυτή η εποχή έφτασε στο οριστικό της τέλος και στην παρούσα χρονική περίοδο η Ανθρωπότητα καλείται ν`αποχωρήσει από την επιρροή της διαγράφοντας τον προγραμματισμό που έχει υποστεί, ενώ παράλληλα προτρέπεται να καλλιεργήσει τις Θηλυκές Δυνάμεις, Ποιότητες και Ιδιότητες με σκοπό ν`αφυπνίσει το δεξί εγκεφαλικό ημισφαίριο, απ`όπου θα ενεργοποιηθούν κανάλια πρόσβασης σε ιδέες που σύσσωμη η Φυλή θα χρειαστεί για την ανοικοδόμηση της Γαίας και της Παγκόσμιας Ανθρώπινης Κοινότητας.


Εδώ μπορεί να γίνει κατανοητή η σημασία της Διαίσθησης και ο ρόλος που θα διαδραματίσει στην πορεία και τις εξελίξεις. 

Η επανόρθωση της Θηλυκής Όψης / Αρχής είναι ήδη αναμφισβήτητο γεγονός για ένα σεβαστό τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού που έχει συντονιστεί με τις νέες ενέργειες που κατέρχονται στη Γαία, καθώς ο Γαλαξίας που κατοικούμε εισέρχεται σε μια ζώνη υψηλά φορτισμένων σωματιδίων (φωτόνια), με συνέπεια την εισροή ανώτερης ποιότητας Φωτός στο κυτταρικό επίπεδο κάθε μορφής ζωής. Αυτό το γεγονός είναι γνωστό από τα πολύ αρχαία χρόνια και καταχωρημένο στις παραδόσεις πολλών από τους γηγενείς πληθυσμούς όλων των ηπείρων. Αφορά στο τέλος και την αρχή εξελικτικών κύκλων που διέπονται από Συμπαντικούς Νόμους και προωθούν την Δημιουργία σε νέα επίπεδα εμπειριών, αναβαθμίζοντας κάθε μορφή ζωής έτσι ώστε να μπορεί ν`ανταπεξέλθει στις εκάστοτε προκλήσεις που συναντάει.

Η Ιερή Θηλυκή Όψη που αναδύεται και επιστρέφει αυτή την περίοδο, είναι σημαντικό να συναντήσει την αντίστοιχη Αρσενική, έτσι ώστε η αλληλοσυμπλήρωσή τους να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την αποκατάσταση του Κοσμικού Σχεδίου, όπως αυτό εκδηλώθηκε από την Πηγή πριν από 200.000 γήινα χρόνια όπου και φυτεύθηκαν στον πλανήτη οι σπόροι της Ανθρώπινης Φυλής με την βοήθεια προηγμένων πολιτισμών που επέβλεψαν την όλη διαδρομή μας μέχρι και σήμερα.

Το Ιερό Αρσενικό, όπως συχνά αποκαλείται, παραμένει ένα μυστήριο για πολλούς άνδρες που αδυνατούν να το προσεγγίσουν έστω και θεωρητικά, κάτι απόλυτα φυσιολογικό μετά από τόσους αιώνες χωριστικότητας και φόβου, βίας και θανάτου. Τώρα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να αφυπνισθούν μνήμες από τις παρακαταθήκες μας, καθώς αποσύρεται το άδραγμα του πέπλου της ψευδαίσθησης και ανοίγονται δίοδοι προς τα Ακασικά μας Αρχεία (Akashic Records), όπου και είναι αποθηκευμένα όλα όσα μας αφορούν και έχουμε βιώσει, από την αρχή του χρόνου.

Στην πρώτη εποχή που η ανθρώπινη φυλή εμφανίστηκε στο πρόσωπο της Γαίας με σάρκινο περίβλημα, στην Λεμούρια, οι γυναίκες κατείχαν τις θέσεις των ιερατείων και του σαμανισμού, καθοδηγώντας σύμφωνα με το Σχέδιο και εξασφαλίζοντας την αρμονική συνύπαρξη με όλα τα υπανθρώπινα Βασίλεια, τα οποία και τιμούσαν και με τα οποία συνεργάζονταν για το καλό όλων. Ο ανδρικός πληθυσμός εξασφάλιζε την προστασία και παρείχε τις απαραίτητες εκείνες συνθήκες για την ομαλή διαβίωση και την εξέλιξη. 

Καμία έννοια ανώτερου / κατώτερου δεν υπήρχε, κανένας διαχωρισμός δεν υποβάθμιζε τις ανθρώπινες σχέσεις καθώς όλοι έκαναν αυτό που συνειδητά γνώριζαν ότι είναι το σωστό και στο οποίο είχαν κλίση από την φύση τους, χωρίς καταναγκασμούς και αίσθηση καθήκοντος ή υποχρέωσης. 

Η συμβολική σημασία του "ειρηνικού πολεμιστή" αντιπροσώπευε τους άνδρες εκείνους που γνώριζαν τα μυστήρια και τα υπηρετούσαν με θάρρος και αυτοθυσία όπου χρειαζόταν, ενώ η βία ήταν το έσχατο επίπεδο που θα έφταναν, αφού είχαν εξαντλήσει πρώτα όλα τα υπόλοιπα μέσω της καλής θέλησης για επίλυση προβλημάτων και διαφορών με τρόπο ώστε όλες οι πλευρές να νιώθουν την δικαιοσύνη, την κατανόηση και την αγάπη ως καθοριστικούς παράγοντες κοινωνικής συμβίωσης. Το Ιερό Αρσενικό εξυψώνει τις ποιότητές του μέσω της υπηρεσίας που παρέχει στην Θηλυκή Αρχή η οποία με την σειρά της εξασφαλίζει την απρόσκοπτη ροή της ζωής, την προώθηση της Ψυχικής εμπειρίας και Πνευματικής ανάπτυξης. Οι δύο όψεις, καθώς ενώνονται, συν-εργάζονται και ιερουργούν, υπηρετούν και αποκαθιστούν το Σχέδιο του/της Δημιουργού, σε όλες τις εκφάνσεις και όλα τα επίπεδά του.

Η Θηλυκή Όψη, τώρα καλείται ν`απεμπλακεί από κάθε ενοχικό σύμπλεγμα κατωτερότητας, να διαγράψει κάθε προγραμματισμό χωριστικότητας που της έχει επιβληθεί και να εξαγνίσει τις ποιότητές της ανυψώνοντάς τις σε μια Καρδιά απαλλαγμένη από κάθε φόβο. Εκεί, θα συναντήσει την Αρσενική Όψη που θα γονιμοποιήσει όλους τους νέους σπόρους που θα φυτέψει μέσα της και θα καλλιεργήσει με Συμπόνοια, Δεκτικότητα και Ανιδιοτελή Αγάπη, ενώ μπροστά της θ`ανοίγονται και πάλι μία προς μία όλες οι Πύλες των Μυστηρίων. Οι Γυναίκες θα οδηγήσουν έτσι την 6η Φυλή στη Νέα Γη και οι Άνδρες θα φροντίσουν το περιβόλι απ`όπου θαυμαστοί καρποί θα προσφερθούν σε ολόκληρο το Σύμπαν.


Τώρα, μπορεί να γίνει κατανοητός ο πραγματικός λόγος που η πατριαρχία εξολόθρευσε ιθαγενείς πληθυσμούς σε ολόκληρο τον πλανήτη, κάτω από βίαιους προσυλητισμούς που συνοδεύονταν από γενοκτονίες και ομαδικές στειρώσεις. Ο βασικός στόχος ήταν πάντοτε οι Σαμάνοι, γυναίκες και άνδρες, με απώτερο σκοπό να χαθούν όλες οι αρχαίες γνώσεις των μυστηρίων της Θηλυκής Αρχής / Θεάς / Όψης που αυτοί οι λαοί κρατούσαν στις παραδόσεις τους επί σειρά αιώνων. Ένα κοινό χαρακτηριστικό τους που εμφανίζεται σε φυλές από την μία άκρη του πλανήτη στην άλλη, ήταν ο σεβασμός τους στη Γαία και σε όλα της τα πλάσματα, πρακτική που εφάρμοζαν καθώς, απ`όσα τους προσφέρονταν στο περιβάλλον που ζούσαν, ποτέ δεν έπαιρναν περισσότερα απ`όσα χρειάζονταν για την επιβίωσή τους. 

Πολλές αντικειμενικές μελέτες και καταγραφές έχουν αποδείξει πως η κοινωνική τους συνοχή και αλληλεγγύη εξασφάλιζαν ότι κανένα μέλος δεν θα μένει μόνο και στερημένο από τις βασικές προϋποθέσεις της επιβίωσής του, καθώς η απληστία και η εγωπάθεια ήταν άγνωστες έννοιες. Η απαξίωσή τους και η παρουσίασή τους μέσα από μυθιστορήματα, ρεπορτάζ, φωτογραφίες και κινηματογραφικές ταινίες προπαγάνδας σαν ημίτρελους, μανιακούς, διαβολικούς, ανήθικους αλλά και διανοητικά καθυστερημένους και εξελικτικά παρωχημένους, ήταν μεθοδευμένη από τα ιερατεία που εποφθαλμιούσαν τα πλούσια εδάφη τους τα οποία καταλήστεψαν αλλά και παρείχαν στρατιές σκλάβων πάνω στα πτώματα των οποίων έχτισαν τον "πολιτισμό" τους που τώρα καταρρέει, όπως του αξίζει.

Αυτές οι ιστορικά καταγεγραμμένες πρακτικές αλλά και πολλές ανάλογες που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα στις κοινωνίες των εκ γενετής χωρίς δικαιώματα, υπερχρεωμένων κι απαξιωμένων σκλάβων, αποτελούν την αποθέωση της χωριστικότητας του αριστερού εγκεφαλικού ημισφαιρίου και του ξεκούρδιστου οργάνου του, του μονοδιάστατου μυαλού που εκλογικεύει κάθε παράνοια και δικαιολογεί κάθε θηριωδία, αρκεί να εξυπηρετούν τα προσωπικά του συμφέροντα, έτσι όπως τα κατανοεί μέσα στο σκοτάδι που κατοικεί, στην άγνοια που το δηλητηριάζει και τον δεσποτισμό που το ακρωτηριάζει.


Έτσι, επιστρέφω στο αρχικό σημείο και στηλιτεύω τους ενδόμυχους και υποσυνείδητους φόβους των ανθρώπων που σήμερα αφυπνίζονται και αντιμετωπίζουν την άμεση ανάγκη να απαλλαγούν από όλα αυτά τα δηλητήρια που η πατριαρχία τους έχει εμποτίσει συνδέοντας έντεχνα την αρχαία γνώση με νοσηρότητα σκοτεινών αντιλήψεων και υποχθόνιων θεοτήτων.

Καμία εγγύηση, καμία υπόσχεση δεν θα δοθεί στους αναζητητές αυτής της περιόδου με τρόπο που να ικανοποιεί το μυαλό μας. Το άλμα πίστης που ζητείται, προϋποθέτει εκείνη την αναμφισβήτητη προσωπική εμπειρία που οδηγεί τα βήματά μας, χωρίς να έχει την ανάγκη να πείσει οποιονδήποτε ή ν`αποδείξει οτιδήποτε. Τώρα που το Φως εισρέει όλο και πιο δυναμικά, όλες οι σκιές μπορούν να εξαφανιστούν, αν υπάρχει η τόλμη και η εμπιστοσύνη.

Τόλμη κι εμπιστοσύνη πού; σε ποιον;
Μα στον εαυτό μας φυσικά, πάνω απ`όλα και όλους.
Πώς;

Μέσω της Διαίσθησης που είναι εγγενής ιδιότητα σε λανθάνουσα κατάσταση, ή σε αρνητικό προγραμματισμό που μπορεί ν`αντιστραφεί, να επαναπροσδιοριστεί και να καλλιεργηθεί με συγκεκριμένο στόχο και σκοπό.

Ο Ανώτερος Εαυτός, η Ψυχή, μας μιλάει καθημερινά σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το κενό, ν`αποκατασταθεί η επικοινωνία, να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης και έτσι να δοθεί η καθοδήγηση προς την Αποστολή μας και την Υπόσχεση που περιμένει να εκπληρωθεί.

Όλο αυτό, συμβολίζει την ανάληψη της προσωπικής ευθύνης, της οποίας έχει έρθει η ώρα για όλους όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν στην ατραπό και να προσεγγίσουν το νέο εξελικτικό στάδιο.

Παράλληλα, γύρω μας ο παλιός κόσμος καταρρέει και όλα του τα πρότυπα, όλες οι υποτιθέμενες "αξίες" του συμπαρασύρονται στην πτώση του.

Τι έχει απομείνει;
Εσύ.
Εσύ που ήσουν πάντα Εσύ
και που θα παραμείνεις Εσύ ό,τι κι αν συμβεί.
Οπότε,
το ερώτημα που προκύπτει είναι:
αν δεν έχεις
Πίστη κι Εμπιστοσύνη
στον Εαυτό σου,
τότε
τι έχεις; 


[ artist: Adrien DONOT ]


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα