Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Αν οι ηγέτες του κόσμου ήταν πρόσφυγες (pict)

Ένας πρόσφυγας από τη Συρία φαντάζεται πώς θα ήταν η Μέρκελ, ο Πούτιν, ο Τραμπ και άλλοι ηγέτες αν βρίσκονταν στη θέση των προσφύγων.

Ο κουρασμένος από τις κακουχίες Τραμπ, μεταφέρει ένα παιδί που κοιμάται αποκαμωμένο. Δεν έχει τίποτε από τον αέρα του δισεκατομμυριούχου που έγινε πλανητάρχης, αλλά αντίθετα αγωνιά αν θα έχει να ταΐσει το παιδί του, αλλά και για την οικογένειά του που έχασε στη δίνη του πολέμου. Copyright: Abdalla Al Omari
ΔΕΝ είναι πλέον οι απρόσιτοι, ανέγγιχτοι και παντοδύναμοι πολιτικοί ηγέτες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Απογυμνωμένοι από κάθε εξουσία, ταλαιπωρημένοι και αναγκασμένοι να ζητιανεύουν για να φάνε, δείχνουν μικροί και ευάλωτοι, ασήμαντοι όπως κάθε πρόσφυγας. Αυτό το τρωτό σημείο θέλησε να επισημάνει ο Σύρος ζωγράφος Αμπντάλα Αλ Ομάρι (Abdalla Al Omari), δείχνοντας στα κουρασμένα μάτια τους την δυστυχία, αλλά και την αγωνία να ξαναβρούν την ανθρωπιά τους.
Ο Αλ Ομάρι κατάφερε να ξεφύγει από τον πόλεμο της Συρίας και να ζητήσει άσυλο στο Βέλγιο. Εκεί δημιούργησε μια σειρά πινάκων, που ονόμασε “The Vulnerability Series” και παρουσίασε στο Αμβούργο, στη Γκαλερί Affenfaust , στις 30 Ιουνίου, μια εβδομάδα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των G20.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει τη χαμένη οικογένειά του


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ


Ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον


Ο πρώην Ιρανός πρόεδρος Μαχμούτ Αχμεντινετζάντ


Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ


Στην ουρά των συσσιτίων για ένα πιάτο φαΐ


Στον πόλεμο της Συρίας έχουν εμπλακεί τα πιο ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία. Οι ηγέτες τους θα μπορούσαν να κάνουν κάτι, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται. Μερικοί μάλιστα ηγέτες κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Ο πόλεμος έχει οδηγήσει στην προσφυγιά περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους μένουν σε πρόχειρα στρατόπεδα-καταυλισμούς στην Ιορδανία.
Αυτοί που υποφέρουν περισσότερο είναι τα παιδιά. Όπως έκανε γνωστό η Unicef τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, 1.100 παιδιά υπέστησαν οξύ υποσιτισμό τους τελευταίους τρεις μήνες στην περιοχή της ανατολικής Γούτας, στη Συρία, και άλλα 1.589 παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς συνεχίζεται η πολιορκία της περιοχής, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες, από τα κυβερνητικά στρατεύματα.
Σε αυτήν την περιοχή ανατολικά της Δαμασκού, όπου ζουν σχεδόν 400.000 άνθρωποι σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η ανθρωπιστική βοήθεια φθάνει με το σταγονόμετρο εξαιτίας της πολιορκίας που έχουν επιβάλει οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από το 2013.
Όπως τονίζεται στον ιστότοπο της Unicef, ο οξύς υποσιτισμός βαριάς μορφής διαγιγνώσκεται σε ένα «αδύναμο και αποστεωμένο παιδί, το οποίο έχει ανάγκη επείγουσας θεραπείας για να επιβιώσει».
Δεν υπάρχει εύκολη λύση στο προσφυγικό δράμα, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρόκειται για πραγματικούς ανθρώπους και όχι για απρόσωπους αριθμούς. Και αυτό θέλησε να καταδείξει με το έργο του ο Σύρος καλλιτέχνης.
Περισσότερα έργα του Αμπντάλα Αλ Ομάρι μπορείτε να βρείτε στους λογαριασμούς του στο Instagram και στο Twitter. Επί του παρόντος τα έργο του εκτίθενται σε μια γκαλερί τέχνης στο Ντουμπάι.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα