Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Yamantau: Η μυστική στρατιωτική υπόγεια πολιτεία της Ρωσίας στα Ουράλια



Αρχίζοντας απ΄ την περίοδο του Brezhnev, η Ρωσία επιδίωξε την κατασκευή μιας ογκώδους υπόγειας εγκατάστασης στο βουνό Yamantau και την πόλη Mezhgorye (στο παρελθόν εγκαταστάσεις Μπέλορετσκ - 15 και Μπέλορετσκ - 16). Ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός της Ρωσίας για το 1997 αντιμετωπίζει το πρόγραμμα ως κλειστή περιοχή, που περιέχει εγκαταστάσεις του Υπουργείου Άμυνας.

Στις 16 Απριλίου 1996, ο αμερικανικός τύπος ανέφερε για μια μυστηριώδη στρατιωτική βάση, που κατασκευάζεται στη Ρωσία:
<<Σ΄ ένα μυστικό πρόγραμμα, που θυμίζει τις πιο ψυχρές μέρες του Ψυχρού Πολέμου, η Ρωσία χτίζει ένα γιγαντιαίο υπόγειο στρατιωτικό συγκρότημα στα βουνά Ural, όπως αναφέρουν δυτικοί ανώτεροι υπάλληλοι και οι Ρώσοι μάρτυρες>>.

"Κρυμμένο στο εσωτερικό του βουνού Yamantau στην περιοχή Beloretsk των Νοτίων Ουραλίων, το πρόγραμμα περιελάμβανε τη δημιουργία ενός τεράστιου συγκροτήματος, που εξυπηρετούνταν από ένα σιδηρόδρομο, μια εθνική οδό και χιλιάδες εργαζόμενους".

Τα Ουράλια Όρη, που ονομάζονται επίσης Ζώνη Πετρών, εκτείνονται για 2.500 χλμ. απ΄ τις καυτές στέπες του Καζακστάν ως τις παγωμένες ακτές του Αρκτικού ωκεανού. Οι γεωγράφοι διαιρούν τα Ουράλια σε πέντε περιοχές: Νότια, Μέσα, Βόρεια, Υπο- Αρκτικά και Αρκτικά Ουράλια. Το ευρύτερο μέρος των Ουραλίων ονομάζεται Νότια Ουράλια και αποτελείται από δεκάδες παράλληλων κορυφογραμμών, που οριοθετούνται στο Βορρά και στο Νότο απ΄ τις κοιλάδες του ποταμού Ufalei και του ποταμού Ουράλ, αντίστοιχα.
Τα τοπία στεπών και δασικών στεπών είναι χαρακτηριστικά των λόφων σ΄ αυτό το μέρος των Ουραλίων. Οι βουνοπλαγιές καλύπτονται με τα μικρά δάση και οι υψηλότερες κορυφές προβάλλουν, όπως τα νησιά, μέσα από έναν πράσινο ωκεανό δάσους. Τα ψηλότερα βουνά των Νοτίων Ουραλίων - Yamantau (1.640 μ) και Bolshoi leremele (1.582 μ) - βρίσκονται στη δυτική σειρά των κορυφογραμμών.
Η ακριβής θέση αυτής της μεγάλης εγκατάστασης είναι αβέβαιη και λαμβάνοντας υπόψη το αναφερόμενο μέγεθός της, μπορεί να εκτείνεται όσο και ένας ολόκληρος βαθμός γεωγραφικού πλάτους και μήκους.
Το συγκρότημα του βουνού Yamantau βρίσκεται προφανώς κοντά στις εγκαταστάσεις παραγωγής πυρηνικών όπλων Zlatoust- 36/Yuryuzan και τη διεθνή εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών όπλων Yuryuzan.


Βρίσκεται επίσης κοντά σ΄ ένα απ΄ τα εναπομείναντα εργαστήρια πυρηνικών όπλων της Ρωσίας, στο Ghelyabinsk - 70, γεγονός που εντείνει τις εικασίες ότι θα μπορούσε να στεγάσει είτε μια περιοχή αποθήκευσης πυρηνικών κεφαλών, μια βάση πυραύλων, ένα μυστικό κέντρο παραγωγής πυρηνικών όπλων, ένα κατευθυνόμενο ενεργειακό εργαστήριο είτε ένα θαμμένο διοικητήριο. Για οποιοδήποτε απ΄ αυτά κι αν πρόκειται, το Yamantau σχεδιάστηκε ώστε να επιζήσει ενός πυρηνικού πολέμου.
Το συγκρότημα, όντας χτισμένο στο εσωτερικό του βουνού Yamantau από δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, καλύπτει μια περιοχή στο μέγεθος της Ουάσιγκτον μέσα στο Beltway. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, υπάρχουν προμήθειες για μακροχρόνια διαβίωση μέσα σ΄ αυτές τις κατασκευασμένες από ανθρώπινο χέρι σπηλιές.
Υπάρχει μια υπόγεια αποθήκη για τρόφιμα και ρουχισμό, ένα καταφύγιο για τη ρωσική εθνική ηγεσία σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Φημολογείται δε ότι το πρόγραμμα του βουνού Yamantau συνδέθηκε με το αποκαλούμενο "Dead Hand", ένα πυρηνικό σύστημα ανταπόδοσης κι ελέγχου για στρατηγικούς πυραύλους.
Οι δύο κορυφαίοι υποψήφιοι στόχοι λοιπόν των Αμερικανών στη Ρωσία σίγουρα επικεντρώνονται στα όρη Yamantau και Kosvinsky, στα κεντρικά και νότια Ουράλια. Και τα δύο ήταν τεράστια κατασκευαστικά έργα, που ξεκίνησαν, όπως είπαμε, στα τέλη του 1970, όταν η αμερικανική πυρηνική δύναμη πυρός έβαλε ειδικό στόχο το ηγετικό συγκρότημα του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Φοβούμενη μια καταστροφική επίθεση, οι Σοβιετικοί έστειλαν δεκάδες χιλιάδες εργάτες σ΄ αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές, όπου οι αμερικανικοί κατασκοπευτικοί δορυφόροι τους εντόπισαν να μοχθούν ακόμη στα τέλη του 1990.

Το Yamantau αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα. Σύμφωνα με τα διαγράμματα και τις σημειώσεις, που μου παραδόθηκαν στα τέλη του 1990 από ανώτερους αξιωματικούς του SAC, το διοικητικό κέντρο Yamantau βρίσκεται μέσα σ΄ ένα βουνό από πέτρα χαλαζία, σχεδόν 3.000 πόδια ευθεία κάτω απ΄ την κορυφή. Είναι μια εγκατάσταση μεταφοράς της κορυφαίας ρωσικής πολιτικής ηγεσίας σε περίοδο πολέμου.
Είναι περισσότερο κατάλληλο για καταφύγιο παρά για διοικητική θέση, επειδή οι σύνδεσμοι επικοινωνίας της εγκατάστασης είναι σχετικά ευάλωτοι. Όπως αποδείχτηκε, ο πλούσιος σε σιλικόνη χαλαζίας κάνει παρεμβολές στις εκπομπές του ασυρμάτου από μέσα απ΄ την εγκατάσταση καθιστώντας τις επικοινωνιακές συνδέσεις, στην καλύτερη περίπτωση, αδύναμες. Έτσι, οι κύριες επικοινωνιακές συνδέσεις είναι είτε καλωδιακές, είτε ασύρματοι πομποί, που εκπέμπουν απ΄ έξω απ΄ το κέντρο. Αυτά, όμως, είναι ευάλωτα σε πυρηνικά όπλα απ΄ το υπάρχον οπλοστάσιο των ΗΠΑ και θα ήταν ακόμη πιο ευάλωτα σε νέους εξολοθρευτές καταφυγίων. Έτσι, πιστεύεται ότι ο πρωταρχικός σκοπός του Yamantau είναι να παρέχει μια εγκατάσταση για μεταφορά σε καιρό πολέμου της κορυφαίας πολιτικής ηγεσίας της Ρωσίας.
Οι δορυφορικές φωτογραφίες του βουνού Yamantau παρουσιάζουν συνεχές σκάψιμο στο "βαθύ υπόγειο σύμπλεγμα" και νέες κατασκευές σε κάθε μια απ΄ τις υπέργειες βοηθητικές περιοχές της περιοχής. Κρίνοντας απ΄ τις δορυφορικές φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες, οι Αμερικανοί ανώτεροι υπάλληλοι είναι αρκετά βέβαιοι ότι οι Ρώσοι χτίζουν μια υπόγεια αποθήκη ελέγχου και προηγμένες εγκαταστάσεις επικοινωνιών. Αλλά "οι Ρώσοι δεν πολυθέλουν να μας πάνε εκεί", είπε ένας ανώτερος Αμερικανός υπάλληλος στην Ουάσιγκτον.
Και η CIA και η στρατιωτική υπηρεσία Άμυνας έχουν παράσχει επανειλημμένες αναφορές για το Yamantau στο Κογκρέσο και έχουν χαρακτηρίσει ως μη απόρρητες τις δορυφορικές φωτογραφίες, που αποκαλύπτουν υπέργειες εγκαταστάσεις υποστήριξης για τις υπόγειες περιοχές, καθώς επίσης και σημάδια που μαρτυρούν την ανασκαφή.

ΟΥΡΑΛΙΑ


Τι εξυπηρετεί το συγκρότημα Yamantau;

Μερικοί Αμερικανοί αναλυτές θεωρούν ότι το μυστικό υπόγειο συγκρότημα κάτω απ΄ το βουνό Yamantau προδίδει μια παρατεταμένη πεποίθηση μεταξύ των κορυφαίων Ρώσων ηγετών ότι πρέπει να συνεχίσουν την προετοιμασία για τη διεξαγωγή και τη νίκη ενός πυρηνικού πολέμου. Οι Ρώσοι λένε ότι φοβούνται ακόμα τις ΗΠΑ.
Οι αμερικανικές εφημερίδες ανέφεραν Ρώσους ανώτερους υπαλλήλους, που περιγράφουν το υπόγειο συγκρότημα ποικιλοτρόπως, άλλοι ως περιοχή μεταλλείων, άλλοι ως αποθήκη για τους ρωσικούς θησαυρούς, ως περιοχή αποθήκευσης τροφίμων και καταφύγιο για τους ηγέτες της Ρωσίας σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.
"Το (Ρωσικό) Υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν το Κοινοβούλιο έχει ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες του προγράμματος, όπως το σκοπό και το κόστος του, λέγοντας μόνο ότι λαμβάνει τις απαραίτητες στρατιωτικές πληροφορίες", σύμφωνα με τους δημοσιογράφους.
Είναι τώρα γνωστό ότι η Σοβιετική Ένωση χρησιμοποιούσε μυστικές υπόγειες βάσεις στην Ανατολική Ευρώπη για να κρύψει πυρηνικούς πυραύλους στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, ως αναπόσπαστο τμήμα της πυρηνικής πολεμικής στρατηγικής της. Συνολικά, περίπου 78S-23 πύραυλοι, που μπορούν να προκαλέσουν μια πυρηνική έκρηξη περίπου 365 φορές πιο δυνατή απ΄ την έκρηξη στη Χιροσίμα, αποκρύφτηκαν απ΄ τους Σοβιετικούς, παραβιάζοντας τη συνθήκη INF, η οποία εφαρμόστηκε τον Ιούνιο του 1988.
Εάν τότε είχε ξεσπάσει πόλεμος, εκείνοι οι πύραυλοι θα είχαν δώσει στους Σοβιετικούς ένα συντριπτικό στρατηγικό πλεονέκτημα ενάντια στις ΗΠΑ, επιτρέποντάς τους ν΄ αποδεκατίσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη με μια αιφνιδιαστική επίθεση. Οι τελευταίοι απ΄ αυτούς τους πυραύλους θα καταστραφούν απ΄ την Κυβέρνηση της Σλοβακίας με την επιχορήγηση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Λέγεται ότι σήμερα η Ρωσία μπορεί να διεξάγει πυρηνική απάτη σε πολύ πιο μεγάλη κλίμακα κάτω απ΄ το βουνό Yamantau, όπου έχει σκαφτεί το γιγαντιαίο υπόγειο στρατιωτικό σύμπλεγμα με σκοπό ν΄ αντισταθεί σε μια συνεχή πυρηνική επίθεση. Μια αμερικανική πηγή πληροφοριών διέδωσε ότι το σύμπλεγμα Yamantau είναι μόνο μια από περίπου 200 μυστικές βαθιές υπόγειες πυρηνικές μαχητικές περιοχές στη Ρωσία, πολλές απ΄ τις οποίες έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά κατά τη διάρκεια των προηγούμενων έξι ετών με κόστος δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η εργασία στο συγκρότημα Yamantau λοιπόν είναι μέρος των προσπαθειών της Ρωσίας να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει περίπου 200 βαθιά υπόγεια διοικητήρια, αποθήκες πυρηνικών κεφαλών και μυστικές περιοχές πυραύλων. Μερικοί αναλυτές της CIA, καθώς και η ομάδα προϊσταμένων θεωρούν ότι αυτά τα κτίσματα θα δώσουν στη Ρωσία ένα στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι των ΗΠΑ σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου. Οι 200 βαθιές υπόγειες περιοχές στη Ρωσία θεωρούνται <<καταβόθρες όπλων>> απ΄ τους αναλυτές της CIA και του JCS και απαιτούν πολλαπλάσιες πυρηνικές κεφαλές σε κάθε χώρα.
Ένας μη απόρρητος χάρτης της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών παρουσιάζει τη σχετική θέση του υπόγειου συγκροτήματος του βουνού Yamantau. Απ΄ το τέλος του Ψυχρού πολέμου το 1991, οι αμερικανικές πηγές θεωρούν ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει "ρίξει" περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια στο Yamantau μόνο για να κατασκευάσει ένα εκτεταμένο υπόγειο σύμπλεγμα, που εκτείνεται περίπου 400 τετραγωνικά μίλια.


Μια έκθεση ερευνητικών υπηρεσιών του Κογκρέσου του 1997 καταλήγει ότι τα υπέρογκα ποσά, που επενδύονται για να χτιστεί το σύμπλεγμα του βουνού Yamantau, παρέχουν στοιχεία υπερβολικού στρατιωτικού εκσυγχρονισμού στη Ρωσία.
Η Ρωσία "ρίχνει" χρήματα σ΄ αυτό και στις άλλες υπόγειες πυρηνικές εγκαταστάσεις. την ίδια στιγμή, Αμερικανοί φορολογούμενοι πολίτες έχουν παράσχει δισεκατομμύρια δολάρια ως ενίσχυση στη Ρωσία για να βοηθήσουν την αποσυναρμολόγηση πυρηνικών κεφαλών πυραύλων, που βγήκαν εκτός λειτουργίας ως αποτέλεσμα του START -l και START -ll!
"Το βουνό Yamantau είναι το μεγαλύτερο πυρηνικό-ασφαλές πρόγραμμα στον κόσμο. Έχουν πολύ μεγάλες διαδρομές τρένων, που πηγαίνουν μέσα και έξω απ΄ αυτό, με τεράστια δωμάτια χαραγμένα μέσα στο βουνό. Έχει χτιστεί για ν΄ αντισταθεί σε μισή ντουζίνα άμεσα πυρηνικά χτυπήματα, το ένα μετά το άλλο.

Είναι πολύ ανησυχητικό το ότι οι Ρώσοι κάνουν κάτι τέτοιο, ενώ δεν διαθέτουν 200 εκατομμύρια δολάρια για να φτιάξουν ανεξάρτητη διαστημική υπομονάδα υπηρεσιών στο διεθνή διαστημικό σταθμό και δεν μπορούν να στεγάσουν τους στρατιωτικούς τους"
Ούτε η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών ούτε η Αμυντική Υπηρεσία Πληροφοριών θα δεχθεί να σχολιάσει αυτό που κάνουν οι Ρώσοι στο βουνό Yamantau.
"Δεν θα μπορούσαμε να πούμε πολλά χωρίς ν΄ αγγίξουμε τη σφαίρα του απόρρητου" είπε ο Μάικ Μ. εκπρόσωπος της CIA. "Είναι δύσκολο να συζητηθεί αυτό το θέμα ανοιχτά".
Τα πολύ λίγα, που είναι ευρέως γνωστά για την περιοχή, προέρχονται απ΄ τους υπαλλήλους υπηρεσίας πληροφοριών της σοβιετικής εποχής, οι οποίοι αποστάτησαν στην Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε δημόσια κατάθεση ενώπιον μιας υποεπιτροπής των Στεγαζομένων Ενόπλων Ενόπλων Δυνάμεων τον περασμένο Οκτώβριο, ο αποστάτης από την KGB Συνταγματάρχης Oleg Gordievsky δήλωσε ότι η KGB είχε δημιουργήσει μια ξεχωριστή άκρως απόρρητη οργάνωση, γνωστή και ως Διευθυντήριο 15 (Directorate 15), για να κατασκευάσει και να διατηρήσει ένα δίχτυο υπόγειων διοικητικών οχυρών για τη σοβιετική ηγεσία, συμπεριλαμβανομένης της απέραντης περιοχής κάτω απ΄ το βουνό Yamantau.

<<Και ήταν ενδιαφέρον το ότι ο Πρόεδρος Γιέλτσιν και οι νέοι δημοκρατικοί ηγέτες της Ρώσιας χρησιμοποιούν αυτές τις εγκαταστάσεις και η ίδια η υπηρεσία διαχειρίζεται ακόμα την ίδια εγκατάσταση, όπως ήταν 10-15 χρόνια πριν>>.

Το βουνό Yamantau είναι τόσο μυστικό, που μόνο μια χούφτα Ρώσων κυβερνητικών ανώτερων υπαλλήλων γνωρίζει γι΄ αυτήν, λέει ο Κερτ Γ., ο οποίος μιλά ρώσικα, ταξιδεύει συχνά στη Ρωσία και είναι πρόεδρος μιας ομάδας εργασίας του Κογκρέσου, που συζητά στρατηγικά ζητήματα με αντίστοιχες απ΄ τη ρωσική DUMA.

<<Ρωτώ τους Ρώσους γι΄ αυτό το θέμα κάθε φορά, που τους συναντώ... Δε λάβαμε ποτέ ευθεία απάντηση".

Ο Mr. W. ενδιαφέρθηκε για το βουνό Yamantau το 1995, όταν είδε μια δημόσια αναφορά, που υπονοούσε ότι πρόκειται για ένα απέραντο πρόγραμμα μεταλλείων.
<<Πήγα στη Μόσχα και μίλησα με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, που ήταν υπεύθυνος για τα μεταλλεία", λέει ο Mf. W. "Τον ρώτησα εάν υπήρξε οποιαδήποτε δραστηριότητα μεταλλείων εκεί. Απλώς κούνησε το κεφάλι του και είπε ότι δεν είχε ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο. Έτσι, ανέφερα το άλλο όνομα, που οι Ρώσοι χρησιμοποιούν για αυτό: Mezhgorye. Είπε ότι δεν είχε ακούσει ούτε γι΄ αυτό. Κατόπιν έστειλε ένα βοηθό έξω για έλεγχο. Είκοσι λεπτά αργότερα, ο βοηθός επέστρεψε εμφανώς ταραγμένος. Είπε ότι δεν μπορούσαν να πουν τίποτα γι΄ αυτό".

Ο Mr. W. συναντήθηκε επίσης με τον Andrei Kokoshkin, έναν πρώην αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας, υπεύθυνο για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Γιέλτσιν.
"Ο Kokoshkin το αποκάλεσε πρόγραμμα δημόσιων έργων και είπε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας, δεδομένου ότι το Υπουργείο Άμυνας δεν είχε καμία ανάμειξη σ΄ αυτό. Έτσι, του έδωσα ένα αντίγραφο του προϋπολογισμού του Υπουργείου άμυνας, είναι έκτασης μόνο μερικών σελίδων, και του έδειξα τη σειρά, που αναφερόταν στο Mezhgorye. Χαμογέλασε και είπε ότι πρέπει να είναι για γέφυρες, δρόμους και σχολεία. Όταν τον ρώτησα εάν θα μπορούσα να το δω, είπε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο μέσω του Γιέλτσιν. Η περιοχή ελεγχόταν άμεσα από τον Πρόεδρο".

Ο Mr. W. προσπάθησε έπειτα να στείλει μια επιστολή τριών σελίδων προσωπικά στον Γιέλτσιν στα ρωσικά: "Του είπα για όλα τα πράγματα, που προσπαθούσα να εφαρμόσω για να ενθαρρύνω την καλύτερη συνεννόηση ΗΠΑ - Ρωσίας, αλλά ξεκαθάρισα ότι δεν θα μπορούσα να βοηθήσω, εάν αυτοί δεν μπορούσαν ξεκαθαρίσουν κάτι τόσο σημαντικό, όσο αυτό. Δεν απάντησε ποτέ".

πηγές:


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα